bekir isminin arapça anlamı / Bekir İsminin Anlamı Nedir?

Bekir Isminin Arapça Anlamı

bekir isminin arapça anlamı

Bekir isminin anlamı nedir? Bekir ne demek

Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan Bekir ismi, erkek çocuklar için kullanılan bir addır. Daha çok doğu bölgelerinde yaygın kullanılan bir isim olması ile beraber, son dönemlerde ülkenin her yerinde ilgi çekmeye başladı. Türkçe karşılık olarak ise Bekir isminin anlamı, ‘Yeni doğmuş’ şeklinde ifade edilmektedir. Ancak ayrıca değişik anlamları üzerinden de ifade edildiğini söylemek mümkün.

Bekir isminin anlamı

 Bekir İsmi değişik anlamları ile beraber ele alınan güzel bir addır. Özellikle her anlamı ile ilgi çeken bu hoş isim, bu sebepten dolayı çok fazla tercih ediliyor.

 - Sabahları erken kalkmaya alışkanlık haline getirmiş kişi,

 - Yeni doğmuş,

 - İsmaili Zümresine ait bir Arap kabilesi,

 Hem anlamı hem de tarihi ile beraber ilgi çeken isimlerden biri olarak Bekir ön plana çıkıyor. Günlük yaşam içerisinde sözlük anlamı ile Türkçede değerlendirilmez. Ancak isim olarak günümüzde hala oldukça fazla kullanılan bir ad olarak beğeni toplamaktadır. Genel olarak Bekir ismi tek başına kullanılır. Ancak eğer yanına yakışacak güzel bir isim bulunursa uyumlu şekilde değerlendirilebilir. TDK üzerinden daha çok yeni doğmuş anlamı ile ifade edilen Bekir ismi, sabahları erken kalkmayı alışkanlık edinmiş kişi anlamı üzerinden de ilgi görmektedir.

False

Bekir ne demek? Bekir isminin anlamı nedir?

Bekir adı son zamanlarda çocuklar için en çok tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Erkek çocuk ismi arayan ebeveynler Bekir isminin anlamını araştırıyor. Peki, Bekir ne demek? Bekir isminin anlamı nedir?

BEKİR NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu’nda yer alan bilgiler eşliğinde, Bekir ismi ne demek ve ne anlama gelir sorusunun cevabı şu şekildedir;

-Sabahları erken kalkmayı alışkanlık edinen kimse, bakir.

-“Bekr” sözcüğünden meydana gelmiştir. Genç deve, deve yavrusu.

-İlk çocuk, genç, taze.

-Çağdaş kimse, çağın insanı.

BEKİR İSMİ KUR’AN’DA GEÇİYOR MU?

Bekir ismi Kur''an-ı Kerim''de geçmemektedir ve Bekir adını koymak caizdir.

BEKİR İSMİNİN KARAKTER ÖZELLİKLERİ NELER?

Bekir ismindekiler yardımsever ve özverilidir.

Bekir isimli kişiler kariyer yapmaktan ziyade, insanlara yardım etmek, onları mutlu etmek daha önemlidir.

Bekir ismine sahip kişiler ilişkilerini gerçek anlamda karşılık beklemeden, karşı tarafın memnuniyeti, sevgisi üzerine kurar. Karşı taraftan da kendisine karşı sevgi ve memnuniyeti ön planda tutmasını bekler. Bu beklenti bazen onu sıkıntıya sokabilir.

Bekir İsminin Anlamı Nedir? Bekir Ne Demek?

Bekir isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

Duygusal insanlardır. Bazı zamanlarda içe kapanık bile olabilirler. Çok şefkatli, merhametli ve iyi huylu insanlardır. Dost canlısı, barışçıl insanlardır. Başkalarını mutlu etmek onları çok mutlu eder. Oldukça sağdık ve evlerine düşkün insanlardır. Ancak biraz daha açık görüşlü olmalı ve kendilerini daha fazla düşünmeleri gerekebilir.

Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.

Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.

Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.

İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.

Bekir isminin anlamı nedir? Bekir ismi ne demek, ne anlama gelir?

İsimlerin anlamı, çeşitli birçok nedenden dolayı araştırılabilir. Ebeveyn adayları çocukları için bir isim arayışında olabileceği, günlük hayatta duyduğunuz bir adın anlamını da merak edip araştırabilirsiniz. Bir ismin anlamı günümüzde artık çok kolay bir şekilde öğrenilebilmektedir. Burada bilmeniz gereken birkaç nokta vardır. Her ismin farklı anlamları olabilir; ancak tek bir dil kökeni vardır. Bekir isminin anlamı ve kökeni de son dönemlerde öne çıkan arama konularından birisidir.

BEKİR ADININ ANLAMI NEDİR?

Bekir ismi de tıpkı diğer isimler gibi bir anlama ve kökene sahiptir. Bekir adının anlamı, kimileri tarafından beğenilirken kimleri tarafından beğenilmemektedir. Eğer Bekir isminin anlamı hakkında bilgiye sahip değilseniz, bilgi edinmek için içeriğimizden faydalanabilirsiniz.

BEKİR İSMİ NE DEMEK, HANGİ ANLAMA GELİR?

TDK’da yer alan bilgiler eşliğinde, Bekir ismi ne demek ve anlama gelir sorusunun cevabı şu şekildedir;

  1. Sabahları erken kalkmayı alışkanlık edinen kimse, bakir.

  2. “Bekr” sözcüğünden meydana gelmiştir. Genç deve, deve yavrusu.

  3. İlk çocuk, genç, taze.

  4. Çağdaş kimse, çağın insanı.

BEKİR ADI KURAN’DA VAR MI, GEÇİYOR MU?

Bekir ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Bekir adını koymak caizdir.

BEKİR İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR?

  • Türkiye'de Bekir ismini kullanan kişi bulunmaktadır.

  • İstanbul'da Bekir ismini kullanan kişi bulunmaktadır.

  • Ankara'da Bekir ismini kullanan kişi bulunmaktadır.

  • İzmir'de Bekir ismini kullanan kişi bulunmaktadır.

BEKİR İSMİNİN ÖZELLİKLERİ

Bekir ismindekiler yardımsever ve özverilidir. Kariyer yapmaktan ziyade, insanlara yardım etmek, onları mutlu etmek daha önemlidir. İlişkilerini gerçek anlamda karşılık beklemeden, karşı tarafın memnuniyeti, sevgisi üzerine kurar. Karşı taraftan da kendisine karşı sevgi ve memnuniyeti ön planda tutmasını bekler. Bu beklenti bazen onu sıkıntıya sokabilir.

Pozitif tarafları: Yardımsever.

Negatif tarafları: Bazı durumlarda bencil olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası