makina ignesi nasil takilir / Bir dikiş makinesine bir iplik, çift iğne, bobin nasıl iplik geçirilir?

Makina Ignesi Nasil Takilir

makina ignesi nasil takilir

Singer

* Dikiş makinesine iplik nasıl takılır?

Dikiş makinesi için çift iğne. Bir dikiş makinesinde çift iğne ile nasıl iplik ve dikiş yapılır

DİKİŞ MAKİNESİ İÇİN ÇİFT İĞNE KULLANIMI

Herhangi bir dikiş makinesi çift iğne ile diker - bu, makinenin kendisinin değil, soktuğunuz iğnenin bir işlevidir. Yukarıdan, 2 makara ipliği geçirmeniz, ardından iplikleri 2 iğne kulağına yapıştırmanız ve karalamanız gerekir. Altta 1 bobin olduğu için alt çizgi zikzak, üstteki 2 paralel çizgi gibi görünüyor. Üst ipliklerin gerginliği hafifçe sıkıldığında güzel çıkıyor, ardından jarse üzerindeki dikiş dışbükey oluyor.
Alışınca, iki farklı renk ipi geçirmeyi deneyin ve çift iğne ile dekoratif bir dikiş yapın, çok güzel! Sadece başlangıçta dikkatli olun, bazı makineler o kadar kötü bir şey yapar ki, dekoratif dikişin genişliği ayağın tüm genişliğine gider ve iğnenin ikinci ucu ayağın üzerine uçma riskini taşır.

Fakat! Önden iğneye iplik takılmışsa, herhangi bir makinenin çift iğne kullanabileceğini belirtmek isterim. Ve şimdi, bu konuyla ilgili çeşitli kaynaklardan alınan faydalı bilgilerle tanışmayı öneriyorum.

Çift iğne, zikzak dikişli herhangi bir dikiş makinesine takılabilir. Çift iğne satın almadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli şey, iğne plakasının açıklığının genişliğidir. İğneler arasındaki mesafe bu delikten daha geniş olmamalıdır. Çift iğne nasıl dikilir ve nasıl kullanılır? Tıpkı bir iğne kullandığınız gibi, sadece iki üst iplikle, her iki ipliği de bir gergiden geçirin.
Çift iğne ile dikiş yapmak makinenizin kapasitesini arttırır ve dekoratif ve bitirme dikişlerini kolaylaştırır. Triko için çift iğne kullanmak, bir kapak dikiş makinesinin dikişini taklit etmeyi mümkün kılar. Çift dikiş süslemeli giysiler dikerken çift iğne dikiş vazgeçilmezdir. Kot pantolonlarda, yama ceplerinde, erkek gömleklerinde vb. çift ​​iğne ile bir dikiş dikerek düzgün ve düzgün bir şekilde dikebilirsiniz.

Çift iğne nasıl kullanılır
Çift iğne nasıl kullanılır? Tıpkı normal bir iğnede olduğu gibi, dikiş makinenizin modeline uygun bir çift iğne almanız ve her iki üst ipliği aynı anda iki iğneye geçirmeniz yeterlidir. Masuradaki alt iplik, her iki üst iplik tarafından aynı anda kullanılacaktır.

Çift iğneler tüm makineler için uygun değildir

Çift iğneler farklı kumaşları dikebilir, ancak yalnızca zikzak dikişli makinelerde Podolskaya gibi kilit dikiş makineleri kullanımları için tasarlanmamıştır. Bu tür makinelerin iğne plakası bir yuvarlak deliğe sahiptir, çift iğne ise zikzak dikişli makinelerde kullanılan dar ve geniş bir boşluk gerektirir. Ek olarak, ek iplik kılavuzları ve ikinci makara için bir ayak da gereklidir. Seagull dikiş makinesine çift iğne takacaksanız, düz dikiş dikerken iğnenin deliğe nasıl yerleştirildiğine dikkat edin. İğne, iğne deliğinin tam ortasından geçmelidir. Çift iğne kullanırken ofset varsa kırılabilir.

İkinci iplik makarası için ek bir cağlık gereklidir.
Modern dikiş makineleri Janome, Brother, Juki ve diğer birçokları, iki iplik makarası için bir cağlığa ve üst ipliklerle ayrı ayrı dişli olan eşleştirilmiş iplik geçiricilere ve iplik kılavuzlarına sahiptir.

Çift iğne takma
Herhangi bir dikiş makinesinde normal bir iğne gibi bir çift iğne sabitlenir. İğnenin düz kısmı (testere kesimi) geri, sizden uzağa ve yuvarlak taraf - size doğru, öne doğru yönlendirilmelidir. Her bobinin ayrı bir pimi (bobin tutucusu) olması gerekir, bazen bunun için ek bir pim takılır. Makine gövdesinde makara için sadece bir sehpa varsa ikincisi sete dahildir. Makaralardan gelen iplikler, üst iplik gerdirici dahil tüm iplik kılavuzlarından birlikte geçirilir ve yalnızca en alt iplik kılavuzları bunları iğnelerle ayırır. Sol iplik sol iğneye, sağ iplik sağ iğneye geçirilir. Martı gibi yalnızca bir iplik kılavuzu varsa, sol iplik iplik kılavuzundan geçirilir ve sağ iplik onun yanında, sağ iğnenin gözüne girer.

Nedir ve amaçları

Çift iğne, iğneler arasında farklı bir mesafeye sahip olabilir - daha dar, daha geniş ve hatta üçlü iğneler vardır. Çeşitli genişlikler, bitiş çizgisinin genişliğini seçmenize ve tasarım için kullanmanıza izin verir. Çift iğne kullanımı daha çok ağır strese maruz kalmayan dekoratif dikişler için tasarlanmıştır.
Tabii ki, bir cep veya kapaklı gömlek üzerine dikiş bitirmek için kullanılabilir. Ancak, bir dikiş oluşturmak için çift iğnenin yalnızca bir iplik kullandığını unutmamak gerekir - alt olan, bu nedenle böyle bir dikiş özellikle güçlü olmayacaktır. Ancak, örneğin, aynı anda iki veya üç paralel deseni işlemek için çift iğnenin yeri doldurulamaz. İplikler farklı renklerdeyse, böyle bir desen özellikle etkileyici görünüyor. Aralarında dar bir boşluk olan çift iğneler kullanarak resimde bir gölge taklidi oluşturabilirsiniz. Dar iğneler iplikleri üst üste koyarak gölge efekti oluşturur. Basit üst dikişe ek olarak, çift iğneler bant, nervürlü büzgü, nervür ve daha fazlasını dikmek için kullanılabilir.

Dikkat! Yanlış seçilmiş çift iğneler kırılabilir
çift ​​iğne

Bir mağazadan dikiş makineniz için çift iğne alırken, makinenizdeki iğne plakası açıklığının maksimum genişliğine veya sadece makinenizin zikzak dikişinin genişliğine dikkat edin. Yanlış seçilmiş iğneler kırılarak iğne plakasına çarpabilir.
Ayrıca çift iğne ile dikişe başlamadan önce dikiş tipi anahtarını kontrol ettiğinizden emin olun. Dikiş, zikzak veya fermuar dikmek gibi diğer iğne ofsetlerine ayarlanmamalıdır. Çift iğne sadece düz dikiş modunda çalışmalıdır. Diğer herhangi bir modda, dikiş makinesinin iğne plakasını kıracaklar.

Çift iğne uygulaması

Dikiş makinenizde çift iğne kullandınız mı? Şimdi kıyafetlerin yaratılmasında ne kadar dekoratif ve başka olanaklar sağladığını öğreneceksiniz.

İkiz iğneleri kullanmak için ihtiyacınız olan:

Ön diş çekme

Bir dikiş makinesinde zikzak dikişin varlığı.

İğneler arasındaki mesafe, makinenizin maksimum zikzak genişliğini geçmemelidir!

hazırlık işlemleri.

çift ​​iğne

Normal tek iğne gibi makinenize çift iğne takın.

Makinede iki makara tutucusu varsa, makaraları, makaranın bir ipliği saat yönünde ve diğer iplik saat yönünün tersine açılacak şekilde takın. Bu, dikiş sırasında ipliklerin birbirine dolanmasını önleyecektir.

İki iplik kılavuzunuz yoksa, bir ipliği iplik kılavuzuna sokun ve diğerini serbest bırakın.

İplikleri uygun iğnelere geçirin. Makine dikmeye hazırdır. Minimum hızda dikmenizi tavsiye ederim, bu aynı zamanda ipliklerin dolaşmasını da önlemeye yardımcı olacaktır.

Dekoratif dikişler (nakış)
Makinenizde dekoratif dikişler var mı? Bu dikişlerle süslemek için çift iğne kullanmayı deneyin.

Dekoratif dikişler

Çift iğne, aynı anda iki paralel deseni işlemenizi sağlar. Farklı renklerde üst iplikleri geçirebilirsiniz.

1,8 - 2,5 mm dar iğneler kullanırsanız, dikiş desenleri üst üste gelecek ve bir gölge efekti yaratacaktır.

Dekoratif dikişler için, makinenizdeki maksimum zikzak genişliğinden daha küçük bir iğne boyutu kullanın!

şerit dikiş

Örgü üzerinde dikin

Örgü genişliğinden biraz daha küçük bir iğneyi iğne tutucuya sokun ve saten dikiş ayağını makineye takın. Bu ayağın tabanında geniş bir oluk vardır.

Makine kontrollerini düz bir dikişe ve istenen dikiş uzunluğuna ayarlayın. Üst iplik tansiyonunu gevşetin. Bandı ayağın iğne deliğinden (veya ayağın altından) geçirin.

Kumaşı baskı ayağının altına getirin, iğneleri kumaşa sokun ve dikin. Örgü, kumaşa her iki taraftan aynı anda tutturulur.

Elastik ile toplama

elastik dikiş

Masuranın etrafına ince bir dikiş sakızı (Macarca gibi) sarın. Üst iplikler kumaşa ve renge uygun olmalıdır.

Dikiş uzunluğunu 2-2,5 mm'ye ayarlayın ve düz bir dikişle dikin.

Mekik mekanizmasına takılan elastik bir bant, ince kumaş üzerinde tek tip büzgüler oluşturacaktır. Bu tekniğin kullanımının bluzu nasıl süslediğine hayran kalın.

kabartmalı tunikler

Kumaş üzerine kabartmalı nervürler
Aşağıdaki süslemeler için kabartmalı tucks için özel bir ayağa ihtiyacınız olacak. Ayağın tabanında, dikiş sırasında kumaşın çekildiği ve bunun sonucunda bir kabartma kat ortaya çıktığı oluklar vardır.

Farklı kat boyutları için farklı baskı ayakları gerekir. Oluklar ne kadar geniş ve derin olursa, kabartma o kadar hacimli olabilir. Ayaktaki birçok paralel oluk, birbirine göre eşit kabartmalar koymanıza izin verir.

7 oluklu ayak, küçük kıvrımlar için tasarlanmıştır ve hafif kumaşlarda kullanılır.

5 oluklu ayak orta boy kumaşları dikmek için kullanılır ve daha hacimli ilmekler dikmenizi sağlar. Bu ayak aynı zamanda bir kordon dikmek için de kullanılabilir.

kabartmalı tunikler

Hafif kumaşlarda rölyef yapmak için 1,6 - 2 mm genişliğinde iğneler kullanılması önerilir; orta dokularda iğneler 2,5 - 3 mm'dir; ve orta ve ağır kumaşlarda 4 mm veya daha fazla iğneler.

Püsküller dikerken üst iplik tansiyon regülatörü 7-9'a yani maksimuma ayarlanmalıdır.

Kumaşı rölyefli süslerken tüketimin daha fazla olacağını unutmayın.

kabartmalı tunikler

İlk tutamın tam olarak yapılması çok önemlidir, çünkü sonrakilerin düzgünlüğü buna bağlı olacaktır. Bu nedenle, kumaşın üzerine ilk çizgiyi çizin ve ancak bundan sonra bir tutam yerleştirin.

Önce daha büyük bir parça üzerinde kabartma yapmanız, ardından parçanın üzerine bir desen uygulamanız ve kesim çizgilerini işaretlemeniz önerilir.

Kabartmalı kıtır kıtır kıtır

Geniş üst dikiş için kapitone kumaş kılavuzunu kullanın.

Rölyefler hem dekor hem de tutam görevi görebilir.

Bir yaz bluzunu kabartmalı püsküllerle nasıl süsleyebileceğinizi görün. Ketenleri, çocuk kıyafetlerini, bluzları, yazlık üstleri süslemek için kabartmalı tutamaklar kullanın.

Kabartmalı polar
kabartmalı tunikler

Örgü şişleri ile kazak örmek için ne kadar zaman harcıyorsunuz? Çift iğne ile bir günde bir süveter "örmeyi" deneyin. İnanın çok kolay ve hızlı!

Fotoğraftaki gibi rölyefler için yapağıya ve en az 5 mm'lik bir çift iğneye ihtiyacınız olacak. Bu tür kabartmalar kadife üzerinde güzel görünecek.

Kordonlu kabartmalar
kordonlu kabartmalar

Kordonu dikmek için, ipin iğneler arasından serbestçe geçeceği genişlikte (iğne aralığı) bir çift iğne kullanın.

Dikişe uygun herhangi bir ayağı bir ipe takın: boncuk dikmek için bir ayak veya büyük kabartmalı kıvrımlar için bir ayak.

Kordonlu kabartmalar

Kordon süslemesi yapmak istediğiniz yere tebeşir veya kaybolan keçeli kalemle kumaşın üzerine düz veya kıvırcık bir çizgi çizin.

Kordonun ucunu, kumaşın yanlış tarafındaki çizginin başlangıcına sabitleyin.

Kumaşı, kordonu baskı ayağının altına getirin, kordonun tam olarak iğneler arasında olduğundan emin olun ve kumaş üzerine çizilen çizgiyi izleyerek düz bir dikişle dikmeye başlayın.

Bluzun üzerindeki "kordonlu kabartmalar" böyle görünüyor. Ve bu figürlü rölyefler, kontrast renkli bir kord destekli şeffaf bir kumaş üzerine yapılmıştır.

Triko dikimi
Jersey

Triko dikmek için 4-5 mm genişliğinde triko dikmek için özel iğneler kullanın.

Fotoğrafta etek ucu 4 mm iğne ile yapılmıştır. Ön tarafta çift düz bir çizgi görülür, içeriden örme kumaşın gerilmesini sağlayan bir zikzak vardır. Benzer bir dikiş, bir overlok makinesinde dikişi taklit eder.

Triko

Makineyi düz bir dikişe ve istenen dikiş uzunluğuna ayarlayın.

Formanın kesimini bükün, ön taraf boyunca kıvrımdan aynı mesafede bir çizgi koyun.

Dikiş payını zikzağa yakın dikkatlice kesin.

Çift iğneli dikiş desenleri, bir Janome My Excel 23X dikiş makinesinde yapılmıştır. Bu makinenin maksimum zikzak genişliği 6,5 mm'dir.

Çift iğneli dikiş desenleri, bir Janome My Excel 23X dikiş makinesinde yapılmıştır. Bu makine maksimum genişliğe sahiptir

Merhaba, "site" blogunun sevgili okuyucuları. Bugün takılar hakkında konuşalım çift ​​iğne dikiş makinesi.

Makinenize çift iğne takıp kuramayacağınızı nasıl anlarsınız? Makineniz zikzak dikebiliyorsa, çift iğneyi güvenle kullanabilirsiniz. Ancak bir çift iğne satın almadan önce, iki iğne arasındaki maksimum mesafenin ne olabileceğini bilmek için iğne plakasındaki boşluğun boyutunu ölçmeniz gerekir.

Dikiş işlemi nasıl gerçekleşir? Bir üst iplik yerine, iki iplik gergiden geçecektir, bunun için ikinci makara için bir tutucu takmanız (makineyle birlikte verilmelidir) ve ikinci üst ipliği ilkiyle aynı şekilde geçirmeniz gerekir.

Çift iğne kullanarak dikiş kapasitenizi kat kat artırırsınız, bu da ürünleri çift finiş dikişli işlemenizi kolaylaştırır. Sonuçta, çoğu zaman cepleri, kot pantolonları, gömlekleri bitirmek için çift iğne kullanılır ve aynı zamanda iki mükemmel eşit çizgi için çift iğne ile sadece bir geçiş yapmak yeterlidir. Zamandan ve emekten tasarruf belirgindir).

Çift iğne ile nasıl dikilir?

Çift iğne ile dikişi rahat hale getirmek için, sadece üstteki iki ipliğe iyi iplik geçirmek değil, aynı zamanda alt iplik her iki üst iplik arasında yanlış yönde gerileceğinden masura ipliği tansiyonunu mutlaka azaltmak gerekir. kumaşın yan tarafı. Üst ipliklerin tansiyondan kopmaması için üst ipliklerin tansiyonunu da biraz gevşetmek gerekir.

Mümkünse masuraya geçireceğiniz ipliği üsttekilerden bir numara daha ince kullanın. Böylece kaliteli bir dikiş elde etmek için makinede ideal koşulları yaratmış olursunuz.

İğneyi takarken, yanlışlıkla çift iğneyi kırmamak için makinenin düz dikiş modunda olduğundan emin olun.

Janome daktilo için çift iğne

Japon dikiş makineleri Janome, Juki ve Brother ve diğer modern modellerde, makaralar ve eşleştirilmiş iplik kılavuzları için iki pim bulunur. Bobin için ek bir pim, makinenin gövdesindeki özel bir deliğe yerleştirilmiştir.

Çift iğneye nasıl iplik geçirilir?

Nasıl olduğunu zaten düşündük iğneyi değiştir ve dikiş makinesine iplik geçir, ama şimdi nasıl kurulacağını bulmamız gerekiyor çift ​​iğne.

İğnenin testere kesimi makinenin arkasına doğru takılmalı ve iğneli mataranın yuvarlak kısmı kendine doğru yönlendirilmelidir. Her iki makaradan da iplikleri gerdiriciden geçiriyoruz ve tüm iplik kılavuzlarından iplikler sadece iğnenin üst kısmının tabanından ayrılıyor. Sağ ipliği sağ iğneye, sol ipliği sol iğneye geçiriyoruz.

Bir Chaika makinesine çift iğne takıyorsanız, bu modelde bir alt iplik kılavuzu olduğundan, sol ipliği alt iplik kılavuzundan geçirin ve sağ ipliği yakınlardan geçirin.

Çift iğne nasıl kullanılır?

Elbette, çift iğnelerin iğneler arasındaki mesafeden farklı olduğunu zaten biliyorsunuzdur ve ortaya çıkan dikişin son görünümü buna bağlıdır. Farklı genişliklerdeki çift iğnelerle yapılan dikişler tamamen farklı görünüyor. Bu, giysiler üzerinde çeşitli bitirme dikişleri yapmayı mümkün kılar.

Çift iğne ile en sık kullanılan dikiş, streç kumaşlardan yapılmış ürünlerde, dekoratif işlerde, cep ve valflerin bitirme dikişlerinde, kot üzerindeki dikişlerin işlenmesinde alt kesimin kıvırılmasıdır.

çift ​​iğneüç tip olabilir:

  1. kot
  2. Streç iğneler
  3. metalize

Bir iğne seçerken, size verilen belirli görevden devam edin, ancak elbette kendinizi sınırlamamak ve en iyi seçeneği seçmek için birkaç tür iğneye sahip olmak daha iyidir.

Ayrıca, paralel çizgiler oluşturmak için çift iğne vazgeçilmez olduğundan, nakış işlerinde çift iğne büyük talep görmektedir. Ve hala ipliklerin rengiyle ve iğneler arasındaki genişlikle “oynarsanız”, ipliklerden gölgelerin vb. Etkileri ile beklenmedik seçenekler elde edebilirsiniz.

Ayrıca çift iğnelerin boyutları, türleri ve yetenekleri hakkında bir videoya bakın:

Dikiş makinenizde çift iğne kullandınız mı? Şimdi kıyafetlerin yaratılmasında ne kadar dekoratif ve başka olanaklar sağladığını öğreneceksiniz.

İkiz iğneleri kullanmak için ihtiyacınız olan:

  • ön diş çekme
  • bir dikiş makinesinde zikzak dikişin varlığı.
  • iğneler arasındaki mesafe, makinenizin maksimum "zikzak" genişliğini geçmemelidir!

    hazırlık işlemleri.

  • Normal tek iğne gibi makinenize çift iğne takın.

    Makinede iki makara tutucusu varsa, makaraları, makaranın bir ipliği saat yönünde ve diğer iplik saat yönünün tersine açılacak şekilde takın. Bu, dikiş sırasında ipliklerin birbirine dolanmasını önleyecektir.

  • Ayrıca, her iki iplik de iplik kılavuzları boyunca aynı şekilde geçirilir, her iki iplik yan yana gider ve yalnızca iğnelere iplik geçirmeden önce, iplikler farklı kılavuzlarda ayrılır: bir iplik solda, diğeri sağda.

    İki iplik kılavuzunuz yoksa, bir ipliği iplik kılavuzuna sokun ve diğerini serbest bırakın.

  • İplikleri uygun iğnelere geçirin. Makine dikmeye hazırdır. Minimum hızda dikmenizi tavsiye ederim, bu aynı zamanda ipliklerin dolaşmasını da önlemeye yardımcı olacaktır.

    Örgü üzerinde dikin
    Örgü genişliğinden biraz daha küçük bir iğneyi iğne tutucuya sokun ve saten dikiş ayağını makineye takın. Bu ayağın tabanında geniş bir oluk vardır.

    Makine kontrollerini düz bir dikişe ve istenen dikiş uzunluğuna ayarlayın. Üst iplik tansiyonunu gevşetin. Bandı ayağın iğne deliğinden (veya ayağın altından) geçirin.

    Kumaşı baskı ayağının altına getirin, iğneleri kumaşa sokun ve dikin. Örgü, kumaşa her iki taraftan aynı anda tutturulur.

    Kumaş üzerine kabartmalı nervürler
    Aşağıdaki süslemeler için kabartmalı tucks için özel bir ayağa ihtiyacınız olacak. Ayağın tabanında, dikiş sırasında kumaşın çekildiği ve bunun sonucunda bir kabartma kat ortaya çıktığı oluklar vardır.

    Farklı kat boyutları için farklı baskı ayakları gerekir. Oluklar ne kadar geniş ve derin olursa, kabartma o kadar hacimli olabilir. Ayaktaki birçok paralel oluk, birbirine göre eşit kabartmalar koymanıza izin verir.

    Kabartmalı polar
    Örgü şişleri ile kazak örmek için ne kadar zaman harcıyorsunuz? Çift iğne ile bir günde bir süveter "örmeyi" deneyin. İnanın çok kolay ve hızlı!

    Fotoğraftaki gibi rölyefler için yapağıya ve en az 5 mm'lik bir çift iğneye ihtiyacınız olacak. Bu tür kabartmalar kadife üzerinde güzel görünecek.

    Kordonlu kabartmalar
    Kordonu dikmek için, ipin iğneler arasından serbestçe geçeceği genişlikte (iğne aralığı) bir çift iğne kullanın.

    Dikişe uygun herhangi bir ayağı bir ipe takın: boncuk dikmek için bir ayak veya büyük kabartmalı kıvrımlar için bir ayak.

  • Kordon süslemesi yapmak istediğiniz yere tebeşir veya kaybolan keçeli kalemle kumaşın üzerine düz veya kıvırcık bir çizgi çizin.
  • Kordonun ucunu, kumaşın yanlış tarafındaki çizginin başlangıcına sabitleyin.
  • Kumaşı, kordonu baskı ayağının altına getirin, kordonun tam olarak iğneler arasında olduğundan emin olun ve kumaş üzerine çizilen çizgiyi izleyerek düz bir dikişle dikmeye başlayın.

    Bluzun üzerindeki "kordonlu kabartmalar" böyle görünüyor. Ve bu figürlü rölyefler, kontrast renkli bir kord destekli şeffaf bir kumaş üzerine yapılmıştır.

    Triko dikimi
    Triko dikmek için 4-5 mm genişliğinde triko dikmek için özel iğneler kullanın.

    Fotoğrafta etek ucu 4 mm iğne ile yapılmıştır. Ön tarafta çift düz bir çizgi görülür, içeriden örme kumaşın gerilmesini sağlayan bir zikzak vardır. Benzer bir dikiş, bir overlok makinesinde dikişi taklit eder.

  • Makineyi düz bir dikişe ve istenen dikiş uzunluğuna ayarlayın.
  • Formanın kesimini bükün, ön taraf boyunca kıvrımdan aynı mesafede bir çizgi koyun.
  • Dikiş payını zikzağa yakın dikkatlice kesin.

    Her zaman elinizin altında bir kopya kağıdına sahip olmak için, çift iğne kullanma önerileri içeren uygun tabloları indirebilir veya yazdırabilirsiniz.

    Çift iğneli dikiş desenleri, bir Janome My Excel 23X dikiş makinesinde yapılmıştır. Bu makinenin maksimum zikzak genişliği 6,5 mm'dir.

    Bu makalenin hazırlanmasında timmelfabrics.com, taunton.com sitelerinin materyalleri esas alınmıştır.

    Makale Lyudmila Buravtsova (Lyusya) tarafından hazırlanmıştır.

  • Yeni başlayan birçok kadın için, çift iğne ile dikiş yapmak gerçek bir stupora neden olur, çünkü ilk başta elde edilenler ideal olmaktan uzaktır. Bugün size yardımcınızı, dikişin güzel, elastik ve sıkı olmayacak şekilde nasıl kuracağınızı göstereceğim.


    Makineyle başlayalım. İkinci bobini ek bir çubuğa yerleştiriyoruz ve her iki bobinden gelen iplikleri gerekli tüm yuvalardan bir olacak şekilde uzatıyoruz. Daha sonra ipleri ayıracağız. Birini iğneye geçirerek iplik kılavuzundan geçireceğiz ve ikincisini atlayarak geçireceğiz. Dikiş uzunluğunu 3,5 mm olarak ayarlayın.

    Standart ayarlarla dikmeye çalışalım. Yüzden ve içeriden güzel bir çizgi alıyoruz - üst ipliğin kuvvetlice uzatılmış ilmekleri ve neredeyse düz bir çizgide çekilmiş bir alt iplik.

    Mantık, üst iplik tansiyonunun artırılması gerektiğini belirtir. Deneriz. Bir bölüm artırın ve yanıp sönmeye çalışın. Aynı şeyi alıyoruz, belki daha da kötüsü.

    Bu, birçok insanın yaptığı aynı hatadır. Yanlış taraftaki ilmekler, üst ipliğin gevşek bir şekilde gerilmesinden değil, alt ipliğin çekilmesinden kaynaklanmaktadır!

    Düzeltiyorum! İğne plakasını söküyoruz, çıkarıyoruz ve masura tutucuyu çıkarıyoruz. (Elime çok yakıştı, fotoğraftaki parmaklar hiçbir şeyi engellemesin diye cımbıza ihtiyacım vardı.) Bu arada, arabanın içini açtığınız için iyice temizleyin, mutlaka tüy ve toz birikmiştir. . ;)

    Mekiği çıkardık ve üzerinde iki vida olduğunu gördük. Doğru olan, çapraz çentikli, ihtiyacımız yok. Gergi plakasını sabitler ve hiçbir şekilde dokunulmamalıdır! Ancak düz yuvalı sol vida sadece gerilimi ayarlamak için tasarlanmıştır. Çalışmak için küçük bir tornavidaya ihtiyacımız var.

    Vidanın yuva yönündeki ilk konumunu kendiniz işaretleyin (yani, gövdede vidadaki çentiğin yönlendirildiği yer, orada kırmızı bir noktam var). İlk başta, vidayı bir milimetre hassasiyetle önceki konumuna döndürmek için gövdeye bir çentik çizdim. Kayıt edilmiş? Şimdi bir tornavidayla vidayı saat yönünün tersine üçte bir tur çevirin (bu konumu yeşil bir nokta ile işaretledim). Genellikle bu yeterlidir. Masura tutucuyu yerine yerleştirip iğne plakasını büküyoruz.

    Flashlamaya çalışalım. Örnek dikiş #3. Zaten çok daha iyi! Üst ipliklerden gelen ilmekler küçüldü ve alt iplik belirgin bir zikzak oluşturmaya başladı. Prensip olarak, zaten dikebilirsiniz vb. Ama ben daha fazla istiyorum.

    Üst ipliği sıkmayı tekrar deneyebilirsiniz. Ve sonra 4 numaralı örnekte bir çizgi alıyoruz. Daha iyi? Hiç de bile!

    Sonra tekrar mekiği çıkarıp alt ipliği biraz daha gevşetiyorum. Örnek #5 alıyorum. Yaşasın! Neye ihtiyacın var!

    Sonuç çıkarıyoruz: Çift iğne ile dikiş yaparken, ana ayar üst iplik gerdirme çarkı ile değil, masura tutucudaki bir vida ile yapılır. Üst ipliği ne kadar ayarlamaya çalıştık, çizgileri bir silindire çekmek dışında bir sonuç vermiyor. Bu kurulum karmaşık ve zaman alıcı gibi görünebilir. İlk başta evet, ama sonra alışkanlık ve deneyim bunu birkaç saniyeye dönüştürecek. Ve görüyorsunuz, güzel bir çizgi buna değer!
    Bu arada, yüze bak, beş örneğin tümü oldukça şık görünüyor.))))
    Eh, şimdi siz de çift iğne ile güzel dikiş yapmayı biliyorsunuz. Örneğin:
    Herkese iyi şanslar, itaatkar kumaşlar ve hassas ayarlar! Yakında tekrar görüşürüz - birinci sınıf öğrencim için bir eşofman getireceğim.))))

    Dikiş makinesi için çift iğne




    Çift iğne herhangi bir zikzak dikiş makinesine takılabilir. Çift iğne satın almadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli şey, iğne plakasının deliğinin (yarığın) genişliği ve iğneler arasındaki mesafedir.

    Nasıl dikilir ve çift iğne nasıl kullanılır, aynı anda iki iğneye nasıl iplik geçirilir? İplikler tek iğnede olduğu gibi geçirilir, bir makara yerine sadece iki iğne kullanılacaktır. Ve her iki iplik de aynı üst iplik gerdiriciden geçecektir.

    Çift iğne kullanımı makinenizin kapasitesini artırır ve çift dikişleri daha kolay bitirmenizi sağlar. Ayrıca, triko dikerken, bir kapak dikiş makinesinin dikişini taklit edebilirsiniz. Ancak çoğu zaman, çift dikişli giysiler dikerken çift iğne vazgeçilmezdir. Kot pantolonlarda, yama ceplerde, erkek gömleklerinde vb. dekoratif süslemeler. çift ​​iğne ile tek bir dikişle eşit ve düzgün bir şekilde dikebilirsiniz.

    1. Çift iğne nasıl kullanılır

    Çift iğne nasıl kullanılır? Ancak normal bir iğnede olduğu gibi, her iki üst ipliği de düzgün bir şekilde geçirmeniz ve alt iplikteki (masuradaki) gerilimi gevşettiğinizden emin olmanız gerekir. Masuradaki alt iplik, aralarında zikzak şeklinde “açılan” iki üst iplik tarafından aynı anda kullanılacaktır ve bu nedenle gevşetilmelidir.
    Ayrıca üst ipliklerin gerginliğini de gevşetmeniz gerekir, aksi takdirde hat gerilir ve hatta kırılır. Tüm ipliklerin tansiyonunu iyi ayarladığınızdan emin olun ve mümkünse elastik ve ince iplikler kullanın. Ve kaliteli bir dikişin oluşması için alt ipliğin bir "sayı" kadar daha ince olması gerektiğini unutmayın.

    2. Çift iğneler tüm dikiş makineleri için uygun değildir.

    Çift iğne nasıl kullanılır
    Çift iğneler sadece zikzak dikişli makinelerde kullanılabilir. Podolsk gibi kilit dikiş makineleri bu tür iğneler için tasarlanmamıştır. Bu tür makinelerin iğne plakası bir yuvarlak deliğe sahiptir ve çift iğne kullanımı, zikzak dikiş dikmek için de gerekli olan dar ve geniş bir boşluk gerektirir. Ek olarak, ek iplik kılavuzları ve ikinci makara için bir ayak da gereklidir.
    Seagull dikiş makinesine çift iğne takacaksanız, düz dikiş yaparken iğnenin iğne plakasındaki deliğe nasıl girdiğine dikkat edin. İğne, iğne deliğinin tam ortasından geçmelidir. Merkezden sapma varsa çift iğne kırılabilir.

    3. İkinci iplik için makara için ek bir pime ihtiyacınız vardır.

    Modern dikiş makineleri Janome, Brother, Juki ve diğer birçokları, üst ipliklerin ayrı ayrı geçirildiği eşleştirilmiş iplik geçiriciler ve iplik kılavuzlarının yanı sıra makaralar için iki standa sahiptir.
    Her makara ayrı bir pime (makara tutucusu) monte edilmelidir, bunun için genellikle makinenin gövdesine ek bir çubuk takmanız gerekir.
    Makine gövdesinde makara için yalnızca bir ayak varsa, genellikle kite ek bir ayak bulunur.

    4. Çift iğnenin takılması ve iplik geçirme

    Herhangi bir dikiş makinesine normal bir iğne gibi bir çift iğne takılır. İğnenin düz tarafı (testere kesimi) geriye doğru (sizden uzağa) ve iğne ampulünün yuvarlak tarafı size doğru bakmalıdır.
    Makaralardan gelen iplikler, üst iplik gerdirici dahil tüm iplik kılavuzlarından birlikte geçirilir ve yalnızca en alt iplik kılavuzları (iğnenin tabanında) bunları ayırır. Sol iplik sol iğneye, sağ iplik sağ iğneye geçirilir.
    Bu alt iplik kılavuzu yalnızca bir taneyse (Chaika'nınki gibi), o zaman sol iplik iplik kılavuzundan geçirilir ve sağ iplik yakınlardan geçirilerek doğrudan sağ iğnenin gözüne sokulur.

    5. İğneler ve amaçları nelerdir?

    çift ​​iğne nedir
    Daha önce belirtildiği gibi, bir çift iğne, iğneler arasında farklı bir mesafeye sahip olabilir. Bu mesafeye bağlı olarak dekoratif dikişin görünümü değişir (daha dar, daha geniş) ve hatta üçlü iğneler üretilir.
    İğneler arasındaki farklı genişlikler, bitirme dikişinin genişliğini seçmeyi ve giysinin dekoratif tasarımı için kullanmayı mümkün kılar. Bu nedenle, stokta bu tür iğnelerin birkaç türünün bulunması arzu edilir.

    Bu dikişle, bir cep veya valf gömleği üzerindeki bitirme dikişini hızlı ve güzel bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bununla birlikte, çift iğne kullanımının daha çok dekoratif işler ve ağır stres yaşamayan dikişler için amaçlandığı unutulmamalıdır. Çift iğne, bir dikiş oluşturmak için yalnızca bir alt iplik kullanır, bu nedenle böyle bir dikiş özellikle güçlü olmayacaktır. Ancak, örneğin, aynı anda iki veya üç paralel konturu işlemek için, çift iğne basitçe yeri doldurulamaz. İplikler farklı renklerdeyse, böyle bir desen özellikle etkileyici görünüyor. Aralarında dar bir boşluk olan çift iğneler ve farklı bir renk tonu veya iplik rengi kullanarak, dikişte bir gölge taklidi oluşturabilirsiniz. İplikler, olduğu gibi, birbiri üzerine bindirilir ve üç boyutlu bir görüntü olan bir gölge efekti yaratır.
    Basit üst dikişe ek olarak, çift iğneler bant, şerit, nervür ve daha fazlasını dikmek için kullanılabilir.

    6. Dikkat! Yanlış çift iğneler kırılabilir

    Dikiş makineniz için çift iğne satın alırken, iğne plakasının maksimum açılma genişliğine dikkat edin.
    Dikiş makinenizin maksimum zikzak dikiş genişliği de iğne boyutunu belirlemek için iyi bir kılavuz olabilir. Yanlış seçilmiş iğneler, iğne plakasındaki deliğin kenarına dokunarak kırılabilir. Bu, iğnenin genellikle deliğin merkezinden kaydığı Chaika gibi makineler için özellikle önemlidir.

    Çift iğne ile dikiş yapmadan önce desen seçim düğmesini kontrol edin. Dikiş, zikzak veya fermuar dikmek için kullanılanlar gibi başka bir ofset iğneye ayarlanmamalıdır.
    Çift iğne sadece düz dikiş modunda çalışmalıdır. Diğer herhangi bir modda, dikiş makinesinin iğne plakasını kıracaktır.

    3.

    4.

    5.

    7.

    Kategoride popüler:

    Danil Koretsky: Dövmeli cilt

    Danil Koretsky: Dövmeli cilt

    okuman
    Aile hakkında dövme yazı

    Aile hakkında dövme yazı

    okuman
    Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

    Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır ...

    okuman
    İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

    İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

    okuman

    Singer Dünyasından Haberdar Olun!

    İHTİYACINIZ OLAN
    HER TÜRLÜ KONU İÇİN

    Yazılımlar, kullanım kılavuzları, eğitim videoları, satış noktaları ve
    yetkili servisler ile ilgili aradığınız başlıklar…

    ÜRÜN İLE İLGİLİ

    • 01.Dikiş makinam çalışmıyor, ne yapmalıyım?
      • Fişin prize takılı olup olmadığını kontrol edin, 
      • Motor açma kapama düğmesinin açık olduğundan emin olun, 
      • Motora takılan fişin oturup oturmadığından emin olun, 
      • Bir kontrol kalemiyle, prizde elektrik olup olmadığını kontrol edin.
    • 03.Dikiş makinami kendim yağlayabilir miyim?
      • Makinanızı yağlamadan önce mutlaka elektrik fişini prizden çekin, 
      • Sadece, makinanızın kullanma kılavuzunda gösterilen yerleri yağlayın, başka yerlere kesinlikle yağlama yapmayın.
      • Dikiş makinanız kullanma sıklığına göre yağlanmalıdır. Bir kez kullanıyorsanız yılda bir defa, daha sık kullanıyorsanız 6 ayda bir yağlamalısınız. Sadece Singer makina yağı kullanmalısınız. Singer yağı özel bir yağdır, hassas parçaların çalışmasını etkileyebilecek zararlı tortu maddeleri içermez.

    DİKİŞ İLE İLGİLİ

    • 01.Düz dikiş nasıl yapılır?
      • Makinanızı düz dikiş konumuna alın, 
      • Dikiş adım sıklık ayarını ilk başta 2.5’ta tutun, 
      • İstediğinizde bu rakamı 3’e veya daha ileri rakamlara alabilirsiniz.
    • 03.Süsleme desen piko nasıl yapılır?
      • Elektronik makinalarda desen seçilir ve dikilir. Ayarlarında istenilirse değişiklik yapılabilir.
      • Makinanızdaki ayarlardan süsleme desen pikolardan birini seçin,
      • Zigzag eni genişliğini ayarlayın,
      • Dikiş adım ayarını sıklaştırın.
    • 05.Sürfile nasıl yapılır?
      • Makinanızı zigzag dikişine alın,
      • Zigzag en genişliğini ve dikiş adım ayarını ayarlayın,
      • Kumaşın sürfle olacak kenarını, baskı ayağı altına yarım yerleştirin ve sürflenizi yapın.
    • 06.Zigzag makinasında nasıl nakış yapabilirim?
      • Nakış ayarları için makinada zigzag deseni seçin, 
      • Makina dişlilerini düşürün,
      • Yapılacak desen genişliğine göre zigzag eni genişliğini ayarlayın, 
      • Kasnak sallanmadan desen yönüne doğru zigzag adımları takip edin.
    • 07.Makinam dikiş atlamasi yapıyor, ne yapmalıyım?
      • Orijinal Singer iğnesi kullanın,
      • Kumaşıınızın kalınlığına ve cinsine göre iğne kullanın,
      • Penye ve jarse gibi esneme özellikli kumaşlarda penye iğnesi kullanın,
      • Kot kumaşlarınız için özel alaşımlı Singer'in kot iğnelerini kullanın,
      • İğneyi; düz kısmı arka tarafa bakacak şekilde yerine iyice oturttuğunuzdan emin olun.

    İĞNE İLE İLGİLİ

    • 01.Makinam neden iğne kırıyor?
      • Kumaş kalınlığına göre uygun iğne kullanın,
      • Orijinal Singer iğne dışında iğne kullanmayın,
      • İğneyi doğru takın, yuvasına tam oturduğundan emin olun,
      • Doğru baskı ayağı kullanın.
    • 02.Kumaş cinsine göre ne tür iğne kullanmalıyım?
      • Penye ve jarse kumaşlarda: kumaş kalınlığına göre 2045 – 9, 11, 14 numaralı jarse, penye iğnesi,
      • Kot ve buna benzer ağır kumaşlarda:  2026 – 14,16 numaralı kot iğnesi,
      • İnce kumaşlarda: 2020 – 9, 11 numaralı normal dikiş iğnesi,
      • Orta ağırlıkta kumaşlarda: 2020 – 14, 16 numaralı normal dikiş iğnesi kullanılmalı.
    • 03.Çift iğne nedir, nerelerde, nasıl kullanılır?
      • Çift iğne: Çift iğne iki adet iğnesi olup da iğne giriş yerine takılacağı için tek girişi olan iğnedir. Nerelerde Kullanılır: Çeşitli süslemeler, nervür ve spor v.b dikişlerde kullanılır.
      •  Nasıl Kullanılır: 
      • Çift iğne takılır, 
      • İki adet iplik makinaya takılır, 
      • İplikler iğne ucunda ayrılır; iki iplikte iğne gözlerine ayrı ayrı takılır. 
      • Düz dikiş dışında piko süslemesi yapılacaksa mutlaka desenin en genişliği yarıya indirilir. Otomatik çift iğne konumunu destekleyen makinelerde özel çift iğne tuşu bulunmaktadır, bu tuşa basılır.

    İPLİK İLE İLGİLİ

    • 01.İpliğim neden kopuyor?
      • İpliği makineye uygun şekilde taktığınızdan emin olun,
      • İpliğin makaradan rahat gelmesini sağlayın,
      • Üst iplik gerginliğini azaltın,
      • Yatak içerisinden iplik geçişini kontrol edin,
      • Kullandığınız iplik kalınlığına göre iğne seçin, 
      • Dişli plakası iğne girişi etrafında çizik olup olmadığını kontrol edin.
    • 02.Makinamda ne tür iplik kullanabilirim?
      • İplik havının az olduğu iplikler tercih etmelisiniz,
      • İplik makarasının kenarlarında pürüzler olmamalı,
      • İplik makaradan rahat gelmeli, makara kenarına takılmamalı. 
      • İpliğin yanı sıra kullanılacak kumaşa göre uygun iğnenin seçimi de önemlidir.
      • Sim gibi metal iplikleri kullanırken 2045 jarse penye (9-11-14 numaralı) iğnesi kullanılırsa daha verimli bir dikiş elde edersiniz.
    • 03.İdeal mekik – ip ayarı nasıl yapılır?
      • Masurayı düzgün takın,
      • Masuradan gelen ipliği mekiğin birinci çentiğinden (sağdaki) geçirdikten sonra, ikinci çentikten (soldaki) geçirin ve arkadan ipi çekin,
      • İplik sıkı geliyorsa mekiğin üzerinde bulunan soldaki vidayı; sola doğru gevşetin, gevşek geliyorsa sağa doğru sıkın.
    • 04.İdeal masura ayarı nasıl yapılır?
      • Masura sarma işlemi için ipliği masura sarma aparatına doğru taktığınızdan emin olun, 
      • Masuralığı volana doğru itin,
      • Volan üzerindeki çukur kısma parmağınız ile bastırın,
      • Masura lastiğinin yağlanmamasına özen gösterin.
    • 05.Otomatik iplik takamıyorum, ne yapmalıyım?
      • Otomatik iplik takarken iğneyi en üst pozisyona alın,
      • Otomatik iplik takma mekanizmasını aşağı doğru çekin; iğnenin gözüne mekanizmaya ait bir çengel girecek, ipliği bu çengele geçirin,
      • Otomatik iplik takma mekanizmasını yavaş bir şekilde tekrar yukarıya alın,
      • Çengele takılan ipliği elinizden kontrollü bir şekilde bırakın.
    • 06.Makinam iplik topluyor, ne yapmalıyım?
      • Makinaya iplik takarken ipliğin; iplik kılavuzları ve gerginlik kampanalarından geçmesine dikkat edin, 
      • Üst makaradan gelen ipliğin gerginliğini kademe kademe arttırın,
      • Her arttırışınızda dikişinizi kontrol edin,
      • İplik geçiş yerlerdeki iplik havlarını temizleyin.

    KABİNE VE ÇANTA İLE İLGİLİ

    • 01.Makinamın kabinesini kime kurdurabilirim, ücretli midir?
      • Satın aldığınız dikiş makinası için satın aldığınız bayi tarafından servise kurulum yönlendirmesi yapılır, yetkili servis personeli tarafından kabinenin kurulumu ve makinanın kabineye montajı yapılarak makine çalıştırılır ve size kısa bir kullanım eğitimi verilir.
    • 02.Kabineli dikiş makinamı çantalı modele çevirebilir miyim?
      • Singer satış noktalarımızdan ya da web sitemizden satın alacağınız 537 model çantalar döküm makinalar için kullanılmaktadır, 1301, Moderna, Düz dikiş, Yoknaz vb. döküm makinalarınızı 537 model çantalara takabilir bu şekilde yerden tasarruf ederek aynı zamanda portatif taşınabilir hale getirebilirsiniz.
    Singer.com.tr’ye üye olduğunuzda yenilikler, fırsatlar ve kampanyalardan öncelikli olarak haberdar olabilir,
    size özel alışveriş olanaklarından faydalanabilirsiniz. Aşağıdaki bilgileri doldurarak tarafınıza elektronik ortamda tanıtım, kampanya ve bilgilendirme iletisinin gönderilmesini kabul etmekte ve bilgilerinizin SİNGER DİKİŞ MAKİNALARI TİCARET A.Ş. E-POSTA ABONELİĞİ KİŞİSEL VERİLER HAKKINDA AYDINLATMA METNİ kapsamında işlenmesine izin vermektesiniz.Dikişseverler Singer Sosyal Medya Hesaplarında Buluşuyor!


    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır