alaattin çakıcı nereli / Alaattin Çakıcı kimdir? Alaattin Çakıcı nereli? Alaattin Çakıcı cezaevinden çıktı mı?

Alaattin Çakıcı Nereli

alaattin çakıcı nereli

Alaattin Çakıcı kimdir, nereli, kaç yaşında? Alaattin Çakıcı ne yaptı, işlediği suçlar ne, neden gündemde?

Türk mafya ve organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın ne yaptığı, nerede olduğu merak konusu olmuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu yazdığı mektuplarla tehdit eden, soruşturma açılan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "dava arkadaşım " dediği Çakıcı’nın hayat hikayesi ne?

ALAATTİN ÇAKICI KİMDİR? NERELİDİR? KAÇ YAŞINDA?

Alaattin Çakıcı, 20 Ocak yılında Trabzon ili Arsin ilçesinde doğdu. 68 yaşında ve Trabzonludur.

Ali ve Şakire Çakıcı çiftinin beş çocuğunun en büyüğü olarak Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Fındıklı köyünde dünyaya geldi.

ALAATTİN ÇAKICI’NIN KISA HAYAT HİKAYESİ

'te, Ali ve Şakire Çakıcı çiftinin beş çocuğunun en büyüğü olarak Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Fındıklı köyünde doğdu. Çakıcı’nın iki erkek ve iki kız kardeşi var; kardeşlerinin isimleri Fahrettin, Gençağa, Gamze ve Leyla’dır. Belli bir süre İstanbul ili Kağıthane ilçesi Gültepe semtinde ailesi ile birlikte ikamet eden Çakıcı’nın babası, burada kahvehane kurdu ve işletmeye başladı.

17 Ağustos 'de Türk ve Avusturyalı özel operasyon polislerinin düzenlediği bir operasyonda modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural'ın kızı Aslı Ural'la birlikte Fransa'nın Nice kentinde yakalandı.

Yakalandığın Çakıcı'nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı pasaport ve 17 bin Amerikan doları para çıktı.

Alaattin Çakıcı (d. 20 Ocak , Arsin), Türk mafya ve organize suç örgütü lideridir.

ALAATTİN ÇAKICI’NIN İSPATLANMIŞ SUÇLARI VE ALDIĞI CEZALAR NELER?

Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında üç yıl dört ay hapis cezası verildi.

On beş kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan üç yıl dört ay, müessir fiile azmettirmekten de on dört yıl dokuz ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak on yıl on ay cezaya çarptırıldı.

Uludağ'da yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği "Öcalan senden daha şerefli" sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya on dokuz yıl iki ay hapis cezası verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle on ay hapis cezası verildi.

ALAATTİN ÇAKICI’NIN TAHLİYESİ

Alaattin Çakıcı, 15 Nisan Tarihli ve Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı ile ilgili yasa değişikliği kapsamında hükümlü bulunduğu Sincan L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi.

ALAATTİN ÇAKICI’NIN YENİDEN TUTUKLANMA SÜRECİ

10 Ekim 'de yeğeni Adem Çakıcı'yı öldürtmeye ve azmettirmeye teşebbüs suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.

ALAATTİN ÇAKICI’NIN DERİN DEVLET İLE İLİŞKİSİ

Borsacı Adil Öngen'in kurşunlanmasıyla ilgili davaya katılan Çakıcı, yurt dışında Millî İstihbarat Teşkilatı adına çalıştığını ve hep devleti koruduğunu ama "piyon gibi" kullanıldığını öne sürdü. Çakıcı, en demokratik ve gelişmiş ülkelerde bile derin devletin var olduğunu ve olması gerektiğini savundu, "ama bizdekilerin cılkı çıkmış" diye ifade etti. Millî İstihbarat Teşkilatı'nın eski Yurt Dışı İstihbarat Başkanı Nuri Gündeş, NTV'de derin devlet konusunun tartışıldığı canlı yayında Alaattin Çakıcı'dan söz ederken, "Dinliyorsa yanaklarından öperim; eğer devlete bir hizmeti varsa" diye konuşmuştur. Ardından Şişli Cumhuriyet Savcılığı, programda organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’dan söz eden Nuri Gündeş hakkında “suçluyu övmek” suçundan soruşturma başlattı. Savcılıkta ifadesi alınacak olan Gündeş hakkında TCK’nın maddesine göre 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabileceği ön görüldü.

Siyasi partilerden tepki geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, "Hukuk devletinde bu tür ilişkileri, duygusal yaklaşımları haklı göstermek mümkün değildir. Bu yapılanlar, beyanlar gerekçesi ne olursa olsun yanlıştır." diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Özyürek ise devlet hizmetinin devlet memurları eliyle yürütülen bir görev olduğuna dikkat çekerek, "Bunun mafyaya, çeteye havale edilmesi mümkün olamaz. Bu açıklama mafyalaşmayı, çeteleşmeyi özendiren bir davranış. MİT'te görev yapmış insanların olur olmaz şekilde konuşması da yanlıştır. Hem konuşması yanlıştır; hem de söylediği sözlere katılmak mümkün değildir. Alaattin Çakıcı gibi pek çok karışık işe girmiş birisinin devlet görevlileri tarafından yanağı öpülüyorsa vay o devletin haline!" dedi.

Güvenlik güçlerince yakalandıktan sonra Alaattin Çakıcı'ya ait olan çeşitli ses bantları ortaya çıktı. Bu bantların bazılarında dönemin devlet yetkilileri ile konuşması mevcuttu. Çakıcı'ya ait olan ses kayıtlarından birinde; yakalanmak üzere Çakıcı'nın bulunduğu yerin, dönemin MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür tarafından belirlendiği fakat bundan haberdar olan dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'in Çakıcı'ya bunu eniştesi vasıtasıyla bildirdiğini ve yer değiştirmesi gerektiğini tembihlediğini vurguluyor. Ses bandında Çakıcı'nın iddiasına göre Akşener Çakıcı'nın eniştesini arayarak ‘‘Meral, oradan çıkıyor, eniştemi arıyor. 'Bana gelir misin?' diyor. Eniştem kalkıyor, gidiyor Ankara'ya. Halamın kocası, eniştem değil. Halamın kocası. Alaattin'e söyle' diyor yerini değiştirsin'' diyor. Eyüp Aşık-Çakıcı ses bandından sonra ortaya çıkan bir başka kasette Alaattin Çakıcı, kendisine ‘‘Yer değiştirsin’’ diyen bakanın, DYP'li Meral Akşener olduğunu açıklıyor. Kasete göre, MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Çakıcı'nın yerini belirliyor. Bunu duyan Akşener de, İzmit'ten tanıdığı Çakıcı'nın eniştesini arayarak mesajı iletiyor.

Bunun üzerine Akşener, iddianın kanıtlanması halinde siyaseti bırakacağını açıkladı. Radikal’de yayınlanan haberden üç gün sonra 29 Eylül ’de Hürriyet’te açıklama yapan Akşener, Çakıcı’yı "kendisinin yakalatmak istediği ama ANAP’ın bunu engellediğini" açıkladıktan sonra, Kürşat Yılmaz’ı da kendisinin yakalattığını açıkladı. Akşener, o dönem bakanlıktan istifa eden Eyüp Aşık için "Çakıcı'ya kaçması için iki kez haber verdi. Muhalefette iken haber verdi, bu son kasette ortaya çıktı. Bir de iktidarda iken Çakıcı'yı uyardı. Bunları biliyoruz dedi.

Dönemin Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik şu açıklamayı yaptı:

"Akşener'in talimatıyla polisleri ABD'ye gönderdik. Interpol kayıtlarında da bu gerçekler mevcut. Haziran ayı olduğunu hatırlıyorum. Ancak Refahyol yıkıldı. Yeni Bakan Murat Başesgioğlu göreve başladı ve ben polislerin görev süresi dolduğu için Bakan'dan görev sürelerini bir hafta daha uzattırdım. Ancak sürenin dolmasından sonra Çakıcı'nın yakalanması için süren operasyona giden polisler geri çağrıldı ve operasyon yarım bırakıldı."

Alaattin Çakıcı kimdir?

Alaattin Çakıcı, TBMM'de Ak Parti ve MHP oylarıyla kabul edilen infaz yasası kapsamında 16 Nisan tarihinde tahliye edildi. Yeraltı dünyasının isimlerinden Alaattin Çakıcı Ankara Sincan Cezaevi'nde yattı. Çakıcı, yattığı süre denetimli serbestliği karşıladığı için doğrudan koşullu salıverilme ile tahliye edildi. Sık sık adından söz ettiren Alaattin Çakıcı'nın hayatı zaman zaman merak ediliyor. Yeraltı dünyasının isimlerinden Alaattin Çakıcı kaç yaşında nereli gibi sorularının cevapları Alaattin Çakıcı kimdir biyografi içeriğimizde

ALAATTİN ÇAKICI KİMDİR?

Alaattin Çakıcı 20 Ocak yılında Ali ve Şakire Çakıcı çiftinin dört çocuğundan biri olarak memleketi Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Fındıklı köyünde dünyaya geldi. Babası Ali Çakıcı kan davası nedeniyle  İstanbul’a göç etti. Çakıcı ailesi Kağıthane Gültepe semtinde yaşayamaya başladı. Baba Ali Çakıcı Gültepe'de kahvehane işletmeciliği yaptı. 

Alaattin Çakıcı gençliğinde birkaç yaralama olayına karıştı. İstanbul’da ilk olarak bir çiçekçinin öldürülmesinde azmettirici olarak yargılandı ve mahkumiyet aldı. 

yılında sağ-sol davasında babası Ali Çakıcı, kardeşi Gençağa Çakıcı ile beraber Ülkü Ocakları saflarında yer aldı.  18 Eylül yılında solcular tarafından amcasının oğlu Necati Çakıcı hedef oldu ama ölümden döndü. öldürüldü. Kız kardeşi Gamze Çakıcı Gültepe Harmantepe'de kendilerine ait bir büfesi yakılmak istendi. Alaattin Çakıcı da yılında saldırıya uğradı. 5 Mayıs yılında ise babası Ali Çakıcı DEV-SOL mensubu kişilerin saldırısında hayatını kaybetti. 

Alaattin Çakıcı Askeri Darbesi sonrası tutuklandı. MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında yargılandı ve 41 kişinin ölümünden sorumlu tutuldu. Aleyhinde somut delil bulunamaması nedeniyle yılında serbest bırakıldı. Cezaevinden tahliye edildiği yılı sonrası yeraltı dünyasında ismi anıldı. 

Çakıcı'nın MİT tarafından ASALA'yakarşı Lübnan ve Yunanistan'da kullanıldığı iddiaları ortaya atıldı. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren "Devlet bu tür adamları yararlı olacaksa kullanır" ifadesini kullandı.

yılında Maksim Gazinosu’nda  havaya ateş etmekten yakalandı. Ortaköy Memo’s ta bir kişinin yaralanması nedeniyle tutuklandı.

yılının Ağustos ayında , Ali Şen’in oğlu Adnan Şen’in de bulunduğu gruba masadan kalkmalarını söyledi ve grubun direnmesi üzerine Adnan Şen'i darp etti araya Sakıp Sabancı’nın Turgut Özal’ı sokmasıyla iki taraf barıştırıldı. 

yılında Emlakbank Genel Müdürü Engin Civan’ın, işadamı Selim Edes’den aldığı rüşveti geri ödememesi üzerine paranın tahsilatı için Çakıcı’nın eşi Uğur Kılıç’tan Semra Özal’ın ricası ile Alaattin Çakıcı görevlendirildi. Engin Civan’ın ödeme yapmayı kabul etmemesi üzerine 19 Eylül tarihinde Fulya civarında 4 kurşunla vurularak yaralandı. Dündar Kılıç savcılıkta aradaki hatırlı kişinin Semra Özal olduğunu söyledi.

Alaattin Çakıcı, İnterpol aracılığıyla kırmızı bültenle her yerde aranmaya başlandı.

Bir yandan Engin Civan’ın yaralanmasına, diğer taraftan Ocak ’de eski karısı Uğur Kılıç’ı öldürtmeye azmettirmekten aranan Çakıcı, Şubat tarihinde gazete ve televizyonlara “bülten” şeklinde faks çekerek Dev-Sol lideri Dursun Karataş’ı öldüreceğini bildirdi.

Erol Evcil ile Cavit Çağlar’ın arasında bulunan iplik ticaretinden doğan problem için devreye giren Alaattin Çakıcı, Erol Evcil’in 2,8 milyon dolara aldığı fabrikayı Cavit Çağlar’a 10 milyon dolara sattı. Bu paranın 4,5 milyon doları Alaattin Çakıcı’ya ödendi.

Borsacı Adil Öngen'in kurşunlanmasıyla ilgili davaya katılan Çakıcı, yurtdışında Millî İstihbarat Teşkilatı adına çalıştığını ve hep devleti koruduğunu ama "piyon gibi" kullanıldığını söyledi. Millî İstihbarat Teşkilatı'nın eski Yurtdışı İstihbarat Başkanı Nuri Gündeş, NTV'de derin devlet konusunun tartışıldığı canlı yayında Alaattin Çakıcı'dan söz ederken, "Dinliyorsa yanaklarından öperim; eğer devlete bir hizmeti varsa" diye konuştu. Ardından Şişli Cumhuriyet Savcılığı, programda organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’dan söz eden Nuri Gündeş hakkında “suçluyu övmek” suçundan soruşturma başlattı.

Alaattin Çakıcı, yılından beri Gönül Kurtuluş ile evlidir. Ali Çakıcı adında oğlu ile Aytül ve Betül adlarında kız çocukları vardır.

Alaattin Çakıcı, Gönül Kurtuluş'tan boşanıp "kabadayı" Dündar Kılıç’ın kızı Uğur Kılıç ile 20 Mayıs tarihinde Trabzon’da evlendi. 4 Kasım tarihinde boşandı. 20 Ocak tarihinde Alaattin Çakıcı konuşmak için Uğur Kılıç’ı Uludağ'da otele davet etti ve orada Alaattin Çakıcı’nın adamı üç kurşunla Uğur Kılıç’ı öldürdü. Uğur Kılıç’ı öldürttüğü iddiasıyla yargılanan Alaattin Çakıcı, önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Çakıcı’nın bu cezası ağır tahrik ve sanığın duruşmalardaki iyi hali gözününde bulundurularak 19 yıl 2 aya indirildi. Alaattin Çakıcı yurtdışına kaçtı. Çakıcı'nın yurtdışında kaldığı süre içinde Belçika, ABD, İtalya, Güney Afrika, Fransa, Brezilya, Singapur ve Japonya'da dolaştığı belirlendi.

Daha sonra yine ilk eşi Gönül Kurtuluş ile evlendi.

Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos 'de Türk ve Avusturya özel kuvvetleri birlikte düzenlenen bir operasyonla modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural'ın kızı Aslı Ural'la birlikte Fransa'nın Nice kentinde yakalandı. Çakıcı'nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve 17 bin dolar çıktı. 

Alaattin Çakıcı 14 Aralık tarihinde Kartal cezaevine konuldu. Uzun bir yargılamadan sonra 29 Kasım tarihinde serbest bırakıldı.

Alaattin Çakıcı, cezaevi günlerinde Erol Evcil’den kaynaklı olarak Nuri Ergin'le ters düştü. Medya önünde karşılıklı hakaretler edildi. 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan üç yıl dört ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl dokuz ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

7 Nisan tarihinde Yargıtay 1. Ceza Dairesi Karagümrük Baskını davasından 3 yıl 4 aylık hapis cezasını onayladı. 5 Mayıs tarihinde İstanbul DGM, Çakıcı için cezasının onaylanması sebebiyle yakalama emri çıkarttı ancak Çakıcı 3 Mayıs tarihinde yurtdışına kaçtı. 14 Temmuz tarihinde Avusturya’nın Graz kenti yakınlarında, yakalandı. Çakıcı’nın üzerinden emekli MİT görevlisi Faik Meral’e ait pasaport çıktı. 14 Ekim tarihinde Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne konuldu.

15 Temmuz tarihinde Bolu F Tipi Cezaevi’ne nakledildi. Burada kaldığı süre boyunca sürekli hastaneye kaldırılan Çakıcı, Mart tarihinde İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde bağırsak fıtığı operasyonu geçirdi. Tedavisi tamamlanan Çakıcı’nın, Bolu F Tipi Cezaevi’nden Kırıkkale’nin Keskin ilçesindeki F Tipi Cezaevi’ne nakledildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mayıs yılında Alaattin Çakıcı'yı tedavi gördüğü Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde ziyaret etti. Çakıcı'da yaptığı yazılı açıklamada, desteklerinden dolayı Bahçeli'ye teşekkür etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran genel seçimleri için Ak Parti ile MHP arasında kurulan ittifak sonrası yaptığı balkon konuşmasında Bahçeli'nin adını zikretmemişti. Cezaevindeki Alaattin Çakıcı, seçimden bir gün sonra kaleme aldığı bir mektupla Erdoğan'a şu sözlerle seslenmişti:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turda yeni oluşumun başkanı seçilmesinde en büyük etken sayın Bahçeli ve yol arkadaşlarıdır Devletimizin sigortası olan ülkücüler ile ilgili bir kelime dahi etmedi Devletin sahibi sen değilsin!.. Unutma! Sen yolcusun, Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri, her etnik mozaiğe mensup vatan sevdalıları da hancılardır! Annene, babana dua ettiğin gibi sayın Bahçeli'ye ve onun yol arkadaşlarına da dua et. Elinden ne gelirse de bana istediğini yapabilirsinSokak çocuğu, sokak çetesi olmadığımı da o beyninin derinliklerine sok."

#Alaattin Çakıcı kimdir, Alaattin Çakıcı

Alaattin Çakıcı aslen nereli kaç yaşında? Alaatin Çakıcı suçları neler?

CHP Lideri Kemal Kılıçdarığlu&#;na mektup yazarak &#;hatun gibi konuşacağına beni öldürtsene&#; dedi tüm dikkatleri yine üzerine çeken Alaattin Çakıcı&#;nın hayatı merak edildi. Peki Alaattin Çakıcı kimdir, kaç yaşında, evli mi eşi ve çocukları kim? İşte Alaattin Çakıcı hayatı

Abone ol

Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na söylediği sözlerle gündeme geldi. Kılıçdaroplu'na mektup yazan Çakıcı dikkat çeken sözlere yer verdi. Bu gelişmenin ardından Alaattin Çakıcı kimdir, aslen nereli, evli mi araştırması başladı. 

İşte 67 yaşında ve aslen Trabzonlu olan Alaattin Çakıcı hakkında merak edilenler

Alaattin Çakıcı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bugün düzenlediği basın toplantısında kendisi için yaptığı açıklamalara yine bir mektupla cevap verdi.

Çakıcı, kendisi için "Çakalların olduğu yerde hiçkimse bize bir şey söyleyemez" diyen Kılıçdaroğlu'na, "Sende ve avanende yürek varsa, ben her gün sokaktayım, çakal gibi uluyup hatun gibi konuşacağına beni öldürtsene" dedi. 

Önceki gün CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tehdit içeren bir mektup paylaşan Alaattin Çakıcı, bugün Kılıçdaroğlu'nun hakkındaki "Çakalların olduğu yerde hiçkimse bize bir şey söylemez" ifadesi için yeni bir açıklama yaptı.

Mektupta "Sende ve avanende yürek varsa, ben her gün sokaktayım, çakal gibi uluyup hatun gibi konuşacağına beni öldürtsene" ifadeleri dikkat çekti.

Alaattin Çakıcı kimdir: Alaattin Çakıcı, 20 Ocak tarihinde Trabzon'un Fındıklı köyünde doğdu. Annesinin adı Şakire, babasının adı Ali'dir. Fahrettin ve Gençağa isimlerinde iki erkek kardeşi olan Alaattin Çakıcı'nın Gamze ve Leyla adlarında iki kız kardeşi vardır. Babası Ali Çakıcı, İstanbul'a göç etti. İstanbul'a göç eden aile Kağıthane ilçesinde Gültepe semtine yerleşti. Baba Ali Çakıcı burada bir kahvehane işletmeye başladı.

Gençlik döneminde bir süre cezaevinde kaldı. öncesinde baba Ali Çakıcı ve kardeşi Gençağa Çakıcı ile birlikte MHP Ülkü Ocaklarına dahil oldu. Alaattin Çakıcı yılında vuruldu, ancak olaydan yaralı olarak kurtuldu. Baba Ali Çakıcı bir saldırı sonucu 5 Mayıs yılında hayatını kaybetti. Askeri Darbesi ile birlikte tutuklandı.

MHP ve ülkücü kuruluşlar davasında yargılandı ve somut delil yetersizliğinden yılında serbest bırakılan Alaattin Çakıcı, yılında tahliye oldu yılında Alaattin Çakıcı, en parlak dönemini yaşıyordu. 3 – 12 Ağustos tarihleri arasında yurt dışına çıksa da 10 gün sonra Türkiye'ye döndü.

Alaattin Çakıcı, kendisine ASALA ile mücadele etme konusunda getirilen teklifi kabul etti. Kontr-terör dış ve iç operasyonlar birimi kapsamında özel askeri eğitime tabi tutulan Çakıcı, eğitim sonrasında tim komutanı olarak görevlendirildi. yılı Ekim ayında yaralama nedeniyle bir süre tutuklu kaldı. Çakıcı, Şubat 'te gazete ve televizyonlara bülten şeklinde faks çekti ve Dev-Sol lideri Dursun Karataş'ı öldüreceğini bildirdi.

Alaattin Çakıcı, yılında Gönül Kurtuluş ile evlendi. Bu evlilikten Ali, Aytül ve Betül isimlerinde çocukları oldu. Alaattin Çakıcı, bir dönem eşinden boşanmış ve ünlü kabadayılardan Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç ile 20 Mayıs yılında Trabzon'da evlendi. 4 Kasım yılında boşandılar.

20 Ocak yılında Alaattin Çakıcı, eski eşi Uğur Kılıç'ın ölümünde azmettirci olduğu gerekçesiyle 19 yıl 2 ay ceza aldı. Yurtdışında kaldığı sürede; ABD, Belçika, İtalya, Güney Afrika, Brezilya, Singapur, Japonya ve Fransa'da dolaştığı belirlendi. Çakıcı, 17 Ağustos yılında Türk ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla Fransa'nın Nice kentinde yakalandı. Bir süre sonra Türkiye'ye iade edildi. 14 Aralık tarihinde Kartal cezaevine konuldu. 29 Kasım tarihinde serbest bırakıldı.

Karagümrük Baskını davasından dolayı Çakıcı, 7 Nisan tarihinde 3 yıl 4 aylık bir hapis cezasına çarptırıldı. Hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası 14 Temmuz tarihinde Avusturya'nın Graz kentinde yakalandı. 5 Ekim tarihinde Viyana Eyalet Mahkemesi Çakıcı'nın Türkiye'ye iadesine karar verdi. 14 Ekim tarihinde Tekirdağ Tipi Cezaevine koyulan Alaattin Çakıcı, 15 Temmuz yılında Bolu F Tipi Cezaevine nakledildi. Mart yılında Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki F Tipi Cezaevine nakledilmesine karar verildi. 30 Mart yılında Bolu F Tipi Cezaevinde tutulurken çeşitli gerekçelerle 10 ay hapis cezası daha verilmiştir.

Alaattin Çakıcı son evliliğini, ilk eşi Gönül Kurtuluş ile yapmıştır.

Alaattin Çakıcı hüküm giydiği suçlar

– Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

– 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken, müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

– Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak 10 yıl 10 ay cezaya çarptırıldı.

– Uludağ'da, yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği “Öcalan senden daha şerefli” sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.

Kırıkkale Keskin T Tipi Cezaevinde kalan ve şu anda Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi gören organize suç örgütü Lideri Alaattin Çakıcı, Basın Danışmanı Ferhat Aydoğan aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben bir açıklama yayınlamıştı.

alaattin çakıcıalaattin çakıcı eşleri

Alaattin Çakıcı kimdir? Alaattin Çakıcı kaç yaşında ve aslen nerelidir?

Türk organize suç örgütü lideri olarak bilinen Alaatin Çakıcı, Trabzon'un Arsin ilçesinde doğmuştur. 'li yılların sonunda yeraltı dünyasında ismi sıkça duyulmaya başlanan Alaattin Çakıcı 'ülkücü baba' lakabıyla da tanınmaktadır. Peki Alaattin Çakıcı kimdir ve kaç yaşındadır? İşte Alaattin Çakıcı'nın hayatı hakkında merak edilen tüm detaylar

Yayınlanma: - 14 Nisan Güncellenme:

Alaattin Çakıcı kimdir? Alaattin Çakıcı kaç yaşında ve aslen nerelidir?

'li yılların sonunda yeraltı dünyasının Ankara ayağında da adı duyulan Çakıcı, bir süre sonra İstanbul'a geçerek, buradaki gruplar içinde kendisine yer edindi. Türkiye çapında faaliyet gösteren ve “ülkücü baba” olarak tanımlanan Çakıcı, İstanbul'a geçtikten sonra yine ünlü babalardan Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç'la evlendi. Olaylı sona eren bu evliliği ve İstanbul'da karıştığı silahlı saldırılar sonrasında polis kayıtlarında önemli yer tutmaya başlayan Çakıcı, sürekli Karadenizli olmasıyla övündü.

ALAATTİN ÇAKICI KİMDİR?

Alaattin Çakıcı 20 Ocak Trabzon doğumlu Türk organize suç örgütü lideridir. Trabzon ilinin Arsin ilçesine bağlı Fındıklı köyünde doğan Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos ’de Türk ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural’ın kızı Aslı Ural’la birlikte Fransa’nın Nice kentinde yakalandı. Çakıcı’nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve dolar çıktı.

ÇEK SENET TAHSİLATI

Babasını 12 Eylül döneminde İstanbul'un Gültepe semtindeki bir kahvehaneye yapılan silahlı baskında kaybeden Çakıcı, 'ten itibaren çek – senet tahsilatı yapan grupların liderliğini yapmaya başladı.

Eski eşi Uğur Çakıcı'nın Uludağ'da öldürülme emrini verdiği gerekçesiyle polis ve savcılık tarafından gıyabi tutuklu olarak aranan Çakıcı, ayrıca canlı yayında DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'le ilgili yaptığı açıklamalarıyla Flash TV'nin basılmasına neden oldu.

Borsacı Adil Öngen'in yaralanması, Pamukbank Genel Müdürü Burhan Karaçam'a yönelik lav silahlı saldırı olayı, Emin Cankurtaran'ın vurulması, Cavit Çağlar'a yönelik suikast planlaması, Engin Civan'ın vurulması eylemlerinin azmettiricisi olan Çakıcı, kendisi gibi yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Nurullah Tevfik AğansoyTevfik Ağansoy'un öldürülmesi olayında da azmettirici olarak aranmaya başladı.

Kaynak: Depophotos

SON ANDA KURTULDU

Çakıcı'nın firarda bulunduğu dönemde Palermo'da İtalyan mafyasının önde gelen aileleriyle bir toplantı yaptığı da tespit edildi. Çakıcı, 'in Şubat ayında Fransa'da yapılan bir operasyonda yakalanmaktan kılpayı kurtuldu.

ALAATTİN ÇAKICI’YA DAVA

41 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Çakıcı, 17 Ağustos 'de Fransız polisinin düzenlediği bir operasyon sonucunda Nice'de bir otelde koruması Muradi Güler ve sanatçı Selçuk Ural'ın kızı olan sevgilisi Aslı Ural'la birlikte yakalandı. Çakıcı'nın yakalanmasından sonra ortaya çıkan kasetler, ANAP'lı Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın istifasına sebep olurken, Aşık ile birlikte Çakıcı'ya kaçması için uyarıda bulunduğu iddia edilen DYP'li Meral Akşener, MİT görevlisi Yavuz Ataç ve Bursalı işadamı Erol Evcil de suçlandı.

DERİN DEVLET İLE İLİŞKİSİ

Borsacı Adil Öngen’in kurşunlanmasıyla ilgili davaya katılan Çakıcı, yurtdışında Millî İstihbarat Teşkilatı adına çalıştığını ve hep devleti koruduğunu ama “piyon gibi” kullanıldığını öne sürdü. Çakıcı, en demokratik ve gelişmiş ülkelerde bile derin devletin var olduğunu ve olması gerektiğini savundu, “ama bizdekilerin cılkı çıkmış” diye ifade etti. Millî İstihbarat Teşkilatı’nın eski Yurtdışı İstihbarat Başkanı Nuri Gündeş, NTV’de derin devlet konusunun tartışıldığı canlı yayında Alaattin Çakıcı’dan söz ederken, “Dinliyorsa yanaklarından öperim; eğer devlete bir hizmeti varsa…” diye konuşmuştur.

Ardından Şişli Cumhuriyet Savcılığı, programda organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'dan söz eden Nuri Gündeş hakkında “suçluyu övmek” suçundan soruşturma başlattı. Savcılıkta ifadesi alınacak olan Gündeş hakkında TCK'nın maddesine göre 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek. Siyasi partilerden tepki geldi. AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, “Hukuk devletinde bu tür ilişkileri, duygusal yaklaşımları haklı göstermek mümkün değildir. Bu yapılanlar, beyanlar gerekçesi ne olursa olsun yanlıştır” diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek ise, devlet hizmetinin devlet memurları eliyle yürütülen bir görev olduğuna dikkat çekerek, “Bunun mafyaya, çeteye havale edilmesi mümkün olamaz. Bu açıklama mafyalaşmayı, çeteleşmeyi özendiren bir davranış. MİT’de görev yapmış insanların olur olmaz şekilde konuşması da yanlıştır. Hem konuşması yanlıştır; hem de söylediği sözlere katılmak mümkün değildir. Alaattin Çakıcı gibi pek çok karışık işe girmiş birisinin devlet görevlileri tarafından yanağı öpülüyorsa vay o devletin haline” dedi.

ALAATTİN ÇAKICININ HÜKÜM GİYDİĞİ SUÇLAR

– Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

– 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken, müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

– Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak 10 yıl 10 ay cezaya çarptırıldı.

– Uludağ'da, yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği “Öcalan senden daha şerefli” sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.

Kırıkkale Keskin T Tipi Cezaevinde kalan ve şu anda Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi gören organize suç örgütü Lideri Alaattin Çakıcı, Basın Danışmanı Ferhat Aydoğan aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben bir açıklama yayınlamıştı.

AKPbabacanlıCavit ÇağlarCHPCumhurbaşkanıdavaKimdirmahkemeMeral AkşeneroperasyonPolisRecep Tayyip Erdoğansaldırısilahlı saldırıTRABZONYargıtay

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası