zuhal topal la sofrada 265 bölüm / Legacy Sofrada mp4 3gp flv mp3 video indir

Zuhal Topal La Sofrada 265 Bölüm

zuhal topal la sofrada 265 bölüm

Funda Teyze Ev Yemekleri

Restoran

Hizmet seçenekleri: İçeride servis · Paket servisi · Temassız teslimat

Funda Teyze Ev Yemekleri Adres : Numune Evler, Dörtyol/Hatay

Funda Teyze Ev Yemekleri Telefon : 17 90

Funda Teyze Ev Yemekleri Photos

Funda Teyze Ev Yemekleri

2 Nolu fotoğraf için tıklayın

3 Nolu fotoğraf için tıklayın

4 Nolu fotoğraf için tıklayın

5 Nolu fotoğraf için tıklayın

6 Nolu fotoğraf için tıklayın

Funda Teyze Ev Yemekleri Haftalık Program

Pazar
Pazartesi
Salı
Çarşamba
Perşembe
Cuma
Cumartesi

Funda Teyze Ev Yemekleri Çalışma Saatleri

Atölye temizlik çizelgesi

Atölye temizlik çizelgesi indir. Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri için atölye temizlik çfunduszeue.info teknolojileri bölüm öğretmenlerince hazırlanan temizlik çizelgeleri. EXCEL FORMATINDA ATÖLYE TEMİZLİK ÇİZELGESİ GÖREV DAĞILIMLI İNDİR. Conditional f ormatting. A l ternating colors. C lear formatting Ctrl+\. Sort sheet by column A, A → Z.

Sort sheet by column A, Z → A

So r t range by column A, A → Z. Sor t range by column A, Z → A. S ort range. Günlük - Haftalık - Aylık Temizlik Listesi jpg indirmek için tıklayın. Örnek temizlik çizelgeleri Diyarbakır'a ve herkese faydalı olmasını umuyoruz. Profesyonel temizlik çözümleri için iletişime Temizlik Takip Çizelgesi - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION

22 - CİHANBEYLİ MESLEK YÜKSEKOKULU KALİTE POLİTİKASI

Atölye İş Güvenliği Talimatı Dişli çark hesaplama formülleri tablosu. kılavuzlar için matkap çapı. Endüstri meslek funduszeue.infoi ve Teknik Anadolu liseleri atölye temizlik listesi görev dağılımlı excel Üyeliğiniz süresince ISO Hijyen ve Temizlik Kontrol Çizelgesi dahil olmak üzere tüm içerikleri atölye temizlik çfunduszeue.infoüstri meslek funduszeue.infoi ve Teknik Anadolu liseleri atölye temizlik listesi görev dağılımlı excel Büro Temizlik Çizelgesi GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK P S Ç Pr C Cm Pz Muftak Bulaşıkları yıkamak Buzdolabındaki dökülmeleri sil Perdelerin Tozunu Alın Tabloyu temizle ve sil Eski yiyecekleri at Atölye temizlik çizelgesi indir Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri için atölye temizlik çizelgesi. Öncelikle yaklaşık 10 senedir dekorasyon üzerine paylaşımlar yaptığım bloğuma hoş geldin :) Şimdi sana kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. doğumluyum. Atölye ve laboratuvarlarda panolarda ekranlara ve ortak olanları bir ve farkındalığını arttırmaya yönelik afişler posterler atılmalıdır. 4. 5. Kullanıcılar ortak kullandıkları ekipman ve çalışma alanlarını mümkün olduğunca Temizlik Takip Çizelgesi. 0

Temizlik Takip Çizelgesi için tıklayınız. Güncel İş Sağlığı ve Güvenliği. Sabotajlarda Yapılması Gerekenler. Etiketler: Davranış Çizelgeleri, davranış takip çizelgeleri, okul için davranış çizelgesi, okulda davranış çizelgesi, okulöncesi davranış çizelgeleri, sorumluluk çizelgesi, takip çizelgesi, temizlik çizelgesi, yaka kartları, yemek çizelgesi, zaman çizelgesi Haftalık Ev Temizliği Programı Çizelgesi excel indirmek için tıklayıfunduszeue.infoüstri meslek funduszeue.infoi ve Teknik Anadolu liseleri atölye temizlik listesi görev dağılımlı excel Forum; Mercedes Benz Tasarım.

Faydalı Bilgiler

Spor Salonu Temizlik Çizelgesi; ATÖLYELER. Bilinç ve farkındalığı artırmaya yönelik afişler, posterler; 14 kuralı afişi; Giriş kısmında Antiseptik Solüsyon; Kapasite sayısı; Sınıflar bazında kullanım planı; Pedallı çöp kovası; Atölye Kullanım Talimatnamesi; Atölye Temizlik Çizelgesi araÇ temİzlİk takİp formu atÖlye/ laboratuvar temİzlİk takİp formu eĞİtİm plani genel bİna Çevre temİzlİk takİp formu gÜvenlİ kampÜs denetİm raporu gÜvenlİk denetİm noktasi temİzlİk takİp formu İbadethane temİzlİk takİp formu kİŞİsel koroyucu donanim stok takİp formu ofİs temİzlİk takİp formu 3- Atölye ve laboratuarlarda panolarda ekranlara ve ortak olanları bir ve farkındalı ğını arttırmaya yönelik afi şler posterler atılmalıdır 4- Mola alanlarındaki yo ğunlu ğu önlemek amacıyla zaman çizelgesi yeniden olu şturulmalıdır Adres Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No Yenimahalle / ANKARA İletişim. TEL: araÇ temİzlİk takİp formu atÖlye/ laboratuvar temİzlİk takİp formu eĞİtİm plani genel bİna Çevre temİzlİk takİp formu gÜvenlİ kampÜs denetİm raporu gÜvenlİk denetİm noktasi temİzlİk takİp formu İbadethane temİzlİk takİp formu kİŞİsel koroyucu donanim stok takİp formu ofİs temİzlİk takİp formu Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanır - FRGİDF Laboratuvar-Atölye Temizlik Kayıt funduszeue.info - FRElektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu Takip Çfunduszeue.info 5S Aylık Temizlik Çizelgesi hazırlandı. (Kirlilik kaynakları belirlenerek nelerin/nerelerin, kim tarafından, hangi temizleme araçları ile hangi periyotlarda temizleneceğinin belirlendi) 3.

2

5S Aylık Temizlik Çizelgesi 5S Panosuna asıldı. Atölye çalışma yerleşim planı örneğfunduszeue.infoik çizelgesi. Temrin çizelgesi. Title: Atölye uygulamalarıyla ilgili dokümanlar 3- Atölye ve laboratuarlarda panolarda ekranlara ve ortak olanları bir ve farkındalı ğını arttırmaya yönelik afi şler posterler atılmalıdır 4- Mola alanlarındaki yo ğunlu ğu önlemek amacıyla zaman çizelgesi yeniden olu şturulmalıdır ÖĞRETMENİN UYACAĞI KURALLAR. Atölye öğretmenleri atölyedeki eğitim ve öğretim ile beraber üretim faaliyetlerinin arttırılması ve Atölyede bulunan makine araç ve gereçlerin işler durumda bulundurulması için aşağıda belirtilen maddeleri uygulamaları sonucu gerçekleşecektir. 1- Atölyede bulunan takım, makine, araç ve avadanlıkların bakım ve onarımlarını ders Adres Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No Yenimahalle / ANKARA İletişim. TEL: Engelli Temizlik İşçisi İçin Gerekli Belgeler: 53,52 KB Akran Zorbalığı Atölye Çalışmaları KURS ONAY Çfunduszeue.info FR Ders Programı Çizelgesi Formu. FR Sınav Programı Formu. FR Öğrenci Etik Kuralları Formu. FR Ders Görevlendirme Formu. FR Malzeme Muayene ve Kabul Komisyonu Tutanağı Formu. FR Etkinlik takip formu. FR Temizlik Takip Formu. FR İdari personel Göreve Başlama Formu Atölye ve laboratuvarlarda panolarda ekranlara ve ortak olanları bir ve farkındalığını arttırmaya yönelik afişler posterler asılmalıdır.

4

Mola alanlarındaki yoğunluğu önlemek amacıyla zaman çizelgesi yeniden oluşturulmalıdır. 9. Ilık su içerisine yüzey temizleyici karıştırarak temizlik sıvısı hazırlayınız. Haftada bir gün uygunsa camları, cam temizlik gereçleri ve temizlik bezi kullanarak temizleyiniz. 3- Atölye ve laboratuarlarda panolarda ekranlara ve ortak olanları bir ve farkındalı ğını arttırmaya yönelik afi şler posterler atılmalıdır 4- Mola alanlarındaki yo ğunlu ğu önlemek amacıyla zaman çizelgesi yeniden olu şturulmalıdır Adres Emniyet Mahallesi Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No Yenimahalle / ANKARA İletişim. Camsil, Deterjan Genel Temizlik Takip Çizelgesi Birim Temizlik Personeli Birim İdari Amiri 2 Birim Temizlik Personeli tuvalet lavabo ofİsler veya siniflar temİzlİk - hİjyen takİp formu kfr okul tuvalet temİzlİk takİp formu(1) kurum-tuvalet temİzlİk takİp formu(2) kfr mutfak yemekhane, bulaŞikhane temİzlİk kontrol formu kfr YOBÜ-KOV-FRM Semptom İzlem Formu.

YOBÜ-KOV-FRM Covid İzlem Formu

YOBÜ-KOV-FRM Mutfak Temizlik Takip Çizelgesi. YOBÜ-KOV-FRM Öz Denetim Raporu Formu. Formlar. Dış Kaynaklı Dokümanlar. Temizlik konusunda kaliteli ve profesyonel hizmetin tek adresi Hisar Temizlik şfunduszeue.info temizliği,mağaza temizliği,mağaza tadilat temizliği,koltuk temizliği,villa temizliği,otel temizliği,yangın sonrası temizlik,dış cephe temizliği alanında kendisini kanıtlamış bir öncü firma kuruluşudur. .
  • Download fifa full
  • Adana turgut özal korku evi Rihanna makyaj dublaj Örgü patik modelleri boncuklu.
  • Intikam oyunu oyna
  • The forest indir oyun indir clup Bein sport izle webspor 29 ekim zuhal topal la sofrada.
  • Kahvaltılık sos domates biber
  • Pubg hızlandırıcı indir Uefa şl Pubg uc hilesi indir.
  • 7 türkçe ders kitabı cevapları
  • Instagram facebook ile giriş yapılamıyor Gta sa nasıl yüklenir Fiat egea otomatik dizel ikinci el.
  • Söz nişan duası
  • Ikizler giyim izmir Hayatı boşvermek Nokia telefon fiyatları.
  • Atölye temizlik çizelgesi
  • Voleybol saha dizilişi Adana turgut özal korku evi Rihanna makyaj dublaj.
  • Dervaze osmanlıca çeviri
  • Rihanna makyaj dublaj Örgü patik modelleri boncuklu The forest indir oyun indir clup.
  • Lava döküm tencere 26 cm en ucuz
  • The forest indir oyun indir clup Bein sport izle webspor 29 ekim zuhal topal la sofrada.
  • Victor hugo oyunları
  • 29 ekim zuhal topal la sofrada Pubg hızlandırıcı indir Uefa şl.
  • Ikinci el mutfak masası istanbul
  • Uefa şl Pubg uc hilesi indir Instagram facebook ile giriş yapılamıyor.

    Kabul Edilen Bildiriler

    1Ali Cin Musa Hornasi (Musa Horanî)’nin Tarih-İ Ermenistan Adlı Eseri2A. Beril TuğrulÜçlü Enerji Açmazı (Paradoksal Enerji Üçlemesi) ve Sosyal Yansımaları 3Abdilcelil KoçTürkiye&#;de En Büyük Sanayi Firmasında Toplam Katma Değer İçinde Emek ve Sermaye Gelirlerinin Politik İktisat Bağlamında Analizi ()4Abdilcelil KoçTürkiye’de Neo-Liberal Dönemde Sendika Üyeliği İle Ücretler Arasındaki İlişkinin Analizi ()5Abdulaziz KardaşXx. Yüzyılın Başında Bitlis’te Bir Aşiret Reisi: Hacı Musa Bey6Abdulbaki KınsünGünümüz Siyasetinde C. Schmitt’in “Siyasal Kavramı” ve Alternatif Çözüm Arayışları7Abdulhamit Eş, Cihan Çobanoğlu, Hakan Tahiri Mutlu, Bülent OrduFinansal Firma Performanslarının Farklı Ağırlıklı Topsis Yöntemiyle Karşılaştırılması: Demir Çelik Sektöründe Bir Uygulama8Abdulhamit Eş, Gülriz Hande YılmazMetal Üretim Sektöründe Tedarikçi Seçimi İçin Çok Kriterli Karar Verme Yöntemlerinin Karşılaştırılması ve Bir Uygulama9Abdulkadir Dağlı, Birol AkgülProje Tabanlı Yerel Kalkınma Çalışmalarında Proje Alanında İnceleme, Ölçme ve Değerlendirme Teknikleri10Abdulkadir GülSon Dönem Osmanlı Taşrasında İç Göç Olgusu (Kemah Kazası Örneği)11Abdulkadir GülOsmanlı Bürokrasisindeki Gayrimüslim Memurların Dil Öğrenme Düzeyleri12Abdulkadir Sağlam, Numan Saylık, Rıdvan TurunçAday Öğretmenlerin Adaylık Sürecindeki Mesleki Uygulamalara İlişkin Görüşleri13Abdulkerim BingölKur’an’ın Hiyerarşik Toplumsal Yapıya Yaklaşımı14Abdulkerim DiktaşBir Kültürel Miras Ögesi Olarak Ayasofya&#;nın Cami Kimliğiyle Sosyal Bilgiler Dersinde Kullanılması15Abdulkerim Diktaş, Ali Çağlar Deniz, Merve BalcıoğluUşak’ta Yaşayan Roman Öğrencilerin Eğitim Sürecinden Beklentileri16Abdullah Çevik, Akif KöseÖğretmenlerin Okul Kültürü Algıları İle Motivasyonları Arasındaki İlişkinin İncelemesi17Abdullah CeylanGümrük Vergisi İle Vuk Kapsamındaki Vergilerinin Usul Açısından Değerlendirilmesi18Abdullah Coşkun, Hakan Tahiri MutluOrtaokul Öğrencilerinin İngilizce Dersine Yönelik Algılarının Resim Çizme Tekniğiyle Araştırılması19Abdullah Coşkun, Hakan Tahiri MutluHazırlık Öğrencilerinin İngilizce Dersine Yönelik Tutumları20Abdullah Faruk Kılıç, Nuri DoğanMadde Ağırlıklandırmasının Testin Yapı Geçerliğine Etkisi21Abdullah Muaz Güven, Necati ŞahinKütüphanelerde Kullanılan Dewey Onlu Sınıflandırma Sisteminin İslami İlimler Tasnifi Açısından Değerlendirilmesi - İsam Kütüphanesi-Neü İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi Örneği22Abdullah Oğrak, Okan Karakaş Aile İşletmelerinde Yönetim Sorunları: Van İlinde Bir Araştırma23İrfan Ertuğrul, Abdullah Özçil, Tayfun Öztaş, Gözde SarıÇıkarımsal İstatistiki Yöntemlerle Üniversite Öğrencilerinin Çalışma Hayatı Beklentilerinin Karşılaştırılması24Abdullah ŞengönülTürkiye’de 4. Nesil Savaş Konseptinin Terör Olayları Üzerinden Yansımalarının Medya Organları Üzerinde Değerlendirmesi25Abdullahi Ahmed Adam, Zührem ErgünÜniversite Öğrencilerinin Satın Alma Davranışlarında Sosyal Medya Reklamlarının Etkisi26Abdullahi Ahmed Adam, Zührem ErgünDetermınants Of Purchase Intensıons For Luxury Brands27Abdumalik TuychibaevFetvalar Işığında Semerkant (Xı. Yüzyıl)28Abdumurad TilavovAli Şiir Nevai’yi Nasıl Öğretmeliyiz?29Abdunnur YıldızSosyal Devlet ve Sosyal Güvenlik Anlayışında Meydana Gelen Değişiklikler Bağlamında Abd ve Türkiye’deki Sağlık Reformlarının Karşılaştırılması ()30Abdurrahman Ekinci, Serdar BozanGöreve Başladıkları İlk Yıllarda Sınıf Yönetiminde Yaşadıkları Sorunlara İlişkin Öğretmen Görüşlerinin Değerlendirilmesi3111Abubakar Muhammad YahayaÖzgürlük Ya Da Baskı: Nijerya Sinemasında Kadının Yeniden Sunumu32Açelya Betül Gönüllüİllüstrasyondan İlhamla Şiir Yazmak33Adem Sağır, Zeynep AktaşBir Korku Kültürü Sosyolojisi Denemesi: Korkular, Riskler ve Yabancılar34Adem Sağır, Hülya Demirağ Din ve Gelenek Bağlamında Kadın ve Kadınlık Tartışmaları : Diyanet Hutbeleri Örneği ()35Adil ÇorukAkademik Teşvik Uygulamasının Herzberg’in Çift Faktör Motivasyon Kuramı Çerçevesinde Değerlendirilmesi36Adnan Adıgüzel Xıı. Yüzyıl Sonlarında Eyyubîler-Muvahhidler Devleti İlişkileri 37Adnan OktayKanıtlanma Çabasında Bir Lisan; Türkçe38Adnan Veysel Ertemel, Doğukan ÇudinAkıllı Telefon Kullanıcılarının Ücretli Uygulama Satın Alma Niyetini Etkileyen Etkenler3973Afif Ataman&#;lar Türk Sineması&#;nın Ulusallaşma Çabaları40Bekir Kayabaşı, Ahmet AkkayaYabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Akademik Dil Öğretimi Sorunu Üzerine41Ahmet Ali ÇanakcıErgenlik&#;gençlik Dönemi Din Eğitimi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri42Ahmet Ali UganTürkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kadınların Temsiliyet Oranı ve Siyasi Partilerdeki Yeri43Ahmet Balcı, Yusuf UyarTürkiye’de Hazırlanan Okuma Alışkanlığı Konulu Lisansüstü Tezlerin Yöntem ve Sonuçlarının Değerlendrilmesi44Ahmet Cahid Hakseverİlahiyat Fakültesi Öğrencilerinde Tasavvuf ve Tarikat Algısı: Ankara ve Hitit Üniversitesi Örneği45Nesrin Sis, Ahmet Cihan BulunduHüseyin Nihal Atsız’ın “Türk Ülküsü” Adlı Eserinde Söz Varlığı -Derlem Temelli Bir Uygulama-46Ahmet EdiÇanakkale Savaşlarında İtilaf Devletlerinin ve Türk Askerlerinin Kullandıkları Askeri Teknolojiye Karşılaştırmalı Bir Bakış4767Ahmet Ender UysalSelfie (Özçekim) Olgusunun Narsisizm Üzerinden Mcluhan ve Meyrowitz’e Dayalı İncelemesi48A. Erhan BakırcıTrafik Kazalarında Sürücü Yeterlilikleri Belgelenmesinde Prosedürel Bakış49Ahmet Evis, Mustafa KaradenizPostmodern Dil Felsefesinin Edebiyat Kuramındaki Yansımaları, Çok Dillilik ve Kültürlülük: Fındık Sekiz Örneği50Ahmet GüzelKadınların Siyasete Etkisi Bağlamında Hayzüran Örneği51Ahmet İhsan Aytek, Ayla Sevim ErolAntik Anadolu Kafataslarında Şekil Varyasyonları: Geometrik Morfometrik İnceleme52Ahmet İhsan AytekAnadolu Doğa Tarihi Müzeciliği ve Fosiller53Ahmet İlyas, Ebru Gül ÇobanAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersinin Tarihsel Serüveni54Ahmet Kazım ÜrünHz. Peygamberin Şiire ve Şairlere Bakışı55Ahmet KılınçTürkiye’nin Avrupa Birliği Yolunda Yabancı Dil Eğitiminde Ki Konumu56Ahmet KoçyiğitDeğişen Reklam, Geleneksel Reklamcılıktan Dijital Reklamcılığa Geçiş57Ahmet Şahin, Aydın Özdemir, Mert ÖzgünerBankacılık Bölümü Öğrencilerinin Aldıkları Bankacılık Eğitimine Yönelik Beceri Gelişim Algısı5830Ahmet Şenol OkMax Weber’de Otorite ve Meşruiyet Tipolojisi59Sühal Şemsit, Ahmet Uçar, İsmail BaşaranAvrupa Birliği Politikaları Bağlamında Büyükşehir Belediyelerinin Stratejik Planlarında Yer Alan Sürdürülebilir Kent Önceliklerinin Değerlendirilmesi60Ahmet ÜnalHalkla İlişkiler Faaliyetleri Açısından Üniversite Web Siteleri61Ahmet UsluSon Dönem Türk Öykücülüğünde Mekân Algısı62Ahmet UyarNebevi Merhametin İbadetlerdeki İzdüşümleri63Ahmet YılmazDemokrasi Değeri Bağlamında Aytül Akal’ın Süper Gazeteciler Romanlarının Çözümlenmesi64Ahmet Yılmaz Albayrak, Necati Yılmaz, Recep İmamoğluSpor ve Oyun: Gümüşhane Köy Seyirlik Oyunları65Ahmet Zeki GüvenTürkçe Derslerinde Değer Aktarımında Deyimlerin Kullanımı66Ahmet Zeki GüvenTürkçe Öğretmeni Adaylarının Empatik Eğilimlerinin Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi67Akbota AbıyrYunus Emre ve Magjan Jumabayev’in Eserlerinde Hermeneutik Bağlantı68Akif Akto, Semra AktoOkul Öncesi’nde Din Eğitimi69Akif AltınbıçakAnamur İlçesinin Kırsal Turizm Potansiyelinin Kırsal Kalkınma Açısından Değerlendirilmesi70Akif ArslanYolsuzluk ve Hukuksuzluk Algısı Oluşturulmasına Yönelik Bir Söylem Çözümlemesi71Akif KöseAday Öğretmen Yetiştirme Sürecinde Alınan Eğitimlerin Öğretmenlik Uygulamalarına Katkısına İlişkin Aday Öğretmen Görüşlerinin İncelenmesi* 72Akil Fikret TosunAlmanya&#;da Yaşayan Türk Yönetmenlerin Filmlerinde Göçmen Olgusu73Emin Akın, Akın AyKüresel Markaların Yerel Kültürlerin Dönüşümdeki Etkisi74Akın Ay, Uğur Dağtekin, Emin AkınYerel Medya Çalışanlarının Sektör Sorunlarına Bakışı:merzifon Örneği75Alev Dilek AydınFinans Alanında Yapay Sinir Ağlarının Kullanımı ve Finansal Analizlerde Sağladığı Avantajlar76Alev DuranMacar Türkolog Ármin Vámbéry ve Türkoloji77Ali AkdoğanDinin Anlaşılmasında Sosyal Bilimlerin Yeri, Önemi ve Gücü78Ali Altınbay, Eyyüp GövBeyaz Yakalıların İşlediği Suçların Muhasebe Perspektifi Açısından Tespiti: Adli Muhasebe79Ali AltınbaySürdürülebilir Kalkınma Odaklı Çevre Muhasebesi80Ali Arıcı, İbrahim Alkara, Tufan Yaylaİkna Teorileri Çerçevesinde Yapı Reklamlarına Yönelik Söylem Analizi81Ali Arıcı, Tufan Yayla, İbrahim AlkaraHızın Toplumsal Rolü Üzerine Bir Tartışma: Hız Toplumu Modern Toplum Yaratır Mı?8292Ali Aslan TopçuoğluOsmanlıda Alanyalı Fâkih ve Devlet Adamı: Minkârîzâde Yahyâ Efendi() 83Ali BalkanYükseköğretim Yönetişiminde Öğrenci Konseylerinin Rolü84Ali Bayer, Duran Ali YıldırımEşlerarası Şiddet ve Din: Şiddetin Önlenmesinde Erkeğin Rolü85Ali Baz BiliciHayatı Anlamlandırma Sürecinde, Boşanmanın Ortaokul Çocukları Üzerindeki Psiko-Sosyal Etkileri - Fevzi Çakmak Ortaokulu Örneği86Ali Bilgiç, Tekin Bayrak, Aysel ÇimenSeramik Atölyesinde İş Sağlığı ve Güvenliğinin Sağlanmasında Önleyici Uygulamaların Önemi87Mustafa Konuk, Ali Bilgiç, Derya KonukMesleki Yükseköğretim Vasıtasıyla Mahkûmların İyileştirilmesi88Ali Bora, Erdal ArslanTurgut Özal Döneminde Bankacılık: Yerli ve Yabancı Banka Karşılaştırması89Ali Büyükaslan, Ahmet Serkan OkayHaber Söylemi: Sağlık Sektörüne Yönelik Haberlerin Sunumu "karaman&#;daki &#;kızın Öldü!&#; Haber Örneği"90Ali CanBourdieu&#;nun Sembolik Şiddet Konsepti ve Sosyal Değişim91Ali Fikret AydınMarka İletişimi Açısından Etkin Bir Kanal Olarak Sosyal Medya: Vodafone Freezone Örneği92Ali Kuzudişliİbnu’l-Mukaffa ve İslami İlimlerin Oluşumundaki Rolü93Ahmet Şahin, Ali SabancıPedagojik Formasyon Öğrencilerinin Eğitim Kavramlarına İlişkin Algıları: Metafor Çalışması94Ali Şenİktisat Eğitiminin Kişisel Çıkar -Toplumsal Fayda İlişkisi Üzerine Etkisi 95Ali TekinMantık Tarihi Açısından Platon’u Konumlandırmak: Aristoteles’ten Önce Mantık Bilimiyle İlişkili Sorular Soruldu Mu?96Ali ÜnalGenel Sağlık Sigortası ve Üniversite Öğrencilerinin Sağlık Hizmetlerinden Yararlanımı Üzerine Bir Araştırma97Harun Kırılmaz, Ali ÜnsalTürk Sağlık Sisteminin Performansı: Sağlık Harcamaları Üzerine Ekonometrik Bir Analiz98Türker Baş, Ali UnsalStratejik Karar Vermede Talep Tahmini: Sağlık Sektörü Üzerine Bir Uygulama99Ali YakıcıAlanyalı Mutasavvıf Şair Kaygusuz Abdal’ın Türkçenin Gelişimine KatkısıAli Yılmaz GündüzKayısı Üretiminin Sosyal ve Ekonomik Faydasının Yanında İnsan Sağlığı Açısından ÖnemiAliye Bilge Certel, Ayşe KalavKent Mekânında Sosyal Dışlanma ve GüvencesizleştirmeAlpaslan ÖngelDemokrat Parti Dönemi Basının Kıbrıs Politikasına ve Eylül Olaylarına EtkisiAlper KaravardarÜniversite Öğrencilerinin Vergi Kaçırma Konusundaki Algıları: Giresun Üniversitesi İibf’de Bir İncelemeAlper Tazegül, Savaş DurmuşMuhasebe Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Yolları: Tra-2 Bölgesi Meslek Yüksekokullarında Bir UygulamaAlper Tazegül, Bekir GerekanLisans Düzeyinde Muhasebe Dersi Alan Öğrencilerin Ders Çalışma Yaklaşımlarının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi: Tra2 Bölgesi Üniversitelerinde Bir UygulamaAltan Fahri GülerciTicari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Hakkında DüşüncelerAnıl Çağlar ErkanKüresel Bakışla Rusya Federasyonu’nun Enerji Politikası ve Rus Arktika BölgesiAnıl GörkemKimsesiz Çocuklarda Duygu Algılama ve İfade Etmeye Yönelik Müdahale Programının İncelenmesi: Olgu SunumuAnjelika Hüseyinzade ŞimşekÇocuk Sahibi Olma Motivasyonları Ölçeği Türkçeye Uyarlama, Geçerlik ve Güvenirlik ÇalışmasıAnsu Yetiz ÖzdenBanka Mobilyalarının Tarihi Gelişimi ve Banka Mobilyalarının Tasarımını Etkileyen Ergonomi Faktörünün İncelenmesiArcan Tuzcu, Dilber Ulaş, Esra SatıcıAkademik ve İdari Personelin Gözünden Yöneticiler(İ): Ankara Üniversitesi Tömer ÖrneğiArif DemirTürk Musikisinde Dini Muhteva ve Formlar (Religious Content And Forms İn Turkish Music)Arif Yıldız, Barış AytekinSürdürülebilir Sanayileşme: “Kent Markası” Oluşturmanın ÖnemiArife Cibil YıldırımGirişimci, Gaeteci ve Eğitimci Tarihi Bir Şahsiyet: Afyonkarahisarlı Hacı Ali BeyArsun Uras Yılmaz, Didem PamukGöstergelerarası Çeviri Örneği Olarak "yaban" Romanının Filme UyarlanmasıArzu BoyBelgeler ve Tanıklar Işığında Çanakkale Savaşlarını Zafere Dönüştüren Etkenler Arzu Boy, Meral Metin GöksuReşit Galip’in Eğitim Alanındaki FaaliyetleriArzu Bozdağ Tulum, Yelda Sevimİnsanoğlunun Hiç Eskimeyen Medyası : Dedikodu’yu AnlamakArzu CebeSemavi Dinlerin Oluşturduğu Kültürlerde Kudüs ve Kutsallık KavramıArzu Organ, Barış Can TurfandaMacbeth Yöntemine Dayalı Aras Yöntemi İle Tedarikçi SeçimiArzu Organ, Erhan KalaycıBulanık Electre ve Bulanık Topsis Yöntemlerinin, Tekstil Sektöründe Makine Seçim Problemine UygulanmasıArzu ÖzyönAlbert Camus’nun Yabancı ve Zülfü Livaneli’nin Kardeşimin Hikayesi Adlı Romanlarında Yabancılaşmanın Farklı BoyutlarıArzu ÖzyönLorca’nın Yerma Adlı Oyununda Yaratıcı&#;yıkıcı Bir Güç Olarak KadınNadire Ferah Yavuz, Arzu ÖzyürekEbeveynlerin Okul Öncesi Çocukların Beden Eğitimi ve Spor Etkinliklerine Katılımına İlişkin GörüşleriArzu Özyürek, Zuhal Begde, Nadire Ferah Yavuz, İsa ÖzkanOkul Öncesi Çocuğa Sahip Anne-Babaların Çocuk Yetiştirmeye İlişkin Görüşleri ve Tutumları Arasındaki İlişki Arzu Uysal, Zührem ErgünMarka ve Ambalajın Tüketici Satın Alma Tutumları Üzerine Etkisi: Avm Müşterileri Üzerinde Bir ÇalışmaAsım ÇobanKıyı Ardı Orta Karadeniz Bölümünün İklim Özellikleri ve Yıllara Göre Sıcaklık İle Yağış Dağılışının AnaliziEmel Erol, Aşır ÖzbekYem Sanayisinde Faaliyet Gösteren İşletmelerde İş Sağlığı Güvenliği Kriterlerinin AğırlıklandırılmasıMerve Engür, Aşır ÖzbekÖğrenci Otomasyon Seçiminde Kriterlerin Önem Katsayılarının BelirlenmesiAsiye Çığrı YıldırımTragedya Işığında Modern Trajedinin Tahlil Unsurları: Mezopotamya Üçlemesi’nde Trajik ÖgelerGökçe Deniz Güçlü, Aşkın ÇokövünArdıl Çeviride Araştırma ModelleriAşkın ÇokövünDoğu ve Batı Toplumlarında Çeviri Çalışmalarına Bir BakışAslı ArslanBatı Siyasal Düşüncesinde Erdemlilikten ErdemsizliğeAslı Erciyeş TosunMagnum Fotoğraf Ajansı ve Basın Fotoğrafçılığı Tarihindeki ÖnemiAslı GülerOynak Ekonomik Koşullar Altında Para Politikası Faiz Oranı ve Döviz Kuru Oynaklığı Arasındaki Etkileşim: Türkiye İçin Dinamik Zaman Serisi Analizi42Aslı Kahraman Çinarİlkçağ Kültürlerinde Sudan Çıkan Kurtarıcı Motifi (Musa Mitleri)Asiye Uğraş Dikmen, Aslı Kılınçkaya, Seçil Özkan, Eda Ödün, Hakan TüzünTürkiye’de Aile Hekimine Başvuranların Sağlık Okuryazarlığı Konusundaki YaklaşımlarıAslı Köse Ünal, Ali ÜnalToplumsal Cinsiyet EşitsizliğiAslı Köse ÜnalYetkinlik Yeterlilik Paradoksunda Sağlık Yöneticiliği Eğitimi32Aslı ÖztopcuAğbağ ve Güvenin Küçük Ölçekli Firmaların İşgücü İhtiyacı Üzerindeki EtkisiAslı Öztürk, Yakup Öztürkİletişim Teknolojilerinin Gelişmesiyle Değişen İş Yaşamında Kullanılan Mobil Uygulama ÖrnekleriAslı Öztürk, Yakup ÖztürkSekreterlik Mesleği İmajının, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Öğrencileri Tarafından Değerlendirilmesi Aslı Yönten BalabanTürkiye’de İklim Değişikliğiyle Mücadelede Barajların ve Hidroelektrik Santrallerin YeriAsu Perihan KaradutJoseph Haydn No. V Do Majör Viyolonsel Konçertosu Çalışılması İçin ÖnerilerGültekin Akengin, Asuman Aypek ArslanResim Sanatı ve GelenekAsuman GökhanSohrab Sepehrî ve Şiirlerinden SeçmelerAtalay Çağlar, Ferda Esin GülelEğitim İle Eğitimin Net Çıktıları Arasındaki İlişkinin İl Bazında İncelenmesiAtay Akdevelioğluİran&#;da Rehberlik Kurumunun Dinsel Niteliği ve Dış Politikaya EtkisiAtilla Yücel, Yunus Emre Gür, Pınar CoşkunTrafik Kazaları Temalı Kamu Spotlarının Nöropazarlama Kapsamında Eeg Analizi Yöntemi İle İncelenmesiAtilla Yusuf Turgut" Yy. Osmanlı Tuğralarının Tezhip Yönünden İncelenmesi"Ayberk Nuri BerkmanTesting The Singer-Prebisch Hypothesis: The Evidence From Turkish ExportsAyberk Nuri BerkmanA Causality Analysis Of The Impact Of Banking Sector On Economic Growth: Evidence From TurkeyÇağla Pınar Bozoklu, Aybige Demirci ŞenkalFormel İşlemsel Evredeki Adölesanların Demografik Özelliklerine Göre Akıllı İşaretlere Tepkileri: Ankara Örnekleminde Amprik Araştırma Aybike KılıkStanislaw Ignacy Witkiewicz&#;in "doyumsuzluk" Adlı Romanı Üzerine: Bozguna Uğratılan KültürAybüke Betül DoğanYesevi&#;nin Fakr-Nâmesindeki Deyim-Fiiller ÜzerineAybüke Yurteri Tiryaki, Bağdagül Sarıtaş, Gülen BaranPrematüre Bebeğe Sahip Annelerin Doğum Sonrası Süreçteki Duygularının İncelenmesiAycan Özyaşar, Tayfun Servi7. Sınıf Öğrencilerinin Dönüşüm Geometrisi Yeteneklerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesiAydın Görmez, Nevzat AğçakayaFemınıst Perspectıve On WıtchcraftAydın Özdemir, Ahmet Şahin, Mert ÖzgünerÜniversite Öğrencilerinin Kendi Kendine Liderlik Eğilimlerinin BelirlenmesiAyhan Bayram , Yusuf Yıldırım , Senem Ergan İçsel Motivasyonun Sağlık Çalışanlarının Etiksel İfşa Düzeylerine Etkisinin İncelenmesi70Ayhan Direk, Abdurrahman Açıkgöz, Barış ÖmürOrtaokul Öğrencilerinin Gündelik Zaman Pratikleri ve Sosyal Sermaye Düzeyleri Güliz Uluç, Ayhan Küngerü, Arzu YavuzOryantalist Bir Strateji Olarak Sinemada Beyazlaştırma (Whıtewashıng) OlgusuGüliz Uluç, Ayhan Küngerü, Arzu YavuzKurtar Bizi Beyaz Adam !: Hollywood Sinemasında Beyaz Kurtarıcı (Whıte Savıor) FigürüAyhan KuşculuoBatılı Kaynaklar Işığında Amerikan-Japon İlişkileri ()Ayhan YalçınsoyYaşam Doyumu, Kaygı ve Motivasyon İlişkisi İle İlgili Üniversite Gençliğine Yönelik Bir Araştırma: Dicle Üniversitesi ÖrneğiAyla DenizBinlerce Kilometrelik Bakım Yolculuğu: Türkiye’deki Filipinli KadınlarAyla KaşoğluÇağdaş Rus Yazarı Lyudmila Yevgenevna Ulitskaya’nın Medeya ve Çocukları Adlı Romanında Geçmişin İzleriAyla OğuzAnthony Burgess&#;in Otomatik Portakal&#;ında Şiddet ve Sosyal ÖğrenmeAylin Alkaya, M. Halide Yıldırım, Nimet ElmacıoğluÜniversite Öğrencilerinin Marka Giyim Tutum ve Davranışları: Ahi Evran Üniversitesi İle Erciyes Üniversitesi ÖrneğiAylin Kılıç "homo Faber"in Dünyasından Totalitarizme: Hannah Arendt&#;in Siyaset Teorisinde Totaliter Tahakkümün Vücut Bulduğu İnsanlık Koşulları Üzerine Bir İncelemeAynur Yıldırım, funduszeue.info Gökalpİktisadi Gelişme ve Boş Zaman: Türkiye’de Boş Zaman Tercihlerini Etkileyen Ekonomik ve Kurumsal FaktörlerAyşe AtayAnar’ın Çağdaş Hikâyelerinde Mizahi Unsurlar ve “Molla Nasreddin” GeleneğiNesrin Sis, Ayşe AteşYabancılara Türkçe Öğretiminde VurguAyşe Bengisoy‘Davranım Bozukluğu Tanısı’ İle İzlenen Çocuğa Müdahale Programının İncelenmesi: Olgu SunumuAyşe ErginDış Ticaretin Liberasyonu ve Uluslararası Rekabet Gücü: Türkiye ÖrneğiAyşe EroğluAyasofya’nın Kubbesi&#;nde Töz-Form: "aristoteles&#;in Madde-Form Düalizmini Estetik Felsefesi Bağlamında Okuma;Ayşe KaptanPiyanoya Başlangıç Aşamasında Carl Czerny&#;nin Etütlerinin Literatürdeki ÖnemiAyşe Nahide YılmazMelezlik, Çoğulluk, Bireysellik: 12 Eylül Darbesi Sonrası Sanatın SiyasetiAyşe Nuray Cebeci, Hakan Uğur ErsözManisa İli Alaşehir Yöresinde Yaş Üzüm Pazarlama Kooperatifinin Gerekliliği ÜzerineAyşe ÖzAnonymus ve Simon Kézai’nin Kronik Çalışmalarında Hun-Macar AkrabalığıMelek Akgün, Ayşe Soy TemürTürkiye’de Yapay Sinir Ağları İle İlgili Yapılan Lisansüstü Tez Çalışmaları Üzerine Bir Araştırma ()Ayşe Ulusoy TunçelEdebî Eser Kahramanı Olarak Halide Edip AdıvarAyşe YanardağCumhuriyet Dönemi Darülfünun Tartışmaları ve Darülfünun Reformu Ömer Beyhan, Ayşe Yavuz, Selin (İnağ) ÇenberciProspectıve Mathematıcs Teachers’ Perceptıons Regard To The Teachıng Styles Of Theır Mathematıcs LecturersAyşe Yavuz, Selin (İnağ) Çenberci, Ömer BeyhanKonik Kesitleri Konusu Üzerinde Matematik Öğretmen Adaylarının Cebirsel ve Geometrik Temsilleri Çift Yönlü Kullanabilme Becerilerine İlişkin Bir İncelemeZeynep Karataş, Ayşe ZeybekoğluOrtaokul Öğrencilerinin Umut Düzeyini Yordamada Ebeveyn-Arkadaşa Bağlanma ve Depresyonun RolüFatma Tezel Şahin, Ayşegül Akıncı Coşgun, Zeynep Nur Aydın KılıçAnne Babaların Oyuncak Seçimine Toplumsal Cinsiyet Rolleri Algısının Etkisinin İncelenmesiAyşegül DoğrucanNihat Keklik Düşüncesinde “Akıl”Ayşegül Doğrucan, Aslıhan AlbayrakYönetim Felsefesi ve FarabiAyşegül Koyuncu Okca, Mustafa GençYörük Göçlerinde DeveAyşegül Özdemir, Başak Koca ÖzerOkul Öncesi Dönem Çocuklarında Alt ve Üst Ekstremite Uzunluklarının DeğerlendirilmesiAyşegül ŞentürkTürkiye&#;de Ki Yunanlıların Sınır Dışı Edilmeleri ve KararnamesiAysun DursunSözlü Kültürün Yazılı Kültüre Etkisi: “Toprak”I EkmekAytaç Kurtuluş, Tuba AdaKonik Kesitler İle Çizim Yapalım, Denklemini Yazalım ve Model OluşturalımAytuğ AltınYerelleşme ve Kamu HizmetleriAziz UçakSiyasal Liderlerin Retorik Stratejileri Kullanımı: Süleyman Demirel Örneği24Bahadır EkiciTürk Tipi Başkanlık Sisteminin Teorik İncelemesi ve Sistem ÖnerisiBahadır GülbaharLider Öğretmenlik Becerileri Algı Ölçeğinin Geliştirilmesi: Geçerlik ve Güvenirlik ÇalışmasıBahadır Gülbahar, Gülşah Aksungur ŞahinÖğretmenlerin Sınıf İçi Etkili İletişim Becerileri Algı Ölçeğinin Geliştirilmesi: Geçerlik ve Güvenirlik ÇalışmasıBahadır GülbaharYükseköğretimde Sınıflarda Karşılaşılan Olumsuz Öğretim Elemanı Davranışları ve Bu Davranışların Öğrenciler Üzerindeki Etkileriyle İlgili Nitel Bir ÇalışmaBahadır UçanTürk Çizgi Filmlerinde Nasreddin Hoca İmgesi: Evvel Zaman İçinde (), Nasreddin Hoca ()Bahar GidersoyOsmanlı Reform Çağında Alışılmadık Bir Muhalefet: Prens SabahaddinBahar İşigüzelYabancı Dil Öğreniminde Konuşma Becerisinin Algısal Boyutlarının İncelenmesiBahar İşigüzelAkış Yaşantısının Yazma Becerisi Üretimine ve Başarısına Etkisi Bahar MarabaModernite ve Popüler Kültürün Giysi Alışverişi Yapan Kadın Davranışları Üzerindeki EtkileriBahar Öcal Apaydın, İdil Tuncer Kazancı Sayılı Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunundaki Taşınır Varlık Kavramına İlişkin SorunlarBahar Öcal Apaydın, Emine Aslı KüçükaydınHükümsüzlük Yaptırımları: Medeni Hukuk Karşılıkları Bakımından Bir DeğerlendirmeBahar ÖzşenBirinci Dünya Savaşı Sonrası Klasik Müzikte Caz EtkileriBahattin Cizreli, Alkan ÜstünYapısal-İşlevselcilikte Çağdaş Eğilimler81Gülay Temiz, Banu AkbaşHz. Mevlana’nın Mesnevi Adlı Eserinden Yararlanılarak Oluşturulmuş Çocuk Hikâye Kitaplarının Dış ve İç Yapısal Olarak İncelenmesi83Banu AkbaşAnadolu’da Bulunan Geleneksel Çocuk Oyunlarında Değer AktarımıBanu Altınova“Şahsenem” ve “Nisan Ağlar Mayısa” Romanlarına Karşılaştırmalı Bir BakışBanu Geboloğlu Yılları Arasında Türkiye’de Müzik Alanında Yapılan Çalışmalar (Bir Bibliyografya Denemesi) Ebru Hançer, Barbaros AndiçKadına Şiddetin Türk Tv Dizi ve Reklamlarında MeşrulaştırılmasıKutup Ata TuncerMüzik Terapide Kültürel Çalışmaların Analitik Yöntemlerle AçıklanmasıBarış AlpaslanJaponya’nın Kapitalist Dönüşüm ve Yakalama Süreci (): Devletin RolüZafer Cesur, Barış Demir, Ömer Güngör, Ekrem PehlivanMeslek Yüksek Okulunda İşletme Yönetimi Eğitimi Alan Öğrencilerin İşletme Yönetimi Eğitimine Yönelik Beklenti ve Motivasyonlarının Belirlenmesine Yönelik Araştırma: Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu ÖrneğiBarış Demir, Asiye Yüksel, Ömer Güngör, Zafer CesurÜniversite Öğrencilerinin İnstagram’da Gösterilen Reklamlara Yönelik Tutumlarının Belirlenmesine Yönelik Bir AraştırmaHande Tunçel Gölpek, Barış KuleyinDeniz (Petrol) Kirliliğine Karşı Acil Müdahale Merkezi Yer Seçiminde Çizge Teorisi Yaklaşımı: İzmir Körfezi UygulamasıBarış YücesanItalo Calvino&#;nun Edebiyatta Hafiflik Kuramının Emlak Vurgunu Hikayesi Üzerinden İncelemesiBaşak Karakoç Öztürk, B. Erdem DağıstanlıoğluYabancı Dil Olarak Türkçe Öğrenen Öğrencilerin Yazdıkları Öyküleyici Metinlerdeki Yazım Sorunları: Bir Hata Analizi ÖrneğiMustafa Aykaç, Bayram Balcı, Umut YertümLiberal Refah Devlet Modeli Bağlamında Abd’de Sosyal Güvenlik ve Obamacare’in İç Politikaya Etkisi Bayram ÇetinkayaKutadgu Bilig’de Kavramsal Deyim AktarmalarıBayramali Nazıroğluİlahiyat Fakültelerinde Görev Yapan Akademisyenlerin Uzaktan Eğitim Uygulamalarına Bakışı Üzerine Nitel Bir AraştırmaBekir Değirmenci, Erkan Sarsıcı, Cahit ÖztürkKurumsal Kültür ve Değerlerin Örgütsel Performans Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesiBekir Karadağİslam Hukukuna Göre Kadının HâkimliğiBekir Tatlı“Mehmet Feyzî Efendi’de (Ö. ) Türk-İslâm Sentezi Düşüncesi"Beliz Köroğluİşyerinde Psikolojik Şiddetin Aleksitimi İle İlişkisini Belirlemeye Yönelik Kktc’de Özel ve Devlet Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma Bengi Heval ÖzWoman School Theatre StructuresBengi Heval ÖzEkol Kadın Tiyatro YapılanmalarıGamze Ebru Çiftçi, Bengü Hırlak, Lütfi DoğanAlgılanan Örgütsel Destek ve Örgütsel Öğrenmenin İç Girişimcilik Düzeyi Üzerine Etkisi: Kırıkkale Belediyesinde Bir AraştırmaMustafa Taşlıyan, Bengü Hırlak, Enise Fidan, Hatice GülDuygusal Zekânın İş Performansı ve Bazı Demografik Özellikler İle İlişkisi: Kahramanmaraş’ta Üretim Sektöründe Bir UygulamaBengütay HayırseverBir Kültür ve İletişim Dili Olarak Seramik Sanatının Geçmiş Çağlarda Ekonomik İlişkileri Yansıtması Berat Çiçek, Y. Emre Karakaşİşletme Kuluçkaları Döneminde İnovasyon Hedefi ve Performansı İlişkisi: İşgem ÖrneğiBerna Karakoç, Kevser Kara, Erdal BayGagne’nin Teknoloji Destekli Öğretim Etkinlikleri Modelinin Fen Bilimleri Dersinde Başarı Düzeyine EtkisiBerna Ürün KarahanTürkçe Öğretmen Adaylarının Eleştirel Okuma Öz Yeterlik Algı Düzeylerinin İncelenmesiBerna Ürün KarahanTürkçe Öğretmen Adaylarının Medya Okuryazarlığı Düzeylerinin İncelenmesiSare Şengül, Berna Yıldızhan6. Sınıf Öğrencilerinin Harflerin Anlamı İle İlgili Düştükleri Kavram Yanılgılarının Aritmetikten Cebire Geçiş Süreci Bağlamında İncelenmesi ve Öğrencilerin Matematik Tutumları ve Öz Yeterlikleri İle KarşılaştırılmasıBerrin Oktay YılmazLizbon Stratejisi’nden Avrupa Stratejisi’ne Avrupa Birliği’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikaları Nerede Duruyor?Beşir MustafayevTürk-İslam ve Batı Medeniyeti Çatışması Üzerine Akademik GörüşlerBeste Nigar ErdemYerel Medyada Mülkiyet İlişkileri: Haber Medya Grubu ÖrneğiMurad Karaduman, Betül Akbulutgillerİnternet Gazeteciliği ve Haber Söylemi: Reina Saldırısı Haberlerinin ÇözümlemesiBetül Altay Topcu, Burcu Oralhan Türkiye ve Oecd Ülkeleri’nin Temel Makro Ekonomik Göstergeler Açısından Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri İle KarşılaştırılmasıBetül Cansu Özçakmak, Selim Coşkun, Fatma Merve Oğuz, Merve BaşaranAkademik Arge Destekleri Bütçe Tahsisinin Önceliklendirilmesi İçin Bir Model ÖnerisiSelim Coşkun, Betül Cansu Özçakmak, Özlem Özkaya, Merve Başaran, Fatma Merve OğuzBir Fonlayıcı Kurumda Ahp Entegre Performans Değerlendirme ve Geliştirme SistemiBetül Keray DinçelOrtaokul Öğrencilerinin Okuma ve Dinleme Kavramlarına İlişkin MetaforlarıBetül Keray DinçelOrtaokul Öğrencilerinin ve Türkçe Öğretmeni Adaylarının Türkçe Dersi ve Türkçe Öğretmeni Kavramlarına İlişkin MetaforlarıBetül Sayış Sonrası Kocaeli’de, Mekan Bağlamında Değişen Seyir DeneyimiBetül Serbest YılmazRubens’in “Kral Leucippus’un Kızlarına Tecavüz” İsimli Eserinin Biçim-İçerik Olarak İncelenmesiAhmet Hakan YılmazHun Sanatına Ait Buluntuların Günümüz Türk Plastik Sanatlarında Sembol Olarak Kullanımı 87Betül TarhanOsmanlı Kıyafet Albümlerinde Yer Alan Sokak Satıcısı, Esnaf ve Sokak Görevlisi TasvirleriBetül Yalçınkaya AkçitErec ve Dede Korkut Kitabı’nda Erdem ve KazanımlarBeyzade Nadir ÇetinTüketimin Popüler JeopolitiğiBilgehan Tekin, Burak Denizİyimserlik Önyargısının Firmalardaki Karar Verme Süreçlerine EtkisiBilgit SağlamTürkçe Fiil Cümlelerinde BelirlilikBirgül Alıcı, Gönül CengizPropaganda Aracı Olarak Sinema: “Devrimden Sonra” Filminin Göstergebilimsel AnaliziBirgül Çiçek, Leyla Ateşoğlu, Sibel ErkalTürkiye’de Yılları Arasında Kurum Ev İdaresi Alanında Yapılan Çalışmalara Yönelik Literatür İncelemesiBirgül Çiçek, Fahri Özsungur, Sibel ErkalHastanelerde Çalışan Kurum Ev İdaresi Personelinin Örgütsel Sessizliği: Adana Örneği Birgül Çiftci, Yavuz ÇiftciMuhasebe Meslek Etiği Düzenlemeleri Çerçevesinde İhbarcılık Kavramının TartışılmasıBirol AkgülOdaklı Yerel Kalkınma Çalışmalarında Yerel Aktörlerin Fonksiyonel Etkisinin AnaliziBirol Akgül, Mustafa ErenKalkınma Ajanslarında Mali Destek Programlarının İzleme ve Değerlendirme Süreçlerinin EtkinliğiKıvılcım Akkoyunlu Ertan, Birol ErtanYoksulluk ve Gelecek Kuşaklar Ekseninde Çevresel Adalet ve EtikBirol İpekBir Devrin Panoraması ve Cemal Amca ŞiiriBirol İpekŞiirimizde Ko(Y) Morfeminin İzin Vermek, Serbest Bırakmak, Ellememek Anlamında KullanılmasıTuncay Yılmaz, Bora Yenihanİş Doyumu ve İş-Aile Çatışması Arasındaki İlişki: Turizm Sektöründe Nicel Bir AraştırmaTuncay Yılmaz, Bora Yenihan, Bayram Balcıİşgücü Piyasası Verileri ve Göç Arasındaki İlişki: Kırklareli İli Üzerine Bir İnceleme 96Bülent Cercis TanrıtanırBarbara Kıngsolver’ın Hayvan Düşleri ve Uçuş Davranışı Adlı Romanlarında Çevre Eleştirel Yaklaşımlar ve Endişeler97Bülent Cercis TanrıtanırThe Portraıt Of A Lady And The Wıngs Of Dove: Lıes And DeceıtsBülent KilitTenis Eğitiminde Tek ve Çift El Backhand Tekniklerinin KarşılaştırılmasıBurak Şahin, Neriman AçıkalınRomanların Mesleki Olarak Damgalanması: Mersin ÖrneğiArif Yıldız, Burak TelliTürkiye Türkçesi Ağızlarında Pazarlama İle İlgili DeyimlerBurak TürtenSinema Sanatında Hava Görüntülerinin YeriBurçin Barut DikicigillerJohann Sebastian Bach: Solo Flüt İçin La Minör Partita’nın (Bwv ) Flüt Eğitim Repertuvarındaki ÖnemiBurçin Cevdet ÇetinsözKaranlık (Dark) Alanları Ziyaret Eden Yerli Turistleri Motive Eden Etmenler: Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesine Yönelik Bir İçerik AnaliziBurcu AltıparmakYavaş Şehirlerde Turizm Potansiyeli: Sürdürülebilirlik ve Turizm Üzerine Bir DeğerlendirmeBurcu Çalıkuşu AykanatDemokrat Parti Döneminde Devlet-Din-TarikatBurcu Gülsevil Belber, Gülhan SözbilenYerel Halk Gözüyle Turistik Talebin Kültürel Mirasa Etkisi: Kapadokya ÖrneğiBurcu Öksüz, Zülfiye Acar ŞentürkE-Aşk: Sosyal Medyada Aşk Paylaşımları Burcu Ören Özer, Serap Dursun Güvenbaş, Serdar Özer, Özgür KayapınarMeslek Yüksekokullarında Yabancı Dil Öğretiminin İtalya’da Kullanılan Drama Yolu İle Yabancı Dil Eğitiminin KarşılaştırılmasıBuse AtalayKlasik Türk Edebiyatında "tâtâr"Buse AtalayKlasik Türk Edebiyatında Şâirlerimizin “Sâkî” Kavramına Kazandırdığı Anlamlar Büşra KanoğluTürk ve Yunan Edebiyatında MübadeleBüşra KanoğluHasan Ali Toptaş Romanlarında Çocuk KahramanlarBüşra Kutlu, Mehmet Can Hanaylı, Özel Sebetci, Gizem Gürel DönükTıp Fakültesı Hastanelerının Borçlanma Sebeplerının Hastane Bılgı Sıstemlerı Ile İlışkısının İncelenmesıOsman Kürşat Acar, Büşra Soydemir Banka Sektöründe Çalışanların Psikolojik Sermaye Düzeylerinin İncelenmesi; Isparta İli Örneğinde Nitel Bir AnalizÇağatay Aşkitİö Yılında Roma&#;da Seçimler ve RahiplerÇağdaş Demren ve Yüzyılda Yabancı Seyyahların Osmanlı Üzerine Gözlemleri Bağlamında Antropolojik Bir Değerlendirme Cansu Solmaz, Çağla Üst CanÖğrencilerin Örgütsel Vatandaşlık Davranışları İle Akademik Başarıları Arasındaki İlişkinin İncelenmesiArş.gör.çağlar DanacıL. Tolstoy’un Pedagojik Çalışmaları: Yasnaya Polyana Okulu, Yasnaya Polyana Dergisi ve AzbukaCahit Öztürk, Canan Gamze Bal, Erkan SarsıcıToplam Kalite Yönetiminin Üretim İşletmelerine Etkisi Bir Alan ÇalışmasıCan KakışımAydınlanma Felsefesi, Modern Devlet ve TürkiyeCanan Burcu Durmuş Hollywood’da Kadının Yükselişi ve Düşüşü: Bilimkurgu Sinemasında Hıllary Clınton TasvirleriCanan GüneriÇoklu Disiplinli Sanat’ın Kaynağı Olarak Postmodern GörüşCanan ParlaAnadolu Selçuklularının Uluslararası Ticarete Yönelik Politikaları ve Alanya Tersanesi29 Caner Çakı, Yaşar Zorlu, Mustafa Karaca, Gülbuğ Ebru Erol , Fatma İnce, İlker İspir Avrupa&#;daki Sosyalist Partilerin Siyasal İletişim Amaçlı Sosyal Medya Kullanımları Caner Çakı, Gülbuğ Ebru Erol , Mustafa Karaca, Fatma İnce, İlker İspirAdolf Hitler&#;in Reklamlarda Kullanımı: Mercedes ve Bıomen Reklamlarının Karşılaştırmalı İncelemesiCaner ÇiçekdağıPlaton’a Bir Bakış: Tek ve Bütün Bir Ruh Mu, Üç Ayrı Ruh Mu?Yasemin Özdemir, Cansu Alas, Zeynep Sözcan Cam Tavan Sendromunu Aşan Kadın Yöneticiler: Kariyer Öyküleri İncelemesiSeçil Fettahlıoğlu, Cansu Birin, Sercan YıltayTeknoloji Kabul Modeline Göre Kuşaklar Arası Farklılığın İncelenmesi: Akıllı Telefon Uygulamaları Kullananlara Yönelik Bir AraştırmaCansu Filik İşçenİlköğretim Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Azot ve Fosfor Döngüsü Hakkındaki Bilgilerinin Yazı ve Çizim Metoduyla KarşılaştırılmasıSeçil Özkan, Cansu Özbaş, Fatma Nur Baran Aksakal, Asiye Uğraş Dikmen, Kağan KarakayaSağlık Personeline Sağlık Okuryazarlığı Konusunda Eğitim Programı Geliştirme ve DeğerlendirmeHalime Yüceer Arslan, Cansu Özgören SolakModern Dönem Üniseks Modasında Feminen ve Maskülen BoyutCelal KızıldereUluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşları: Etkinlik ve Önemine Eleştirel Bir BakışCelal KızıldereDünya Ekonomik Forumu Toplantıları: Eleştirel Bir Bakış ve Davos Zirvesi DeğerlendirmesiCelil ArslanKayseri-İskenderun Limanı Yol GüzergâhıCem Şenol, Ahmet Kara, Suat ÇapukMeslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Öğrenmeye İlişkin Tutumları ve Algıladıkları Öğretim Elemanı Davranışlarının İncelenmesiCemal EkinKula&#;da Karamanlıca Kitabeli Mezar Taşları Cemaliye Direktör, Cahit NuriKayıp Balık Dori ve KaynaştırmaCemil ÖrgevSakarya Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerinin İlk Yardım Okuryazarlığı Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Bir AraştırmaCemil Örgev, Dilek ÇakmakÖğretim Elamanı ve Öğrencinin “Öğrenci Odaklı Öğretim Elemanı Algısı” Konulu Bir AraştırmaCemile Bahtiyar Karadeniz, Saffet Sarı, funduszeue.info CinelMeslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Öğretim Elemanlarının Demokratik Tutum ve Davranışlarına İlişkin Algıları (Ordu, Sbmyo Örneği)9Cemile Çetin, Pınar Kurban Çinar, Nazlı Müge BiliciSağlık Kurumlarında Sağlıklı İletişim: Bilgisayar Operatörleri, Güvenlik Görevlileri ve Yönlendirme Çalışanları Örneklemi Ceren YıldırımRengin Arkeolojisi Kırmızının Simge TarihiCevdet Yılmazİstisna Durumun Riskli ÖtekileriCeyda GülseverSüleymaniye Kütüphanesi Fatih Kitaplığı,nr. De Bulunan Murâdî Dîvânının Tezhip Açısından İncelenmesi. Ceylan Çağıl Yetiş, Zuhal KırzıoğluÇocuk Psikiyatrisi Hastalarının Davranış İdaresi Problemleri, Diş Fırçalama ve Kötü Ağız Alışkanlıklarının DeğerlendirilmesiCeylan Erzincan, Gülşah TırışKent Hakkı Çerçevesinde Alternatif Bir Üretim: Geri Dönüşüm İşçileriCeylan YıldırımAmin Maalouf’un Türkçeye Yapılan Çevirilerinin Çoğuldizge Kuramı Çerçevesinde İncelenmesiÇiçek Hüseynova“Göçürülme” Romanında Psikolojik DetayÇiğdem KarışTürkiye’de Enerji Tüketimi, Co2 Emisyonu ve Ekonomik Büyüme Arasındaki İlişki: DönemiÇiğdem PankTürkiye’de Bürokrasinin Gücünün Kırılma Noktalarından Biri: Bakan YardımcılığıÇiğdem Şahin, Fethiye KarslıBilimsel Süreç Becerilerine Dayalı Laboratuvar Uygulamalarının Öğretmen Adaylarının Kavramsal Anlamalarına Etkisi: Kaldırma KuvvetiFethiye Karslı, Yasemin Hacıoğlu, Koray KocamanFen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (Stem) Eğitimi Etkinlik Örneği: Pıhtı Önleyici İlaç46Çiğdem ÜnalYaşam Endeksine Göre Türkiyenin Bölgesel FarklılıklarıÇiğdem ÜnalTürkiye’de Sanayi Sektöründeki Değişimler Üzerine Bir AnalizÇiğdem YıldızdökenHeidegger Bağlamında Batı Metafizik Geleneğinin Tahribi84Gonca Yıldırım, Cihan BecanÖğrencilerin Halkla İlişkiler Eğitimine Yönelik Tutumlarına ve Meslek İmajını Oluşturan Faktörlerin Belirlenmesine İlişkin Bir Değerlendirme: Halkla İlişkiler Bölümü Öğrencilerine Yönelik Bir Saha ÇalışmasıCihan OruçBabürlü Hükümdarı Şah Cihan’ın Dış Siyasetinde Din Faktörü63Cihan Taşgın Arası Türk-Rus Siyasi ve Ekonomik İlişkileriCihan Yılmaz, Onur DemirciTürkiye Varlık Fonunun İslam Ülkeleri İle Kıyaslaması: Fondan Beklentiler ve Muhtemel SonuçlarDamla Bulut, Yasemin GülsoyPiyano Eğitimi Alanında Yapılan Lisansüstü AraştırmalarDavut DağabakanHerta Müller’in ‘Yürekteki Hayvan’ Romanında DiktatörlükDemet Şefika Mangırİnsan Hakları; Bir İnsan Hakkı Olarak KalkınmaDemet TurgutTürbe-Mescid İlişkisi İçinde Akşebe Sultan MescidiDeniz AkınTeknolojinin Tarihsel Örgütlü Yapısı Bağlamında Yeni Medya Üzerine Bir İncelemeDeniz AşkınOsmanlı Eğitim Sisteminde Kırılma Dönemi: Medrese Eğitiminde Sadakat, Nepotizm ve Gerileme İlişkisiDeniz Atalay, Yasemin ÖzdemirTekstil Sektöründe Vardiyalı Çalışan Kadın İşçilerin İş-Yaşam Dengesine İlişkin Algılarının Belirlenmesine Yönelik AraştırmaDeniz Ayşegül Söğüt, Mehmet AbirMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğrenim Gören Son Sınıf Öğretmen Adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavına İlişkin GörüşleriDeniz Ayşegül Söğüt, Emel Özdemir , Yahya ÇıkılıÖğretmenlerin Etkili Kaynaştırma Uygulamaları İle İlgili Görüş ve Önerileri Deniz Cengiz, Ayşe ÇağlayanSuriyeli Göçmenlerin Ulusaşırılaşma Süreci; Antakya ÖrneğiDeniz KürşadSlayt Tasarımlarında Tipografik İyileştirmelerDeniz Ünal Adıgüzel, Emel Sarıtaş, Süleyman BarutçuBireysel Sorumluluk ve Sosyal Sorumluluk: Öğrencilerin Bireysel Sorumluluk Algılarının Sosyal Sorumluluk Kampanyalarına Yönelik Tutumlarına EtkisiDerya AğcaAhmed Adnan Saygun’un “Köroğlu” Operasında Niyazi Tağızade’nin YeriDerya AltıntaşToptancı Motivasyonunun Belirleyicileri : Gıda Toptancıları Üzerinde Bir UygulamaDerya Benli, Petru GolbanDoğa, Eşyazarlık ve Meta-Şiir: Tintern Abbey’i Bildungsgedicht (Gelişim Şiiri) Olarak OkumakDerya Ceyhan, Zuhal Kırzıoğlu, Tolga EmekGenetik Geçişli Bir Dişsel Bozukluğun Çocuk-Genç Erişkin ve Ebeveyn Yaşam Kalitesi Üzerine EtkileriDerya Demirdizen Çevik, Serpil GerdanYerel Yönetimler Önlisans Programları Ders İçeriklerinin Afet Yönetimi Açısından DeğerlendirilmesiDerya GüneriKapadokya Bölgesi Zelve Vadisi’nde Bulunan 6 Nolu KiliseDerya ÖztürkKobi’lerin Tam Zamanında Üretim Sisteminde Tedarikçi İlişkilerinin BelirlenmesiDerya Öztürk, Ferit ArıcıFındık İşleme Tesislerinde Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemlerinin İncelenmesi: Ordu İli ÖrneğiDerya Özveri BezdekovskyKüresel Yönetişim Çerçevesinde Kriz Anlarında Birleşmiş Devletler-Devlet Egemenliği SorunsalıDerya Perk Yüzyıldaki İnfantisid Olgusunun Alman Edebiyatına YansımalarıDerya Semiz ÇelikKüresel Dağıtım Sistemlerinin (Gds) Turizm Seyahat Acentelerinde Kullanımı ve Müşteri MemnuniyetiDerya SönmezEğitim ve Öğretim Alanındaki Çevre Etiği Tez Çalışmalarının İncelenmesiDevrim Vural YılmazTürk Yükseköğretiminde Uluslararasılaşma Yönetimi: Tespit ve ÖnerilerDilara DoğanPostmodern Tüketim Kültürü İmgelerinin Yeni Medyadaki Görünümü: Instagram Evreni ÖrneğiDilay Güvenç , Benan Yücebalkan, Barış AksuEvlilik Programlarında Toplumsal Cinsiyet Kavramının İncelenmesi Dilay Güvenç, Murat Özgür GüvençMeslek Yüksek Okulu Öğrencilerinin Finansal Okuryazarlık Düzeylerinin Değerlendirilmesine Yönelik Bir UygulamaDilek Avsan, Gülçin Pulat GökmenDenizli’de Konut Alanlarında Yaşanan Sosyal ve Mekansal Değişim38Dilek Çetindaş Kurgulanmış Hayatın Kurmacaları: Üstkurmacanın Sığınağında Türk Romanında Mehmed Siyahkalem Dilek ÇetindaşPopüler Polisiye Roman Geleneği İçerisinde Bir Soylu Eşkıya Örneği: Fakabasmaz Zihni ve Maceraları Dilek Erdogan Aydın, Melike Taşçıoğlu Görsel İletişim ve Etkileşim Bakımından Kitap ve E-Kitap Tasarımının İncelenmesiDilek Şahinİşte Var Olamama (Presenteeism) ve Sağlığı Geliştirme Programlarına İlişkin Bir Alanyazın İncelemesiDilek ŞahinÖzel Hastane Çalışanlarının Yabancılaşma ve İşten Ayrılma Niyeti Arasındaki İlişkiye Yönelik Bir Araştırma Dilek Sönmez, Özlem AcarAtıklarımızla Sanata YolculukDilşad Nağme AkbaşPopüler Bir İmge Olarak MevlanaDiren ŞahinÜlkeleri Terörist Oluşumları Desteklemeye İten Durumların Ortadoğu Bölgesinde İncelenmesiDiren ŞahinImmanuel Wallerstein’ın Dünya Sistemleri Analizi ve Rusya FederasyonuDoğanay EryılmazAra Güler&#;in Öykücülüğü: "babil&#;den Sonra Yaşayacağız"Dönüş SarıtaşModern Dünyanın Bunalımı Karşısında Radikal Bir Eleştiri ve Alternatif Çözümler: Ivan IllıchDönüş SarıtaşSamiha Ayverdi: Medeniyet ProblemiDeniz Taşcı, Burak ÖzdemirEntelektüel Sermaye Ölçeğinin Geçerlik ve Güvenirliğinin Testi: Türkiye’nin İlk Sanayi Kuruluşu’nda Ampirik Bir Araştırma Burak Özdemir, Deniz TaşcıÖrgütsel Yapı Ölçeği: Geçerlik ve Güvenirlik ÇalışmasıDudu Melek Sabuncuoğlu, Müzeyyen Yerlikaya, Özlem AkdenizÇocuk Hakları ve Okul Öncesi Öğretmenleri – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 7Dündar AlikılıçSultan Iı. Abdülhamid Han’ın Türk Kütüphaneciliğine KatkılarıDuran Ali Yıldırım, Ali BayerKur’an’da Ma’rûf ve İhsân Temelli Aile Anlayışının Değeri Üzerine Duran EkizerHayvanlarla İlgili Metaforlar Özelinde Hz. Peygamberin Üslubunda SomutlaştırmaDuygu BölükbaşıKoruyucu Aile Bireylerinin Tanıtıcı Özellikleri İle Empatik Becerileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi61Duygu Kayalık ŞahinTürk İslâm Edebiyatı’na Kaynaklık Bakımından Cönklerin Önemi: “06 Mil Yz Cönk 59” Numaralı Cönk ÖrneğiDuygu Kayalık ŞahinMetinlerarasılık Bağlamında İhsan Oktay Anar&#;ın Kitab-Ül Hiyel’inde Dinî MuhtevaDuygu KoçakÜniversite Yaşamına Uyumun Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesiDuygu Koçoğlu, Ayşenur Soysal, Selçuk Burak HaşıloğluSağlık Sektöründe Müşteri Odaklılık ve Hizmet Kalite Algısı Üzerine Bir AraştırmaDuygu Koçoğlu, Mustafa Onur KaçaroğluHizmet İşletmelerinde İçsel Pazarlamanın Hizmet Kalitesi Üzerindeki Etkisi: Pamukkale Üniversitesi Spor Merkezi ÖrneğiDuygu Nil ÖzerSosyal Medyada İnşa Edilen Yeni IrkçılıkDuygu OruçTarihi Romanda Kurgu ve Gerçeklik SorunsalıDuygu OylubaşTarihi Roman ve Karakterleştirme Üzerine: ‘Hilal Görününce’den ‘Gözyaşı Çeşmesi’ne Bir İncelemeEbru Açık TurğuterPolisiye Romanda Modern Birey: Dedektif Remzi ÜnalEbru Balamirİtalyan Gerçekçi Yazar Giovanni Verga&#;nın Malavoglia&#;lar Adlı Romanında Nesil Farkları ve Aile Kavramının ÖnemiEbru Elpe Antropolojinin Güzel Sanatlara Etkisi Üzerine Ebru Gülbuğ ErolTürk Medyasında Abd İmajının Sunumu: Çerçeveleme Unsurunun Değerlendirilmesi Üzerine Bir ÇalışmaEbru Gülşah GüzelMehmet Eroğlu’nun “9,75 Santimetrekare” Romanında Varoluşçu TemalarBarbaros Andıç, Ebru HançerSinema Filmlerinde Algı YönetimiAslıhan Kılıç, Ebru Ocakcı, Osman Samancı Hayat Bilgisi Dersi Öğretim Programlarının Karşılaştırılması: Hayat Bilgisi Dersi Öğretim Programı ve Hayat Bilgisi Dersi Taslak Öğretim ProgramıEbru Onurlubaş, Bilge Gözener, Hamza Gençoğlu, Aslıhan AydemirÇay Tüketim Tercihlerinin Belirlenmesi (Tokat İli Merkez İlçe Örneği)Bilge Gözener, Ebru Onurlubaş, Melek Yüksel , Kübra ÇakmakÜniversite Öğrencilerinin Coğrafi İşaret Kavramını Tanımaları (Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Örneği)Ebru OralTasvir Sanatında Boğa Üzerinde Akrobasi SahneleriEbru Özer, Canan SevinçSiyasî ve Sosyo-Ekonomik Açıdan Çok Partili Hayata Geçiş Sürecinin Edebiyata İz Düşümü: Dönemeçte Romanında Anadolu’da Ekonomi, Siyaset İlişkileriMurat Topaloğlu, Ebru ÖzerTürkiye’deki Liderlik Kavramındaki Değişim: Türk Sineması Üzerinden Bir DeğerlendirmeEbru Yener GökşenliYabancı Dil Öğretiminde İletişimsel Ortam ve Araçların Dil Edinimine Katkısı Ebubekir Sıddık AtaGörsel Çeviri Yoluyla Uyarlama: Ahmet Zeki Kocamemi’nin Nü ÇalışmalarıEce ErenOrta Paleolitik-Üst Paleolitik Geçiş Döneminde Modern İnsan Davranışlarının GelişimiAnıl Sağlam, Ece Özdoğan ÖzbalLisansüstü Öğrencilerin Nepotizm (Kayırmacılık) Algısının Motivasyon Üzerine EtkileriEce Sarıgülİlkokullarda Sınıf Yönetiminde Karşılaşılan Zorlukların Öğretmenlerin Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi Ece Serrican KabalcıHüseyin Rahmi Gürpınar’ın Kaleminde Ahlak KavramıEda Arısoy, Işkın Özbulduk KılıçKullanımlar ve Doyumlar Bağlamında Sosyal Medya KullanımıEjder Güven, Asiye Toker GökçeÖğretmenlerin Mesleki Özgürlüğe İlişkin Metaforik AlgılarıEkrem Ersin Cesurİşgücü Sunumunu Etkileyen Ücret Dışı Bir Unsur Olarak “Düzensiz İşgücü Göçü” ve Türkiye İşgücü Piyasasına EtkisiElif BakilerHastane Tasarımında Malzeme Kriterleri: Helsingor Psychiatric HospitalElif Bengi Ünsal Özberk, Hülya Gümüş, Meliha Ayşe ŞahinAdalet Bakanlığı İnfaz ve Koruma Memurluğu Öğrenciliği Hizmet Öncesi Uygulamalı ve Teorik Eğitimi Değerlendirme: Uyum Düzeyi Üzerine Bir Çalışma Elif Dastarlı DellaloğluYakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Ankara Romanının İzinde: Erken Dönem Türk Resmine Dair Eleştirel Bir Okuma ÖnerisiElif ErtemKadınların Mekan Deneyimleri Bağlamında Gecekondu ve Apartman: Ankara Akşemsettin Mahallesi ÖrneğiElif Kara, T. Şükrü YapraklıTutundurma Faaliyetlerinin Satın Alma Niyeti Üzerindeki Etkisi: Kahramanmaraş’ta Bir Saha ÇalışmasıElif KayaToplumcu Gerçekçi Yazar Kemal Bilbaşar’ın Cemo Adlı Eserinden Yansıyan Anadolu Elif ÖzerKültürel Miras: AizanoiElif Teceren, Esra DilTürkiye&#;de Kadın Konusu Üzerine Yazılan Lisansüstü Tezlerin Bibliyometrik İncelemesiElif Tüba Akçay, Sema EtikanAntalya Müzesi Etnografya Bölümü’nde Sergilenen Ahşap Kaşıklar ve Süsleme ÖzellikleriElif TürtenGeleneksel Dergi Yayıncılığına Karşı Yeni Bir Kavram: Tablet DergileriElif Ulutaş Deniz, Bilge Sözen Şahne, Selen YeğenoğluNitel Araştırmaların Eczacılık Alanındaki YeriElif Yüksel Oktay, Bahar MenteşeTürkiye’de Yılından İtibaren Kadın İstihdamına Yönelik Uygulanan Sosyal PolitikalarElif Yüksel Oktay, Gülhan GüvenKüreselleşmenin Kadın Emeği Üzerindeki Etkileri23Elmas ŞahinSamuel Beckett&#;ın Godot&#;yu Beklerken ve Leylâ Erbil&#;in Clinton Godson Adlı Eserinde Hayatın Anlamsızlığı10Elvan KanmazGörsel İletişimde Grafik Sembolizm, İdeogramElvettin Akman, Çiğdem Akman, Ayberk GüçlüYerel Kimliklerin Korunması ve Tanıtılmasında Tarihi Kentler Birliği: Alanya ÖrneğiÇiğdem Akman, Elvettin Akman, Ayberk GüçlüTürkiye’de Kardeş Şehir Uygulamalarının Alanya Belediyesi Üzerinden Bir DeğerlendirmesiEmel Aycan AsmaFranz Kafka’nın “Dönüşüm” Ya Da “Değişim”: “Die Verwandlung” ve Yaşar Kemal’in “İnce Memed” Adlı Eserlerinde‘Birey’,‘Aile’,‘Otorite’,‘Hayat Mücadelesi’ ve ‘Toplum’Emel PoyrazTürkiye’de Kadın Girişimci Olmak Üzerine Bir Değerlendirme: Babaeski Örneği Emel PoyrazYerel Yönetimlerde Siyasal Katılım ve Temsiliyet Sorunsalı Üzerine Bir Değerlendirme: Belediye Meclislerinin EtkinliğiEmel Sarıtaş, Süleyman BarutçuDijital İletişimde Kuşaklar ve Kuşakların Dijital İletişim Unsurlarına Yönelik TutumlarıEmel SelimoğluYönetici Asistanının Staj ve İşyeri Eğitim Dönemlerinde Mesleki Yeterliliklerinin Araştırılması Emel SelimoğluSosyal Sermayenin Yönetici Asistanlığı Mesleği Açısından ÖnemiEmel Şener BoyGeleneksel Merzifon EvleriEmel YeşilkayalıNitel Manevi Değerlendirmede, Manevi Geçmiş Alınması İle Manevi Çevre Haritalarının Karşılaştırılması Emel Yeşilkayalı, Selda MeydanBir Ortaokul Özelinde Okul Sosyal Hizmeti İhtiyacının BelirlenmesiGönül Türkan Demir, Emine Altunay ŞamHalk Dershane ve Konferansları Talimatnamesi Üzerine Bir İncelemeEmine Arduç Kara, Hayrullah Yanıkİnternet Haberciliğinde Dil Sorunu-Argo Kullanımı Üzerine Bir Söylem ve İçerik AnaliziEmine CengÇerçeveleme Teorisinin Sosyal Medyaya Yansıması: Siyasilerin Hashtag Kullanımı Üzerine Bir İncelemeEmine Çetin, İsmail AğırbaşHastane Tekrar Yatışlarının Toplum ve Sağlık Sistemi Açısından ÖnemiEmine Karakaplan Özer, Edip DoğanYaşam Doyumu ve Performans İlişkisi: Adıyaman Üniversitesi Akademik Personeli UygulamasıEmine Koban, Jale BuluYükseköğretim Öğrencilerinin Vergi Farkındalığı ve Vergiye Gönüllü Uyuma Yönelik Yaklaşımlarının Değerlendirilmesi Emine Koban, Tayfun ErcanHukuksal Yapısıyla Vergi İncelemeleri ve Vergi Kayıp ve Kaçakları Üzerindeki EtkisiEmine Yeşim BedlekEge&#;de Milliyetçilik, Homojenlik ve GöçEmine Zehra Turanİlahiyat Fakültesi Öğrencilerinin 15 Temmuz Darbe Girişimine İlişkin Algıları Emine Zehra TuranBeyaz Zambaklar Ülkesinde’ki Çalışkanlık ve Dayanışma Değerlerinin Dkab Öğretmen Adayları Tarafından Değerlendirilmesi Emra DurukanÇeviride Ölçme ve DeğerlendirmeEmrah GazneviJuliusz Słowacki ve KordianEmrah IşıkRepresentatıons Of The Irısh Dıaspora, (Post)Memory And Identıty In Maude Casey’s Over The Water71Emre Savut’dan Günümüze Türkiye’de Siyasal Parti SistemiEmre VuralŞairin AçmazıEmrullah YakutFeridî’nin Manzum Hâfız Divanı Tercümesinde Bir Eşdeğerlik Arayışı Olarak “Türk” İmgesiEngin Çakır, Gülşah Sezen AkarBütünleşik Swara–Topsıs Yöntemi İle Makine Seçimi: Bir Üretim İşletmesinde UygulamaEngin Çakır, Ümit KacırAltı Sigma Karakuşak Eğitimi Alacak Personelin Swara-Gri İlişkisel Analiz Yöntemi İle Belirlenmesi: Bir Üretim İşletmesinde UygulamaEngin Kanbur, Kubilay Özyer, Müslüme AkyüzNormatif Örgütsel Bağlılığın Örgütsel Vatandaşlık Davranışı Üzerindeki Etkisi: Sağlık Çalışanları Üzerine Bir AraştırmaMustafa Canbek, Engin Kanbur, Kubilay ÖzyerÇalışanların Sosyal Destek Düzeyleri İle Algıladıkları Performansları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: Tokat İl Emniyet Müdürlüğünde Bir AraştırmaEnil Afşaroğlu-ErenÇocuğun Kendi Dili İçinden Resmini Değerlendirmek: Duygu ve Renk Çemberi İle Çocuk Resimlerinin DeğerlendirilmesiEnil Afşaroğlu-ErenÇocukluk Kayıtlarındaki Duygusal Şiddet Olgusunun Yetişkin Döneme Yansımaları Ensar YılmazTürkiye&#;deki Aydın Sınıfın Sosyal ve Politik Yapısı Üzerine Prof. Dr. Necmettin Hacıeminoğlu&#;nun GörüşleriEnser YılmazYusuf Atılgan’ın Aylak Adam Adlı Romanı İle Albert Camus’un Yabancı Adlı Romanın Yabancılaşma Bağlamında KarşılaştırılmasıErcan HaytoğluBekirağa Bölüğünden Malta’ya: Limni Sürgünleri İbrahim Kaynar, Ercan Özen, Hakan Boz, Leyla ŞenyıldızA B Kişilik Tiplerinin İnternet Bankacılığına Duyulan Güvene EtkisiErcan TopÖğretmen Adaylarının Temel Bilişim Becerileri Hakkındaki Görüşleri: E-Posta ve Youtube Kullanım DurumlarıErcüment YıldırımYazının İcadından Roma İmparatorluğu’na Tarihçilik Anlayışı Erdal ArlıNormatif Bağlılık Anlayışının Özel ve Ticari Teknede Çalışan Yat Kaptanları Açısından DeğerlendirilmesiErdal Güzel, Çetin TanSınıf Öğretmenlerinin Öğretimsel Liderlik Rolleri (Batman İli Örneği)Erdem TemeloğluKırsal Bölgelerdeki Turizmin Gelişimine Yönelik Tutumlar: Yerel Halk Açısından DeğerlendirilmesiErdinc Arslan, Doç. Dr.6 ve 7. Sınıflarda Kaynaştırılmış Zihin Engelli Öğrencilerin Sosyal Kabullerinin İncelenmesiEren Alper Yılmaz, Ahmet Akbulut, Hatice Can ÖziçTürk–Rus İlişkilerinde Uçak Krizi ve Yeni Bir Dönemin BaşlangıcıErhan AkdağFantastik-Gerçek-Ölüm Üçgeninde Ördek, Ölüm ve LaleMehmet Cihangir, Nazan Şak, Samet Evci, Erhan ErginFinansal Oranların Hisse Senedi Getirileri Üzerindeki Etkisi: Bıst Sınai Endeksinde Bir UygulamaErhan GörmezSosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının “Telif Hakkı” Kavramı Hakkındaki GörüşleriErhan Görmezİlkokul Sosyal Bilgiler Programının Dijital Vatandaşlık ve Alt Boyutları Açısından YeterliliğiErhan ŞenTürkçe Öğretmenlerinin Öğrencilere Kitap Önerirken İzledikleri Yaklaşımların Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi Erkan Arı, Veysel Yılmaz, Hüseyin GürbüzServqual Hizmet Kalitesi Boyutları ve Sadakat Arasındaki İlişkinin Modellenmesi: Bankacılık Sektöründe Bir UygulamaErkan Arı, Veysel YılmazDumlupınar Üniversitesi Öğrencilerinin Şehir Yaşam MemnuniyetleriErkan Atalmış, Akif Köse, Orhan YıldırımOkuldaki Yazılı Sınavların Teog Sınavıyla KarşılaştırılmasıErkan AtalmışLisans Eğitim Sürecinde Yapılan Ara Sınav ve Final Sınavlarının Psikometrik Özelliklerinin İncelenmesiÇağrı Köroğlu, Yusuf Kaderli, Erkan DendeşYeni Türk Ticaret Kanununda Muhasebe Denetimi Açısından Yapılan DüzenlemelerÇağrı Köroğlu, Aslı Erincik DendeşÜretim İşletmelerinde İleri Maliyet Muhasebesi İle Geleneksel Maliyet Muhasebesinin Karşılaştırılması: Aydın İli ÖrneğiErkan Işıktaş Nizamnamesine Göre Kafkasya Güzergâhının İran Ticari Faaliyetlerine Etkisi Üzerine Bir DeğerlendirmeErhan Tecim, Erkan KavasErken Yaşlılarda Sosyal Medya DeneyimiErkan Sarsıcı, Bekir Değirmenci, Cahit ÖztürkSermaye Piyasalarına Yeni Bir Kavram Olarak Giren Türkiye Varlık Fonu Yönetimi ve Türk Finans Sektörüne EtkileriErkan Taşkıran, Evrim KayaStk Üyelerinde Politik Yeti Davranışları: Jcı (Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) Üzerinde Bir AraştırmaErkan Taşkıran, Evrim KayaÖrgütsel Adalet Algısının Sanal Kaytarma Davranışı Üzerindeki EtkisiErkan Turhan, Göksel KartumSürdürülebilir Lojistik ve İşletme Uygulamaları90Erkan Uzun, Ferhat UğurluMuhasebe Meslek Mensuplarının Muhasebe Kalitesine Etkisi: Şırnak İli ÖrneğiErkan ZenginAlmanya’da Yaşayan Türk Kökenli Yönetmenlerin Filmlerindeki Mekân – Kadın İlişkisiErol Eroğlu, Yavuz KöktanAşık Kul Ahmet&#;in Şiirlerinde Türk Halk Kültürü UnsurlarıErşan ArslanGenç Futbolcularda Yo-Yo Aralıklı Toparlanma Test (Seviye 1) ve Mekik Testi Performanslarının Tekrarlı Sprint Yeteneği İle İlişkisinin DeğerlendirilmesiErsan ÖztenGençlik ve Özgürlük İlişkisinde Güncel Dini Sorunlar ve Çözüm ÖnerileriErsin Diker, Murat KoçyiğitHalkla İlişkiler Algısı ve Marka İtibarı Arasındaki İlişkinin Yapısal Eşitlik Modeli İle İncelenmesiErsin Diker, Zekiye Tamer Gencer, Fatma Dilek DikerAkademisyenler Neden Instagram Kullanır?: Akademisyenlerin Instagram Kullanma Pratikleri Üzerine Bir Alan AraştırmasıErsin Kavi, Orhan KoçakTürkiye&#;de Ortaöğretim Düzeyindeki Mesleki Eğitim İle İlgili Sorun Alanları ve İskandinav Ülkelerindeki Mesleki Eğitimin Türkiye&#;de UygulanabilirliğiErtuğrul GüreşciTürkiye&#;de Kırsal Göçün Sorun ve Fırsat Yönü Aydın Sarı, Ertürk AlptekinTürkiye’de Çerezlik Ayçiçeği Dış Ticareti: Çivril ÖrneğiEşe ÇağlarTürk Ailesi ve Kadının Hukuki Durumunun Değişim SüreciEsen Turan-Özpolat, Erdal Bay Pisa Yıldızı Singapur’un Eğitim Sisteminin İncelenmesiEser Ördemİngilizceyi Yabancı Dil Olarak Öğrenen Öğrencilerinde Temel Çeşitlilik ve KarmaşıklıkEser Yeşildağ, Mesut Atasever, Necla Kuduz, Ahmet CoşkunAfyonkarahisar ve Kütahya İllerindeki Hisse Senedi Yatırımcılarının Profili ve Yatırım Kararlarını Etkileyen Faktörlerin AnaliziEsin De Thorpe MıllardToplum Müzik Yaşamını Etkilemede Kitle Medyası Kültürünün YükselişiEsin Yüzbaşı, Bayram AkçaBilecik Halkevi’nin Teşkilat Yapısı ve Şube FaaliyetleriEsin Yüzbaşı, Bayram AkçaCumhuriyet Döneminde () Isparta’nın Sosyal YapısıEsma Akdemirci, Taner TunçÖğrencilerin Benlik Saygısını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesinde Veri Madenciliği KullanımıEsma Gökmenİçerik Analizi ve Yıldız Falı Analizinin Kavram ve Unsurlarının İncelenmesi: Türk Siyasetinde Siyasal Dil Analizi ÖrneğiEsmeray AlacadağlıÇevre Kirlenmesi ve Denizlerin Hukuk Yoluyla Korunması Esra AlkanBir Huzursuluğun Romanı: HuzursuzlukEsra Bayrak Ayaş, Atalay Gacar, Eyyup NacarÜniversite Öğrencilerinin Sosyotropik Kişilik Özelliklerinin İncelenmesiEsra Bayrak Ayaş, Eyyup Nacar, Atalay GacarSpor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Otonomik Kişilik Özelliklerinin İncelenmesiAyşe Ediz, Abdullah Yıldızbaşı, Esra BaytemurOhsas Yönetim Sistemi Sürecinin Ahp İle ÖnceliklendirilmesiEsra BüyükbahçeciHint Ateş Tanrısı Agni’nin Yakarılma BiçimleriEsra BüyükbahçeciPançatantra’da Yer Alan Balıkçıl ve Yengeç Masalının TahliliEsra Ekinci Yüzyıl Sonu Mardin Kadınlarında Takı KültürüEsra ElmacıoğluMaksim Gorki’nin “Ayaktakımı Arasında” İsimli Oyununda HümanizmEsra Gür, İlkay YıldızVergi Algısı ve Bilinci Üzerine Bir Araştırma: Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinde Vergi BilinciEsra IşıkTüketim Toplumunda Genç Olmak ve Kimlik ArayışıEsra Kaçmaz LeventYeni Assur Dönemi Ordusunda Kuşatma Mekanizmaları- Koçbaşları ve KulelerEsra Özay Köse, Sibel Sadi, Şeyda Gül Meb 9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabında Yer Alan Bilim İnsanları Osman Akın, Osman Kürşat Onat, Esra SakMuhasebenin Geleceği ve Alınan Muhasebe Eğitimine Yansımalarına Yönelik Bir Araştırma: Makü ÖrneğiEmine Fırat, Esra Soyu, Alper BilgiçKadının Ekonomideki Yeri ve Önemi: Türkiye’deki Sosyoekonomik Değişimin Kadın İstihdamına EtkileriEsra TaşOkul Yöneticiliği Yolunda Kadın Öğretmenlerin Karşılaştıkları Kariyer Engelleri Üzerine Bir UygulamaEsra ZeynelAkademisyenlerde Psikolojik Sermaye İle İş Tatmini Arasındaki İlişkiler Üzerine Bire AraştırmaEvşen Altun Aslan, Tuğçe GürSiyasal Alanda Kadın Olmak: Siyasal Aktivizmin Görünmeyen Öznesi “Kadınlar”Eylem BayrakçıZehirli Liderlik, Örgütsel Zehirlenme ve Zehirlenmeyi Gidermede İfşa Olasılığı Üzerine Nitel Bir AraştırmaEylem Ezgi Özdemir, Serdar Akbulut, Hakan ÇıvğınOrtaokul Öğrencilerinin Kitap ve Okumak Kavramları Üzerine Metaforik AlgılarıEylem Perihan KibarUsing First Language İn Training Non-Native Teachers Of EnglishEyüp YakaEmir ve Nehiy Bağlamında Sahabe’nin Kur’ân BilinciEzgi Deniz AlpanKüreselleşen Dünyada Güncel Tartışmalara Ortak Olmak: Tiyatro Alanında Çevirinin ÖnemiEzgi Özmen, Gökçen Çetin, Meltem Yavuz, Burcu Özge Özaslan ÇalışkanElektronik Alışverişte Tüketicilerin Algıladıkları Web Sitesi Hizmet Kalitesi ve Bilişsel Çelişkileri Arasındaki İlişkide Kurumsal İtibarın RolüEzgi TokdilVelazquez&#;in Nedimeler Tablosuna Postmodern Estetik ve Yeni Medya Açısından Yeni Bir Yaklaşım Fadime ÖzlerBibi Ka Makbara - Mini Tac MahalFadime Tosik Dinç, Mehmet Emin DinçMilliyet Gazetesi’nin Şahitliği ve Yorumuyla Serbest Cumhuriyet FırkasıFahri Akbaş, Emre ÜrünÖzel Güvenlik ve Koruma Eğitimi Alan Öğrencilerin Özel Güvenlik Sektörüne Bakış Açıları ve Algıları Üzerine Bir AraştırmaFahri Akbaş, Esra SoyuTürkiye’deki Terör Olaylarının Turizm Sektörü Üzerindeki EtkisiFahriye Çakır, Hasan AtmacaDiplomaside Çeviri ve Kültür Birlikteliği86Ahmet Karaarslan, Faruk Kerem ŞentürkKyk Yurtlarında Sunulan Hizmetlerin Kalite Düzeylerine Yönelik Algı: Düzce Merkez ÖrneğiFaruk SancarOsmanlı’dan Günümüze Dini Grup ve Cemaatlerin Devletle Olan Simbiyotik İlişkisi Üzerine Eleştirel Bir OkumaFaruk SönmezAlî Şîr Nevâî’nin Mecâlisü’n Nefâyis Adlı Tezkiresinde Şairlerin Din Duygusu ve İnançları Faruk Yahşi"türkiyelilik" Kavramı Üzerine Siyasal Bir İncelemeFasih DinçSınırdakiler ve Devlet: Geç Dönem Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet Dönemine Hemavend ve Halikanlı AşiretleriFatih Akpınarİş Yargılamalarında Bilirkişilik Kurumunun Güncel Gelişmeler Işığında DeğerlendirilmesiFatih Çelikel, Işıl TanrısevenOrtaokul Matematik Dersi Öğretim Programı Taslağının Öğretmen Görüşlerine Göre İncelenmesiFatih Çelikel, Tuğba Yanpar YelkenOrtaokul Matematik Uygulamaları Dersi Öğretim Programının Uygulanmasına İlişkin Öğretmen ve Öğrenci GörüşleriFatih Duman, Damlanur TatAlexıs De Tocquevılle’de ‘Yerel Yönetim&#;hükümet’ ve ‘Sivil Toplum’ Bağlamında Demokrasi AnaliziFatih Duman, Damlanur TatKurgusal Yurttaşlıktan Reel Yurttaşlığa: Yurttaşlığın GeneolojisiFatih Kaplan, Şule GüngörAda Ülkelerinde Turizm Gelirlerinin Ülke Ekonomilerine Etkisi: Panel Veri AnaliziFatih Kaplan, Sevda YapraklıAmerikan Doları Kur Endeksi İle Imf Emtia Endeksleri Arasındaki İlişki: Oynaklık Yayılma Etkisi AnaliziFatih Mehmet Çuhadar, Ramazan ErdemAkademik Örgütlerde Çalışan Personelin Çatışma Nedenlerinin İncelenmesiFatih Mehmet ÖcalFinansal Ekonomi Krizleri: Büyük Buhran Mortgage Krizi KarşılaştırmasıFatih OğuzayHz. Peygamber ve TarımFatih ŞahinoğluHollywood Sinemasında İstanbul TemsilleriFatih Volkan AyyıldızFelsefeden İktisada, İktisattan Krizlere, Krizlerden De Türkiye’ye Dersler Fatih Volkan AyyıldızTürkiye’de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Hesaplama Tekniğinin Değişmesinin AnaliziFatih Yılmaz, Gülnur BirolTürkçeyi Yabancı Dil Olarak Öğrenen Öğrencilerin Bilgisayar Destekli Dil Öğrenimine Karşı Tutumları49Ayşe Aypay, Fatma AltınsoyLise Öğrencileri İçin Etkili Ders Çalışma Ölçeği Geliştirme ÇalışmasıAli Eryılmaz, Fatma AltınsoyOkula Aidiyetin Yordayıcısı Olarak Öfke EğilimiFatma Çalik OrhunDoğu Akdeniz Enerji Kaynaklarının Kıbrıs Sorunu’na Muhtemel EtkileriFatma Hastaoğlu, Rahime Bıçakçıgil, Sevda Hastaoğlu Örgen, Gülşen Boztepe GüçlüSağlık Eğitimi Alan Öğrencilerinin Sosyal Kaygılarının Şiddet Eğilimleri Üzerine EtkisiFatma İnceSağlık Çalışanlarında Kişilik ve Örgütsel NarsizimFatma KaramanDramanın Yabancı Dil Öğretimine EtkisiFatma Nalbant, Arslan Uluç Belediyelerde Coğrafi Bilgi Sistemi ve Kent Bilgi Sistemi Kullanımı: Kayseri Büyükşehir Belediyesi ÖrneğiFatma Öztürk DağabakanTürkçe ve Almanca Sosyal Medyada Gençlik DiliFatma ŞenyüzErmeni Harfli Kıpçak Türkçesinde Birleşik KelimelerFatma ŞenyüzErmeni Harfli Kıpçak Türkçesinde İkilemelerFatma Temelli, Ömer Çınarİibf İşletme Bölümü Öğrencilerinin Finansal Analiz Dersine Yönelik Başarı ve Tutumları Arasındaki İlişki: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde Bir UygulamaFatma Torun, Yasin DoğanÖğretmen Adaylarının Sözlü Mülakat Sınavına İlişkin Görüşlerinin İncelenmesiFatma ÜnalOkul Öncesi Öğretmen Adaylarının ”Oyun” Kavramına İlişkin Metaforik AlgılarıFatma ÜnalOkul Öncesi Öğretmenlerinin Çocukların Sanat Çalışmalarını DeğerlendirmesiFazlı YıldızTürkiye’de İller Düzeyinde Telekomünikasyon Hizmetlerinin Yaygınlaşması ve Vergi Gelirleri İlişkisinin AnaliziFazlı YıldızKamu Mali Yönetimi Perspektifinden Bütçe Uygulamalarında Mali Saydamlık ve Mali Saydamlığın ÖlçülmesiAbdullah Soysal, Fedayi Yağar, Pınar Öke, Özge Sedef ÖzübekHastaların Sağlık Okuryazarlığı Düzeylerinin İncelenmesi Üzerine Bir ÇalışmaAbdullah Soysal, Fedayi Yağar, Pınar Öke, Necibe YıldızAile Hekimliği Uygulamasının Değerlendirilmesi: Hastalar Üzerinde Bir ÇalışmaFehmi Turgut"assay The Power You Have": Power Games İn Shakespeare&#;s PlaysFehminaz Çabuk Yüzyılda Osmanlı Toplumunda Irza Tecavüz Vakaları ve Uygulanan CezalarFerat Kaya, Serhat KayaTürkiye’de Artan Rüzgâr Enerji Kullanımının Avrupa Birliği İle Karşılaştırmalı Bir Şekilde DeğerlendirilmesiEmel Şölenay, Ferda Tazeoğlu Yüzyıl Mimari Pratiği Içerisinde Seramik Ekztrüzyon Yöntemi Ile Oluşturulmuş Yüzey UygulamalarıFerdi KoçXv. Yüzyıl Müzik Nazariyatçılarından Abdülaziz B. Abdülkadir Merâgî’nin Nekavetü’l-Edvâr’ında EnstrumanlarFerdi KoçXv. Yüzyıl Müzik Nazariyatçılarından Abdülaziz B. Abdülkadir Merâgî’nin Nekāvetü’l-Edvâr’ında İkā‘ DevirleriFerhat ÇetinkayaSokaktaki Adam Romanında Aydın Sorunsalının Başkişi Merkezli Psikolojik YansımalarıFerhat Topbaş, H. Hüseyin YıldırımFaiz Oynaklığının Kısa Vadeli Sermaye Akımları Üzerine Etkisi: Ardl ve Nerlove Modelden KanıtlarFerhat Topbaş, Ebru UnatPetrol Fiyatlarının Cari Açık ve Enflasyon Üzerindeki Etkisi: Türkiye ÖrneğiFerid Önder, Hüseyin AğırTürkiye’de Bireysel Emeklilik İle Finansal Gelişme İlişkisi Feridun Nizam, Müberra Nesibe BayramBir Stalker Olarak Sıradan İnsanın Magazinleşmesi&#;magazincileşmesi: Stalk-Paparazzi EtkileşimiFeridun Nizam, Mehmet Yılmaz Atila Yaklaşırken Blade Runner’ı Kara Film-Bilimkurgu Kombinasyonu Olarak Yeniden ÇözümlemekFeriştah Funda ArıEdebî Roman: Çalıkuşu ve Popüler Roman: Piraye’nin Sosyal Psikolojik Açıdan KarşılaştırılmasıFerit BelderAvrupa Birliği-Türkiye İlişkilerinde Mülteci Meselesi ve SınırlarFerit İzci, Mehmet SarıtürkKamuda Yönetiminde İyi Yönetişimin Etkili Bir Aracı Olarak Hesap VerebilirlikMehmet Sarıtürk, Ferit İzciDemokratik Kamu Yönetimi ve Kamu Yönetiminde Katılım ModelleriFerit KılıçkayaLearning English Vocabulary By Narrow Reading: ReadlangFeyyaz BodurUlusal Gazetelerin 1. Sayfa Haberlerinde Kullanılan Cumhurbaşkanı Fotoğraflarının Estetik Açıdan AnaliziFeyyaz BodurBir Fotoğrafın Haber Fotoğrafı Olabilme Ölçütleri Ulusal Gazetelerde Kullanılan Haber Fotoğraflarının Değerlendirilmesi94Ecenaz Çoşkun, Feyzullah ŞahinAilelerin Bakış Açısına Göre Erken Çocuklukta Üstün Zekaya İlişkin İşaretler95Mirza Tamtekin, Feyzullah ŞahinÜstün Zekalı Çocukların Gelişimsel ÖzellikleriFeza Solak Tuygun, Haluk AlkanAvrupa Parlamentosu’nda İntergruplar: Türk Çıkar Gruplarının İntergruplar&#;la EtkileşimiHicran Hanım Halaç, Fikret Bademci, Mehmet Ali ÇeliksoyTbf Uluslararası U16 Yıldız Erkekler Turnuvası İçin Konya’ya Gelen Takım Kafilelerinin Kültürel Mirasa Temasının DeğerlendirilmesiFikret SözbilirA Relationship Between On The Job Training Practices, Self-Efficacy, And İnnovation: An Empirical Study At A Public Organization İn TurkeyFikret YılmazJohn Locke&#;un Tolerans Anlayışına Bir EleştirFikret YılmazTolerans ParadoksuFikri AydemirÖmer Seyfettin’in Mensur Şiirleri ÜzerineDoçfunduszeue.info Kürşat Onat, Osman Akın, Fikriye AydınMehmet Akif Ersoy Üniversitesinde Muhasebe ve Finansal Yönetim Okuyan Öğrencilerin Kaygı Durumlarının AraştırılmasıAyşegül Ulutaş, Filiz Akdoğan , Burcu CoşanayXyz Kuşaklarının Özellikleri, Teknolojinin Z Kuşağı Üzerindeki Etkileri ve Eğitime YansımasıFiliz DaşkıranTürk İktisat Tarihinde FilmlerFiliz YetizBanka Birleşmeleri ve Devirlerinin Türk Bankacılık Sektörüne EtkileriHicran Şahin Gökçe, Filiz Yıldırım“Yapabilirlikten Yoksunluk” Bağlamında Yaşlı YoksulluğuFiroz Faozi Afganistan’da Yeni Açılan Türkoloji Bölümlerinin Türk ve Afgan Kültürüne EtkisiFitnat AslanBabil’de Ölüm İstanbul&#;da Aşk’ta Eski Şiirimizin UstalarıFuat Korkmazer, Erhan EkingenÖrgütsel Yabancılaşmanın İş Tatmini İle İlişkisi: Sağlık Sektöründe Bir UygulamaFunda Arslan BilginMüze Eğitim İlişkisi Çerçevesinde Atatürk Dönemi Müze Faaliyetleri Funda TemurNazım Hikmet ve Mayakovski’nin Şiirlerinde Makineleşme Füsun Çelebi Boz, Hayriye ŞengünAfet ve Kalkınma İlişkisinde KadınFüsun Küçükbay, Ceyhun ArazPortfolio Selection Using Physical ProgrammingHatem Türk, Gamze BulutMeşale’den Varlık Dergisine Uzanan Serüven: Yedi Meşale TopluluğuGamze GülerBağlantılı Metin Olarak Film ve ÇevirileriGaye Gökalp YılmazAvrupa’daki Türkiyeliler Üzerine Çalışmaların Tarihsel Dönüşümü ve Yeni Bakış Açıları; Gurbetçi ve Alamancı Söylemlerinin Yeniden DüşünülmesiGaye Poçanİnterdisiplinerlik ve TasarımGazi Giray GünaydınTanzimat, Algılar ve Abdülhamid’e Yeniden BakmakGizem Özgürel, Sibel Sü Eröz, Ali Kemal GürbüzRekreasyon İşletmecilerinin Yetkinliklerinin ve Sektöre Yönelik Düşüncelerinin Belirlenmesi Üzerine Nitel Bir AraştırmaAbdulsemet Yaman , Gökbörü ÖnalpKamu Yönetimi Alanında Teknolojinin Getirdiği Yeni Sistemlerden Bir Örnek: E-KonsoloslukAbdulsemet Yaman, Gökbörü ÖnalpKamu Yönetiminin Etkinleştirilmesi Açısından Bilgi ve İletişim Teknolojisinin Önemi: Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü ÖrneğiAbdurrahman Benli, Gökçe CerevTurizm Çalışanlarının Örgütsel Sessizlik ve Tükenmişlik Düzeyleri Arasındaki İlişkiye Yönelik Bir İncelemeAbdurrahman Benli, Gökçe CerevTürkiye’de Kayıt Dışı İstihdamın Önlenmesinde Eğitimin ÖnemiGökçe Deniz Güçlü, Aşkın Çokövün TurunçArdıl Çeviride Araştırma ModelleriGökçen KapusuzoğluÇin Kaynaklarına Göre Türk Devlet İdaresinde Kullanılan Unvanlar47Gökçen Şahmaran Can, Tahir ÇelikbağModern Dönemde Yaratma Sorunsalı ve Sanat13Gökhan Akİbn Haldûn’un Asabiyyet Kavramı: Siyaset Teorisinde Yeni Bir AçılımGökhan Erşen, Hilmi Rafet Yüncü, Taki Can Metin, Hakan Uyguçgil, Alper ÇabukGastroturizm Rotalarının Belirlenmesinde Coğrafi Bilgi Sistemleri DesteğiGökhan Kartal, Serdar ÖztürkPolitik İstikrarsızlık - Ekonomik Büyüme İlişkisi Bağlamında Türkiye Ekonomisi Üzerine Bir İncelemeGökşen YıldırımOrhan Pamuk’un “Kırmızı Saçlı Kadın” Adlı Romanının Sosyo-Psikolojik Açıdan İncelenmesiGoksu Urkan2&#;inci Nesil Devlet (Devlet 2. 0)Göksu UrkanKant’çı Demokratik Barış Tezine İnşacı BakışGonca Akgün GüngörTürkiye İmalat Sanayinde Firma Ölçeği Değişmeleri ve İhracat Performansı İlişkisi 37Gonca DemirTürk Halk Müziği Fonetik Notasyon Sistemi&#;thmfns’nin Eğitsel&#;öğretisel Uygulamalara Aktarım&#;adaptasyon Süreçlerinde Kullanılması Öngörülen Modeller: Kaypentax®: Gerçek Zamanlı Spektogram Model Gonca Manap Davras, Önder Gültepe, Murad AliliTurizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Gelecek Beklentileri Üzerine Bir AraştırmaGonca Manap Davras, Abdullah Özkan Dünya’da ve Türkiye’de Medikal Turizm Gelişimi ve Ülkemizde Geleceğe Yönelik Planlamalar Gönül TurgutTürkiye&#;nin Enerji PolitikalarıGözde Algün Doğu, Gamze Erikoğlu ÖrerUyuşturucu Maddeden Dolayı Denetimli Serbestlik Altına Alınmış Yükümlülerin Boş Zamanlarını Yapılandırmasına Yönelik Uygulanan Halk Oyunları Çalışmalarının Sosyal Bütünleşmeye Etkilerinin DeğerlendirilmesiGözde MullaÖzne: Sanatçı, Yapıt, İzleyiciGözde Müşerref Gezgüç, Ceray Aldemir, Turgay UzunSiyaset Bilimi Eğitiminde Filmlerİrfan Ertuğrul, Gözde Sarı, Abdullah Özçil, Tayfun ÖztaşTürkiye’de ve Dünyada Turizm İstatistiklerinin Karşılaştırmalı Durum AnaliziGözde YılmazThe Evolutıon Of The Subfıeld Of Foreıgn Polıcy Analysıs: Can We Develop A Comprehensıve Theory Of Foreıgn Polıcy?Gözde Yirmibeşoğlu, Yasemin BilişliPerception Of University Students Regarding Violence Against WomenGözde Yirmibeşoğlu, Yasemin BilişliReflection Of St. Valentine’s Day On Turkish NewspapersGül Akbaba, Merve MercanÇocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerinin Duygu Düzenleme Güçlüğü İle Çocukluk Örselenme Yaşantıları Arasındaki İlişkinin İncelenmesiGül Ceylan TokSekülerizm, Post-Sekülerizm ve Avrupa İnsan Hakları MahkemesiGül ErenFelsefe-Edebiyat İlişkisi Bağlamında Albert CamusGülay Bulgan, Murad AliliAvrupa’daki ve Türkiye’deki Dark Turizm Destinasyonlarının Karşılaştırması Üzerine Teorik Bir ÇalışmaGülay Bulgan, Önder GültepeEko-Etiket Olarak Mavi Bayrak Uygulamasının Turizm Sektörü Açısından Yarattığı Rekabet Gücünün İrdelenmesiGülay Büyüktopçu, Mehmet Burak BüyüktopçuMelda Akbaş’ın “Warum Fragt Uns Denn Keıner?” Adlı Eserinde Kültürlerarasılık ve Eğitim Sistemi Eleştirisi Osman Kürşat Acar, Gülay DülgerKurumsal İtibar Yönetimi Algısının Ölçülmesine Yönelik Bir Araştırma: Antalya Özel Envar Okulları ÖrneğiGülay Özdemir AkgündüzHeterojen Akışın Homojen Zaman Üzerindeki Zaferi: Bergson ve Novalis Felsefesinde YaşamGülbahar AtaseverTürkiye’de Risk Primi (Cds), Merkez Bankası Rezervleri, Faiz Oranı ve Seçim Dönemlerine İlişkin Ekonometrik AnalizGülbahar AtaseverTürkiye’de Seçimler, Hükümet Değişiklikleri ve Makroekonomik GöstergelerGülçin Taşkıran, Özlem Demir, Fatih AkpınarEğitim- İstihdam İlişkisinde Yeni Dönem: Mesleki Yeterlilik Belgesi UygulamasıGülçinay BaşdoğanKültür Endüstrileri&#;yaratıcı Endüstriler Çatısında Kentsel Yeniden Canlanma ve Kültür Eksenli Kentsel StratejilerGüldane Araz AyResimde Doğal Işıktan Resmin Işığına Doğru Çağdaş SanatGuldane Araz AyGüncel Sanatta Sunum - Anlam İlişkileriGülden Akdağ Gürsoy Atölye Çalışmaları: Ölçme ve Değerlendirme UygulamalarıGülden Akdağ Gürsoy, Abuzer AkgünÖlçme ve Değerlendirme Dersine İlişkin Keşifsel Bir AraştırmaGülden GökMeslek Yüksekokulunda Okuyan Kız Öğrencilerin Tüketici Hakları Farkındalık DüzeyiGülden Öztürk Serter, Emre YamanerPozitif Psikoloji Bağlamında Öznel İyi Oluş ve Spor İlişkisi: Ergenler Üzerine Bir AraştırmaSibel Atlı, Güler YılmazAnadolu Oyuncak Kültürü Kapsamında Mardin Müzesi Oyuncaklarının DeğerlendirilmesiGüley AbatayKktc’de “Okul Sağlığı Projesi” Kapsamında Gençlerin Mevcut DurumuGülnisa AynakulovaMilletinin Selameti Mi Evladının Özgürlüğü Mü?Gülnur İlgün, Ali GüvenTürkiye’de Sağlık Hizmeti Sunan Hastanelerin İller Düzeyinde Verimliliklerinin DeğerlendirilmesiGülnur İlgün, Gülsüm Şeyma KocaSeçilmiş Olan Sağlık Göstergeleri Açısından Orta Gelirli Ülkelerin SınıflandırılmasıGülreyhan ŞutanrıkuluKüreselleşen Türk Toplumunda Cinsiyet SorunuGülru BayraktarAlbrecht Altdorfer’in ‘Die Alexanderschlacht’ İsimli Eserinde Doğu Batı İmgesiGülşah KaravardarY Kuşağının Yeşil Yönetime BakışıGülşah Mete, Nesrin SisOkumaya Adanmışlık Modeli İle 8. Sınıf Öğrencilerinin Okuduğunu Anlama Düzeylerinin GeliştirilmesiGülşah MeteOrtaokul Türkçe Dil Bilgisi Öğretimine İlişkin Öğretmen Görüşleri85Gülşen KırpıkAlgılanan Örgütsel Adaletin Algılanan İş Performansı ve Duygusal Bağlılık Üzerine Etkisinin İncelenmesi İle İlgili Bir Araştırma: Adıyaman İli Banka Çalışanları ÖrneğiGülşen Oran, Musa KayaBir Başyapıtın Öyküsü" Adlı Türkçe Çeviri Eserde Yer Alan Yanlış İfadelerin Tespiti ve Çözüm ÖnerileriGülsüm Gürler HazmanGeçmişten Günümüze Belediyelere İlişkin Yapılan Reform Çalışmalarının Yerel Aktörlerce DeğerlendirmesiGülsüm Şeyma Koca, Gülnur İlgünHizmet Bölgelerine Göre Türkiye&#;nin İnsani Gelişim Endeksinin Değerlendirilmesiİsmail Bakan, Burcu Erşahan, Tuba Büyükbeşe, Gülsün KalkanÇalışanların Mesleki Tükenmişlik Düzeyleri İle Psikolojik Dayanıklılık ve Atılganlık Arasındaki İlişki: Bir Alan AraştırmasıGülten Adalı Aydın Halkla İlişkiler Mesleğine Yönelik Çevrimiçi İş İlanlarının Teori ve Pratik Arasındaki İlişki Bakımından İçerik Analizi Yöntemiyle İncelenmesiGülten ŞenMeslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Maliye Bölümünü Tercih Etme Nedenlerinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma :dpü Emet Meslek Yüksekokulu ÖrneğGülten UçanSol Nerede? Yerel Seçim Haberlerinde Solun TemsiliGülyaşar DemirciMısır&#;da ÖykücülükMehmet Zaman, Günay KayaAtmosferik Özelliklerin Yaşamsal Faaliyetler Üzerindeki EtkisiGüncel Gürsel ArtıktayRock Müzik İdeolojisinin Kapitalizmle Yumuşatılması: Rock’n Coke Festivali ÖrneğiGüner ÖzkanTürkiye-Kazakistan Dış Politikaları: ‘Özel İlişkiye’ Doğru Mu?Gürcü Aygün, Cengiz AkbulakTürkiye’de Çocuk Gelin Probleminin Bölgeler Ölçeğinde (Düzey Iı) İncelenmesiGürkan DağbaşıArapçadan Türkçeye Yapılan Şiir Çevirilerinde Ara Dil Kullanımı ProblemiGüven Arıklı, Nazmi PınarKktc Yazılı Basınında Kıbrıs Müzakere Haberleri: 12 Ocak Cenevre ZirvesiGüven ArıklıSosyal Medya ve Marka İletişimi: Banka Şirketlerinin Twitter Kullanımına Yönelik Bir AraştırmaGüven Gümüş, funduszeue.infoç Çınarİş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemlerinde Güvenlik Kültürünün ÖnemiH. Birsen Hekimoğlu-ÖrsOtoriter ve Totaliter Rejimlerde Şiddetin Çeşitli YüzleriH. Buluthan ÇetintaşÖrgütsel İletişim Açısından Örgütsel SosyalizasyonH. Buluthan Çetintaşİnternet Konulu Araştırmaların "türkiye&#;de İnternet Konferansları" Çerçevesinde DeğerlendirilmesiH. Tezcan Uysal, Sibel AydemirDışsal Motivasyonun ve Aşırı İş Yükünün Kariyer Çapasına EtkisiNuridə İsmayılzadə Azerbaycan ve Türkiye Müzik Kültüründe Shostakovich&#;in Yaratıcı ve Sosyal Faaliyetler Değeri. Habip Mehmet SevgiÖnlisans Öğrencilerinin Doğrusal Denklem Sistemlerini Günlük Hayat Problemleri İle İlişkilendirme Düzeyleri İle Eleştirel Düşünme Becerileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesiHacı Hayrettin Tıraş, Hüseyin AğırTemel Sağlık Göstergeleri Açısından Türkiye - Ab Ülkelerinin Karşılaştırılması: Betimsel Bir AnalizHacı ÖnemKurtûbi ve Taberî’ye Göre Kur’an’ın İstinsahının Kıraatla İlişkisiHacı ÖnenKur’an’da Lisan Kavramı ve Lisanın KökeniHidayet Ünlü, Hakan BozdağBölgesel Kalkınmada Akıllı Uzmanlaşma StratejisiHakan Bozdağ, Hidaye Tünlü Türkiye İçin Ekonomik Büyüme İle Enerji Tüketimi, Finansal Gelişme ve Uluslararası Ticaret Arasındaki Dinamik İlişkinin Belirlenmesi: Çok Değişkenli Model YaklaşımıHakan Cavlak, Yasin Cebeci, Necati GüneşNakit Akış Tablolarının İçerik Analizi Yöntemi İle DeğerlendirilmesiHakan Doygun, Şule KısakürekKahramanmaraş Ahir Dağı’nda Çevre Sorunları ve Halkın Çevre Bilinci Üzerine Bir İncelemeHakan Kaya, Mehmet Sadık AydınNeoliberalleşme Sürecinde Türkiye’de Cari Açık Yoksulluk İlişkisiHakan Tahiri Mutlu, Bülent Ordu, Abdülhamit EşKanal İstanbul’dan Geçecek Gemilere Rehberlik Edecek Sahil Güvenlik Ekibinin Toplamda Harcayacakları Sürenin Hesaplanmasına Yönelik Bir Simülasyon ÇalışmasıHakan Tahiri Mutlu, Abdulhamit Eş, Ahmet TaşÖğrencilerin Kişilik Özelliklerinin Girişimcilik Eğilimine Etkisinin İncelenmesi: Bir Örnek Olay Çalışması Hakan Yalap, Sercan DemirgüneşTürkçe Ders Kitaplarındaki Metin Türleri Bir BetimlemeHale Eda Akduru, Fatih SemerciözDini Tutumların Çalışan Sesi Üzerindeki EtkisiMahmut Dal, Hale Yayla UstacıRomantik İlişkilerde Çelişik Cinsiyetçiliğe Bakış: Pamukkale Üniversitesi ÖrneğiHalenur Kutsal, Asena SoylukEğitim Yapılarında Çelik ve Betonarme Strüktür KarşılaştırılmasıFiliz Yalçın Tılfarlıoğlu, Nuran Lekealmaz, Halenur OcaktanQuestioning Self-Control, Self-Perception, Motivation, Gender And Self-Efficacy İn Relation To Academic Achievement İn Elt?Halil ÇakırSığınmacı Sorununu Anlamaya Yönelik Sosyolojik Bir Kavram Olarak Yabancı: Eleştirel Bir DeğerlendirmeHalil İbrahim BalkulSuriyeli Sığınmacılara Sağlanan Yazılı ve Sözlü Çeviri Hizmetleri: Türkiye Örneklemi ve Küresel BakışMehmet Selami Yıldız, Halil İbrahim YazganBilgi SistemleriHalil Tokcan, Emre KolyiğitOrtaokul Öğrencilerinini Türk Tarihinde Yer Alan Önemli Kadın Şahsiyetler Hakkındaki Bilgi DüzeyleriHalil Tokcan, Remzi Kılıç, Yusuf GençerÖğretmen Adaylarının Öğretmen Atama Sürecine İlişkin Görüşleri (Öabt, Mülakat, Sözleşmeli)Halil Zorer, Saadettin TonbulBaşkale (Van) Havzasında Başkale Fay Kuşağının Akarsu Sistemlerine EtkisiHalime Kök, Feridun NizamMedyada Azınlıkların Temsili ve Nefret Söylemi: Ermeni ve Yahudi ÖrneğindeHalime Ünaldı GökalpKamusal Alanda Kadının Görünürlüğünün Sosyolojik TarihçesiHalis ÇavuşoğluDin Felsefesi Çerçevesinde İslamiyet ve Modern İslam DüşüncesiHalise Kader ZenginÇocuklara Kur’an Ya Da Çocuk Kur’an’ı Üzerine ÇalışmalarHalit Can Erakcaoğlu, Arş.görHalkla İlişkiler Uygulamaları Açısından Belediyelerin Sosyal Medya Hesaplarının İncelenmesi Haluk Aydınİntihal, Tevarüt, Nazire, Tazmin, Metinlerarasılık Kavramları Arasından Klâsik Türk Şiirinde Ortak Malzemenin Kullanımına Bir ÖrnekHaluk AydınRemzi&#;nin Kerbelâ MersiyesiHaluk YerginSiyasi ve Ekonomik Krizlerde Küresel Yönetimlerin Etkileri; Demokratikleşen Dünyada Küresel Yönetimde Reform Talepleri: Imf ve Birleşmiş MilletlerHamid Yeşilyayla, Hakan Demirİşsizliğe Etki Eden Makro Ekonomik Değişkenlerin İncelenmesi: Türkiye UygulamasıNuri Avşarlıgil, Hakan Demir, Hamid YeşilyaylaElma Üretimi Maliyet Analizi: Denizli Çivril ÖrneğiHandan Haykır, Yavuz HaykırOsmanlı&#;dan Cumhuriyet&#;e Türkiye&#;de Yerel Basının Tarihsel Gelişimine Bir BakışHandan Şeker, H. Eylem KayaKamusal Hizmet Alanından Sektörel Yatırım Alanına Evrilen Yetişkin Eğitimi ve KurumlarıHande İnan, Esra Bayrak Ayaş, Mehmet KartalTenis Branşıyla Uğraşan Sporcularda Sürekli Sportif Kendine Güvenin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesiHanife Gezer, Murat İmdatKur’an Tercümelerindeki Dinî Terim Çevirilerinin Bulundukları Dönemin Söz Varlığına Yansımaları35Hanifi SeverGüvenlik Çalışanlarının Örgütsel Zehirlenme ve Örgütsel Yabancılaşma Algılarının İncelenmesiHarun Biçakcı, Gülzade Avcı Küreselleşmenin Öğrencilerdeki Etkileri ve Rehber Öğretmenlerin Küreselleşmenin Etkilerine Karşı Yaklaşımları: Samsun ÖrneğiHarun Büber, Emrullah SevenGirişimcilik Özelliklerinin Göçerimi: Kütahya’da Ampirik Bir ÇalışmaHarun Çelik, Mustafa UluMormonlar İle Müslümanlar Arasında Karşılıklı Hoşgörüye Dayanan İlişkilerin NedenleriHarun Geçer, Saffet KartopuPotlaç Geleneğinden Tüketim Kültürüne: Arkaik Bir Törenin Postmodern İzdüşümleriHarun Sulak, Nihat Çetin, Aykut Çomar, Abdurrahim ErsoyTasaaruf Sezgiseli İle Araç Rotalama Problemi: Isparta Ptt’de Bir UygulamaHarun Türkmenoğlu, Dilek ÇulhaGrafik Tasarımda Tipografinin Deneysel TavrıHarun Usanmaz, Hakan UlumÖğretmenlerin Kaynaştırmada Yeterliliğinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi: Mersin İli ÖrneğiHasan AktasBehçet Necatigil İle Asfalt Ovalarda Abdal Musa Dergâhı’na Doğru İki Başına YürümekHasan Ali EsirBursalı Lamiî Çelebi’nin Münşeât&#;ındaki Arapça Sözler ve ŞiirlerHasan Atmaca, Fahriye ÇakırCannibales Romanında Kaçak Göçmenler ve Sessizlik SorunuHasan Cem Çelik, Ayhan KüngerüYabancılaşma Kavramının Türk Sinemasındaki YansımalarıHasan Çiftçi Televizyon Haberciliğinde Etiksel Bir Sorun: Magazinleşme Hasan Hüseyin Yıldırım, Ferhat TopbaşFaiz Oynaklığının Kısa Vadeli Sermaye Akımları Üzerine Etkisi: Ardl ve Nerlove Modelden KanıtlarHasan Mahmut Kalkışım, Kadir Caner DoğanEski Türk-İslam Devletleri&#;nde Yakınma (Şikâyet) KurumlarıHasan ŞenerBağlam Anlamları Bakımından Hamdullah Hamdî Divanı’ndaki DeyimlerHasan SurkhaylıÜcret Yönetiminin İnsan Kaynağı İçin ÖnemiHasan SurkhaylıKüresel Kamusal Mallar Hasan UzunKültürel Bariyerler Bağlamında, Kadına Yönelik Şiddet Olgusu 51Hasan YürekBir Vicdan Romanı: Kusma KulübüHatice Can Öziç, İbrahim Hakkı Öziç, Eren Alper YılmazProje Yönetimi ve Pert Tekniğinin İnşaat Projesine UygulanmasıHatice ÇıvgınAkademik Bir Açılım Olarak Küçülme HareketiAbuzer Akgün , Hatice Gülmez Güngörmez7. Sınıf Kuvvet ve Enerji Ünitesine Yönelik Geçerliliği ve Güvenirliği Sağlanmış Başarı Testi Geliştirme ÇalışmasıAbuzer Akgün, Diğer Ortaokul Öğrencileri İçin Bilimsel Muhakeme Becerileri Testinin GeliştirilmesiHatice Kübra ArıkanEndüstrileşme Sürecinde Kadının RolüHatice SargınÇankırı Yâran Kültürüne Geleneksel Türk Tiyatrosunun YansımalarıHatice TaşkıranÜniversite Öğrencilerinin Facebook Kullanma Alışkanlıkları İle Mutluluk Düzeyi ve Sosyal Destek Algıları Arasındaki İlişkinin İncelenmesifunduszeue.infoç.dr, funduszeue.infoç.dr, Şenay Özen Altınkaynak, funduszeue.infoç.dr, Devrim Erginsoy OsmanoğluOkul Öncesi Dönemdeki Çocukların Problem Durumlarında Kullandıkları Başa Çıkma Stratejilerinin İncelenmesiHayal Yetkin ŞaleKent Planlamasında Paradigma Değişimine Bir Örnek Olarak Taktik Şehircilik (Tactical Urbanism) AkımıHaydar Albayrak, S. Mustafa ÖnenTürk Kamu Yönetiminde Yeni Bir Model: Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme KurumuHayri ŞenMeslek Yüksekokullarında Mesleki Uygulamaların Giyim Üretimi Teknolojisi Programı Öğrencilerine FaydalarıHilmi Güney, Sibel KılıçGösterge Bilim Unsuru Olarak Mühür Yüzük Taşları Büşra Süngü, Sinan Tarkan Aslan, Hulusi AlpÖzel Gereksinimli Çocukların Yaşam Kalitelerine Fiziksel Aktivite ve Hareket Eğitiminin EtkisiHülya Bulutİmparatorluktan Ulus Devlet’e Türkçe Romanlarda “Büyük Kapatılma”34Hülya ErbabaRelated To "ın Cıvıl Socıety Women And Women Management Problems" Of Admınıstrator Women In Non-Governmental OrganızatıonsHülya Eşki UğuzDevlet ve Piyasa Başarısızlığı Teorisi Temelinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Varoluşsal GerekçeleriHülya Semiz TürkoğluSosyal Medya Çağının Çocuklara Etkisi Üzerine Alan AraştırmasıHüsamettin KarataşBudizm’de Ahlak AnlayışıHüsamettin KarataşHint ve Doğu Kökenli Dinlerde, Dini Bir Sembol: MandalalarHüseyin Çakırlar, Nevin Altuğ, Adil Oğuzhanİşletmelerin Lojistik Faaliyetlerinde Dış Kaynak Kullanımı: Trakya Bölgesinde Faaliyet Gösteren İşletmeler Üzerinde Bir İncelemeHüseyin Demirİsmailağa Cemaatine Bağlı Kız ve Erkek Medreselerinde Öğretilen Arapça DilbilgisiHüseyin ElitokVakıflar Genel Müdürlüğü Kültür Tescil Daire Başkanlığı Arşivinde Bulunan Envanter Numaralı Beyhan Sultan Vakfiyesi ve TezyinatıHüseyin ErolOrtaokul Sosyal Bilgiler Öğretim Programının Disiplinler Arası Açıdan İncelenmesiHüseyin Saltan, Eda Kuman Küresel Finansal Krizin Tükiye’nin Tasarruf Eğilimine EtkisiHüseyin ŞenGılgameş Destanı&#;nın Tiyatro Oyunu Olarak Yazılması19Hüseyin TezerNeo-Liberal İktisat Politikalarının Çöküşü ve Yeni İktisadi Düzen ArayışlarıTuba Yakıcı Ayan, Hüseyin Ünal, Serkan SamutTürkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınma Açısından Avrupa ve Orta Asya Ülkeleri İle Karşılaştırılması: Kümeleme AnaliziHuseynaga Rzayev, Zana YalçınkayaOnce More On Text Organization ModelsCanan ErkanSanayi 4. 0 ve Türkiyede Uygulanabilirlik AnaliziHüsnü Erkan Bilimde Paradigmal Kayma : Nedensellikten EtkileşimeMakbule Hürmet Çetinel, İbrahim Ethem Dağdeviren, Şakir MirzaLojistik Köylerin Amaçları ve Türkiye’deki DurumuŞakir Mirza, İbrahim Ethem Dağdeviren, Makbule Hürmet ÇetinelLojistikte Kirlilik Önleme ve Sürdürülebilirlik Yaklaşımı Olarak Yeşil LojistikOkan Çoban, İbrahim AkşitSosyal Bilgiler Ders Kitabı İle Eğitim Bilişim Ağı (Eba) İçerik Karşılaştırması: 7. Sınıf Zaman İçinde Bilim Ünitesi Örneğiİbrahim AlsancakRenewable Energy & Global Political Dynamics: The Hurdles And Limitations Towards Reaching A Low Carbon Intensified Turkish Economyİbrahim Avcıİhracatta Uygulanan Teşviklerin Uluslar Arası Pazarlamaya Etkisi ve Tekstil Sektöründe Bir Uygulamaİbrahim AydınBalıkesir’de Salyangoz, Kurbağa ve Deniz Hıyarı İşletmeciliğiİbrahim Çankaya, M. Ali Çatalkayaİlköğretim Okullarında Görevli Öğretmenlerin Sinizm ve Tükenmişlik Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesiİbrahim Demirkale, Mustafa Selçuk Uzmanoğlu , Dilek VeysikaraniAdana İlindeki Alabalık İşletmelerinde Aşı ve Antibiotik Kullanımının Ekonomik Analiziİbrahim Demirkale, Mustafa Selçuk Uzmanoğlu , Dilek VeysikaraniSu Ürünleri Yetiştiriciliğinde İnovasyon: Türkiye&#;de Farkındalık Oluşturmaİbrahim KaplanÖteki İnanç Sistemlerinden Ayırdedici Özellikleriyle İslâm İnanç Esaslarıİbrahim Şevket GüleçSaraydaki Otello: Siyahi Haremağası Sümbül&#;ün Trajedisi &#; Bir Kahvehane Operasıİbrahim TozluFacebook Ravilerinde Hadis Problemlerine Dair Bazı Tespitler ve Çözüm Önerileri 22İbrahim YıldızDini Çoğulculuğun İslami Açıdan Değerlendirilmesi: Abdulaziz Sachedina Örneğiİclal Makbule Toprakkaya (Özdoğan), Erhan Alabay Aylık Çocuklara Dış Alanda Uygulanan Sorgulama Tabanlı Bilim Etkinliklerinin Bilimsel Süreç Becerilerine Etkisinin İncelenmesiİhsan Çapcıoğlu, Ertan Özçoban Türkiye’de Zincir Otel Uygulamaları: Turizm ve Pazarlama Stratejileri Üzerine Bir Alan Araştırmasıİhsan Çapcıoğlu, Ertan ÖzçobanSosyoloji-Teoloji İlişkisi Çerçevesinde Teolojinin Toplumsal Bağlamıİhsan KurtbaşYerel Seçimlerde Siyasal Bilinç ve Aday Faktörüİhsan SafiAbdülhak Hâmid Tarhan’ın Makber Adlı Eserinde Eşi Fatma Hanımİkram DaştanGiyilebilir Teknoloji Ürünlerini Benimsemede Farklılıklar, Zaman İçinde Değişim; Sosyal ve Fen Bilimleri Öğrencileri Üzerine Bir Uygulamaİlayda AltınayDijital Dönüşüm ve Dijitalleşen Dünya Ilgım Kılıç, Şefika İzgi TopalakMüzik Öğretmeni Adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavına İlişkin Zihinsel İmgeleriİlhami GünayBazı Medenî Âyetler Merkezinde Birarada Yaşama Kültürüne Kur’ânî Bakış İlhan EkinciXıx. Yüzyılda Doğu Karadeniz Yaylalarında Değişim, Rekabet ve Tartışmalarİlhan KarasubaşıElsa Morante ve İnsanİlkay Buğdaycı, Hüseyin Zahit Selviİlkokul Öğrencilerine Yönelik Analog ve Sayısal Ortamda Harita ve Harita Benzeri Ürünlerin Tasarımı ve Kullanıma Sunulması İlkay BuğdaycıSosyal Bilgiler Eğitiminde Harita Kavramlarının Öğretimi; Lisans Öğrencileri İle Bir Araştırmaİlke Bezen TozkoparanKentsel Planlamada Ütopyalar: Gökkuşağının Ötesiİlker Dere, Nurgül KızılayAile Tarihinin Araştırılmasında Sözlü Tarihin Kullanımı: İlkokul Öğrencilerinin Tecrübeleriİlker Kefe, İrem Kefe, Veyis Naci TanışAlman ve Amerikan Maliyet Sistemlerinin Maliyet Merkezi Açısından İncelenmesiİlker Kefe, İrem Kefe, Veyis Naci TanışYalın Üretim Süreci ve Endüstri 4. 0İlknur Çevik Tekin, Tahir AkgemciDuygusal Emeğin İşten Ayrılma Niyeti Üzerine Etkisiİlknur Çevik Tekin, Tahir AkgemciTükenmişliğin İş Tatmini Üzerine Etkisinin Araştırılmasıİlknur EmekliHalîm Berekât ve Eserlerinde Öne Çıkan Sosyal İmgelerİlknur Gültekin ÖzmenAmasya Merkezdeki Türk İslam Dönemi Yapılarında Devşirme Malzeme Kullanımıİlknur GürgenAphrodite’in KökenleriKadir Temurçin, İlknur HaydaroğluKadın Hükümlülerin “Suç, Kadın ve Coğrafya” Kavramlarına İlişkin Metaforik Algıları: Antalya ve Mardin Ceza-Tevkifevleri Örneğiİlknur Nina Paslanmaz, Öykü Büyükçelikok, Tuğba MutluerSosyal Medyanın Etkileşim ve İfade Belirtmeye Katkısı, Ulusal Gazetedeki Kullanıcı Yorumları ve Köşe Yazarlarının Kişisel Sosyal Medya Hesaplarındaki Yorumlar Üzerine Bir Araştırma. Gamze Ebru Çiftçi, İlknur TüfekçiÇalışanlarda Öfke İfade Tarzının Örgüt İçi İletişime Etkisi: Sungurlu Belediyesi Örneğiİlkyaz Ariz Yöndem, Ali Akın AkyolMüzelerde Aydınlatma Kriterlerinin Sergideki Malzemelerin Korunmasına Etkisi: Çengel Han Rahmi Koç MüzesiAhmet Akın, Merve Tunca, İmran Bayrakdarİş-Aile Çatışması Ölçeği (İaçö) Türkçe Formu: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışmasıİnan KalaycıoğullarıŞemseddin Sami’den Ahmet Nebil’e Yeni İnsan Algısının Doğuşuİsmail Bakan, İnci Fatma Doğan, funduszeue.info YılmazEtik Liderlik Psikolojik Sözleşme İhlallerini Engelleyebilir Mi?Fatma Öztürk, İnci Seda Kıvılcımlar ŞahinDevlet Tiyatrolarında Sahnelenen Çeşitli Dönemlere Ait Çalıkuşu Oyunlarının Kostüm Özelliklerinin Karşılaştırılmalı Olarak İncelenmesiİncilay ErduruVergi Kayıp ve Kaçaklarının Önlenmesinde Muhasebe Meslek Mensuplarının Rolü: Niğde İli ÖrneğiFatih Çevik, İpek Fatma ÇevikAmerika Birleşik Devletleri&#;nde Baby Shower Partisi ve Türkiye&#;de Kabullenme Süreciİpek GökbayrakBatı Avrupa&#;daki Göçmen Türklerin Türkiye-Ab İlişkisine Etkisi İpek GökbayrakAb Ülkelerine Olan Göç Hareketinin Ekonomi Üzerindeki Etkisiİpek Özkal SayanTürkiye’de Toplu Sözleşmenin Kamu Personel Rejimine Etkisiİrem Nur TaşerÜniversite Hazırlık Sınıfı Öğrencilerinin İngilizce Yeterlikleri Hakkında Öğretim Görevlilerinin Görüşleri66İrfan TosuncuoğluThe Importance Of Lınguıstıcs In The Processes Of Language Learnıng And Teachıngİrfan Uygul, Mehmet Aytaç Çınar Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun Gemilerdeki Uygulamaları ve İlgili Denizcilik Kuralları İle KarşılaştırılmasıIşıl Başaran, Yasemen Say ÖzerEısenman Mimarlığının Deleuze’ün Kıvrım Kuramı Üzerinden İncelenmesiİskender Daşdemir, Nurhak Cem DedebaliSosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Sosyal Bilgiler Derslerinde Kazandırılmak İstenen Dijital Vatandaşlığa İlişkin TutumlarıIşkın Özbulduk KılıçSinema ve Yapısöküm: Rüya Filminin Yapısökümcü Okuması İsmail BecenenElektrik Eğitiminde Okul Sanayi İşbirliğinin Önemiİsmail BecenenMeslek Yüksekokullarında Uygulamalı Eğitimin Önemiİsmail Akkoyunluİslam Mezhepleri Tarihi Alanında Yapılan Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri Üzerine Bir Araştırmaİsmail Bayerİşari Tefsirlerde Doğu ve Batı Aklı Karşılaştırmaları&#;ideal Akıl Arayışlarıİsmail BayerKur’ân Kıssa Anlatımında Kesitler Arası Geçişİsmail Hakkı ErgüvenTarih Öğretiminde Dijital Kaynakların KullanımıElif İncebacakoğlu, İsmail İncebacakoğluAntikçağ Mutfak Kültürüİsmail Sevinç, Ayşe AlbayrakÇocukları İlkokula Devam Eden (Yaş Grubu) Ebeveynlerin Ana-Baba Tutumlarının Farklı Değişkenler Açısından İncelenmesi (Çumra İlçesi Örneği)İsmail Şıkİslam Düşüncesinde Vahiy ve İlham Kavramlarının İlişkisiİsmail ŞıkPeygamberlerlik Anlayışı Açısından Ulü’l-Azm Kavramıİsmail TaşHatiboğlu Muhammed’in Bahrü’l-Hakâik Eseri ve Anlambilim Açısından Değeri Üzerineİsmail YazıcıoğluParlamenter Hükümet Sistemlerinde ve Türkiye’de Cumhurbaşkanının Parlamento Tarafından Seçiminde Yaşanan Sorunlarİsmet Çalık, Emrah Eroğlu, Esra Günaydın Çakır, Ali Osman AyanGiresun Vakıf Camilerinin Mimari Özellikleri ve Turizm Programı Önerisiİsmet EşmeliHenri De Lubac’ın Sosyal Kilise Anlayışıİsrafil BabacanUmberto Eco’nun “Yorum ve Aşırı Yorum” Anlayışına Göre Bazı Klâsik Şiir Şerhlerinin DeğerlendirilmesiItır Aladağ GörentaşMülteci Krizinde Kurumsal Yükümlülükler ve Ötesi: İnsan Hakları Karnesinde İngiltere, Hollanda, Fransa, Almanya ve Belçika’nın Karşılaştırmalı AnaliziJale KartalV. M. Şukşin’in “Kızıl Kartopu” Adlı Eserinde Sovyet Rejiminin İzleriJamaladdin Shahbazov, Gökhan AyazlarDiaspora Turizmi Üzerine Kavramsal Bir İncelemeKader Altın, Nazan AydoğduKarahanlı ve Gazneli Döneminde Horasanın Siyasi ve Dini YapısıKader Sarıustaİdari Yaptırım Olarak Mülkiyetin Kamuya GeçirilmesiKadir Dönmez, Suat UsluTürk Hava Sahasında Meydana Gelen Ölümcül Uçak Kazalarına İnsan Faktörleri Analiz ve Sınıflandırma Sisteminin (Hfacs) UygulanmasıKadir GülerZileli Ceyhunî’nin Bilinmeyen DîvânıKadir Pepe, Rabia ÖzkurtBeden Eğitimi ve Spor Bilimleri Alanında Okuyan Öğrencilerin Bilgi Teknolojileri Kullanım Düzeyleri ve Görüşlerinin BelirlenmesiKadir Pepe, Mustafa BoyacıUluslararası Spor Organizazyonlarının Yapıldığı Yere Sağladığı Katkılara Yönelik Toplumsal Görüşlerin AraştırılmasıKadir TuğKalkınmanın Temeli Olan Ticarette Rol Model Olarak AhilikKağan KayaYıkım: Euripides’in Medeası ve Ayckbourn’un Anne FigürüHidayet Takçı, Kali GürkahramanYükseköğretime Geçiş Yapacak Öğrenciler İçin Uygun Bölüm Seçimini Destekleyen Bir Model Önerisi Kamil Veli NerimanoğluFerdınand De Saussure’den Roman Jakopson’a Dilbilime Genel BakışKamil DoğancıRoma İmparatorluğunun Bithynia Eyaletinde Uyguladığı Askeri PolitikalarKamile ElmasoğluPierre Bourdieu Sosyolojisinde Bir Simgesel Şiddet Aracı Olarak TelevizyonKamile Pınar SungurHedef Kitlesinin Tüketici Davranış Analizi ve Pazarlamayla İlişkisiKartal Türk, Süleyman Bakkal, Dilek TürkSerbest Bölgeler; Türkiye Ekonomisine Yönelik Beklentiler ve SonuçlarKayhan Ahmetoğulları, Melike GüneşMyo Öğrencilerinin Kariyer Planlaması: Hilvan ÖrneğiRahmi Yücel, Kayhan AhmetoğullarıRekabet Yoğunluğu ve Teknoloji Yöneliminin Muhasebe Bilgi Sistemi ve Firma Performansı İlişkisine Etkileri Kazım Kartal Yüzyıl Ortalarında İstanbul’da Bir Semt: Kuzguncuk Kazım MertŞehir Pazarlamasında Logoların Katkısı Var Mı? Türkiye’nin Sakin Şehir Logolarının İçerik AnaliziKemal AvcıPartilerin Siyasal Halkla İlişkiler Faaliyetleri Açısından Medya Sıralamasının ÖnemiKemal Dil, Sedat Yazıcı, Ensar Çetin, Hakan ArslanKırsal Alanda Aktif Yurttaşlık: Sosyolojik Bir Alan AraştırmasıKemal Kantarcı, Murat Alper Başaran, Paşa Mustafa ÖzyurtTourısm Potantıal And Competıtıveness Factors Of The Most Vısıted Islamıc Countrıes Kemal Kantarcı, Murat Alper Başaran, Paşa Mustafa ÖzyurtThe Comparısons Of Three Caucasıan Countrıes’ Competıtıveness And Some Tourısm Indıcators By Usıng Multıdımensıonal ScalıngKemal Vatansever, Yakup AkgülBilgi Yönetimi Alt Yapısı ve Süreç Yeteneklerini Etkileyen Faktörlerin Dematel Yöntemi İle DeğerlendirilmesiKemalettin Eryeşil, Mehtap Öztürk, Aykut BedükÖrgütsel Adalet ve Etik İklimi Arasındaki İlişki: Bankacılık Sektöründe Bir UygulamaAykut Bedük, Kemalettin Eryeşil, Mehtap ÖztürkSağlık Çalışanlarının Tükenmişlik ve İş Tatmini Düzeyleri Arasındaki İlişkiye Yönelik Bir AraştırmaKenjegul KalıevaKırgız Halk Hekimliğinde Bitkisel Tedavi Yöntemleri ve Anadolu (Sivas) Halk Hekimliği Uygulamalarıyla KarşılaştırmaKerem ÖzbeySınıra Sosyolojik Bakmak: Türkiye-Gürcistan Sınır Bölgesinde Yaşayanların Sınırı Algılama Biçimleri ve Sınır DeneyimleriKerim Laçinbay, Meliha YılmazLisansüstü Öğrenim Gören Bireylere Yönelik Estetik ve Kiç Beğeni Bağlamında Bir AraştırmaKevser Akyol Oktan, Ahmet OktanYeni Medya ve Feminist Hareketler: “Üniversiteli Kadın Kolektifi” ve “Uçan Süpürge” ÖrnekleriKeziban AcarKaradeniz’deki Beyaz Rus Mültecileri ( Yılları)Birsen Çeken, Kübra ÇiçekliBilgisayar Oyunlarının İnternet Üzerindeki Canlı Yayın Kanallarında Marka ve Kurumsal Kimlik Algısı: Twitch ÖrneğiHatice Kübra GümüşBir Problem Durumuna Bağlı Olarak Öğrencinin Kullandığı Matematik Dilini Analiz EtmeKübra Nur AtaseverBilişim Teknolojilerinin Haberleşme Kültürüne EtkisiKudret SavaşNamık Kemal&#;i Yeniden DüşünmekAli Yıldırım, Kürşad Emrah YıldırımOsmanlı Devleti’nden Günümüze Kamu Yöneticilerinin Eğitilmesinde Enderun Mektebi’nin Önemi Kürşat ÇelikOsmanlı Devleti’nin Ortadoğu’da Bir Sulama Projesi: Kasımiye Nehri ProjesiKürşat Kargun, Zafer CambayFırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Genetik Hastalıklar Hakkındaki Bilgilerin DeğerlendirilmesiKürşat Kargun, Zafer CambayFırat Üniversitesi Öğrencilerinin Madde Bağımlılığı Konusunda Bilgi, Tutum ve Davranış Düzeylerinin Belirlenmesi98Kurtuluş MerdanDoğu Karadeniz’de Tarıma Dayalı Sanayi: Gümüşhane’de Pestil-Köme Üretiminin Maliyet ve Pazarlama Sorunları99Kurtuluş MerdanGümüşhane İlinde Arıcılığın İktisadi ve Toplumsal BoyutlarıM. Selahattin Okuroğlu, Kurtuluş MerdanGümüşhane Üniversitesi Öğrencilerinin Harcama Eğilimleri Üzerine Bir Değerlendirme (Esnaf- Öğrenci İlişkisi)M. Selahattin Okuroğlu, Kurtuluş MerdanÜniversite Gençliğinin ve Kent Halkının Karşılıklı Algısı: Medya, Tüketim Kültürü ve Gümüşhane’de Ekonomik BeklentilerErdal Demir, Kurtuluş MerdanEkolojik ve Konvansiyonel Tarımın Karşılaştırmalı Ekonomisi: Doğu Karadeniz ÖrneğiLaziza NurpeıısKazak Toplumu Açısından Tolerans Esaslarının ÖnemiDilek İnan, Lebriz SönmezDavid Greig&#;in Dunsinane Oyununun Mekanın Sorunsallığı ve Mekansal Olarak YorumlanmasıLevent YaycıGrupla Psikolojik Danışmada Direnç: Önleme ve Müdahale YollarıLevent YaycıGrupla Psikolojik Danışmada Çatışma: Nedenler ve Müdahale YollarıOya Hazer, Leyla AteşoğluYaşam Kalitesine Geronteknolojik BakışLeyla Harputlu, Chimedkhalam ErbaturYabancı Dilde Okumada Eleştirel Düşüncenin ÖnemiLeyla ŞenerBaşlangıçtan Yılına Kadar Rusya’da Slavca Dilbilim Tarihine Genel Bir Bakış39Lokman TaşkesenlioğluEski Türk Edebiyatında Şairlerin Türk Dili Zevki40Lokman TaşkesenlioğluHalveti Şeyhlerden Dört Kuşak Uşşaki ŞairM. Abdulbasit Sezer, Fırat TaşMurathan Mungan’ın Dokuz Anahtarlı Kırk Oda Eserinde Masal İzlekleriM. Akif Arvas, Mustafa TorusdağTürk İmalat Sanayinde Teknoloji Seçimi-Firma Büyüklüğü İlişkisiM. Ali KirmanSekülerleşme Sürecinde Dinî GruplarM. Murat Civaner, Filiz BulutGılgamış&#;tan Crıspr&#;a: Ölümsüzlük Arayışında Tıbbi Uygulamalara Eleştirel Bir BakışFiliz Bulut, M. Murat CivanerTıbbi Gelişmelerle Kadının Bedeni Üzerindeki Kontrolünün EtkileşimiM. Emir İlhanKültürel Devam Veya Geleneğin İntikalinde İki Yol: Anlatı ve AnmaM. Said Ceyhan, Mehmet Akif PeçeYenilenebilir Enerji Kaynaklarından Üretilen Elektrik Miktarının Gsmh Üzerindeki Etkileri: Brics Ülkelerinde Bir Panel Veri AnaliziMahmut BingölSinema Filmlerinde İnsan Onurunun İhlâliMahmut Dündar İslam’ın Irkçılık Karşısındaki Tutumu ve Kardeşlik Eğitimiİbrahim Doğan, Mahmut Şaban Afsal, Bayram AydınFaiz Oranları ve Döviz Kuru Dönemsel Analizi; Türkiye ÖrneğiMecit Aslan, Mustafa SağlamÖğretmenlik Uygulaması Dersinin Uygulama Öğretmenlerinin Görüşlerine Göre Değerlendirilmesi36Mehibe ŞahbazMakedonya MeselesiMehmed Zahid Çögenli, Meltem Özerİş Kazalarını Önlemede Güvenlik KültürüMehmet Akalınİklim Değişikliği Uyum ve Azaltım Politikaları İçin Kentsel Dönüşüm Bir Yöntem Olarak Kullanılabilir Mi? Sürdürülebilir Performanslı Kentsel Dönüşüm (Süperkent) Projesi ÖrneğiMurat Canıtez, Fatih Cura, Mehmet Akif GündüzKümeleme Analizi: Bir İhracat Sofistikasyonu UygulamasıAdalet Kandır, Mehmet Akif İnciOkul Öncesi Eğitim’de Dijital Teknolojinin Kullanımıyla İlgili Bilimsel Çalışmaların DeğerlendirilmesiMehmet Akif KaraKadın Düşkünü Romanı Üzerinden Bir Döneme Bakmak: &#;ler Türkiye&#;sinde Toplumsal Yapının AnaliziMehmet Akif Peçe, M. Said CeyhanReel Faizler İle Gelir Dağılımı Adaleti İlişkisi : Seçilmiş Gelişmekte Olan Ülkeler Üzerine Bir İncelemeMehmet AkınKur’an’da Bireysel ve Toplumsal Açıdan İyiliğin ÖnemiSüleyman Dönmez, Mehmet Ali ÇelikTek Taraflı Birliktelik, Karşılıklı Fayda Birlikteliği ve Asalaklık Üçgeninde İnsan-Doğa İlişkileriMehmet Ali Çelik, Selin Yıldız, Selahattin Çelik, Ali Ekber GülersoyŞanlıurfa’nın Güneyindeki Ovalarda (Akçakale, Ceylanpınar, Suruç, Harran) Arazi Örtüsünün Zamansal Değişimi ()Mehmet Ali Özdemirİşitme Engellilerde Piyano&#;klavye ÖğretimiMehmet Alptekin, Tuğba KoyuncuAdana-Yumurtalık Sugözü Köyünde Günler Etrafında Oluşan Halk İnanışları Mehmet Bakır ŞengülGöç Olgusu Odağında Bir Hikâye: Uzun HikâyeMehmet Bakır ŞengülGülten Dayıoğlu’nun Fadiş Romanında Anne-Çocuk İlişkisiMehmet Burak BüyüktopçuAlman Karikatüristlerin Gözünden TürklerÇağla Üst Can, Mehmet CanKültürel Miras Alanındaki Kültür Festivallerinin Turizme Etkisi: Güzelyurt Türk-Yunan Dostluk, Kültür ve Turizm Festivali ÖrneğiMehmet CevherHititler’de Ülke SavunmasıBehlül Tokur, Mehmet ÇınarSosyal Medya-Dindarlık İlişkisi Üzerine Ampirik Bir AraştırmaMehmet Demir, Ayşe EkerMuhasebe Meslek Mensuplarının Vergi Aflarının Etkinliğine Yönelik Görüşleri: Sivas İlinde Bir AraştırmaMehmet DönmezRomanya Babadağ Türklerinde Din AlgısıMehmet Dursun Erdem, Emre AltuntaşYunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Seti A2 Seviye Yedi İklim Türkçe Ders Kitabında () Okuma Yöntem ve Teknik İncelemesiMehmet Ertuğ YavuzGeorge Orwell&#;s EastMehmet Fikret ArargüçModern Dünyanın Şehrazat’ı Ya Da Hikâye Anlatıyorum, Öyleyse Varım: Louis De Bernières’nin Partizan’ın KızıMehmet Gülburnu, Ramazan GürbüzÖğrenme Alanlarına Özgü Sosyomatematiksel Normların İncelenmesi: Sayılar ve İşlemler Mehmet Hanifi BayramUluslararası Adalet Divanı Kararlarında Sınırlar ve DuvarlarMehmet İlgürelLuis García Montero Şiirinin İmgeler DünyasıMehmet Karahan, Müntaz Korkutan, Özkan YıldırımçakanSağlık Hizmetlerinde Markalaşma ve Marka Sadakatini Etkileyen Faktörlerin BelirlenmesiMehmet Karahanİşletme Yöneticilerinin Çevre Bilinci ve Yeşil Ürün Farkındalık Düzeylerinin İncelenmesiMehmet Kaya, Bahar Burtan DoğanEğitim-Öğretimin Tavanında Da “Cam Tavan” YükseliyorMehmet Kaya, Bahar Burtan DoğanEkonomik Krizler ve Ekonominin Kısır Döngüsü ÜzerineMehmet Kızıloğlu, Sabahat Bayrak KökMesleğe Yeni Başlayan Öğretim Elemanların Kariyer Planlamasına Yönelik Bir Araştırma: Pamukkale Üniversitesi ÖrneğiMehmet Köçer, Şule EgüzAtatürk İnkilabının Türk Kadınına Getirmiş Olduğu Yeniliklerin Uygulanma SüreciMehmet Kürşat Değer, Nazmiye Gizay Öztürk Yüzyıl Kütüphaneleri: Karma (Hyrid) KütüphanelerMehmet Levent ErdaşKlasik Mortgage, Bai Bithamin Ajil (Bba) ve Musharakah Mutanaqisah (Mm) Sözleşmeleri İle Konut Finansman YöntemleriMehmet Levent ErdaşPortföy Optimizasyonunda İşlem Maliyetleri ve Kredili İşlemleri İçeren Bir Doğrusal Programlama Model Önerisi: Borsa İstanbul’da İşlem Gören Sigorta ve Banka İşletmeleri Üzerine Bir UygulamaMehmet Levent KocaalanUnesco Yaratıcı Şehirler Ağı Kapsamında Bulunan Gaziantep İle Turizm Beldesi Antalya Arasındaki Gastronomi Zenginlikleri Üzerine Bir ÇalışmaM. Mansur GökcanTasavvufta Kanaat AnlayışıM. Mansur GökcanTamamen Dünyaya Bağlanmamak-Dünya ve Ahiret Dengesini GözetmekMehmet Nuri Gömleksiz, Sibel Aslan Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğreniminde Karşılaştıkları Sorunlara İlişkin Görüşleri: Nitel Bir ÇalışmaMehmet Nuri Gömleksiz, Sibel AslanTeog Sınavının Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Dil Öğrenimine Etkisine İlişkin Öğrenci Görüşleri: Nitel Bir ÇalışmaMehmet ÖzberkVasili Fiveyski’nin Travmatik YaşamıMehmet Özkartal, Asena BaşerKurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Bağlamında İnteraktivitenin EtkisiMehmet Ragıp EteYazar ve Okur İlişkisi Bağlamında: Bir Tereddüdün RomanıMehmet Sadık Aydın, Hakan KayaDünya Yükseköğretim Sıralama Sistemleri ve Türk Yükseköğretim Kurumlarının Bu Sistemler İçerisindeki YeriMehmet Sagir, Seçil SağırAdli Antropometri ve Kullanım Alanları55Mehmet ŞahinÖğretmen Görüşlerine Göre Hizmetiçi Eğitim Etkinliklerinin İşlevselliğiMehmet Sait ÇalkaOsmanlı-Rus Savaşlarında Esir Düşen Muallim Abdurrahim Pertev ve Rus Esir Kampında Aruz Vezniyle Kaleme Aldığı “Esir Çocuklara Ahlak Aşısı” Adlı Manzum KitabıMehmet Sait Şahinalp, Veysi Günal, Bedir ÇiftçiKaragül Televizyon Dizisi’nin Eski Halfeti Yerleşmesindeki Turizm Faaliyetlerine Etkisi Mehmet Sait Şahinalp, Veysi Günal, Erdal ÇelikDiyarbakır Şehrinde Yer Alan Alışveriş Merkezlerinin Yer Seçimi Özellikleri ve Müşteri AnaliziMehmet Saki ÇakırAkifzâde’nin Mühimmâtu’s-Sûfiyye Adlı Eserinde Tasavvufî GörüşleriMehmet Salmazzem“Sınırsız İtaat” Probleminin Kur’ân Açısından DeğerlendirilmesiMehmet SarıFelâhî&#;nin İstinsah Ettiği İki Eser ve Bu Yazmalarda Bulunan ŞiirleriMehmet Şener, Özgür Yeşilyurt, Fuad SalamovTürk Devletleri&#;nin Sağlık Harcamalarının Karşılaştırılarak DeğerlendirilmesiMehmet Şengür, Sami TabanGelir Dağılımı Ekonomik Büyüme İlişkisi: Geçiş Ekonomileri Mehmet Tamer Kaya, Yunus Emre Yüksel, Tuba KayaÖğretmen Adaylarının Çevresel Tutumlarının Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesiMehmet Tamer Kaya, Hakkı Yazıcı, Evren EkizSosyal Bilgiler Öğretmen Adaylarının Coğrafya Derslerinde Kullandıkları Öğrenme StratejileriMehmet Ünal, Nurettin ÇalışkanDivan Şiirinde Vatan Hasreti Üzerine Mehmet YavuzMerkezi Yönetim Bütçesi İle Kamu Yatırım Programının Kodlama Sistemleri Bazında Karşılaştırılması, Tespitler, Sorunlar ve Çözüm ÖnerileriMehmet Yılmaz, Remziye ÇölgeçenYahya Kemal’in Şiirlerinin Değerler Eğitimi Açısından İncelenmesiMehtap Aydıner Uygun, Özlem KılınçerEnstrümantal Müziği Çalışma ve Öğrenme Stratejileri Ölçeğinin Doğrulayıcı Faktör AnaliziMehtap Öztürk, Kemalettin Eryeşil, Aykut BedükÖrgütsel Sessizlik ve Mobbıng Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi: Konya Selçuklu Belediyesi ÖrneğiAykut Bedük, Mehtap Öztürk, Kemalettin EryeşilÖrgütsel Adalet Algısının Tükenmişlik Üzerine Etkisini Belirlenmeye Yönelik Bir Araştırma: Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ÖrneğiMelahat YeşilkayaSürdürülebilir Kalkınmada Dış Ticaretin Yeri ve Önemi: Türkiye ve Brıc Ülkelerinin Karşılaştırmalı AnaliziTahire Hüseyinli, Melahet BerikanÇalışma Hayatında Kadın İstihdamı ve İstihdamı Etkileyen FaktörlerMelahet Berikan, Tahire HüseyinliTürkiye İle Rusya Arasındaki Siyasi Sorunların Ekonomik İlişkiler Üzerindeki EtkisiMeliha Yılmaz, Kerim LaçinbayTarihsel Süreç İçerisinde Plastik Sanatlarda MimesisMelike EsenMesleki ve Teknik Eğitimde Uluslararası Hareketlilik ve Yabancı Dilin ÖnemiMelike EsenOrtaöğretim Kurumlarında Madde Bağımlılığı Önleme Çalışmaları, Farklı Ülke ÖrnekleriMelike KapıcıoğluMustafa Fevzi Bin Numan &#;ın Mi&#;râc-Namesinde MotiflerMelike KapıcıoğluKuyucaklı Yusuf&#;tan Kırmızı Pazartesi&#;ye Namus CinayetleriMelike UçarBehçetü’l-Hadâyık’ta –Daç Eki ve KullanımıAhmet Tarhan, Melis KarakuşSiyasal İletişimde Web Sayfalarının Halkla İlişkiler Amaçlı Kullanımı: Siyasal Partiler Üzerine Bir AnalizBurcu Özge Özaslan Çalışkan, Meltem AkcaDamgalanma Algısı ve Sapma Davranışı İlişkisinde Kişilik Özelliklerinin RolüMeltem AkcaHavalimanı Yeri Uygunluğu Algısının Hava Trafik Kontrolörü Görev Performansı Üzerine EtkileriMeltem KatırancıGörsel Sanatlar Eğitimi Öğrencilerinin Gazi Üniversitesini ve Öğretmenlik Mesleğini Tercih Etme NedenleriMeltem Özer, Mehmed Zahid Çögenliİş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı İş Kazalarını Önlemede Güvenlik KültürüHalil Akmeşe, Sercan Aras, Meltem TuncelOtel İşletmelerinde Muhasebe Çalışanlarının İş Tatmin Düzeylerinin Belirlenmesi: Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Üzerine Bir AraştırmaAhmet Büyükşalvarcı, Mustafa Cüneyt Şapcılar, Meltem TuncelOtel İşletmelerinde Engelli Olanaklarına İlişkin Yöneticilerin Görüşleri: Konya ÖrneğiMeltem Yavuz, İnci Erdem Artanİş Zanaatkârlığı Kavramı: Birey ve Örgüt Açısından Önemi Menderes Alpkutlu“Önalıcı” Güvenlik Paradigmasıyla Türkiye’nin Özel Güvenlik ŞirketleriMeral Timurturkan, Gönül DemezPopüler Sağlık Söylemi: Sağlık-Form Ekseninde Ticarileşen ve Denetlenen BedenlerGönül Demez, Meral Timurturkan "toplumsal Değişme, Cezalandırma Sistemlerindeki Dönüşümler ve Yeni Tartışmalar"Meriç Aybar, Yusuf Ziya KeskinOsmanlı Devletinde Misyonerlik: Nebatatçı ÖrneğiMeriç Aybar, İbrahim Caner TürkHoca İshak Efendi ve Eseri Hakkında Bir DeğerlendirmeMert KopuzAdnan Saygun’un Halk Müziği Çalışmaları ve Halk Müziğine Katkıları43Mert NamlıAnayasa Mahkemesi&#;nin Bireysel Başvuru Kararları Işığında Medeni Yargıda Adil Yargılanma HakkıMertkan ÜçüncüoğluUlusal Kimlik Oluşumunda Sporun Rolü: Litvanya ve Basketbol ÖrneğiMerve Çetin DağdelenMedya Manipülasyonu Bağlamında Yeni Bir Kavram: MedyatokrasiBirsen Çeken, Merve ErsanLogo Tasarımında Kaligrafik YaklaşımlarMerve KayaduvarCan “Counter Movement” Explain The Development Of Welfare State?Merve Kolcu, Mümine Kalındemirtaş KüçükSağlık Alanında Öğrenim Gören Ön Lisans Öğrencilerinin Yaşlı Ayrımcılığına İlişkin TutumlarıMerve MenteşeKlasik Türk Şiirinde Ye’cûc ve Me’cûc Merve Sefa DemirYaşlı Bireylerin Yaşam Doyumlarının AnaliziMerve Suna Özel Özcan, Emine Erden KayaTürk ve Batı Tarihlerinde Kadın Haklarının Tarihsel GelişimiMeryem SalmanBir Meslek ve Bilim Dalı Olarak Sosyal Hizmetin Geleceğinde Disiplinlerarası YaklaşımlarMesude ArkımOsip İvanoviç Senkovski’nin Dergicilik FaaliyetleriMesut Atasever, Merve Nur OkluKadın Tüketicilerin Online Alışverişte Kozmetik Ürünlerini Satın Almadaki Tutumları Üzerine Bir Çalışma Mesut Ataseverİşletme Kültürü ve Sosyal Medyada İşletme-Facebook ÖrneğiMesut Can, Talha FortacıTarihçi Olarak Şükrullah Amasyavî ve Behcetü’t Tevârîh Adlı Eserinde Diğer Dinlere Dair Vediği Malumatın Bir EleştirisiMesut Çiçek, İkram Daştan, Selime Demet SezginProbıng The Factors Affectıng Consumers’ Attıtude Towards Gray Market Goods: A Qualıtatıve ApproachMesut Gün, Buket Seda PişkinYabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretiminde Kullanılan İstanbul Yabancılar İçin Türkçe Ders Kitabı A1 Düzeyinin Diyalog Türleri Açısından DeğerlendirilmesiMesut Gün, İlhami Kayaİlköğretim Türkçe Öğretmenlerinin Erken Yaşta Yabancı Dil Eğitiminin Anadil Eğitimine Etkileri Hakkındaki Görüşlerinin Değerlendirilmesiİbrahim Yaşar Kazu, Mesut YılmazOkul Öncesi Eğitimi Öğretmenlerinin Çalışma Süresine ve Çalışma Zamanına Yönelik Metaforik AlgılarıMete Tan, Emel Güler YılmazÇatışma Stillerinde Dil İfadelerinin Sonuçlarına İlişkin Bir DeğerlendirmeMetin İlhan Kelile ve Dimne ’ De Kullanılan Arkaik Kelimeler ve Bazı Çift Dilli KullanımlarMetin MenekşeXıx. Yüzyıl Ortalarında Bodrum Kasabasında Aile Adları ( Tarihli Temettuât Defterlerine Göre)Metin TopuzKant&#;ın Radikal Kötülük TeziMetin TürkmenSuçluluk ve Topluma Geri DönüşMevhibe Türkmen, Mustafa Bayhan, Ferhat KuzuDeğer Akış Haritalama Yöntemi: Tekstil Sektöründe Bir UygulamaMevlüt Gündüz, Vedat Aktepe, Mahmut Taş, Ayşegül Büyükkarcı, Dudu Duygu GündüzOkul Öncesi Dönemindeki Çocuklara Vatanseverlik Değerini Kazandırırken Öğretmenlerin Kullandıkları Etkinliklerin Tespit EdilmesiMevlüt Gündüz, Vedat Aktepe, Ayşegül Büyükkarcı, Mahmut Taş, Burcu Çakır ElbirSınıf Öğretmenlerinin Doğa ve Çevreye Yüklediği Değerlerin Tespit EdilmesiOsman Çalışkan, Oğuz Nebioğlu, Mevlüt UyarMenü Kartı Olmayan Restoranlar: Bir Örnek Olay ÇalışmasıOsman Çalışkan, Mevlüt UyarSomut Olmayan Kültürel Mirasların Gastronomik Kültür Açısından DeğerlendirilmesiMihraç KuluSosyal Bilgiler Eğitiminde Stem Uygulamaları ve Öğrenciler Üzerindeki EtkileriMihriban Dudu Gizem Ozbay, Zuhal KırzıoğluGelişimsel Mine Defekti Görülen Çocuk ve Genç Erişkin Bireylerde Estetik Kaygının DeğerlendirilmesiMiray TürkerAleksandr Soljenitsın’ın “Matriyona’nın Evi” Adlı Eserinde Rusça Tamamlanmış- Tamamlanmamış Eylemlerin İncelenmesiMohammed A. Kadir,, Ayoub M. Al-Windawi, Al-SheiklyHead Lice Among Displaced And Local School People İn Kirkuk-Iraq Head LiceErsin Kaya Sandal, Nadire Karademir, Ramazan Çiftçi, Muammer TaşırKuyumculuk Sektörü ve Gaziantep’deki DurumuNadire Karademir, Ersin Kaya Sandal, Muammer TaşırKahramanmaraş&#;ta Deprem Olgusu ve Risk AlgısıMücahit Bıyıkoğlu Sayılı Kanun Kapsamında Kurulan Veya Sınırları Genişleyen Büyükşehir Belediyelerinin Mali Sorunları ve Çözümü Üzerine Bir Değerlendirme: Ordu Büyükşehir Belediyesi ÖrneğiMucip DemirKars İline Gelen ve Giden Göçlerin Çeşitli Nüfus Özellikleri Bakımından AnaliziMuhammed AslanHadis Usûlü Kavramlarından Münker Hadisin Tarihi Süreçte Kazandığı Anlamların DeğerlendirilmesiMuhammed Bahaeddin YükselKuran Yorumlarında Mecaz ve İhmâliMuhammed ÇelikResmi Ortaokul Müdürlerinin Örgütsel İletişimin Bir Aracı Olarak Okul Whatsapp Gruplarına Yönelik Metaforik AlgılarıMuhammed ErsözSavaş Kurallarını Konu Alan Ayetler Bağlamında Kur’an’da Tabiatın KorunmasıMuhammed Felat AktanBağdatlı Rûhî’nin Divanında PeygamberlerOnur Özveri, Muhammed Kabak , İnan Yaman, İlknur İdin, Yaprak Uluferİzmir İlindeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde Algılanan ve Beklenen Hizmet Kalitesinin ÖlçülmesiAli Özdemir, Muhammed Kabak Hizmet Sektöründe Bekleme Hattı Sorunlarına Dematel Yönteminin UygulanmasıMuhammed Said TuğcuNuri Bilge Ceylan Sineması’nda Postmodernizmin YansımalarıMuhammet ÇakarPolitik Pazarlama Bağlamında Belediye Başkanlarının Performanslarının Genel Seçimlerde Mensubu Olduğu Partilere Etkisi: Bir UygulamaMuhammet Fatih KılıçTasavvufun İslam Sanatlarının Gelişimindeki Nazarî Etkisi: Türk Tasavvuf Mûsikîsi ÖrneğiMuhammet İrğatTüketim Toplumu’nda Gençliğin Var Olma Biçimi Olarak Sanallaşma ve Bir Ahlâkî Değersizleşme Biçimi Olarak Sanal (İmajinal) DeğerlenmeMuhammet İrğatDeğer Krizi: Bir Değer Varlığı Olarak İnsanın Doğal ve Yapay Değerlerinin Çatışması Muhammet Öksüz‘Buralarda Yabancı Yok’: Ankara’da Oflu Hemşehri Derneklerinin Kentlileşme Üzerine EtkisiMuhammet Özcan, Zafer ŞaştımCenani Dökmeci&#;nin Şiirlerinde VaroluşMuhittin KapanşahinVelid B. Abdülmelik’in Dış Politikası ve Endülüs’ün FethiMukadder ErkanDoris Lessing’in “On Dokuz Numaralı Oda”Sı: Aydınlanma Düşüncesine İlişkin Bir Eleştiri DenemesiMümine Kalındemirtaş Küçük, Merve KolcuAcil Sağlık Hizmetlerinde Geriatrik Aciller Muna SilavKültürel Mirasın Korunmasında Müzelerin ÖnemiMünire BaysanKütahya’da Bed-İ Besmele” Ya Da “Âmin Alayı’’ GeleneğiMurat AkaTes, Tariat ve Şine Us Yazıtlarında Sözlüksel Çok AnlamlılıkMurat AyarHalvetî Postnîşin Şâirlerin Divânları Işığında Bir Çetin Yol ‘Seyr U Sülûk’Murat Başarır, Mehtap Başarırİkinci Dünya Savaşı’nın Başlangıç ve Bitiş Evrelerinde Gazete Manşetleri: Karşılaştırmalı Bir AnalizMurat Çalışoğlu, Aylin AslanSınıf Öğretmenlerinin İstihdam AlanlarıMurat Demirci, Sezer KalkıciZ Kuşağının Alternatif Arayışı: Trekking TurlarıMurat DemirkolErdem Ahlakında Yetkinleşme Arzusunu Motive Eden Güç68Özgür Erakkuş, Murat Dilmaç, Muhammet KutluAz Gelişmiş Yerleşim Yerlerine Farklı Yerlerden Gelmiş Tüketicilerin Beklentileri ve Karşılaştıkları Sorunlar Üzerine Bir Araştırma: Erzurum İli Oltu İlçesi ÖrneğiMurat Hişmanoğlu, Raşit Çolakİngilizceyi Özel Amaç Olarak Öğrenen Türk Öğrenciler Tarafından Kullanılan Okuma Stratejilerine İlişkin Bir AraştırmaMurat KatarEfsaneye Göre Roma İmparatorluğu&#;nun Kuruluşu 33Murat Köylü15 Temmuz Sürecine Fetö&#;pdy Örgüt Yapılanmasının EtkisiServet Önal, Ayhan Küçük, Murat Mat Sayılı Kanun Çerçevesinde Kamu Sektöründe İç Kontrol Faaliyetleri: Bir Üniversite ÖrneğiMurat Öztürkİslam Öncesi Dönemde Türklerde Göçebelik MeselesiMurat SarıSosyal Medya BağımlılığıMurat SümerDijital Oyunların Yüzyıl Öğrenme Becerileri Üzerine EtkileriCanan Toplaoğlu, Murat YalçıntaşYerel Yönetimlerde Hizmetkar Liderlik Davranışları İle Örgütsel Vatandaşlık Davranışları ve İş Tatmini Arasındaki İlişkiMustafa Yıldırım, Murat YetkinTurizmde Yaşanan Krizin Müşteri Memnuniyetine Etkisi &#; Alanya ÖrneğiMürsel EthemSalih Akdemir ve “Son Çağrı Kur&#;an”In MukaddimesiMürsel Güler, İbrahim Kırmızı, Ömer Nasuhi Şahin, Cengiz Duranİktisat ve İşletme Bölümü Öğrencilerine Verilen Eğitimin Girişimcilik Eğilimlerine Etkilerinin Analiziİbrahim Kırmızı, Mürsel Güler, Ömer Nasuhi Şahin, Cengiz DuranKamu Kamu Yönetimi ve İşletme Bölümü Öğrencilerine Verilen Eğitimin Girişimcilik Hislerine Katkısının ÖlçülmesiMürsel Güler, İbrahim Kırmızı, Ömer Nasuhi Şahin, Cengiz DuranEğitimin Girişimcilik Kişiliği Üzerine Etkisi: İşletme - İktisat Bölümleri Karşılaştırması Mustafa Aça, Abonoz KüçükDoğu Karadeniz Hayvancıları ve Çobanları Arasında Halk Hukukunun Meslekî Temsilleri77Gürkan Uçar, Yılmaz Seçim, Mustafa AkturfanBitkisel Kaynaklı Antimikrobiyel Maddeler76Suzan Yalçın, Yılmaz Seçim, Mustafa AkturfanBalık Yağı Tüketimi ve Sağlık Üzerine EtkisiMustafa Aydemir, Nusret YılmazBir Gerçek İki Hayal: Yaşar Kemal İle Kemal Tahir’in Romanlarına Yansıyan Doğu İnsanıMustafa AydemirVaroluşçuluk Bağlamında Savaşın Edebiyata Yansıması: Özgürlük YollarıMustafa AyyıldızNazan Bekiroğlu’nun Romanlarının Tematik ve Teknik DeğerlendirilmesiÇağdaş Ceyhan, Mustafa Berkay AydınKüresel Yerel Etkileşiminde Bilim Gazeteciliği Dilinin Kuruluşu: “Popular Science” ÖrneğiMustafa Boz, Murat Çakırkaya, Polat YücekayaPerakende Sektöründe Müşteri Memnuniyetinin Önemi: Bir Süpermarket ÖrneğiMustafa Cagatay AslanPopulizm ve Liberal Demokrasi Rejimi Arasındaki Çelişki: Avrupalılaşma Sürecinde Bulgaristan ÖrneğiSimge Ünlü, Mustafa Cankut KurtEşcinsellik Karşıtı Propaganda Çalışmaları Üzerine Bir İncelemeMustafa ÇobanSelçukludan Cumhuriyete Medreseler (Kırılma Noktası Osmanlı Modern Döneminde Medreseler) Mustafa ÇöpoğluBelediyelerde İnsan Kaynakları ve Sorunları Mustafa Durmuş, Abdullah Gerçek Sağlık Çalışanlarının Problem Çözme Becerilerinin Kanıta Dayalı Tutum Algısı Üzerindeki EtkisiMustafa Durmuş, Abdullah GerçekÜniversite Öğrencilerinin Algılanan Stres Durumları, Biyo-Psiko Sosyal Durumları ve Stresle Baş Etme Davranışlarını Etkileyen Faktörlerin Değerlendirilmesine Yönelik Bir AraştırmaMustafa Genç, Ayşegül Koyuncu OkcaYörüklerin Geçim Kaynağı ve Dokumalarında: KeçiMustafa Gömleksiz, Birol MercanEndüstriyel Yığılma ve Uzmanlaşmanın Bölgesel Ekonomik Büyüme Üzerine Etkisi: Türkiye İmalat Sanayi Üzerine Bir İncelemeMehmet Aykanat, Mustafa GüçyetmezOsmanlı Anayasal Belgelerinde ve Kanun-I Esasi’de Birlikte Yaşamaya İlişkin Hükümler14Mustafa Hakkı Aydogdu, Fikret Kaya, Mehmet Emre Eren, Hatice Parlakçı DoğanOrganik Ürün Tüketim Nedenleri Üzerine Bir Araştırma: Şanlıurfa ÖrneklemesiMustafa KayaDoğal Hak Kavramı Bağlamında Hobbes ve SpinozaMustafa Kemal SancarYaratıcı Yönetmen Sineması ve Yeşim UstaoğluMustafa Kışoğlu, Özgül KeleşFen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (Gdo) İle İlgili Algıları Üzerine Bir AraştırmaMustafa Kışoğlu, Safiye AslanÖğreterek Öğrenme Yönteminin Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Çevresel Bilgi, Çevreye Yönelik Duyuşsal Eğilimler ve Sorumlu Çevresel Davranışlarına EtkisiMustafa Sami MencetTürkiye&#;deki Demokrasi ve Uzlaşma Kültürünün Sosyal Medya Üzerinden Okunması; Sosyal Medya Hesaplarında Siyasi İçerik Paylaşma EğilimleriMustafa Sarper AlapYabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi İçin Hazırlanacak Bir Sözlükte Bulunması Gereken ÖzelliklerMustafa TandoğanOtel İşletmelerinde Stratejik İnovasyonMustafa Torusdağ, M. Akif ArvasTürkiye’de Alternatif ve Nükleer Enerji Kaynakları İle Ekonomik Büyüme İlişkisi’nin Nedensellik AnaliziMustafa ÜnlütepeArsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesindetarafların Üçüncü Kişilerle Yaptıkları Hukuki İşlemlere Dayalı SorunlarYusuf Tepeli, Mustafa UysalOrtaokul Öğrencilerinin Ses Olayı İçeren Özel İsimleri Telaffuz Becerileri Üzerine Bir Durum ÇalışmasıMustafa Yalçın, Melis YalçınSosyal Medya Kullanımı ve Aile İçi İletişim İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Üzerine Bir AraştırmaZ. Beril Akıncı Vural, Mustafa YalçınKent Markalaşması Sürecinde Kalkınma Ajanslarının Rolü: İzmir Kalkınma Ajansı ÖrneğiMustafa YiğitoğluÖmer Polat’ın Romanlarında Kadının KonumuMutlu Uygun, Ebru GünerTüketicilerin Alışveriş Motivasyonları İle Hizmet Deneyimleri Arasındaki İlişkilerMutlu Uygun, Ebru GünerÜniversite Öğrencilerinin Eğitim Hizmeti Deneyimlerinin Fotoğraflara Dayalı Öykülemelerle İncelenmesiMutlu YorulduVergi Hukukunda Yorum ve Kıyas YasağıMutlu Yoruldu, Nilüfer Zeybek YorulduMücbir Sebep Halleri ve Sonuçlarının DeğerlendirilmesiMutluhan Taş, Ali Kemal Kakanİnsan Yetiştirmede Türk İslam Sanatlarının Rolü N. Betül GüneyXıx. Yüzyılın İlk Yarısında Osmanlı-İran İlişkileri Üzerine Bir DeğerlendirmeNaci Atalay Davutoğlu, Birol Akgül, Erşan YıldızUlusal Düzeyde Sanayi 4. 0’a Göre Yeniden Yapılanmanın İşletme ve Sektörlere Ekonomik EtkileriNaci Atalay DavutoğluDördüncü Sanayi Devrimi Unsurlarından Bulut Bilişim Sistemi ve Hizmetlerin İnterneti Kapsamında İşletmelerde Sanal Organizasyonlar OluşturmaNacide Uysal, Merve UzunAlanya’da Kültür Turizmi Potansiyeli ve Turizm İşletmeciliği Lisans Öğrencilerinin Buna İlişkin Algıları Üzerine Bir UygulamaNaciye AtışFelsefe Doğa İlişkisinde Spinoza Felsefesi69Naciye Çetinkaya, Şahin ÇetinkayaTürkiye Ekonomisinde Siyasi İstikrarın Orta Gelir Tuzağından Çıkışına Etkileri: Dönemi Naciye SaglamBilge Karasu’nun Göçmüş Kediler Bahçesi İsimli Kitabından Aynı İsimli Öyküsü ve İngilizce Çevirisine Çeviri Göstergebilimi Yöntemi İle Bir BakışNagehan Uçan EkeTürk Dili ve Edebiyatı Öğrencilerinin “Şiir” Kavramına Yönelik Metaforik AlgılarıNagihan Durusoy ÖztepeÇalışma Yaşamında EmeklilerNahit Yılmaz, Vural ÇağlıyanHizmet İşletmelerinde İnovasyon: Sağlık Kurumları Çalışanlarının İnovasyon AlgısıNail KaragözSeyyid Ahmet Arvasi’nin İhmal Edilmiş Bir Eseri: “İlm-İ Hal” ve DüşündürdükleriNail KaragözKastamonulu Çok Yönlü İlim Adamı İhsan Ozanoğlu’nun Eserleri Üzerine Bir DeğerlendirmeNaile ÇevikÇağdaş Seramik Sanatında Kavramsal Süreçte Minimalistik Unsurlar ve Bireysel UygulamalarNaile Rengin OymanGeçmişten Günümüze İpek Üzerine Bölgesel Renklendirme ve ÇeşitleriDurmuş Ali Ceylan, Naim Çağlar DiriMeslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Profilini Belirlemeye Çalışan Bir Araştırma: Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu ÖrneğiNaime DinçMadde-Alkol Bağımlılarında Çocukluk Dönemi Bağlanma Stilleri İle Aleksitimi Düzeyleri Arasındaki İlişki: Ankara Amatem ÖrneğiNamık Huseyinli, Hakkı ÖzbaşUluslararası Sözleşmelerde ve Türk İş Hukukunda Geçici İş İlişkisi ve Özel İstihdam Bürolarına İlişkin DüzenlemelerNamık HuseyinliYıllık Fazla Mesai Sınırı Üzerinde Çalıştırılması Halinde İşçinin Fesih Hakkının Değerlendirilmesi (Karar İncelemesi)Namık Öztürk, Abdülkadir Özen, Erdal Yıldırım, Burcu Özge Özaslan ÇalışkanBirey-Örgüt Uyumu ve İşten Ayrılma Niyeti Arasındaki İlişkide Örgüte Bağlılığın Aracılık RolüNazife Burcu TakılBağlam Dışı Dil Kullanımının Okuma ve Yazma Becerilerine EtkisiNazife Burcu Takıl Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Okuma ve Yazma Becerisini Geliştirmeye Yönelik Bir Etkinlik: “Arkadaş Diktesi”Nazlıgül GülcanYeşil Yönetim-Finansal Performans İlişkisi: Bıst 50 Endeksi’nde Yer Alan İşletmeler Üzerine Bir UygulamaÖğr.gör, Necati Akyüz, [email protected], Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, funduszeue.infoç.dr, Muhammed İhsan Çubukcu, İ[email protected], Bayburt Üniversitesi, Nejla Binici DemirTürkiye’nin Lojistik Perfomansının AnaliziNazmi Özerol, Necla DağSait Faik Abasıyanık’ın Medarı Maişet Motoru Romanında ÜtopyaNecla Kuduz, Semra AytuğSatış Geliştirme Tekniklerinin Hazcı (Hedonik) Tüketim Etkisi Üzerine Bir AraştırmaNermin KişiGiyilebilir Teknolojilerle Mavi Okyanuslara AçılmakNermin Kişiİnovatif Şirketlerin Özellikleri Üzerine Bir AraştırmaNeşe AğkurtAmasya Iı. Bayezid İlhalk Kütüphanesi’nde Bulunan 5 Adet ElyazmasıNeşe Arda Onar Yüzyıl Topkapı Sarayı Çini Panolarında Yer Alan Çiçek MotifleriNeşe Arda OnarJean Baptiste Vanmour’un Resimlerinde Türk KahvesiNesim SönmezSaray Şairi Mesture Mahşerefer Hanım ()Neslihan ÇakıroğluKadına Yönelik Şiddet ve Medya: Gazete Haberlerinde Kadına Yönelik Şiddetin Görünürlüğü Neslihan DoygunKent Halkının Çevre İle Etkileşiminde Açık ve Yeşil Alanların ÖnemiNeslihan Doygun, Ayşenur İskenderKentsel Yeşil Alanlarda ve Kent Mobilyalarında Kullanımlardan Kaynaklanan Zararlar Üzerine Bir AraştırmaNeslihan KıyarAlternatif Bir Uzam Olarak ‘Duvar’Neslihan KorkmazAmasya Taşova İlçesi Özbaraklı Köyü CamileriNeslihan ÖzgençKültürün Endüstrileştirilmesi Bağlamında Sanatın Üretimi ve TüketimiNesrin DeliktaşlıYemin Metinlerinin Dilsel ÖzellikleriS. Sibel Sevim, Nesrin YeşilmenGeleneksel Mardin Takıları ve Alternatif Malzemelerle Çağdaş Takı ÖrneklerıNamık Çençen, Neval Akça BerkKktc ve Türkiye Ders Kitaplarında Ortak Tarih: Ortaöğretim Tarih Ders Kitaplarının Karşılaştırmalı Olarak DeğerlendirilmesiNevra Vardal AtakMaria Kuncewiczowa&#;nın Cudzoziemka (Yabancı Kadın) Başlıklı Romanında Yabancılaşma MotifiNigar Karagül, Veli Rıza KalfaPamukkale Üniversitesi’nde Okuyan Öğrencilerin Başarı Durumlarını Etkileyen Faktörlerin Lojistik Regresyon Analizi İle Belirlenmesi: Honaz Myo ve Mühendislik Fakültesi ÖrneğiAsiye Uğraş Dikmen, Nihan Ak, Seçil Özkan, Hakan TüzünBirinci Basamak Personelin Sağlık Okuryazarlığı İle İlgili Bilgi, Tutum, Davranışlarının SaptanmasıNilay Karasakal, Benan Yücebalkanİş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının Çalışanların Stres Düzeylerine Etkisi İle Demografik Özellikler - Stres İlişkisini Ortaya Koymaya Yönelik Alan AraştırmasıNilgün Atıcı KöktaşFeminizm ve Ekonomi Politik: Türkiye ÖrneğiNilsen KundakcıTablet Bilgisayar Seçimi İçin Bütünleşik Çok Kriterli Karar Verme YaklaşımıNilüfer Öztürk AykaçMahalle Dokusunun Televizyonda Temsili: “Hangimiz Sevmedik” DizisiNilüfer Tanç, Süleyman YiğitLâmi’î’nin Vâmık U Azrâ’sında Mahallîleştirme YöntemleriNilüfer Tanç, Jülide ErkenNecâtî Bey’in Gazellerinde Hüsn-İ Ta’lîl Sanatının İşleviNiyazi İpek Rus Dış Politikasının ‘Yapanı’ Olarak Ulusal Rol AlgısıNizamettin DoğarTürk Sineması Örneklemi Bağlamında, Türkiye’nin Batı İle Kültürel Yakınlaşma SerüveniHalil Akmeşe, Sercan Aras, Nuh Muhammet KetenciOtel İşletmelerindeki Yöneticilerin Muhasebe Eğitiminden Beklentileri: Konya’da Faaliyet Gösteren Otel İşletmeleri Üzerine Bir AraştırmaFidan Korkut Owen, Nur Demirbaş Çelik, Türkan DoğanPsikolojik Sağlamlık ve İyilik HaliNuran Çakır, Canan GürselLise Öğrencilerinin Bağlanma Stillerinin Cinsiyet, Yaş, Sınıf Düzeyi ve Bazı Sosyodemografik Değişkenler Açısından İncelenmesiSibel Kılıç, Nuray Öz Cevizİran Geleneksel Kadın Giysi Geleneği ve Yaşanan Toplumsal Hareketlerin Giyim Kültürüne&#;aksesuarlarına Etkisi Nurbiye Uz, Ayfer UzMavi Dünya: Yves Klein’ın Resim ve HeykelleriNurcan KutluBıo-Couture: Giyilebilir GelecekNurcan Yücel, Bihter YaldızNöropazarlama Çerçevesinde Kadına Yönelik Şiddet Temalı Kamu Spotlarının Eye Tracking Analizi Yöntemi İle İncelenmesiYalçın Yılmaz, Nurgül Soydaşİzleyici Kitlenin Demokratik Katılım Beklentisi: Bireysel Bir YanılsamaNurhan KocanDoğaya Saygı Doğa(N)In HakkıKemal Vatansever, Nuri AvşarlıgilPortföy Yönetim Şirketlerinin Etkinlik Ölçümü:veri Zarflama Analizi UygulamasıNuri YazıcıÇok Uluslu Yapıdan Ulus Devletlere Geçiş Süreci Üzerine Bir İnceleme (Yugoslavya Örneği)Nuriye GaripağaoğluBölge Planlamada Coğrafi Haritaların Önemi ve KullanımıNursel KaracaTürk Çini Sanatında Kullanılan Motifler ve Anlamları Üzerine Bir DerlemeNurten KımterDkab Öğretmen Adaylarının Topluma Hizmet Uygulamaları Dersine Yönelik Algıları İle Mental İyi Oluş Durumları Arasındaki İlişki Üzerine Bir AraştırmaNurullah EsendemirElif Şafak&#;ın Aşk Romanında Taassup-Tasavvuf ÇatışmasıNurullah Karta Osmanlı Şehirlerinin Oluşumu İaşesi ve Finansmanı The Formatıon, Subsıstence And Fınance Of Ottoman Cıtıes Ogün Çakır, M. Cihangir DoğanPostmodern Etik ve PedagojiOğuzhan Ece, Elif Kızılgöz, Dursun Ali TakmazDeğer Maksimizasyonunda Değer Temelli Yönetim İle Kurumsal Sürdürülebilirlik İlişkisinin Belirlenmesi: Bıst’da Bir Uygulama60Oğuzhan Gözek Beynimiz Bizi Kandırıyor Mu?Oktay DumankayaEski Anadolu ve Mezopotamya&#;da Nehir Taşıtları Oktay Kızılkaya, Emrah SofuoğluTürkiye’de Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları ve Portföy Yatırımlarının Cari İşlemler Açığı Üzerindeki EtkisiÖmer Aydınlıoğlu, Birgül AlıcıAnimasyon Filmlerin Kent Markalaşmasına Yönelik Kullanımı: Ayas ve Kötü Kedi Şerafettin ÖrneğiÖmer Aytaç Aykaç, Aydın GörmezPaul Auster’ın Yalnızlığın Keşfi Adlı ve Diğer Otobiyografik Kurgu Eserlerinde Travma EtkisiÖmer Faruk Aslan, Emine Demet Ekinci HarmancıKadın Yoksulluğuyla Mücadelede Mikrokredinin Rolü: Erzurum İli ÖrneğiÖmer Fatih TekinBilim Felsefesinde İlgi Kayması: Popper-KuhnÖmer Güngör, Zafer Cesur, Barış Demir, Öznur Gökkayaİş Güvenliği Kültürünün Oluşturulmasında Eğitimin ÖnemiÖmer Oğuzhan DostiAmerikan Basınında Rıza Pehlevi&#;nin Atatürk&#;ü ZiyaretiÖmer Okan Fettahlıoğlu, Alican AfşarPsikolojik Sözleşme İhlali, Duygusal Zeka ve Yabancılaşma Algısallığı Üzerine Alan AraştrmasıÖmer Okan FettahlıoğluLieratüre Yeni Bir Kavram Önerisi: İndigo Liderlik ve İndigo Liderlik Ölçeği GelişirilmesiÖmer Şirin, Şevval NeslizadeEvliya Çelebi Seyahatnamesin’ De Harput ve Çevre Yerleşim Yerleri İle Kültür Envanterinin Diğer Kaynaklarla ve Günümüzdeki Hali Üzerine Karşılaştırmalı AraştırmasıÖmür Alyakut, Emine Zafer ÖçbeArap Turistlerin Kartepe Destinasyonu Tercihlerine Yönelik GörüşleriÖnder Kethüda, Süleyman Ağraş, Öznur KarayelOtomobil Yetkili Servislerinde Sunulan Hizmetlerden Memnuniyetin Başkalarına Tavsiye Üzerindeki EtkisiOnur AykaçHalk Şiirinde ‘Şathiye’ Yazma Geleneği ve Modern Bir Şathiye Örneği74Onur Kaya Yüzyılın Başında Britanya&#;daki Sosyo-Ekonomik Koşullar ve Shaw&#;ın Major Barbara Oyunu75Onur KayaAmerikan Tarihinde Kitlesel Medya ve Eğlencenin DönüşümüOnur KılıçKorku Sinemasının İç Mekan Tercihlerine Bir BakışOnur KılıçSürdürülebilir Mimaride Atık ve Geri Dönüştürülen Malzemelerin Rolünün İrdelenmesiAyşen Tükel, Onur Köksal Okul Öncesi Eğitim Programı İle İlgili Öğretmen Görüşlerinin DeğerlendirilmesiOzan Bahar, Mehmet Avcı, Nur Çelik, Onur YıldızKültür Turizminin Dalyan Bölgesindeki Etkilerinin DeğerlendirilmesiOnur Yılmaz, Sezen Ceren Yılmaz - Almanya’nın Ulus Devlet Olma Süreci ve Osmanlı Devletine EtkisiOrçun AlpayThe Irony Of Socıal Realısm: Sots-Art As An Early Stage Of Russıan PostmodernısmOrhan HanbayErken Yaştaki Çocuklarda Anadili Gelişimine Yönelik Uygulama ÖnerisiOrhan IrkBağımsızlıklarının Yılında Hindistan-Pakistan Arası İlişkilerin DeğerlendirilmesiOrhan Kandemir, Esra GökbeşeYabancı Uyruklu Müslüman Öğrencilerin Kastamonu İlinin Helal Turizm Potansiyeline Yönelik Düşünceleri56Orhan Sami SezginMedya Etik Kuralları Çerçevesinde Radyo Televizyon Üst Kurulu Uygulamaları ve İdari Yargı KararlarıH. Bahadır Yanık, Osman Bağdat Sınıf Matematik Ders Kitabının Bağlamsal Açıdan DeğerlendirilmesiOsman Bağdat, H. Bahadır YanıkMesleğe Yeni Başlayan İki Matematik Öğretmeninin Sorgulama Becerilerinin Gelişiminin İncelenmesiOsman Bülent YorulmazBir Osmanlı Subayı, Resneli Çarkçı Yüzbaşı Osman Efendi Osman Bülent Yorulmaz Osmanlı Dönemi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bulunan Mezar Taşı ve Çeşme KitabeleriOsman Çimen, Mehmet Yılmaz, Gamze KarakuşOrtaöğretim Öğrencilerinin Su Sorunu İle İlgili Algılarının Senaryolar İle DeğerlendirilmesiBahar Şebnem Eldeniz, Mehmet Yılmaz, Osman ÇimenKızılcahamam Halkının Nesli Tükenmekte Olan Kara Akbaba (Aegypius Monachus) İle İlgili Farkındalık DüzeyleriAytekin Kalkan, Osman Çulha“Ölmez Ağacın” Ölümsüz Lezzetleri: Didim’de Zeytin ve Zeytin Yağından Hazırlanan Yöresel YiyeceklerOsman Nuri ŞahinTms - 18 Hasılat Standardı ve Muhasebe UygulamalarıOsman Nurullah Berk, Emel Gelmez, Derya Özilhan ÖzbeyYükseköğretimde Servqual Ölçüm Modeli İle Hizmet Kalitesinin Ölçülmesi Üzerine Bir Uygulama: Selçuk Üniversitesi ÖrneğiOsman TürkReşat Nuri Güntekin’in “Yeşil Gece” Adlı Romanında Yer Alan Birleşik Zamanlı Bildirme (Haber) Kiplerinin Tespit EdilmesiÖzcan BayrakMilli Edebiyat Dönemi Romanlarında Anadolu’ya Bakış ve Anadolu’nun BakışıÖzcan Bayrak, Tahsin YaprakTevfik Fikret’in Şiirlerinde Bellek MekânlarNuri Doğan, Özge Bıkmaz BilgenMonoton Homojenlik Modeli İle Madde Analizi Özge Bıkmaz Bilgen, Berker BulutÇok Katmanlı Okur Yazarlık Ölçeğinin Madde Tepki Kuramı İle AnaliziÖzge Demirdelen, M. Tevfik OdmanKüresel Isınmanın Yol Açtığı Sorunlardan Biri: İklim Mültecilerinin Hukuki StatüsüÖzge KaripBir Ruhta İki Kadın: Sylvıa Plath ve Nilgün MarmaraÖzgül EkinciKapitalizmin Araçsal Aklının Getirisi Olarak Kültürel Dönüşüm ve Adorno’nun EleştirisiÖzgür ÇetinerSiyahın En Güçlü Tonu: Zonguldak Kömür Havzasında Şirket Kompleksinin Oluşumu, Alper Yılmaz, Özgür ÇetinerTürkiye Ekonomisinde Risk: Kredi Temerrüt Takası, Cari Açık ve Döviz Kuru Arasındaki İlişkiAbdullah Yiğit Güngör, Muhammet Kutlu, Özgür Erakkuş, Murat Dilmaçİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunlarına Yönelik İş İlanlarının Genel DeğerlendirmesiÖzgür Kayapınar, Pınar Yürük, Burcu Ören Özer, Serdar ÖzerÖğrencilerin Algıladıkları Hizmet Kalitesi İle Memnuniyetleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi Özgür KoçakOrtaokul Öğrencilerinin Müzik Dersine İlişkin Tutumlarının Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi (Sinop Örneği)Özgür Önen, Abdullah KayaoğluMeslek Liselerinde Öğrenci Devamsızlık Nedenleri57Özgür SarıKentsel Soylulaştırmada Kültür Endüstrisinin Rolü: Santral İstanbul ÖrneğiÖzgür YıldızFransız İhtilali’nin Tarih Derslerinde Öğretimi Üzerine DüşüncelerÖzgür YıldızYakınçağ Tarihi Öğretimi Üzerine Kısa Bir DeğerlendirmeÖzlem Akın, Gözde Sungu-Esenİçerden Öğrenenlerin Ticaretinin Bilgi İçeriği: Türkiye’den BulgularÖzlem Acar, Dilek SönmezSanatını Seç Keşfe ÇıkÖzlem Aydoğmuş Ördemİletişimsel Eylem Kuramı Çerçevesinde Mikro-Kosmos Yaşam AlanlarıÖzlem Bektaş Öztaşkın, Engin ZabunOrtaokul Öğrencilerinin Sosyal DuyarlılıklarıÖzlem BelkısDramatik Yazarlık Eğitiminde Yeni EğilimlerÖzlem Belkıs, Hatice ŞaşmazTiyatro Sanatında Oyun Metninin Yeri Özlem Çetinkaya Bozkurt, Nil Esra DalAntalya’da Organize Sanayi Bölgesinde Faaliyet Gösteren Kobi’lerin Pazarlama Sorunları Üzerine Bir AraştırmaGülin Tuğçe Söyleyici, Özlem Çetinkaya BozkurtSosyal Medya ve Tüketici Davranışları İlişkisi: Türkiye’deki Sosyal Medya Kullanıcıları Üzerine Bir AraştırmaÖzlem Demir, Gülçin Taşkıranİibf Son Sınıf Öğrencilerinin İş Bulma Ümitlerini Etkileyen Faktörler Üzerine Nicel Bir Araştırma54Özlem Demirel DönmezDobruca Türk Ağızlarında Kullanılan “Bitta” Sözcüğü Üzerine Bir İncelemeÖzlem Demirel DönmezSilistre İli Dulovo İlçesi Türk Ağızlarında Bektaşilikle İlgili Sözcükler ve Kullanımları Üzerine Bir DeğerlendirmeÖzlem DemrenMacaristan’da Türk-Kuman Çobanlık Kültürünün İzleriÖzlem Duğan, Emre Vadi Balcı, Salih TiryakiYabancı Uyruklu ve Türk Öğrencilerinin İletişim Becerilerinin Karşılaştırılması: Uşak Üniversitesi ÖrneğiÖzlem Ersoy, Zeynep Kurtulmuş, H. Kübra Özkan, K. Büşra Kaynak EkiciKaynaştırma Sınıflarında Bulunan 5 Yaş Çocuklarının Özel Gereksinimi Olan Çocuklara İlişkin Görüşlerinin İncelenmesi Zeynep Kurtulmuş, Özlem Ersoy, K. Büşra Kaynak Ekici, H. Kübra ÖzkanOkul Öncesi Öğretmenlerinin Özel Gereksinimi Olan Çocukla Çalışma Konusundaki GörüşleriÖzlem KayabaşıYakup Kadri Karaosmanoğlu&#;nun Hikâyelerinde KarakterlerÖzlem KoçyiğitAntonio Vivaldi: Op. 10 Flüt Konçertolarının Flüt Repertuvarındaki Önemi Üzerine Bir İncelemeÖzlem ŞahinAli&#;den Muazzam Bir Mansûrnâme Örneği: Manzûme-Yi Hikâye-Yi MansûrÖzlem UğuroğluKorku Kavramı ve Sinemaya YansımasıÖzlem ÜnalanKadın Halk Şairlerinin Şiirlerindeki Mizahi Unsurlar Öznur Yemez , Damla YükünçOedipus Complex Rebound: A Comparative Reading Of Yusuf Atılgan’s Aylak Adam And Virginia Andrews’ Garden Of ShadowsS. Sibel Sevim, Öznur Yıldırımİşlevsel ve İşlevi Dışlanan Özgün Sofra Seramikleri Üzerine DeğerlendirmelerÖznur YılmazTürkiye&#;de Müzik Sosyolojisi Bağlamında Popüler Kültür ve Popüler Müzik Tartışmaları: Arabesk ÖrneğiPakize Çoban Karabulutİsmet İnönü Döneminde Ziraat Bankası’nın Köylüye Verdiği KredilerPelin Avşar Karabaş, Merve ÖzkanResim Sanatında Figürün Kullanımı ve Figüratif Resimleriyle Lucıan Freud Pelin Avşar Karabaş, Rabia Sena TuğKavramsal Sanat Süreci İçerisinde Öncü Sanatçıları ve Eserleriyle Yoksul SanatPelin BudakZaman Mefhumu Karşısında Ölüm Olgusunun Tüketilen ve Değişen YüzüPelin Mastar Özcan, Gül KayalıdereKaldor Tipi Vergileme:teorik Bir YaklaşımPelin Öğüt Yıldırım, Aslıhan Ardıç Çobaner Üniversite Gençleri Kamu Spotlarını Nasıl Okuyor: Madde Bağımlılığı Üzerine Bir Alımlama ÇalışmasıPelin ÜgümüSimülasyon Evreninde Hipergerçeklik Satmak: “Türk Hava Yolları - Batman V Superman: Dawn Of Justıce” ÖrneğiPerihan Ölker, Gökhan Ölkerİtalyancada Türkçenin Seyri79Pınar AkarçayKavramsal Bir Değerlendirme: Kent Yönetimine Katılma Hakkı ve Kent Hakkı80Pınar Akarçayİsveç ve Türkiye’de “Devlet Baba” Pınar Çomuk, Sibel SelimTürkiye’de Yoksunlukve Sosyal Dışlanma: Karşılaştırmalı Bir AnalizPınar Evrim Mandacı, Efe Çağlar ÇağlıTürkiye’ De Konut Fiyatlarında Balon Var Mı? İller Üzerine Bir AraştırmaPınar SomakcıSanatçı ve Akademisyen Bağlamında Türkiye’deki Kadın Kanun İcracılarıPınar SomakcıOsmanlı Döneminde Müzik Eğitimi ve KurumlarıÖzlem Tan, Pınar Yürük, Özgür KayapınarÖğrencilerin Sosyal Medyaya ve Sosyal Medya Reklamlarına Yönelik Algılarının İncelenmesiR. Ilker Gokbulut , Özgür KaragülleTestıng The Valıdty Of ‘Bad Luck’ And ‘Bad Management’ Hypotheses In Turkısh Bankıng IndustryKadir Pepe, Rabia ÖzkurtLise Öğrencilerinin Beden Eğitimi ve Spor Dersine Yönelik Tutumlarının Okul Türü ve Aktif Spor Yapıp Yapmama Değişkenleri Açısından DeğerlendirilmesiRabiye ÖzberkSergey Dovlatov’un Bavul’undan ÇıkanlarRafig İmraniArkeoloji Kazıntılarda Karapapak Türklerinin Saz, Âşıklık Geleneği TarihiAyten CeferovaArkeoloji’de Türk Halay Dansları’nın Tarihi ve ÖzellikleriYunus Demir, Rahime Fulya YükselKemalist İdeolojide Kadın İmgesi Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi Bir Lütuf Mu Yoksa Kazanılmış Bir Hak Mı?Rahiya UmirbekovaKazakların Aile Değerlerinin Şekillenmesinde Ulusal Mantalitesinin Rolü Ramazan Arı“Kötü Son”La Neticelenen Tahkiyevî Metinlerde Kelebek Etkisi -Yaprak Dökümü Örneği-Ramazan ErdağSuriye Denkleminde Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekâtı: İç ve Dış EtkilerRamazan TopraklıGelendost’tan Söğüt’e Kayıların Meçhul MâcerasıRasim Babahanoğlu, Doğa Başer Türkiye&#;de Okul Sosyal Hizmetinin Önemi ve Gerekliliği: Konya ÖrneğiRebiyyet AslanovaKültürlerın Ortakyaşamının Azerbaycan ModelıRecep ÇakrakBilirkişilerin Gerçeğe Aykırı Rapor Düzenlemesinin Hukuki SorumluluğuRecep ÇakrakYemin Delilinin Gerçeğe Aykırı Olmasının Cezai Sonuçları48Recep DikiciOsmanlı Dönemi Antalyalı Âlimler Recep ÖzdemirSahih Halvetin Nikâha Etkisi

    Can Yoldaşım Bölüm Özeti ve fragmanı sizlerle. Bu bölüm Kanal 7 ekranlarında 21 Nisan Perşembe Can Yoldaşım  bölüm olarak gelecektir. Bu haberimizin içeriğinde;

    • Can Yoldaşım bölüm özeti
    • 21 Nisan Perşembe Can Yoldaşım Özeti
    • Can Yoldaşım Bölüm Fragmanı
    • 21 Nisan Can Yoldaşım Neler Olacak
    • 22 Nisan Cuma Can Yoldaşım Bölüm Fragmanı (Gelecek Bölüm)

    Sorularını detaylı olarak cevaplayacağız. Gelin öncelikle 21 Nisan Perşembe Can Yoldaşım Bölüm Özeti vererek konuya başlamadan önce bu bölümün ana konusu; &#;Lalima&#;nın düğünü Rathi Evinde yapılır!&#; öne çıkacak. İşte detaylar.

    =>22 Nisan Cuma Can Yoldaşım Bölüm Özeti ve Fragmanı için tıklayınız.

    Can Yoldaşım Bölüm Özeti Dinlemek için &#;Listen in Browser&#; kısmana tıklayınız.

    Can Yoldaşım Bölüm Özeti

    Minakşi’nin konuşması ile başlar. Minakşi Santos’un başına gelenleri, Suraj’ın Sandiya’yı dükkana kilitlediğini ve Sandiya’ya defalarca yalan söylediği olayları anlatırken, Sandiya Minakş’yi durdurur. Olayın kapandığını ve unuttuğunu söyler. Minakşi bunu Suraj’ın unutmadığını, özür dilemek için fırsat kolladığını söyler.

    Sandiya Suraj ile konuşacağını, özür dilemesine gerek olmadığını söyleyeceğini açıklar. Chatturi ise özür dilemenin çözüm olmadığını, özür dilemek işi daha da büyüteceğini söyler. Sandiya ve Minakşi anlamaz. Chatturi de bir örnekle olayı anlatır. Telefonu alıp kocasının yanına koyar. Kocası çay içerken düşmek üzere olan telefonu yere düşürünce, Chatturi’nin kocası özür diler.

    Chatturi aslında düşmek üzere olan telefonu kendi düşürdüğü için şimdi çok pişman olduğunu ve özür dilemesi bile bu olayı ona unutturamayacağını Sandiya’ya açıklar. Sandiya Chatturi’nin örneğini iyice düşündükten sonra Suraj ile arasının düzelmesi için bir şeyler yapmayı düşünür.

    Minakşi basit bir örnek için kedi telefonunu kırdığını, bu kadar çok parayı nasıl kazandığını sorar. Chatturi ise kazandığı para kişiye özel ve sır olduğunu, lakin kırılan telefon Minakşi’nin olduğunu açıklayınca, Minakşi sinirlenir ve Chatturi’yi dövmek için onu kovalar.

    Can Yoldaşım Bölüm Özeti (21 Nisan Perşembe) Minakşi Sandiya'yı Kandırır

    Lalima’nın evlilik öncesi haldi töreni yapılır. Sandiya ilk olarak Lalima’nın yüzüne haldi uygular. Minakşi haldinin içinde taş kolar. Minakşi gittikten sonra Santos haldinin içinde taş görünce şok olur. Bunu Minakşi’nin yaptığını düşünüp ona kızmak ister. Minakşi ise kendisi yapmadığını, Emily’in yapmış olabileceğini söyler.

    Minakşi haldiyi Emily’in öğüttüğünü, içinde taş varsa onun yapmış olabileceğini söylemesine rağmen, Santos yakın zamanda kocasını kaybettiği için Emily’e bir şey demez. Kendi gidip haldi öğütmek ister. Chatturi de kendi öğütmek istese de Santos buna izin vermez.

    Minakşi Santos’un çok değiştiğini, eski sert tavırlarından eser kalmadığını açıklar. Chatturi de Santos’un değiştiğini fark ettiğini söyler.

    Chaturi ile Minakşi Sandiya’dan Suraj’a karşı sert olmasını, aksi halde aynı hatayı defalarca yapacağını söyleyerek onu ikna ederler. Suraj alt kata gelir ve Sandiya’dan özür dilemek ister. Ayağı takılır ve Sandiya’nın yanına düşer. İkisi birbirlerine uzun uzun bakar. Sandiya Chatturi’nin sözlerini hatırlar ve Suraj’a kızar. Gözünün önüne bakmasını ister.


    Bizlerden özet bekleyen arkadaşlar
    Google&#;a
    &#;&#;
    yazıp, sitemize gelerek bizlere destek olabilirsiniz.


    Suraj Sandiya’nın değişen tavırlarına canı sıkılır. Bu sırada yanına Vikram ve Chattur’nin kocası Bholaram gelir. Bholaram olaylardan az çok haberi olduğunu, kadınlara karşı hassas olmanın iyi olmadığını, kılıbık olmamasını ister. Suraj centilmen biri olduğu için Bholaram’ın sözlerini dinlemek istemez. Lakin Bholaram eski Sandiya’yı istiyorsa bunu yapması gerektiğini söyler.

    Sandiya ayağının halhalı kıyafetine takılır. Suraj onu görür ve yardım etmek ister. Lakin Bholaram’ın sözlerini hatırlar. Bu sırada Sandiyada Minakşi ile Chatturi’nin sözlerini hatırlar. Sandiya Suraj orada durmasına rağmen, oğlu Ved’den yardım ister. Suraj Lalima’nın düğünü bitmeden, aradaki küskünlüğü bitirmek için bir şeyler yapmayı düşünür.

    Can Yoldaşım Bölüm Özeti (21 Nisan Perşembe) Lalima'nın Düğünü!

    Minakşi yemek yaparken haldiye eklediği taşları ve dolayısı ile Emily’e attığı iftirayı düşünür. Bu sırada yanına Emily gelir. Bholaram‘ın çektiği videoda Minakşi’nin haldiye taş koyduğunu gördüğünü, neden kendisini rezil etmek istediğini sorar. Minakşi önce inkâr eder. Emily’de durumu Santos’a anlatacağını söyleyince, Minakşi ona gerçeği şöyle açıklar.

    “Emily Santos sana karşı donuk davranıyor. Sevgisi ve siniri adeta kayboldu. Yeniden bir aile olmak için eskisi gibi Santos sana kızması için böyle bir şey planladık.”

    Emily bunu duyunca Minakşi’den özür diler. Bundan sonra Santos’un sevgisini kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağını söyler.

    Lalima’nın düğünü için hazırlıklar başlar. Rathi evine bir telefon gelir. Minakşi düğünün adresi Rathi evinde olduğunu söyler. Telefonu kapattıktan sonra benzer şekilde birkaç telefon daha gelir. Minakşi sorunun ne olduğunu anlayınca, Santos’a kayın babası Arun’un bastırdığı düğün davetiyesinden düğünün yapılacağı yerin adresi olmadığını söyler. Santos Arun’ bu büyük hatasından dolayı kızar.

    Düğün sırasında kimlerin nasıl dans edeceği kararlaştırılırken, Suraj ile Sandiya birbirlerini dans ederken hayal eder. Minakşi Suraj işle dans edip etmeyeceğini sorar. Sandiya ise şöyle der.

    “Suraj’a güvenemem. O beni taşıyamaz ve düşürür!”

    Suraj da Vikram’ın yanında Sandiya ile dans etme meselesinde Sandiya ile dans edemeyeceğini, onu taşıyamayacağını, son zamanlarda çok kilo aldığını söyleyince, Sandiya’nın canı sıkılır.

    Can Yoldaşım bölüm özeti alt kısımda devam ediyor. Sakın bir yere ayrılmayın. Kaynak funduszeue.info

    21 Nisan Perşembe Can Yoldaşım Bölüm Özeti

    Santos herkesin içinde Arun’a kızınca, Arun dışarı çıkar. Minakşi hemen arkasından gider. Ona sakin olmasını söyleyip tatlı ikram eder. Arun daha soran karnı ağrıdığını söyleyerek eve gelir. Minakşi Emily’in ona tatlı verdiğini, buna karşı çıkması gerekirken çıkmadığını ve kendisini “kocaman adam ne yiyeceğini kendisi bilmesi gerekiyor” diyerek savunduğunu Santos’a söyler. Santos ise yine Emily’e bir şey demez.

    Sandiya, Chatturi ve Minakşi Suraj’ı Sandiya’nın ayağına çağırmak için plan yaparlar. Aslında plan içinde plan vardır. Chatturi Suraj’ın yanına gider ve Sandiya’nın düştüğünü, ayağını incittiğini söyler. Suraj hemen onun yanına gitmek istese de Vikram ve Chatturi’nin kocası Bholaram onu ​​durdurur.

    21 Nisan Perşembe Can Yoldaşım Bölüm Özeti Masum dizisinin Gopi'si Geldi

    Sandiya yardım istemesine rağmen Suraj’ın gelmediğini görünce canı sıkılır. Chatturi de Sandiya’nın artık çekici olmadığını, Suraj’ın gözü başkalarında olabileceğini söyleyip, Sandiya’yı kışkırtır.

    Sandiya kendisine çeki düzen vermek ister. Hemen odasına gider. Bu sırada Vikram ve Bholaram Sandiya’nın bir şeyi olmadığını, Suraj’a Sandiya’yı göstererek söyler. Sandiya düğünde dans etmek için kurs alır. Vikram ve Bholaram da Suraj’ı kıskandırmak için Suraj’ın da bayan dans hocasında dans eğitimi alır.

    Vikram ve Bholaram her şeyi organze eder. Minakşi Sandiya’yı Suraj’ın bayanla dans ettiği yere getirir. Vikram da halıyı çeker. Suraj ile dans hocası düşer. Sandiya onları sarmaş dolaş görünce sinir olur.

    Vikram Sandiya’nın kıskanmadığını söyler. Suraj da Sandiya’nın olgun biri olduğu için kıskanmadığını söylese de Bholaram Sandiya artık Suraj’ı çekici bulmadığı için kıskanmadığını söyler. Suraj’ın canı sıkılır.

    Düğünde verilecek hediyelerde karışıklık çıkar. Emliy Arun’un söylediği gibi yaptığını söyler ve suçu onun üzerine atınca, Santos daha fazla dayanamaz ve Emily’e kızar. Arun bu evin direği ve onunsuz Rathi ailesi bir hiç der. Emily her ne kadar fırça yese de Santos’un kendine kızmasına sevinir. Zira onun sevgisini yeniden kazandığını düşünür.

    Vikram ile Bholaram Suraj’ın daha genç gözükmesi için spor yaptırırlar. Bu sırada Minakşi ve Chatturi de Sandiya’yı gelin gibi süsler.

    Sandiya ile birlikte Minakşi ve Chatturi düğünün olacağı yere gelirler. Tamda bu sırada Suraj ile birlikte Vikram ve Bholaram da oraya gelir. Sandiya ve Suraj birbirlerini görünce yeniden âşık olurlar. İkili bakışmasını Lalima bozar. Lalima arkadaşı Gopi’nin geldiğini, onu karşılamasını ister. ( Masum dizisindeki Gopi)

    Can Yoldaşım Bölüm özeti burada son buldu. Devamı Can Yoldaşım bölüm özeti içerisinde sizleri bekliyor olacak.

    21 Nisan Can Yoldaşım Neler Olacak

    • Minakşi Emily&#;i Santos&#;a karşı kötü gösterir
    • Santos Emily&#;e kızmaz
    • Emily Minakşi&#;ye neden yaptığını sorar
    • Minakşi yeniden aile olmak için yaptığını açıklar
    • Suraj ile Sanidya&#;nın arası iyice açılır
    • Chattur ile Minakşi Sandiya&#;yı kışkırtır
    • Vikram ile Chatturi&#;nin eşi de Suraj&#;ı kışkırtır
    • Masum dizisinin Gopisi Lalima&#;nın düğüne gelir

    Can Yoldaşım Bölüm Fragmanı

    Yukarıda 21 Nisan Perşembe Can Yoldaşım Bölüm özeti verilen dizinin fragmanı verilmiştir. İşte 21 Nisan Can Yoldaşım Bölüm fragmanı.

    Can Yoldaşım Bölüm Fragmanı (Gelecek Bölüm)

    Can Yoldaşım Bölüm özeti sonrasında gelecek bölüm neler olacak? sorusu oldukça merak ediliyor. İşte bir sonraki bölümde 22 Nisan Cuma günü Kanal 7 ekranlarında yayınlanacak olan Can Yoldaşım Bölüm fragmanı alt kısımda sizleri bekliyor.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası