taraklı ayak ameliyatı fiyatı / Halluks Valgus Nedir, Ameliyatı Nasıl Yapılır? - Acıbadem Hayat

Taraklı Ayak Ameliyatı Fiyatı

taraklı ayak ameliyatı fiyatı

Halluks Valgus Belirtileri ve Tedavisi

Halluks Valgus Nedir?

Halluks valgus; ayak başparmağının dışa, ayak funduszeue.info kemiğinin ise içe doğru açılanması sonucu tarak kemiği ile funduszeue.info arasında sanki bir kemik çıkıntısı varmış gibi görüntü oluşturan deformiteye verilen isimdir.

Çoğunlukla kadınlarda görülmekle birlikte nadiren erkeklerde de görülebilmektedir. Bu deformite öncelikle ayakkabı giyerken ayakta ağrıya sebep olurken ilerleyen dönemde çıplak ayakla yürürken dahi ağrı oluşturabilmektedir.

Halluks Valgus Neden Oluşur?

Halluks valgus’un çoğunlukla kalıtsal (genetik) geçiş gösterdiği düşünülse de; hastalık, ucu sivri ayakkabı giymek, düz tabanlık ve basma bozuklukları gibi çevresel faktörlerle de oluşabilmektedir.

Yanlış yürüyüşten dolayı ayağa baskı oluşumu ya da ayağın anatomik yapısı, zamanla 1. parmağın, 2. parmağa doğru eğilmesine neden olabilmektedir. Öte yandan; uzun süre ayakta durmak, uygunsuz ve dar ayakkabılar giymek, semptomları daha belirgin hale getirebilmektedir.

Halluks Valgus’un Belirtileri Nelerdir?

Halluks valgus’un yaygın olarak görülen belirtileri aşağıdaki gibidir:

  • Ayak başparmağı bükerken zorlanma
  • Ayak başparmağı bükerken acı ve yanma hissi
  • Ayakkabı giyerken zorluk yaşama
  • Eğri ayak parmağı
  • Ayak başparmağında hissizlik

Halluks Valgus Kimlerde Görülür?

Halluks valgus oluşumunu tetikleyen risk faktörleri şunlardır:

  • Genetik faktörler
  • Romatizmal hastalık
  • Düz tabanlık
  • Düz tabanın tersi olan yüksek kavisli ayak
  • Kilo problemi
  • Sivri uçlu ve yüksek topuklu ayakkabı kullanımı

Yukarıdaki belirtilere sahip bireylerin, en kısa zamanda bir Ortopedi ve Travmatoloji uzmanına başvurması önerilmektedir.

Tanı Nasıl Konulur?

Belirtilen şikayetler ile hekime başvuran kişinin, önce fiziki muayenesi yapılır. Ayağı, basar şekildeyken ve basmıyorken detaylı bir şekilde incelenir. Ön ve arka ayağın röntgeni çekilerek kesin tanı konulabilir.

Halluks Valgus’un Tedavisi Nedir?

Halluks valgus’un tedavisi, başparmağın dışa dönüklük derecesi (halluks valgus açısı) ve funduszeue.info kemiğinin içe kayma derecesine (intermetatarsal açı) göre belirlenir.

Genellikle tedavide ilk olarak, ayakkabı modifikasyonu tercih edilir. Hekim tarafından önerilen ayakkabı, geniş taraklı ve yumuşak derili olmalıdır. Burada, sürtünmenin azaltılmasıyla, ayakta iltihaplanmanın önüne geçmek ve şekil bozukluğunu engellemek amaçlanır.

Öte yandan tedavide deformiteye destek verici ortezler ve tabanlıklar kullanılsa da, bu cihazlar deformitenin ilerlemesini engellemek ve ağrıyı azaltmaktan öteye geçemezler. Halluks valgus, cerrahi dışı uygulamalar ile tedavi edildiği takdirde diğer küçük parmaklarda da deformite oluşturma eğilimindedir.

Bunlar arasında;

  • Morton nöroma ( parmak arasında sinir kisti),
  • parmak çekiç parmak deformitesi,
  • Bunionette (funduszeue.info kökünde de ağrılı çıkıntı olması) oluşması gibi durumlar sayılabilir.

Kalıcı ve doğru bir tedavi için cerrahi tek seçenek olarak görülmektedir.

Halluks Valgus Ameliyatı

Halluks valgus tedavisinde birden fazla ameliyat yöntemi uygulanabilmektedir. Ortopedik cerrah; hastanın yaşı, ayağın anatomisi ve hastalığın seviyesine göre en uygun ameliyat şeklini belirler. Yapılan ameliyatla, şekil bozukluğu olan yere müdahale edilerek ayağın eski haline döndürülmesi amaçlanır. Ameliyat sırasında, bunyon alınarak başparmak ve birinci sıra kemiklerinin düzgün bir şekilde hizalanması ve kemikleri etkileyen dokuların dengeli hale getirilmesi sağlanır.

Bu ameliyatta, her ameliyatta olabileceği gibi bazı yan etkiler meydana gelebilmektedir. Kesi yapılan yerde enfeksiyon oluşumu, kesilen kemiğin kaynamakta zorlanması gibi durumlar ameliyat sonrası oluşabilecek komplikasyonlardır.

Halluks Valgus Tanısı Konulduğunda Doktorunuza Sorabileceğiniz Sorular

  • Halluks valgus neden gelişmiş olabilir?
  • Benim için en uygun tedavi şekli hangisi?
  • Diğer ayağımda oluşabilecek halluks valgus riskini azaltmak için neler yapabilirim?
  • Nasır ve batık oluşumu gibi diğer ayak problemleri engellemek için neler yapabilirim?
  • Eğer halluks valgus’u tedavi ettirmezsem ne gibi komplikasyonlar olabilir?

Sık Sorulan Sorular

Halluks valgus’un ameliyattan sonra tekrarlama riski var mı?

Halluks valgus ameliyatından sonra hastanın yaşam alışkanlıklarına dikkat etmesi ve doğru ayakkabı kullanımı gibi hastalığın oluşumunu tetikleyen faktörlerden kaçınması gerekmektedir. Rahatsızlığın tekrarlama oranı düşüktür. Ancak, hastalığı ortaya çıkaran neden tespit edilmeden yapılan yetersiz cerrahi müdahalelerde tekrarlama riski vardır. Bu nedenle, doğru tanı ve tedavinin uygulanması oldukça önemlidir.

Halluks valgus ameliyatında ağrı hisseder miyim?

Ameliyat sırasında kemiklerde kesiler yapılmaktadır. Bu nedenle ameliyat anestezi altında uygulanır. Ayrıca, ağrıyı engellemek amacıyla ayak bloğu ile de hastaya destek sağlanır. Bu nedenle ameliyat sırasında ağrı hissedilmez.

Halluks valgus ameliyatından sonra ne zaman eve gidebilirim?

Ameliyatın ardından, ortalama gece hastanede kalmak gerekebilir. Bu süre, hastanın ağrı durumuna göre değişebilmektedir.

Halluks valgus ameliyatından sonra ayağım ne kadar sürede iyileşir?

İyileşme süresi, hastanın durumuna göre değişmekle birlikte ortalama 6 hafta sürmektedir. Bu süre zarfında halluks valgus için verilen özel ayakkabının giyilmesi gerekir.

Ameliyattan sonra ne kadar süre ayağın üzerine basılmamalı?

Ameliyatta kemiklere müdahale edilmektedir. Bu nedenle kemikler tamamıyla iyileşmeden ayağın üzerine eskisi gibi basılmaması ve yük bindirilmemesi gerekmektedir. Topuğun üzerine basarak bazı günlük işleri yapmak mümkün olsa da, şişlik oluşumunun önüne geçmek için ayak uzun süre aşağı sarkıtılmamalıdır.

Ameliyattan sonra ayakkabı giyebilir miyim?

Normal günlük ayakkabılar, ancak kemikler tamamen iyileştikten sonra giyilebilir. Ama yine de topuklu ve sivri burunlu gibi ayağın anatomik yapısına uygun olmayan ayakkabıların uzun süre giyilmemesi tavsiye edilmektedir.

Halluks valgus ameliyatından sonra spor yapabilir miyim?

Spor yapabilmek için de kemiklerin tamamen iyileşmesinin beklenmesi gerekmektedir. Ardından ay içinde ayak başparmaklarına hareket gelebilir. Ayak başparmakları hareketlendikten sonra spor yapılmasında bir sakınca yoktur.

 

Halluks Valgus Tedavisi

Halluks Valgus Tedavisi Ankara

Halluks valgus; ayak baş parmağının (halluks) yana doğru sapması sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda en sık görülen ayak şekil bozukluğu rahatsızlıklarının da başında gelmektedir. Halluks valgus, kadınlarda daha sık görülür. Genellikle genetik faktörlerden kaynaklanır. Bununla birlikte yanlış ayakkabı tercihleri ve hareketsiz yaşam tarzı nedeniyle de ortaya çıkabilir. Halluks valgus tedavisi Ankara işleminde hem cerrahi hem de cerrahi olmayan yöntemler (atel kullanımı) tercih edilebilir. Bu noktada baş parmağındaki sapmanın ve şekil bozukluğunun derecesi dikkate alınır.

Ankara halluks valgus tedavisi hakkında tüm merak ettikleriniz için Prof. Dr. Ertuğrul Akşahin ile iletişime geçebilirsiniz.

Ayak Baş Parmağı Ağrısı Neden  Olur?

Ayak baş parmağı ağrısı, birçok ortopedik rahatsızlık nedeniyle oluşabilir. Kırıklar, doku zedelenmeleri ya da eklem hasarları ağrıya neden olabilir. Ayak baş parmağındaki ağrıların yaygın nedenlerinden biri de halluks valgustur. Bunyon olarak da bilinen bu rahatsızlık ayak baş parmağı kemiğinin dışarı doğru büyümesi ile karakterize olan bir rahatsızlıktır.

Halluks Valgus Nedir?

Halluks valgus; halluks olarak da bilinen ayak baş parmağının lateral yani yana doğru sapması sonucu oluşur. Ayak baş parmağının şeklinin bozulması, hem ortopedik hem de estetik sorunlara neden olabilir. Şekil bozukluğu arttıkça bölgede iltihaplanma oluşur. İltihaba bağlı olarak ödem ve şişlik ortaya çıkar. Bu da tüm ayağın anatomisini etkiler. Ayak ve baş parmağı bölgesinde yoğun ağrı hissedilir. Ağrı ayağın diğer bölgelerine de yayılabilir. Aynı zamanda büyüyen ayak kemiği nedeniyle ayaktaki şekil bozukluğu ayakkabıdan bile fark edilebilir. Bu da estetik açıdan ayağın görünümünü bozar.

Halluks Valgus (Bunyon) Kimlerde Görülür?

Halluks valgus, yaş ve cinsiyet fark etmeksizin herkeste görülebilir. Bununla birlikte kadınlarda daha sık görülen bir rahatsızlıktır. Özellikle yüksek topuklu ve ortopedik olmayan ayakkabıları tercih etmenin kadınlarda halluks valgus oranını artırdığı düşünülmektedir. Sadece ileri yaştaki hastalarda değil, genç hastalarda da sıkça karşılaştığımız bir rahatsızlıktır. Ailesinde halluks valgus öyküsü olan kişilerde görülme oranı ise daha fazladır.

Halluks Valgus (Ayak Baş Parmağı Eğriliği) Neden Olur?

  • Genetik yatkınlık
  • Düz taban rahatsızlığı
  • Yüksek topuklu ya da ayağı sıkıştıran ayakkabıların tercih edilmesi
  • Hareketsiz yaşam biçimi halluks valgusa neden olabilir.

Halluks Valgus Nasıl Tedavi Edilir?

Halluks valgus tedavisinde baş parmağındaki eğriliğin derecesine göre tedavi planı yapılır. Genellikle 10 cm’ye kadar eğrilik olması normal kabul edilir. 10 cm üzerinde ise özel ayak atelleri kullanılabilir. Derece arttıkça hastalık da şiddetlenir. İleri derece bunyon tedavisinde ise genellikle cerrahi müdahale tercih edilir.

Ayak Baş Parmağındaki Eğriliğin Derecesi Nasıl Anlaşılır?

Halluks valgus tanısı genellikle fiziki muayene ile konur. Ayak baş parmağının kenarındaki kemik büyümesi oldukça belirgindir. Sapmanın derecesini ölçmek için ise röntgen görüntülerinden faydalanılır. Böylece hastaya uygun tedavi planı yapılabilir.

Ankara Ayak Baş Parmağı Ameliyatı Kaç Saat Sürer? Nasıl Yapılır?

Ayak baş parmağı ameliyatların genellikle 1 – 1,5 saat içerisinde tamamlanır. Uygulanacak cerrahi yöntem ise hastanın ihtiyaçlarına göre planlanır. Ameliyat genel anestezi altında yapıldığı için hastalarımız herhangi bir ağrı ya da acı hissetmezler. Genellikle 1 gün hastanede yatış sonrasında taburcu edilirler.

Ayak Baş Parmağı Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci Nasıldır?

Ayak baş parmağı ameliyatlarından sonra, yaklaşık 1 – 1,5 ay içerisinde günlük yaşama dönülebilir. Bu süreçte ayağın mümkün olduğunca hareketsiz kalması tavsiye edilir. Kemikler tam olarak kaynamadan ayağın ön kısmına ağırlık verilmemelidir. Ayakta ödemin azalması için ise ayağı yukarıda tutmak gerekmektedir.

Halluks Valgus Tedavisi Ankara

Halluks valgus, neden olduğu ağrı ve ödem nedeniyle yaşam kalitesini ciddi şekilde düşüren bir rahatsızlıktır. Tedavi edilmediğinde ilerleyici özelliğe sahiptir. Bu nedenle mutlaka atel ya da cerrahi ile tedavi edilmesi gerekir. Ankara halluks valgus tedavisi ve ayak baş parmağı ameliyatı hakkında daha fazla bilgi için kliniğimizi arayabilir; Prof. Dr. Ertuğrul Akşahin ile iletişime geçebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası