pikap araba / Polesie Oyuncak Araba Izci Devriye Pikap 2 Makinalı Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Pikap Araba

pikap araba

PIKAP

Bu uygulama hakkında

Pickup - araç kiralayanlar ve kiralayanlar için bir uygulama! Bu platform, bir saat, bir gün ve daha fazla araca ihtiyaç duyanları ve arabasını kiralayarak kazanmasını isteyenlerle buluşuyor.

Bir araba kiralamak istiyorsanız, burada birkaç saat veya daha uzun süre yakındaki mahallede uygun bir araba kiralama teklifi bulacaksınız. Eğer bir araba sahibiyseniz, o zaman bu platformu kullanarak, arabanızın kullanmadığınız zamanlarda para kazanmasına izin vermiş olursunuz!

O nasıl çalışır?

Kiracı iseniz:
Uygulamayı indirin;
Üye olmak;
Size en uygun aracı seçin;
Sahibinden anahtarı alın veya uygulama aracılığıyla arabanın kilidini açın ve sürün;

Arabanızı kiralamak isterseniz:
Uygulamayı indirin ve kaydolun;
Araç detaylarınızı ve resimlerinizi girin;
Aracınız kazansın!

Daha fazla kuralı burada bulabilirsiniz: funduszeue.info
haberler için de bizi takip edin
Facebook funduszeue.info?q=pikap
ve Instagram funduszeue.info

Güncellenme tarihi

9 Haz

İlk etapta kamyonetlerin binek araçlara doğru evrimleşme sevdası ile ortaya çıkan pick-uplar, günümüz araç piyasasında oldukça tercih ediliyor. Pick-up piyasası, hız kesmeden büyümeye devam ediyor ve bu araçlar, birçok farklı segmentteki araca alternatif olmayı başarıyorlar, diyebiliriz.

Özellikle güçlü bir araç arayan, hem yolda hem arazide performans bekleyen kullanıcıların genel tercihi pick-uplar oluyor. Yük taşımaya uygun olan bu araçlar, aynı zamanda farklı arazi tiplerine yatkınlıkları ile de ön plana çıkıyorlar. Aynı zamanda, günümüzde, pick-uplar bu özelliklerini kaybetmeden üstün bir konfor da sağlamış durumdalar. Bu nedenle kamp tutkunları, maceraperestler, ek iş yapanlar, uzun rotalara çıkmayı sevenler için muntazam olan araçlara ilgi oldukça artmış durumda.

Bu segmentin, avantajları ve dezavantajları elbette var. Toplamda kullanıcı için avantajları öne çıkıyorsa ve bir pick-up alma gerekliliği doğuyorsa, ilk soru “En iyi pick-up hangisi?’’ oluyor. Bu sorunun tabii ki tek bir cevabı yok. Birçok farklı özellik üzerinden yapılan karşılaştırmalarda, farklı pick-up modelleri birbirine üstünlük sağlayabiliyor. Bu nedenle, sıralamayı beklentiler oldukça etkiliyor. Kullanıcının beklentisi neyse o özelliğin iyi olduğu model ön plana çıkıyor.

Tüm kullanıcıların beklentilerine göre farklı pick-up modelleri mevcut. Biz de bu uçsuz bucaksız pazar içerisinde, farklı açılardan öne çıkan pick-up modellerini sizler için derledik.

1. Nissan Navara

Japonlar pick-up işinden anlıyor dedirtecek bir model! Nissan Navara listemizdeki gözü zirvede olan bir pick-up. ’ler öncesinden beri Nissan tarafından üretilen bu arazi canavarı, yıllar içerisindeki evrimiyle, günümüzde, en iyi SUV araçlarla bile kıyaslanacak duruma geldi.

NissanPick-Up

Japonya’nın en önemli otomotiv şirketlerinden Nissan tarafından üretilen, dünyada büyük başarı yakalamış Nissan Navara, yılında piyasaya tanıtıldı. Navara’nın atası ise, ilk olarak yılında üretilen D21 kamyonetlerdir. Birinci nesil

Üstün özelliklere sahip olmasına rağmen nispeten uygun fiyatı Navara’yı rakipleri önünde bir adım öne çıkarıyor. Pick-upların son yıllarda şehir içinde kullanımı da oldukça yaygınlaştığını düşünürsek, Navara tarzı ile de bu segmente en uygun modellerden biri diyebiliriz. Ayrıca bu konforu ve estetiği yük kapasitesini düşürmeden sağladığını da söylememiz gerekir.

2. Mitsubishi L

Japon devi Mitsubishi tarafından üretilen efsane bir araç modeli söyleyin desek, belki de ilk ağızdan çıkan L pick-up olacaktır. Mitsubishi L piyasaya çıktığından beri oldukça revaçta bir pick-up modeli. Hatta, dünyada en çok satılan ilk beş pick-up modelinden biri denebilir.

MitsubishiPick-Up

Japonya’nın köklü markası Mitsubishi tarafından üretilen Mitsubishi L, pick-up piyasasında en çok tercih edilen modellerden biri. yılında kamyonet olarak üretilmeye başlanan model, zaman içerisinde geçirdiği evrim ile segmentinde söz

L ’ü bu kadar özel kılan; üstün dayanıklılığı, her koşula uyum sağlaması ve güçlü donanım özellikleri diyebiliriz. Ayrıca yaygın bir satış ve servis ağı da mevcut. Ülkemizde de neredeyse her köşe başında bir tane görebileceğiniz Mitsubishi L, yıllar geçse de yenilenen yüzü ile bizlere hizmet etmeye ve en iyilerden biri olmaya devam edecek gibi görünüyor.

3. Isuzu D-Max

Amerikalı Chevrolet ve GMC’in Amerika pazarı için ürettiği Colorado modelinin, uzakdoğu pazarına açılma çabası ile Japon Isuzu markası ile iş birliğine gitmesi sonucu ortaya çıkan bir model Isuzu D-Max. Öncelikle bu pazar için üretilse de, kullanıcılar arasında oldukça popüler olmaya başlayan Isuzu D-Max, zamanla tüm dünya pazarına yayıldı. Ülkemizde de en çok satılan pick-up modellerinden biri durumunda.

IsuzuPick-Up

Japon Isuzu tarafından yılından bu yana üretilen pick-up modeli D-Max, yılında Türkiye pazarına da giriş yapmıştı. Güçlü yapısı ile tüm dünyada oldukça tutulan bir model olan D-Max, yıllar

Dayanıklılığı ile ön plana çıkan model, pick-up ve kamyonet ile iş yapanlar tarafından oldukça tercih ediliyordu. Bu, günümüzde de değişmedi, hatta üzerine Isuzu D-Max geliştikçe, şehiriçi kullanım için tercih eden kullanıcılar da eklendi. Rakiplerine göre, son modellerinde daha minimal motor gücü tercih eden Isuzu, böylece hem güçlü, hem ekonomik bir pick-up yaratmayı da başardı. Böylece yıllarca sürdürdüğü başarılı modelini tekrar piyasanın en çok tutanları arasına taşıdı diyebiliriz.

4. Toyota Hilux

Japon motor ve araç üreticisi Toyota, yıllar önce bir pick-up modeli üretme kararı aldı. Toyota Hilux adıyla satışa çıkan model, zaman içerisinde, kendilerinin bile tahmin edemeyeceği bir satış başarısına ulaştı. Tüm dünyada, belki de en çok satan pick-up Hilux olabilir. Kuzey Amerika’dan Asya’ya dünyanın her yerinde bu efsane ile karşılaşmak mümkün.

ToyotaPick-Up

Pick-up piyasasında büyük nam salmış bir Uzak Doğulu, Toyota Hilux. Geçmişi uzun zaman öncesine, yıllarına kadar dayanıyor. Kamyonet olarak üretimine başlanan efsane model, günümüzde pick-up olarak yoluna devam ediyor

Hilux, zorlu arazi şartlarında gösterdiği üstün performans ile öne çıkan bir pick-up diyebiliriz. Efsane model, bu özelliği ile zorlu coğrafyalar olan, Afrika ve Orta Doğu pazarında oldukça revaçta bir model. Rakipleri henüz onun popülaritesine erişti demek zor. Ancak Toyota da geçmişine güvenerek gelişimi durdurmuş değil. Sürekli yenilenen Hilux, günümüzde oldukça üstün donanımlar ile kullanıcılarına harika bir deneyim sunuyor.

5. Ford Ranger

Kuzey Amerika’dan yola çıkıp, pick-up pazarını kasıp kavuran bir fenomen, Ford Ranger. Amerikan araç üreticisi Ford’un pick-up modellerine aşinayız. Özellikle Amerika kıtasında oldukça yüksek bir satış oranına sahipler. Yalnız Ranger, o pazarda kalmayıp tüm dünyaya yayılan ve oldukça tutulan bir model.

FordPick-Up

Ford markasının içerisinden doğan, fenomen pick-up modeli Ranger, yılında piyasaya çıktı. Ford’un daha önce F serisi kamyonlarda kullandığı donanım paketinden adını alan model, ilk olarak ABD ve Kanada pazarında

Görünüm olarak Amerikan kasa pick-upları andıran Ranger, özellikleri ile bütün kullanıcılar için cazip bir model olmayı başarıyor. Güç, görünüm ve donanım birleşince de bir efsanenin ortaya çıkması kaçınılmaz oluyor. Orta-üst segment bir pick-up olan Ranger, segmentinde fiyat performans oranı ile öne çıkıyor. Hem şehirde hem arazide konfor ve güç hedefleyenlerin de ilk tercihleri arasında yer alıyor.

6. Volkswagen Amarok

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, pick-up piyasasına da Amarok modeli ile oldukça iddialı bir giriş yapmıştı. Bu girişin altını da boş bırakmadılar. Piyasaya girdiği günden beri Amarok, özellikle Avrupa pazarında oldukça sükse yaptı.

VolkswagenPick-Up

Alman otomotiv devi Volkswagen, yılında bir pick-up modeli üretmek istediğini açıklamıştı. Ciddi rekabetin olduğu pick-up pazarında, Kuzey Amerikalı ve Uzak Doğulu rakipleri ile mücadeleye girmekten çekinmeyen Volkswagen, 5 yıllık

Büyük rakipleri Uzak Doğulular ve Amerikan Ford Ranger ile müthiş bir rekabet içine giren Amarok, onlardan bir adım bile geri kalmadı. Hatta donanımı ve görüntüsü ile zaman zaman rakiplerinden, daha ön plana çıktı. Sadece görüntü değil, teknik özellikleri ve sürüş konforu ile de Alman kalitesini yansıtan Amarok, günümüzde en çok tercih edilen pick-up modellerinden biri olmayı başardı.

7. Mercedes X D 4MATIC

Ne kadar lüks araçları ile bilinse de Mercedes, kendi markası altında çok farklı segementte araçlar üretiyor. Büyüme hedefleri gereği Mercedes, son dönemin gelişen pick-up pazarından da geri durmak istemiyor. X Series modelleri ile pick-up pazarında pay sahibi olmak isteyen marka, iddialı araçları ile ön plana çıkıyor. Özellikle serinin en tutulan modeli X D 4MATIC, harika bir sürüş deneyimi sunuyor desek yanlış olmaz.

MercedesPick-Up

Alman otomotiv devi Mercedes, pick-up pazarına gireceğini duyurduğunda oldukça heyecan yaratmıştı. Zaman yılının sonlarını gösterdiğinde ünlü marka X series pick-up modellerini tanıttı. Mercedes, dünyanın ilk premium pick-up’ı iddiasıyla üç

Mercedes de son dönemde bütün pick-up üreticileri gibi, hem şehirde hem arazide kullanılabilecek bir araç geliştirme hedefinde. Bunun üzerine lüks de eklenince ortaya üst segment bir pick-up çıkıyor. Açıkcası harika özellikleri olan araç, diğer rakiplerinin fiyat olarak üzerinde. Bu sebeple her kitleye hitap ediyor demek imkansız. Ancak üst seviye kullanıcılar için, oldukça cazip ve tutulan bir model olmaya çoktan başladı bile.

8. Fiat Strada

İtalyan devi Fiat, pick-up pazarına yeni giren üreticilerden sayılabilir. Daha doğrusu eski tip, yük taşımacılığı için kullanılan pick-up ve kamyonet arası modellerini geliştirme kararı aldı diyebiliriz. Bunun sonucunda Fiat, işçi kamyoneti olarak bilinen Strada’nın yenilenmiş halini pick-up modeli olarak piyasaya sürdü.

FIATPick-Up

Otomotiv sektöründe dünyanın en önde gelen şirketlerinden FIAT, yılında Strada modelini piyasaya sürerek, pick-up pazarına ufacık bir göz kırpmıştı. Brezilya’da üretimi yapılan ve Güney Amerika pazarında daha çok tercih

İlk olarak Brezilya pazarında görücüye çıkan model, uygun fiyatı ve düşük yakıt tüketimi ile şimdiden iddialı. Ayrıca Fiat kalitesi de tartışılmaz. Yeni Strada, daha çok başlangıç seviyesi bir model olmasına rağmen oldukça güçlü görünüyor. Fiyatı da uygun tutulmuş. Strada’nın satışının dünya geneline yayılması ve artması kaçınılmaz görünüyor.

9. Renault Alaskan

Ünlü Fransız otomobil üreticisi Renault ile pick-up kelimelerini yan yana duymaya pek de aşina değiliz. Fakat Renault öyle bir araç tasarlamış ve üretmiş ki listeye dahil etmemek olmazdı. Renault Alaskan, devasa bir pick-up olarak piyasaya çıktı. Asıl amacı olan arazi ve yük taşımacılığı görevlerini de gayet iyi yerine getirse de Alaskan, daha çok eğlence ve gündelik kullanım amacıyla üretildi.

RenaultPick-Up

Renault, pick-up piyasasını elinde tutan Kuzey Amerikalı ve Uzak Doğulu üreticilere rakip olmak adına, yılında, bu segmentteki modeli Renault Alaskan’ı tanıttı. İlk olarak Güney Amerika pazarında satışa sunulan Alaskan,

Özellikle dış tasarımı ile övgü toplayan model, Renault markası için oldukça önemli ve değerli görülüyor. Ayrıca segmentine göre yakaladığı düşük yakıt tüketimi ile de ön plana çıkmayı başarıyor.

SsangYong Musso Grand

Koreli araç üreticisi SsangYong, güçlü rakipleri ile pick-up pazarında da rekabet etme derdinde. Bunu da Musso Grand modeli ile başarabilecek gibi. Özellikle markanın SUV modeli Rexton G4 ile aynı kasaya sahip olması, Musso Grand’in nasıl bir pick-up olduğunu anlatıyor diyebiliriz.

SsangYongPick-Up

Koreli otomotiv şirketi SsangYong, pick-up pazarında rakipleri kadar adından söz ettirmeyi istiyor. Aslında marka yılından beri bu pazarda SsangYong Musso modelinin farklı versiyonları ile yer alıyor. Kendi segmentinde başarılı

Şehir içi kullanımda adeta lüks bir araç izlenimi sunan model, aynı zamanda arazide de oldukça etkili. Ayrıca rakiplerine göre biraz da olsa düşük olan fiyatı, pazarda tercih sebebi olmasını sağlıyor. Sürücü kokpitinin de efsane olduğunu söylemeden geçmek olmaz.

Amerikan Kasalar

GMC Sierra HD

Amerikalı motor üreticisi GMC’nin iddialı pick-up modeli Sierra HD, rakiplerinden hiç geri kalır bir araç değil. GMC’nin efsanesi Sierra HD, yılında satışa sunduğu yeni modelinde önemli güncelleştirmeler yaparak, tekrar bu segmentte kral benim mesajı veriyor.

GMCPick-Up

General Motor Company’nin efsane kamyonet modeli Sierra’yı bilmeyen yoktur. Hatta Chevrolet Silverado’nun ikiz kardeşi olan Sierra, Chevrolet markası işlenerekte bazı ülkelerde satılmıştı. GMC’nin amiral gemisi pick-up’ı Sierra günümüzde Sierra HD

Olağanüstü yük taşıma kapasitesinin yanı sıra, harika römork çekme kapasitesi ile de Sierra HD, özellikle karavancıların ilgi odağı olmuş durumda. Aynı zamanda geniş ve güçlü gövdesi ile tarz tutkunları tarafından da oldukça tercih ediliyor. Özellikle motoru ve sürüş kabiliyetini artırıcı mekanizmaları ile rekabette yarışmacı olmayı başaran Sierra HD, tüm avantajları ile Amerikan kasa pick-up denince ilk akla gelen modellerden biri durumunda.

Ram HD

Yeni kıtanın en çok tutulan pick-up markalarından Ram Trucks’un HD modelinden de söz etmeden geçmek olmaz. Bu modelin küçük kardeşi ’te harikalar yaratan marka, her iki modelde de iyi satış rakamları yakalamış durumda. Ülkemizde ise, bu araca rastlamak oldukça zor.

RAMPick-Up

ABD’nin ve dünyanın en önemli kamyon üreticileri arasında gösterilen RAM Trucks, uzun yıllar boyunca Dodge markası altında araç üretti. Daha sonra Dodge ile ortaklıktan ayrılan marka kendi adı altında; kamyon,

Piyasaya segmentinin en güçlü ve en yeteneklisi olarak lanse edilen Ram HD, özellikle üstün yük kapasitesi ve dudak uçuklatan çekme kapasitesi ile rakiplerine gözdağı veriyor. Otomobil kadar yüksek yol tutuşu da cabası. Hem şehir içinde hem arazide üstün performansı ve devasa görünümüyle Ram HD, mükemmelliği yansıtan tarzıyla listemizde olmayı hak ediyor.

Chevrolet Silverado

Ünlü Amerikan araç üreticisi Chevrolet ve bir diğer Amerikan devi GMC tarafından ortak üretilmiş bir fenomen pick-up bu listede olmalı diye düşündük. Evet, Chevrolet Silverado’dan bahsediyoruz. Bu model, GMC markası altında da GMC Sierra olarak piyasaya sunuldu. Hatta daha önceki seri Chevrolet C / K bile, Silverado adıyla farklı pazarlarda satıldı.

ChevroletPick-Up

Chevrolet markasının efsane pick-up modeli Silverado, ABD topraklarında doğdu. GMC ve Chevrolet tarafından ortak olarak projelendirildi ve ilk dönemlerde ortak üretim yapıldı. Bilinenin aksine, ilk versiyonu yılında tanıtıldı ve

Özellikle ABD pazarında yakaladığı satış rakamları ile en çok satılan araçlar arasında yer alıyor. Uzun yıllardır piyasada olan model, zaman içerisinde oldukça evrim geçirdi. Günümüzde oldukça yüksek teknolojik özelliklerinin yanı sıra, SUV ayarında konforu ile de kullanıcılar tarafından, sıkça tercih ediliyor. Ülkemizde pek bulunmasa da, dünya pazarında önemli yeri olan Silverado, önemli pick-up modelleri arasında yer alıyor.

Jeep Gladiator

Dünyaca ünlü SUV markası Jeep’in pick-up piyasasına girme isteği sonucu ortaya harika bir ürün çıktı. Henüz çok yeni bir model olan Gladiator, rakiplerinden çok daha genç olma avantajını iyi kullanmış gibi görünüyor.

JeepPick-Up

Jeep markası pick-up işinde yeni gibi görünse de aslında geçmişte bu segmentte araçlar üretti. Yeni nesil pick-up pazarına ise hali hazırda bir model ile girdiler. Jeep Gladiator, Jeep ailesinin yeni

Jeep markasının kalitesine yakışır bir şekilde üstün teknik donanımlara sahip Gladiator, aynı zamanda off-road sürüş dinamikleri ve güvenlik donanımı ile adeta bir arazi canavarı. Jeep’in donanım olarak, çıtayı böyle yukarıya koymasındaki sebep, markanın hedeflerinde bu modelin dünyanın en çok bilinen ve satan pick-up modeli olmasını sağlamak. Bunu da zaman içinde başarmaya yakın görünüyorlar ve Jeep yarattığı canavar ile saygıyı sonuna kadar hak ediyor.

Bonus

Nikola Motor Badger

Yakın dönemde ABD’de kurulan elektrikli motor ve araç üreticisi Nikola, Tesla’nın en büyük rakiplerinden biri olmaya devam ediyor. Zaten firmanın da bu amaçla kurulduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle ABD’de elektrikli pick-up piyasası oldukça çekişmeye sahne oluyor. Hal böyle olunca Nikola Motor’un tek rakibi Tesla değil. Rivian, Bollinger gibi markalar da bu kıyasıya rekabetin içinde. Nikola Motor, Badger adı altında ürettiği bu elektrikli pick-up modeli ile rakiplerine fark atma peşinde.

NikolaPick-Up

Amerikalı elektrikli kamyon üreticisi Nikola Motor, ürün yelpazesini genişletme çalışmaları doğrultusunda, Badger isimli elektrikli pick-up modelini yılında piyasaya sunmaya karar verdi. Özellikle Tesla’nın Cybertruck ve Rivian markasının R1T modeli

Badger’ı diğer elektrik motorlu pick-uplar içinden, en iyiler arasına dahil etmemizin sebepleri var tabii ki. Nikola, üretime başlamadan önce, Badger modelinin yakıt hücreli bir elektrikli pick-up olacağını açıkladı. Daha sonra Nikola, çılgınca bir özellik daha ekleyerek, aracın hidrojen yakıt hücrelerinden çıkan atık suyu kullanacak hale getirileceğini aktardı. Bunun yanı sıra üstün performans ve kusursuz donanım iddiası ile piyasaya sürülen Badger, Kuzey Amerika’dan başlayarak, dünyada hızla yayılacak mı? Gelecek bize neler gösterecek, bakalım.

Tesla Cybertruck

Elektrikli araç denince halen akla ilk gelen marka olan Tesla, gelişmeye ve üretmeye tüm hızıyla devam ediyor. Tesla bu piyasaya en hakim marka olması sebebiyle, ilk elektrikli pick-up üreticilerinden de biri konumunda.

TeslaElektrikli Otomobiller

Ünlü iş adamı Elon Musk’a ait Tesla şirketi, son dönemde elektrikli otomobil piyasasında zirveye çıkmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda adımlar atan şirket, yeni ve mücadelenin yoğun olduğu bir segmentte araç üretme

İlk olarak ’da Tesla CEO’su Elon Musk tarafından tanıtımı yapılan Tesla Cybertruck, özellikle sıra dışı tasarımı ile dikkat çekmişti. Yine oldukça sağlam donanımı ile de göz doldurmuştu. yılı itibari ile kullanımda olmasını öngördüğümüz Cybertruck, birçok üstün özelliği ile şimdiden en saygın pick-up modelleri arasında yerini almış durumda. Uzun yıllar boyunca da adından söz ettireceğini düşünüyoruz.

SıraİçerikKullanıcı Puanı
1Nissan Navara9,4
2Mitsubishi L8,8
3Isuzu D-Max7,6
4Toyota Hilux8,0
5Ford Ranger9,3
6Volkswagen Amarok10
7Mercedes X D 4MATIC9,6
8FIAT Strada4,8
9Renault Alaskan6,8
10SsangYong Musso Grand7,6

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası