fotoğraftan ölçü çıkarma programı / Photo Measures İndir - Ücretsiz İndir - Tamindir

Fotoğraftan Ölçü Çıkarma Programı

fotoğraftan ölçü çıkarma programı

REALVIZ IMAGEMODELER İLE FOTOĞRAFTAN 3 BOYUTLU MODELE

ImageModeler tamamen fotoğraftan üç boyutlu model oluşturmak için geliştirilmiş bir yazılım. Bu yazılım ile üç boyutlu modeller tamamen ölçülü ve üzeri gerçek doku ile kaplanmış olarak oluşturuluyor. Model istenirse olduğu gibi kullanılabiliyor ya da animasyonlar oluşturmak için 3DS Max türü animasyon yazılımlarına, üzerinde değişiklikler yapmak için AutoCAD ve diğer CAD yazılımlarına gönderilebiliyor.

Tadilat projeleri için ölçü almak sorun olmaktan çıkıyor. Üzerinde çalışılan yapının fotoğraflarına ve sadece bir tek referans ölçüye sahip olmak ihtiyaç duyulan tüm ölçülere ulaşmak için yeterli oluyor.

ImageModeler, REALVIZ ürünlerinden biri ve Türkiye dağıtıcılığı GrafCAD Bilgisayar Sistemleri tarafından yapılıyor.

Programın bir çok özelliği arasında özellikle inşaat sektöründeki ihtiyaçlardan biri olan ölçü alma sürecine ilişkin getirdiği kolaylıklar öne çıkıyor. ImageModeler ile saatler, günler sürecek bir ölçü alma işi dakikalara sığıyor. Üstelik almayı unuttuğunuz bir ölçü için tekrar yapının bulunduğu mekana gitme ihtiyacı ortadan kalkıyor.

Uygulamadan Örnekler

Foto1

Foto1’de ölçüsü alınmak istenen yapının iki farklı açıdan çekilmiş resimleri ImageModeler ekranında görülüyor. Fotoğrafları çekerken dikkat edilmesi gereken çok az şey var. Öncelikle ihtiyaç olan ölçülerin alınacağı yüzeyleri iki farklı açıdan fotoğraflamak gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken diğer şey de ölçüsü alınmak istenen noktaların fotoğraflarda görünmesi. Yani önünün başka bir cisimle kapatılmamış olması. Örnekte olduğu gibi yapının sadece bir yüzeyinde ölçü almak istenirse iki fotoğraf yeterli olurken, ölçü alınacak noktalar iki yüzeydeyse üç fotoğrafa ihtiyaç olacak.

Fotoğrafları programa yükledikten sonra kalibrasyon adı verilen bir işlemle çekilen fotoğrafların referans bir eksen takımı üzerinden üç boyutlu uzaya yerleştirilmesi gerçekleştiriliyor. Bunun için kullanıcının yapması gereken tek şey her iki fotoğrafta da yer alan noktayı işaretlemek. Gerisini ImageModeler gerçekleştiriyor.

Sonraki adımda fotoğrafları çekerken alınan bir ölçü referans olarak yazılıyor. O andan itibaren fotoğraflarda görülen tüm noktaların ölçüsüne ekran üzerinden ulaşmak mümkün oluyor.


Foto2

Foto2’de sol tarafta görülen 0,57m’lik ölçü referans olarak girilmiş ve sağdaki iki ölçü ekrandan alınmıştır. Örneğin doğruluğu hakkında bilgi vermek için resimde sağ tarafta görülen 1,20 ve 1,56 m’lik iki ölçü fotoğraflar çekilirken yapı üzerinden alınan ölçülerle birebir aynı çıkmıştır.

Yukarıda anlatılan işlemleri gerçekleştirmek için geçen süre sadece 20 dakikadır. Üstelik çalışmanın bu aşamasından sonra ihtiyaç duyulacak yeni ölçüleri almak saniyeler sürüyor.

Fotoğraftan ölçü almak ImageModeler ile yapılabileceklerin çok küçük bir bölümünü oluşturuyor. İstenirse bu aşamadan sonra yapının modellemesine geçilebilir ve tamamen ölçülü bir üç boyutlu modeli oluşturulabilir. Aşağıda Foto3 ve Foto4’te Kadıköy’deki Beşiktaş iskelesinin ImageModeler’de işlenen fotoğraflarını ve bu ortamda oluşturulup AutoCAD’e aktarılmış üç boyutlu modeli yer alıyor.


Foto3


Foto4

ImageModeler REALVIZ’in tek ürünü değil; fotoğraf, üç boyutlu model ve video üretimi ile ilgili birçok ürünü daha var ve bu ürünlerin tamamı GrafCAD Bilgisayar Sistemleri tarafında Türkiye pazarına sunuluyor.

GrafCAD hakkında:
GrafCAD yılından beri Türkiye kullanıcısına başta bilgisayar destekli grafik ve tasarım uygulamaları ve network çözümleri olmak üzere bilgisayar sektörünün birçok alanında hizmet veriyor.

“Bilgisayar dünyasında bir dostunuz olsun” sloganıyla yola çıkan GrafCAD halen, REALVIZ Dağıtıcısı, Autodesk Yetkili Satıcısı, Mikrosoft’nun Grişimci Danışma Ortağı, HP’nin Bussines Partner’i, Escort Computer Çözüm Ortağı ve AVG Anti-Virüs Yazılımılarının Türkiye Dağıcısı olarak hizmet veriyor.

Program hakkında GrafCAD'den detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz. 

Web: seafoodplus.info 

İstediğiniz Her Şeyin Uzunluğunu Ölçmenizi Sağlayan Uygulama: Take Measure

TakeMeasure, cihazınızdaki kamerayı kullanarak bir fotoğraf üzerindeki tüm nesnelerin boyutunu ölçmenizi sağlayan enteresan bir uygulama. Hangi şekilde olursa olsun nesnelerin boyutlarını ölçebilmenizi sağlayan uygulamadan faydalanabilmek için referans olarak bir A4kağıdı kullanmanız gerekiyor. (ölçüleri standart olan A4’ün en uygun materyal olduğu düşünülmüş)

Şimdi de uygulamadan faydalanabilmeniz için neler yapmanız gerektiğinden bahsedelim. Öncelikle en aşağıda bulunan uygulamayı cihazınıza yükleyin. Yükleyip çalıştırdıktan sonra boyutlarını ölçmek istediğiniz materyallerin arasına bir A4 kağıdı koyun ve fotoğrafını çekin. REFERENCE sekmesinden fotoğraftaki A4 kağıdını tam olarak işaretleyip ✓ butonuna dokunun. Daha sonra da MEASUREsekmesine geçip istediğiniz materyalin boyutunu ölçmeye başlayın. 



Referans olarak alınan A4 kağıdının boyutu dünyanın hiçbir yerinde değişmeyeceği için elde ettiğiniz ölçme sonuçlarının % gerçeği yansıtacağını unutmayın. 

Açıkçası kullanmayı düşünür müsünüz bilmiyorum ama uygulama benim fazlasıyla ilgimi çekti. İsteyenler, aşağıdaki bağlantıyı kullanarak TakeMeasure’u cihazına yükleyebilirler.

Emoji İle Tepki Ver

6

Ekran Görüntüleri

Açıklama

AR Ruler, akıllı telefonunuzun kamerasıyla gerçek dünyadaki farklı şeyleri ölçmek için artırılmış gerçeklik teknolojisini (AR) kullanır. Sadece tespit edilen yatay düzlemdeki hedefi hedefleyin ve ölçüm yapmaya başlayın!
1) Hat - cm, m, mm veya inç cinsinden doğrusal boyutları ölçmeyi sağlar.
2) Mesafe ölçer - cihaz kamerasından tespit edilen 3D düzlemdeki sabit bir noktaya olan mesafeyi ölçmeyi sağlar.
3) Açı - 3B düzlemlerindeki köşeleri ölçmeyi sağlar.
4) Alan ve Çevre.
5) Ses - 3D nesnelerin boyutunu ölçmek için izin verir.
6) Yükseklik - tanınan yüzeye göre yüksekliği ölçmeyi sağlar.

Fotoğraf Cetvel doğru ya o resim çekerken veya ekranda ölçerek herhangi bir nesnenin boyutunu belirlemek için tasarlanmıştır. basit kullanıcı dostu tasarımı ile Fotoğraf Cetvel geleneksel bir cetvel ya da mezura ile kadar rahat ve hassas şeyleri ölçmek için sağlar.

Nasıl kullanılır:

Yöntem 1:

Öncelikle, ölçmek istediğiniz nesne ve bilinen uzunluğu (Baz Item) nesne aynı resimde olduğundan emin olun. Ekranda çift musluk ayarlarını çağırmak için. Borç / kredi kartı ve çeyrek dahil olmak üzere Taban Öğeler, önceden tanımlanmış bir listesi vardır. Eğer varsa birini seçin. Ölçmek isteyen nesneye en yakın boyutta olanını Baz Öğe kullanılması tavsiye edilir.

İkincisi, ölçmek isteyen Baz Madde ve nesne aynı düzlemde ve kamera onlara paralel (veya oldu) emin olun. Bu kamera bakış açısı nedeniyle görüntü bozulmaları önlemek için gereklidir.

Ölçmek istediğiniz nesneye karşı Baz madde ve Yeşil oklar karşı Mavi okları aynı hizaya getirin. nesnenin uzunluğu ekranın sol üst köşesinde görüntülenir.

Yöntem 2:

Geleneksel hükümdar olarak ekranını kullanın. Sen nesneye karşı hat sınırlayıcıları cihazın ekranında üzerine yerleştirerek ve ayarlayarak küçük bir nesnenin boyutunu ölçebilir. Nesnenin boyutu otomatik olarak ekranın alt kısmında gösterisi olacak.

doğruluk:

Eğer doğru işaretlerini hizalanmış olması göz önüne alındığında, geleneksel cetvel ya da mezura kullanırken kadar hassas bir ölçüm alacaksınız.

Abonelik:

Premium - 3 günlük ücretsiz deneme, ardından 19,99 $ / yıl
• Reklamsız
• Sınırsız sayıda proje

Fiyat ülkeye göre değişebilir. Deneme süresinin bitiminden en az 24 saat önce iptal ederseniz sizden ödeme alınmaz. Etkin abonelik, geçerli etkin sürenin (yıl) bitiminden en az 24 saat önce iptal edilmedikçe otomatik olarak yenilenecektir. Abonelikleri iTunes Hesap Ayarlarınızdan yönetebilirsiniz. Abonelik iTunes hesabınız üzerinden kredi kartınızdan çekilir.



Hizmet Şartları: seafoodplus.info

- Hata düzeltmeleri
- Performans geliştirmeleri

Oylar ve Yorumlar

Ölçüler yanlış

İki nokta arasını yanlış hesaplıyor ne yapmalı ?

İnanmayın

Ücretsiz indir diyor ama tl alıyor indirmeyin

Non funziona

Seguo le istruzioni per misurare un piccola scatola di smartphone.. ma non mi fa vedere le misure che dite toccando 2 volte lo schermo. Perché?

Grymala sp. z o.o. adlı geliştirici, uygulamanın gizlilik politikasına göre verilerin aşağıda açıklandığı gibi işlenebileceğini bildirdi. Daha fazla bilgi için geliştiricinin gizlilik politikası bölümüne bakın.

Sizinle İlişkilendiril­me­yen Veriler

Şu veriler toplanabilir ancak kimliğinizle ilişkilendirilmez:

Gizlilik uygulamaları, kullandığınız özellikler veya yaşınız gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Ayrıntılı Bilgi

Bilgi

Sağlayıcı
Grymala sp. z o.o.

Boyut
30,5 MB

Kategori
Üretkenlik

Uyumluluk
iPhone
iOS veya üst sürümünü gerektirir.
iPad
iPadOS veya üst sürümünü gerektirir.
iPod touch
iOS veya üst sürümünü gerektirir.
Mac
macOS  veya üst sürümünü ve Apple M1 veya üzeri çipe sahip bir Mac gerektirir.
Diller

Almanca, Basitleştirilmiş Çince, Fransızca, Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce, Rusça, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca

Yaş Sınırı
4+

Telif Hakkı
© Grymala Ltd.

Fiyat
Ücretsiz

Uygulama İçi Satın Alımlar

  1. Premium₺,00
  2. Premium PRO₺,99
  3. Premium₺,99
  4. Premium₺,99
  5. Premium₺70,99

Bu Geliştiricinin Diğer Uygulamaları

Diğer Beğenebilecekleriniz

ARKit ile telefonunuzu ölçü aleti olarak kullanabileceğiniz 6 uygulama

Artırılmış gerçeklik Apple’ın ARKit ürünü sayesinde yazılım geliştiricilerin gündeminden düşmüyor. Tabi bu arada Google’ın piyasaya sürdüğü ARCore’u da atlamayalım. Birçok kişi için bir eğlence malzemesi olmaktan ileriye gitmeyen artırılmış gerçekliğin bu günleri geride kalabilir. Zira artık ARKit ile telefonunuzu ölçü aleti olarak kullanabilmeniz mümkün.

Banana (For Scale) 

En mizahi olan uygulamadan başlayalım. Bu uygulamada artırılmış gerçekliğe sahip bir muz üzerinden her şeyi ölçebilirsiniz. ARKit teknolojisiyle geliştirilen bu ürünün kullanımı çok kolay. Uygulamayı açıp her hangi bir cismin yanına muzu yaklaştırmanız yeterli. Bir sonraki adımda bu gerçek meyve boyutlarından bağımsız muz üzerinden bir sonuca varabilir ya da yandaki metre simgesine basarak cismin boyunu öğrenebilirsiniz. Bu ölçümlemeyi paylaşmak üzere ortaya çıkan görselin üzerine metin eklemeniz de mümkün!

AirMeasure

AirMeasure iOS11 güncellemesiyle telefonunuzda yer alabilecek en güzel uygulamalardan biri. Sadece bir şeylerin boyunu değil, hacmini de ölçen uygulama, internette beğendiğiniz bir mobilyanın evinizde nasıl durabileceğini dahi gösteriyor. Bit pazarında beğendiğiniz bir aynanın boyunu ölçmek için uygulamayı "Point&Shoot" moduna ayarlayabiliyor, telefonunuzu aynaya yönelterek kolayca boyunu ölçebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra uygulama sayesinde yeni alacağınız evin yer planını çıkarabilir, yüzeyleri de kolayca ölçümleyebilirsiniz. Asacağınız tabloların aynı seviyede olup olmayacağını da ölçebildiğiniz uygulamada, çocuğunuzun boyunu ölçmeniz işten bile değil. Tüm bu özellikler göz önünde bulundurulduğunda AirMeasure'un taşınma sürecinde hayatınızı kurtaracağını söylemek mümkün.

TapMeasure

TapMeasure uygulaması kendisini ölçmenin en hızlı yolu olarak tanımlıyor. Bir şeyleri ölçmek için telefonunuza iki kere basmanın yeterli olduğunu ifade eden uygulama 3 seçenek ile karşımıza çıkıyor. Bunlardan ilki olan "3D Room Builder" ile odayı yerden tavana kadar tarayabiliyor, pencere ve kapı gibi önemli noktaları bu taramanın içine dahil edebiliyorsunuz. Tarama işlemi bittikten sonra size evinizi 3D bir plan formatında sunan TapMeasure aynı zamanda bu üç boyutlu planı kuş bakışı görmenizi de sağlıyor.

"Smart Level" ve "Quick Measure" ismindeki diğer iki özellik ise aslında hali hazırda AirMeasure'da bulunuyor. Yine de Smart Level seçeneğinde tabloların seviyesini anlamanın yanı sıra uygulama sayesinde yamuk olup olmadıklarını da ölçümlemeniz mümkün. Quick Measure'un ise sanal bir mezura görevi gördüğünü söyleyebiliriz.

Cubit

Tıpkı diğer uygulamalarda olduğu gibi dijital bir mezura görevi gören Cubit, henüz hacimler konusunda kendini pek de geliştirmiş değil. Artırılmış gerçekliğe sahip küpler oluşturarak cisimlerin hacmini ölçebildiğiniz Cubit'in en güzel özelliği yaptığınız ölçümlemeleri hafızasında tutması olabilir.

ARuler

Diğer uygulamaların daha detaylı bir versiyonu olarak görebileceğimiz ARuler ise, mesafe ve hacim gibi ölçümlemeler esnasında ince ayarlar yapabilmenizi de sağlıyor. Tıpkı Cubit'te olduğu gibi ölçümlerinizi kaydedebildiğiniz ARuler, farklı dil ve renk seçeneklerini de kullanıcılarına sunuyor. Üstelik farklı metrikleri de bünyesinde bulunduran ARuler'da yaptığınız değişiklikleri geri almanız da mümkün. Bir çok ölçümleme uygulamasının aksine ücretsiz olan ARuler'ı bu linkten indirebilirsiniz.

Meas AR

Artırılmış Gerçeklik ve ölçme konusunda farklılaşmaya giden Meas AR, sadece cisimleri ölçmekle kalmıyor aynı zamanda ölçüler hakkında 'ün üzerinde bilgiyi de kullanıcılarıyla paylaşıyor. Kendini "basit" olarak tanımlayan uygulamayı kullanırken eğer bir takım "eğlenceli" bilgileri görmek istemiyorsanız ayarlardan bu özelliği kapatmanız da mümkün.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir