istanbuldaki arac sayisi / Dikkat! İstanbul’da araç sayısı nüfusun dörtte biri oranına ulaştı - Son Dakika Haber

Istanbuldaki Arac Sayisi

istanbuldaki arac sayisi

İstanbul’daki kayıtlı araç sayısı 23 ilin toplam nüfusu kadar

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı her geçen gün artıyor. İstanbul'da günün belirli saatlerinde araç yoğunluğu trafiği artırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre İstanbul'da yılı Aralık ayı itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam 4 milyon bin 10 araç bulunuyor. Bu araçların 3 milyon bin 8'ini otomobil, bin 'ini minibüs, 37 bin 'ini otobüs, bin 'ini kamyonet, bin 'sini kamyon, bin 'ini motosiklet ve 41 bin 'ünü diğerleri oluşturuyor.

23 İLİN NÜFUSU KADAR ARAÇ VAR
İstanbul'da 23 ilin toplam nüfusu kadar araç bulunuyor. Megakentte 4 milyon bin 10 kayıtlı araç trafikte görülürken, en düşük nüfusa sahip 23 ilin toplam nüfusu 5 milyon 76 bin olarak hesaplanıyor. Bu iller; Bolu, Nevşehir, Yalova, Bingöl, Kars, Hakkari, Kırıkkale, Burdur, Karaman, Karabük, Kırşehir, Erzincan, Bilecik, Sinop, Iğdır, Bartın, Çankırı, Artvin, Gümüşhane, Kilis, Ardahan, Bayburt ve Tunceli'den oluştu.

TÜİK, yılı Aralık ayı motorlu kara taşıtları verisini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de yılında bir önceki yıla göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 10,1 artarak 1 milyon bin adet olurken, trafikten kaydı silinen taşıt sayısı yüzde 17,1 azalarak 35 bin adet oldu. Böylece yılında trafikteki toplam taşıt sayısında 1 milyon bin adet artış gerçekleşti.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 11,7 arttı. Aralık ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre motosiklette yüzde 37,6, traktörde yüzde 12,0, minibüste yüzde 2,3, otomobilde yüzde 1,9 artarken otobüste yüzde 18,9, kamyonda yüzde 17,2, kamyonette yüzde 5,2 ve özel amaçlı taşıtlarda yüzde 1,7 azaldı.

İstanbul&#;da araç sayısı 4 milyon bini aştı, uzmanlar uyardı: Trafik katlanılmaz hale gelecek

Araç sayısının 4 milyon bin 22&#;ye yükseldiği İstanbul&#;da trafiğin katlanılamaz hale geleceği yönünde uyaran uzmanlar, artan araç sayısının insan sağlığı için de büyük risk oluşturduğunu belirtti.

DUVAR - Türkiye &#;statistik Kurumu (TÜ&#;K) verilerine göre &#;stanbul trafi&#;ine son 1 y&#;lda bin araç eklendi. &#;stanbul'daki araç say&#;s&#; 4 milyon bin 22'ye yükseldi. Uzmanlar, &#;stanbul nüfusunun dörtte biri oran&#;na ula&#;an araç say&#;s&#;n&#;n hem insan sa&#;l&#;&#;&#;na zarar verece&#;i hem de trafi&#;i katlan&#;lamaz hale getirece&#;i konusunda uyard&#;.

Bu rakam&#;n 3 milyon bin 'si otomobil, 96 bin 'ü minibüs, 37 bin 'i otobüs, bin 'i kamyonet, bin 'si kamyon ve bin 'i motosiklet oldu&#;u aç&#;kland&#;. Geriye kalan rakam&#;n özel kullan&#;m amaçl&#; araçlar ve traktörlerden olu&#;tu&#;u belirtildi. 

DURAKLARDA BEKLEYENLERE MASKE UYARISI

Uluslararas&#; Hava Kirlili&#;i Önleme ve Çevre Koruma Birli&#;i Ba&#;kan&#; Prof. Dr. Selahattin &#;ncecik, araç say&#;s&#;yla birlikte partikül konsantrasyonlar&#;n&#;n da artt&#;&#;&#;n&#; belirterek, ana caddelerde yürüyen, otobüs duraklar&#;nda bekleyen insanlar&#;n bu emisyonlardan etkilenmemeleri için maske takmalar&#; uyar&#;s&#; yapt&#;. DHA'ya konu&#;an &#;stanbul Ticaret Üniversitesi Ula&#;t&#;rma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Il&#;cal&#; ise, pandeminin etkilerinden birinin de araç say&#;s&#;ndaki art&#;&#; oldu&#;unu belirterek, böyle devam ederse trafikteki bekleme sürelerin katlan&#;lamaz hale gelece&#;ini söyledi. 

Prof. Dr. Selahattin &#;ncecik, artan araç say&#;s&#;n&#;n insan sa&#;l&#;&#;&#; için büyük risk olu&#;turdu&#;unu belirterek "&#;stanbul'da hava kalitesini bozan en önemli kirleticiler partiküller. &#;stanbul'da y&#;l boyunca partikül seviyelerinin çok yüksek oldu&#;u tespit edildi. Bu durum sa&#;l&#;k bak&#;m&#;ndan büyük risk ta&#;&#;yor. Partiküllerin kayna&#;&#;na bakt&#;&#;&#;m&#;zda, en önemli sebeplerden biri dizel araçlar. &#;stanbul'da da otomobillerin yüzde 40'tan fazlas&#; dizel. Say&#;lar&#; da her geçen gün art&#;yor. &#;stanbul'da araç say&#;s&#; artt&#;kça partikül konsantrasyonlar&#; da art&#;yor. Ana caddelerde yürüyen, otobüs duraklar&#;nda bekleyen insanlar&#;n bu emisyonlardan etkilenmemeleri için mutlaka maske takmalar&#; gerekiyor" dedi. 

Trafikteki araç sayısı bin arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, mayısta trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 98,3 artarak bin 'e yükseldi. Söz konusu dönemde kaydı silinen taşıt sayısı ise yüzde 28,2 artarak 3 bin 'e yükseldi. Böylece trafikteki toplam taşıt sayısı, mayısta bin artış kaydetti.

Söz konusu ayda trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 45,4'ünü motosiklet, yüzde 38,8'ini otomobil, yüzde 8,7'sini kamyonet, yüzde 4,4'ünü traktör, yüzde 2'sini kamyon, yüzde 0,4'ünü minibüs, yüzde 0,2'sini otobüs ve yüzde 0,1'ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Mayısta trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 24,5 arttı. Bu rakam özel amaçlı taşıtta yüzde ,4, traktörde yüzde 29,5, otomobilde yüzde 28,2, motosiklette yüzde 25,1, kamyonda yüzde 13,7, kamyonette yüzde 9,7, minibüste yüzde 4,9 artarken otobüste yüzde 19,8 azaldı

Trafiğe kaydı yapılan taşıtların mayısta yıllık değişimlerine bakıldığında, özel amaçlı taşıtta yüzde ,3, minibüste yüzde ,5, motosiklette yüzde , kamyonda yüzde ,7, otomobilde yüzde 86,2, otobüste yüzde 84,2, kamyonette yüzde 68,3 ve traktörde yüzde 50,5 arttı.

Trafiğe kayıtlı araç sayısı

Trafiğe kayıtlı araç sayısı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,34 artarak 25 milyon bin 'dan 27 milyon bin 'e yükseldi.

Mayıs sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı taşıtların yüzde 53,5'ini otomobil, yüzde 16,4'ünü motosiklet, yüzde 16'sını kamyonet, yüzde 7,8'ini traktör, yüzde 3,4'ünü kamyon, yüzde 1,8'ini minibüs, yüzde 0,8'ini otobüs ve yüzde 0,3'ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Devri yapılan araçlar

Devri yapılan toplam 1 milyon bin taşıttan yüzde 67,2'sini otomobil, yüzde 15,6'sını kamyonet, yüzde 10,7'sini motosiklet, yüzde 2,8'ini traktör, yüzde 1,8'ini kamyon, yüzde 1,4'ünü minibüs, yüzde 0,3'ünü otobüs ve yüzde 0,2'sini özel amaçlı taşıtların oluşturduğu hesaplandı.

Mayısta trafiğe kaydı yapılan 86 bin otomobilin yüzde 13,9'u Fiat, yüzde 12,3'ü Renault, yüzde 10,6'sı Volkswagen, yüzde 7'si Peugeot, yüzde 6,9'u Opel, yüzde 5,1'i Hyundai, yüzde 4,2'si Citroen, yüzde 4,1'i Dacia, yüzde 4,1'i Ford, yüzde 4'ü Toyota, yüzde 3,6'sı Skoda, yüzde 2,9'u Nissan, yüzde 2,9'u BMW, yüzde 2,4'ü Honda, yüzde 2,4'ü Mercedes-Benz, yüzde 2,3'ü Audi, yüzde 2,1'i Chery, yüzde 2'si Kia, yüzde 1,2'si Volvo, yüzde 1'i MG ve yüzde 4,8'i diğer markalardan oluştu.

Mayıs sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı 14 milyon bin otomobilin ise yüzde 36,5'i dizel, yüzde 34,4'ü LPG'li, yüzde 27,6'sı benzinli, yüzde 1,1'i hibrit ve yüzde 0,2'si elektrikli, yüzde 0,2'si yakıt türü bilinmeyen otomobiller olarak kayıtlara geçti.

Ocak-mayıs döneminde bin taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

Ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 83 artarak bin oldu. Trafikten kaydı silinen taşıt sayısı ise yüzde 24,9 azalışla 12 bin 55 olarak kaydedildi. Bu dönemde trafikteki toplam taşıt sayısında bin artış görüldü.

Söz konusu dönemde trafiğe kaydı yapılan bin otomobilden yüzde 66,8'i benzinli, yüzde 20,1'i dizel, yüzde 8,6'sı hibrit, yüzde 2,8'i elektrikli ve yüzde 1,7'si LPG'li olduğu belirlendi.

Ocak-mayıs döneminde trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yüzde 35,8'ini ve altı, yüzde 24,5'ini , yüzde 20,6'sı , yüzde 8,9'u , yüzde 6,7'si , yüzde 0,8'i ve üstü motor silindir hacmine sahip bulunuyor.

Kaydı yapılan otomobillerin yüzde 32,3'ünün gri, yüzde 32,2'sinin beyaz, yüzde 12'sinin mavi, yüzde 9,3'ünün siyah, yüzde 7,3'ünün kırmızı, yüzde 3'ünün yeşil, yüzde 2,5'inin turuncu, yüzde 0,6'sının kahverengi ve yüzde 0,6'sının sarı olduğu tespit edildi.

Toplam uzunluğu 21 bin kilometre

Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER) "İstanbul Trafik ve Otopark Durumu" başlıklı araştırmasına göre, İstanbul trafiğine kayıtlı araç sayısı itibarıyla 3 milyon bine yükseldi.

Kentte yılında 1 milyon bin olan toplam araç sayısı, 8 yılda neredeyse 3 kat arttı. Bu yıl itibarıyla İstanbul'da trafiğe kayıtlı 2 milyon bin otomobil, 86 bin minibüs, 45 bin otobüs, bin kamyonet ve bin kamyon bulunuyor. Araştırmaya göre, İstanbul'da trafiğe kayıtlı otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonlar yan yana getirildiğinde 68 milyon bin metrekarelik alanı kaplıyor. Söz konusu rakam, Güngören, Beyoğlu, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Fatih olmak üzere toplam 6 ilçenin yüz ölçümü olan 64,5 milyon metrekarelik alanı aşıyor.

TOPLAM UZUNLUĞU 21 BİN KİLOMETRE

TUVİMER Genel Müdürü Kurtuluş Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafiğe kayıtlı araçların tek sıra halinde sıralanması durumunda yaklaşık 21 bin kilometrelik bir kuyruk oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İstanbul'da TEM, D, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi birinci ve ikinci dereceli park edilmesi mümkün olmayan kara yollarını hesaplama dışı bıraktığımız takdirde yaklaşık 25 bin kilometrelik bir yol ağı bulunuyor. Trafiğe kayıtlı araçların çift şeritli olarak park etmesi durumunda yaklaşık 10 bin kilometrelik park edilebilir yol alanı dolmaktadır."

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası