kehribar göz rengi / Kehribar göz rengi nasıl olur nadir bulunan göz renkleri nelerdir? Sayfa 1 | Elmaelma

Kehribar Göz Rengi

kehribar göz rengi

kaynağı değiştir]

Dünya çapında tüm insanların yaklaşık %90'ında kahverengi tonlarında gözleri vardır, çoğunluğu koyu kahverengidir. Kalan %10'u mavi, yeşil, gri ve yeşil-mavi göz renklerini taşımaktadır.

Araştırmalar ortaya koydu: Bu göz rengine sahip insanlar daha çekici

Mavi, ela, yeşil veya kahverengi… Tüm bu göz renkleri, herkesin genetiğine göre değişiklik oluşturuyor. Yeni araştırmaya göre, göz renginiz, birinin sizi ne kadar çekici bulduğu konusunda küçük bir rol oynayabilir. Hangi göz tipinin en dikkat çekici olduğunu öğrendiğinizde çok şaşırabilirsiniz.

ARAŞTIRMALAR, ERKEKLERDE EN ÇEKİCİ GÖZ RENGİNİN MAVİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR…

Yakın tarihli bir çalışmada, İngiltere merkezli kontakt lens perakendecisi bir firma, flört profillerinin her birinde kullanılmak üzere bir erkek ve bir kadın deneğin fotoğraflarını kullandı. Araştırmacılar daha sonra, üç farklı flört uygulamasında aynı fotoğrafları kullanarak göz renginin kaç potansiyel tarihle eşleşeceklerini belirlemek için gözlerinin rengini mavi, kahverengi, yeşil, ela, siyah ve menekşe rengi olarak değiştirmek için görüntü düzenleme yazılımı kullandılar. .

Sonuçlar, mavinin erkeklerde en çekici göz rengi olduğunu ve toplam eşleşmeden 47'sini ya da yüzde 'sini elde ettiğini buldu. Bir sonraki en popüler renk, yüzde 21,97 oyla kahverengi, ardından yüzde 16,76 ile yeşil, yüzde 15,03 ile ela ve yüzde 10,98 ile siyah oldu.

KADINLARDA İSE EN ÇEKİCİ GÖZ RENGİNİN ELA OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Kadınlarda en çekici göz rengine gelince, sonuçlar çok farklıydı. Ela gözler, yüzde 20,19 ile en popüler olarak listenin başında yer aldı. Menekşe rengi yüzde 19,88 ile ikinci sırada yer aldı. İlginç bir şekilde, erkeklerde daha popüler olan göz renkleri, listenin en altına daha yakındı; siyah, eşleşmelerin yüzde 17,7'sini, mavi yüzde 17,39'unu ve kahverenginin yüzde 13,35'ini aldı. Yeşil gözler yüzde 11,49 ile en az favoriyi aldı. Uzmanlar, geçmiş deneyimlerin göz rengi tercihini etkileyebileceğini söylüyor.

Tabii ki, çekicilik kişiden kişiye farklılık gösterir ve her farklı göz rengine sahip toplam insan sayısı da bizim yeni olarak kabul ettiğimiz durumlar da bir faktör olabilir. World Atlas'ın verilerine göre, kahverengi göz rengi, insan nüfusunun yüzde 70 ila 79'unu kapsayan en yaygın göz rengidir. Mavi, dünya çapındaki insanların yüzde 8 ila 10'unda yaygın ikinci ve ela ve kehribar her ikisi de yüzde 5'inde görülüyor. Yeşil, nüfusun sadece yüzde ikisiyle en nadir olanıdır. Ancak, göz rengi tercihimize gelince, bazı uzmanlar erken yaşam deneyimleriyle bir tonu diğerine tercih etmeye hazır olabileceğimize inanıyor. Örneğin, mavi gözleri tercih ediyorsanız, o kişiyle güvende hissetmekten dolayı daha mutlu duyguların ve pozitif hormonların salındığı bir çocuk olarak sadece iyi geçmiş deneyimlere sahip olabilirsiniz ve hafızanız, ararken o anları hatırlıyor olabilir.

İlişki koçu olan Ness Cooper, çalışmanın sonuçları hakkında şunları söyledi: "Bununla ilgili araştırmalar hala sınırlı olsa da, genetik aile ve göz ile doğrudan bir bağlantıdan ziyade, küçükken hormonal salınımlar yoluyla meydana gelen bağ nedeniyle daha gençken sahip olduğumuz bakıcılara benzer göz renklerini seviyoruz olabiliriz."

GÜZELLİK BEKLENTİLERİMİZ POPÜLER KÜLTÜR VE MEDYA TARAFINDAN BELİRLENİYOR

Erken deneyimlerimizin farklı göz renklerine nasıl imrendiğimizi nasıl etkilediğine benzer şekilde, uzmanlar ayrıca güzellik standartlarının belirlediği beklentilerin de diğer insanlara nasıl baktığımız üzerinde bir rol oynayabileceğini söylüyor.

Birleşik Krallık'taki Ocean Recovery Center'da bir psikiyatrist olan Alexander Lapa, "Kültürel faktörler, neyin çekici olduğuna dair kolektif bilinci belirleyebilir. Tipik olarak, sarı saç ve mavi gözler çok değerliydi ve medyada sıklıkla vurgulanıp tasvir ediliyor" diyor. Hepimizin kendine özgü tercihleri olsa da, çoğu zaman sosyal olarak çekici sayılan şeylere koşullandık diyen Lapa, sosyal medyanın son zamanlarda artan popülaritesi sadece bunu devam ettirdiğini dile getiriyor.

kaynağı değiştir]

İlk önce gözün 3 ana dokusu vardır. Dokuları dıştan içe doğru bunlardır:

Sklera bir bağ dokusudur. Stroması beyazdır, fakat gözün ön kısmında şeffaftır ve bundan dolayı ışığın gözün içine girmesini sağlar. Bu şeffaf skleraya kornea adı verilir. Patolojide kornea şeffaflığını kaybedip göz rengini değiştirebilir ve skleranın rengi gibi beyazlaşma olur. Koroid bol pigment içeren bir damar tabaka dokusudur. Retina ise pigmentli bir epiteldir. İris iki dokudan oluşur. Bunlar koroid ve retinadır. Koroid ön tarafa doğru bakar ve retina arkaya doğru. Bundan dolayı göze rengini veren koroid dokusudur. Koroid ne kadar pigment içerirse gözün rengi o kadar siyaha döner ve ne kadar az pigment içerirse o kadar da açık renge döner (mavi). Bu akşınlığın neden göze kırmızı renk verdiğini açıklar. Akşınlık hastalığında melanosithücrelerin ürettikleri melanin pigmentleri dışa dökmüyorlar. Böylelikle keratinosit hücreleri melanini alamıyorlar. Bu sitolojik bozukluk pigmentlerin epitelde yayılamamalarına ve dokunun çok açık renge sahip olmasına neden olur. Ama koroid bir damar tabakası olduğu için pigmentlerin renginin yerini kan rengi alır ve koroid, yani göz kırmızı renkte görünür. Hatta bazı fotoğraflarda sağlıklı gözlerin kırmızı olmalarının nedeni kan renginin yansımasıdır.

Gözün çeşitli renkleri[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası