güneş lekesine kesin çözüm / Güneş Lekelerine Kesin Çözüm - Dr. Mustafa Karataş

Güneş Lekesine Kesin Çözüm

güneş lekesine kesin çözüm

Güneş lekesi için kalıcı tedavi yöntemi var mıdır?

Güneş Etkisiyle Artan Cilt Lekesi Çeşitleri

Melazma: Özellikle yüzde meydana gelen ve cilt renginde koyulaşma ile karakterize bir cilt problemi olan melazma, güneşe maruz kalındığında ortaya çıkar. Güneşin ultra viyole ışınları ciltte yer alan renk pigmenti melonositleri uyararak melanin sentezini arttırır ve cildin koyulaşmasında neden olur. Hamilelik gibi hormonsal değişimlerin yüksek olduğu dönemler ve bazı ilaçların yan etkileri de ciltte koyu lekeler oluşturabilir.

Lentigo (Güneş Lekesi): Hiperpigmentasyon olarak da bilinen lentigo, genellikle 40 yaş sonrası görülen cilt lekelenmesi çeşididir ve genellikle çillerle karıştırılır. Güneş lekesi ve çil arasındaki fark ise güneş lekelerinin daha koyu renkli ve boyutlarının daha büyük olmasıdır. Lentigoların net sınırları vardır ve güneşe maruz kalındığında daha da koyu bir hal alır.  Ellerde, yüzde, sırtta ve omuzda güneş lekesi yaygın olarak görülür. Bu bölgelere ek olarak bacakta güneş lekesi de oluşabilir.

Çiller: Güneşe maruz kalınca ortaya çıkan cilt lekelerinden biri de çillerdir. Net sınırlı, küçük ve kahverengi lekeler şeklinde kendini gösteren çiller, özellikle burun, alın, yanak, omuz ve ellerde görülür. Özellikle kızıl ve açık tene sahip kişilerde daha sık rastlanılan çiller bazı kişilerde yüzün tamamını kaplayabilir.

Güneş Lekesi Tedavisi İçin Uygulanan Yöntemler

Leke Açıcı Kremler: Ciltteki renk verici hücrelerin renk maddesi yapımını önlenmesini sağlayan leke açıcı kremlerin istenilen etkiyi sağlayabilmeleri için uzun süreli ve düzenli kullanılmaları gerekir. Genellikle kişiler hemen sonuca ulaşmak istedikleri için leke giderici kremleri diğer yöntemlere destek olarak kullanır.

Karbon Peeling: Renk hücrelerini etkileyen karbon peeling tedavisi hem leke giderici hem de dövme silmede tercih edilir. Kollajen dokuyu canlandıran bu tedavi yöntemi cildin tazelenmesini sağlar. Yaz mevsiminde güneşin zararlı ışınlarına maruz kalan cildin canlılığını kazandıran karbon peeling cilt lekelerinden kurtulmayı da destekler.

Lazer Tedavisi: Leke tedavisinde kullanılan en etkili yöntemlerden biri olan lazer tedavisinde, lazer ışınları ile cilde mikro kanallar açılır. Bu kanallardan cilt lekesinin türüne göre tedavi edici ajanlar uygulanır. Kısa süreli ve ağrısız bir tedavi yöntemidir.

Dermapen: İnce çelik iğnelere sahip olan dermaroller denilen bir cihaz kullanılarak uygulanır. Bu cihaz ile cilt üzerinde gözle görülemeyen delikler açılır ve cilde serum enjekte edilir. Dermapen işlemi ile cildin kendi onarım mekanizması tetiklenir ve kullanılan serumlar cildin toparlanmasını sağlar. Aynı zamanda ciltte oluşan lekeleri tedavi etmeye yardımcı olur.

Kimyasal Peeling: Leke tedavisinde en çok kullanılan yöntemlerden biri de kimyasal peelingtir. Bu yöntem ile üst deri soyularak yenilenmesi hızlandırılır ve lekelerin kaybolması sağlanabilir.

PRP: Hastanın kendi kanından elde edilen serum plazma, hastanın cilt altı dokusuna enjekte edilir. Bu yöntem ile cildin kendini yenilemesi sağlanır ve cilt lekeleri azaltılabilir.

Mezoterapi: Genellikle lazer tedavisine destek amaçlı yapılan mezoterapi yönteminde leke giderici maddeler, lekeli cilt bölgesine uygulanarak lekenin açılmasını sağlar.

Güneş lekesinin tedavi etmek amacıyla uygulanan hiçbir yöntem lekelerin tamamen ortadan kaybolmasını sağlamaz. Daha küçük boyutlara indirgeyebilir ve rengin açılmasını sağlayabilir.

Güneş lekesine iyi gelen doğal çözümler: Güneş lekelerine iyi gelen yağlar, sabunlar, bitkiler ve maskeler

Güneş lekesi çeşitli nedenlerle oluşabilmektedir. Söz konusu nedenlerin başında genetik faktörlerle cilde zarar veren güneş ışınına maruz kalmak bulunmaktadır. Hatta bazı kişilerde güneşten gelen ışınlar yalnızca leke oluşturmaz. Hali hazırda var olan leke ve çillerin görünümlerini koyulaştırır. Cilde zararı açık olan bu durumdan herkes kurtulmak istemektedir. Bilhassa yaz tatillerinde güneşlenen ve denize giren kişilerde güneş lekesi daha fazla oluşmaktadır. Lekelerin oluşumundan rahatsızlık duyan kişiler de bu lekelerden kurtulmak için çözüm aramaktadır. Özellikle evde uygulanabilen, kolay ve maliyeti düşük çözümler daha fazla ilgi çekmektedir. Evde herkesin kolaylıkla uygulayarak güneş lekelerinden kurtulabileceği çok sayıda yöntem bulunmaktadır. Bu içeriğimizde güneş lekesine iyi gelen doğal çözümler: güneş lekelerine iyi gelen yağlar, sabunlar, bitkiler ve maskeler hakkında ayrıntılı bilgileri bir araya getirdik. İşte güneş lekelerine iyi gelen doğal çözümler ile ilgili merak edilenler…

Güneş Lekesine İyi Gelen Yağlar

Güneş lekesine iyi gelen yağlar arasında limon, ıtır, bergamot ve gül yağı baştadır. Diğer yandan gül yağı ile yapılan toniklerde düzenli kullanımda güneş lekelerinin yok olmasını sağlamaktadır.

Güneş Lekelerine İyi Gelen Sabunlar

Güneş lekelerine iyi gelen sabunlar bulunmaktadır. Bunların başında havuç sabunu gelmektedir. Çil ve güneş lekelerini geçirmesiyle ünlü olan havuç sabunu cilt için de çok faydalıdır.

Güneş Lekesine İyi Gelen Bitkiler

Güneş lekesine iyi gelen bitkiler çeşitlidir. Örneğin yeşil çay, aloe vera gibi bitkiler güneş lekesini düzenli kullanımda tamamen geçirmektedir. Bunların yanı sıra elma sirkesi, hint yağı, limon suyu, süt ve yaban mersini de güneş lekesine iyi gelen çeşitli bitkisel çözümler arasında sayılabilmektedir.

Güneş Lekelerine İyi Gelen Maskeler

Güneş lekelerine iyi gelen maskeler bulunmaktadır. Bunların evinizde kolaylıkla uygulayarak güneş lekelerinizden kurtulabilirsiniz. Bunlardan biri yumurta akı, yoğurt ve limon suyu karışımıyla yapılmaktadır. Bu karışımı haftada bir cildinize uygulayarak olumlu sonuç almanız mümkündür. Maskeyi yaptıktan sonra dk bekleyerek lekeler üzerindeki etkisini arttırabilirsiniz. Ardından yıkama ve durulama işleminden sonra gül suyunu tonik olarak kullanırsanız maske daha etkili olacaktır.

Güneş Lekelerine Evde Doğal Çözüm Önerileri

Güneş lekelerine evde doğal çözüm önerileri arasında elma sirkesi öne çıkmaktadır. Elma sirkesini lekelerin üzerine direkt olarak sürüp bekledikten sonra durulayabilirsiniz. Her hafta bu uygulamayı yaparsanız kısa zamanda güneş lekelerinin açıldığını fark edeceksiniz. Diğer yandan elma sirkesi ile limon suyunu karıştırarak da güneş lekeleri için kolay bir çözüm üretebilirsiniz.

Güneş Lekesi İçin Maske Önerileri

Güneş lekesi için maske önerileri çeşitlidir. Bunlardan biri elma sirkesi ve limon suyu ile yapılmaktadır. İkisinden de eşit miktarda alarak karıştırdıktan sonra direkt lekelerin üzerine uygulayabilirsiniz. Uygulamanın ardından 15 dk beklerseniz maskenin etkisi artacaktır. Ardından yüzünü durulayıp gül yağı ya da gül suyu sürerek daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Ancak bazı kişilerde elma sirkesi ve limon suyu alerjik reaksiyona neden olabilmektedir. Bu yüzden bu maskeyi gündüz değil de gece yapmanızı tavsiye ederiz. Böylece cildiniz güneş ışınlarına maruz kalmaz ve gece iyileşme etkisi iki katına çıkar. Diğer yandan eğer bu maskeyi uyguladıktan sonra kızarıklık ya da kaşıntıya rastlarsanız cildinizi bol suyla durulayıp bu maskeyi bir daha yapmayın. Ancak bu durum sadece çok aşırı hassas ve problemli ciltlerde ortaya çıkmaktadır. Normalde elma sirkesi ve limon suyu cilde zararlı değil aksine oldukça faydalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası