ben alindiktan sonra pansuman / Ben Aldırma Operasyonları Sonrası İyileşme Süreci - Hemen Sağlık

Ben Alindiktan Sonra Pansuman

ben alindiktan sonra pansuman

Ben Alımı

Ben Nedir?

İnsanların vücutlarında nedeni belli olmadan ortaya çıkan yassı veya kabarık yapılar ben olarak bilinmektedir. Hemen hemen her insana ben görülebilmektedir.

İnsanın gelişiminin ilk yirmi yılında benler ortaya çıkmaktadır. Doğum lekeleri veya damar genişlemeleri gibi durumlarda görülenler benlerden ayrı olarak incelenmektedir.
 
Bazı durumlarda ise benler insanları rahatsız edebilecek düzeylere ulaşabilmektedir. Özellikle yüz bölgesinde saç bölgesinde, dekolte bölgesinde gibi yerlerde oluşan ve insanları rahatsız eden benler ortaya çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda ben alımı işlemleri uygulanabilmektedir.  Bu operasyon insanların psikolojik olarak rahatlaması içinde oldukça önemlidir. Toplum içerisinde vücudundaki benden dolayı rahatsız olan kişiler benin alınması ile sosyal hayatlarını daha rahat bir şekilde sürebilmektedirler.ben-aldirma

Ben Aldırmak İçin Ne Yapılmalı?

Söz konusu ben alma operasyonlarında alınan benin iz bırakmaması ve ciltte hasara yol açmaması için Samsun'daki şubemizde bu konuda tecrübeli hekimler tarafından q-swich nd-yag lazer ile uygulamalar gerçekleştirilmektedir. İşin uzmanı olmayan veya estetik işlerinde ruhsatı bulunmayan yerlerde yaptırılan ben alma işlemlerinde ne yazık ki enfeksiyon kapma riski oldukça yüksek seviyede bulunmaktadır. FBM Estetik Tıp merkezinde ben alımı operasyonları ve tüm estetik cerrahi operasyonları plastik cerrahlar tarafından yapılmaktadır.

Ben oluşumunda çeşitli nedenler söylenebilir. Genetik yatkınlığın yanı sıra güneşe maruz kalmanın da ben oluşumunda ektili olduğu düşünülmektedir. Aşırı güneşin yanı sıra beni tahriş etme de benin büyümesine neden olabilmektedir. Bazı insanlar rahatsız oldukları benleri kendileri ortadan kaldırmak isteyebilmektedir. Ben bölgesinin jilet ile tıraş edilmesi, kurcalanması gibi durumlarda benin büyümesi görülebilmektedir. Kitlelerin alınması için plastik cerrahiye başvurulması gerekir.

Ben Aldırmak Tehlikeli mi?

İnsanlar ben aldırmanın kansere yol açtığı yönünde inanca da sahiptirler. Alınan her ben kansere yol açmamaktadır ve tehlikeli olmayabilir. Kişi kanserse ve ben alındıktan sonra tespit edilmişse bu durumu bene bağlamak yanlıştır. Zaten benin kansere neden oluş olmadığı bendeki değişimlerden görülmelidir.

Bende büyüme benin çevresindeki deride renk değişiklikleri gibi durumlarda doktorlar kanserden şüphelenebilmektedir. Bu nedenle öncelikle uzman bir doktora görünerek benin durumu hakkında bilgi alınmalıdır. Bundan sonra plastik cerrahi ile bu işlem yapılmalıdır.

Ben Aldırma İşlemi

  1. Ben aldırma ameliyatı lokal anestezi ile yapılmaktadır. Bu sayede hasta ameliyat sırasında herhangi bir şekilde ağrı veya acı hissetmemektedir.
  2. Anestezi küçük iğneler ile benin çevresine ve altına uygulanır. Anestezi etkisi hızlı bir şekilde görülür.
  3. Yapılan anestezi sonrasında cerrahi operasyon başlar ve ben ve deri altındaki yağ dokusu tamamen alınır.
  4. Bu işlemler yapılırken bene ait hiçbir kalıntı bırakılmadan ben, tamamen vücuttan atılır. 

Yapılacak olan kitle alımı operasyonu sonrasında benin patolojik incelemesinin de yapılması gerekmektedir. Burada kanser konusunda gerekli incelemeler yapılmalıdır.

Bu operasyon sonrasında oluşan yara dikiş yapılarak kapatılır. Genel olarak yapılan operasyon yarım saat civarında sürmektedir. İyi bir şekilde yapılan operasyon sonrasında iz çok az kalmaktadır. Genel olarak benin büyüklüğünden birkaç milimetre fazla iz kalmaktadır. Benin alındığı yerde ilerleyen süreçte 8 ile 10 milimetre arasında kırışıklık izi kalır. Bu anıl kırışıklığına benzer ve fark edilmez.ben-aldirma-uygulamasi

Ben Aldırma Sonrası Bakım

Yapılan işlemler sonrasında yaraya pansuman yapılır ve kapatılır. Ameliyat sonrasında herhangi bir şekilde gözetimde tutulması gerekmez. Hasta hemen sosyal ve iş hayatına dönebilmektedir.

Lokal anestezi etkisi birkaç saat sürmektedir. Etki geçtikten sonra hafif sızlamalar hissedilmektedir. İlk günlerde görülecek olan bu sızıları önlemek içinse ağrı kesiciler yeterli olmaktadır. Kişi belirli aralıklarla pansuman yaptırmalıdır. İlk iki gün sonrasında yara üzeri yıkanabilmektedir. İzin daha az kalması için masaj yapılabilir. Güneş ışınlarından da uzak durulması önemlidir. Dikişler ise 5 ile 15 gün arasında alınmaktadır.
 
Özellikle yüz bölgesinde oluşan benlerde bu operasyon daha çok tercih edilmektedir. Yanak, dudak üstü, alın gibi bölgelerde ben çok dikkat çekici olabilmektedir. Bu gibi durumlarda insanlar ben aldırma ameliyatına daha çok yatkın olmaktadır. Böyle bir durum karşısında yapılan  kişinin bu sorundan kurtulmasını sağlamaktadır.

yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun oldu. - yılları arasında Savunma Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı bünyelerinde kurum hekimliği yaptı. FBM Estetik Tıp Merkezinde Başhekim olarak görev yapmaktadır.

Ben Alımı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Ben aldırma ücretleri için bizimle WhatsApp hattımızdan iletişime geçmeniz gerekmektedir. Online muayene olup fiyat bilgisi alabilirsiniz.

İz, ortalama 3 ile 6 ay içerisinde kaybolur. Fark edilmeyecek hale gelmesi 1 yıl sürebilir.

Lazerle işlem yapıldığından ciltte kızarıklık oluşmaz, ilerleyen günlerde kabuklanma meydana gelir. Bu kabuk düştüğünde ciltte bir miktar kızarıklık görülür o da zaman içerisinde kaybolur.

76

Ben aldırma işlemi eğer cerrahi olarak gerçekleşecekse uygulamadan sonra o bölgeye dikiş atılmalıdır. Lazerle uygulamalarda ise herhangi bir dikiş işlemine gerek duyulmaz. Doku iyileşmesi kendiliğinden olur.

73

Herhangi bir ben cerrahi olarak veya lazerle o bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra bölgenin yara iyileşmesinin ve tam iyileşme sağlanmasının gerekli süresi 1 yıldır. Bu süreden sonra o bölgeye dövme yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Lazer epilasyon uygulaması ise çok daha erken sürelerde, işlemden ay sonra gerçekleştirilebilir. Solaryum uygulaması genel sağlık açısından ve tıbbi olarak hiçbir cilt yapısına, hiçbir işlemden sonra veya işlem geçirmemiş bir cilde dahi hekimler tarafından önerilmeyen bir uygulamadır.

 

32

Ben alma işlemi sonrasında ister lazerle olsun ister cerrahi olsun o bölgenin düzenli olarak pansumanla değerlendirilmesi gerekmez.

35

Et benleri cildin yüzeyinden kabarık olan, zaman zaman kahverengi veya normal cilt yapısında olabilen benlerdir. Yüzeysel benler ise genellikle melanin kümelenmesi şeklinde ortaya çıkan kahverengi ve hacimsiz benlerdir. Cilt seviyesinden herhangi bir belirginlik göstermezler.

22

Bir ben, rengi ne olursa olsun iyi huylu veya kötü huylu olması açısından mutlaka bir dermatoskop yardımıyla değerlendirilmelidir. Şüpheli görülen benlerin mutlaka cerrahi olarak alınması gerekir ve bu cerrahi uygulamadan sonra biopsi değerlendirilmesine sokulup benin tanımının yapılması gerekir. Bu belirleyicilik sonrasında o bölgenin düzenli olarak bir cilt doktoru tarafından takibini gerektirir.

 

22

Ben aldırma, özellikle cildinin görünür kesimlerinde benleri yaygın biçimde görünen veya hacim olarak büyük benleri bulunanların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Tıp teknolojilerinin ulaştığı seviye itibariyle ben ameliyatı son derece hızlı ve acısız biçimde gerçekleşebiliyor. Deri üzerinde yer alan kitlelerin dermatoloji, genel cerrahi ve estetik cerrahinin ortak uğraş alanında yer alması nedeniyle bu konu bir miktar kafa karıştırsa da, aslında estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanları u operasyonu dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.

Tabii ben aldırma operasyonu, benin büyüklüğüne ve sayısına, yani yaygınlığına göre değişik süreçleri kapsayabiliyor. Bu noktada öncelikle hekim muayenesinin gerekli olduğunun altını çizmek gerekiyor.

&#;Ben aldırma nedir?&#; sorusu estetik yaptıracak kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, &#;Ben aldırma nasıl yapılır?&#; ve &#;Ben aldırma gerekli midir?&#; gibi soruları sizler için yanıtlıyor.

Ben Aldırma Nedir?

Ben aldırma; cildin dış yüzeyinde belirgin bir şekilde doku çıkıntısı formuna sahip, çoğunlukla cilt renginden daha koyu renkli dokuların kesi veya radyofrekans ablasyon ile alınması uygulamasıdır. Bazı benler deri dışına çıkmayıp, birer cilt lekesi gibi görünürler ki, bu benlerin alınması için lazer uygulaması kullanılır.

Ben aldırma gerekli midir?

Pek çok durumda ben aldırma operasyonu tercihli bir uygulamadır. Yani ben aldırmak gerekli midir? Sorusuna kesin olarak cevap verebilmek mümkün değildir. Ancak yapılacak konsültasyon ile ben olarak tanımlanan dokunun cilt kanserine yol açma olasılığı söz konusu değerlendirmesi yapılırsa, bu dokunun alınması hekim onayı ile gerekli hale gelebilir. Zira bazı benler ciddi birer cilt kanseri belirteci veya öncüsüdür.

Bunun yanında estetik olarak benlerden kurtulmak isteyen herkes hekime başvurarak bu tedaviyi alabilir. Fakat altı çizilmesi gereken çok önemli husus; bu uygulamanın mutlaka hekim tarafından yapılmasının gerekliliğidir. Hekimler dışında hiç kimse ben alma operasyonu yapamaz.

Hangi benler risk oluşturabilir?

Cildin yüzeyinde bulunan çıkıntı biçimindeki benlerin bir kısmı risk ihtiva edebilir. Bunu öngörebilmek için elbette muayene gerekir. Fakat bundan önce kendiniz basit değerlendirmeler yaparak hekime başvurma gereksiniminiz olup olmadığına karar verebilirsiniz. Cildinizdeki benlerin;

  • Sınırları belli değilse
  • Şekilleri bozuksa (asimetri)
  • Şişkin ve yüzeyi kabarıksa
  • Renk değiştirmiş ve kararmışsa
  • Ele gelecek kadar büyümüşse (yarım santimden büyük benler)

Hekim kontrolüne başvurmak doğru bir yaklaşım olacaktır.

Deri altındaki benler alınmalı mıdır?

Cilt lekesi görünümüne sahip doğuştan getirilen benler de, tıpkı yüzeydekiler gibi hem estetik hem de sağlık riski taşıyabilir. Bu benlerin de taraması yapılmalı ve alınması gerekli ise hekim tarafından karar verilmelidir.

Özellikle yakın zamanda sayıları hızla artan benler söz konusu ise veya benler büyüyor ise hekime acilen başvurmak gereklidir.

Estetik olarak bu benlerin alınması ise yine hekimler tarafından yapılan son derece efektif bir uygulamadır. Lazer kullanılarak bu benler kolayca ortadan kaldırılabilir. Bunun için hekime başvurmak öncelikli hareket olmalıdır. Yine bu uygulamalar da hekimler dışında kimse tarafından yapılamaz.

Lazerle Ben Aldırma Nasıl Alınır?

Nevüs; yani cilt yüzeyinin altındaki cilt lekesi formundaki benler, lazer ile alınmaktadır. Bu uygulama ben dokusunun rengine ve büyüklüğüne göre ayarlanan özel lazer donanımı ile gerçekleştirilir ve bu makine oldukça komplike özelliklere sahiptir. Cildin benin bulunduğu katmanındaki dokuyu temizleme işlemi lazerle ben alma operasyonu olarak tanımlanır. Kişinin cilt analizi yapılıp, benlerin nitelikleri belirlendikten sonra lazer uygulaması birkaç seansta tamamlanır.

Bu noktada bir hususu belirtmek gerekir. Bazı çiller oldukça derin olduklarından temizlenebiliyor olsa da, birçok ben tamamen ortadan kaldırılabilmektedir. Bu konuda detaylı bilgi muayene esnasında hekim tarafından verilebilmektedir.

Ben Aldırma Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Ben aldırma fiyatları; uygulamanın komplikasyon seviyesine göre belirlenir. Elbette uygulamanın gerçekleşeceği teknik ve hekimin belirleyeceği hekimlik ücreti bu fiyatları değiştiren faktörlerdir. Tıbbi uygulamalarda açık kaynaklarda fiyat belirtmek yasaktır. Zaten her uygulama için aynı seviyede bir fiyat söz konusu olamayacağından bunu belirtebilmek mümkün de değildir. Hekiminize bu konuda başvurup, gerekli muayenenin ardından fiyatlara hakim olabilmeniz mümkündür. Belirttiğimiz gibi fiyatların belirlenmesindeki kriterler aynı olmakla birlikte, her vaka için uygulanacak yöntem ve operasyonun büyüklüğü ben alma ameliyatı fiyatları üzerinde belirleyici etkenlerdir.

Elbette seçeceğiniz hekimin deneyimi de fiyatlar üzerinde etkili olacaktır. Donanımın nitelikleri ve klinik koşulların standartlarının yanı sıra hekimin kim olduğu da, ben aldırma fiyatları üzerinde birinci seviyede belirleyici etken olarak kabul edilmelidir.

Ben Aldırma Fiyatları Ne Kadar?

Ben aldırma ücretinin net olarak ifade edilebilmesi için ön muayene gereklidir. Ön muayenede ben ya da benlerin türü, cinsi, büyüklüğü gibi tespitler yapılır ve ona göre fiyat verilir.

Ben Alındıktan Sonra İzler Ne Zaman Geçer?

Operasyon sonrası izin rahatsız edecek düzeyi birkaç ay sonra geçecektir. Fark edilemeyecek düzeye gelmesi ise yaklaşık bir yıl alabilmektedir. Bireyin yaşı, beslenmesi, cilt bakımı, zararlı alışkanlıkları bu sürenin daha da kısalmasına zemin hazırlayabilir.

Lazerli Ben Aldırma Sonrası Kızarıklık Meydana Gelir mi?

Lazerli ben aldırma seansının ardından ya da kısa zamanda kızarıklık meydana gelmez. Bununla beraber yakın zamanda ben bölgesinde hafif kabuklanmalar görülür. Kabuklanma geçtikçe yani iyileştikçe hafif düzeyde kızarmalar yaşanabilir. Bu tepkimeler de kısa sürelidir. İyileşme evresinin normal seyrinde ilerlediğini ifade eder.

Ben Aldırırken Dikiş Atılır mı?

Cerrahi girişimler gereken bir ben ise elbette dikiş atılabilir. Ancak lazerli uygulamalarda dikiş kullanılmamaktadır.

Ben Aldırdıktan Sonra Pansuman Yaptırmak Lazım mı?

Operasyon yapılan ben büyük ise gerekir ancak normal boyutlarda ise gerekmez. Lazerli ben aldırma yapıldı ise pansuman gerekmemektedir.

Kaynakça:

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

/by Yetkin Bayer

Ben Tedavisi Lazer Nedir? Nasıl Yapılır?

Nevüs olarak adlandırılan ben; büyüklüğü, rengi, histopatolojik tipi, davranış şekli ve ciltten yüksekliği gibi farklı çeşitleri bulunan, vücudun herhangi bir bölgesinde görülebilen oluşumlardır. Deri ile aynı seviyede olabildiği gibi deriden yüksek de olabilir. Polip, makul ve papül gibi farklı davranış şekillerine sahip olabilirler.

Ben Tedavisi Nasıl Yapılır?

Genellikle iyi huylu olarak bilinen benler, bazı durumlarda maligniteye (kötü huylu tümör ya da farklı olumsuz durumlara dönüşebilir. Bu sebeple benlerin düzenli olarak takip edilmesi önemlidir. Herhangi bir değişiklik oluşması durumunda, hekimin görüşüne bağlı olarak cerrahi müdahale uygulanmalıdır.

Benlerde zaman içerisinde; boyutlarında artış, renkte koyulaşma, şeklin değişmesi, siyah benlerin mor renge dönüşmesi, kanama oluşması ya da üzerinde yara açılması gibi durumların görülmesi durumunda muhakkak bir plastik cerraha başvurulmalıdır. Bu şekilde vücuttaki oluşumlardaki değişiklik lazer ile ya da cerrahi müdahale ile tedavi edilebilir.

Lazer tedavisi ile vücutta tahliye edilecek olan benin iyi huylu olması gerekmektedir. Dermal ya da epitermal olan cilt yüzeyinde ya da yüzeye yakın benlerde lazer tedavisi kullanılabilirken, lezyonların derin köklerinin olması durumunda, cilt kanserine cerrahi yöntemler uygulanmalıdır. İyi huylu benlerin alınmasında tek seans lazer tedavisi uygulanmakta ve ciltte herhangi bir iz kalmamaktadır.

Ben Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Ben tedavisinde uygulanan iki yöntem bulunmaktadır. Bunlardan birincisi lazer ile tedavi, ikincisi ise cerrahi müdahaledir. Erbium lazer tedavisi ile ciltte deriş seviyesinde ve deri seviyesine yakın kabarıklıkla olan benler tek seansta iz oluşmadan alınmaktadır. 

Uygulanan tedavinin özelliği tek seansta tamamlanmasıdır. Uygulanacak işlem için lokal anestezi uygulanır. Böylelikle hasta işlem sırasında ağrı ya da acı hissetmez. Hızlı bir şekilde yapılan tedavide hasta tek seferde adet beni aldırabilir.

Tedaviden sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde işlem yapılan bölge iyileşir ve yalnızca hafif bir kızarıklık gözlemlenir. Kızarıklığın iyileşerek cilt ile aynı tona ulaşması ay arasında gerçekleşir. Tedaviden sonra uygulama yapılan bölge kısa sürede iyileşir ve işlem yapıldığı belli olmaz. Ciltteki benlerin alınması işlemi farklı büyüklüklerde de olsa sağlık kuruluşunda yapılmalıdır. 

Lazerle Ben Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

  • Çok büyük boyuttaki benler haricinde iz kalmaz.
  • Cilt seviyesi ile eşit olan benlerde de ciltte kabarıklık eklinde oluşan benlerde de yüksek etki gösterir.
  • Sakal ve saç derisindeki benlerin silinmesinde kıl kökleri zarar görmediği için herhangi bir iz oluşumu görülmez.
  • Oldukça sağlıklı ve pratik bir tedavi yöntemidir. Bir seans süresince ortalama ben tedavi edilebilir.
  • Tedavi sonrasındaki süreçte iyileşme hızla ilerler, herhangi bir pansuman yapılmasına gerek duyulmaz.
  • Noninvaziv bir tedavi yöntemidir. Herhangi bir kanama olmadan işlem yapılır. Ciltte kesi açılmadığı ve yanık olmadığı için enfeksiyon oluşması genelde görülmez.
  • Lazer tedavisi yüz ve burun gibi bölgelerde işlem yapılması zor olan alanlarda uygulanabilir.

Lazerle Ben Aldırmanın Yan Etkisi Var mıdır?

Vücuttaki herhangi bir benin lazerle tedavi edilip edilmeyeceğinin belirlenmesi için uzman bir hekimin detaylı muayenesi gereklidir. Ben tedavisi için uygulanacak yöntem, yapılan muayene doğrultusunda hekim tarafından belirlenir. Lazer tedavisinde yapılan işlem diğer tedavi yöntemleri ile karşılaştırıldığında ciltte iz bırakma riski daha düşüktür.

Lazer tedavisinin iz bırakma riskinin düşük olmasının nedeni; pigmentlerden oluşan benlerin lazer ışığı tarafından parçalanması fakat cilde bir zarar vermemesidir. Ciltte kesi oluşturulmadığı için enfeksiyon görülme riski de azalır. Lazer tedavisi ile lezyonun ciltten temizlenmesi sonrasında öncesinde bir ben olduğu belli olmaz.

Tedavinin avantajı, yüz bölgesindeki alınan benlerin işlemden sonra iz bırakmamasıdır. Yaranın iyileşmesinde bir sorun olarak bilinen keloid durumuna cildiniz yatkınsa bunu doktorunuza tedavi öncesinde bildirmeniz önemlidir. Doktorunuz tedavi planınızı buna göre oluşturabilir.

Sağlığa herhangi bir zararı bulunmayan lazer tedavisi ile ben aldırma yönteminde nadir olarak benler yeniden büyüyebilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurarak yeni bir tedavi planı oluşturabilirsiniz. Lazer tedavisinde işlem yapılan benin büyüklüğüne göre çok küçük bir iz kalabilir.

Çok büyük benlerde sivilce izine benzer küçük bir çukurluk oluşabilir. Bu iz diğer cerrahi müdahalelere göre oldukça küçük bir izdir. Lazer tedavisinden sonra geçici olarak görülen durumlar; geçici renk değişimi ve kızarıklıklar olabilir. 

Hangi Benler Lazer ile Alınır?

Kişiyi rahatsız eden benlerin lazer tedavisi ile vücuttan çıkarılması; ağrısız bir işlem olması, yara izi oluşmaması ve tekrarlamaması nedeniyle sıklıkla tercih edilen ideal bir yöntemdir. Bu yöntem; yalnızca iyi huylu olan, cilt ile aynı hizada ya da cilt üzerinde kabarıklık olarak görülen benlere uygulanmaktadır. Yüz bölgesi, burun ve kulak gibi alanlardaki tedavi edilmesi zor yerlerde bulunan benlerin çıkarılması için iyi bir tedavidir.

Lazerli Ben Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Lazerle benleri yok etme işlemi lokal anestezi altında uygulanan bir işlemdir. 
  • Lazer ışınları beni oluşturan pigmentasyon hücrelerine uygulanır. Hücreler lazer ışınlarını emerek sağlıklı deriden uzaklaşır.
  • Cerrahi yöntemlerle yapılan ben silme işlemlerine göre iyileşme süresi oldukça kısadır.
  • Tedavi planında işlemden sonra yapmanız gerekenler ve dikkat etmeniz gereken hususlar doktorunuz tarafından size aktarılacaktır. Bu hususlara uymanız tedavi sürecinin başarıyla sonuçlanmasında önemlidir.
  • Lazer ile temizlenen benlerin olduğu bölgelerde kırmızı renkte küçük noktalar görülebilir. Bu tedavide normal bir durumdur. 
  • İşlem yapılan bölgeler geçici olarak pansuman ile kapatılacaktır. Tedaviden sonraki süreçte birkaç gün içerisinde işlem yapılan bölgelerde kabuklanmalar oluşur. 
  • Kabuklar yaklaşık 1 hafta içerisinde düşer ve altındaki deri soluk pembe bir renk alabilir. Ciltte oluşan hafif pembe renk zamanla cilt ile aynı tona ulaşacak, zamanla kaybolacaktır.
  • Ben tedavisi lazer yaptıran hastaların kabuklanmaların düşene kadar cilde makyaj yapmaması önemlidir. 

Lazer Ben Tedavisi Sonrasında Tekrarlama Olur Mu?

Melanositik olarak adlandırılan cilt ile aynı yüzde görülen benler zamanla tekrarlayabilir. Benin tekrar oluşması tedaviden sonraki 1 ay içerisinde görülebilir. Yeniden kahverengi lezyonların görülmesi durumunda doktora başvurulması, benin tekrar alınması gerekir.

Ben Tedavisi Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Ben tedavisi fiyatlarının belirlenebilmesi için, doktorunuz ile ön görüşme sırasında kişisel durumunuza dair analizler ve tetkikler yapılmaktadır. Daha sonrasında Ben tedavisi için uygun prosedürler planlanarak gerekli ölçümler yapılacaktır.

Tedaviolası birtakım riskleri ve komplikasyonları içeriyorsa doktorunuz sizi bu risk ve komplikasyonlar konusunda detaylıca bilgilendirecektir. Daha sonraki aşamalarda ise isteğiniz doğrultusunda tedavinin kişisel tercihlerini size sunacaktır.

Tüm bu süreç kişisel durumunuza göre teşhis edildikten sonra Ben tedavisi için uygun fiyat kriterleri belirlenebilecektir. Tedaviniz için Hospitaltürk hastanemize başvurarak 7/24 online danışman servisimiz ve uzman doktorlarımızdan bilgi ve destek alabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Hangi benler lazerle alınmaz?

Bazı benlerin tedavi ile alınması sağlıklı olmayabilir. Bunlar; koyu renge sahip yüksek pigmentli benler ve düz benlerdir. Genellikle uygulanan tedavide en başarılı sonuçların alındığı benler cilt yüzeyinde kabarık olarak görülen benlerdir.

Ben aldırma tehlikeli mı?

Benlerin alınıp alınamaması iyi huylu ya da kötü huylu olmasına göre değişir. Dermatoskop olarak adlandırılan cihazlarla benler incelenmekte ve buna göre tedaviye karar verilmektedir. Benlerin aldırılması kesinlikle zararlı bir işlem değildir.

Ben aldırmak can acıtır mı?

Lazer yöntemi ile ciltten ben alınması için bölgeye lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu sebeple hasta ameliyat sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez.

Ben alımı kaç seansta biter?

Alınacak benin büyüklüğü, derinliği ve uygulanacak işleme göre değişiklik göstermektedir. Ortalama 2 ya da 3 seans tedavi uygulanabilir. Bu seanslar hafta aralıklarla uygulanabilir. Genellikle birden çok seans benin büyük olması durumunda uygulanır. 

Ben tedavisi için kime gitmeliyim?

Ben tedavisi için alanında uzman cilt uzmanlarına başvurabilirsiniz. Ön görüşme sırasında uzman doktorunuz tedaviniz için en uygun teşhislerde bulunduktan sonra operasyonu sağlıklı bir şekilde yürütecektir. Ayrıca tedavi sonrası süreçte uzman doktorunuzun önerdiği ilaç ve benzeri tavsiyelere uymanız halinde kısa bir sürede iyileşme sağlanabilecektir.

bilgehanT+

Related Posts

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası