whatsapp yedeklenen mesajlar nereye gidiyor / Yedeklemeler nasıl silinir | WhatsApp Yardım Merkezi

Whatsapp Yedeklenen Mesajlar Nereye Gidiyor

whatsapp yedeklenen mesajlar nereye gidiyor

WhatsApp Sohbet Yedekleme Nasıl Yapılır? Whatsapp Mesajları Nasıl Yedeklenir ve Nereye Kaydedilir?

WhatsApp sohbet yedekleme özelliği büyük kolaylık sağlıyor, herhangi bir sebepten mesajların kaybolma riskine karşı WhatsApp yedekleme nasıl yapılır öğrenmekte fayda var. Bu konuda Android kullanıcılarının imdadına Google Drive WhatsApp yedekleme yetişiyor, ancak iOS kullanıcıları da sohbet yedekleme yapma lüksüne sahip. WhatsApp yedekleme iPhone telefonlarda nasıl yapılır? Detaylı yanıtları içeriğimizde sizler için derleyip hazırladık.

WhatsApp Sohbet Yedekleme Android'te Nasıl Yapılır?

Çağımızda en çok iletişim için kullanılan uygulamalar listesinin başında WhatsApp gelmektedir, yaklaşık 2 milyar kullanıcının tercih ettiği WhatsApp'ta görüntülü, sesli konuşma ve mesajlaşma yapmak mümkün. WhatsApp üzerinden yapılan sohbetler telefon arızası, telefon değişimi ya da sistemsel bir sebepten silinebilip, kaybolabiliyor. Bu riskin ortadan kalkması için WhatsApp çok güzel bir özelliğet sahip, bahsi geçen özellik 'sohbet yedekleme'. WhatsApp kullanıcıları sohbet yedekleme sayesinde, kullandığı cihazda kaybolan ya da silinen WhatsApp mesajlarına kolayca ulaşabiliyor. Eğer sizde android kullanıyor WhatsApp sohbet yedekleme işlemini yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek sohbet yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz;

1-WhatsApp uygulamasını açın, bu sırada internetin açık olduğundan emin olun.

2-WhatsApp uygulamasının sağ üst köşesinde üç nokta bulunan yere tıklayın, oradan ayarları seçin.

3-Ayarlar bölümünden Sohbetler bölümüne tıklayın, aşağı kaydırıp Sohbet Yedeği üzerine tıklayın.

4- Çıkan ekranda Google Hesabı yazan bölümden sohbet yedeğinin kayıt olmasını istediğiniz Google hesabınızı seçin. Seçtikten sonra ekranda var olan yeşil kutucuk içinde 'yedekle' yazan kısma tıklayın.

WhatsApp Sohbet Yedekleme iOS'ta Nasıl Yapılır?

iOS yani iPhone cihazların birçok teknik ve donanım özelliği android cihazlardan ayrı olduğu için, sohbet yedekleme kısmı da android telefonda yapılan işlemden farklı şekilde ilerlemektedir. iOS kullanıcıları WhatsApp sohbet yedekleme işlemi için aşağıdaki adımları takip ederek sohbet yedekleme işlemini gerçekleştirebilir;

1-İnternetin açık olduğundan, cihazınızda iOS 12 veya daha yeni bir iOS sürümünün yüklü ve iCloud Drive'ın açık olduğundan emin olun.

2- WhatsApp uygulamasına giriş yapın, ekranın sağ alt köşesindeki ayarlar kısmına giriş yapın.

3- Ayarlar bölümünden Sohbetler kısmına giriş yapın, Sohbet Yedeği kısmına basıp Şimdi Yedekle yazısına basın.

Sohbet geçmişi nasıl geri yüklenir

Sohbet geçmişinizi geri yüklemek için zaten mevcut bir yedeklemenin olduğunu onaylamanız gerekir. Yedeklemeniz yoksa Google Drive’da yedekleme oluşturmak için lütfen aşağıdaki adımları izleyin.

  1. WhatsApp’ı açın >
    Diğer seçenekler > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği’ne dokunun.
  2. Sohbetlerinizi yedeklemek istediğiniz Google Hesabını seçin.

    Not:

    • Google Drive’a yapılacak otomatik sohbet geçmişi yedeklemelerini günlük, haftalık veya aylık olarak gerçekleşecek şekilde etkinleştirebilirsiniz.
    • Dilerseniz cihazınızda yerel yedekleme de oluşturabilirsiniz.
  3. YEDEKLE’ye dokunun.

Google Drive yedeklemesinden geri yükleme

Google Drive yedeklemelerini başarılı bir şekilde geri yüklemek için yedekleme oluşturulurken kullanılan telefon numarasını ve Google hesabını kullanın. Sohbet yedeğinizin bir kopyasını Google Drive’da tutmak isterseniz sohbetleriniz için otomatik yedekleme özelliğini etkinleştirerek yedekleme sıklığını günlük, haftalık veya aylık olarak ayarlayabilirsiniz. WhatsApp’ı Google Drive yedekleme dosyası olmadan yüklerseniz WhatsApp, otomatik olarak yerel yedekleme dosyanızdan geri yükleme yapar.

Yedeklemenizi geri yüklemek için:

  1. WhatsApp’ı yükleyin ve açın, ardından numaranızı doğrulayın.
  2. Sohbet ve medyalarınızı Google Drive’dan geri yüklemek için, sorulduğunda GERİ YÜKLE’ye dokunun.
  3. Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra İLERİ’ye dokunun. Başlatma işlemi tamamlandığında sohbetleriniz görüntülenir. Sohbetleriniz geri yüklendikten sonra WhatsApp, medya dosyalarınızı geri yüklemeye devam eder.

En son oluşturulan yerel yedeklemeden geri yükleme

Yerel bir yedeklemeyi geri yüklemek için dosyaları telefonunuza aktarmak üzere bir bilgisayara, dosya gezginine veya SD karta ihtiyacınız olacaktır.

Yedeklemenizi geri yüklemek için:

  1. Bir dosya yöneticisi uygulaması indirin.
  2. Verileriniz SD karta kaydedilmemişse “internal storage” (dahili depolama) veya “main storage” (ana depolama) klasörlerini görebilirsiniz. Yeni telefonunuzdaki yerel depolama alanı olan “Databases” (Veri tabanları) klasörüne en son yedeklemeyi kopyalayın.
  3. WhatsApp’ı yükleyin ve açın, ardından numaranızı doğrulayın.
  4. Sohbet ve medyalarınızı yerel yedekleme dosyasından geri yüklemek için, sorulduğunda GERİ YÜKLE’ye dokunun.

Not:

  • Telefonunuz son yedi güne ait yerel yedekleme dosyalarını saklar.
  • Yerel yedeklemeler her sabah saat ’de otomatik olarak oluşturulur.
  • Verileriniz klasörüne kaydedilmemişse “internal storage” (dahili depolama) veya “main storage” (ana depolama) klasörlerini görebilirsiniz.

Eski bir yerel yedeklemeden geri yükleme

Eski bir yedeklemeyi geri yüklemek isterseniz aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir:

  1. Bir dosya yöneticisi uygulaması indirin.
  2. Dosya yöneticisi uygulamasında yerel depolama alanınıza veya sdcard > WhatsApp > Databases klasörüne gidin. Verileriniz SD karta kaydedilmemişse bu klasör yerine “internal storage” (dahili depolama) veya “main storage” (ana depolama) klasörlerini görebilirsiniz.
  3. Geri yüklemek istediğiniz yedekleme dosyasının olan adını şeklinde değiştirin. Daha eski yedeklemeler, crypt9 veya crypt10 gibi daha eski protokollere göre oluşturulmuş olabilir. “crypt” uzantısının numarasını değiştirmeyin.
  4. WhatsApp’ı kaldırın ve tekrar yükleyin.
  5. Sorulduğunda GERİ YÜKLE’ye dokunun.

İlgili kaynaklar:

WhatsApp yedeklenen mesajları geri getirme nasıl yapılır?

1Oy Ver

WhatsApp sohbetleriniz silindi veya telefonunuzu değiştirdiniz, mesajlarınız kayboldu. Başınıza bu durum gelmeden önce WhatsApp yedekleme yaptıysanız, işiniz kolay. Yedeğiniz yoksa, eski mesajları geri getirmenin tek yolu, bu iş için özel olarak tasarlanmış programları kullanmak. WhatsApp yedeği aldığınızı varsayarak, geri yükleme işlemiyle eski mesajlarınızı, tüm sohbet geçmişini kolayca geri getirebilirsiniz. Bu rehber yazıda, hem Android telefon hem de iPhone kullanıcıları için WhatsApp yedeklenen mesajları geri getirme yolunu gösteriyoruz.

WhatsApp yedeklenen mesajları geri getirme (Android)

WhatsApp mesajları yedekleme iki şekilde oluyor; Google Drive ve yerel. WhatsApp yedeğinin telefonun kendi depolama alanında tutulmasını istiyorsanız yerel yedeklemeyi seçiyorsunuz. Google Drive yedeklemesi, telefon değişikliğinde veya telefon sıfırlandığında hayat kurtarıyor. Geri yükleme, bulut üzerinden olduğundan, WhatsApp mesajları aktarmak biraz uzun sürse de neticede tüm sohbetler sorunsuzca aktarılmış oluyor. Android telefon kullanıyorsanız, WhatsApp sohbet yedeği geri yükleme için aşağıdaki adımları takip edin:

Google Drive yedeklemesinden geri yükleme adımları

  1. WhatsApp yedeğinin olduğu Google hesabınıza giriş yapın.
  2. WhatsApp uygulamasını açın.
  3. Telefon numaranızı girerek ilerleyin.
  4. Onay mesajı gelecektir.
  5. “Yedekleme bulundu” karşılama ekranında Geri Yükle’ye dokunun.
  6. Geri yükleme işlemi başlayacaktır. (Önce mesajlarınız, sonra medyalar geri yüklenecek)
  7. İşlem tamamlandığında adınızı ve 2 adımlı doğrulama kodunu girin.
Tam Boyutta Gör

Google Drive yedeklemesi ile WhatsApp mesajları geri yükleme sırasında sorun mu yaşıyorsunuz? Yedekleme hangi Google hesabı ve telefon numarasıyla oluşturulduysa onunla devam edin. Yedeği şifrelediyseniz, doğru parolayı girdiğinizden emin olun. Yedeğin geri yüklenmesi için telefonunuzda yeterince alan var mı, Google Play servisleri yüklü mü kontrol edin. Geri yükleme sırasında telefonun bataryası tam dolu olmalı veya şarja takılı olun. İnternet bağlantısı da önemli; WiFi veya telefonun kendi interneti, hangisi daha hızlı ve stabilse onunla bağlanın.

Yerel yedeklemeden geri yükleme adımları

WhatsApp yedeğini telefonun kendi depolama alanında veya SD kart üzerinde de tutabilirsiniz. WhatsApp yerel yedeklemeden geri yüklemek için bir dosya yöneticisine ihtiyacınız olacak. Telefonunuzun dahili depolama alanına erişmenizi sağlayan, birçok Android dosya yöneticisi uygulaması var. Bir dosya yöneticisi uygulaması indirdikten sonra aşağıdaki yolu izleyin:

  1. WhatsApp klasörünü bulun.
  2. Databases klasörüne ilerleyin.
  3. msgstore ile başlayan dosya ya da dosyalar göreceksiniz.
  4. En son yedeğin adını değiştirin ancak crypt sayısını ellemeyin.
  5. “msgstore_seafoodplus.info14” gibi bir dosya elde edeceksiniz, bu dosyayı kopyalayın.
  6. WhatsApp’ı yeniden yüklediğiniz telefonun dahili depolama alanındaki databases klasörüne dosyayı yapıştırın.
  7. WhatsApp’ı yükleyin ve açın.
  8. Numaranızı doğrulayın.
  9. Geri Yükle’ye dokunun.

Yeri gelmişken, WhatsApp mesaj yedekleri nerede? sorusunu da yanıtlayalım. WhatsApp, yedekleme dosyalarını /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasöründe tutuyor. SD kartınız yoksa, dahili depolama veya ana depolama klasörlerini arayın. Bu klasörler, WhatsApp dışında açılmıyor. Yedeklemeler, telefonunuzda fazla yer kaplıyorsa, çok eski, artık ihtiyaç duymadığınız yedekleri bir dosya yöneticisiyle silebilirsiniz.

Whatsapp sohbet yedeği geri yükleme (iOS)

Apple’ın kısıtlaması burda da karşımıza çıkıyor. iPhone, SD kart veya yerel yedeklemeden mesajları geri getirme imkanı sunmadığından tek yol iCloud yedeklemesi. iPhone’da WhatsApp yedeği geri yükleme adımları Android ile hemen hemen aynı. Ayarlar - Sohbet - Sohbet Yedeği yolunu izleyerek WhatsApp mesajlarınızı iCloud hesabınıza yedeklediğinizden emin olun. Sonrasında yedeklenen mesajları geri getirmek için aşağıdaki basit yolu izleyin:

  1. WhatsApp’ı iPhone’unuzdan silin ve yeniden yükleyin.
  2. Telefon numaranızı girin ve onaylayın.
  3. Geri Yükle’ye dokunun.
  4. WhatsApp, son iCloud yedeklemesini bulacaktır.
Tam Boyutta Gör

Çoğu kişi, tüm iletişimi artık WhatsApp üzerinden sürdürüyor. Kişisel ve iş yazışmaları tek bir yerde toplanıyor. WhatsApp, sizin için de hayati uygulamalar arasındaysa, düzenli olarak sohbet yedeği alma önemli. Sohbet yedeği nasıl bulunur? derseniz, WhatsApp’ı açtığınızda Ayarlar’a girin, Sohbetler’e gelin, Sohbet Yedeği’ne dokunun. Buradan, WhatsApp en son ne zaman yedekleme yapmış? görebilirsiniz. İleride sohbet yedeği geri yükleme sırasında bir sorun çıkmaması açısından, hem yerel hem de Google Drive / iCloud yedeklemesi yapın. Yedeklemeye videoları dahil edebilir ve hariç tutabilirsiniz. WhatsApp, günlük, haftalık ve aylık olarak otomatik yedek alır, dilerseniz kapatabilirsiniz.

Kaynakçaseafoodplus.info://seafoodplus.info ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayıseafoodplus.info haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir