makat ağrısı için hangi bölüme gidilir / Makat çatlağı belirtileri nelerdir? - Kaş Tıp Merkezi

Makat Ağrısı Için Hangi Bölüme Gidilir

makat ağrısı için hangi bölüme gidilir

Makat Çatlağı İçin Hangi Doktora Gidilmeli?

Sitemizde bulunan yazılarımızda makat bölgesinde bir çok hastalık bulunduğundan bahsetmiştik. Bu hastalıkların içinde basurdan sonra en fazla karşılanı ise makat çatlağı problemidir. Makat çatlağı tıp diline anal fissür olarak tanımlanır.

Küçük cam ciziği şeklinde ki yırtılma resmen kişiye ızdırap olmaktadır. İlk başladığı günlerde önlem alınırsa kendiliğinden geçme ihtimali vardır fakat ilerleyip kronikleştiği taktirde maalesef kendi kendine geçmemekte, tedavi olunması gerekmektedir.

Makat Çatlağına Hangi Doktor Bakar?

Makat hastalıklarının tümünün muayene ve tedavisini genel cerrahi uzmanları yapmaktadır. Makat çatlağı tedavisi için proktoloji (makat hastalıkları) konusunda tecrübesi olan bir genel cerrahi uzmanına başvurmanız önerilir. IDEA klinik&#;lerin tüm şubelerinde görev yapan genel cerrahi uzmanları proktoloji uzmanı olup ameliyatsız ya da en pratik ve modern yöntemlerle tedavi sunmaktadır.

Makat Muayenesi Nasıl Yapılır?

Problemin oluştuğu bölge itibariyle hastalar muayene olup olmamak arasında gidip gelmektedir. Fakat bu konuda oldukça rahat olunmalıdır çünkü doktorların insanların sağlıklı yaşamaları için var olduklarının bilincinde olmak gerekir. Makat hastalığı olanların çoğu çekindiklerinden dolayı rahatsızlıklarının ilerlemesine ve daha fazla ızdırap vermesine sebep olurlar. En son çare yine tedavi olmaktır. Bunun için geç kalmadan ilk farkettiğinizde muayene ve tedavi olmanız sizin için büyük avantaj sağlayacaktır.

Hasta muayene masasına yatırılır ve ilk olarak göz ile muayene edilir. Genellikle basur, makat çatlağı ya da anal hematom vakaları göz ile kolayca teşhis edilebilir. Fakat doktor emin olmak için parmak ya da anoskop muayenesine ihtiyaç duyabilir. Bunun sebebi hem tanıyı doğru koymak hem de farklı bir sorunun olup olmadığını teşhis etmektir.

Bu girdi Blog’ te gönderildi. kalıcı linki yer imlerine ekleyin.
Op. Dr. Ergun AYGÖREN

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi mezunu olan Op. Dr. Ergun AYGÖREN  yılından bu yana genel cerrahi uzmanı olarak hizmet vermektedir. Kıl dönmesi, hemoroid ve anal fissür gibi makat hastalıkları yanı sıra nasır, siğil ve ben tedavileri uygulamaktadır.

Makat Hastalıkları İçin Hangi Doktora Gidilir?

Makat hastalıkları (anüs bölgesinde ya da anüs iç kısmında) ortaya çıkan hastalıklar hemen hemen tüm insanları yakından ilgilendirmektedir. Tedavide gecikme daha kötü sonuçlara yol açmaktadır. O nedenle hastalara geç kalmadan muayene ve tedavi olmalarını öneriyoruz. Peki, hastalar hangi bölüme ya da uzmanlık alanına randevu almaları gerekir? Sorunun cevabı yazımızda geniş kapsamlı bir şekilde yer almaktadır.

Makat hastalıkları için hangi doktora gidilir

Genel Cerrahi Bölümü Bakar

Makat bölgesinde görülen hastalıklar ya da şikayetler (ağrı, akıntı, kanama, şişlik, apse vb) tüm sorunlar için ilk müracaat edeceğiniz bölüm genel cerrahi olmalıdır. İnsanlar genelde iç hastalıkları (Dahiliye) bölümüne müracaat etmektedir. Teşhis konusunda kısmen yeterli olsa bile tedavide maalesef dahiliye uzmanları sizin beklentinizi karşılayamaz. Yazının giriş kısmında da belirttiğimiz gibi genel cerrahi uzmanı seçeceğiz. Fakat dikkat etmeniz gereken önemli bir husus daha bulunuyor. Peki, tercih edeceğiniz doktor makat hastalıkları (proktoloji) konusunda yeteri kadar deneyimli mi? Buna bakmalıyız.

Proktoloji Uzmanı Olması Daha İyi Olur

Genel cerrahi çok geniş kapsamlı bir bölümdür. Onlarca hastalığın teşhis, tedavi ve hatta ameliyatını gerçekleştirmektedir. Bu nedenle bölüm içerisinde alt bölümler oluşturulmuştur. Bunlar Endokrin, Gastroenteroloji, Hepatopankreatobilier yanı sıra meme ve obezite cerrahisi gibi alt dalları bulunmaktadır. Bunlara ek olarak ise Proktoloji bulunmaktadır.

Proktoloji Uzmanı Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar?

Anorekral hastalıkların (kalın bağırsak, rektum ve anal bölgede görülen) hastalıkların teşhis ve tedavisinde daha ehil kişilerdir. Tabii ki genel cerrahi alanının hastalıklarını da tedavi etmelerine karşın Proktoloji alanında ek uzmanlık eğitimi alarak kendilerini bu alanda daha da geliştirdikleri söylenebilir.

Proktoloji Uzmanı Olan Hastane, Klinik ve Muayenehaneler

İstanbul&#;da hemen hemen tüm hastanelerde genel cerrahi uzmanı bulunur. Bu doktorların proktoloji alanında yetkin olup, olmadığını hastane yönetimine ya da doktorun kendisine sorarak öğrenebilirsiniz. Ben size bu alanda uzman bazı doktor isimleri önereceğim.

Op. Dr. Atilla Kaya

İlk tanıyacağımız hekim Atilla KAYA olup, genel cerrahi alanı yanı sıra saç, sakal ve kaş ekimi gibi medikal estetik uygulamalarda da yakından tanınan isimlerden biridir.

Malatya doğumlu olan uzmanımız yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimini de aynı üniversitede gerçekleştirmiştir. yılına kadar Osmaniye&#;de sağık hizmeti vermiştir. Sonrası ise İstanbul&#;a gelerek hizmetine burada devam etmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda kıl dönmesi tedavisinde adeta devrim niteliğinde bir uygulama olan Mikro Sinüsektomi yöntemini geliştirmiş olup, kıl dönmesi hastalarının yaşadığı sıkıntıyı %90 oranında azaltmıştır. Ameliyat olan hasta aynı gün işine, okuluna dönebilme imkanı sağlamaktadır. Diğer yöntemlerde ise hasta hafta arası evde istirahat etmesi gerekir.

Op. Dr. Seher Şirin

Kadın genel cerrahi uzmanı denince en çok tercih edilen isimlerden biri Doktor Seher Şirin Bakırköy&#;de hasta kabulüne devam etmektedir.

Yılında Karaman&#;da hayata merhaba diyen Seher Hanım yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Yılına gelindiğinde ise SSK İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Samatya Hastanesinde) genel cerrahi uzmanlığını tamamlamıştır.

Zorunlu görev sonrası uzmanlık eğitimini tamamladığı SSK İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönerek 17 yıl boyunca burada genel cerrahi uzmanı olarak hizmet vermiş ve emekli olmuştur. Proktoloji alanı yanı sıra özellikle her 8 kadından birinde görülen meme kanseri ve diğer meme hastalıkları teşhis ve tedavisini de yapmaktadır.

Op. Dr. Adil Altınsoy ANKARA

Şimdi&#;de Ankara&#;dan önemli bir isimle devam edelim. Doktor Adil Altınsoy başkentin ünlü proktoloji uzmanlarından biridir. Yılına kadar Sincan Devlet Hastanesinde görev yapmış olup, şimdi kendi yerinde hasta kabulüne devam etmektedir.

Kendisi de Ankaralı olan uzmanımız yılında hayata merhaba demiştir. Yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olup, yılında ise genel cerrahi uzmanı olmuştur. Uzmanlık tezini makat hastalıklarına ameliyatsız çözümler ile almıştır. Yani 30 yıl öncesi bugünlerin alt yapısını hazırlamıştır. Şuan bir çok anal bölge hastalığını ameliyatsız yöntemlerle tedavi etmektedir.

Op. Dr. Ergun Aygören BURSA

Türkiye&#;nin en büyük 4. kenti Bursa&#;ya uzanıyoruz. Burada karşımıza asker kökenli bir doktor olan Ergun Aygören çıkıyor. Doktorluk hayatı hep askeri hastanelerde geçmiş olup, güler yüzlü ve enerjik yapısı ile binlerce insana sağlık hizmeti vermiştir.

Yılında Balıkesir&#;de hayata merhaba demiş olup, yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim aldıktan sonra Gülhane Askeri Tıp Fakültesinde uzmanlık eğitimi almıştır. Yılında Tabip Albay olarak emekli olmuştur. Şuan Bursa&#;nın Nilüfer ilçesinde hasta kabulüne devam etmektedir.

Makat Hastalıklarında Muayene Nasıl Yapılıyor?

Hastaların tercih edilmesi gereken bölüm ve doktor bilgisini aktardıktan sonra şimdide doktora gittiğinizde muayenenin nasıl yapıldığına bakalım. Muayene işlemi yaşadığınız soruna göre farklılık gösterebilir. Çünkü makat hastalıkları denince anüs iç kısmı, çevresi ya da kuyruk sokumu dediğimiz daha üst kısımları kapsamaktadır. O nedenle yaşadığınız soruna göre muayene tipi farklılık gösterebilir.

İsterseniz hemoroid muayenesi ile sürece göz atalım. Hastaların büyük bir bölümü dışkılama esnası ve sonrasında kanama ya da meme şikayeti ile doktora müracaat etmektedir. Burada yapılması gereken ilk işlem hastanın secde vaziyetinde sedye üzerine oturmasıdır. Bu noktadan sonra göz muayene, parmakla kontrol (rektal tuşe) ve anoskopi muayenesi yapılabilir.

Kıl dönmesi muayenesi ise oldukça farklıdır. Sorun kuyruk sokumu bölgesinde olduğu için anüs çevresi ve iç kısmı ile ilgili işlem gerekmez. Doktorun yapacağı işlem kuyruk sokumu bölgesine göz atmak olacaktır. Çünkü gözle muayene esnasında kıl dönmesi giriş ve çıkış delikleri fark edilebilir. Böylece kıl dönmesi problemi kolaylıkla teşhis edilir. Makat hastalıkları muayenesi ile ilgili daha fazla bilgiye ilgili menüden ulaşabilirsiniz.

Makat Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Makat Çatlağına Hangi Bölüm Doktor Bakar?

Makat Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Makat anüs anlamında kullanılmaktadır. Sindirim sisteminin sonunda yer alır. Çıkartımın yapıldığı alan olarak da tanımlanabilir. Makat ağrısı sorunu yaşamanız halinde genel cerrahi uzmanlarına danışmanız gerekir.

Makatta ağrı farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkmış olabilir. Sık karşılaşılan bu durum genellikle dışkılamadan hemen sonra ortaya çıkar. Bazen bu ağrı saatlerde sürebilir. Bıçak saplanır gibi bir ağrı duyduklarını belirten hastalar için bu ağrı çekilmez olabilir.

Hangi Durumlarda Makat Ağrısı için Doktora Gitmek Gerekir?

Makat ağrısında doktora gitmenin şart olduğu durumlar şu şekilde sıralanabilir:

·        Makatta ağrıyla birlikte şişlik,

·        Sürekli ıkınma varlığı,

·        Makatta kaşıntı ve yanma hissi,

·        Kadınlık organından dışkı gelmesi,

·        İdrardan dışkı gelmesi,

·        Makattan akıntı gelmesi,

·        Makattan kan gelmesi,

·        Sürekli dışkılama alışkanlıklarında değişiklik olması,

·        Dışkıda kan olması,

·        Dışkı çapında incelme,

·        Dışkılamada zorluklar,

·        Giderek artan şiddetli kabızlık hallerinde mutlaka hekime danışmak gerekir.

Makat Ağrısına Neden Olan Hastalıklar Nelerdir?

Makat ağrısına neden olan hastalıklar şu şekilde sıralanabilir:

·        Makat darlığı,

·        Makattaki nöbetçi memeler,

·        Makat sarkması,

·        Rekto vajinal fistül,

·        Kıl dönmesi,

·        Makat apsesi,

·        Makat fistülü,

·        Makat siğili,

·        Makat çatlağı,

·        Basur,

·        Alt seviyeli rektum kanseri,

·        Cinsel temasla geçen makat hastalıkları,

·        Frengi hastalıkları makat ağrısı şikayeti ile doktora giden kişilerde ortaya çıkabilir.

Makat Ağrısına Alınabilecek Basit Önlemler Nelerdir?

Makat ağrısına karşı basit önlemler başında banyo oturması gelmektedir. Kadınlık organının arkasına doğru, erkeklerde ise penis köküne doğru banyonun kenarına oturmak gerekir. Tenis topu üzerine oturmak da fayda sağlayacaktır. Buna ek olarak topuklara değme şeklinde gevşeme egzersizleri makat ağrısını azaltmaya yardımcı olur. Makat kenarına her iki taraftan parmaklar ile egzersiz yapabilirsiniz.

Ortalama günde 50 kez masaj yapılması halinde puborektal kaslar rahatlayacaktır. Bu durum bölgedeki ağrının hafiflemesine yardımcı olur. Sayılan bu önlemler genellikle hafif düzeydeki makat ağrılarının iyileşmesine yardımcı olur.

Makat Ağrısına Karşı Yapılan İlaç Uygulamaları Nelerdir?

Makat ağrısına ilaç uygulaması hekimler tarafından reçete edildikten sonra yapılabilir. Bu alanda en çok kullanılan ilaçlar şu şekilde sıralanabilir:

·        Diazepam sakinleştirici etkiye sahip bir ilaçtır.

·        Diltiazem makat kaslarında gevşeme sağlar.

·        Naproksen, iburofen gibi ilaçlar ağrıların dindirilmesini sağlar.

·        Klanidin isimli tansiyon ilacı makat ağrıları için sıkça kullanılmaktadır.

Makat Ağrısı Tipleri Nelerdir?

Makat ağrısı tipleri şu şekilde sıralanabilir:

·        Sürekli makat ağrısı varsa, bu durum omur ilik basısı ve sırt ağrısı olması anlamına gelebilir.

·        Şiddetli ve kramp tarzında makat ağrısı durumunda proktalgia fugax hastalığına işaret edebilir.

·        Eğer makat ağrısı uykudan uyandıracak şiddette ise bu durum makat apsesine işaret ediyor olabilir.

·        Dışkılamadan sonra gelişen ve uzun süren makat ağrıları halinde ise makat çatlağı, makat siğili ve hemoroid durumları söz konusu olabilir.

Makat Ağrısına Neden Olan Makat Çatlağı Nedir?

Makat ağrısına neden olan makat çatlağı anal fissür olarak da bilinmektedir. Makat çatlağında ortaya kanama, ağrı ve kaşıntı çıkar. Makatta çatlak oluşmasına neden olan durumlar şu şekilde sıralanabilir:

·        Makat yolu ile cinsel temas,

·        Bağışıklık sisteminin zayıflaması,

·        Yoğun kabızlık,

·        Sürekli dışkı yumuşatıcı kullanmak,

·        Lösemi hastası olmak,

·        Crohn hastası olmak gibi durumlar makatta çatlağa neden olabilir.

Makat ağrısına neden olan bu hastalık genellikle 15 ile 40 yaşları arasında gözlemlenmektedir. Makat çatlağı her kişiden birinde vardır. Erkek ve kadınlarda görülme oranı eşittir. Kişisel hijyen ile makat çatlağının bir alakası yoktur.

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

#Makat ağrısı ne iyi gelir?, Hemoroid ağrısı nerelere vurur?, Makattan sıvı gelmesi neden olur?, Makat çatlağı için hangi krem kullanılır?, Çoçuklarda makat ağrısı nasıl geçer, Makatta baskı ve ağrı, Makatta ağrı ve şişlik, Makat Ağrısı İçin Hangi Doktor, Makat Ağrısı İçin Hangi Doktor ankara, Makat Ağrısı İçin Doktor Önerisi, Makat Ağrısına Ne İyi Gelir, Makat Çatlağına Hangi Bölüm Doktor Bakar?

Makatta Şişliğe Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Haberler

Sağlık

Hastalıklar

Makatta Şişliğe Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Makatta şişlik, anüsün belirli bir bölgesinde ya da etrafında oluşan bir durumdur. Bu şişme tümör, fonksiyonel bozukluklar, apse gibi ciddi hastalıklardan kaynaklanabilir. Ayrıca kabızlık gibi basit durumlardan dolayı şişmeler oluşabilir. Oldukça rahatsız edici bir durum olan makattaki şişlikler, günlük yaşamı olumsuz olarak etkiler. Bu nedenle şişmeye neden olan hastalıkların teşhis edilmesi ve tedavi altına alınması gerekir. Kişinin sağlık durumuna göre farklı birçok tedavi çeşidi uygulanabilmektedir. Peki, makatta şişliğe hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar

Sindirim sistemi üst ve alt olmak üzere iki ayrı bölümden oluşmaktadır. Üst sindirim sistemi; ağız, yutak,  yemek borusu ve midedir. Alt sindirim sistemi ise ince bağırsak, kalın bağırsak ve anüstür. İnce bağırsağın ilk kısmı onikiparmak olarak adlandırılır. Bu bölüm en kısa olan yerdir. İnce bağırsağın orta bölümü jejeunum, son kısmı ise ileum olarak bilinir. Kalın bağırsak çekum, kolon ve rektum olmak üzere üç bölüme ayrılır. Kör bağırsak olarak da bilinen çekum, ilk kısımdır. Kolon, çekum ile rektum arasında kalan yerdir. Kalın bağırsağın son bölümü olan rektum, anüse açılır. Makat olarak da adlandırılan anüs, iç ve dış olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Makatta gelişen şişlikler için hangi bölüme/ doktora gidilir? İşte detaylar

Makatta Şişlik Nedenleri ve Belirtileri

Makatta Şişlik Nedenleri ve Belirtileri

Makatta Şişliğe Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Makatta Şişliğe Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası