kremalı sebze yemekleri / Kremalı Sebze Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri

Kremalı Sebze Yemekleri

kremalı sebze yemekleri

Yemeğin Kremalısını Sevenlere Özel 11 Leziz Kremalı Yemek Tarifi

Haberler

Yemek

Et / Tavuk / Deniz Ürünleri

Yemeğin Kremalısını Sevenlere Özel 11 Leziz Kremalı Yemek Tarifi

Bazen canımız şöyle salçalı yemekler yemek isterken bazen de kremalı yemekler bizi kendilerine aşık ederler. Salçalı yemeklerden sıkılıp biraz da kremalı yemekler denemek isteyenler için derlediğimiz tariflere bir göz atın derim. 😊

1. Rokalı çorba denemiş miydiniz?

1. Rokalı çorba denemiş miydiniz?

2. Kremaya bulanmış patates

2. Kremaya bulanmış patates

3. Vazgeçilmez bir tat

3. Vazgeçilmez bir tat

4. Fırında makarnaya krema kattık

4. Fırında makarnaya krema kattık

5. Balık düşkünlerine özel

5. Balık düşkünlerine özel

6. Fıstıkla muhteşem uyum

6. Fıstıkla muhteşem uyum

7. Tavuklu çorbanın da tarifi var tabii ki

7. Tavuklu çorbanın da tarifi var tabii ki

8. Brokoliden vazgeçemeyenlere

8. Brokoliden vazgeçemeyenlere

9. Karnabahar sevmiyor musunuz? Bir de böyle deneyin...

9. Karnabahar sevmiyor musunuz? Bir de böyle deneyin...

10. Salça ve kremanın uyumu

10. Salça ve kremanın uyumu

11. Krema köfteye de çok yakışıyor

11. Krema köfteye de çok yakışıyor

Kahvaltıda değişik bir şey denemek isterseniz bu tarif size göre!

Kremalı Sebze Çorbası

kremalı sebze çorbası

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır

Şu sıralar en çok yaptığım çorba, sebze çorbası. Bazen kremalı sebze çorbası hazırlıyorum bazen de terbiyeli sebze çorbası yapıyorum. Her ikisi de çok lezzetli oluyor. Evdeki kalan sebzeleri değerlendirmek için de ideal bir tarif. Özellikle evde küçük bir çocuk olduğu için sebze çorbası, kurtarıcı yemek oluyor benim için çünkü sebze sevmeyen çocukların bile severek yedikleri bir çorba bu.

Bu çorba tarifinin en sevdiğim yönü evde hangi sebze varsa onlarla hazırlanabilir oluşu. Bazen brokoli yerine karnabahar koyuyorum ya da hiç koymuyorum. Bazen soğan yerine pırasa kullanıyorum. Sarımsak kullanmayı tercih etmiyorum kimi zaman. Hepsi de ayrı güzel oluyor. Siz de kendi tercihlerinize göre değişiklikler yapabilirsiniz hazırlarken. Kerevizli sebze çorbası sevmiyorsanız kereviz koymayabilirsiniz.

Kremayı ağır buluyorsanız miktarı yarım ölçü azaltıp çorbaya yarım su bardağı kadar süt ilave edebilirsiniz. Ya da krema kalmadıysa onun yerine süt kullanabilirsiniz.

Hadi şimdi lezzetli kremalı sebze çorbası nasıl yapılır görmek için tarife bir bakalım.

Kremalı Sebze Çorbası

Hazırlama Süresi15 dakikadakika

Pişirme Süresi20 dakikadakika

Toplam Süre35 dakikadakika

Kalori: 205kcal

Porsiyon :5kişilik

Tarifi Yazdır
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet küçük boy patates
  • 5-6 dal brokoli
  • 1 adet küçük boy kereviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1 çorba kaşığı un
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar sıcak su (3,5-4 su bardağı)
  • Çorba tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyup ısıtın.

  • Soğanı küçük doğrayıp ilave edin ve yumuşayana kadar kavurun.

  • Sırasıyla, kereviz, kabak, brokoli, patatesi temizleyip küçük doğrayarak tencereye koyun ve sebzeler yumuşayana kadar kavurun.

  • Sarımsağı küçük doğrayarak ilave edin ve az kavurun. En son unu da 1 dakika kadar kavurup 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiberini koyup tel çırpıcı ile karıştırarak çorbayı pişirmeye devam edin.

  • Çorbanız çok koyulaşırsa azar azar sıcak su ilave ederek sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.

  • Sıvı kremayı da koyup bir taşım kaynatıp altını kapatın. Daha kremamsı bir kıvam isterseniz çorbayı blendırdan geçirin.

Çorbaya dilediğiniz sebzeleri ilave edebilir, sevmediğinizi çıkartabilirsiniz. Kremayı yarım ölçü de kullanabilirsiniz. 

Bu tariften hoşlandıysanız Sütlü Mantar Çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası