nefes darlığına kesin çözüm / One moment, please...

Nefes Darlığına Kesin Çözüm

nefes darlığına kesin çözüm

Nefes Darlığına Ne İyi Gelir? Nefes Darlığı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Nefes Darlığına Ne İyi Gelir?

1- Burundan nefes alıp vermek:

Evde pratik bir şekilde yapılabilen birçok egzersiz tıkanan solunum yollarının açılmasını sağlar. Bu egzersizlerin başında burundan nefes alıp vermek geliyor. Burundan alınan nefes 2 -3 saniye bekledikten sonra yine burundan verilir. Bu egzersiz günde 15- 20 kere tekrarlanmalı ve oturarak değil ayakta yapılmalıdır.

2- Yürüyüş yapmak:

Günde 30 dakika ile 1 saat arası yürüyüş yapmak hem ideal kilonun korunmasını hem de solunum yolunun açılmasını sağlar. Daha sağlıklı olduğu için hızlı tempo yürüyüş yapılması önerilmektedir.

3- Kötü Alışkanlıkları Bırakmak:

Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklar bırakılmalı, bununla birlikte çay - kahve gibi kafein oranı yüksek olan içecekler de azaltılmalıdır. Bunların yerine bitki çayı tüketmek hem solunum hem de sindirim sistemine iyi gelir.

4- Hardal tohumu:

Beslenme uzmanlarının nefes darlığına karşı önerdiği bitkisel çözümlerin başında hardal tohumu geliyor. Hardal tohumundan yapılan çaylar, günde 2 -3 fincan içilebilir.

Nefes Darlığı Neden Olur?

1- Yanlış Beslenme Alışkanlıkları:

Vücudumuzdaki her sistem birbirine bağlıdır. Birinin aksaması diğer sistemlerin de sağlıklı çalışmasını engeller. Örneğin düzensiz ve sağlıksız beslenen kişilerin hazımsızlık, şişkinlik, karın ağrısı ve mide yanması şikayetleri görülür. Midenin işlevlerini tam olarak yerine getirememesi. kalp sağlığını da olumsuz etkiler. Bu da dolaylı olarak nefes darlığına neden olur.

2- Obezite:

Obezite hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülen tehlikeli bir hastalıktır. Vücuttaki yağ oranının normalden çok daha fazla olmasıyla ortaya çıkan obezite hastalığında, nefes darlığı, en sık görülen belirtiler arasında yer alır.

3- Sigara:

Akciğerler, vücudumuzdaki en hayati organlardan biridir. Sigarada bulunan nikotin ve kadmiyum gibi maddeler akciğerlerin hasar görmesine neden olur.

4- Kalp hastalıkları:

Aritmi, kalp yetmezliği ve taşikardi gibi kalp rahatsızlıklarının en sık görülen belirtilerinden biri de nefes darlığıdır. Alınan önlemlere rağmen şikayetler azalmak yerine artıyorsa mutlaka uzman yardımı alınmalıdır.

5- Yabancı cisim:

Çocuklarda görülen nefes darlığı şikayetlerinin nedenlerinden biri boğaza kaçan yabancı cisimdir. Yabancı cismi çıkarmak için ilk yardım uygulanmalı, ilk yardım bilinmiyorsa en yakın hastaneye gidilmelidir.

Nefes Darlığı Belirtileri Nelerdir?

1- Hırıltılı solunum:

Özellikle 60 yaş ve üstü kişilerde nefes darlığı ile birlikte hırıltılı solunum görülür. Hastalığın ilerleyen safhalarında nefes tıkanıklığı ve inatçı öksürük semptomları da görülebilir.

2- Balgam:

Nefes darlığı demek akciğerlerin işlevlerini eskisi gibi yerine getirememesi demektir. Bu nedenle akciğerler sürekli olarak balgam üretmeye başlar. Bazı hastalarda kanlı balgam da görülebilir. Böyle durumlarda mutlaka hastaneden randevu alınmalıdır.

3- Göğüs ağrısı:

Bazı kişilerde nefes darlığı ile göğüs ağrısı şikayetleri aynı anda görülebilir.

4- Boğulma hissi:

Tıpkı panik atak hastalarında olduğu gibi nefes darlığı şikayeti olan kişilerde de boğulma hissi ortaya çıkabilir. Bunun önüne geçmek için açık havaya çıkmalı, ağızdan değil burundan derin derin nefes alınmalıdır.

Nefes Darlığı Nasıl Geçer?

Nefes darlığının alternatif tedavisinde birçok bitkisel ürün kullanılabilir. Bu çözümlerin başında bitki çayları geliyor. Günde bir fincan papatya çayı ya da kuşburnu içmek göğüs ağrılarına ve nefes darlığına iyi gelir.

Nefes açmak için düzenli aralıklarla nane çiğnemek de işe yarayabilir. Nanelerin taze olmasına özen gösterilmeli, yemeklerde ise kuru nane kullanılmalıdır.

Nefes Darlığına İyi Gelen Bitkiler

Nefes Darlığına Bitkisel Çözüm!

Nefes darlığı, kişilerin nefes alıp vermekte zorlanmasıdır. Nefes darlığı toz, duman ve koku gibi çeşitli uyaranlarla karşı karşıya kalınması sonucunda ortaya çıkar. Aynı zamanda kirli hava, sanayileşme ve havadaki nem oranı da nefes darlığının oluşmasında etkin rol oynamaktadır.

Nefes darlığı birtakım hastalıklara da sebebiyet verebiliyor. Bu hastalıklar astım, bronşit  ve zatürre gibi hastalıklar görülebiliyor. Peki, nefes darlığına ne iyi gelir? Nefes daralmasına iyi gelen şifalı bitkiler nelerdir? Nefes darlığına iyi gelen bitkiler nasıl kullanılır? Şimdi hep beraber nefes darlığına ne iyi gelir sorumuzun yanıtına bakalım.

Nefes darlığına iyi gelen 3 bitki

1.Lavanta

Nefes darlığına iyi gelen bitkiler arasında lavanta oldukça önemlidir. Lavantayı birkaç farklı şekilde tüketebilirsiniz.  Lavantayı tatlılara ekleyerek veya demleyerek çay olarak tüketmeniz mümkün. Nefes darlığına iyi gelen şifalı bitkiler içerisinde yer alan lavanta temiz ve taze kokusu eşliğinde buhar banyosu yapmak oldukça etkili olacaktır.

Evinizde kaynar suyun içine damlatacağınız 10 damla lavanta yağı güzel bir koku ve rahat bir nefes sağlayacaktır. Nefes darlığına ne iyi gelir diyorsanız mutlaka lavantayı deneyin.

2.Zencefil

Nefes darlığına iyi gelen bitkiler arasında yer alan zencefil doğal bir ilaç olarak nitelendirilebilir. Atımın yanı sıra pek çok hastalık için ev ilacıdır.

Nefes darlığına iyi bitkiler arasında oldukça belirgin bir yere sahip olan zencefil, solunum yolu iltihabıyla savaşır ve solunum kaslarını rahatlatır. Alternatif olarak zencefil çayı da nefes darlığına iyi gelen şeyler arasında yer alır. Nefes darlığına iyi gelen bitiler arasında yer alan zencefilin günde bir kez alınması nefes darlığının giderilmesinde oldukça etkili olacaktır.

[widget-87]

3.Biberiye

Nefes darlığına iyi gelen bitkilerden bir diğeri de biberiyedir. Biberiyenin içerisinde bulunan maddeler ve bu maddelerin özelikleri nefes almayı kolaylaştıran ve rahat nefes alıp vermeyi sağlayan bir etkiye sahiptir. Biberiye solunum yollarının açılmasında oldukça etkili bir besindir.

Nefes darlığınızın geçmesi için biberiye tüketimini de ihmal etmemeniz gerekir. İçerisinde bulunan önemli maddeler nefes darlığına iyi gelen bitkiler içerisinde yer almasını sağlamaktadır.

Nefes darlığına ne iyi gelir sorumuzu cevapladık. Sizlere nefes darlığına iyi gelen bitkiler nelerdir anlattık.  Bu besinlerin tüketimine özen gösterilmesinde yarar var aksi takdirde nefes darlığı rahatsızlığı sizi oldukça rahatsız edecektir. Nefes darlığına iyi gelen bitkiler sağladıkları faydalar ile yaşantımıza etkili bir dokunuşta bulunuyorlar. Nefes darlığına iyi gelen bu bitkilerin tüketimi elbette ki önemli fakat bir doktor tavsiyesinde kullanılmasını tavsiye ederiz.

[widget-100]

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır