mahmut efendi cubbeli / İsmailağa’da Ustaosmanoğlu’ndan Cübbeli Ahmet’e tepki: Koskoca adamsın - Son Dakika Haberler

Mahmut Efendi Cubbeli

mahmut efendi cubbeli

İsmailağa’da Cübbeli Ahmet’e ‘hibe’ tepkisi: Koskoca adamsın, önce sor

Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği’nin “İslamofobiyle mücadele” için Avrupa Komisyonu’ndan 31 bin Avro hibe almasına Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “Eğitim için AB’ye proje sunup onlardan para almak, bin euro için bu zillete katlanmak asla câiz değil. Dış devletlerden bir dernek ve vakfın yardım ve bağış kabul etmesi uygun olmaz. Zira bugün para alan yarın emir alır.” demişti.

İSMAİLAĞA’DA CÜBBELİ AHMET’E ‘HİBE’ CEVABI

Efendi Hazretleri olarak bilinen merhum Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu ve Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği Başkanı Abdulhalik Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet’e 24 Şubat'taki haftalık sohbetinde cevap verdi.

ÖNCE BİR SORUN AB’DEN NE ALMIŞIZ, ALMAMIŞIZ

“Şer konusunda insanlara yol açmamak lazım” diyen Ustaosmanoğlu, “Düşmanlık konusunda yardımlaşmayın. Bilip bilmeden sosyal medyada paylaşmayın. Önce bir sorun; AB’den ne almışız, almamışız. Bir sor da sonra paylaş. Koskaca adamsın. İnsanları düşmanlığa teşvik etme.” ifadelerini kullandı.

Projeye ilişkin bilgi notunda, pandemiyle birlikte dijital dünyada da İslamofobinin etkisinin sürdüğü belirtilirken, “Dijital yaşamın getirdiği yenilikleri doğru kullanarak  İslamofobinin etkisini azaltmak için gençlik politikalarını hayata geçirmek istiyoruz. İslamofobinin dijital yaşamdaki etkilerini azaltmayı amaçlıyoruz.” denildi.

Proje kapsamında yaşları arasında değişen 50 kadın ve 50 erkeğe yönelik 7 gün süren çalıştay yapılacak.

#Abdulhalik Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca, Ahmet Mahmut Ünlü, Mahmut Ustaosmanoğlu

"Şeyhlik ilan etmeyeceğim, kaseti çıkarmayan melundur" diyen Ünlü, Ustaosmanoğlu'nun söz ettiği kasetlerin Iraklı Şeyh Seyyid Muhammed Accan el Hadid ile çekilen görüntüler olduğunu söyledi. Ünlü, "Kaset konusu belaltı değil. Ustaosmanoğlu diyor ki, ‘Accan’a biat etmişsin.’ Ne alakası var? Şu anda geliyor başka tarikatlar, icazet yazıyorlar. Teberrüken diye usul var. Bende bir çuval var. Eski alimlerden" ifadelerini kullandı.

'CEMAATİ BEN TANITTIM HALK BANA BAKAR'

Ünlü, "Şeyhlik niyetiniz var mı?" sorusunu “Asla! Kendime göre cemaatim var, bunlar tarikat ehli değil ki. Açık, solcu, Alevi, her sınıftan dinleyenim var. Kasetleri çıkarmayan melundur. Allah’ın laneti üzerine olsun. Hepsini çıkart bakalım. Şeyhlik derdim yok ama sanki varmış da kasetler engelliyor imajı veriyor. Ben 28 Şubat’ın cuntasından, FETÖ’den korkmamışım, bundan mı korkacağım?” şeklinde yanıtladı.

İsmailağa cemaatinden dışlandığı yönündeki soruya ise "Dışlanayım. Benim için sorun yok. Onlar işi düşüyor. Geliyor, kapımı aşındırıyorlar. Kazan kaynıyor. Dünya kadar aday çıkmaya hazırlanıyor. Hasan Efendi'yi kabul etmeyen var. Hepsi benden yardım isteyecek. İstiyorlar da zaten. Ama Sadettin böyle konuşurken, sen tepki vermiyorsan, ben ne yapayım? İsmailağa niye sessiz? Ben rolümün arttığını hissediyorum. Bana 20 kere telefon ediyorlar. Mecburlar. Cemaatin yüzde 'ını ben tanıtmışım. Halk bana bakar. Diyorum ki, bu iş düzgün gittikçe destekleyeceğim. FETÖ, dinlerarası diyalog, İBDA işleri girerse yokum." ifadeleriyle yanıt verdi.

Ünlü'nün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Çık, açıkla" diyecek misiniz?

Kasetleri çıkarmayan melundur. Allah'ın laneti üzerine olsun. Hepsini çıkart bakalım. Şeyhlik derdim yok ama sanki varmış da kasetler engelliyor imajı veriyor. Ben 28 Şubat'ın cuntasından, FETÖ'den korkmamışım, bundan mı korkacağım?

-Endonezya'daki Seyyid Nefel Kaf'ı tanır mısınız?

Tanıyorum. Mübarek zat. Medrese sahibi. Medreseleri gezdik. Adam beni birkaç sene evvel ziyaret etti, sonra vefat etti.

-Bu ülkeden kadınla dönmüşsünüz.

Ne alakası var? FETÖ'nün en güçlü döneminde havaalanından kadınla geliyorsun da, FETÖ nasıl çekmeyecek? Zaten FETÖ beni o işlerden hapse attı. Benim gibi bir adam havaalanından kadınla nasıl gelir? Herkes görüyor. Kahire'de kabir ziyaretlerine gittik. Lübnan'a geçtik. Sohbetler, toplantılar, hepsi belli.

-"Lübnan'dan kadınla döndü" diyor.

İspat etmeyen melundur.

-Mahmut Efendi'nin ne kadar yaşayacağını sordunuz mu?

Annem "Rüya gördüm evladım Mahmut Efendi yaşına kadar yaşayacak" demişti. Ben buna sevindim. Accan'la aramızda bu konu geçmiş olabilir. Kasetlerde baldır bacak yok. Varsa da yayınlasın. Meydan okumazsam, "Şeyhliğin ilan edecekti, kasetlerle durdurdum" diyecek. Ne diye o payeyi vereyim namussuzluğa.

-Kökler Derneği, bildiğim kadarıyla

İBDA/C. Adam hapis yapmış İBDA/C'den. Salih Mirzabeyoğlu'nun adamıydı. Ama soyadı Ustaosmanoğlu olduğu için Accan ile birleşti. Accan da Muhammed Keskin'le. Böyle bir zincirleme.

-Ustaosmanoğlu, İsmailağa'dan mıdır, İBDA/C'den mi?

Onu kendisine sorsunlar. İsmailağa da beyan etsin. "Bizden değil" diyorsa desin. Ben şunu diyorum İsmailağa'ya: Bu adam kimdir? Kim adına konuşuyor? İsmailağa, rabıtayı konuşurken, "Cübbeli geldi, kararı beraber aldık" diye yayınlamayı biliyor. Bunun kendilerinden olmadığını benim mi, onların mı demesi lazım?

'İÇ ÇEKİŞMEDE YOKUM'

-Ustaosmanoğlu, kendi adına mı hareket ediyor?

Biraz derin yerlerin adına hareket ediyor. Ama İsmailağa'nın aleyhine oluyor. Bunun İsmailağa'dan görünmesi, aileden olması yıpratıyor. Adam Mahmut Efendi ile vefatından sonra ruhlar aleminde görüştüğünü söylüyor. Ben iç çekişmede yokum, olmayacağım. Hasan Efendi'den sonrasında bakarım.

-Ne olmalı?

Herkesin ittifakla kabul edeceği, yaşı fazla, kıdemli bir zat seçilirse birliktelik yürür. İhtiraslı kişilere, aile içi, ondan ona olursa bütünlük devam etmez.

-Aile içi derken, şeyhlik babadan oğula, kayınpederden damada olursa

Olursa bizim camiamız bu işe alışık değil.

-Hasan Efendi, "Mahmut Efendi'nin oğluna bıraktım" derse?

Onu diyemez. Çünkü Mahmut Efendi, "Cemaat seçer" dedi. Benim şeyhlik iddiam yok. Gözüm de yok. Hiçbir zaman ilan etmem, etmeyeceğim. Ancak Hasan Efendi'den sonra yaşlı mübarek zatlarla birlik devam eder. O da istişare yoluyla olur.

-Babadan oğula, kayınpederden damada geçmesini tasvip etmiyorsunuz.

Tasvip etmiyorum.

Cübbeli Ahmet: 'Türkeş, Mahmut Efendi'ye 'Efendi Hazretleri' derdi'

Cübbeli Ahmet, Alparslan Türkeş ile ilgili Mahmud Ustaosmanoğlu ile arasında birçok kez yaşanan diyaloglara yer veren bir yazı paylaştı.

Fs4pZIcWYBsHzvF

Yazıda, kendisinin de Türkeş ile arasındaki konuşmasında kullanılan ifadelere yer veren Cübbeli Ahmet, Türkeş'in Mahmud Ustaosmanoğlu'na çok itibar ettiğini kaydetti.

"BAŞBUĞ ONA "EFENDİ HAZRETLERİ DERDİ"

Merhûm Başbuğ Alparslan Türkeş'i Sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.

turkes-mahmut-hocaefendi

Kendisi Mahmud Efendi Hazretlerimize çok îtibâr ederdi. Diğer bazı dindar parti liderleri Mahmud Efendi Hazretlerimize ‘Hocaefendi' derken Merhûm Başbuğ ona ‘Efendi Hazretleri' diye hitâb ederdi. Defaatle bizim hânemizde görüşmeleri vûkû buldu.

Fs4pZILWYBs2PKV

"EFENDİ HAZRETLERİ, HERKEZ ŞERİATI SİZİN GİBİ ANLATAMIYOR"

Bir defâsında emekli askerler Dedeman Oteli'nde toplanıp ‘Kahrolsun şerî‘at' pankartları taşıyarak yürümek üzereydiler. Üstâdımız Efendi Hazretleri şerî‘atın, Câsiye Sûresi'nin Âyet-i Kerîmesi'nde zikredildiğini ve İslâm'dan ibâret olduğunu hatırlatarak bu yürüyüşe engel olması için kendisine ricâda bulundu. O zaman Merhûm Türkeş: "Efendi Hazretleri! Herkes şerî‘atı sizin gibi anlatamadığı için şerî‘atı öcü zannediyorlar. Maalesef ilimleri de olmadığı için bu yanlışa düşüyorlar. Ben hemen gerekli arkadaşlara telefon ederek bunu engellemeye çalışacağım." dedi.

"ŞERİAT İLE İSLAM VE KUR'AN AYNI ŞEYDİR"

Sonra tabîî bu yürüyüşe mâni olamadıysa da birçok emekli paşaları bu pankartları taşımaktan ve bu yürüyüşe katılmaktan caydırdı ve hattâ kendisi bu husûsta: "Ben emekli arkadaşlarıma: 'Türk Ordusu Müslümandır. Şerî‘atla İslam ve Kur'ân aynı şeydir. Onun için siz bu pankartlarla yürüyüş yaparsanız milletimizin askeriyeye karşı güveni ve saygısı sarsılır. Bundan dolayı milletimizin dînî değerlerine saygılı olalım.' dedim. Onlar da çok anlayışla karşıladılar. Gerçi bâzıları bildiklerinden geri durmadılarsa da biz elimizden geleni yaptık." diye Mahmud Efendi Hazretlerimize bilgi verdiğinde ben de yanlarındaydım.

Bu îtibârla Merhûm Başbuğ Türkeş ulemâya çok değer veren, evliyâya son derece tâzîm eden, birçok velîleri ziyâret eden kıymetli bir devlet adamı idi.

Fs4pZILXgAA-NW1

"BU OSMANLI SARIĞIDIR, BUYUR ÖYLE GİR"

Vefâtından bir hafta önce Ankara'da partisinin merkezinde kendisini sarığımla cübbemle ziyâret etmiştim. İçeriye girmeden sarığımı çıkarmak istediğimde gördü ve "Bu Osmanlı'nın sarığıdır! Niye çıkarıyorsun? Buyur öyle gir." dedi. Epey uzunca bir sohbet yaptık. Vefât ettiği hafta da yine bir görüşmemiz olacaktı, fakat kader tecellî ederek Hakk'ın rahmetine kavuştu. Ondan sonra da maalesef onun ayarında bir devlet adamı gelemediği için taşlar yerinden oynadı ve hâlâ taşlar yerine oturmadı.

Allâh-u Teâlâ vatanımıza milletimize hayırlı sâhipler irsâl eylesin, bu vesîleyle Alparslan Türkeş'e ğarka-i ğarîk rahmet eylesin, kabrini nûr eylesin ve bu vatana yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine yüksek dereceler ihsân eylesin. Âmîn!

DR. YÜKSEL HOŞ: HİÇBİRİ DOĞRU DEĞİL

Öte yandan Dr. Yüksel Hoş, paylaşılan metinle ilgili "doğru değil" diyerek şu yorumda bulundu:
"Yazıda doğru olan tek şey noktalamalar. Biri bile doğru değil hepsi doğru görünsün diye detay katılmış uydurmalar. Bu adamın yanında ileri yalan teknikleri ile metin hazırlayan bir ekibi olduğunu düşünüyorum."

Ekran Alıntısı_

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası