iller arası tayin sonuçları 2018 / Sağlık Bakanlığı iller arası tayin sonuçları açıklandı! 2018 Temmuz yer değişikliği listesi

Iller Arası Tayin Sonuçları 2018

iller arası tayin sonuçları 2018

2018 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası

2018 YILI TEMMUZ DÖNEMİ İSTEĞE BAĞLI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMA KURASI İLAN METNİ

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre 2018 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası20.07.2018 tarihi Cuma gününoter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir.

Başvurular; ekteki takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (www.yhgm.saglik.gov.tr) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup münhal kadrolar göz önünde bulundurularak en fazla on (10) tercih yapılabilecektir.

Bu kuraya başvuracak olanlar, PBS üzerinden başvurularını kesinleştirdikten sonra başvuru formunun çıktısını imzalayarak T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya /ANKARA adresinde olacak şekilde kargo ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir. Elden teslim etmek isteyenler, evraklarını kendisi veya noter tarafından vekâlet verdiği kişi aracılığı ile teslim edecektir. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır. Kura başvuru evrakları ilan metninde belirtilen süre içerisinde Bakanlığımıza ulaşmayanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

1. İstihdam Planlama Komisyonu’nun08.06.2018tarihinde yapılan toplantısında 2018 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası hakkında alınan karar gereği; bu kurada yerleşip ataması yapılan uzman tabip, uzman (TUTG) ve tabiplerin halen görev yaptıkları birimden ayrılmaları halinde Personel Dağılım Cetveline göre doluluk oranının unvan ve branşında %60’ın altına düşmesi durumunda ayrılışları yerlerine atanacak personelin göreve başlamasından sonra yapılacaktır. Aynı birimden ayrılacak personel sayısının birden fazla olması halinde ayrılışlar en yüksek hizmet puanına sahip personelden başlanarak sırayla yapılacaktır.

Ancak atanma tarihinden itibaren 2 (iki) aylık süre içerisinde yerlerine atanacak personelin göreve başlamaması halinde, ayrılışların bu süreyi geçirmeden yapılması sağlanacaktır.

2. Birinci madde kapsamındaki kısıtlamaya tabi personel hariç olmak üzere 2018 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasında yerleştirilenlerin ayrılışları atanma tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde yapılacaktır. Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecektir.

3. a) Bu kuraya müracaat edecek personel yalnızca İller arası tercih yapabilecektir.

b)Ancak halen kadrosunun bulunduğu ile eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atananlar aynı il ve iller arası müracaatını yapabilecektir. Bu kapsamda tercih yapanların kadrosunun bulunduğu İle eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atanmadıklarının tespiti halinde; halen bulunduğu İle yaptığı tercihler silinerek diğer tercihleri dikkate alınacaktır. Kuraya sehven alınıp bulunduğu İle yerleşmesi halinde atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış ise iptal edilecektir.

4. Sağlık hizmetinin aksamaması ve etkili personel planlaması yapılabilmesi için, kura son başvuru tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ile son atanma tarihinden itibaren fiilen en az 2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir.

5. Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanan personel için DHY’ sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır.

6. a) 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 6495 Sayılı Kanun kapsamında sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına memur olarak atanan personelden kura son başvuru tarihi itibarı ile bulundukları ilde toplamda fiilen 2 (iki) yıl süre ile Bakanlığımız ve mülga bağlı kuruluş kadrolarında görev yapmış olanların başvuruları kabul edilecek olup ücretsiz izinler bu süreden sayılmayacaktır.

b) 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarından Bakanlığımıza devredilen personelin kura son başvuru tarihi itibariyle bulundukları ilde toplamda fiilen 2 (iki) yıl süre ile görev yapmış olma şartı aranmayacaktır.

7. Bu kura için açılmış olan münhaller birim bazında ilan edilmiştir.

8. a) Kuraya başvuran personelin yerleştirme işlemleri01.07.2018tarihine göre hesaplanan ve ilan edilen hizmet puanları esas alınarak yapılacaktır.

b) Kuraya başvuran personelin hizmet puanlarına itirazları PBS üzerinden alınacaktır.

c) Alınan itirazlar değerlendirilerek PBS üzerinden ilan edilecek olup yerleştirme işlemi yeniden hesaplanan hizmet puanlarına göre yapılacaktır.

9. Başvuru evraklarının incelenmesi neticesinde uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilerek, elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeleri PBS üzerinden ilan edilecektir.

10. Başvuru evrakı zamanında ulaşmayanların itirazları değerlendirmeye alınmayacaktır.

11. 2017 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı Bakanlık ve Bağlı Kuruluşlar Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası ve 2018 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası sonucu yerleşen personelin bu kuraya başvuruları kabul edilmeyecektir.

12. Bu kura sonucu yerleşmiş olup ataması yapılan personelden 30 (otuz) gün içerisinde kadrosunun bulunduğu yerden ayrılışlarını yapmamaları nedeniyle ataması iptal edilenlerin (Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16. Maddesinin 2. fıkrası ile 19, 20 ve 21. Maddeleri hariç olmak üzere) atama karar tarihinden itibaren bir yıl süre ile atanma işlemleri yapılmayacaktır.

13. Kura son başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içinde Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16, 19, 20, 21 ve 26. Maddelerine göre ataması yapılan personelden atama kararını kendi talepleriyle iptal ettirenlerin bu kuraya müracaatları kabul edilmeyecektir.

14. Uzman Tabip, Uzman Diş Tabibi, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni ve Sağlık Teknikeri kadrosunda çalışanlar, halen çalıştıkları unvan ve branşlarında, diğer personel ise halen çalıştıkları kadro unvanlarında açılan münhal kadrolara müracaat edebileceklerdir.

15. a) Sözleşmeli Aile Hekimi veya Aile Sağlığı Elemanı olarak çalışan personel bu kuraya müracaat edebilecek olup, bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde sözleşmelerini feshetmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları yapılmayacaktır.

b) Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfında görev yapmakta iken 663 sayılı KHK kapsamında sözleşme imzalayan personel bu kuraya müracaat edebilecek olup bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde sözleşmelerini feshetmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları yapılmayacaktır.

c) Aylıksız izinde olan (doğum, askerlik vb.) personelin başvuruları kabul edilecek olup bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde göreve başlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları yapılmayacaktır.

16. Kura son başvuru tarihi itibariyle; 4924 sayılı Kanuna göre halen sözleşmeli çalışanlar ve 4/B’li sözleşmeli çalışanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

17. Kura son başvuru tarihi itibariyle; DHY’si devam edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Kuraya başvurdukları tarih itibariyle DHY’ si bitenlerin ilgili İl Müdürlüğünden (30/11/2007 tarihli ve 191703 sayılı yazı ekindeki forma uygun olarak) alacakları belgeyi başvuru evrakı ile birlikte T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne göndermeleri gerekmektedir.

18. Kuraya başvuran personelden başvurularını iptal ettirmek isteyenlerin03.07.2018 Salı - 16.07.2018 Pazartesi günü saat 18.00’e kadarPBS üzerinden kura iptal başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunmayı talep edemeyeceklerdir.

19. Bu şartları taşıyanlardan kura son başvuru tarihi itibariyle DHY’ si devam edenlerin kura başvuruları kabul edilmeyecektir.

Eğitim kliniği bulunan eğitim ve araştırma hastanelerini tercih edenlerden yukarıdaki şartları taşımayanların, eğitim kliniği bulunan eğitim ve araştırma hastanesi tercihleri silinecek olup diğer tercihlerine göre kuraya katılacaklardır.

20. Müracaat şartlarını taşımadığı halde müracaat ederek sehven kuraya dâhil edilen ve kura sonucunda yerleştirilen personelin atamaları yapılmayacak olup yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

21. Yerleştirme sonuçları aynı gün internet adresinde ilan edilecektir.

2018 YILI TEMMUZ DÖNEMİ İSTEĞE BAĞLI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMA KURASI TAKVİMİ

SIRA

TARİH

AÇIKLAMA

1

21 Haziran 2018 Perşembe – 27 Haziran
2018 Çarşamba Saat 18:00’e kadar

Münhal yerlerin ilanı ve PBS
üzerinden başvuruların yapılması

2

02 Temmuz 2018 Pazartesi
Saat 18:00’e kadar

Başvuru evraklarının son geliş tarihi
ve saati

3

12 Temmuz 2018 Perşembe

İnceleme neticesinde başvuruları ret
olanların PBS üzerinden ilanı

4

12 Temmuz 2018 Perşembe - 13 Temmuz
2018 Cuma Saat 18:00’e kadar

İnceleme sonrası başvuruları
ret olanların ve hizmet puanı
itirazlarının PBS üzerinden alınması

5

19 Temmuz 2018 Perşembe

İtiraz sonuçlarının PBS üzerinden
ilanı

6

20 TEMMUZ 2018 CUMA

KURA TARİHİ

Yeri ve saati
(www.yhgm.saglik.gov.tr) internet
adresinden ilan edilecektir.

Kura takvimi için tıklayınız

Münhal Kadrolar için tıklayınız

Kura Tercih Başvurusu ve Takip İşlemleri için Tıklayınız

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı

Bu haber toplam 29550 defa okunmuştur

İl dışı tayin 2018

İl dışı tayin sonuçları açıklandı. Öğretmenlerin merakla bekledikleri il dışı atama açıklamasının erişime açılması büyük heyecana neden oldu. Tayin istedikleri bölgeler için tercih yapan ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek açıklamayı beklemeye geçen öğretmenler bekledikleri cevabı aldılar. Bu sürecin ardından şimdi de öğretmenlere mazeret hakkı doğdu.

İl dışı atama sonuçları için tıklayın

İl dışı atama sonuçları 11 Haziran 2018 Pazartesi günü erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sisteminde yayımlanan sonuçların ardından adaylar T.C. kimlik numaraları ile sorgulamalarını yapabiliyor.

Sonuçların ardından mazeret hakkı

Bu süreçte tayin başvurusu yapan ancak atandıkları ilde farkı ilçelere tayini çıkab öğretmenler mazeretli il içi yer değiştirme hakkından faydalanabilecek. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden görev yerlerinden ayrılmadan atamasını iptal ettirenler, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde eşlerinin bulunduğu ile; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi mazeret durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

İl dışı tayin neye göre yapılıyor?

MEB tarafından gerçekleştirilen il dışı tayin öğretmenlerin tercih ettiği kurumlardaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılmaktadır. Hizmet puanının eşitliği halinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır.

Sağlık'ta iller arası yer değiştirme başvuruları başladı

2019 YILI OCAK DÖNEMİ İSTEĞE BAĞLI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMA KURASI İLAN METNİ

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine göre 2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası 24.01.2019 tarihi Perşembe günü noter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir.

Başvurular; ekteki takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup münhal kadrolar göz önünde bulundurularak en fazla on (10) tercih yapılabilecektir.

Bu kuraya başvuracak olanlar, PBS üzerinden başvurularını kesinleştirdikten sonra başvuru formunun çıktısını imzalayarak T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı 6001 Cad. No:9 06800 Çankaya /ANKARA adresinde olacak şekilde kargo ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir. Elden teslim etmek isteyenler, evraklarını kendisi veya noter tarafından vekalet verdiği kişi aracılığı ile teslim edecektir. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır. Kura başvuru evrakları ilan metninde belirtilen süre içerisinde Bakanlığımıza ulaşmayanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

1. İstihdam Planlama Komisyonu'nun 07.12.2018 tarihinde yapılan toplantısında 2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasıhakkında

alınan karar gereği; bu kurada yerleşip ataması yapılan uzman tabip, uzman (TUTG) ve tabiplerin halen görev yaptıkları birimden ayrılmaları halinde Personel Dağılım Cetveline göre doluluk oranının unvan ve branşında %60'ın altına düşmesi durumunda ayrılışları yerlerine atanacak personelin göreve başlamasından sonra yapılacaktır. Aynı birimden ayrılacak personel sayısının birden fazla olması halinde ayrılışlar en yüksek hizmet puanına sahip personelden başlanarak sırayla yapılacaktır.

Ancak atanma tarihinden itibaren 2 (iki) aylık süre içerisinde yerlerine atanacak personelin göreve başlamaması halinde, ayrılışların bu süreyi geçirmeden yapılması sağlanacaktır.

2. Birinci madde kapsamındaki kısıtlamaya tabi personel hariç olmak üzere 2019 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasında yerleştirilenlerin ayrılışları atanma tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde yapılacaktır. Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecektir. Ancak 30 (otuz) gün içerisinde ayrılamayacaklarına dair yasal mazeretlerini belgelendirmeleri halinde atamaları iptal edilmeyecektir.

3. Sağlık hizmetinin aksamaması ve etkili personel planlaması yapılabilmesi için, kura son başvuru tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ile son atanma tarihinden itibaren fiilen en az 2 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir.

4. Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanan personel için DHY' sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır.

5. a) Bu kuraya müracaat edecek personel yalnızca İller arası tercih yapabilecektir.

b) Ancak halen kadrosunun bulunduğu ilde eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atananlar görev yaptığı ilde (2) iki yıl çalışmış olması şartıyla müracaatını yapabilecektir. Bu kapsamda tercih yapanların kadrosunun bulunduğu İle eş, sağlık ve öğrenim mazereti ile atanmadıklarının tespiti halinde; halen bulunduğu İle yaptığı tercihler silinerek diğer tercihleri dikkate alınacaktır.

Kuraya sehven alınıp bulunduğu İle yerleşmesi halinde atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış ise iptal edilecektir.

6. a) Kuraya başvuran personelin yerleştirme işlemleri 01.01.2019 tarihine göre hesaplanan ve ilan edilen hizmet puanları esas alınarak yapılacaktır.

b) Kuraya başvuran personelin hizmet puanlarına itirazları PBS üzerinden alınacaktır. c) Alınan itirazlar değerlendirilerek PBS üzerinden ilan edilecek olup yerleştirme işlemi

yeniden hesaplanan hizmet puanlarına göre yapılacaktır.

7. Başvuru evraklarının incelenmesi neticesinde uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilerek, elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeleri PBS üzerinden ilan edilecektir.

8. Başvuru evrakı, evrak son geliş tarihinden sonra ulaşanların itirazları değerlendirmeye alınmayacaktır.

9. 2018 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası, 2018 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası ve 2018 Yılı Balıkesir, Kayseri, Yozgat ve İstanbul İlleri Kurum İçi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası sonucu yerleşen personelin bu kuraya başvuruları kabul edilmeyecektir.

10. Kura son başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içinde Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16, 19, 20, 21 ve 26. maddelerine göre ataması yapılan personelden atama kararını kendi talepleriyle iptal ettirenlerin bu kuraya müracaatları kabul edilmeyecektir.

11. Uzman Tabip, Uzman Diş Tabibi, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni ve Sağlık Teknikeri kadrosunda çalışanlar, halen çalıştıkları unvan ve branşlarında, diğer personel ise halen çalıştıkları kadro unvanlarında açılan münhal kadrolara müracaat edebileceklerdir.

12. a) Tercih edilecek branşta eğitim kliniği bulunan eğitim ve araştırma hastanelerini tercih edecek uzman tabipler, Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 30 uncu maddesi ve 07 Nisan 2012 tarih ve 28257 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Başasistanlık Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Sınavlara İlişkin Yönetmeliğin 6. ve 7. maddesinde belirtilen, başvuru şartlarını taşımaları;

i) İlgili yönetmelikte belirtilen yabancı dil yeterlilik belgesi sahibi olmak.

ii) Bilimsel çalışma ve eserleri bakımından aşağıdaki şartlardan en az birini sağlamak;

*) Türk Tıp Dizininde kayıtlı dergilerde yayımlanmış, ikisi birinci isim olmak üzere en az üç orijinal araştırma makalesi bulunmak,

**) SCI (Science Citation Index), SCI-E (Science Citation Index - Expanded), SSCI (Social Science CitationIndex) veya AHCI (Arts and Humanites Citation Index) indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış birinci isim en az bir orijinal araştırma makalesi bulunmak,

***) SCI (Science Citation Index), SCI-E (Science Citation Index - Expanded), SSCI (Social Science CitationIndex) veya AHCI (Arts and Humanites Citation Index) indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış ikisi orijinal araştırma makalesi olmak üzere en az üç yayını bulunmak.

Bu belgeleri başvuru evrakı ile birlikte göndermeleri gerekmektedir. Bu şartları taşıyanlardan kura son başvuru tarihi itibariyle DHY' si devam edenlerin kura başvuruları kabul edilmeyecektir.

b) Eğitim kliniği bulunan eğitim ve araştırma hastanelerini tercih eden ve bu maddenin "a)" bendi kapsamındaki şartları taşımayanların, eğitim kliniği bulunan eğitim ve araştırma hastanesi tercihleri silinecek olup diğer tercihlerine göre kuraya katılacaklardır.

13.a) Sözleşmeli Aile Hekimi veya Aile Sağlığı Elemanı olarak çalışan personel bu kuraya müracaat edebilecek olup, bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde sözleşmelerini feshetmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları yapılmayacaktır.

b) Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfında görev yapmakta iken 663 sayılı KHK kapsamında sözleşme imzalayan personel bu kuraya müracaat edebilecek olup bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde sözleşmelerini feshetmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları yapılmayacaktır.

c) Aylıksız izinde olan (doğum, askerlik vb.) personelin başvuruları kabul edilecek olup bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde göreve başlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları yapılmayacaktır.

14. Halen 4924 sayılı kanuna göre sözleşmeli olarak çalışan personel bu kuraya müracaat edebilecek olup bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihi itibariyle çalıştığı birime istifa dilekçesini vererek en geç 30 (otuz) gün içinde sözleşmelerini feshedip atandıkları birimlerde başlangıç yapmaları gerekmektedir. Zamanında sözleşmelerini feshetmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

15. Kura son başvuru tarihi itibariyle; DHY'si devam edenlerin başvuruları kabul

edilmeyecektir. Kuraya başvurdukları tarih itibariyle DHY' si bitenlerin ilgili İl

Müdürlüğünden (30/11/2007 tarihli ve 191703 sayılı yazı ekindeki forma uygun olarak) alacakları belgeyi başvuru evrakı ile birlikte T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel

Müdürlüğüne göndermeleri gerekmektedir.

16. Kuraya başvuran personelden başvurularını iptal ettirmek isteyenlerin 02.01.2019 Çarşamba - 21.01.2019 Pazartesi günü saat 18.00'e kadar PBS üzerinden kura iptal başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Kura başvurusunu iptal ettirenler bu kuraya yeniden başvuruda bulunmayı talep edemeyeceklerdir.

17. Müracaat şartlarını taşımadığı halde müracaat ederek sehven kuraya dahil edilen ve kura sonucunda yerleştirilen personelin atamaları yapılmayacak olup yapılmış olsa dahi iptal

edilecektir.

18. Bu kura için açılmış olan münhaller birim bazında ilan edilmiştir.

19. Yerleştirme sonuçları aynı gün Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) ilan edilecektir.

2019 YILI OCAK DÖNEMİ İSTEĞE BAĞLI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMA KURASI TAKVİMİ

SIRA

TARİH

AÇIKLAMA

1

19 Aralık 2018 Çarşamba - 25 Aralık 2018 Salı Saat 18:00'e kadar

Münhal yerlerin ilanı ve PBS üzerinden başvuruların yapılması

2

28 Aralık 2018 Cuma

Saat 18:00'e kadar

Başvuru evraklarının son geliş tarihi ve saati

3

14 Ocak 2019 Pazartesi

İnceleme neticesinde başvuruları ret olanların PBS üzerinden ilanı

4

14 Ocak 2019 Pazartesi - 15 Ocak 2019

Salı Saat 18:00'e kadar

İnceleme sonrası başvuruları ret olanların ve hizmet puanı itirazlarının PBS üzerinden alınması

5

23 Ocak 2019 Çarşamba

İtiraz sonuçlarının PBS üzerinden

ilanı

6

24 OCAK 2019 PERŞEMBE

Yeri ve saati

(www.yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.

KURA TARİHİ

Münhal Kadrolar için TIKLAYINIZ

İller arası yer değiştirme başvurusu için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

İhlas Haber Ajansı

2018 İl dışı tayin atama sonuçları sorgulama!  2018 Öğretmen il dışı atama tayinleri sonuçları, Öğretmenlerin dışı içi tayin sonuçları gibi bütün aradığınız detaylara bu haberimiz aracılığı ile ulaşabilirsiniz. İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin siteleri üzerinden il dışı yer değiştirme (il dışı atama) sonuçları açıklandığı andan itibaren bu haberimiz üzerinden sonuçları öğrenebilirsiniz. Öğretmenlerin büyük bir merak içerisinde beklediği sonuçlar her İl için ayrı ayrı açıklandığı andan itibaren bu haber üzerinden sonuç detaylarına ulaşabileceksiniz. Atama isteyen bir çok öğretmen bulundukları ilin sonuçlarını Milli Eğitim Müdürlüğü sayfasından sonuçları öğrenebilecek. Haberimiz aracılığı ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri sayfalarını bu haberimiz üzerinden sorgulayabilir ve 2018 il dışı Öğretmen atama tayin sonuçlarını bu haberimiz aracılığı ile öğrenebilirsiniz... 

ÖĞRETMEN İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İl dışı yer değiştirme başvurusu, bu yıl 5 Haziran tarihinde alınmaya başlanacak. 8 Haziran Cuma günü sona erecek olan başvuruların ardından atamalar, 11 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 29 Haziran 2018 tarihinden itibaren başlatılacak.

İL DIŞI TAYİN KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt genelindeki boşluklara göre hazırlayacağı il dışı ihtiyaç listesi 5 Haziran Pazartesi günü öğretmenlerin erişimine açılacak.

İL DIŞI ATAMA BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı olarak yapılan yer değiştirmeler iptal edilecektir.

Yer değiştirme sürecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Yer değiştirme iş ve işlemlerinin yürütülmesi, başvuruların onaylanması ve reddedilmesinden sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri görevli, yetkili ve sorumludur.

Başvuru formunun doğru ve eksiksiz doldurulmasından başvuruyu yapan öğretmen sorumludur. Öğretmenler, başvuruların onay işlemleri tamamlanmadan eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunabilecek ve bilgi düzeltmesi yaptıran öğretmenler, süresi içinde yeniden başvuru yapabilecektir. Ancak, başvurunun il millî eğitim müdürlüğünce onaylanmasından sonra hiçbir surette düzeltme yapılmayacaktır.

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle başvurularının onaylanmasını isteyebilecek; eğitim kurumu yöneticileri de süresi içinde başvuruları onaylayacaklardır. Elektronik Başvuru Formlarının çıktısı, formu onaylayan eğitim kurumu müdürlüklerince başvurusu onaylanan öğretmenlere daha sonra imzalattırılacaktır.

Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır. Başvurular, başvurunun yapıldığı veya izleyen gün içinde eğitim kurumu müdürlüklerince; eğitim kurumu müdürlüğünün onayını takip eden gün içinde ise ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylanacaktır. Son gün yapılan başvuruların onay işlemleri aynı gün tamamlanacaktır.

Müstakil müdürlüğü bulunmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile kadroları il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bulunan öğretmenler, başvurularını kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine yapacaktır.

Öğretmenler, görevli oldukları eğitim kurumu ya da kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine dilekçe vermek suretiyle başvuru süresi içinde yer değiştirme başvurusundan vazgeçebilecek ve bu başvurular elektronik ortamda ilgililerce iptal edilecektir.

Bilişim Teknolojileri alan öğretmenlerinden “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği”, “Matematik-Bilgisayar Bölümü”, “İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri”,

“Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü” ve “Bilgi Teknolojileri” mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyecektir.

Spor liseleri ve güzel sanatlar liselerinin görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenleri aynı tür eğitim kurumlarını tercih edebilecekleri gibi diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecektir.

Spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenlerinden daha önce ilgili mevzuatına göre spor liseleri ile güzel sanatlar liselerine atanmış olanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41'inci seçenek olarak bir il'i daha tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41'inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41'inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

Zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere il içinde veya iller arasında yer değiştirecek öğretmenler, bu tercihlerini dördüncü, beşinci veya altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yapacaktır.

Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, 08 Haziran 2018 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır.

NOT: MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN İNTERNET SİTESİ ADRESLERİ LİNKLERE EKLENMİŞTİR. İLGİLİ İLİN LİNKİNE TIKLAYARAK MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ SİTELERİNİN DUYURULAR KISMINDAN SONUÇLARA ULAŞABİLİRSİNİZ.

01 Adana İl ihtiyaç listesi Tıklayınız 
02 Adıyaman İl ihtiyaç listesi Tıklayınız 
03 Afyon İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
04 Ağrı İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
05 Amasya İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
06 Ankara İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
07 Antalya İl atama sonuçları için Tıklayınız 
08 Artvin İl ihtiyaç listesi Tıklayınız 
09 Aydın İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
10 Balıkesir İl ihtiyaç listesi Tıklayınız(
11 Bilecik İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
12 Bingöl İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
13 Bitlis İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
14 Bolu İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
15 Burdur İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
16 Bursa İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
17 Çanakkale İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
18 Çankırı İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
19 Çorum İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
20 Denizli İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
21 Diyarbakır İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
22 Edirne İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
23 Elazığ İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
24 Erzincan İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
25 Erzurum İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
26 Eskişehir İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
27 Gaziantep İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
28 Giresun İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
29 Gümüşhane İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
30 Hakkari İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
31 Hatay İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
32 Isparta İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
33 Mersin İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
34 İstanbul İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
35 İzmir İl atama sonuçları için Tıklayınız 
36 Kars İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
37 Kastamonu İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
38 Kayseri İl atama sonuçları için Tıklayınız 
39 Kırklareli İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
40 Kırşehir İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
41 Kocaeli İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
42 Konya İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
43 Kütahya İl ihtiyaç listesi Tıklayınız 
44 Malatya İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
45 Manisa İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
46 K.Maraş İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
47 Mardin İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
48 Muğla İl atama sonuçları için Tıklayınız 
49 Muş İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
50 Nevşehir İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
51 Niğde İl atama sonuçları için Tıklayınız 
52 Ordu İl atama sonuçları için Tıklayınız 
53 Rize İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
54 Sakarya İl atama sonuçları için Tıklayınız 
55 Samsun İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
56 Siirt İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
57 Sinop İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
58 Sivas İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
59 Tekirdağ İl atama sonuçları için Tıklayınız 
60 Tokat İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
61 Trabzon İl atama sonuçları için Tıklayınız 
62 Tunceli İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
63 Şanlıurfa İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
64 Uşak İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
65 Van İl ihtiyaç listesi Tıklayınız 
66 Yozgat İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
67 Zonguldak İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
68 Aksaray İl atama sonuçları için Tıklayınız 
69 Bayburt İl atama sonuçları için Tıklayınız 
70 Karaman İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
71 Kırıkkale İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
72 Batman İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
73 Şırnak İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
74 Bartın İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
75 Ardahan İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
76 Iğdır İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
77 Yalova İl ihtiyaç listesi Tıklayınız

78 Karabük İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
79 Kilis İl ihtiyaç listesi Tıklayınız
80 Osmaniye İl atama sonuçları için Tıklayınız 
81 Düzce İl ihtiyaç listesi Tıklayınız 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası