burçlarda gezegenlerin anlamları / Gezegenler ve burçların üzerindeki etkisi - Astroloji Mahmure

Burçlarda Gezegenlerin Anlamları

burçlarda gezegenlerin anlamları

Astroloji ve Doğum Haritaları; Astrolojideki Evlerin Anlamları ve Astrolojide Gezegenler

Doğum haritaları, coğrafi konumunuza bağlı olarak, belirli bir gezegenin doğduğunuz sırada bulunduğu gezegen yerleşimlerini içerir. Gezegenler doğum haritalarında gliflerle temsil edilir.

Bu gezegenlerin ve yerleşimlerinin asıl önemi, kişiliğinizin farklı yönlerini temsil etmeleridir. Bir astrologun "Venüs'ünüz İkizler'de" veya "Venüs burcunuz İkizler" gibi bir şey söylediğini duyarsanız, belirli bir yıldız işaretinin (bu durumda İkizler) gezegenin (Venüs) hangi kişilik özelliğini etkilediğine atıfta bulunurlar.

Bunu akılda tutarak, aşağıdaki glifler kullanılarak gösterildiği gibi doğum haritanızdaki gezegenleri tanıyabilmek ve her yerleşimin ne anlama geldiğini deşifre etmek, doğum haritasının nasıl okunacağını daha iyi anlamak için anahtardır. Bu bilgiyi gezegene göre aşağıdan alın.

Güneş

Glif: Ortasında nokta olan bir daire

Güneş bir yıldızdır ve burcunuzla en çok ilişkili olanıdır, bu yüzden buna genellikle yıldız burcunuz denir. En baskın kişiliğinizi ve doğrudan kimliğinizi yansıtır.

Ay

Glif: Bir hilal ay

Ay burcunuz temelde duygusal kişiliğinizin ve herkesin yüzeyde göremediği içsel benliğinizin bir yansımasıdır. Ayınız duygularınızla ve gerçekte kim olduğunuzla derinden konuşur. 

Yükselen

Glif: Yukarıyı gösteren bir ok

Yükselen aslında bir gezegen değil. Ancak doğum haritası okuyabilmek için hala önemli bir temeldir, bu nedenle referans için dahil edilmektedir. Yükselen burcunuzun dünyaya yansıttığınız dış görünüşünüzdür.

Merkür

Glif: İki "boynuz" ve altında bir çarpı bulunan bir daire

Merkür'ü genellikle Merkür'ün benzersiz retrolarıyla ilişkilendiririz, ancak bu gezegen o kadar da kötü değil. Astrolojide, Merkür zeka, iletişim, seyahat ve teknolojiye odaklanır ve astrolog ve Gerçek İlişkiler için Astroloji'nin yazarı Jessica Lanyadoo'ya göre, Merkür haritalarda çok önemlidir. 

Venüs

Glif: Altında çarpı olan bir daire (dişi sembol)

Venüs aşk ve güzellik tanrıçasıdır, bu nedenle Venüs burcunuz hemen hemen astrolojik aşk diliniz olarak değerlendirebilir. Daha çok nasıl sevgi verdiğiniz ve aldığınızla da alakalıdır.

Mars

Glif: Çapraz olarak işaret eden bir ok bulunan daire (bir erkek sembolü)

Mars ateşli, kızgın, cesur, iddialı bir havayı çağrıştırır ve Mars burcunuz büyük ölçüde agresif, eylem odaklı fiziksel şeylere odaklanır - temelde kanınızı pompalayan her şeye.

Jüpiter

Glif: Kavisli bir kolu olan bir "4"

Jüpiter son derece iyimser bir enerjiye sahiptir: Şansı, iyi talihi, gerçeği ve nasıl büyümek ve genişlemek istediğimizi yönetir.

Satürn

Glif: Üstte çarpı işareti olan kıvırcık bir "h"

Satürn, zorlukları, sorumluluğu, kuralları ve "ŞİMDİ BİR YETİŞKİNSİNİZ!" diye haykıran her şeyi temsil eder. Bu genellikle her 28 ila 30 yılda bir gerçekleşen ve Caponi'nin kötü bir üne sahip olduğunu söylediği Satürn dönüşüyle ilişkilendirilir.

Uranüs

Glif: Orta çizgide şişkin bir uç ve ortasından geçen yatay bir çizgi olan üç dikey çizgi

Haritanızdaki Uranüs, sizi özgün ve benzersiz kılan şeylerden bahseder. Aslında tamamen bireysellikle ilgili olan Kova'nın hükümdarıdır. 

Neptün

Glif: Bir trident

Neptün 14 yıl boyunca bir burçta kalır, bu nedenle Uranüs gibi, bireyselleştirilmiş özel kar taneleri yerine bir grup insan için geçerlidir. Neptün, su burçları genellikle çok sanatsal olduğu için mantıklı olan bir yaratıcılık merkezidir ve hayalleri ve hayal gücünü yönetir.

Plüton

Glif: Ortasında daire bulunan bir şarap kadehi

Minik, küçük Plüton çok büyük bir geçişe sahip olmayı başarıyor: Plüton'un bir sonraki işarete geçmesi 30 yıl alıyor, yani tek bir nesilden daha fazla. Bu yüzden insanların büyük bir kısmı için, Plüton Akrep'te, tam da yönettiği burçta. Bu, takıntılı, tutkulu, yoğun ve biraz da kendimizle meşgul olduğumuz anlamına gelir.

Her gezegen farklı burçlara hükmeder 

Farklı gezegenlerin farklı burçlara hükmettiğinden bahsetmekte fayda var. Örneğin, Venüs Boğa ve Terazi'ye hükmeder, bu nedenle Venüs Terazi'deyse, aşk ve romantizm söz konusu olduğunda kendinizi evinizde hissedeceksiniz. 

Ve son olarak, gezegenlerin ne anlama geldiği ve sembol biçiminde nasıl göründükleri hakkındaki tüm bu bilgiler, doğum haritasının nasıl okunacağını bilmek için yardımcı olabilir.

Doğum haritası evleri ne anlama geliyor?

Astroloji sonsuzdur. 12 zodyak arketipinin her biri hayatınızın farklı alanlarında ortaya çıkıyor, bu da astrolojik evlerin devreye girdiği yer… ama astrolojide evler ne anlama geliyor? Burcunuzun "evler" hakkında belirsiz açıklamalar yaptığını gördüyseniz, muhtemelen kafanız karışmış hissederek gözden kaçırdınız.

Astrolojik evler, burcunuzun bahsettiği hayatınızın tam alanlarını tanımlar. Örneğin, her ev tamamen benzersiz bir şeyi temsil eder; bu yaşamda karşılaştığınız farklı türdeki insanları, yerleri ve yaşam koşullarını belirlerler.

Zodyak'ta 12 burç ve 12 astrolojik ev vardır. Koç ile başlayıp Balık ile biten her astrolojik ev, burç çarkının sırasına göre farklı bir ambiyansa sahiptir.

Birinci Ev: Kişisel Markanız

İlk ev, fiziksel görünüşünüzü, canlandırdığınız imajı ve başkaları üzerinde bıraktığınız ilk izlenimi yöneten evdir. Burada, zodyak arketipinin enerjisi, yeni bir şeye başlama şeklinizi de tanımlar.

Bu, egonun ve yüzey benliğinizin bir mekanizması olduğu düşünülürse, savunma mekanizmalarınıza ve yeni ortamlarla olan ilişkinize eşdeğerdir. Bir düşünün: Zodyakın ilk işareti nedir? Koç'un anahtar ifadesi, tam olarak ilk evin temsil ettiği şey olan "Ben" dir.

İkinci Ev: Değerleriniz

Burası para ve maddi mülkün evi. Bu, mali durumunuzu, kişisel eşyalarınızı ve hem fiziksel hem de ruhsal olarak sahip olduğunuz hediyelerle olan ilişkinizi içerir.

Harcama alışkanlıklarınız nasıl? Haritanın bu alanı Venüs tarafından yönetilen Boğa'ya aittir ve anahtar ifadesi "Sahiptim" dir. Benlik değeriniz ve benlik saygınız da grafiğin bu alanında canlanıyor.

Üçüncü Ev: İletişim Tarzınız

Üçüncü ev, düşünme sürecinizi, iletişim tarzınızı ve bilişsel işleyişinizi yönetir. Ayrıca yakın çevrenizle birlikte genel alışverişlerinizin enerjisini de belirler. Buna kardeşleriniz, kuzenleriniz, komşularınız ve hemen herkes dahildir.

Merkür tarafından yönetilen İkizler tarafından yönetilen üçüncü ev, sesinizi yazma, konuşma, medya veya iletişim sanatları yoluyla da etkiler. İkizler'in anahtar ifadesi “Bence” dir.

Dördüncü Ev: İç Temeliniz

Dördüncü ev, içinizdeki evi ve içinde büyüdüğünüz evi yönetir. Ay Ana tarafından yönetilen haritanın bu alanı, köklerinizi, güvenlik duygunuzu ve duygusal temelinizi belirleyebilir. Bu ev aynı zamanda geçmişle olan bağınız ve soy hattınız etrafında döner.

Bu ay etkisi, hassas Yengeç'ten başkasına ait değildir; anahtar cümlesi "hissediyorum"dur.

Beşinci Ev: İçinizdeki Çocuk

Beşinci ev oyunculuğun, neşenin, yaratıcılığın, zevkin ve romantizmin evidir. Bu, tüm oyun biçimlerinde yaratıcı ve spontane kendini ifade etmeni ifade eder. Çocukken ney gibiydin? Sana neşe getiren nedir?

Sürekli parlayan güneş tarafından yönetilen Aslan, beşinci evin yöneticisidir ve anahtar cümlesi “Yapacağım”dır.

Altıncı Ev: Sağlık ve Rutin

Becerikli Başak tarafından yönetilen altıncı ev, günlük hayatınızı yönetir. Aynı zamanda farkındalık seviyenizi ve problem çözme becerilerinizi de belirler. Buna günlük sorumluluklarınız, sağlık alışkanlıklarınız ve durum tespiti dahildir.

Altıncı ev aynı zamanda evcil hayvanlarınızı ve rutinlere, programa ve organizasyona karşı tutumunuzu da yönetir. Ne de olsa Başak'ın anahtar ifadesi “Analiz ediyorum”.

Yedinci Ev: Ortaklıklar

Yedinci ev ortaklık etrafında döner: evlilik, iş ortaklıkları, ev ortaklıkları, ruh eşleri ve bu birlikteliklere karşı tutumunuz. Ayrıca açık düşmanlarınızı da yönetir. Uzlaşmalar, sözleşmeler ve avukatlar gibi arabulucular da bu evin kapsamına girer.

Venüs tarafından yönetilen Terazi, haritanızın bu alanına sahiptir ve anahtar ifadesi “Dengeliyim”.

Sekizinci Ev: Dönüşüm

Sekizinci ev, hem gerçek hem de mecazi anlamda genellikle ölüm evi olarak adlandırılır. Örneğin orgazm bir tür minyatür ölümdür; bu ev cinselliği yönetir. Aynı zamanda yeniden doğuş, kriz ve değişim, bağımlılık, dönüşüm, yenilenme ve bunlara karşı tutumlarınız etrafında döner.

Aynı zamanda diğer insanların parasıyla olan ilişkinizi de yönetir - biri öldükten sonra size verilebilecek para, eşinizin parası ve başkalarına borçlu olduğunuz para (yani borçlarınız ve vergileriniz).

Haritanın bu alanı Plüton tarafından yönetilen Akrep burcuna aittir ve anahtar ifadesi “Arzu ediyorum”dur.

Dokuzuncu Ev: Yüksek Öğrenim

Dokuzuncu ev, ruhsal anlayışınız, inanç sistemlerinizin genişlemesi ve kişisel felsefeleriniz dahil olmak üzere yüksek öğreniminizi yöneten evdir. Jüpiter tarafından yönetilen Yay tarafından yönetilir, aynı zamanda uzun mesafeli seyahat, yabancı diller, kültürler, yayıncılık ve ticaret etrafında döner.

Pırıl pırıl iyimser bir kişiliğe sahip maceracı Yay'ın anahtar ifadesi “Görüyorum”. Yay burcunun tipik özelliği olan haritanızın bu alanında her şey mümkün.

Onuncu Ev: Miras ve İtibar

Onuncu ev kariyerinizi, toplumdaki başarılarınızı, kendinize bir isim verdiğiniz ve hayatınızdan bir şeyler yaptığınız yaşam alanlarını yönetir. Şöhret, maddi başarı ve genel olarak başarı arzunuzu kapsar.

"Şöhret ve onur" evi olarak da bilinen bu ev, otorite (baba figürleriniz ve hükümetiniz dahil) ile olan ilişkinizi ve başarı ve başarı ile olan ilişkinizi yönetir.

Satürn tarafından yönetilen Oğlak tarafından yönetilen bu evin anahtar ifadesi “Kullanırım”.

Onbirinci Ev: Ağlar ve Vizyonlar

Onbirinci ev, kişisel hedeflerinizi ve arzularınız, umutlarınız, gerçek içsel amacınız ve topluluk duygunuzun şemsiyesi altında kalan yaşam alanlarınızı yönetir.

Uranüs tarafından yönetilen Kova tarafından yönetilen ev ayrıca ekipleriniz, kabileleriniz, dostluk gruplarınız ve geniş ağınız etrafında döner. Kova'nın anahtar ifadesi “Biliyorum”.

Onikinci Ev: Maneviyat ve Kendini Bozma

Onikinci ev, sırlarınızı, gizli olan parçalarınızı - bilinçaltınızı, gerçek rüyalarınızı ve kabuslarınızı yöneten evdir. Karmanızı, kendi kendinizi bozuşunuzu ve bizim geri almamızdan kaynaklanan ruh gelişimini yönetir.

Neptün tarafından yönetilen Balık tarafından yönetilen haritanın bu alanı, gizli güçlü ve zayıf yönleri de belirleyebilir. Balık'ın anahtar ifadesi “İnanıyorum”.

Doğum haritanızdaki olumsuz geçişlerden neden korkmamalısınız?

"Geçişler", herhangi birinin hayatındaki en önemli astrolojik dönemlerden biri olarak adlandırıldığından, bu kritik aşamaya çok fazla önem vermek, dikkat etmeye değer.

Genel olarak konuşursak, geçişler, ilgili gezegenlerin enerjisine uyan çeşitli şekillerde çalışır. Bu geçişler iyi olabilir, ancak bazen "kötü" veya "zorlayıcı" diyelim. Onlar geçicidir; gelirler ve giderler, bu da kalıcı olmadıkları anlamına gelir. Başka bir deyişle ister zor ister kolay olsun, bunlar sadece geçişlerdir. Ancak önemli olan böylesine önemli bir süreçte kişinin seçimi, kararı ve eylemidir. O zaman transitlerden yararlanmak için bir an önce harekete geçmek en iyi alternatiftir.

Aslında transitler size düşündüğünüz gibi zarar vermez, ancak herhangi birinin hayatındaki en zararlı şey korkudur. Geleceğe kalbinizde korkuyla bakarsanız, korktuğunuz deneyimin aynısını yaşarsınız çünkü transitlerden korkan herkes gücünü ve normal bir yaşam sürme yeteneklerini kaybedebilir.

Gezegenleri bir talihsizlik, afet ve problem kaynağı olarak düşünürken, her biri kendini felç hissedecek ve otomatik olarak sezgilerinden kopacaktır. Dolayısıyla yarı yarıya bir hayat yaşayacaklar.

Cesaretle karşılaşılabilecek bu geçişlerden korkuya yer kalmamalıdır. Bu nedenle, onları sadece öğrenilecek dersler olarak kabul edebilirsiniz. Sizi güçlendiren ve birey olarak büyüme sürecini kolaylaştıran dersler.

Sizi cesaretlendiren ve onu keşfetmeye ve hayatınızı zenginleştirmek için onunla çalışmaya iten şey, sahip olduğunuz iç sesinizdir. Sadece kendi sezgisel bilgeliğiniz ve istekliliğiniz sayesinde hayallerinize ulaşırsınız.

Özetle, geçişler, ilgili gezegenlerin enerjisine uyan her türlü şekilde çalışabilir. İyi ya da kötü olmaları, bireylerin seçimlerine, kararlarına ve eylemlerine bağlıdır. Duygularını kontrol altına almak ve iç sesini dinlemek, kendini güvende hissetmek ve kendi kimliğini geliştirmek için en iyi terapidir.

Kısaca, hayatınız boyunca bazen kendinize meydan okunabilir, ancak bu sadece dünyaya dikkat etmek ve onun içinde yer almak için, sadece üzerine oturmak için değil.

Her zaman bir umut ışığı olduğundan, iyimser olmalı ve zorlu geçişlerin bile çok bunaltıcı yaşam olaylarını tetikleyebileceğine inanmalısınız. Bu geçişler hakkında önceden uyarıldığınızda, onlara göre hareket etmeye ve bu nedenle etkilerini dengelemek ve hatta sizin için çalışmasını sağlamak için doğru adımları atmaya hazır olursunuz.

Astrolojinin yıldızlarla ne ilgisi var?

Eski Babilliler, gökyüzünü, her biri içerdiği en büyük takımyıldızın adını taşıyan 12 bölüme ayırarak zodyak oluşturdular. Zodyak takvimi hem zamanı takip ediyor hem de tahminler sağlıyordu: Babilliler, gezegenlerin geçişler olarak adlandırılan hareketlerinin, dünyadaki hem uğurlu olaylara hem de talihsizliklere karşılık geldiğini gözlemlediler. 

Romalılar birinci yüzyılın şafağında zodyakı benimsediler ve mitoloji yoluyla yıldızların ve gezegenlerin rollerini genişlettiler. Astroloji, titiz gözlem ve destansı folklorun bu kesişme noktasında doğdu.

Gezegenler doğum haritalarını yorumlamamıza nasıl yardımcı olur?

Zodyak ile ilgili olarak gezegenler hakkında bilgi edinmek, yıldızlara yolculuğunuza başlamak için kritik bir adımdır. Kısa yörüngeli gezegenler zodyak boyunca sık sık hareket eder ve doğum haritasında nerede oldukları bireyin doğum tarihi ve saatine özeldir. İç gezegenler olarak anılırlar, güneş, ay, Merkür, Venüs ve Mars'ı içerirler ve benzersiz kişiliklerimizi ve günlük deneyimlerimizi doğrudan etkilerler.

Asteroit kuşağının diğer tarafındaki gezegenlere dış gezegenler denir. Bu gök cisimleri - Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüton - çok daha yavaş hareket eder, her otuz yılda bir işaret değiştirir. Dış gezegenler, daha büyük yaşam temalarının yanı sıra nesiller tarafından paylaşılan deneyimleri tanımlar.

Bir doğum haritasındaki dış gezegenlerin önemi, işgal ettikleri evlere göre belirlenir. Bir doğum haritası, evler olarak adlandırılan on iki bölüme ayrılmıştır. Her ev bir yaşam alanını temsil eder: Birden altıya kadar olan evler, günlük faaliyetlere ve kişisel finans, ev ve rutinler gibi sıradan konulara yöneliktir; 7'den 12'ye kadar olan evler, felsefe, miras ve psişik yetenekler dahil olmak üzere daha soyut kavramlarla ilgilidir. Gezegenlerin evlere yerleştirilmesi, enerjimizi nerede depoladığımızı, güçlü ve zayıf yönlerimizi ortaya koyuyor.

Kendi haritanızı inceleyin ve gezegenleri ve bunlara karşılık gelen burçları ve evleri düşünün. Bir gezegenin işlevi, burcundan nasıl etkilenir ve yaşamın hangi alanını en doğrudan etkiler?

Gezegenlerin evlerdeki benzersiz yerleşimi, yükseleniniz olarak da bilinen yükselen burcunuz tarafından belirlenir. Bu, doğduğunuz anda doğu ufkunda olan burçtur. Yükselen burcunuz, doğum haritanızın tüm mimarisini oluşturur ve gezegen haritanızın cetvelini, haritanızla ilişkili gezegeni tanımlar (sizinkini hesaplamak, yükselen burcunuzu ve ardından hangi gezegenin bu burcu yönettiğini belirlemek için). Bu yükselen burç aynı zamanda bizim dış deneyimimizi de tanımlar: Konuşmayı güneş burcunuz yazıyorsa, konuşmanın nasıl yapıldığı da yükselen burcunuzdur. Astrologların tanımladığı gibi, "halk içinde giyilen maske". Başkaları tarafından nasıl algılandığınızı ve dünyayla nasıl etkileşim kurduğunuzu ortaya çıkarır.

Amacınız ister profesyonel bir astrolog olmak isterse sadece doğum haritanızı anlamlandırmak olsun, gezegenleri, burçları ve evleri anlamak astrolojik bilgeliğin karmaşık derinliklerini açığa çıkarabilir. Doğum haritanızla çok zaman geçirin: Haritayı günlük yaşamınıza uygularken, içindeki yerleşimleri yorumlama yeteneğiniz güçlenecektir. Anlatılar oluşturmaktan ve cesur gözlemler yapmaktan korkmayın. Sonuçta, güneş sistemi bu şekilde keşfedildi.

Astrolojinin özünde, kozmik savaşçı, insan ruhunun evreni yansıttığına dair kalıcı inanç vardır: Her ikisi de güzel bir şekilde çeşitlidir ve sonsuz derecede gizemlidir. Ve nihayetinde astroloji, yıldızlara bakma sanatıdır. Meraklarınız her zaman karanlığı aydınlatacaktır.

Gezegenler ve bur&#;ların &#;zerindeki etkisi

Güneş

Yönettiği burç: Aslan
Güçlü olduğu burç: Koç
Güçsüz olduğu burç: Kova
Zararlı olduğu burç: Terazi


Kişinin enerji birikimini ve yaratıcılığını nasıl kullanıp geliştirdiğini belirler. Güneş doğum haritasındaki hareket ve yaratıcı enerjinin kişi tarafından nasıl ortaya konulduğunu bulunduğu burç belirler.

Oluşturduğu bakış açıları bu enerjinin hangi alanlarda olumlu çıkışlar yapabileceğini, hangi alanlarda uyumsuzluk ve engellerle karşılaşacağını gösterir. Güçsüz konumda olması ya da bakış açısı oluşturmaması yerine sert etkiler alması daha iyidir. Çünkü böyle bir güneş yanlışlarından alacağı derslerle kişinin olgunlaşmasına yardım eder.

Ay

Yönettiği burç: Yengeç
Güçlü olduğu burç: Boğa
Güçsüz olduğu burç: Akrep
Zararlı olduğu burç: Oğlak


Ay soğuk ve sisli bir etkiye sahiptir. Dişi özellikler gösterir. Ay geçmişi belirler. Bedenimizin yaşamasını sağlayan besleyici ve kuvvetlendirici sıvıları yönetir. Kişilerin geçmişlerindeki anıları biriktirir ve yeri geldiğinde anımsatır. Ay kişiliğin bilinçsiz yönüdür. Bir erkeğin haritasında annesini ve eşini gösterir.

Annelik içgüdüsü ile birlikte içimizde barınan aile baskısını gösterir.
Ay gebeliğin ve doğumun da yöneticisidir. Çocukluk döneminde yaşadığınız olaylara ait anılar Ay tarafından yönetilir. İnsan ruhunu yavaş yavaş geliştiren bir güce sahiptir. Nerede bir yaşam kıvılcımı varsa onu en iyi biçimde besler, büyütür ve korur. Duygu ve heyecanların bugünden geçmişe, geçmişten bugüne akışını yönetir.

Merkür

Yönettiği burç: İkizler, Başak
Güçlü olduğu burç: Başak
Güçsüz olduğu burç: Balık
Zararlı olduğu burç: Yay


Merkür, zihinsel gücü ve iletişimi simgeler. Aynı zamanda el, ayak ve sinir sistemimizin yöneticisidir. Onu sorumluluk duygusu taşımayan yaramaz bir erkek çocuğuna benzetebiliriz, fakat bu sorumsuzlukla birlikte zekayı da gösterir. İçgüdülerimizin tutsağı olmamıza izin verir. Mantığımızı kullanma yeteneğimizi, kendimizi ifade etme gücümüzü gösterir. İnsanların gelişmeleri ve ilerlemeleri için merküre ihtiyaçları vardır.

Venüs

Yönettiği burç: Boğa,Terazi
Güçlü olduğu burç: Balık
Zararlı olduğu burç: Koç, Akrep
Güçsüz olduğu burç: Başak


Venüs, kişilerin sevinçlerini, beğendiği lüks şeyleri, sosyal yaşamlarını ve sanat yeteneklerini yönetir. Aynı zamanda huzuru, güzelliği, tembelliği ve bohem alışkanlıkları simgeler. Venüs çok güçlü bir konumda ise fazla zevke düşkün, yüzeysel ve basit düşünen bir kişiliği gösterir. İnsanların en güzel ve ince duygularını yönetir.

Cinsel ilişkilerde büyük bir mutluluk verir. Çiftleşme oyununda tamamlayıcı öğeler olan giysi, şarkılar ve çekici davranışları yönetir. Venüs istek demektir. Her türlü zorbalığı, terbiyesizliği ve onur kırıcı etkileri uzaklaştırır. Güzel sanatların esin kaynağıdır. Ortaklığı, cömertliği, tatlılığı, hoşluğu, iyi huyu ve dengeyi simgeler. İlişkilerde uyum sağlamak, denge kurmak isteğini de yönetir.

Mars

Yönettiği burç: Koç, Akrep
Güçlü olduğu burç: Oğlak
Zararlı olduğu burç: Terazi
Güçsüz olduğu burç: Yengeç


Mars, cana yakın ve dostçu tutumlu fiziksel gücü simgeler. Hem yapıcı ve hem yıkıcı enerjiler taşır. Tutku ve insanlardaki hayvansal içgüdüler gibi güçlü duyguların yöneticisidir. İyi dengelenir ve kendisini olumlu bir biçimde göstermesine olanak sağlanırsa, cesaret, sabır, kendine güven gibi güçlerin filizlenmesine neden olur.

Kişisel atılımlar, hırçınlık, kavgacılık, keskin zeka,kavga ve tartışma gücü, bağımsızlık, kararlılık, direnç,t üm engellere karşı başarıya ulaşma isteği ve tüm bunların üzerinde önderliktir. Mars, olağanüstü bir kas gücü, uygulama yeteneği, çalışma ve yöneticilik yeteneği verir.

Fiziksel hazları mutlulukla bir araya funduszeue.infoz yanı korkunçtur. Kötü bir açı yapıyorsa şiddet ve zorbalık patlak verir. Cinayet, kaza, yangın, saldırılar,yağmalar ve ahlak bozuklukları ortay çıkar. İyi bir konumda ise güçlü, dinç, çalışkan ve iyi yapılı bir kişilik ortaya çıkar.



Jüpiter

Yönettiği burç: Yay, Balık
Güçlü olduğu burç: Yengeç
Zararlı olduğu burç: İkizler
Güçsüz olduğu burç: Oğlak


Jüpiter şansların en büyüğüdür.Tüm umutların yitirildiği bir anda bir kurtuluşu bulmayı funduszeue.infoşinin din, felsefe ve eğitimle ilgili konularda yaşamın hangi alanlarında kendisini ortaya koyduğunu gösterir. Bu alanlar maddesel ve ruhsal zenginliklerinin hangi sosyal düzenlerde gelişebileceğini, karşılığında nasıl bir şans elde edilebileceğini gösterir. Kötü konumdaki jüpiter kararsız bir kişiliği gösterir. Bu kişiler tüm görüş ve düşüncelerinde aşırı bir yol izler, yobaz ya da fanatik olabilirler.

Borca girebilir, gelişigüzel her şeyi ödünç alabilirler. Sözlerini tutmaz, yükümlülüklerini yerine getirmezler. Lükse düşkündürler. İyi konumdaki jüpiter insanları ise yüce gönüllülük ve içtenlik görülür. Akıllıca ve yerinde yargıları vardır. Ahlak kurallarına ve dinsel inançlara saygılıdırlar.

Satürn

Yönettiği burç: Oğlak, Kova
Güçlü olduğu burç: Terazi
Zararlı olduğu burç: Yengeç
Güçsüz olduğu burç: Koç


Satürnün etkisi ağır, sınırlayıcı ve uzun sürelidir ,tıpkı zaman gibi. İnsanın kendini geliştirip yücelteceği sorumluluğunu, görev duygusunu, kişisel disiplinini, sabır, direnç ve kararlılığını arttıracak bir güce sahiptir.

Satürn kısıtlayıcı bir gezegendir. Bu sınırlama insanlara sorumluluklarını sürekli hatırlatmasından ötürü ortaya çıkar. İnsanın karakterinde henüz tamamlanmamış eksikliklerini karşısına çıkarır ve onları cesaretle ele alıp düzeltmesini sağlar.

Soyluluk ve ağırbaşlılık funduszeue.info konumdaki satürne sahip insanlar vicdanlı, dürüst ve çalışkan olurlar. Kötü konumdaki satürne sahip olanlar, her durumdan yakınan ve ellerine geçen her fırsatı kaçıran kişilerdir. Bencillik, karamsarlık ve kendine acıma görülür.

Uranüs

Yönettiği burç: Kova
Güçlü olduğu burç: Akrep
Zararlı olduğu burç: Aslan
Güçsüz olduğu burç: Boğa


Uranüs kişinin yeni arkadaşlıklar, gruplar, örgütlenmiş dernekler, deneyler edinme olgularını simgeler; yaşamına aniden, beklenmeyen deneyler getirir. Aynı zamanda kişinin özgürlüğünü ve bağımsızlığını aramasını simgeler. Uranüs zekanın ötesinde deha gezegenidir, önseziler, ileri görüşler, geleceği okuma, altıncı duyu vb konuları da kapsar.

Uranüs değiştirme, özgünlük, yaratıcılık, başkaldırma, özgürlüktür. Bağımsız, klasik olmayan, önceden belirlenemeyen, doyurulamayan, keskin ve moderndir. Yenilik, yaratıcılık ruhu, anarşi, serbest ve yasadışı cinsel davranışlardır.

Doğruluğun arı bir biçimi olan Uranüs ödün funduszeue.info karşı olan düşünce ya tümüyle yok edilmeli ya da kendisi yok olmalıdır. Uranüsün kötü etkisi altında kalanların aşırı tutkulu, sosyal yönden uyumsuz ya da her iki niteliği de kapsayan kişiler olduğu görülür. Güçlü bir uranüsü olanlar disiplinle öz denetimi öğrenmelidirler.

Neptün

Yönettiği burç: Balık
Güçlü olduğu burç: Yengeç
Zararlı olduğu burç: Başak
Güçsüz olduğu burç: Oğlak


Neptün soyut şeylerle ilgilenir. Madde ile ilgili olmayan düşünceler,kurnazlıklar ve arınma. Neyin anlamlı, neyin anlamsız olduğunu açıklayan çok kişisel bir deneme taşıdır. Neptün tanımlanamayan duygular oluşturur.

Neptünü iyi konumda olan kişiler ince, alçakgönüllü ve çok duygusal olurlar. Böyle olunca da kolayca kırılıp gücenebilirler. Sık sık yalnızlığa çekilip ruhsal yönden kendini dengelemek isterler. Çok çabuk kavrama yetenekleri vardır. Kötü konumda neptüne sahip olanlar kendi iç dünyalarına kapanan kişiler haline gelirler. Bu tipler içkiye ve uyuşturucu maddelere çabuk alışırlar. Olumsuz neptüne sahip kişiler kişisel çekiciliklerini diğer insanları aldatmak için kullanırlar.

Pluto

Yönettiği burç: Akrep
Güçlü olduğu burç: Aslan
Zararlı olduğu burç: Boğa
Güçsüz olduğu burç: Kova


Pluto fiziksel ve ruhsal yenilenme gücüdür. Bilinçaltındaki düşünceleri yüzeye çıkarır. Fiziksel olarak pluto, cinsel organlar ve bilinçli cinsel isteklerle ilgilidir. Kötü konumda pluto kişiyi aşırılıklarının kurbanı ederek, ruhsal bozukluğa neden olabilir. Ölüme yakın bir olay yaşayabilirsiniz veya bir ölüm haberi sizin bütün hayat görüşünüzü değiştirebilir. Pluto evrensel gelişme, değişim,dönüşüm, bitişler ve yeniden yapılanmanın yöneticisi konumundadır.




False

Doğum haritanı analiz edebilmek için burçlar, evler, gezegenler gibi pek çok konuda bilgi sahibi olman gerekiyor. Bir cümleyle anlatmam gerekirse; haritada gezegenler konuyu, evler o konunun hangi alanla ilgili olduğunu, burçlar ise o konunun hayatına nasıl yansıyacağını belirtiyor. Burçlarla bu kadar ilgiliysen ayar gümüş & antik altın kaplamalı burç kolyelerime bir göz at. Burcuna uygun olanı seç.

“Doğum Haritası Analizinin Olmazsa Olmazı: Astrolojide Evler Neyi Temsil Ediyor?” yazımda yıldız haritasında yer alan evlerin genel olarak ne anlama geldiğini uzun uzun anlatmıştım. Şimdi ise sırada gezegenler var! Haydi gel, astrolojide gezegenler neyi temsil eder bakalım.

Başlamadan Önce: Gezegenler Hakkında Bilmen Gerekenler

Gezegen hareketleri ve gezegenlerin birbirleriyle yaptığı açılar elbette doğum haritası yorumlamak için çok önemli. Fakat bu tek başına yeterli değil; gezegenlerin bulunduğu burç ve evler de mühim. Eğer “Haritamda hangi gezegenler var?” diye merak ediyorsan, herkesin haritasında 10 gezegenin de kesinlikle bulunduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.

Haritanı incelediğinde bazı evlerde gezegen yerleşiminin olmadığını ya da bazı evlerde birden fazla gezegenin yer aldığını görebilirsin. Aslında bu pek önemli değil çünkü burada bakılan, o evde yer alan burcun yönetici gezegeninin nerede konumlandığı. Bu arada söz yönetici gezegenlerden açılmışken, astrolojide gezegenlerle ilgili bazı terimleri de paylaşmam faydalı olacaktır.

  • Astrolojide Yönetici Gezegen Ne Demek?

Her gezegen bir ya da iki burcu yönetir. Yönetici gezegen denildiğinde o burcu temsil eden gezegenden bahsedildiğini anlayabilirsin. Hiç merak etme; gezegenleri sırasıyla anlatırken hangi gezegenin hangi burcun yöneticisi olduğunu da paylaşacağım.

  • Astrolojide İyicil Gezegenler Nelerdir?

Jüpiter ve Venüs astrolojinin iki iyicil gezegeni olarak bilinir ve bulundukları evin ilgili konularında olumlu büyümeler getirirler.

  • Astrolojide Kötücül Gezegenler Nelerdir?

Kötücül gezegenler, “malefik gezegenler” olarak da adlandırılır. Satürn büyük kötücül, Mars ise küçük kötücül olarak kabul edilir. Kötücül gezegenler, bulundukları evin konularında zorlayıcı şartlar sunabilir.

  • Astrolojide Geleneksel Gezegenler ve Jenerasyon Gezegenleri Ne Demek?

Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn “geleneksel gezegenler”dir. Bu gezegenleri gökyüzünde çıplak gözle görmek mümkün olabilir. Ayrıca klasik astroloji de bu gezegenlere dayanır.

Bu gezegenlerden sonra keşfedilen ve çıplak gözle görülemeyen Uranüs, Neptün, Plüton ise “modern gezegenler” olarak adlandırılır ve bu gezegenlerden modern astrolojide yararlanılır. Ayrıca bu gezegenler bulundukları burçlarda uzun yıllar kaldıkları ve kuşakların karakteristik özelliklerini, değerlerini belirttikleri için “jenerasyon gezegenler” olarak da isimlendirilir.

Şimdi sırada gezegenler ve özelliklerini tanımak var. Ayrıca burçların yönetici gezegenlerini öğrenebilecek ve astrolojide gezegenlerin sembolleri nasıldır bunu da her başlığın altında görebileceksin!

Astrolojide Güneş

  • Aslan burcunun yönetici gezegenidir.
  • Bilinçli davranışları temsil eder. Benliğin bilinçli olarak farkında olunan kısmını ifade eder. 
  • Yaratıcılık, hayal gücü, farkındalık, kendini ifade etme, yaşam enerjisi konularıyla ilgilidir.
  • Güneş’in yerleştiği burç hayatta sahip olunabilecek amaçları, Güneş’in bulunduğu ev ve aldığı açılar ise bu amaçlara nasıl ulaşılabileceği konusunda bilgi verir.

Astrolojide Ay

  • Yengeç burcunun yönetici gezegenidir.
  • Bilinç dışı davranışlarla bağlantılıdır. Çocuklukta yaşanan deneyimler ve aileden alınan davranış kalıplarının Ay ile ilgisi vardır.
  • Adaptasyon, duygusal bağ kurma, hayatın duygusal yönden nasıl algılandığı Ay’ın konularındandır.

Astrolojide Merkür

  • İkizler ve Başak burçlarının yönetici gezegenidir.
  • Merkür iletişimin gezegeni olarak bilinir. 
  • Bilgelik, öğrenme, bilgi alışverişi, yaratıcılık, zihnin nasıl çalıştığı ve başkalarıyla nasıl iletişim kurulduğuyla bağlantılıdır.

Astrolojide Venüs

  • Terazi burcunun yönetici gezegenidir.
  • Aşkın ve estetiğin temsilcisi olarak bilinir.
  • Uyumluluk, barış, sanatsal faaliyetler Venüs ile ilgili konulardır.
  • Venüs, konumlandığı gezegen doğrultusunda karşı cinsle nasıl iletişim kurulduğunu, aşka bakış açısını belirtir.

Astrolojide Mars

  • Koç ve Akrep burçlarının yönetici gezegenidir.
  • Mars’ın konuları arasında rekabet, savaş ve hayatta kalma vardır.
  • Bir konu hakkında nasıl harekete geçileceğini, enerjinin ne şekilde kullanıldığını ve fiziksel dayanıklılığı haritada konumlandığı ev ve burç doğrultusunda Mars gösterir.

Astrolojide Jüpiter

  • Yay ve Balık burçlarının yönetici gezegenidir.
  • Şans ve bereket gezegeni olarak bilinir.
  • Adaletin ve özgürlüğün de gezegeni olan Jüpiter, haritada yerleştiği evle hangi konularda büyüme ve özgürlük arayışında olunduğunu, sahip olunan fırsatların neler olduğunu gösterir.

Astrolojide Satürn

  • Oğlak ve Kova burçlarının yönetici gezegenidir.
  • “Karmanın efendisi” olarak bilinir ve tamamlanması gereken karmik görevler, insanın kendini bastırdığı alanlar hakkında bilgi verir.
  • Satürn’ün fonksiyonu yapılandırmaktır ve aynı zamanda bu gezegen büyük bir öğretmen olarak bilinir. Satürn, konumlandığı evde zorlu mücadeleleri beraberinde getirip insanın bilgelik kazanmasını sağlar.

Astrolojide Uranüs

  • Modern astrolojiye göre Kova burcunun yönetici gezegenidir.
  • Özgürlük, değişim, hayatta yeni sistemlerin oluşturulması Uranüs ile bağlantılıdır. Söz konusu Uranüs ise meydana gelen değişimler genellikle hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Astrolojide Neptün

  • Modern astrolojiye göre Balık burcunun yönetici gezegenidir.
  • Kolektifle ilgili bir gezegendir. Toplum için yapılan fedakarca davranışların ve idealist yaklaşımların Neptün’ün konularından olduğu bilinir.
  • Empati, yaratıcılık, sezgiler, duygular bu gezegenle bağlantılıdır.

Astrolojide Plüton

  • Modern astrolojiye göre Akrep burcunun yönetici gezegenidir.
  • Sınırları aşmak, var olanı yıkıp yeniden yapılandırmak Plüton’un konularındandır.
  • Plüton haritada konumlandığı yere göre, krizlerle başa çıkma ve yaptırım gücünün ne kadar kuvvetli olduğunu gösterir.

Astrolojide gezegenler ve anlamlarını senin için anlattım ama her gün seni nelerin beklediğini öğrenmek için yıldız haritana baktırmana gerek yok. Barones “Günlük Astroloji Yorumları”nda her gün neler yaşayabileceğini sana söylüyor. Gününün nasıl geçeceğini merak ediyorsan kredilik kupon kodunu al, 50 kredi de benden olsun. Haydi, Kaave uygulamasında buluşalım!

Kaave Android uygulaması için tıkla.

Kaave iOS uygulaması için tıkla.

 

astroloji_evleri

Astroloji haritamızda evler, hayatımızdaki yaşam alanlarını nasıl ve ne yönde ortaya koyduğumuzu, bu alanların bulunduğu burç ve gezegenine bağlı olarak nelerden etkilendiğini anlatır. Evlerde bulunan gezegenler, o evin konusunu nasıl ortaya koyduğumuzu ve o evle ilgili güçlü yönlerimizi anlatır. Eğer o evde hiç gezegen bulunmuyorsa, yorumlamada evin bulunduğu burca ve yönetici gezegeninin konumuna bakılabilir.
 Astroloji’de 12 adet ev vardır ve 1. ev daima yükselen burcumuzdur. Ev diziliminiz için doğum saatinizi bilmeniz gereklidir. Şimdi evlerin anlamlarına bakalım;

1. Ev

Doğal burcu: Koç

Yöneten gezegen: Mars

Anahtar kelimeleri: Ben, karakter, fiziksel yapı.

 Yükselen burç da denilen 1. ev, daha çok karakterimiz, mizacımız ve fiziksel görüntümüz üzerinde etkilidir.  Kişinin Benlik duygusunu, dış dünyayı nasıl algıladığını ve dış dünyaya kendini nasıl yansıttığını belirler. 1. ev adeta üzerimize giydiğimiz bir giysi gibidir. 1. evimizin bulunduğu burca göre fiziki yapımız da şekillenir.
 Yaşam enerjimiz, davranış tarzımız, alışkanlıklarımız, çocukluk çevremiz, eğitim, kalıtım gibi etkenleri belirler. Bu evde bulunan gezegen kişiliğimizi büyük ölçüde etkiler.

2. Ev

Doğal burcu: Boğa

Yöneten gezegen: Venüs

Anahtar kelimeleri: Para, varlık, kazanç evi.

 Astroloji’de 2. ev sahip olduğumuz maddesel olanakları belirler. Para kazanma ve harcama niteliğimizi bu ev ve burada bulunan gezegen belirler. Sahip olma, konfor, lüks, gelir, ticari yetenekler yada yeteneklerimizi nasıl kazanca dönüştürebileceğimiz bu evden anlaşılır.
2. evdeki gezegenler kişinin para kazanma gücünü, harcamalarını ve ekonomik seçimlerini etkiler.

3. Ev

Doğal Burcu: İkizler

Yöneten gezegen: Merkür

Anahtar kelimeleri: Akıl, iletişim, kardeşler.

 Astroloji haritamızda 3. ev akıl, gündelik hayattaki pratik zeka, iletişim ve yaratıcılık konularını içerir. Haberleşme, kısa seyahatler, kendimizi ifade etme, yazma- konuşma bu evin kalitesi ile ilintilidir. Edebiyat, okuma ve yazma kabiliyeti bu evden gelir. Aynı zamanda yakın çevremizi ve kardeşlerimizi, onlarla ilişkilerimizi anlatır. Düşüncelerimizi aktarabilme, bilgi edinme ve bilgiyi gündelik hayatta kullanabilmeyi sağlar. 3. evdeki gezegenler kişinin konuşmalarını, kendini ifade ediş biçimini,  yakın ilişkilerini ve gündelik hayat akışındaki planlarını etkiler.


4. Ev

Doğal burcu: Yengeç

Yöneten gezegen: Ay

Anahtar kelimeleri: Ev, aile.

 Astrolojide 4. ev kendimize ait yaşam koşullarımızı gösterir. Evimiz, yuvamız, yaşadığımız ortam ve yakın çevremiz yani ailemiz bu evden anlaşılır. 4. ev toprağı ve taşınmaz malları da gösterir. Toprakla, doğayla olan ilişkimiz bu evden anlaşılır.
 Kendimizi nerede duygusal ve zihinsel olarak rahat hissettiğimiz, yuva duygusunu nereden elde ettiğimiz 4. evden belirlenir. Ayrıca ailemiz, çocukluğumuz, annemiz ile olan ilişkilerimiz ve kalıtımsal özellikleri gösterir. Bu evdeki gezegenler kişinin aile yapısı, ev durumu ve kalıtımını belirler.

5. Ev

Doğal burcu: Aslan

Yöneten gezegen: Güneş

Anahtar kelimeleri: Çocuklar, yaratıcılık.

 Astrolojide 5. ev yaratıcılığı gösteren evdir. Kişinin fiziksel ve zihinsel olarak yaratıcılığını nasıl kullandığını belirler. Aynı zamanda çocukları, çocuklarla olan ilişkimizi ve hayattan duyduğumuz neşeyi anlatır. Güzel sanatlara yetenek, hayal gücü ve yatkınlık verir. Bundan başka spora olan ilgimizi gösterir, yaşam enerjimizi verir. Sosyal hayattaki sevilirliğimiz, duygusal ilişkilerimiz ve çevremize neşe yaymamız bu evle ilgilidir. Bu evdeki gezegenler kişinin yaratıcılığını, duygusal ilişkilerini, çocuklarla olan ilişkilerini belirler.


6. Ev

Doğal burcu: Başak

Yöneten gezegen: Merkür

Anahtar kelimeleri: İş hayatı, sağlık.

 Astrolojide 6. ev iş hayatımızı, nasıl bir çalışan olduğumuzu ve iş seçimimizin nasıl olacağını gösterir. Detaylı, sabırlı, ayrıntıları iyi organize ederek çalışma yetilerini verir. Gündelik iş ve sorumluluklarımız bu evden yönetilir.
Toplumu ilgilendiren hizmetler, diğer insanlara servis vermek bu evin niteliklerindendir.
 6. Ev aynı zamanda sağlığımızı da gösterir. Sağlık durumumuz, sağlıklı beslenme, iyi beden ve sağlıklı bir bünye bu evden anlaşılır. Bu evdeki gezegenler kişinin iş seçimini, iş yerindeki ilişkilerini, nasıl bir çalışan olduğunu ve iç disiplin ve sorumluluklarını ele alış biçimini belirler.

7. Ev

Doğal burcu: Terazi

Yöneten gezegen: Venüs
Anahtar kelimeleri: Ortaklık, işbirliği, uyum.

 Astrolojide 7. ev, eşimizi, ortaklıklarımızı gösterir. Toplumsal ilişkilerde işbirliğine yatkınlığımız, uyumlu ve yumuşak başlı olmamız bu evden anlaşılır. Diğer insanlara ilişkilerimizde diplomatik, adaletli, canayakın olmamızı gösterir. 7. evde bulunan burç veya gezegenler, evlilik ilişkimizi, eşimizin nasıl olacağını yada eşten beklentilerimizi, iş ortaklığı yada sosyal ilişkilerimizin kalitesini belirler.

8. Ev

Doğal burcu: Akrep

Yöneten gezegen: Mars, Plüton

Anahtar kelimeleri: Ölüm, yeniden doğum, miras, sezgiler

 Astrolojide 8. ev kişisel serveti anlatan 2. evin karşısındadır ve miras, evlilik yada ortak çalışmalara ait payların ve kazançların evidir. Sekizinci evin konuları arasında, cinsellik, ölüm ve yeniden doğum da vardır. Sezgileri, kişinin kendini dönüştürmesini, ruhsal gelişimi gösterir. Bu evde bulunan gezegenler miras yada ortaklaşa mallardaki kazançları anlatır.

9. Ev

Doğal burcu: Yay

Yöneten gezegen: Jüpiter

Anahtar kelimeleri: Eğitim hayatı, yüksek bilgiler, kendini tanıma.

 Astrolojide 9. ev felsefe, din ve yüksek bilgi edinmeyi içerir. Yüksek öğrenim hayatımız, yurtdışı ile olan ilişkilerimiz, diğer kültürlere karşı tutumu ve merak, hoşgörü ve hümanizm bu evden yönetilir. Uzak yolculuklar, yabancı ülkeleri gezip, görme 9. evin konularıdır.     Kendimizi tanımamız, kendimizi anlama ve gerçekleştirme isteğini gösterir. Tanrısal gücü nasıl algıladığımız bu evdeki gezegenlerle belirlenir. Ayrıca bu evdeki gezegenler yurtdışı bağlantıları ve yüksek öğrenimdeki başarımızı da anlatır.

Ev

Doğal burcu: Oğlak

Yöneten gezegen: Satürn

Anahtar kelimeleri: Kariyer, sosyal tanınma, ün.

 Astrolojide ev kişinin kariyer alanını ve toplumsal saygınlık ve tanınmışlığını gösterir. Organizasyon, yönetim ve iktidar evidir. Kişinin organizasyon ve liderlik kapasitesini belirler. Aynı zamanda gelecek ile ilgili hedeflerimizi, ulaşmak istediğimiz seviyeyi ve kariyer yapabilme, iş kurabilme kapasitemizi gösterir. Hangi alanda kariyer yapabileceğimiz bu evden anlaşılabilir. Bu evdeki gezegenler kişinin özel ve iş hayatı arasındaki uyumu, yöneticilik niteliklerini ve hayatta nasıl tanınacağını belirler.

Ev

Doğal burcu: Kova

Yöneten gezegeni: Uranüs ve Satürn

Anahtar kelimeleri: Arkadaşlık, kolektiflik

 Astrolojide ev, grup çalışmalarını, kişinin kolektifliğini, grup içinde yer alma, arkadaş olma kapasitesini belirler. Arkadaş edinebilme, dostlukları sürdürebilme, sosyalleşme ve sosyal aktiviteleri bu ev anlatır. Bireysel çıkarları aşıp, grup yada tüm insanlık yararına çalışmak, hümanizm evin konusudur. Umutlar, sosyal olaylar, arkadaşlıklar, sosyal değerler, sosyal aktiviteler bu evi tanımlayan kelimelerdir. evdeki gezegenler kişinin arkadaş ve gruplarla olan ilişkilerini belirler.

Ev

Doğal Burcu: Balık

Yöneten gezegen: Jüpiter, Neptün

Anahtar kelimeleri: İçdünyamız, meditasyon

Astrolojide ev kişinin iç dünyasını ve ruhsal durumunu anlatır. Sezgiler, hayalgücü, bilinçötesi ile ve Tanrısal güç ile bağlantıyı gösterir. Geçmiş, kendine acımayı yada ruhsal sıkıntıları anlatabileceği gibi, tam tersine egoyu aşıp, evrensel sevgiye ve yüksek ruhani niteliklere ulaşabilmeyi de anlatır. Gizli kalmış konuları, olayları, gizli düşmanlıkları içinde barındırır. Fedakarlık, empati ve ince sezgi yeteneği bu evle bağlantılıdır. ev kişiyi aydınlanmaya ulaştıran son evdir. Meditasyona yatkınlık verir. Bu evdeki gezegenler kişinin kendi iç dünyası ile ilişki kurma biçimini etkiler.

Ay Burcunuzu Öğrenin

Yükselen Burç

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası