emniyet kemeri mekanizması tamiri / Emniyet kemeri çekmiyor - ne yapmalı? Kendin yap emniyet kemeri tamiri

Emniyet Kemeri Mekanizması Tamiri

emniyet kemeri mekanizması tamiri

Emniyet kemeri ön gerdiricilerinin çalışma prensibi. Emniyet kemerleri çalışmıyor mu? - Çoklu onarım çözümleri

Çok sık olarak, arabadaki emniyet kemerinin kama mekanizması, kayış çok düzgün bir şekilde çekilse bile, makaradan çekildiğinde sıkışmaya başlar ve soğuk mevsimde onu sabitlemek neredeyse imkansızdır. Bu yazıda, arabada on dakika içinde kendin yap emniyet kemeri tamirinin nasıl yapıldığını göstereceğim.

Bu tür bir robotu gerçekleştirmek için ihtiyacınız var.


Kendin Yap Emniyet Kemeri Tamiri, Çalışma Kılavuzu

  1. B sütunu trimini çıkarmak için ihtiyacınız olan Yıldız tornavida dört vidayı sökün.
  2. Daha sonra emniyet kemerinin tamamını çıkarıyoruz ve bir klips veya mandal kullanarak deliğe takıyoruz.
  3. On yedi lokma anahtar kullanarak bobini sabitleyen cıvatayı çıkarın ve onu braketten çıkarın. Makaranın gevşemesine ve kayışı bir klipsle makaraya sabitlemesine izin vermeyin. Yapılması daha uygun olacak şekilde düzeltmeniz gerekir. yenileme çalışmaları.
  4. Bir filmle örtün ve demonte mekanizmayı üzerine koyun, başka bir sandalyeye oturmanız gerekiyor.
  5. Ardından, altında atalet mekanizmasının bulunduğu bir kapak arıyoruz, bunun için bobini sallayın ve hangi kapağın altında sallanıyor ve buna ihtiyacımız var.
  6. Kapağı çıkarmak için dört plastik kapağı çıkarmanız gerekir, bunları çıkarmak için bir örgü iğnesi kullanın. Oluklu bir büküm kullanarak kapağı çıkarın.
  7. Açılan mekanizmayı çıkarıyoruz (kutuda bir silindir, metal bir top ve bir külbütör var). İçin doğru iş mekanizma, külbütör eksen boyunca serbestçe hareket etmeli ve hiçbir şeyi sıkıştırmamalıdır. Kontrol etmek için mekanizmayı dikey konuma getirin ve üst kısmı topa doğru eğin, külbütör herhangi bir kama olmadan orijinal konumuna dönmelidir. Yine de kama varsa, külbütör kolunun eksenini serbestçe ve sıkışma olmadan dönmeye başlayana kadar yıkamak gerekir.

  8. Sonra atalet mekanizmasını çıkarırız (ek bir alet olmadan çıkarılır), metaldir ve plastik bir dişlinin altına yerleştirilmiştir. Deliğin orta kısmında dişli bir eksantrik vardır (kayışın çekme sırasında sıkışmasının nedeni budur) altındaki boşluk iyi temizlenmelidir. Bunu yapmak için, merkeze ve çevresine az miktarda benzin dökmeniz, kayışın sarılmasını önlemeniz ve ardından klipsi çıkarmanız gerekir.
  9. Daha sonra işaret parmağınızla yayı ve plastik kılavuzu tutabilmeniz için bobini elimize alıyoruz, diğer elinizle kayışı sarıp birkaç kez çekiyoruz. Bu prosedür iki ila üç kez tekrarlanmalıdır. Önemli: Mekanizmayı geri takmadan kayışın dönmesine izin vermeyin.

Hepsi bu, kendin yap emniyet kemeri onarımı tamamlandı, sadece toplamak için kaldı Ters sipariş, ve yerine monte edilecekse, önleme için ikinci mekanizma üzerinde aynı prosedürün uygulanması tavsiye edilir.

Emniyet kemeri geçen yüzyılda icat edildi ve varlığı sırasında birden fazla kişiyi kurtardı.
bin insan hayatı. Ama bazen de başarısız oluyor Ve bugün size kendi başımıza nasıl düzelteceğinizi anlatacağız.

Emniyet kemeri arızalarını ortadan kaldırın

En başta, arızalı bir güvenlikle sürüşün sadece pahalı değil (sonuçta cesur trafik polisi uyumaz ve böyle bir suç için size memnuniyetle para cezası yazacaktır), ancak en önemlisi, rezervasyon yaptırmaya değer. hayati tehlike.

Tabii ki, emniyet kemerinin kırılması durumunda, ustaların onarım çalışmalarını hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştireceği özel bir servis istasyonuna başvurabilirsiniz. Ancak, bunu kendiniz yapabilirsiniz, ayrıca ipuçlarımızın yardımıyla oldukça kolay ve basit olacaktır.

Çok sayıda kayış hatası var, en yaygın sorunlara odaklanacağız ve bunları ortadan kaldırmaya çalışacağız.

Genellikle kemerin geri bükülmek istemediği görülür. Tanıdık geliyor mu? Arabaya bindik, kemerleri bağladık, hedefe doğru sürdük, kemeri çözdük ama demonte olarak kaldı. Durum, kuşkusuz, tatsız, ama neyse ki, umutsuz değil. Genellikle böyle bir arızanın nedeni kırık bir tamburdur, değiştirmek için kasayı çıkarmanız gerekir. Bununla birlikte, çoğu zaman, tamburun performansını eski haline getirmek için, genellikle güçlü gerginlik nedeniyle uçup giden yayı yerine koymak yeterlidir. Katılıyorum, her şey düşündüğünüzden çok daha basit. Sadece çok fazla rahatlamayın ve çalışma sırasında dikkatli olun, aksi takdirde ellerinizi yaralama riskiniz vardır ve bu durumda emniyet kemeri kulağa ne kadar çelişkili gelirse gelsin tehlikeli hale gelir.

Kemer sıkışmaya başlar. Bunu yapmak için, kasayı çıkarmak ve kayışı çalıştıran mekanizmanın servis verilebilirliğini kontrol etmek de gereklidir. Genellikle sadece kiri temizlemek yeterlidir, ardından eski performansına geri döner. Bununla birlikte, çoğu durumda yapıldığı gibi, mekanizmayı basitçe çekip temizlemek çok zahmetli ve oldukça uzundur, bu nedenle özel bir renklendirici madde içeren bir kutu almak, mekanizmaya birkaç kez enjekte etmek ve kayışı geri germek daha iyidir. birkaç kez ileri geri hareket ettirirseniz bu kadar basit bir şekilde mekanizmanın kafaları temizlenecek ve kayışın sıkışması duracaktır.

Emniyet kemeri neden değiştirilir?

Tabii ki, yukarıdaki prosedürler size hantal ve zaman alıcı görünebilir. Tartışmak aptalca çünkü durum bu. Bu nedenle, zamandan tasarruf ediyorsanız, tamir ettirmeye çalışmak yerine yeni bir emniyet kemeri satın alabilirsiniz. Satın alırken son derece dikkatli olmanız gereken tek şey, kemerin araç modelinize uygun olması gerektiğini unutmayın, aksi takdirde hiçbir faydası olmayacaktır.

Kemeri kendiniz takabilirsiniz, ancak bu işi profesyonellere emanet etmenizi öneririz. Böyle bir hizmet çok pahalıya mal olmayacak, böylece zamandan ve sinirlerden tasarruf edeceksiniz ve gelecekte kemerin hayatınızı koruması ve sevdiklerinizi ölümden koruması mümkündür.

Bu naylon ip üç tona kadar dayanabilir ve insan yapısının tüm özellikleri düşünülerek tasarlanmıştır. Doğal olarak, bir emniyet kemeri hayat kurtarabilir, ancak buna tamamen güvenemezsiniz. Bu nedenle, sevgili okuyucular, direksiyona geçerken öncelikle kendi gücü, güvenliğinizi kendiniz düşünün.

Gözlemek yol trafiği, arabayı her zaman iyi durumda tutun, çünkü üzücü sonuçlar arabadaki herhangi bir küçük arıza, vites kutusunun bozulmasından bahsetmeden yol açabilir. Kendine iyi bak, çünkü şimdi, eğer kendi hayatınla ilgilenmiyorsan, o zaman, doğal olarak, daha da fazla. Kendinize iyi bakın ve sevdiklerinize iyi bakın!

Emniyet kemeri, bir kaza veya ani frenleme sırasında yolcu kabinindeki bir kişinin tehlikeli hareketlerini önlemek ve böylece yaralanma olasılığını ve şiddetini azaltmak için tasarlanmıştır. Bir arabada emniyet kemeri çalışmadığında, arızalı bir emniyet kemeri ile sürüşe devam etmek tehlikeli olduğu için acilen onarılması veya değiştirilmesi gerekir. trafik kurallarına aykırı Bugün emniyet kemeri mekanizmasının cihazlarından, kemerlerin arızalanma nedenlerinden, emniyet kemerinin nasıl çalıştığından ve arıza durumunda kendi ellerimizle nasıl tamir edileceğinden bahsedeceğiz.

Emniyet kemerini kendi elinizle tamir etmek mümkün mü

Tabii ki, arabanızda bir emniyet kemeri kırıldığında, size yüksek kaliteli bir onarım veya emniyet kemeri değiştirme sağlayacak olan özel bir servis istasyonuna başvurabilirsiniz, ancak aynı zamanda bunu kendiniz de yapabilirsiniz. Ve eğer sadık kalırsan özel talimatlar, o zaman her şey oldukça kolay, basit ve hızlı bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Önemli!Emniyet kemeri tamiri ile sıkmayın. Araştırma gösteriyor ki Peugeot şirketlerive Renault, kazalar sırasında çoğu sürücü uçup gidiyor ön camçünkü giymedikleri ve aralarındaki ölüm oranı, giyen sürücülere göre çok daha yüksek.

Arızalı kayışların nedenleri

Bir arabada emniyet kemerinin çalışmamasının en yaygın nedenleri arasında şunlar vardır:

  • Arabadaki emniyet kemeri, aşınması nedeniyle, daha doğrusu kilitleme sisteminin veya bazı bileşenlerinin aşınması nedeniyle geri çekilmez.
  • Kayış, donma veya makara mekanizmasındaki aşınma nedeniyle esnemez.
  • Bobin kilidi kırılmış veya ana mekanizma hasar görmüş.
  • Bir kazadan sonra engelleme. Araba kaza yaptığında mekanizmanın piroteknikleri tetiklenir, ardından cihaz kilidi sıkışır ve onu kapatmak mümkün olmaz.
  • Kemer, çözüldüğünde geri çekilmiyor veya düzgün bir şekilde çekilse bile tokası çalışırken sıkışıyor.

İlginç!'de İsveç bir yasa çıkardı. zorunlu kullanım arabaların emniyet kemerlerinde. İsveç'in ardından, diğer ülkeler bu tür yasaları kabul etmeye başladı ve SSCB'de böyle bir yasa ancak yirmi yıl sonra kabul edildi.

Mekanizmanın cihazı ve çalışma prensibi

Emniyet kemeri bir omuz askısı, bir toka ve bir toplayıcı bobinden oluşur. Kayış dayanıklı malzemeden yapılmıştır ve takılıdır. özel cihazlar araba gövdesine üç yerde: kapı eşiğinde, tezgahta ve kilitli özel bir çubukta.

Biliyor musun?'da ilk seri üretilen (üç noktalı) emniyet kemerleri Volvo kampanyasıyla sunuldu.

Kilit, kemeri kilitlemek için tasarlanmıştır ve araba koltuğunun yanına yerleştirilmiştir. Kayış üzerinde kilide bağlanabilmesi için hareketli metal dil bulunmaktadır. Emniyet kemerindeki sarma makarası, cebri çözme ve otomatik sarma için önceden tanımlanmıştır ve araç gövdesinin direğine bağlanmıştır. Bir çarpışma (kaza) veya ani frenleme durumunda kayışın makaradaki hareketini durduran bir atalet kilitleme mekanizması ile donatılmıştır.

Emniyet kemerlerinin çalışma prensibi hakkında modern makineler, o zaman her şey oldukça basittir - bobinin döndüğü dişli mekanizmasına dayalı bir engelleyiciye sahip bir bobin.

Dişli mekanizmasının kendisi, bir kol sistemine sahip küresel veya bilyalı rulmanlı küçük bir sarkaç vasıtasıyla kapatılır. Kayış düzgün bir şekilde çekilirse, destek makara dişlisi ile birlikte döner ve aniden olursa volan bloke olur.

Bir çarpışma durumunda, emniyet kemeri ön gerdiricileri, kemerleri kuvvet vektörünün yönüne karşı sarar. Başına
bu, gövde ile kayış arasındaki boşluğu azaltır. Yolcu ilerlemeye başlamadan çok önce,
otomatik kemer mekanizması tarafından zaten kilitli.
Gergi, 13 ms'de mm uzunluğa kadar olan emniyet kemerini sarar. etkiyen kuvvet ise
emniyet kemeri, kemer gerginliğinden daha büyükse, emniyet kemeri artık gergin değil.
Tasarıma ve çalışma prensibine bağlı olarak, aşağıdaki kayış gerdirici tipleri ayırt edilir:
güvenlik:
● top gergisi
● döner gergi
● kremayer ve pinyon gergisi
● kablo gergisi

Araç donanımına bağlı olarak, emniyet kemeri ön gerdiricileri takılıdır veya
sadece ön koltuklar için veya ayrıca arka koltuklar için
koltuk.

Top tipi emniyet kemeri gergisi.
Top tipi emniyet kemeri gergisi, aynı zamanda bir kemer kuvveti sınırlayıcı içeren kompakt bir modülden oluşur.
güvenlik.
Bu emniyet kemeri ön gerdiricisi, ön ve arka koltuklara takılmıştır.

Çalışma prensibi.
Kayış gergisi bilye tahriklidir. Toplar bir tüpe yerleştirilir. Bir çarpışmada, kontrol ünitesinden gelen bir sinyalde
hava yastıklarına bir itici yük açılır.

İtici şarj ateşlenirse, genişleyen gazlar bilyeleri hareket ettirir ve bilyeleri toplamak için dişli çark vasıtasıyla kaba doğru iter. Emniyet kemerinin makarası dişli çarka sıkıca bağlı olduğu için toplarla birlikte döner ve kemer geri çekilir.

Döner emniyet kemeri gergisi.
Döner emniyet kemeri gergisi rotor prensibine göre çalışır.
Esas olarak arka koltuk alanına monte edilir.

Çalışma prensibi
1. kartuş elektrikle ateşlenir. Genişleyen gaz rotoru döndürür. Rotor, kemer miline bağlı olduğu için emniyet kemeri geri çekilmeye başlar.

Belirli bir dönüş açısına ulaştıktan sonra rotor bypass kanalını 2. kartuşa bırakır. Oda 1'deki çalışma basıncının etkisi altında 2. kartuş ateşlenir. Bu nedenle rotor dönmeye devam eder. Oda 1'den gelen yanmış gaz çıkış kanalından çıkar.

2. baypas kanalına ulaşıldığında, oda 2'deki çalışma basıncının etkisiyle 3. kartuş ateşlenir. Rotor dönmeye devam eder ve oda 2'den gelen yanmış gaz çıkış kanalından dışarı çıkar.

kremayer ve pinyon emniyet kemeri gergisi

Kremayer ve pinyon emniyet kemeri ön gerdiricisi, otomatik toplayıcı ile birlikte tek bir ünite oluşturur.
Sürücü koltuğu ve ön yolcu koltuğu için kremayer ve pinyon kemer gerdiricileri takılıdır.

Çalışma prensibi
Hava yastığı kontrol ünitesinden gelen bir sinyal, gaz jeneratörünün itici gazını ateşler. Basıncı serbest bırakarak rafa bağlı piston yukarı doğru hareket ettirilir. Dişli rafı, bir dişli yardımıyla hem dişli çarkları 1 hem de 2'yi döndürür.

Dişli 2, dış halkaya sıkıca bağlanmıştır aşırı debriyaj burulma

ala. Şimdi bu dış halka dönerse, silindirler
dış halka ve burulma şaftı arasında sıkışıp kalmayana kadar içeri doğru bastırılır, bu sayede bir kuvvet kilidi elde edilir. Dönüş, burulma çubuğuna iletilir ve emniyet kemeri geri çekilmeye başlar.

Kablo kayışı gergisi

Otomatik toplayıcı ile birlikte kablo kayışı gerdiricisi tek bir ünite oluşturur.

Sürücü koltuğu ve ön yolcu koltuğu için kabloyla çalışan kemer gerdiricileri takılıdır.

Gaz jeneratörü tetiklendiğinde, borunun içinde kendisine bağlı bir kablo yardımıyla pistonu yukarı doğru hareket ettiren bir gaz karışımı oluşur. Gerilme sonucunda kablo, geri çekme mekanizmasının miline bağlı olan kapline sıkıca yapışır ve onu geri çekme yönünde döndürür.

Araba iç mekanının vazgeçilmez bir unsurudur. Bir kaza sırasında yaralanma olasılığını azaltmak için tasarlanmıştır. Trafik düzenlemeleri, bu cihazın zorunlu kullanımını belirtir. Bu nedenle, herhangi bir nedenle bozulursa, acilen onarılmalıdır. Bunu kendiniz yapmak oldukça mümkündür.

Bu sorunu hızlı bir şekilde çözmenize yardımcı olacak bir dizi işlem yapabilirsiniz. Deneyimli oto tamircileri, arızanın nasıl düzgün bir şekilde giderileceği konusunda bazı ipuçları vermeye hazır. Aynı zamanda, bir araba servisini ziyaret etmekten ve ek masraflardan kaçınmak mümkün olacaktır.

Kayış yuvasından çıkmıyorsa büyük ihtimalle sıkışmıştır. Sorunu çözmek için, arabanın bu elemanının prensibini anlamak gerekir. Böyle bir arıza ile, kilit mekanizmasının düzgün çalışmaması kuvvetle muhtemeldir. Bazen bir kazadan sonra kemer esnemeyebilir. Bu tür arızaları ortadan kaldırmak için özel bir teknoloji var.

Her şeyden önce, bıyığı anlamalısınız. emniyet kemeri üçlü Engelleyici mekanizmanın içinde sabitlemeden sorumlu özel bir eleman vardır. Kollar arasında hareket eden bir top gibi görünüyor. Aynı zamanda bobinlerin dişlilerine yapışır.

Topu bloke ederken çok hızlı çekmeye tepki verir. Bu sistemde sorunlar zamanla ortaya çıkabilir. Bu durumda, kemer gerilmeyebilir veya tersine sabitlenmiş konumda kilitlenmeyebilir.

Sorunun nedenleri

Emniyet kemerinin uzamamasının birkaç ana nedeni vardır. Her şeyden önce, sistemin banal aşınmasına ve yıpranmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca, bu, örneğin, emniyet kemeri ön gerdiricileri veya bir kilitleme cihazı, aşınma nedeniyle arızalanabilir, elemanlarından yalnızca birine atıfta bulunabilir. Silindir mekanizması da aşınabilir.

Olumsuz hava koşulları da bu tür arızalara neden olur. bu fenomene neden olabilir.

Bazen, emniyet kemeri ön gerdiricileri bir kazadan sonra arızalanır. Bu, bobin kilidini veya tüm ana mekanizmayı kırabilir. Birçok araçta, bir kazadan sonra kemer, amaçlanan konumuna geri dönmeyebilir. Bu, sistemin sivri uçlarının tetiklenmesinden kaynaklanmaktadır.

Araç bir kazaya karışırsa, mekanizma düzgün çekildiğinde bile sıkışabilir. O zaman arızanın nedenini aramanız ve ortadan kaldırmanız gerekecek.

Onarım için ne gerekli olacak?

Yukarıdaki nedenlerden dolayı bazen emniyet kemeri uzanmıyor. Ne yapalım? Deneyimli oto tamircilerinin tavsiyesi yardımcı olacaktır. Her şeyden önce, kasayı sökmeniz ve bobini çıkarmanız gerekecektir. Bazı modellerde arızanın meydana geldiği yerdeki koltukları sökmeniz gerekecektir.

Bunu yapmak için tornavidalar (düz ve çapraz şekilli) hazırlamanız gerekir, ayrıca çapları da farklı olmalıdır. Ayrıca bir evrensel satın almalısınız. yağlayıcı Koltuklar kazara yağ dökülmesine karşı korunmalıdır. Ayrıca peçetelere ve tele ihtiyacınız olacak.

Onarımlar daha basit veya daha karmaşık olabilir. Bazı durumlarda, bobini tamamen değiştirmeniz gerekir. Bazı araba modelleri için hazırlamanız gerekecek. özel aletler Fakat kendin yap onarım bir emniyet kemeri, aile bütçesi için oldukça fazla para tasarrufu yapmanıza yardımcı olacaktır.

Bobin tamiri

Çoğu zaman bobin alanında gerçekleştirilir. Buna ulaşmak için yan panel kaplamasını çıkarmanız gerekir. Klips veya cıvata ile sabitlenebilir.

Güvenlik kurallarına uymak için, negatif iletken terminalini aküden çıkarmak gerekir. Ayrıca (mümkünse) yol açan kontakları da keser. İlgili kabloların renkleri kullanım kılavuzunda belirtilmiştir.

Bu basit adımlar, mantarın yanlışlıkla ateşlenmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Bunun yapılmaması, onarım işlemi sırasında yaralanmaya neden olabilir.

Bobin gövdesi açılmalıdır. Büyük olasılıkla, bant dönüş mekanizmasının yayı başarısız oldu. Bu eleman değiştirilebilir. Çıkarmak, orijinal yerine kurmaktan daha kolay olacaktır.

Sistem nasıl sökülür?

Eğer emniyet kemeri uzanmıyor, sistemi uygun şekilde sökmeniz gerekir. Kapı direğinin (orta) alt trimindeki 4 cıvata gevşetilir. Ardından, kapak dikkatlice sökülür.

Bir ataş hazırlamanız gerekiyor. Kemer şimdi çıkarılabilir. Bir ataş ile özel bir deliğe sabitlenir. Bundan sonra, bobini tutan cıvatayı sökebilirsiniz. Kemerin bükülmemesi için aynı ataş ile sabitlenir.

Bobin kolayca dışarı çekilebilir. Blok mekanizması topun çalacağı tarafta yer almaktadır. Cihaz tarafından sallanabilir ve kolayca tanımlanabilir doğru yön 4 kapak sökülür, kapak yatay konumda çıkarılır. Bu şekilde mandala ulaşırsınız.

don etkisi

Ara sıra emniyet kemeri bağlantısı nedeniyle çalışmayabilir şiddetli don Bu, herhangi bir ayrıntının değiştirilmesini gerektirmez. Bazı eski araçlarda mekanizmanın yalıtımı yeterli olmayabilir. Kemerin sıkışmasının nedeni bu olur.

Bu durumda sistemi yağlayan yağ soğukta kalınlaşır. Bobini söküp elemanlarını özel bir madde ile yağlamamız gerekecek. Donmaya karşı dayanıklı olmalıdır. Bu, örneğin, olabilir Silikon Gres veya litol.

Bazı durumlarda, bilye mekanizmasının metalinin "ayağının" daha küçük bir açısında bükülerek durum düzeltilebilir. Bobin dikey olarak konumlandırıldığında, tutucu dişli dişleriyle temas etmemelidir. Bu, yalnızca makara yatırıldığında gerçekleşmelidir.

bobinin değiştirilmesi

Bazı durumlarda Kendin yap emniyet kemeri tamiri gereklilikler tam değiştirme bobinler. Atılan adımlardan sonra bant hala makaradan çıkarılamıyorsa, bu işlem büyük olasılıkla önlenemez.

Bir bobinin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini gösteren işaret, bu sistemi temizledikten sonra değişmez. Çıkardıktan ve yeni bir maddeyle yağladıktan sonra metal tırnağı bükmenin yanı sıra kayış hala ulaşmıyorsa, yeni bir mekanizma satın almak gerekir.

Her otomobil markası için kendi özel cihaz tipini seçmek gerekir. Bu nedenle eski bobini mağazada göstermek gerekir. Bu, doğru mekanizmayı seçmenize izin verecektir.

teşhis cihazı

Eğer emniyet kemeri uzanmıyor, arızanın nedeni yüksek kaliteli bir otomatik tarayıcı tarafından gösterilebilir. Uzmanlar, güvenilir üreticilerden kaliteli cihazlar satın almanızı önerir. Bu, sunulan arızanın nedenini doğru bir şekilde belirlemenizi sağlar.

Ek olarak, tarayıcı diğer birçok arızayı tanımlayabilecektir. Ayrıca, program bir akıllı telefona kurulabilir. Bu tür cihazların kullanımı paradan tasarruf sağlayacaktır. Özel servisleri ziyaret etmeye ve pahalı bakım yapmaya gerek yoktur.

neden düşünüldüğünde emniyet kemeri uzanmıyor, mekanizmayı kendiniz değiştirebilir veya onarabilirsiniz. Bu durumda, servis merkezini ziyaret etmenize ve sunulan sistemde pahalı onarımlar için ödeme yapmanıza gerek yoktur.



Emniyet Kemeri Tamiri ( Fotoğraflı)

  • Onbaşı
    22 Mesaj
    Konu Sahibi
    Merhaba arkadaşlar, Volkswagen marka ara&#;larda nadir olarak rastlanan arızalardan birisi de emniyet kemeri! Ş&#;pheniz emniyet kemerinin ne kadar hayati bir &#;nem taşıdığı aşikardır! Genelde kemer bozulunca; aman sakın dokunma elinde kalır,hayati &#;nem taşır uzmanına yaptır derler. Bir bakıma doğru ama sistem olduk&#;a basittir ve işi i&#;ine girince &#;&#;z&#;m bulmak kolay oluyor. Benim emniyet kemeri bir ka&#; g&#;n &#;nce geri toplamamaya,&#;ekince gelmemeye başladı.En sonunda kilitleni verdi. Ben de s&#;kmeye karar verdim, kaybedecek birşeyim yoktu olmazsa yenisini veya &#;ıkmasını alırım diyerek işleme başladım. Aşağıda fotoğraflar ile sizlere &#;&#;z&#;m sundum. Aslında herşey emniyet kemer mekanizmasında ki plastik bir tırnaktan kaynaklanıyor. Bu tırnak zamanla &#;zelliğini kaybediyor ve tırnak plastik dişli &#;arkına değince &#;ark da takılı kalıyor o y&#;zden kemeri &#;ekince gelmiyor. Ben de en sonunda tırnağın ucunu biraz keseyim dedim, tabi bu işlemi yapmadan &#;nce tırnağı iptal ederek ,mekanizmanın tırnaksız &#;alışıp &#;alışmayacağını test ettim, sorunsuz &#;alışınca ben de tırnak makası ile tırnağın ucunu kestim bu sayede tırnak plastik dişli &#;arkına takılmıyor ve kemer hem sorunsuz geri topluyor hem de &#;ekince size doğru geliyor. &#;st&#;ne basa basa belirtmek isterim; Bu tırnağın mekanizmada ki g&#;venlik sistemi ile bir alakası yok,sadece kemerin geri toplarken kademeli olarka yavaş&#;a toplamasını sağlıyor. Aslında bu işlemi yaptıktan sonra bir fark g&#;remedim, kemer gayet g&#;zel &#;alışıyor.

    Bu işlemi yaparken dikkat edeceğiniz husus emniyet kemerininin plastik muhafaza kapaklarını s&#;kerken, sol da ki ince kapağı s&#;kmemek, &#;&#;nk&#; o ince kapağın i&#;inde kemer sarma sacı var ve kapağı pat diye a&#;arsanız o yay gibi sarma yayı fırlayı verecektir, geri toplayıp takabilirmisiniz hi&#;bir bilgim yok. Ben yavaş&#;a kanıttıra kanıttıra a&#;tım, o sarma sacının sağlam olduğunu g&#;r&#;nce kapattım. Sizin işiniz diğer kapakta yani geniş olan taraf.

    İşte fotoğraflar!
    funduszeue.info://funduszeue.info://funduszeue.info://funduszeue.info://funduszeue.info://funduszeue.info

     Emniyet Kemeri Tamiri ( Fotoğraflı) Emniyet Kemeri Tamiri ( Fotoğraflı) Emniyet Kemeri Tamiri ( Fotoğraflı) Emniyet Kemeri Tamiri ( Fotoğraflı) Emniyet Kemeri Tamiri ( Fotoğraflı) Emniyet Kemeri Tamiri ( Fotoğraflı) Emniyet Kemeri Tamiri ( Fotoğraflı) Emniyet Kemeri Tamiri ( Fotoğraflı) Emniyet Kemeri Tamiri ( Fotoğraflı)







  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Elinize sağlık.
    Eski aracimda cok yavaş topluyordu. Bazen kapiya sıkışıp sıkıntı yaratiyordu. Ama benim asil sıkıntım bej renk olan o kemerin uzerindeki kir ! Bir kac sey denedim ama nafile. Sirf o y&#;zden degistirmeyi d&#;ş&#;nd&#;m.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: funduszeue.info

    Elinize sağlık.
    Eski aracimda cok yavaş topluyordu. Bazen kapiya sıkışıp sıkıntı yaratiyordu. Ama benim asil sıkıntım bej renk olan o kemerin uzerindeki kir ! Bir kac sey denedim ama nafile. Sirf o y&#;zden degistirmeyi d&#;ş&#;nd&#;m.

    W&#;rth &#;n silikon spreyi var. Kemeri sonuna kadar &#;ekin, silikon spreyden sıka sıka geri bırakın. m&#;mk&#;nse eğer toplama mekanizmasının i&#;ine de sıkın.

    Aynı şey benim ve bir arkadaşımın (farklı markalar) aracında da oldu. Sorun bu şekilde &#;&#;z&#;ld&#;.

    Zaten &#;oğu kemeri aynı şirket &#;retiyor ufak tefek farklarla. Sorun da hemen hemen aynı y&#;ntemle &#;&#;z&#;l&#;yor.




  • Onbaşı
    22 Mesaj
    Konu Sahibi
    Arkadaşlar ilginize teşekk&#;rler, kemer kiri i&#;in size s&#;per bir &#;&#;z&#;m &#;nerisi işe yarar mı bilmiyorum ama boyaya d&#;k&#;len japon yapıştırıcısını tek &#;ıkaran şey kadınların makyaj temizlemede kullandıkları ''ASETON'' hem &#;ok ucuz hem &#;ok yararlı. Daha d&#;n elime yapışan elyaf polyesterini rahatlıkla &#;ıkardı. Tinerden daha etkili tavsiye ederim. Uhu japon yapıştırıcı lekelerini de &#;ıkarıyor. Bizzat denendi. Emniyet kemerine pamukla s&#;r&#;n bence işe yarar.

    Birde emniyet kemerinin toplamamasının bir diğer nedeni de kemerin emniyet kemer mekanizmasının g&#;vdesinin girişinde ki plastik par&#;a olabilir. P plastik par&#;a kemerin kırışmamasını sağlıyor. Kemer mekanizmasını s&#;kmeden elinile onu oradan &#;ıkarırsanız sorun d&#;zelecektir.

    Ayrıca kirli eski g&#;r&#;nen sinyal lambalarını s&#;k&#;p i&#;ine &#;amaşır suyu d&#;k&#;p &#;alkaladıktan sonra bir &#;alı par&#;ası ile &#;st&#;b&#;,bez gibi birşey ile sinyalin i&#;ini iyice silerseniz ilk g&#;nk&#; gibi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADEMÜÇÜNCÜ -- 11 Kasım ; >




  • Onbaşı
    22 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: tarx

    merhabalar

    yararlı bir konu olmuş elinize sağlık.

    aklıma takılan bir soru var t&#;m ara&#;ların mekanizması aynımıdır?

    Merhaba ben tamire başlamadan &#;nce , benim gibi transporter kullanıcısı olan bir arkadaş; ben de golf 2 lerin komple emniyet kemeri var sorun değil yollarım sana işin g&#;r&#;l&#;r, s&#;kersin kemerin kayışını seninki ile değişirsin demişti. İnternetten baktığımda da bağlantı yerleri hari&#; &#;&#; aşağı beş yukarı aynıydı. yılından sonra &#;retilen &#;oğu ara&#;lar 3 noktadan bağlantılı emniyet kemerli olduğundan &#;oğunun sistemi aynı. Hatta eski model ara&#;larda bile benzerlik vardır. Benim kemer TRW marka bu marka VW e kemer &#;retiyor. Başka markalarda da TRW ye rastlayabilirsiniz.
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası