limonu başucuna koymak / Başucunuzda limon bulundurmanın faydaları - Molatik Hayat

Limonu Başucuna Koymak

limonu başucuna koymak

Dünya çapında kullanımı oldukça popüler bir meyve olan limon, sıcak yaz günlerinde serinleten bir aroma olabilirken aynı şekilde buz gibi kış mevsiminde adeta bir şifa deposu olarak karşımıza çıkabiliyor. Damaklardaki keskin tadıyla izini bırakan limonun kullanım yelpazesi oldukça geniş. Peki, limonu bu kadar faydalı yapan özellikleri nelerdir?

LİMONUN FAYDALARI NELERDİR?

1. Kansızlık sorununuz varsa…

Bağırsaklar vücudun ihtiyacı olan demiri et, tavuk ve balık gibi hayvansal besinlerden bitkisel besinlere göre daha kolay karşılar. İçeriğindeki demirin de yanı sıra bitkisel besinlerin demir emilimini artırması sayesinde kansızlığın önüne geçer.

2. Asidiyle böbrek taşlarını önlemede yardımcı

Günümüzde sık rastlanan tekrar tekrar karşılaşılabilen bir sağlık sorunu olan böbrek taşı, vücuttaki sitrik asit seviyesinin artmasıyla önlenebilir. Sitrik asit, idrar hacmini ve idrar pH’ını artırarak vücutta böbrek taşının oluşmayacağı bir zemin oluşturur.

3. Kalbi krizi riskini düşürür

Bir adedinde 31 mg C vitamini bulunan limon, günlük alınması gereken C vitamininin yüzde 51’funduszeue.infoılan araştırmalara göre, C vitamini sayesinde dokulara esneklik sağlayan kolajen üretimini uyararak damar sertleşmesinin önüne geçer. Bu sayede içerdiği antioksidanlar damarlarda biriken, tıkanıklığa yol açan serbest radikalleri uzaklaştırarak kalp krizi ve felç riskini azaltır.

4. Limonun suyu değil, kendisi tok tutar

Limonun içinde çözünmüş olan pektin lifinin midede genişleyerek daha uzun süre tokluk hissi vermesi biliniyor. Aslında birçok kişi limonun kendisini yemek yerine suyunu tüketmeyi tercih eder. Fakat limon suyunda pektin bulunmadığı için sadece suyunu tüketmek tokluk hissini sağlamayacaktır. O yüzden direkt kendisini tüketmeye gayret edin.

5. Skorbüt tedavisinde etkilidir

Genellikle daha sık yaşlılarda görülen, diş eti kanaması ve geriye çekilen diş etlerinin sebebi olan skorbüt tedavisinde C vitamini deposu olan limon tüketmek etkili bir yöntem olabilir.

6. Eklem iltihaplarına iyi gelir

Limonda bulunan kuvvetli antioksidanlar, eklemlerde iltihap birikmesi olan artritin sebep olduğu eklem iltihaplanması ve eklem bölgelerindeki şişliği iyileştirmede etkilidir.

7. Limon vücudu alkali yapar

Gündelik hayatınızda limon tüketmek vücudu alkali yaparak biriken asitleri uzaklaştırır ve pH seviyesini dengeler.

8. Sindirime yardımcı olur

Limon, sindirim sistemindeki toksinleri rahatlatarak sağlıklı sindirimi teşvik eder ve mide ekşimesi, gaz ve şişkinlik gibi semptomların geçmesine yardım sağlar.

UYURKEN BAŞ UCUNA LİMON KOYUN!

Japon bilim adamlarının yaptığı açıklamalara göre limon, insanda bulunan solunum yollarını açıp uykuya dalmayı kolaylaştırıyor.

Aynı zamanda ruh halinde de etkili olan limon, sizi stresten uzaklaştırıp kan basıncını düşürerek doğal bir koku terapisi sunar.

Bu bahsedilenlerin hepsi daha rahat ve deliksiz bir uyku çekmenize yardımcı olacak etkilerdir. Sizler de uyurken nefes almada güçlük çekip konfordan uzak, zor bir uyku çekiyorsanız yatarken bir adet limonu dilimleyip baş ucunuza koymayı deneyebilirsiniz.

Not: Ciddi boyutta olan uykusuzluk, nefes alıp vermede güçlük gibi durumlarda mutlaka bir uzman hekimden yardım almanız gerekmektedir.

Beyzanur Öfunduszeue.info - SEO Editör

Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Yatağınızın başucuna limon koyup uyuyun! İşte faydası

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Limonun faydaları say say bitmez. Salatalarımıza lezzet katan, sindirime yardım eden, vücudu hastalıklardan koruyan bir antioksidan olmasının yanı sıra, geceleri uyurken başucunuza limon koymanın faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

1/9Yatağınızın başucuna limon koyup uyuyun İşte faydası
2/9Yatağınızın başucuna limon koyup uyuyun İşte faydası
3/9Güne enerjik uyanın
4/9Böcekleri uzak tutar
5/9Daha rahat bir nefes alın
6/9Odaklanma sorununu çözer
7/9Evinizin kokusunu değiştirecek
8/9Stresi uzak tutar

Yatağınızın baş ucuna limon koyarsanız


Erken yatağa girmemize rağmen, uzun uzun uyumamıza rağmen bazı sabahlar yine de çok yorgun bir şekilde uyanıyoruz. Kendimizi çok depresif, çok mutsuz ve karamsar hissedebiliyoruz. Bu durumun nedenini bir türlü çözemiyor olabilirsiniz. Fakat çaresi çok basit; limon! Bir adet limonu ortadan ikiye keser ve yatağınızın hemen baş ucuna yerleştirirseniz tüm bu dertleriniz son bulacak. Peki odaya konan limon başka nelere sebep oluyor? Gelin bakalım

Yatağın baş ucuna konan limon ne gibi etkilere sebep oluyor?

Limon aroması sinir sistemini sakinleştirme etkisine sahiptir. Bu sayede endişelerinizi azaltır ve gün sonunda yaşadığınız stresi bünyenizden atmanıza yardımcı olur. Eğer uyurken baş ucunuzda bir limon bulundurursanız sabahları daha mutlu ve daha enerjik uyanabilirsiniz.

Japon bilim adamları limon aromasını her gün içine çekmenin kişinin gün içinde yaptığı işlere daha fazla konsantre olmasını sağladığını söylüyor. Çünkü limonun bilişsel aktiviteleri ve belleği güçlendirme gibi olumlu etkileri var.

Ne yaparsanız yapın depresif ruh halinden kurtulamıyor, sürekli kötü ve mutsuz hissediyorsanız odanızın bir köşesine limon koymayı ve öyle uyumayı deneyin. Çünkü limon kokusu kişinin ruh halini olumlu şekilde etkiler ve depresyon, anksiyete bozukluğunun tedavisinde kullanılabilir.

Limon ayrıca bulunduğu odadaki bakterileri temizliyor. Limon adeta doğal bir oda parfümü olacak ve bulundurduğunuz odanın havasını tazeleyecek, daha iyi hissetmenize neden olacaktır.

Eğer hipertansiyon hastalığınız varsa limon size çare olabilir. Limonun kokusunun kan basıncını düşürdüğü bilinen bir gerçek ve bu yüzden hipertansiyon hastalarına tavsiye ediliyor.

Yaz aylarında en büyük problemimiz sivrisinekler. Sineklerden kurtulmak için limondan faydalanabilirsiniz. Limona otuz tane karanfil saplayıp odaya koyarasanız sinekler kokudan rahatsız olacak ve sizirahatsız bırakacaktır. Bu sayede evinizde rahat edecek ve geceleri güzel bir uyku çekebileceksiniz.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası