turuncu burun akıntısı / Burun Akıntısı Ciddi Hastalıkların Habercisi Olabilir | Hizmet Hastanesi

Turuncu Burun Akıntısı

turuncu burun akıntısı

Neden sadece bir burun deliğinden sümüklüyorum. Turuncu burun sümük nedenleri ve tedavi yöntemleri

Her bir burun deliğine yaş arası çocuklar damla% sulu çözelti.

Sümük olarak göründüyse bebekBu durum sadece bebeğe değil aynı zamanda ailesine de çok endişe sağlayacaktır.

Sadece sağ burun deliğinden sümük - neden?

Bir yaşın altındaki çocuklarda burun akıntısı ile son derece dikkatli olmanız gerekir. içinde küçük çocuk  nazofarenksin yapısı yetişkinlerden biraz farklıdır, bu nedenle enfeksiyon orada kolayca gelişir.

Bugünden gelen çocuk bir burun deliği ile sümüklü göründü

Bu süre zarfında anne sütü bebeğin diyetinde belirleyici bir rol oynamaz. Bundan dolayı antikor eksikliği var. Bu gibi durumlarda, çocuk mutlaka terapist tarafından reçete edilen anti-alerjik ilaçlarla tedavi edilmelidir.

Çocuk bir uzman tarafından muayene edildikten sonra, genellikle atanır. antibakteriyel ilaçlar  veya antibiyotikler. Bu, hasarlı mukoza zarını gereksiz yere tahriş etmeden mukusun giderilmesine katkıda bulunacak ve ayrıca bakterilerin çocuğun vücuduna girmesini önleyecektir.

Neden yeşil?

bazen sarı sümük  alerjik reaksiyon nedeniyle görünür. Bir çocuğun yakın zamanda sarı bir sümüğü varsa, o zaman doğal yağlar veya salin kullanarak çıkarılabilir.

2 Ayrıca, odayı sistematik olarak havalandırmak gerekir, çünkü soğukta çocuklar oksijen eksikliği yaşayacaklardır. 3 Kendi burnunu uçurmayı henüz öğrenemeyen çocukların ebeveynlerinden yardım almaları gerekir.

5 Bazen, çocuk soğuk bir kafasına sahipken, burun yeterince sert bir şekilde doldurulur, bu da bebeğe biraz rahatsızlık verir. Bu ilaçlar 3 aydan itibaren çocuklar için kullanılabilir. 9 Çocuğa nasıl düzgün gösterileceğini öğretmek çok önemlidir.

Çocuklarda bu tür bir yaklaşım genellikle buharın yüzdeki ve gözlerin mukoza zarı üzerindeki etkilerinden kaynaklanan acı verici ve korkutucu bir reaksiyona neden olur. Bu durumda, en basit ısıtma yastığı yardımcı olur.

Sabah çocuğu düzgün uyuyamadı, bir burun deliğinden sümük aktı. Berrak, viskoz. Ne olabilir ve çocuğa nasıl yardım edilir, böylece uyku sırasında rahatsızlık olmaz, ancak gereksiz ilaç tedavisi olmaz.

Bir çocuk bir akıntıda koşuyorsa, kola suyu suyunu uygulamak mümkün müdür ve yardımcı olur mu?

Kendim birkaç kez kaşınıp sulandıran ve akan ve sadece bir burun deliği olan birkaç kez vardı. Hoşgeldin! Çocuk bugünden bir burun deliği ile sümük başladı ve çok sık hapşırma, 2,5 yaşında, polydex'i burnuna sokmaya başladı ve her yer evin etrafına sarımsak yaydı.


Çocuklar asla tercüme etmeyen sürekli bir endişe kaynağıdır. Her şey, söyledikleri gibi, hiçbir şey ifade etmiyor, ancak dış dünyaya uyum sağlayarak, küçük aile üyeleri çeşitli akut solunum yolu enfeksiyonları, sinüzit ve benzerlerinden muzdarip olmaya başlıyor, bu hastalıklar genellikle burun akıntısına neden oluyor (sümük).


Burundan sert çıkan birçok vakada burnunu çek ve açıklamaya çalış küçük çocuk  Burnunuzu bir fular içine üflemeniz gereken (ve genellikle daha erken) reklam süreleri.

Ve ayrıca, eğer miktarın tamamı buruntan sümük etmezse, önce sinüzit ve sonra akciğerlere indirgenen bronşit gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir.


Ve sen başarılısın, ama çocuk hasta ve bebek sümük! Bebeğiniz hastalanırken şu anda endişeler ve alarmlar ortaya çıkar.

Ancak bu semptomu anlarsanız, bu sümüklerin ortaya çıkması için oldukça çirkin sebepler göreceksiniz. Bebeklerde şeffaf sümük, doğumdan sonraki ilk haftalarda ortaya çıkabilir.

Bir çocuğun kanlı sümük varsa ne yapmalı?

Her ikinci bebekte diş çıkarma sırasında bir çocukta şeffaf sümük bulunur. Bir çocukta viral salgınlar döneminde, 6 aylıkken lokal bağışıklıkta azalma nedeniyle şeffaf sümük.


Bu nedenle, çocuğun vücudunda antikor eksikliği vardır ve sonuç olarak, çeşitli viral hastalıklarbelirtilerinden biri burun akıntısı olabilir.


Bu durumda şeffaf sümük  Çocuk bir çocuk doktoru tarafından verilen anti-alerjik ilaçlar ile tedavi edilir.

Bir çocuktaki yeşil sümük, vücudundaki akışı gösterir bakteriyel enfeksiyon.

Bir çocukta sümüklerin halk yöntemleriyle tedavisi

Çocuğu muayene ettikten sonra, antibakteriyel maddeler veya antibiyotikler neredeyse her zaman reçete edilir. Çoğu ebeveyn ve çocuk doktoru, hastalığın sonunda çocuklarda sarı sümük bırakır.

Alanın küçük olması doğaldır. salgıları temizle  burun, sarı görünür veya yeşil sümük. Semptomun hafta içerisinde gözlenmesi durumunda doktora gitmek gerekir. Nadiren, sarı sümüğün nedeni alerjilerdir.


ÇOCUKLARDA ALLAH'IN BİRLİĞİ VE ÇİÇEKLERIYLA TANRISI

Çocukta ek belirtiler varsa, örneğin yükseltilmiş sıcaklıkÖksürük, sinirlilik, sinirlilik ve halsizlik, tıbbi muayene gereklidir.

Ebeveynlerin sadece özenli bakımı ve tedavisi, çocuğun bu rahatsız edici semptomlardan kurtulmasına yardımcı olacaktır. Çocuğun üşüdüğünü gösterirler.

Balla turp, çocuğun öksürüğünü üretken yapar ve mukoza yollarının tahriş olmasına neden olmaz. Çocuğun ağzı tuzlu su çözeltileri ile günde kez yıkanır.


Burun akıntısı zaten yüzündeyse ve çocuk rahat bir şekilde uyuyamıyorsa, onu tedavi etmek için gereklidir. Bir çocukta sümük nasıl tedavi edilir, birçok insan bilir, ancak olumlu bir etki elde etmek için bu konuya bilgiyle yaklaşmalısınız. Soğuk algınlığı semptomları en iyi şekilde giderilir.

Bunları uygularken, kullanımlarının bir haftayı geçmemesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var, aksi halde bağımlılık ortaya çıkacak ve bu ilaçlar olmadan çocuk normal bir şekilde nefes alamayacak.

Pek çok anne-babaya, bir çocuğun şeffaf sümüğünün tamamen zararsız bir fenomen olduğu, dolayısıyla çok az kişinin onlara dikkat ettiği görülmektedir.

Hepimiz bir burun deliğinden bir burun deliğinden veya her ikisinden bir kerede burun akıntısı meydana geldiğinde, şeffaf bir gölgenin mukusunun öne çıkmaya başladığına alışığız. Sıvı veya kalın olabilir. Ancak her zaman burun akıntısı değil, sadece böyle bir işaret ile kendini gösterir. Bazı durumlarda, bir yetişkin veya çocuk burundan portakal sümeni yaşayabilir ve bu da paniğe neden olabilir. Ancak, önceden endişelenmemelisiniz. Burun portakal sümük görünümünde nedenleri farklı ve her zaman çok ciddi değil.

Kulak burun boğaz uzmanlarına göre, turuncu sümüklerin ortaya çıkması, rinitin yanlış tedavisini gösterir. Ve bir insanın neyi yanlış yaptığını anlamak için, genel olarak neyin soğuk olduğunu bulmanız gerekir.

Burun akıntısı, burun mukozasının virüs, bakteri veya genel alerjenlerin rol oynayabilmesi için uyarıcılara verdiği bir reaksiyondur. Tıbbi tedavi kurallara uygun olarak yapılırsa, burun atılır. mukus temizle. Hasta yeterli tedavi almazsa, burun boşluğundaki bakteriler aktif olarak çoğalmaya başlar ve sümük yeşilimsi veya

Mukusun rengini değiştirmek, bakterilerin aktif üremesinde vücudun, "korumalarını" üretmeye başlamasından kaynaklanır - enfeksiyonu tahrip eden ve mukus ile birlikte onu gideren antikorlar. Bu sümüğü o renge veren bakterilerin çürüme ürünleridir.

Nazal mukozada birçok kan damarları. Çeşitli enfeksiyonlarda, mukoza zarı tahriş ve şişer, bu da solunum zorluğuna neden olur. Bir kişi genellikle kan damarlarının duvarlarını olumsuz etkileyen vazokonstriktör ilaçları kullanmaya başlar.

taciz vazokonstriktör damlaları  Damar duvarları bozulmaya başlar ve bunun sonucunda kan burun boşluğuna akmaya başlar ve sümük ile temas ederek portakal renginde boyar.

Bir yetişkin veya çocukta turuncu sümük nadir görülürse, panik yapmayın ve tedaviyi durdurmayın. Fakat eğer hasta sürekli yanıyorsa, o zaman bu durumda burun kanamalarının kesin nedenini belirlemek için doktora danışmanız gerekir. Tespit edilip yok edildiğinde ciddi sağlık sorunları oluşabilir (sinüzit, sinüzit, vb.).

Diğer nedenler

Burunları, turuncu veya pembe bir renk tonu almalarının bir sonucu olarak, aşağıdaki nedenlerle ortaya çıkabilir:

  • kılcal duvarların zayıf tonu;
  • sinüzit, adenoidit ve diğer KBB hastalıklarının karakteristiği olan bozulmuş nazal mukus sekresyonunu (tıkanıklığı);
  • kan damarlarına mekanik hasar;
  • yanlış üfleme;
  • at yarışı

Yukarıdaki burun kanama nedenlerine ek olarak, burun boşluğundaki damarların hasar görmesi, burun geçişlerinin yanlış temizlenmesi ve kan dolaşımını etkileyen belirli ilaçların alınması nedeniyle ortaya çıkabilir.

Bir kişinin burun pasajlarından portakal sümüğü almasının bir başka nedeni de var - bu sigarayı kötüye kullanmaktır. Başlangıçta, ağır sarı sümük, sigara içicisinde mukusun nikotin lekelenmesinin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Bu madde, patlayabilecekleri için kan damarı duvarları üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Bu, bu hastalığın nedeni olur.
  Bir kişinin nezlesi veya grip olması durumunda, sigara içmez veya suiistimal etmez vazokonstriktör ilaçlarTuruncu sümüğün görünümü, bakteriyel bir enfeksiyonun girişini gösterir. İçinde tehlikeli bir şey yok gibi görünüyor ve antibiyotiklerle tedavisi kolaydır.

Ancak bazı faktörlerin etkisi altında (bağışıklıkta azalma, odadaki kuru hava, vb.), Bulaşıcı süreçler hızla ilerlemeye başlar ve maksiller sinüsler. Arka planı sinüzit ve sinüzit gelişmeye başlar.

Portakal sümüğünün ortaya çıkması, bu hastalığın gelişimini gösteren ana faktör değildir. Bunlar diğer belirtileri içerir ( baş ağrısı, yüksek sıcaklık, titreme, vb.) yokluğunda sinüs veya sinüzit hakkında konuşmak gerekli değildir.

Tedavi yöntemleri

Turuncu nozüllerin tedavisine başlamadan önce, görünümlerinin kesin nedenini belirlemek gerekir. Bu sadece bir kulak burun boğaz uzmanı doktor tarafından hastanın bireysel muayenesinden ve test sonuçlarının alınmasından sonra yapılabilir.

Memenin nedeni ise turuncu renk  sigara içiyor, o zaman hastanın sadece kötü alışkanlıklarından kurtulması gerekiyor. Aksi takdirde, bu negatif faktör sürekli olarak nazal mukozayı etkileyerek bol miktarda sümük ve damar hasarının serbest kalmasına neden olur.

Turuncu nozüllerin görünümüne bakteriyel bir enfeksiyon neden olmuşsa, antibakteriyel tedavi gerekli olacaktır.

Antibiyotikler güçlü ilaçlaralımı doktorun sıkı gözetimi altında gerçekleşmelidir. İlacın seçimi, dozajı ve kullanım süresi ayrı ayrı belirlenir.

Bu durumda, hasta:

  • sokağa her çıkmadan önce burun mukozasını petrol jölesi veya oksolinik merhem ile tedavi etmek;
  • nazal geçitleri günde kez yıkamak için yara iyileştirici etkiye sahip çeşitli kaynatma ve infüzyonlar kullanın;
  • bulunduğu odayı düzenli olarak havalandırın, havayı nemlendirin;
  • fiziksel eforu azaltmak ve ağırlık kaldırmayı önlemek;
  • doğru şekilde nasıl gösterileceğini öğrenir.

Bir yetişkinin veya çocuğun turuncu sümüğü varsa, kendi kendine ilaç almayın. Oluşum nedenlerinin çoğunlukla ciddi olmamasına rağmen, güvenli bir şekilde oynamak ve tıbbi yardım istemek daha iyidir. Sadece sağlığına zarar vermeden hastayı turuncu sümükten kurtarabilir.

Sümenin rengi ne anlama geliyor?

VKontakte

  • Portakal sümüğünün ortaya çıkmasının sebepleri nelerdir
    • Sigara ve turuncu renkli sümük
  • Tedavi ve burun yıkama
  • Bir çocuk turuncu sümük nasıl tedavi edilir
  • Sinüzit tedavisinde etkili prosedürler ve ilaçlar
    • Bir erişkin için sinüzit ve portakal sümüğüne karşı önleyici temel prosedürler

Rinitli hastalar, genellikle ciddi bir hastalığın belirtisi olmayan, burundan portakal rengi bir burun geliştirebilirler. Burun boşluğundan boşalma sağlıklı bir insanda soğuk algınlığı artık oluşmaz. Çoğunlukla berrak mukus, sıvı kıvamında berraktır. Bununla birlikte, tamamen farklı tonların seçimine neden olabilecek bu tür rinit formları vardır. Örneğin, kalın mukus sarı, yeşil, turuncu sümük. Bu vücutta bakteriyel bir enfeksiyonun gelişmesinden kaynaklanmaktadır.

Bu durumda kulak burun boğaz uzmanı tarafından belirlenen tedavinin asıl amacı, eşlik eden olumsuz belirtileri ortadan kaldırmak için yapılan tedavidir. Soğuk algınlığının akut evresi çoktan geçtiğinde, hasta bir dizi fizyoterapi prosedüründen geçer. Bu hastalığın önlenmesi, turuncu sümük salınımı ile soğuk algınlığından kurtulmanızı sağlayan önemli bir adımdır.

Portakal sümüğünün ortaya çıkmasının sebepleri nelerdir

Olsaydı çocuk sadece görünmedi soğuk algınlığıama turuncu renkli sümük göze çarpmaya başladı, yani, mukus aynı anda kan safsızlıklarıyla ortaya çıktı, bir kerede umutsuzluğa kapılmamalısın. Bu durum çok korkutucu değil, belki de bebeğin vücudundaki ciddi sorunlardan kaynaklanmıyor. Mukus salgılarının özellikleri bazen olayın kökeni ile ilgili bazı noktalara dayanır. Birkaç tane var.

Her şeyden önce, sümüğün bir hastalık olmadığını anlamak gerekir. Bu sadece vücuttaki sorunları gösteren bir işarettir.

  Burun akıntısı turuncu renkli ise, burun boşluğundaki kılcal damarların etkilenmesi ve burun zarının tüm yüzeyini dolması mümkündür.

Genellikle kılcal damarlara hasar, örneğin kışın veya yazın kapalı alanlardaki kuru hava ile ilgili olarak ev faktörlerinin etkisi nedeniyle ortaya çıkabilir. Burun boşluğunun bakımı yanlışsa, yani, sümükten üfleme veya yıkama dikkatsizce yapıldıysa, kılcal damarlar yapılarında zamanla bozulabilir. Hasarları hasta ve sağlıklı insanlarda ortaya çıkabilir. Bu paniğe neden olmamalıdır. Bir insan tamamen sağlıklı olabilir, yani üşütmemelidir.

İçindekiler tablosuna geri dön

Sigara ve turuncu renkli sümük

Burun akıntısının oluşum nedenleri arasında turuncu sümük şeklinde bazen soğuk algınlığı vardır, çünkü hasta sürekli olarak burnunuzu uçurabilir ve burnunuzu yıkayabilir. Aktif ve sürekli sigara içilmesi genellikle burundan portakal rengi sümüklerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle, sigaraya bağımlılık unutuluncaya kadar salgılardan kurtulmak mümkün değildir.

Nadir görülen, ciddi şekilde ihmal edilen istisnai durumlarda, turuncu salgıların ortaya çıkması sinüslerin iltihaplanmasına neden olabilir. Görünümleri sinüzit belirtisidir. Genellikle, bu hastalık beklenmedik bir şekilde ortaya çıkmaz, görünüşü ayırt edilmesi zor olan birkaç önceki semptomla ilişkilidir.

İçindekiler tablosuna geri dön

Tedavi ve burun yıkama


Bu hastalığın ortaya çıkma nedeni ile ilgili şüpheler varsa, yani burun sinüslerinin kılcal damarlarına veya henüz geçmemiş bir burun akıntısına zarar verilmişse, bir kulak burun boğaz uzmanına danışmalısınız. Muayene sonuçları, ilaç tedavisi ve fizyoterapi ile ilişkili tedavileri belirlemenizi sağlar.

Kesilmiş portakal suyu boşalması  Tıpkı basit bir burun akıntısı gibi. Vazokonstriktör damlaları alarak solunum sürecine yardımcı olur. Teşhisi yapan doktor hangisini doğru şekilde gösterebilir? ilaç  kullanmalısın.

Soğuk algınlığının hızlı kürlenmesi için, sümükü burun boşluğundan etkili bir şekilde temizlemenizi sağlayan daha fazla sıvı mukus yapmanız gerekir. Tedavi için ideal bir ilaç, bu bileşimi kullanarak soluma için bir ilaç olan salinle burun boşluğunu yıkamaktır. Bu araç eczanelerde satılmaktadır, ancak bağımsız olarak hazırlanabilir. Bununla birlikte, etkinliği onaylanmış olan uzun süredir denenmiş bir alet hakkında hatırlanmalıdır: haşlanmış patates veya sodadan buharın solunması ve okaliptüs tentürü.

İçindekiler tablosuna geri dön

Bir çocuk turuncu sümük nasıl tedavi edilir

Hastalık en sık genç ve orta yaştaki çocuklarda görülen kan karışımına sahip turuncu veya kahverengi sümüktür.

Çocuklarda turuncu akıntı bazen burun deliklerinde sık sık toplanmaya neden olabilir ve bu da hassas kılcal damarlarda yaralanmalara neden olabilir.


Genellikle çocuklarda en sık görülen hastalıklar ARVI ve okulda veya anaokulu. Aktif olarak başvurmak gerekir vazokonstriktör damlaları. Mukoza incelir, sonuç olarak, damarların kendisi nazal kanamaya neden olan ince duvarlar kazanır.

Bir çocuğun kan kirliliği ile sık ve bol miktarda burun akıntısı varsa, derhal bir uzmana talep edilmelidir. Vücudun böyle bir reaksiyonu kafa içi basıncının artmasına neden olabilir.

Çocuklarda bu durumun olası nedenleri aşırı fiziksel zorlama veya mikroklimattaki değişikliklerdir. Çeşitli ilaçların kendi kendine verilmesi önerilmemektedir.

İçindekiler tablosuna geri dön

Sinüzit tedavisinde etkili prosedürler ve ilaçlar

Portakal sümüğünün salınması bazen sinüzit gibi bir hastalık ile ilişkili olduğundan, ilgili doktor uygun fizyoterapi ve ilaçları reçete eder. Nazal sinüslerin engellenmesini kaldırmak için, doktor daralmakta olan burun damlalarını reçete eder. Bu, mukus üretimini ve şişliği azaltır. Bu ilaçlar arasında yayan: Rinazolin, For Nos, Naphthyzinum ve diğerleri, kullanımlarının azami süresi 10 gündür.

Bir viral enfeksiyon meydana gelirse, talimatlara uygun olarak kullanılan antiviral ilaçların kullanılması ile Amizon veya Anaferon tedavisi gerekir.

Antihistaminiklerin kullanımı alerjik etkileri nötralize etmeye ve enflamatuar süreci lokalize etmeye yardımcı olur.

Bu ilaçlar şunlardır: Levosetirizin, Astemizol, Diazolin. Doktor, bakteriyel enfeksiyon gelişimini nötralize etmek için antibiyotik verebilir.

Doktor tarafından verilen fizyoterapi şunları içerebilir:

  1. Burun boşluğunda kapiller sistemi genişleten elektromanyetik dalgalar ile tedavi.
  2. İdeal sonuç, iltihapları iyileştirerek, diadynamics verir.
  3. tedavi maksiller sinüsler  elektroforez ile.
  4. Ultrason kullanımı, enzimlerin aktivasyonu ve metabolik sürecin iyileştirilmesi ile ilişkilidir, prosedürün uygulaması, burun sinüslerinin zarları alanında gerçekleştirilir.
  5. Soluma yapmak, soğuk algınlığı ve sinüzit tedavisinde tipik bir yöntemdir.
  6. Çamur tedavisi almak, sinüsleri etkileyen alternatif bir yoldur.

Nazal mukoza, sürekli olarak antiviral ve bakterisidal fonksiyonlar gerçekleştiren bir burun salgısı üretir ve ayrıca burun geçişlerini tozdan ve hava ile birlikte solunan diğer küçük parçacıklardan temizler. Normalde, bu salgılar renksizdir ve insanlara yayılmaz. rahatsızlıkancak, ne zaman çeşitli faktörler mukusun miktarı ve kalitesi değişebilir.

Bu nedenle, rinitin olağan belirtilerine ek olarak, rinore oluşabilir - burun içinde ciltte kızarıklık şeklinde tahrişe neden olan çok sıvı olan bir durum. Burun akıntısını azaltmak için bir şey yapmadan önce, neden ortaya çıktığını öğrenmelisiniz. Sebebe bağlı olarak, tedavi reçete edilir.

Sıvı sümük nedenleri

Bazılarının rinorenin nedenleri var, bazıları - fizyolojik bulgulardiğerleri ise hastalığın belirtileridir.


Diğerlerinden daha sık görülen rinorenin nedenlerini düşünün:

Soğuk rinit

Hava sıcaklığındaki keskin bir değişimle, mukoza altındaki damarlar keskin bir şekilde azalır, bu da soğuk havanın sinüslere girmesine katkıda bulunur. Sıcak bir odada, damarlar genişler, geçirgenlikleri artar, bu da burun kıvamı boyunca sıvı akışının suyun tutarlılığı boyunca serbest bırakıldığı bir duruma yol açar. Vücudun böyle bir reaksiyon ile soğuk algınlığına neden olabilir, yerel bağışıklığı azaltır.

alerji

Polen, yün ve hayvan epiteli, ev tozu gibi alerjenlerin solunması, histamin kana salınımını tetikler ve bu da vasküler geçirgenlikte bir artışa yol açar. Kandaki plazma mukozaya girerek ödemine katkıda bulunur. Alerjik rinit semptomlarının bazıları, burun gibi su gibi akan, yüzün şişmesi ve yırtılmasından oluşan sümüktür.

Sıcak veya baharatlı yiyecekler yemek, suya daldırmak gibi çeşitli faktörlerin etkisi altında kan damarlarının genişlemesi ılık subuhar solumak. Bu durum fizyolojiktir ve tedavi gerektirmez.

Bebeklerde fizyolojik rinit

Ayrıca şunu da oku:

Bir çocuğun doğumunda, mukoza zarı sadece çalışmaya başlar, bu yüzden burun salgılanması sürecinin ayarlanması birkaç hafta hatta aylar alır. Fizyolojik rinit  tedavi gerektirmez, yetişkinlerden gerekli olan tüm burun boşluğunun uygun bakımıdır.

Yabancı cisim

Çocuğun burnundaki yabancı cisimler mukoza zarını tahrip eder, tahriş eder ve ağır boşalma, su gibi sıvı, bir sır. Burunda sümük oluşumu, itmeye çalışıyor yabancı nesneZamanla, bu yerdeki mukoza onu emmeye çalışırken kalınlaşabilir. Çocuğun nezle olduğu başka belirtileri yoksa, burun içindeki nesneyi zamanında tespit edip kaldırabileceğiniz bir rinoskopi yapılmalıdır.

Viral hastalık

Neredeyse tüm akut solunum yolu viral enfeksiyonları burundan sıvı atıldığında bir semptom başlar. Bunun nedeni, burundaki virüslerin sayısının artması ve enfeksiyona karşı direnç göstermesi için burun salgısının serbest bırakılması ve mukusun gelişmesi ve güncellenmesi birkaç kez hızlandırılmış olmasıdır. Sıvı, su gibi, virüsleri yok eden deşarj, enfeksiyondan sonraki ilk iki günde akar. Sonraki gün içinde sümük daha yapışkan hale gelir.

sinüzit

iltihap paranazal sinüsler  burun çok sayıda burun salgısının salınması ile birlikte olur. Kural olarak, sinüzit tek taraflı olabilir ve sümük bir burun deliğinden akarsa bu hastalığı kendi başınıza teşhis etmek mümkündür. Zamanla, burun akıntısı iltihaplanır ve sarı veya yeşilimsi bir renk tonu almaz.

Mukusun uzun süreli deşarjı ve tam olarak hastalığa işaret eden diğer belirtilerle, daha doğru tanı ve tedavi için bir doktora danışmalısınız.

İlaç tedavisi

Burundan su gibi kendini sıvı olarak gösteren hastalığın viral etiyolojisini onayladığınızda, doktor burun damlalarını reçete edebilir.

Virüslere karşı

Grippferon, Derinat, Nazoferon gibi antiviral damlalar, interferon içerir - vücut tarafından virüslerle savaşan salgılanan bir madde. İlacın uygun kullanımı ile vücudun savunması güçlendirilir ve hastalığın seyri birkaç kez azalır.

Atiseptiki

Protargol antiseptik damlaları, burun mukozasını kurutur ve viral ve bakteriyel enfeksiyonların çoğalmasını önleyen bir film oluşturur. İlaç rinit tedavisi için uygundur, sadece yetişkinlerde değil, çocuk doktorları da genç hastalarına sık sık protargol reçete edilir.

Uvlazhdnenie

Rinosol, Aqua Maris, No-Sal gibi inceltici ve nemlendirici damlalar, burun mukus birikiminden temizlenmeden önce kullanılır. Ayrıca, bu ilaçlar mukoza restorasyonuna ve neden güçlü rinore için reçete edilmelerine katkıda bulunur.

Alerjilere karşı

en alerjik rinit  akışı durdurmak için antihistaminik damla Fenistil, Allergodil, Sanorin analergin, Kromoheksal kullanarak burundaki su gibi bir sıvı kullanabilirsiniz. Antihistamin etkisine ek olarak Vibrocil gibi ilaçlar kan damarlarını daraltır, bu nedenle 5 günden fazla kullanılmamalıdır.

Soğuk algınlığının başında veya ısıtılmış tuzları ile ısıtılmış tuz veya haşlanmış yumurta kaynatın. Bu prosedür vücudun savunmasının aktifleşmesine ve enflamatuar sürecin kaldırılmasına katkıda bulunur.

Geleneksel tıp tarifleri

Bazı durumlarda, doğal malzemelerden hazırlanan damlacıkların tariflere göre giderilmesi mümkün olacaktır. geleneksel tıp. Soğuk algınlığı ile buruna damlayan ve bakteri yok edici özelliklere sahip aloea veya kalanchoe yapraklarının suyunu damlayabilirsiniz.

Enflamasyonu ortadan kaldırmak için propolis tentesinden kompresler yapabilirsiniz. Arıcılık ürünü ılık bitkisel yağda eritilir ve dakika boyunca alternatif olarak burun deliklerine yerleştirilmesi gereken bu araç pamuk demetlerine batırılır. Bu tür araçları yokluğunda kullanmak mümkündür alerjik reaksiyonlar  bileşenlerinde.

Burundan Sarı Su Gelmesi Nedenleri Nelerdir? Burundan Sarı Akıntı Gelmesi Hangi Hastalığa İşaret Eder?


Burunsan sarı akıntının gelmesi pek çok hastalığın habercisi olabilir. Çoğu zaman basit bir hastalık belirtisi olsa da ciddi hastalıkların sebebi de olabilmektedir.

Burundan Sarı Su Gelmesi Nedenleri Nelerdir?

Burun ve göz çevrelerindeki kemiklerin içerisinde bulunan boşluklara sinüs adı verilmektedir. Bu boşluklarda dolan mukozanın iltihaplanmasına ise sinüzit denilmektedir. Akut sinüzit üst solunum yolları enfeksiyonunda ortaya çıkar ve mukozasında yer alan şişlik, burun ile sinüsler arasında sıvı aşını engeller ve iltihaplanmaya yol açar. Bu iltihaplanma sonucunda burundan sarı sıvı gelebilmektedir.

Burundan sarı sıvı gelmesinin diğer bir nedeni ise menenjit olabilir. menenjit beyinde oluşan hasar ve travmalar sonucunda oluşan bir hastalıktır. Kimi zaman nezle ve sinüzit sonucu oluştuğu sanılan sarı akıntının, beyin omurilik sıvı olabileceği de bilinmektedir. Bu nedenle burundan gelen sarı akıntının nedeni menenjit de olabilir.

Menenjit beyni saran zarların iltihaplanması sonucu oluşabilir. Geç yapılan müdahalelerde işitme kaybı ve beyinde hasar oluşabilir. Bu nedenle burundan gelen sarı akıntının nedeninin araştırılması için mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerekir.

Burundan Sarı Akıntı Gelmesi Hangi Hastalığa İşarettir?

Burundan sarı akıntının gelmesi bazı durumlarda basit bir hastalığın belirtisi olabilirken bazı durumlarda tehlikeli olabilmektedir. Burundan sarı sıvının gelmesi şu hastalıkların belirtisi olabilir:

- Sinüzit belirtisi olabilir. Sinüzit belirtileri arasında burundan sarı sıvının gelmesi de bulunur. Doktor kontrolü ile tedavi edilebilen bir hastalıktır.
- Alerjik nedenlerden dolayı burundan sarı akıntılar gelebilir.
- Kafa travmalarında beyin omurilik sıvısı sızıntısı meydana gelebilir. Kafatasındaki bir delikten sızar ve burun bölgesinden sarı su veya sıvı olarak akmaktadır. Bu durum ciddi bir durumdur. Hemen doktora başvurulması gerekir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir