nesin matematik köyü başvuru 2020 yaz okulu / Nesin Matematik Köyü

Nesin Matematik Köyü Başvuru 2020 Yaz Okulu

nesin matematik köyü başvuru 2020 yaz okulu

Wittgenstein Yaz Kampı

Nesin Matematik Köyü kamp programını internet sitesinde yayınladı. Birçok alandan ve disiplinden çeşitli yaş gruplarına hitap eden yaz kampları bulunan programda birçok felsefe kampı da yer alıyor.

Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan ve 30 kişilik kontenjanı bulunan Wittgenstein Yaz Kampı’na dair yayınlanan detaylar ise şöyle;

Amaç:

Avusturyalı filozof Ludwig Wittgenstein birçok düşünür tarafından yüzyılın en etkili filozofu olarak kabul edilir. Wittgenstein’a bu namı kazandıran, kendinden önceki ve sonraki düşünce dünyası arasında bir ayraç niteliği görecek fikirler ileri sürmüş olmasıdır. Dahası, Wittgenstein’ın zaman içerisinde değişen/gelişen fikirleri düşünce dünyasındaki sadece bir dönüşümün tetikleyicisi olmakla kalmaz. Erken dönem fikirlerinin dile getirildiği Tractatus Logico-Philosophicus ve geç dönem fikirleri düşünce dünyasında ayrı birer dönüm noktası olarak kabul edilir. Filozofun üslubuna da yansıyan sancılı düşünme tarzı çoğu zaman fikirlerini anlamayı güçleştirse de, düşüncelerine yönelik ilgi, bu durumun, düşüncelerinin yaratabileceği etkiyi azaltmadığını gösteriyor. Aksine, üslubundaki güçlük, satır aralarına sinmiş olan sahici arayışın samimi bir göstergesi olarak kabul görür. Bu samimiyetin bir diğer önemli göstergesi ise filozofun yaşamı ve düşünceleri arasındaki bağıntılarda gizlidir. Wittgenstein’ın hayatına bakıldığında, düşündüğü gibi yaşadığı; eserlerine bakıldığında, yaşadığı gibi düşündüğü görülecektir. Bu sebeple Wittgenstein’ın yaşamına ilişkin anekdotlar, entelektüel bir magazin unsuru olmanın ötesinde felsefi bir anlam taşır. Tam da bu nedenlerle, yarattığı etki söz söylediği alanın sınırlarını aşarak ahlaktan politikaya, sinemadan edebiyata, çağdaş plastik sanatlardan müziğe değin geniş bir alanda karşılık bulur. Wittgenstein felsefesinden etkilenen ve bu etkiyi eserlerinde izleyebileceğimiz oldukça bilindik edebiyatçılardan, yönetmenlerden, müzisyenlerinden oluşan uzunca bir liste oluşturulabilir. Bu sebeple Wittgenstein’ı anlamaya çalışmak—felsefe tarihindeki pek çok önemli figür gibi—bir filozofun fikirlerini anlamaya çalışmanın ötesine geçerek bir dönemin düşünce dünyasına girmeye çalışmak anlamına gelir ve bu sebeple anlamlıdır.
Bu yaz kampının temel amacı, Wittgenstein’ı bu derece etkili bir figür kılanın ne olduğunu beraberce anlamaya çalışmaktır. Bunun için Wittgenstein felsefesinin temel iddiaları, birbirleriyle ve çağının düşünsel arka planıyla ilişki içerisinde sistematik bir şekilde ele alınacaktır.

Ön Koşul:

Yaz kampı, üniversite öğrencisi veya üniversite mezunu olan, Wittgenstein felsefesine yönelik ilgisi/merakı olan herkesin katılımına açıktır. Katılmak isteyenlerin Wittgenstein felsefesine yönelik ilgilerini/meraklarını dile getirdikleri yaklaşık sözcük uzunluğundaki bir metin göndermeleri beklenmektedir. Yaz okulu için bir ön hazırlık koşulu yoktur ancak yaz kampına katılım sırasında Wittgenstein’ın aşağıda belirtilen temel eserlerinin bulundurulması dersin takip edilmesini kolaylaştıracaktır. Bunun yanı sıra aşağıda Wittgenstein felsefesini konu alan temel bazı eserlerden oluşan küçük bir liste yer almaktadır, bu listedeki eserler katılımcılar için tavsiye niteliğindedir.

Konuşmacılar:

Doç. Dr. Chryssi Sidiropoulou, Prof. Dr. H. Bülent Gözkân, Prof. Dr. M. Cem Kamözüt, Dr. Umut Morkoç.

Okuma Önerileri:

Birincil Kaynaklar:

Wittgenstein, L. (), Tractatus Logico-Philosophicus, çev. Oruç Aruoba, İstanbul: Metis Yay.
Wittgenstein, L. (), Felsefi Soruşturmalar, çev. Haluk Barışcan, İstanbul: Metis Yayınları.
Wittgenstein, L. (), Kesinlik Üzerine + Kültür ve Değer, çev. Doğan Şahiner, İstanbul: Metis Yayınları.

Tavsiye Edilen Kaynaklar:

Pears, D. (), Wittgenstein, çev. Arda Denkel, İstanbul: Afa Yay.
Monk, R. (), Wittgenstein, Dahinin Görevi, Çev.: Berna Kılınçer, Tülin Er, İstanbul: Kabalcı Yay.
Soykan, Ö. N. (), Wittgenstein: Yaşamı, Felsefesi ve Yapıtları, İstanbul: MVT Yay.
Utku, A. (), Ludwig Wittgenstein: Erken Döneminde Dilin sınırları ve Felsefe, İstanbul: Doğu Batı Yay.
Grayling, A. C. (), Wittgenstein, çev. Elif Derviş, İstanbul: Dost Kitabevi.
Frege, G. (), Aritmetiğin Temelleri, çev. Bülent Gözkân, YKY.

Daha detaylı bilgi ve başvuru için Nesin Matematik Köyü‘nün internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ETİKETLER:analitik felsefe, dil felsefesi, etkinlik, felsefe, nesin köyü, wittgenstein, wittgenstein yaz okulu, yaz kampı

\n

T24 Haber Merkezi

\n

Nesin Vakfı-Matematik Köyü kayıtları başladı.

\n

21 Haziran – 5 Eylül tarihleri arasında lise öğrencileri ve öğretmenleri için yapılacak yaz okulu için kayıtlar başladı.

\n

Nesin Köyleri internet sitesinden yapılan duyuruda yaz okulunun amacı için \"lise öğrencilerinin soyut matematik zevkini geliştirmek. Lise müfredatı ya da üniversite giriş sınavları gibi yararcı kaygılarımız olmayacaktır. Sadece matematiği öğrenmek isteyen meraklı öğrencilere sesleniyoruz. Programların öğretmenlere ve üniversite öğrencilerine de uygun olduğunu düşünüyoruz\" ifadeleri kullanıldı. 

\n

Yaz okulu için burs kontenjanın da olduğu belirtildi. 

\n

Bilgilendirmede  ayrıca \"Lütfen iltimas için yetkilileri ya da nüfuzluları devreye sokmayın. Nesin Matematik Köyü’nde eşitlik ilkesi geçerlidir ve hiçbir biçimde kimseye ayrıcalık tanınmayacaktır\" denildi. 

\n

Bilgilendirme şöyle: 

\n

\"Mücbir nedenler dışında, dönemin başlangıç tarihinden bir gün önce (bir pazar günü) Köy'e gelinir ve bitiş tarihinde (tam iki hafta sonra, gene bir pazar günü) Köy'den ayrılınır. Perşembe tatil günümüzdür; bu günlerde isteyenler topluca bir yere gider (tekne gezisi, Millî Park gibi). Her ders aşağı yukarı iki saat sürer. Günde dört ders vardır; yani öğrenciler her gün 8 saat derse girmek zorundadır. (Başlangıçta 8 saat matematik çok gelebilir ama kısa zamanda alışılıyor.) Haftada iki üç akşamda bir ya da iki saatlik etüt vardır. Bazı geceler katılımı serbest olan konuşmalar, seminerler, sohbet ve araştırma toplantıları, resitaller, şiir okumaları vs. olabilir. Her öğrenci dönüşümlü olarak bulaşık, yemeğe yardım, bahçe, temizlik gibi Köy'ün gündelik bir işinde çalışanlara yardım eder. Bu işler günde ortalama bir saati bulur. Programların tarihlerini ve içeriklerini aşağıda bulabilirsiniz.

\n
\n

Ücret:

\n

İlk beş yazokulunun ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil, koğuşlar için , çadırlar için TL’dir. Liselilere Matematik 6 Programı'nın koğuş ücreti TL, çadır ücreti TL'dir. Geziler ücrete dahil değildir. İhtiyacı olanlar burs için başvurabilirler.

\n

Başvuru:

\n

Başvurunuz sisteme otomatik olarak aktarılacaktır. İki üç gün içerisinde e-posta adresinize başvurunuzun ulaştığına dair bir onay mesajı gönderilecektir. İki üç gün içinde bir onay mesajı almamışsanız, bir aksilik oldu demektir, bir daha yazın lütfen. Başvurunuz kabul edildikten sonra kaydınızı yaptırmalısınız, sadece başvuru yapmak yeterli değildir. Birden fazla programa katılmak istiyorsanız [email protected] adresine yazmanızı rica ediyoruz.

\n

Başvuru formu

\n
\n

Program:

\n

Not 1. İlk program dışındaki tüm programlara lise öğretmenleri ve 8’inci sınıfı bitirmiş olan tüm lise öğrencileri katılabilir. (Ancak tecrübemiz gösteriyor ki 8’inci sınıfı yeni bitirmiş öğrenciler yazokullarımızda zorlanabiliyor.) İlk programa yalnızca 8’inci ve 9’uncu sınıfı yeni bitirmiş öğrenciler kabul edilecektir. Hiçbir programımıza 8’inci sınıfı bitirmemiş öğrenci kabul edilmeyecektir.

\n
\n

Not 2. Lütfen iltimas için yetkilileri ya da nüfuzluları devreye sokmayın. Nesin Matematik Köyü’nde eşitlik ilkesi geçerlidir ve hiçbir biçimde kimseye ayrıcalık tanınmayacaktır.

\n

Not 3. Ana babalar değil öğrenciler başvurmalı, form doldurmalı ve telefon ederek bilgi istemeliler.

\n

Not 4. Anne ve babaların çocuklarının Matematik Köyü’ne gitmeleri için ısrar etmeleri anlaşılır ama kendilerinden bu ısrarlarında ölçülü olmalarını rica ediyoruz. Zorla güzellik olmadığı gibi matematik de olmuyor. Gençlere şunu söyleyebiliriz ama: Yaz sıcağında günde 8 saat matematiğe ve Köy’ün temizlik gibi gündelik işlerine ayırdıkları zamana rağmen, gelen öğrencilerin %99 gibi ezici bir çoğunluğu Köy’den üzülerek, hatta gözyaşlarıyla ayrılıyorlar. Hayatlarının en güzel iki haftası Köy’de geçiyor.

\n
\n
\n

Nesin Matematik Köyü

HAKKIMIZDA

Arkhé Nedir?

Arkhé Projesi olarak, her yaz Şirince’deki kampüsümüzde felsefeden ekonomiye, siyasetten psikolojiye; farklı odak noktalarında ilgililerini bu konularda yıllar boyu tecrübelerine ve uzmanlıklarına güvendiğimiz gerek akademisyen gerek akademi dışında çalışmalarını gerçekleştiren ve yaptığı işe yansıtan insanlarla buluşturuyoruz.

Yıllardır amacımız; doğanın içerisinde tartışmayı ve özgür düşünmeyi teşvik eden bir ortam inşaa etmek!

yılından beri Matematik Köyü, Tiyatro Medresesi ve Arkhé’nin kampüsünde programlarımızı sürdürdük. yılıyla kampüsümüzü büyütmenin ve de İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde buluşmalara başlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Toplamda ’den fazla öğrenci ve akademisyenle buluşurken program gerçekleştirdik.

Şehir buluşmalarından ve yazında gerçekleştireceğimiz kampüs programlarımız için takipte kal! İşbirlikleri ve aklınıza takılan sorular için bizimle iletişime geçin!

Hakkımızda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası