artvin festivalleri 2019 / Artvin Şenlikler arşivleri - Yayla Şenlikleri

Artvin Festivalleri 2019

artvin festivalleri 2019

ÜLKEMİZİN EN KEYİFLİ FESTİVALLERİ

Ülkemiz doğal güzellikleri, tarihi-kültürel dokusu, misafirperver halkı ve turizmde sunulan servis kalitesi ile ön plana çıkıyor. Önce Türkiye’yi keşfet mottosunu benimseyen, yurt dışından önce ülkemizin eşsiz güzelliklerini keşfetmemiz gerektiğini sıklıkla vurgulayan, otel arama motoru funduszeue.info’un keşif rehberi editörleri, Türkiye’nin dört bir yanından sıra dışı ve bir o kadar da keyifli festivalleri derledi :

1) Uludağ Bilyoner Winterfest / 30 Ocak - 14 Şubat


Kış turizminin nabzını tutan Uludağ her yıl olduğu gibi bu yıl da eğlencenin ve kış festivallerinin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor. Sadece kış sporlarını yapmakla kalmayıp ziyaretçilerinin sabahın ilk ışıklarına kadar da eğlenceye devam ettiği Winterfest yılı takvimi 3 bölümden oluşuyor. Bilyoner Winterfest tarihleri şu şekilde; 30 Ocak-3 Şubat , Şubat ve Şubat

2) Datça Badem Çiçeği Festivali / 08 - 10 Şubat


Binlerce kişinin katılımıyla geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen festival, bu yıl da geniş bir programla karşımıza çıkıyor. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlayacak olan festival, bu yıl 3 gün olacak. Şubat ’da Datça Yarımadası’nın doğasını, yerel kültürünü ve tarihini gelen misafirlerle birlikte paylaşmak için Datça’da tüm hazırlıklar son hız devam ediyor.

3)Bodrum Acı Ot Festivali / 09 – 10 Mart


Ege’nin en sevilen tatil bölgelerinden biri olan Bodrum’da bir lezzet buluşması daha başlıyor. Bodrum mutfağının eşsiz yöresel lezzetlerini keşfetmek için şimdiden programınızı ayarlayın. Yerel tatlarda; Ege’nin Bodrum'la bütünleşmiş yöresel tatlar, Bodrumlu ellerden çıkan lezzetler misafirlere tanıtılıyor. Bu özel lezzet şöleni için tüm tarifler özenle seçiliyor. Yöresel lezzetlerin yanı sıra el emeği göz nuru yöresel tasarıma sahip ürünleri de festival kapsamında bulabilirsiniz. Her biri bölge insanının ellerinden çıkarak misafirlerle bir araya geliyor.

4) İstanbul Lale Festivali / 01 - 30 Nisan


Bu yıl kez düzenlenecek olan İstanbul Lale Festivali’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul sokakları ve parkları rengarenk lalelerle bezenecek. Tüm İstanbul sokaklarında renk cümbüşünün hakim olduğu festivalde, İstanbul'un parkları ve koruları da rengarenk lalelerle süslenecek. Festival süresince de Emirgan Korusu'nda, Göztepe Yıl Parkı'nda, Sultanahmet Meydanı'nda farklı etkinlikler düzenlenmeye devam edecek.

5) Adana 7. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı / 03 – 07 Nisan


Yarışmalar, eğlenceler, müzik ve her yıl sabırsızlıkla beklenen kostümlü kortej yürüyüşü. Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan Portakal Çiçeği Festivali her yıl on binlerin buluşma noktası oluyor. Adana mutfağının sınırsız lezzetlerinin eşlik edeceği festival programı dahilinde nisan ayında 1 hafta Adana’ya ayırabilirsiniz.

6) Alaçatı Ot Festivali / 05 – 08 Nisan


İlk kez yılında 1 gün olarak düzenlenen festival, yılına gelindiğinde 9. kez yapılacak. İzmir’in incisi Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı’da klasik hale gelen Alaçatı Ot Festivali, ’da 05 Nisan’da başlayacak ve 08 Nisan’da sona erecek. Festival süresince Alaçatı sokaklarında kurulan standartlarda yerel üreticiler bölgede yetişen otlarını hem tanıtacak, hem de satışını yapacak. Ayrıca etkinliğin her günü farklı eğlence, farklı gösteri ve farklı lezzet seçenekleri ile gerçekleştirilecek.

7) Trakya Fest / 18 – 21 Temmuz



Tüm müzikseverleri Edirne’nin Keşan ilçesi Erikli Belediye Plajı’nda buluşturan Trakya Fest, ilk kez yılında gerçekleştirildi. Bu sene 3. kez yapılacak olan Trakya Fest; ziyaretçilerini sınırsız müzik ve eğlence ile buluşturmak için çalışmalarına çoktan başladı.

8) Adana Lezzet Festivali / 4 – 6 Ekim


Kebabın başkenti Adana’da uluslararası üne sahip isimlerin katılımlarıyla üç gün boyunca bir gastronomi şöleni olacak. ‘Gelenekselin Gücü Adına!’ temalı, enfes kokuların ve tatların havalarda uçuşacağı festival bu yıl 3. kez yapılacak. Festival, Adana’nın ‘En yerel’ ve ‘En geleneksel’ mutfak kültürünü tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

9) Kültür Sanat Bağbozumu Festivali / 7 – 9 Eylül


Artık gelenekselleşen ve bu yıl kez düzenlenecek olan Kültür Sanat Bağbozumu Festivali adanın en köklü festivallerinden biri olarak anılıyor. Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali, bu yıl da üzüm bağlarında gerçekleştirilen bağbozumu ile başlayacak. Festival kapsamında Bozcaada tüm ziyaretçilerine, konserlere, sergilere ve söyleşilere ev sahipliği yapacak olmanın heyecanına kendini kaptırdı bile.

10) Cappadox


Kapadokya'nın ilham veren coğrafyasında ilk defa yılında gerçekleşen Cappadox, birbiriyle iç içe geçen müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle misafirlerine bambaşka diyarların ve yepyeni deneyimlerin kapısını açmaya devam ediyor. yılında 4. kez yapılan Cappadox’un programı henüz açıklanmadı. Tam tarihler için webden takibi sürdürebilirsiniz.

11) Isparta Lavanta Hasadı Festivali

Son yıllarda mis kokulu Kuyucak ile öne çıkmaya başladı Isparta. Adını sürekli duymaya başladığımız ünlü lavanta tarlaları, Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak Köyü'nde. Köyde gerçekleşen hasat zamanı, mayıs ayının sonunda başlıyor ve ağustos ayının başına kadar devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda mis kokulu bu bölgede ‘Lavanta Tarlalarını Dolaş’ isimli bir etkinlik düzenlenmişti. Bu yıl herhangi bir tarihi ya da etkinlik programı henüz açıklanmadı. Ancak siz takipte kalın ve bu mis kokulu festivali kaçırmayın.

12) Zeytinli Rock Festivali / 28 Ağustos – 01 Eylül


Bu yıl 6. kez gerçekleştirilecek olan Zeytinli Rock Festivali müzikseverlere kapılarını 28 Ağustos’ta açıyor. Ülkemizin gelmiş geçmiş en büyük rock festivali olarak gösterilen bu organizasyon,  Türk Rock müziğinin bir geçit töreni! Zeytinli Rock Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da Edremit Akçay Sahili’nde düzenlenecek.

13) KaçkarFest


Karadeniz’in hırçın doğasının kucağında yer alan Fırtına Vadisi'nde nefeslerinizi kesecek bir festival sizleri bekliyor. Çadırını kapanın geldiği festivalin tarihleri yılı için henüz açıklanmadığından dolayı takipte kalın. Eşsiz deneyimler sunan Kaçkarfest’te Karadeniz'in büyülü patikaları ve rotalarında birçok etkinlik gerçekleşmekte. Geçtiğimiz yıllarda festival süresince ziyaretçiler; rafting, zipline, oyunlar, horon öğretisi, sabah yogası ile tadına doyulmaz günler yaşadı. Kamp ateşini yeniden yakmak için, bu festivali kaçırmayın

Şubat Petranbord şenliği İkizdere




Geleneksel hale gelen Petran Kayak Şenliği'nin her sene Şubat ayında Rize'nin ikizdere şilçesine bağlı eski adıyla Petran, yeni adıyla Meşeköy'de gerçekleştiriliyor. İkizdere kaymakanlığı tarafından bu yıl kez tekrarlanan şenlikte, yarışmacılar karlı dik yamaçlardan Petranbord adını verdikleri kayaklarla kayarak yarışıyorlarç. Dereceye girenlere birer kavanoz petran yaylası balı armağane ediliyor.



Kafkasör Sorunu Çıkacağı Belliydi

Artvin Sevdası Hizmetle Ölçülür.

Varlığım Kudreti Elinde Olan ALLAH’A Hamd Olsun, Yeniden Yazmak Nasip Oldu.

Evet son bir aydır Artvin’de “Kafkasör Festivalinin” yapılıp, yapılamayacağı merak konusu oluyordu! Nihayetinde Artvin Belediyesi Başkanı Demirhan Elçin, bu yıl Kafkasör Festivali’nin yer temini gerçekleşmediğinden yapılamayacağını açıkladı. Bu açıklamayı yaparken de Artvin’deki Bürokratlarla, kurum amirlerini tehdit etti ve İktidar partisi olan AK Parti yöneticilerine adeta ateş püskürdü. İnanın bana Artvin Belediyesi basiretsizliğini bu şekilde örtmeye çalışmakla olayı daha dramatik hale getiriyor. Başkan Elçin’in açıklamalarını dinlerken resmen dehşete kapıldım. Artvin Belediyesi çok başkan gördü. Rahmetli Emin Özgün’ü gördü. Mehmet Kocatepe’yi gördü. Saracettin Yazan’ı gördü. Ancak böylesine ateş pürkürüp konuşan başkanı ilk kez gördü. Daha önce bundan daha büyük sorunlar var mıydı? Olmaz mı… Ancak Emin Başkan’ın kısır çekişme içerisine girdiğine şahit olmadık. Onun zamanındaki iktidarla, şimdiki iktidar aynı. O’nun zamanında sorunlar çözülürken, şimdi mi tıkatılıyor?

Burada Artvin Boğacılar Derneği Başkanı Erkan Keskin’e Teşekkür ederim. Erkan Bey Festivalin yapıla bilmesi için herkesten fazla çaba harcadı. Festivalle alakası olan bütün resmi kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapıp, sonuca ulaşmak için çaba sarf etti. Lakin benim yine Artvin’de bu yıl Kafkasör festivalinin yapılacağına inancım tamdır. Bu çabaların sonuca ulaşacağını düşünüyorum.

Gelelim konunun siyasi boyutuna, Artvin Kafkasör alanındaki sorun yıllardır gün gibi ortadadır. yılı ve bugün Başkan Elçin Kafkasör’de festival yapılacak olan alanın Artvin Belediyesi tarafından kiralandığını açıklamıştı. Bunun yanında da en kısa süre içerisinde yılı sonuna kadar orasının alınacağını dile getirmişti. Kaldı ki bugün ki konuşmasında da “ yılı sonuna kadar bahsi geçen alanın sahibinden alınacağına dair sözleşme imzaladığını” yineledi. Açıklamanın devamında da “Araya pandemi girdiğinden bu yerin alınamadığını” söyledi. ALLAH aşkına Artvinlinin gözlerinin içine baka baka konu ancak bu şekilde çarpıtılır. yılında ülkede değil Dünya üzerinde salgın yoktu. Türkiye’de İlk vaka Mart ayının 11’de görüldü. “ yılı sonunda alacağınızı” söylüyorsunuz. Sonra da “pandemiden dolayı alamadık.” Diyorsunuz. Pes artık… Bir de olayın İstanbul Belediyesi kısmı var; hani İstanbul Belediyesi kardeş belediyeydi. Yer sahibini ikna etmek için, Ekrem İmamoğlu devreye girsin. yılında Mehmet Kocatepe bütün riskleri göze alıp, Artvin’in bu festivalden mahrum kalmaması için izinsiz olarak, mahkemeye verileceğini bile bile festivali düzenledi. Kaldı ki mahkeme sürecinin devam ettiğini Başkan Elçin kendi diliyle ifade etti. Gelinen noktada İthal başkan diye her fırsatta eleştirdiğiniz Mehmet Kocatepe, bedel ödeme pahasına bu riski göğüslerken, Artvin’in yerli çocukları neden risk alamıyor. İşte burada Artvin sevgisinin sözde olduğu ortaya çıkıyor.

Beyler durum şu; Gelinen noktada yer sahibi ile Artvin Belediyesi arasındaki sorun çözülemediğinden bu festivali yapmak için Offroad alanı isteniyor. Akla uygun mu? Uygun! Ancak burada da şöyle bir handikap ortaya çıkıyor. ALLAH göstermesin idraki olmayan boğaların insanları ezme durumu olabiliyor. Ha bunun önüne geçile bilir mi? Geçilebilir! Önce iyi bir saha çalışması yaparsın, projeleri hazırlarsın, ilgili kurum ile tahsis görüşmelerini yaparsın, sonra hayvanların uygun şekilde güreş sonrasında kaçacağı bir arena tarzı bir şey oluşturursun. Bütün şartlar yerinde olur sonra Festivalin yapılmasına kimse engel olamaz. Lakin edindiğim bilgiye göre Artvin Belediyesi tarafından, hiçbir kuruma konu hakkında resmi yazışma yapılmamıştır. Boğacılar derneği tarafından yazışmalar yapılmış, soru şu “Artvin Belediyesi neden resmi yazıyla talepte bulunmamış?” Orman Bölge Müdürlüğünden boğa güreşi yapılması için izin alınmadan bahsi geçen alana makinelerle çalışma başlatmış. O zaman Orman Bölge Müdürlüğü de izin almadan Artvin Valiliği önünde kazı yapsın… ikisi arasında hiçbir fark yok.

Artvin Belediyesi tarafından istenilen alan Kafkasör gibi dünyaya mal olmuş bir organizasyon için uygun değildir. Bir de Ardanuç daki Festival ile Artvin’deki festival kıyaslanıyor. Saçma, Ardanuç’daki festivalde 3 Bin kişi ancak vardır ve izdiham olacak bir durum yoktur. Bugün Artvin Kafkasör festivali “Uluslar arası” bir festivaldir. Her yıl en az 20 bin kişi bu festivale gelmektedir. Mevcut arena bu insanların oturmasına izin vermezken, seyyar arena ile kaç kişiye izleme alanı sağlanacaktır. Bin kişilik arena ancak oluşturula bilir. Bir de arabaların park sorunu var. Şu anda offroad alanı olarak kullanılan yer de araç parkı yapmasak, festivale gelen araçlar nereye park edecek. Eee arenanın alanını da kullanamayız. Çünkü sahipli…. Bunun gibi onlarca handikap ortaya çıkıyor. Burada Artvin Valiliği ve ilgili kurum Artvinliler ile izlemeye gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin sefalet içerisinde kalmaması için gereken hassasiyeti göstermiştir. Durum gayet nettir. Emin olun bugün Mehmet Kocatepe başkan olsaydı bütün riskleri yılındaki gibi alır ve öyle ya da böyle hak sahibini ikna eder, bedel ödemek pahasına o festivali yapardı.

Kısacası Artvin Belediyesi Festivalin yapılması için gereken özveriyi ortaya koyamamıştır. Bu sorunun uzun yıllar olduğunu herkes biliyor. yılından günümüze kadar festivaller sürekli Artvin Belediyesi tarafından düzenlenmiştir. 5 sene Doğru Yol Partisi ve 5 sene de Ak Parti dönemini saymazsak 30 yıl CHP Belediyeleri festivalleri düzenlemiş, 30 yılda bu sorunun çözülmesi için neden adım atmadınız. 30 yıldır neden o yer alınmadı. Ancak gelinen noktada kaç TL olursa olsun, şu an ki Artvin Belediyesinin yönetimi tarafından Artvin’in en önemli marka değeri olan Kafkasör Boğa Güreşleri alanının bulunduğu parsel, sahibinden alınamamıştır. ALLAH aşkına bugün Artvin Belediyesi bir kampanya düzenlese ve deseki; Kafkasör festivalinin yapılacağı alanı almak istiyoruz. Bu konuda Artvin halkının desteğini bekliyoruz. 7’den 70’e bütün Artvinliler elinden gelen yardımı fazlasıyla yapar.

Ne olursa olsun, Artvin’in marka değeri olan ve Artvin ile özdeşleşen bu alanın Artvin Belediyesi tarafından alınması gerekir. Yok olmuyor mu? Bu konu hakkında bir dernek kurulsun, bu dernekte Türkiye’deki bütün Artvinliler dernekleri, yardım severler, siyasiler, makam mevki sahipleriyle bağlantıya geçsin, gereken para tahsis edilsin ve bu sorun da ortadan kalsın. Ancak bunun için çaba gerekiyor. Hiçbir çaba göstermeden başka bir yerin tahsisini istemek de durumu çıkmaz bir hale sokuyor. Belediye Başkanı Demirhan Elçin’in ilk koltuğa oturduğu günden beri çözüm aramak gibi bir davranışı olmadı. Hatırlayın “Doğalgaz sorunu, Hatila İçme Suyu projesi sorunu, Cezaevi arkasından İskebe’ye yol bağlama sorunu” bunun gibi onlarca sorunu Artvin halkının önüne getirdi. Ne yazık ki beklenilen özveri ve her fırsatta kendisinden önceki Belediye Yönetimini “Yolsuzluk adı altında itham ediyor.” Kısır siyasetle çözüm bulunamaz. O’na buna kabahat bulmak yerine biraz da risk alıp, taşın altına elini koymak gerekir. Başka bir yazımda görüşmek dileğiyle…

Artvin Medya Genel Yayın Yönetmeni

Sıddık Dalkılıç

Festivaller şehri Artvin’de yılda 84 festival yapılıyor

köyü, 9 ilçesi bulunan Artvin’de, yılda farklı tarihlerde 84 festival yapılıyor.
Artvin’de özelikle yaz aylarında kültür sanat festivalleri kapsamında birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Köy ve yayla şenliklerinin yanı sıra uluslararası olmak üzere farklı tarihlerde 84 festival düzenleniyor.
Artvin merkez ve ilçelerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen başta boğa güreşleri olmak üzere, güreşler, yayla festivalleri ve köy şenlikleri adı altında farklı kültürlerden çok sayıda insan bu festivallerde bir araya geliyor. Önceden belirlenen festival tarihlerinde bölge halkı festivalin düzenlendiği alanda bir araya gelerek bazen iki gün, bazen dört olmak üzere gerçekleşen şenliklerde doyasıya eğleniyor.
Artvin’in rakımlı Kafkasör Yaylası'nda yıldır yaşatılan boğa güreşlerine yılda yaklaşık 30 bin kişi katılıyor. Gelenekselleşen festivallerin tek amacı, geçmişten gelen kültürü yaşatmak olsa da düzenlenen festivaller şehrin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde funduszeue.info editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası