mehmet yüzüak seda sayan / Seda Sayan'ın programında yorum yapan Mehmet Yüzüak kovuldu mu? - Medyafaresi

Mehmet Yüzüak Seda Sayan

mehmet yüzüak seda sayan

Mehmet Yüzüak

Mehmet Yüzüak’ın ilk yazdığı ‘Kader Çıkmazı’ adlı şarkı Kamuran Akkor’a Altın Plak kazandırdı.

Mehmet Yüzüak, 2 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta doğmuştur. Kalabalık bir ailede mutlu bir çocukluk dönemi geçirdi. İlkokulu Kahramanmaraş’ta İnönü İlkokulu’nda okudu. Orta öğrenimini Sanat Okulu’nda tamamladıktan sonra Lise’yi Kahramanmaraş’ta tamamladı. yıllarında Ankara Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Edebiyat Bölümü’nde okudu. Türkiye ’si olarak kazandığı Edebiyat Fakültesi’nde 2 yıl eğitim aldıktan sonra İstanbul’a taşınmaya karar vererek, konservatuara girdi.

Pierre Loti’de 3 yıl Konservatuarda şan, nota ve solfej eğitimi aldıktan sonra şarkı sözü yazmaya başladı. “Şarkı sözü yazıyorum” dediğinde kimse ona inanmadı. Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nda tüm plakçıları dolaştıktan sonra bir gün merdivenlerden inerken birisi kolunu tuttu ve “Ne arıyorsunuz burada?” dedi. “Şarkı sözü yazıyorum” diye cevap verdi. O kolunu tutanlardan birisi rahmetli Yaşar Kekeva idi, diğeri de Orhan Gencebay idi.

Yaşar Kekeva, Mehmet Yüzüak’ı hemen Norayr Demirci’ye gönderdiler. Yüzüak o anı şöyle anlatıyor: “Norayr Demirci bana bir müzik dinletti ve o müziğe şarkı sözü yazmamı istedi. Ben de ilk sözümü yazdım: ‘Dert çeke çeke dermansız kaldım, kader çıkmazından dönmek istedim dönemedim…”

Mehmet Yüzüak’ın ilk yazdığı ‘Kader Çıkmazı’ adlı şarkı Kamuran Akkor’a Altın Plak kazandırdı.

Mehmet Yüzüak; Kemancı, Şarkıların Kaderi, Yüz Karası, Hovardaymış Kime Ne, Sevgilim Var Gurbette Onu Sevdim İzmir'de, Biri de Bir Bini de Bir, Bir Mucize Allahım, Hasret Pınarı, Günah Defteri, Sevgilim Var Gurbette, Anne, Hasret Ateşi, Dalgın Gözler, Günahkar Olmadan, Sevda Yolu gibi önemli şarkıların güftesini yazdı.

yıllarında Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği Altın Kelebek Yarışması’nda ‘Kemancı’ üst üste 2 yıl ‘Yılın Şarkısı’ seçilerek Altın Kelebek Ödülü’nü kazandı. Emel Sayın, Gönül Yazar, Zeki Müren, Bülent Ersoy, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek, Gönül Akkor, Kamuran Akkor, Tanju Okan, Seda Sayan, Hülya Avşar, Muazzez Abacı, Adnan Şenses, Ahmet Özhan, Mediha Şen Sancakoğlu, Cenk Eren, Umut Akyürek gibi usta isimler şarkılarını seslendirdi. Çok sayıda şarkıya imza atan Mehmet Yüzüak’ın, ‘Kemancı’ adlı şarkısı 36 sanatçı tarafından okundu ve Dünya Rekorlar Kitabı’na aday gösterildi.

Gülden Karaböcek’in okuduğu “Bir Mucize Allahım” Türkiye’de yayınlanan ilk CD’dir. “Dalgın Gözler” adlı bestesini Hülya Avşar seslendirmiştir. ‘Günahkar Olmadan’ adlı şarkıyı Seda Sayan seslendirirken, ‘Kemancı’yı son olarak Umut Akyürek okudu.

Mehmet Yüzüak, 07 Kasım tarihinde Burhaniye Devlet Hastanesi'nde Göbek fıtığı rahatsızlığı nedeni ile ameliyat oldu.

Mehmet Yüzüak, Balıkesir'in Edremit ilçesinde Güre Mahallesi'nde Kazdağları'nın eteklerinde yaşamaktadır.

Kaynak:seafoodplus.info

Hale Soygazi bir lira tazminat kazandı

Kişilik haklarına saldırı
Soygazi, geçen yıl kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 1 liralık manevi tazminat davası açmıştı. Avukatı Ümit Silan'ın açtığı davaya göre; Show TV'de yayınlanan 'Seda ve Uğur'la Artık Susma' adlı programda, Soygazi'nin kişilik haklarına saldırı niteliğinde gerçeğe aykırı ve iftiraya dayalı yayınlar yapıldı. Soygazi'nin kanala yaptığı yazılı uyarılara rağmen bu yayınlar devam etti. Programa çıkarılan Murat Şar, ünlü bir oyuncunun annesi olduğunu iddia etti, programda Soygazi'nin fotoğrafları yayınlandı. Programa konuk olan Mehmet Yüzüak da, Murat Şar'ın babasının Albay Mehmet Soygazi, annesinin de Hale Soygazi olduğunu iddia etti. Duruşmaya katılan Murat Şar, "Ben davamın arkasındayım" dedi ancak Adli Tıp Kurumu'nca yapılan DNA testinde Soygazi'nin, Şar'ın annesi olmadığı ortaya çıktı. Davanın önceki gün görülen karar duruşmasına ise tarafların avukatları katıldı. Mahkeme, Murat Şar, Mehmet Yüzüak, Show TV ve Global Prodüksiyon Medya şirketinin 1 lira manevi tazminat ödemesine, ayrıca davalıların kişilik haklarına saldırı niteliğindeki davranışları nedeniyle kınanmalarına kara

'SOYGAZİ, ÇOCUĞUNU TERK EDEN ANNE İMAJIYLA KÜÇÜK DÜŞÜRÜLDÜ'
Hale Soygazi'nin avukatı; müvekkilinin iftira, tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını söyledi. Avukat, Soygazi'nin doğumdan hemen sonra çocuğunu terk eden anne imajı yaratılarak toplumda küçük düşürüldüğünü belirtip 1 liralık tazminat talep etti.r verdi.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir