sems aslan sac uzatan maske / Şems Arslan Güzellik Tarifleri, Doğal Cilt ve Saç Bakımı Maskeleri - Nefis Yemek Tarifleri

Sems Aslan Sac Uzatan Maske

sems aslan sac uzatan maske

Evde Kolayca Yapabileceğiniz Vitaminli Bitkisel Saç Serum Maskesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Saç dökülme sorunu yaşayan ve saç köklerini güçlendirici serum tarifi arayanlar için Cilt ve Saç Bakım Uzmanı Şems Arslan'dan etkili ve doğal kür tarifi... Ä°ÅŸte Şems Arslan'ın Saç Çıkaran, Gürleştiren ve Saç Dökülmesini Durduran bakım yağı tarifi ve diğer tüm detayları...

saç dökülmesi bakım kürü, saç güçlendiren serum - www.kahvekafe.net

Pek çoğumuz yaşlanma, stres, hastalık, hormonal değişiklikler ve çevresel etmenlere bağlı olarak zaman zaman saç zayıflaması ve saç dökülmesi sorunları yaşamışızdır. Hayatımıza kabus gibi giren bu sorunlara çözüm bulmak için dökülme karşıtı şampuanlar ve doğal sabun kullanımına yönelsek de, çoğu zaman istediğimiz faydayı sağlayamıyoruz.

Bu durumda elbette bir Uzmana görünmek sizler için daha etkili bir yol olacak ama uzmana gidecek zaman bulamayanlar ve son çare olarak bitkisel kürleri kullanmak isteyenlere etkili çözümler de yok değil.

Deneyenler tarafından olumlu yorumlar alan ve evde bir kaç malzeme ile kolay bir şekilde yapabileceğiniz doğal vitaminli saç serum maskesi tarifini siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

İşte kullananlar tarafından çok ilgi gören; şiddetli saç dökülmesi, saç köklerinde incelme ve saç kıran sorunlarına iyi gelen Saç Kökü Güçlendirici ve Canlandırıcı Doğal Serum Tarifi...

Şems Arslan'dan Soğan, Sarımsak ve Zencefilli Saç Kökü Güçlendirici Serum Tarifi Nasıl Yapılır?

sac güçlendirici ve uzatıcı serum yapımı ve tarifi, saç güçlendirme serumu malzemeler - www.kahvekafe.net

Saç Kökü Besleyen ve Güçlendiren Bakım Yağı İçin Malzemeler

  • 500 ml zeytinyağı
  • 1 küçük kök taze zencefil
  • 1 adet limon
  • 2 baş Taşköprü sarımsağı
  • 1 su bardağı kadar arpacık soğan

Şems Arslan'dan Doğal Vitaminli Saç Serum Maskesi Yapılışı

  • Genişçe bir tencereye zeytinyağını ekleyin.
  • Üzerine kabuklarıyla beraber ince dilimlenmiş zencefili, kabuklarıyla birlikte doğranmış soğanı ve sarımsakları, yine aynı şekilde dış kabuğuyla birlikte sekiz parçaya ayrılmış limonu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın en kısık ateş ayarına alın ve tencerenin kapağını kapatmadan yaklaşık 2 saat boyunca yavaş yavaş kahve fokurdar gibi iyice pişirin.
  • Uygun kıvama gelince soğumaya bırakın ve kapağı olan temiz cam şişeye süzün.
  • Saçlara iyi gelen bitkisel bakım yağımız hazır.

Saç Kökü Besleyen ve Güçlendiren Bakım Yağı Nasıl Kullanılır? Nasıl Saklanır?

saç güçlendirici serum kullananlar, en iyi saç güçlendirici serum - www.kahvekafe.net

Hazırlanan saç bakım serumunu haftada 2 - 3 defa saç köklerine masaj yaparak sürün ve 2 - 3 saat boyunca bekletip yıkayın. Eğer şiddetli dökülme sorununuz varsa bekletme süresini uzatabilirsiniz.

Hazırlanan doğal bakım yağı maskesini oda sıcaklığında karanlık bir yerde ağzı kapalı olarak 1 - 6 ay boyunca saklayabilirsiniz. Eğer sıcak bir şehirde oturuyorsanız, buz dolabının orta kısmında saklayıp kullanacağınız zaman içinden yeterli miktarda alarak, hafif ısıtıp öyle uygulayabilirsiniz.

Püf Noktaları 👌

Uzun kaynatılmasının sebebi bozulmadan uzun süre kullanmak ve etkisini arttırmak içindir. Eğer belirlenen sürede kaynatılmazsa ve uygun şartlarda muhafaza edilmezse, karışımda ekşime ve bozulma olabilir.

Doğal saç bakım yağının daha etkili olması ve daha derinlemesine nüfuz etmesi için, nerede dökülme varsa oraya yaklaşık 40 saniye, hafifçe Dermaroller uygulaması yapın ve ardından yağı ellerinizle hafif masaj yaparak sürün.

Dikkat Edilmesi Gerekenler ❗

erkek ve kadınlar için saç güçlendirici serum, saç dökülmesine bakım yağı, saç dökülmesi için saç bakım yağı, saç dökülmesini engelleyen yağ - KahveKafe.Net

Her ne kadar içine eklenen limon kokuyu absorbe etse de, soğan ve sarımsağın güçlü koku yapısı nedeniyle bakım yağında hafif bir koku olabilir. Eğer sosyal ortamlarda bulunuyorsanız hafta sonu veya tatil günlerinde uygulamanızda fayda var. Çünkü kokusu yanınızdaki insanları rahatsız edebilir.

👉 Eğer kokudan rahatsız olursanız Saçtaki Soğan ve Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer? isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Kaynadıktan sonra ocağın ateşini mümkün olan en düşük ayara getirin. Yoksa eklenen malzemelerde yanma olabilir.

Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için tahta kaşıkla ara ara karıştırarak kontrollü pişirme yapın.

Zencefil Yağlı Saç Bakım Serumunu Kimler Kullanamaz? 

✅ Her ne kadar doğal içerikli bir yağ olsa da, saçla ilgili problemleriniz için tarifi uygulamadan önce mutlaka bir Uzmana danışmanız ve onun tedavi yöntemlerini uygulamanız gerekir. Çünkü dökülme sebebi başka hastalıkların habercisi olabilir.

📌 Kokusu rahatsız edebileceği için hamile bayanların kullanması tavsiye edilmez.

📌 Gelişimini tam olarak tamamlamadığı için 15 yaş altındaki çocuklarda kullanımı tavsiye edilmez.

📌 Kafa derilerinde yoğun egzama, açık yara ve ciddi derecede sivilce olan kişiler kullanamaz.

📌 Tansiyon hastalarının kullanması uygun değildir.

📌 Saç ve kafayla ilgili ameliyat ya da operasyon geçmişi olanların uygulaması için önce bir uzmana danışmaları gerekir.

📌  Cildi hassas olanların ve yukarıdaki malzemelerden herhangi birine karşı alerjisi olanlar için uygun değildir.

ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Şems Arslan saç bakımı maskeleri ve saç bakımı formülleri, son yıllarda çok trend haline geldi. Özellikle ünlülerin, Şems Arslan’a giderek daha da güzelleşmesi herkesin dikkatini çekti. Pek çok televizyon programına konuk olan Şems Arslan saç bakımı ve cilt bakımı maskeleriyle kadınları güzelleştirmeye devam ediyor. Bu yazımızda ünlü güzellik uzmanının saç bakımı sırlarını sizlerle paylaşacağız.

Şems Arslan Saç Bakımı Karbonat Şampuan Tarifi

Şems Arslan’ın özel formülü karbonatlı şampuanı anlatmadan önce karbonatın saçlara faydalarından bahsetmek gerekir.

Karbonat Saça Faydaları

Saç derinizin doğal pH değerine sıfırlamanıza yardımcı olmak için karbonat ve sirke bazlı saç bakımı kullanabilirsiniz. Bu da kullandığınız ürünlere bağlı olarak,saçlarınızı ve saç derinizi daha asidik veya daha bazik hale getirilebilir. Doğal pH değeriniz asidik tarafta biraz daha fazla olma eğilimindedir, ancak çok yüksek bir pH (normalden daha bazik) saçlarda kırılmaya neden olurken, çok düşük bir pH (normalden daha asidik) saç rengine zarar verir. 

Reklamlar

Daha sonra, saçınızın ve saç derinizin pH dengesinin normal taban çizgisine sıfırlanması, kepek, saç derisi tahrişi, kuruluk ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Kuruluk ve kırılganlık, saç uçlarında kırılmaya neden olduğundan yeni saç çıkmasını engeller ve saçların gür olmasını önler. 

Saç derisi ve saç pH derecesi hafifçe asidiktir ve saç derisinin pH derecesi 5.5’tir ve saç köklerinin pH derecesi yaklaşık 3.7dir. Asit veya alkali karışımı eklemek, saç ve saç derisindeki pH derecesini yeniden dengelemek için harika olabilir. Saçlardaki dengesiz pH seviyesi, saçlarda kırılganlığa ve saç renginin mat olmasına neden olur. Saç derisinde pH dengesizlikleri, saç derisi tahrişi, kepek ve diğer sorunlara yol açabilecek iyi ve kötü bakterilerin dengesini bozabilir. 

Bununla birlikte, saç ve saç derisi pH’ımızı kontrol altında tutmanın yolları vardır. Düşünmemiz gereken en önemli şey foliküller yani saç çıkmasını sağlayan küçük gözeneklerdir. Foliküller, saç derisinde yaşar ve çevrelerindeki değişikliklere karşı oldukça hassastır. Bu nedenle sağlıklı bir saç derisi ortamının korunması saç sağlığı için önemlidir. Foliküller, saç döngüsü olarak bilinen özel bir modelde saç üretir. Bu da yaşamınızda birçok kez tekrarlayan belirli saç çıkması, dinlenme, saç dökülmesi ve yeniden saç çıkması döngüsü oldukça kolay bir şekilde bozulabilir.

Karbonat, saçınızda ve saçınızda dengesiz hale gelen pH seviyelerini ideal seviyeye getirir. Böylece saçlarınız daha güçlü ve gür bir şekilde çıkmaya başlar, saç dökülmesi önlenir, saçlarınızın rengi daha hoş ve parlak görünür. Üstelik saç derisinde oluşan tahriş ve kepekler tamamen yok olur.

Reklamlar

İlginizi çekebilir: Vazelin ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Şems Aslan Karbonatlı Şampuan Tarifi

Karbonatın, saçlardaki mucizesini anlattık. Şems Aslan saç bakımı formüllerinden birisi olan bu karbonatlı şampuan, özellikle ısıl işlem ve kimyasal boyalar yüzünden saçları yıpranan kişilerin saçlarını onarır. 

Bu saç bakımı tarifi aslında doğal ve organik bir şampuandır. Bu yüzden saçlarınızı yıkarken ekstra sabun ya da şampuan kullanmayın. Bu karbonatlı şampuan sayesinde saçlarınız gür hale gelir, yeni saçlar çıkar ve saç dökülmesi engellenir. 

Karbonatlı şampuan sonrası yapacağınız sirke kürü ise saçların parlak ve canlı görünmesini sağlar. Ayrıca saçlarınızı tüm kimyasal maddelerden arındırır.

Bu karbonatlı şampuanı hazırlamak için 1 çay kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sıcak suyu bir kapta iyice karıştırın. Saçlarınızı biraz suyla ıslatarak hafif nemli yapın. Ardından hazırladığınız doğal karbonatlı şampuan ile yavaş yavaş saçlarınızı yıkayın. Ardından parmak uçlarınızla, saç derisine dairesel hareketlerle masaj yapın. Tıpkı şampuanla saçlarınızı yıkar gibi yıkayabilirsiniz. Bu kür, köpürmeye başlayınca birkaç dakika bekletin. Daha sonra saçlarınızı ılık suyla durulayın. Ardından saçlarınızı havluyla hafifçe kurulayın.

İkinci aşamada saçlarınızı öne doğru  atın. Tarak olmadan sadece parmaklarınızla saçlarınızı hafifçe tarayın. Saçlarınızı doğal olarak kurumaya bırakın. Saçlarınızı tekrar geriye atınca, saçlarınızın parlak ve canlı bir görünüme sahip olduğuna tanık olacaksınız. 

Şems Arslan Saç Bakımı Gıda Jölesi Tarifi

Şems Aslan’ın özel karışımı gıda jölesi saç maskesini anlatmadan önce gıda jölesinin saçlara faydalarından bahsetmek gerekir.

Gıda Jölesi Saça Faydaları

Saç, saç derisindeki foliküllerden çıkar. Foliküller temel olarak saçı yerinde tutan ve besleyen kolajen kılıflarıdır. Papilla, folikülü vücudun geri kalanına bağlayan şeydir. Ayrıca kolajenden yapılır. Saç ampulü ise papillanın hemen üstünde bulunur. Papilla, saça yeni saç hücreleri yapmak için besin sağlar.

Saçlarınız matristen büyümeye başlar. Protein hücreleri bölünür ve saç kökünden yukarı doğru itilir. Papilla, hücreler için besin sağlar. Protein hücreleri yukarı doğru itildikçe, keratinizasyon adı verilen bir süreçten geçerler. Saç hücreleri lifli proteinlerle doldurulur ve çekirdeklerini kaybeder. Bu yüzden saç dökülür.

Ölü saç hücreleri biriktikçe, saç folikülden dışarı itilir ve saçlarımız çıkar. Deriden çıkan saçlar sadece dokuma keratin proteinlerinden oluşan bir ipliktir ve yaklaşık % 91 protein içerir. Saç köklerinin yakınında yağ bezleri vardır. Parlak görünmesi veya bazı durumlarda yağlı olması için saçlarımıza yağ sağlayan şey budur.

Güçlü, kalın saçlara sahip olmak istiyorsanız, saç folikülü ve papillanın sağlıklı olması gerçekten önemlidir. Peki folikül ve papilla nelerden yapılmıştır? Kolajen. Kolajen, öncelikle amino asitler glisin ve prolinden oluşan bir protein türüdür. Ayrıca kolajende, jelatin vardır. Yani gıda jölesinin temel maddesi olan jelatin vardır.

Jelatin, daha kolay kullanım için kurutulmuş ve toz haline getirilmiş, sadece kaynatılmış kolajendir. Eskiden insanlar doğal olarak kemik suyu şeklinde çok fazla jelatin yiyorlardı. Bugün artık hayvanların kolajen açısından zengin kısımlarını tüketmiyoruz. Sonuç olarak, kas etinde bulunan ve yeterince kolajen amino asit olmayan amino asitlerin çoğunu alıyoruz. Bu sadece saçlarımız için değil, tüm sağlığımız için de kötü bir haber!

Jelatin tüketerek, kendinize çok ihtiyaç duyulan bir kolajen kaynağı vereceksiniz. Ekstra kolajen saç foliküllerini ve papillaları destekler. Ne kadar büyük ve güçlü olursa, saçlarınız o kadar güçlü ve sağlıklı olur.

Şems Aslan Gıda Jölesi Saç Maskesi

Saçlarınız hasarlıysa ve çok yıpranmışsa bu maske saçlarınıza harika şeyler yapacak. Saçlarınızı daha canlı ve parlak hale getirecek. Üstelik saçlarınızın daha yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayacak. Bu maskeyi haftada üç kez düzenli uygularsanız, bir ay sonra değişimi göreceksiniz.

2 yemek kaşığı gıda jölesi ve 7 yemek kaşığı suyu bir cam kasede iyice karıştırın. Burada istediğiniz meyve aromalı jöleyi kullanabilirsiniz ya da sade bir jöle kullanabilirsiniz. Plastik bir kasenin içine bu jöle karışımını alın ve içine 1 yemek kaşığı saç kremini ilave edin. Tüm bileşenleri iyice karıştırın. Fakat bu malzemeleri sırayla eklemeniz önemlidir.

Bu maskeyi, bir saç boyası fırçasıyla saçınızı boyarken yaptığınız gibi saçlarınızı sürün. Saç diplerinizden başlayarak saç uçlarınıza kadar maskeyi saçlarınıza sürün. Bu maskeyi saçlara tamamen sürdükten sonra saçlarınızı toplayın ve bir bone ya da duş başlığını başınıza takın. Yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Saçlarınızı sadece havluyla kurutun.

Şems Arslan Saç Dökülmesi Soğan Kürü

Şems Aslan’ın özel maskesi olan soğan kürünü anlatmadan önce soğanın saçlara faydalarından bahsetmek gerekir.

Soğan Saça Faydaları

Soğan, mantar ve bakterilerle savaşan maddeler açısından zengindir ve saçlarınızı enfeksiyonlardan uzak tutabilir ve saç büyümesini iyileştirebilir.

Yüksek sülfür içeriğine sahip soğan, saçların kırılmasını ve incelmesini azaltır. Kükürt saç köklerinin yenilenmesi için gereklidir. Soğan posası saç köklerinizi besleyebilir ve saç derinizden kaybettiğiniz besinleri yenileyebilir.

Antibakteriyel ve antifungal özellikler saç derisi enfeksiyonlarını önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur. Daha sağlıklı bir saç derisi saç dökülmesini azaltacaktır.

Doğal ve güçlü antioksidanlar sayesinde soğan, saçların erken beyazlaması ile savaşır. Düzenli kullanıldığında, soğan ezmesi veya soğan suyu sadece saçları beslemekle kalmaz aynı zamanda saçlar için doğal bir parlaklık yaratır. Zaman içinde bu parlaklık, saçlarınız için kalıcı bir özellik haline gelebilir.

Soğan suyu veya posası, keskin olması ve enfeksiyonlarla savaşabilmesi de bit tedavisine yardımcı olur ve saçlarınızı bitlerden korur. Soğan suyu ve yağı, düzenli kullanıldığında saça hacim kazandırır.

Kepek tedavisi için, saç derisini temizlemek için haftalık olarak soğan suyu veya posası kullanılabilir. Soğan posası saç derisindeki kan dolaşımını iyileştirerek yeni saç çıkmasını sağlar ve saç sağlığını geliştirir.

Şems Aslan Soğan Kürü Tarifi

Şems Aslan saç bakımı kürlerinden birisi olan soğan kürü, saçlara çok yönlü fayda sağlar. Saçları besleyen soğan kürü, saçların canlı, parlak ve gür olmasını sağlar.

Soğan kürünü hazırlamak için 1 tane orta boy soğanı dört parçaya ayırın ve 1 litre suyun içinde soğanı kaynatın. Saçlarınızı banyoda şampuanla yıkadıktan sonra bu özel kürü durulama suyu olarak uygulayın. Bu kürü, saçlarınızda 1.5 saat kadar bekletin. Ardından saçlarınızı ılık suya yıkayın. Soğan haşlandığı için saçlarınızda herhangi bir koku oluşmadığını unutmayın.

Şems Aslan Saç Dökülmesi İçin Kına Maskesi Tarifi

Şems Aslan’ın harika maskesi olan kına maskesi tarifini anlatmadan önce kınanın saçlara faydalarından bahsetmek gerekir.

Kına Saça Faydaları

Kına, eski zamanlardan beri saç bakımı için yaygın olarak kullanılan bir şeydir. Kimyasal içermeyen saç bakım solüsyonları arayanlar, herhangi bir yan etki ve cilt reaksiyonu hakkında endişelenmeden kullanabilirler. Bu şaşırtıcı doğal her derde devaların sunduğu birçok saç bakım faydalarından bazılarına göz atalım.

İpeksi ve parlak saç telleri için kına idealdir. Doğal bir saç kremi olan kına saçınıza parlaklık ve hacim katar ve üzerinde koruyucu bir kalkan oluşturarak daha fazla hasara karşı korur. Ayrıca, nemi ve besinleri de kilitleyerek sağlıklı, parlak saçlara neden olur.

Saçınızın hacimli, parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için ayda iki kez kına kullanın. İki fincan kına tozu, 1 bardak amla tozu, 2 yemek kaşığı ebegümeci ve çemen tozu ile karıştırarak bir maske yapabilirsiniz. Bir kasede gerekli miktarda alın ve yoğurt  ekleyerek bir maske yapın. Saçınıza uygulamadan önce karışımı en az 2-3 saat dinlendirin. Saçlarınıza maskeyi uygulayın ve 1-2 saat bekletin. Daha sonra saçlarınızı ılık suyla iyice durulayın. Kalan maskeyi karışımı hava geçirmez bir kapta saklayın ve gerekirse kullanın.

Kına, saç derisinin asit-alkali dengesini sağlar ve hasarlı saç tellerini onarır. Ek olarak, kaşıntı, saç derisi enfeksiyonları ve kepek tedavisinde de kullanılabilir.

Kına, saçları hasara karşı korur ve onarmanın yanı sıra, saç dökülmesini ve diğer saç derisi problemlerini azaltmaya yardımcı olur. Kesinlikle doğal olarak saçlarınızı iyileştirir. 

Yüksek fiyatlı saç ürünleri satın almak yerine, kına, saçlara derin kırmızımsı bir renk verirken daha az saç derisi sorunu ve kepek sorunları ile kalın, parlak saçlar sağlayan çok yönlü bir ilaçtır.

Şems Aslan Kına Maskesi Tarifi

Saçları daha güçlü, sağlıklı, canlı ve parlak hale getiren bu maske aynı zamanda saçlara dolgunluk kazandırır.

1 su bardağı kına, 1 su bardağı siyah çay, 1 su bardağı türk kahvesi, 1 poşet yaş maya, 2 yemek kaşığı tuz, 1 limon suyu ve 1 su bardağı susam yağını bir geniş cam kasede iyice harmanlayın ve kıvamlı bir maske haline getirin. Ardından bu maskenin üzerini bir streç film ile kapatın ve 10 dakika kenarda bekletin. 

Temiz saçlarınızı suyla biraz nemli hale getirin. Bu maskeyi, saç boyası fırçasıyla saç diplerinden saç uçlarına kadar sürün. Ardından saçlarınızı toplayın ve bone ya da duş başlığı ile kapatın. Üzerine bir şal ya da eşarp bağlayın. Bütün gece saçlarınızda bu maskeyi bekletin. Sabah olduğunda saçlarınızı doğal bir şampuanla yıkayın ve ılık suyla durulayın. Saçlarınızı havluyla hafifçe kurutun. Bu maskeyi ayda iki kez yapmak idealdir.

Şems Aslan Saç Çıkaran Maske Tarifi

Eğer saçlarınız cansız, sağlıksız ve zayıfsa üzülmeyin. Bu maske sayesinde saçlarınız dayanıklı, güçlü, sağlam, canlı ve dolgun hale gelir.

Bu maskeyi hazırlamak için bir cam kavanoza 1 su bardağı nar tanesi, 2 bardak ılık su, 1 poşet yaş maya, 1 tatlı kaşığı toz acı biber, 1 yemek kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı hint yağını alın. Ardından tüm malzemeleri tahta kaşıkla karıştırın. Cam kavanozun kapağını kapatın ve kenarda bekletin. Tüm malzemeler tamamen mayalanınca karışımı süzün ve temiz bir sprey şişesine alın. Saçlarınıza, bu karışımdan 10 fıs sıkabilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı boneyle kapatın ve 45 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı ılık suyla yıkayın. Bu karışımı haftada iki kez kullanın. 

Şems Aslan Yağlı Saç Bakımı İçin Maske Tarifi

Yağlı saçlardan birçok kişi muzdariptir. Yağlı saçlar oldukça rahatsız edici bir görüntüye sahiptir. Saçların sönük, cansız, yapışık görünmesine neden olur. Üstelik saçların çok çabuk kirlenmesine yol açar. Yağlı saçlar için Şems Aslan saç bakımı maskesini haftada en az bir kez uygulamanız gerekir.

1 bardak buğday nişastası ve 1 çay kaşığı karbonatı bir cam kavanozda iyice karıştırın. Bu maskeyi, banyo küvetine ya da lavaboya doğru eğilerek saçlarınıza ve saç diplerinize sürün. Ardından, bu kuru karışımın tozlarından kurtulmak için saçlarınızı silkeleyin ve tarayın. 3 saat kadar karışımı saçlarınızda bekletin. Ardından bitkisel bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. Saçlarınızı havluyla hafifçe kurutun. Saçlarınızı kurutmak için kesinlikle fön makinesi kullanmayın. 

Begonya Instagram hesabı: Begonya Kadın

Reklamlar

Reklamlarİş makineleri operatörlük kursu

Şems Aslan saç bakımı tarifleri ve doğal reçeteleri, saçlarda mucizeler yaratıyor. Cilt ve saç güzelliğiyle çok konuşulan ve son zamanlarda popüler hale gelen güzellik uzmanı Şems Arslan’ın tarifleri herkes tarafından merak ediliyor.

şems aslan saç bakımı

Şems Arslan, 1970 yılında Azerbaycan’ın Bakü kentinden dünyaya gelmiştir. Akademisyen bir anne ve politikacı bir babanın kızıdır. Şems Arslan, 1933 yılında Azerbaycan Devlet Petrol Akedemisi’nden Petrol ve Kimya Mühendisi olarak mezun olmuştur. Bir süre akademisyen olarak çalışmıştır.

Bu dönemde ise İnternational İnstitute Of İnvention And Business okulunda Cilt ve Güzellik, Epilasyon Uzmanlığı alanlarında eğitimlerini tamamlamıştır. 2007 yılında ise İstanbul’da bir güzellik ve cilt sağlığı merkezi açmıştır. Hala faaliyete devam eden güzellik merkezinin yanı sıra Şems Arslan, ulusal kanallarda programlara katılmakta ve köşe yazarlığı yapmaktadır.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Güzellik Uzmanı Şems Arslan’ın tarifleri doğrultusunda hazırlanan diğer içerikleri de mutlaka inceleyin. Güzelliğinize katkı sağlayacak bu içeriklerin gözünüzden kaçmasını istemeyiz :)[/box]

Reklamlar

[pt_view id=”87e0aedl47″]

Şems Aslan Saç Bakımı Karbonat Şampuan Tarifi

Saçları güçlü ve sağlıklı hale getirmek, saçlara hacim kazandırmak için Şems Aslan saç bakımı reçetelerinden birisini sizinle paylaşacağız. Saçları kimyasal işlemler, boya ve ısıl işlemlerden dolayı yıpranan kişiler, saçları dökülen kişiler, bir rahatsızlıktan dolayı saçları dökülen ve ilaç tedavisi alan kişiler, ilaçlardan dolayı saçları dökülen kişiler ve organik şampuan kullanmak isteyen kişiler bu kürü mutlaka uygulamalıdır.

Bu karbonatlı karışım kürü aslında organik bir şampuandır. Bu açıdan, saçınızı tekrar şampuan ya da sabunla yıkamamanız gerekir. Bu karbonat kürü, saç dökülmesini bitirir ve yeni saç köklerinin çıkmasını sağlar. Üstelik karbonat küründen sonra uygulayacağınız sirke kürü saçlarınızın parlamasını sağlar. Üstelik saçlarınızdaki tüm kimyasal maddeleri temizler. Saç köklerinizin bulunduğun gözeneklerin açılmasına ve saçların rahat bir nefes almasına olanak verir. Bu kürleri düzenli olarak uygularsanız, 3 ay içinde saçlarınız sağlıklı ve parlak hale gelir.

1 çay kaşığı karbonat ile yarım su bardağı sıcak suyu bir cam kasede iyice karıştırın. Saçlarınızı biraz ıslatın ve nemli hale getirin. Daha sonra karbonat kürünü yavaş yavaş saçlarınıza dökün. Parmak uçlarınızla saç derisine masaj yapın. Bu karışım bir süre sonra masaj yaptıkça hafif köpürmeye başlayacaktır. Köpürmeye başlayınca birkaç dakika boyunca saçlarınızda kürü bekletin ve daha sonra ılık suyla durulayın.

Reklamlar

1 çay kaşığı sirke ve 1 su bardağı ılık suyu bir kapta karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza dökün ve saçlarınızı durulamayın. Bu kür saçınızda kalsın. Saçınızı bir havluyla sarın. Bir süre bekletin. Havluyla saçlarınızın suyunu alın ve havluyla saçlarınızı kurulayın.

Saçlarınızı öne doğru eğilerek, öne doğru atın. Tarak kullanmadan, parmaklarınızı kullanarak saçlarınızı parmaklarınızla tarayın. Saçlarınızı geriye doğru atın ve saçlarınızın ne kadar parlak olduğunu kendi gözlerinizle görün. Saç kurutma makinesi kullanmadan, saçlarınızın kendiliğinden kurumasını beklemelisiniz.

Şems Aslan Saç Bakımı Gıda Jölesi Tarifi

Yıpranmış ve hasar görmüş saçlar için yapabileceğiniz Şems Aslan saç bakımı tarifi, saçlarınızı canlandırır ve harika hale getirir. Bu karışım saçınıza nem ve hacim kazandırır, üstelik saçlarınızı yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Bu karışımı haftada 3 kez düzenli olarak yaptığınızda, bir ay sonra gözle görülür farkı hissedeceksiniz.

2 yemek kaşığı gıda jölesini, 7 yemek kaşığı suyla karıştırın. Dilediğiniz meyve aromalı jöleyi kullanabilirsiniz ya da sade bir jöle seçebilirsiniz. Plastik bir kabın içine bu jöle karışımını alın ve 1 yemek kaşığı saç kremini karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Fakat bu malzemeleri sırayla koymaya dikkat edin. Çünkü bu karışımın asıl sırrı malzemeleri bu sırayla karıştırmaktır.

Bu karışımı, bir saç boyası fırçasıyla saçınızı boyar gibi uygulayın. Saç diplerinizden başlayarak saç uçlarınıza kadar uygulayın. Bu karışımı saçlara tamamen uyguladıktan sonra saçlarınızı toplayın ve bir bone takın. Yarım saat bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Saçlarınızı fön makinesi kullanmadan havluyla kurutmayı unutmayın.

Şems Aslan Saç Dökülmesi Soğan Kürü

Şems Aslan saç bakımı tariflerinden birisi olan soğan kürü adeta bir mucizedir. Saçları besler, canlandırır ve gür hale getirir.

1 adet orta boy soğanı dörde bölün ve 1 litre suda kaynatın. Bu soğan kürünü saçlarınızı şampuanladıktan sonra son durulama suyu olarak kullanın. Saçınızda 1.5 saat beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Soğan haşlandığı için bu işlemden sonra saçlarda kesinlikle koku oluşmuyor. Bu konuda endişelenmenize gerek yok!

Şems Aslan Saç Dökülmesi İçin Kına Maskesi Tarifi

Şems Aslan saç bakımı kürlerinden bir tanesi de doğanın bizlere armağanı kınadır. Yüzyıllardır kınanın saçlara çok iyi geldiği bilinir. Bu saç maskesi sayesinde saçlarınız hacim kazanacak, havalı ve parlak hale gelecek. Üstelik saçlarınız gürleşecek ve saç dökülmesi tamamen sona erecek.

1 su bardağı kına, 1 su bardağı siyah çay kurusu, 1 su bardağı türk kahvesi, 1 poşet yaş maya, 2 yemek kaşığı tuz, 1 limon suyu ve 1 su bardağı susam yağını bir plastik kapta iyice karıştırıp macun kıvamına getirin. Daha sonra karışımın üzerini kapatın ve 10 dakika kadar bekletin. Temiz saçınızı çok hafif nemlendirin ve bu saç maskesini bir saç boyası fırçası yardımıyla saç diplerinden başlayarak saç uçlarına kadar uygulayın. Saçlarınızı bir bone ile kapatın. Daha sonra üzerine bir şal ya da tülbent kapatın. Bu uygulamayı gece yatmadan önce yapın ve sabaha kadar saçınızda bekletin.

Sabah uyandığınızda saçlarınızı bitkisel şampuanla yıkayın ve ılık suyla durulayın. Saçlarınızı fön makinesiyle değil havlu yardımıyla kurulayın. Bu maskeyi ayda 1 ya da 2 kez yapabilirsiniz.

Şems Aslan Saç Çıkaran Maske Tarifi

Şems Aslan saç bakımı tarifleri içerisinde en güçlü maske tarifi budur. Bu maske sayesinde saçlarınız yeniden gür, parlak ve sağlıklı hale gelecek.

Bir cam kavanozda 1 su bardağı nar tanesi, 2 bardak ılık su, 1 poşet yaş maya, 1 tatlı kaşığı toz acı biber, 1 yemek kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı hint yağını iyice karıştırın. Bu kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve mayalanmaya bırakın. Tamamen mayalanan bu karışımı, süzün. Daha sonra temiz bir sprey şişeye doldurun. Haftada 2 kez, saç diplerine 10 fıs şeklinde sıkın. Saçlarınızı bir boneyle sarın. 45 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suyla durulayın.

Şems Aslan Yağlı Saç Bakımı Tarifi

Yağlı saçlar her zaman bakımsız ve kirli görünür. Üstelik fazla yağlı saçlar hem yapışıktır, hem şekil almaz hem de tozları ve kirleri saça çeker. Saçların çok çabuk kirlenmesine neden olur. Yağlı saçlardan kurtulmak için Şems Aslan’ın bu saç bakımı kürünü haftada 1 kez uygulamalısınız.

1 bardak buğday ya da pirinç nişastası ile 1 çay kaşığı karbonatı, plastik bir kapta iyice karıştırın. Bu karışımı banyo küvetine doğru eğilerek saçlarınıza ve saç diplerinize yayın. Sanki saçlarınızı yıkar gibi bu karışımı uygulayın. Daha sonra saçlarınızı silkeleyin ve tarayın. 3 saat kadar karışımı saçlarınızda bekletin. Bu işlemin ardından saçlarınızı bitkisel bir şampuanla yıkayın ve ılık suyla durulayın. Saçlarınızı fön makinesiyle değil havlu yardımıyla kurulayın.

Şems Aslan Fırça Gibi Saç Çıkaran Tarif

Şems Aslan saç bakımı tariflerinden birisi olan bu saç bakım kürü için yarısı dolu bir bitkisel şampuan şişesine, şampuan kadar yemek tuz doldurun ve iyice çalkalayarak karıştırın. Her banyoda saçlarınızı bu karışımla masaj yaparak yıkayın. Ilık suyla durulayın. 40 gün sonunda yeni saçlar çıkmaya başlayacaktır.

Reklamlar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir