pronto tur altın üçgen hindistan / SAFARİ TATİLİNİZİ ANLATIN, TAVSİYELERİNİZİ PAYLAŞIN, REHBERİMİZ OLUN! - PDF Free Download

Pronto Tur Altın Üçgen Hindistan

pronto tur altın üçgen hindistan

İzlanda Turları

İzlanda Turları

İskandinavya turları arasında en eğlenceli duraklardan birisi İzlanda turudur.

Bir kartpostal güzelliğindeki doğa manzaraları, şelale, milli park, göller ve daha birçok güzelliği yakından görme fırsatı elde edeceğinniz İzlanda turları ile unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Gruppal yurtdışı turu fırsatları ile düşlediğiniz tatil için hemen İzlanda'daki yerinizi ayırtın. Özellikle son yıllarda İzlanda'nın doğal güzellikleri ve kış döneminde Kuzey Işıkları ile ünlü bölgeleri İzlanda'yı popüler yapan nedenlerden bazıları. Gruppal İzlanda turları ile siz de bu muhteşem ülkeyi yakından görme fırsatı elde edebilirsiniz. 

İzlanda

Kuzey yarımkürenin en kuzeyinde konumlanan İzlanda, masalsı güzellikleri, birbirinden farklı doğal şekilleri ile hemen herkesin aklına yer edinmiş bir ülkedir. Halk arasında buz kesen ülke olarak anılsa da ve Iceland yani 'Buzdan Ülke' anlamına gelen adıyla bilinse de, Gulf Stream sıcak su akıntılarının etkisinde olan ülkenin ılıman bir iklime sahip olduğu biliniyor.

İzlanda hakkında bilmeniz gereken bir diğer önemli detay ise, yıl boyunca farklı dönemlerde yirmi dört saat boyunca gece ve gündüz olabileceğidir.

İzlanda'nın başkenti Reykjavik'tir. Nüfusun büyük bir bölümü de burada yaşar. Başkent dışında Akureyri ve Vik şehirleri de turistik İzlanda gezileri için ideal noktalardır. Dünyada kişi başına düşen milli gelirin en yüksek olduğu ülkelerden biri İzlanda'dır.

İzlanda'da Gezilecek Yerler

İzlanda turu sırasında göreceğiniz her şey aslında doğa harikası bir güzellik olacaktır. Özellikle başkent Reykjavik bölgesinde gezilecek yerler; şehrin en yüksek kilisesi Hallgrimskirkja, İzlanda Ulusal Müzesi, Reykjavik Konser ve Konferans Salonu, Arbaejarsafn Açıkhava Halk Müzesi, Hayali Barış Kulesi, Einar Jonsson Müzesi, Opera Binası ve Laugavegur Bölgesi'dir.

İzlanda'da gezilecek yerler arasında diğer önemli noktalar; Akureyri Müzesi, Aviation Müzesi ve Akureyri Botanik Bahçesi'dir.

Etkileyici kaya oluşumları, lav alanları, kayak merkezleri, sıcak su akıntıları, sanat galerileri, evleri, rafting ve daha birçok güzelliğiyle İzlanda her yıl, dünyanın birçok yerinden sayısız turist ağırlıyor. Özellikle Reykjanes volkanik bölgesindeki Mavi Lagün, herkesin en çok etkilendiği yerler arasında. Hava durumunun çok çabuk değiştiği ülkedeki Thingvellir Milli Parkı Unesco Dünya Miras Listesi'nde yer alır.

İzlanda'da ne meşhur diye sorarsanız, atları diyebiliriz. Dünyaca ünlü İzlanda atlarını yakından görmek isterseniz Fakasel At Parkı'na uğrayabilirsiniz. 

Hindistan Altın Üçgen Turu - İndigo Hava Yolları ile

Acentemiz, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. Uçuş saatlerini ve parkurunu teyit etmeyen misafirlerin iç hat bağlantı uçuş ulaşımlarında yaşanan değişikliklerden acentemiz sorumlu değildir. Grup biletlerinde havayolu kuralı geçerli olup, grup bileti kuralı gereği gidiş uçuşu kullanılamaz ise dönüş uçuşu da kullanılamaz.

 

Fiyatlar, Tarihindeki taşımacılık ücretlerine göre verilmiş olup, hareket tarihine kadar gelebilecek artışlar aynı oranda yansıtılır.

Acentemiz, misafirlerine haber vermek koşulu ile turu iptal etme/tarih değişikliği yapma hakkına sahiptir.  Yeterli sayıda katılım sağlanmayan programlarda turu önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı acentemizde saklıdır. Turun iptali durumunda acentemiz iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur.

Çocuk fiyatları; 2 yetişkinle aynı odada 3. kişi olarak konaklamaları halinde uygulanır. Üç Yataklı odada; 3. yatak ilave yatak olup, açılır - kapanır yatak şeklindedir ve diğer 2 yatakla aynı konfora sahip değildir.

Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce tarafınıza bildirilecektir. Acentemiz, yıldız kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.


Uçuş saatine göre, geç varışlarda panoramik şehir tanıtım turu, ertesi gün yapılır. Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir.

Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından acentemiz sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.


Yurtdışı çıkışlarınızda ve girişlerinizde problem yaşamamak için pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Acentemiz, konsoloslukla müşterilerimiz arasında sadece aracı konumda olup,  vizenin her hangi bir neden ile onaylanmaması, yetişmemesi gibi durumlar dâhilinde hiçbir sorumluluğu olmayıp tazminat hakkı doğurmamaktadır. Ne zaman yapılırsa yapılsın iptal durumunda vize ve sigorta ücretleri iade edilmez.

Vizenin gidilecek tura ilk giriş yapılan ülkeden veya en fazla konaklama yapılacak ülkeden alınması gereklidir. Aksi halde pasaport polislerinin ülkeye giriş yaptırmamasından acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan acentemiz sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz

Acentemiz, gezi programlarına kayıt yaptırmış kişiler bu maddeleri okumuş ve kabul etmiş sayılır.

 

KOTOR GEZİLECEK YERLER

Öncelikle önemli bir kafa karışıklığını gidererek başlamakta fayda var: Kotor hem tarihi şehrin, hem tarihi şehrin içinde bulunduğu bölgenin, hem de bölgenin içinde bulunduğu koyun adı. Sadece Kotor Stari Grad&#;ı yani Kotor&#;un tarihi merkezini görüp dönenler ÇOK şey kaçırıyor. Kotor Körfezi&#;nde mutlaka görülmesi gereken peri masalı gibi yerler var!

O yüzden daha doğru bir plan yapabilmek için, henüz okumadıysanız Kotor Körfezi&#;nde görülmesi gereken tüm yerleri ve nasıl bir tur planlamanız gerektiğiniz anlattığımız ⇨ KOTOR ⇦ yazımızdan başlayın deriz.

Okumakta olduğunuz yazımız da onun bir alt başlığı niteliğinde. Bu yazımızda sadece Kotor Stari Grad&#;daki, yani tarihi şehrin içindeki, gezilecek yerleri ve önerilerimizi bulacaksınız. Kotor Stari Grad = tarihi Kotor şehri


Bunu netleştirdiğimize göre size Kotor aşkımızı dökmeye başlayabiliriz. Kotor Stari Grad gördüğünüz, göreceğiniz en güzel ortaçağ yerleşimlerinden. Aynı Kapadokya gibi UNESCO&#;nun hem tarihi, hem de doğal miras listesinde. İnsan elinin değip de, bozmak yerine güzelleştirdiği nadir yerlerden.

Sanki bulunduğu coğrafyanın en güzel yanları seçilerek ideal karışım yaratılmış: Venedik tarzı masalsı mimari, Balkan insanın sıcaklığı, Andriyatik Denizi&#;nin cazibesi ve İtalyan mutfağı, hepsi, bu tipi Dubrovnik&#;i andıran tatlı Orta Çağ yerleşiminde birleşmiş. Geçirdiği 2 büyük depremde şehrin yarısı yıkılmış olsa da azim ve güzellikle tekrar ayağa kaldırılmış.

Index

Kotor Seyahati Planlaması &#; Gitmeden Önce

Kotor&#;a Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Kotor&#;a uçakla gelecekseniz, ya Karadağ&#;ın başkenti olan Podgorica&#;da bulunan Podgorica Havalimanı&#;na ineceksiniz ya da Tivat Havalimanı&#;na. Her türlü uçak biletinizi almadan önce mutlaka fiyat karşılaştırması yapın deriz.

– Podgorica Havalimanı&#;na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak içinTIKLAYIN.
– Tivat Havalimanı&#;na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak içinTIKLAYIN.


Kotor&#;a Ne Kadar Zamanda Ayırmalı?

Ne zaman derseniz; Balkan turunda &#;geçerken bir uğrayayım&#; kafasında geliyorsanız her mevsim uğrayabilirsiniz. Mesela cruiselar gün gelmeye devam ediyor. Neticede tarihi şehir her mevsim gezilir ama yukarıda da söylediğimiz gibi buraya geçerken uğramak hem yazık olur, hem de çok önemli bir kısmı eksik kalır.

Kotor Körfezi&#;nin tamamını gezmeden ayrılmak İstanbul&#;a gelip, sadece Topkapı Sarayı&#;nı görüp ayrılmaya benzer. İdeali   günlük bir Karadağ tatili ayarlamak, bunun 2 gününü de Kotor bölgesinde geçirmek. İşte en doğru zaman Haziran ve Eylül. Temmuz ve Ağustos yüksek sezon olduğu için 2. sırada geliyor. Bu aylarda Kotor Körfezi o kadar yoğun olmuyor ama Budva&#;ya gidecekseniz kalabalıklar ve trafik çıldırtabilir. Budva demişken oradan önerilerimiz için ayrı bir Budva&#;da Gezilecek Yerler rahberimiz var.

Tarihi Kotor&#;u (Stari Grad) birkaç saatte gezersiniz ama Kotor Körfezini hakkıyla gezebilmek için en az 2 gün gerekli.  Şunun altını çize çize söylemek isteriz ki; eğer sadece tarihi Kotor&#;u görüseniz çok şey kaçırsınız. 1 günde Kotor Körfezi&#;ni dolanırsınız, ama tadını çıkaramazsınız. O yüzden önerimiz en az 2 gün. Bir de yazın gidiyorsanız arası sıcaktan perişan olmanız muhtemel. Ona göre planlayın.


Kotor&#;da Seçtiğimiz Oteller & Evler

Şehrin içinde yani Kotor Stari Grad&#;da kalacaksanız önerilerimizi aşağıda bulabilirsiniz. Ama Kotor ana yazımızı okudaysanız bizim zaten en çok Dobrota&#;da konaklamayı önerdiğimizi biliyorsunuzdur. Özellikle de Kotor&#;a 2 gün ayırabilecekler için. Otel ve kiralık ev önerilerimize de yine o yazıdan bakabilirsiniz. Şehrin içinde yani Stari Grad&#;da kalmayacaksanız Muo isimli yerleşim Stari Grad&#;a çok yakın. Kapı numarası 1&#;e yakın olanlar en yakınlar. Sayı arttıkça merkezden uzaklaşıyorsunuz.

Boutique Hotel Hippocampus $$$

Kotor Old Town&#;da kalacaksanız en güzel otel Hippocampus. Ufak, kaliteli bir butik otel. Restoranı da gayet iyi. İncelemek için TIKLAYIN.

Hostel Old Town Kotor $$

Tarihi Kotor&#;daki en bütçe dostu ve tatlı yer de burası. Hem kişilik odaları, hem de yatakhane tipi konaklama seçenekleri mevcut. Ortamı da çok eğlenceli. Katılabileceğiniz çeşitli turlar da düzenliyorlar. Havalimanı transferi için de görüşebilirsiniz. İncelemek için TIKLAYIN.

Royal House $$

Kotor eski kentte yer alan Royal House, içlerinde kendi verandası ve mutfağı bulunan konaklama birimleriyle hizmet veriyor. Wifi, tv, klima, bulaşık makinesi, banyo bulunuyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Kotor Nest $$

Kotor Nest, içinde ortak mutfak, snack bar ve ortak salon gibi olanakların bulunduğu bir konuk evi. Her odanın içinde ücretsiz wifi, banyo, çay-kahve makinesi, klima ve çalışma masası mevcut. Evcil hayvan kabul ediliyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Aşağıdaki bağlantılardan Kotor&#;daki tüm otelleri ve kiralık evleri inceleyebilirsiniz.

– Kotor&#;daki tüm OTELLER ve EVLER için TIKLAYIN.

Fiyat karşılaştırmalarını kişi başı maliyetlere göre yapıyoruz. Özellikle evlerde çok kişi konaklama yapılabileceği için ev kiralamak daha avantajlı oluyor. Çiftler için de uygun fiyatlı güzel evler mevcut. Ayrıca daha fazla Karadağ oteli önerisi için KARADAĞ&#;DA NEREDE KALINIR &#; KARADAĞ OTELLERİ yazımız da var. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Karadağ&#;da muhtemelen sadece Kotor merkez ile sınırlı kalmayacak, Kotor Körfezi&#;ndeki diğer yerleri de gezeceksiniz diye düşünüyoruz. O yüzden altınızda araç olmasını şiddetle tavsiye ediyoruz.
– Podgorica Havalimanı&#;ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK içinTIKLAYIN.
– Tivat Havalimanı&#;ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK içinTIKLAYIN.

Önce Burada Ne Var Anlamak İçin Bu Videoyu İzleyin

Bu video çok ama çok işinize yarayacak. Kendi gözlerinizle neresi nasıl, nereye gitmeli, nereyi atlamalı görüp karar verebileceksiniz. İzlemeden plan yapmamanız şiddetle tavsiyemiz olur.

Kotor&#;da Gezilecek Yerler

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. San Giovanni Kalesi
  2. Ordu Meydanı
  3. Saat Kulesi
  4. Saint Tryphon Katedrali
  5. Denizcilik Müzesi
  6. Nehir Kapısı
  7. St. Nicholas Kilisesi
  8. Namfleg Saat & Takı

Yeme-İçme

  1. Bandiera
  2. Boutique Hotel Astoria
  3. Pizzeria Pronto
  4. Galion
  5. Tanjga Family Restaurant
  6. Evergreen Jazz Bar
  7. Club Maximus

1. Sokakları Boş Boş Gezin & Aşık Olun


Bazı mimariler insanı mutlu eder ya, işte Kotor da onlardan. Burayı tanımlayabilmek için elim sürekli şiir ya da tablo gibi klişe betimlemere gidiyor çünkü gerçekten güzel korunmuş tüm Orta Çağ yerleşimleri insanlarda masalsı bir hissiyat uyandırıyor. Şehrin bugünkü görüntüsünü burada yıl kalan Venedikler vermiş. Dar taş sokakların açıldığı minnoş meydanlar, meydanlardaki ortak kullanım için çeşmeler, İtalyan tarzı kahve yapan ufak kafeler ile tam bir İtalyan. Ritmi ne Avrupalı, ne de Balkan. İkisinin hoş bir sentezi. Hesap yarım saatte gelmezken &#;Yok yok, bunlar tam Balkan&#;, karşıdan karşıya geçerken tüm arabalar saygı duruşuna geçtiğinde &#;Yok yok, bunlar Avrupalı&#; diyeceksiniz.

2. Kotor&#;un Tepesindeki San Giovanni Kalesi&#;ne Çıkın (İng: St John, Tr: Aziz Yuhanna)


Evet efendim, kalkıp Türkiye&#;den buralara gelmenize sebep olan o şahane fotoğraflar işte bu tepeden çekiliyor. Kotor&#;un şüphesiz en güzel manzarası burada.

Denizin kıyısından başlayıp taa arkasındaki dağın tepesine kadar şehri çevreleyen surların en yüksek noktasında bir kale var. Bu kaleye ulaşmak için basamak çıkıyorsunuz.  basamak kulağa acı gelecek ama hiç gözünüzü korkutmasın. Aslında basamaklar yüksek olmadığı için kulağa geldiği kadar insanı yormuyor. Zaten sürekli manzara fotoğrafı çekme bahanesi ile durup soluklanıyorsunuz. Çıkıp inmek yaklaşık 2 saat alıyor.

Bu arada eğer basamağı gözünüz kesmiyorsa yarı yolda bu kilisenin olduğu yere (yukarıdaki foto) çıksanız kafi. Hatta bizce fotoğraflar kilisenin oradan daha iyi bile çıkıyor. 🙂


Basamaklar alçak ama gel gör ki o tepedeki güneş insanın tüm enerjisini alıyor. Bakın, Kotor&#;un sıcağı çok pis bir sıcak oluyor, o yüzden sabah 8&#;de tırmanışa başlayın. Alarmlar 8&#;e kurulmasın, 8&#;de aşağıda kapıda olun. Akşam üstü çıkmak da bir alternatif ama 2 handikapı var:
1) Sabah saatlerinde merdivenler dağın siperinde kaldığı için gölge olurken, akşam güneş alıyor.
2) Gün boyunca hava ısındığı için sabahki serinlik olmuyor.

Yol boyunca su satılıyor ama tabi ki market fiyatlarının üzerinde. Giriş ücreti de kişi başı 8 Euro ama kapıdaki tip bazen erken kalkamıyor.  :)) Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

2. Rehber Eşliğinde Kotor&#;u Gezin

Kotour&#;un 1 saat süren rehberli grup turlarına katılabilirsiniz. Yazın sabah 8, 10, 12&#;de olmak üzere 3 tur düzenliyorlar. Konum için tıklayın. 8&#;deki iptal olabilir, sormakta fayda var. Kalenin hemen girişindeki tourist info&#;nun önünde buluşuyorlar. Önden kayıt gerekmiyor, zamanında orada bulunsanız yeterli. Kişi başı 10, özel grup 40 Euro ().

Direkt rehber ile iletişime geçmek isterseniz: Sofija + 67

3. Rehbersiz Geziyorsanız, En Önemli Yerleri Buralar


&#; Tito&#;nun Sözü: Şehire Büyük ihtimalle sahil yolu üzerindeki ana kapıdan gireceksiniz. Kafanızı kaldırdığınızda kapının üzerine Tito&#;nun bir sözünün kazındığını göreceksiniz. Yugoslavya&#;nın kurucusu olan Tito Karadağ&#;da sevgi ve kimilerince özlemle anılmaya devam ediyor. Şehrin kapısına da Yugoslavya&#;yı uzun süre bir arada tutan temel prensiplerinden biri olan sözü yazılı: &#;Size ait olmayanı istemeyin, size ait olandan da vazgeçmeyin&#;.

&#; Ordu Meydanı(Piazza of the Arms): Surlardan içeri girer girmez ayak basacağınız meydan. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

&#; Saat Kulesi (Torre Dell&#;orologio): Yine kapıdan girer girmez karşınıza çıkacak olan saat kulesi. yıldır aynı Avusturyalı bir aile bakımı yapıyormuş! Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

&#; Utanç Sütunu: Saat kulesinin dibinde üçgen uçlu bir sütun göreceksiniz. Kotor&#;da onur çok önemli bir müesseseymiş, hala da öyle. Suç çok nadir işlendiğinden şehire hapishane yapmamışlar. Onun yerine birisi bir kusur ettiğinde bu sütunda getirilip herkesin önünde utandırılırmış.

&#; St. Tryphon Katedrali: Kotor Hırvat nüfusunun ülke geneline göre daha yoğun olduğu yerlerden. Aziz Tripon Katedrali&#;de Hırvat Katoliklerin kilisesi. Aziz Trifon&#;un kemikleri burada sergileniyor. Zamanında azizlere ait objeleri ya da kemikleri bulundurmak şehirler için önemli bir prestij meselesiymiş. Aziz Trifon Anadolu topraklarında yaşamış ve ölmüş. Venedikliler şehirleri için kalıntılarını Bizans&#;tan satın almaya gitmişler. Dönerken büyük bir fırtınaya yakalanınca kendilerini Kotor&#;a atmışlar. Ne zaman yola devam etmek için çıksalar tekrar fırtınalar çıkıyormuş. Onlar da bunu bir işaret olarak algılayıp kemiklerinin burada kalmasını gerektiğine kanaat etmişler. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

&#; Maritime Museum: Kotor Denizcilik Müzesi olarak geçiyor ama içinde bölgenin kültürüne dair şeyler de var; yerel kostümler, işlenmiş dekoratif silahlar, mobilyalar vs&#; Girişinde Kotorlu bir sanatçının Kotor&#;un tarihi anlarını anlatan 4 adet metal kabartma var. Kavuklu olan Barboros Hayrettin Paşa. Kotor&#;un en önemli anları genel olarak Osmanlı&#;ya direnişten oluşuyor. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

&#; Nehir Kapısı: (River Gate / Vrata od Škurde) Osmanlı çok uğraşmış Kotor&#;u almak için. Barbaros Hayrettin Paşa yanlış bilgi vermedilerse 17 kez gelmiş burayı kuşatmaya geşlmiş ama başarılı olamamış. ve &#;de iki kere aldıysa da tutunamamış. Halkın Osmanlı&#;ya direnişini kutlamak için bu kapı yapılmış. Haritada 6 numara.

&#; St. Nicholas Kilisesi: Karadağ&#;ın çok-kültürlü bir kimliği var. Karadağlı, Sırp, Boşnak, Hırvat, Arnavut bir arada yaşıyor, yüzdeleri bölgesel olarak değişiyor. Bu da burada yaşayan  Ortodoksların kilisesi. Çoğunluk Ortodoks. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

4. Sıcaktan Bezdiğinizde Tüm Tarihi Kotor&#;un En Serin Köşesi Bandiera&#;da Bira İçin


Böyle madde mi olur dediyseniz, öğlen görürüm sizi. Kotor yazın ya-nı-yor. Tepeden Akdeniz güneşi bastırıyor, alttan da güneşten ısınan taş sokaklar. Hatta 1&#;den &#;e kadar gelmemek en güzeli. Ama o saatlerde denk gelirseniz ve neydi o Biz Evde Yokuz&#;un dediği yer diye harıl harıl burada arayacaksınız. Bandiera Kotor&#;un en serin köşesinde kalıyor. Bulunduğu sokak çok dar olduğu için pek güneş almadığından binalar ve taşlar sıcak hava vermiyor. Bu da kurtarıcı not olsun. Tam yanında da kahveci var. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

5. Surların Üzerinde Yürüyün


Çoğu turist bunu atlıyor; fotoğrafta görünen surların üzerindenden bir yol geçiyor. Kotor Stari Grad&#;ı üçgen gibi düşünecek olursak, iki kenarını oluşturan surların üzerinde yürüyebiliyorsunuz. 2 yerden çıkışı var, en barizi Maximus discosunun üzerinden olanı. Hatta orada bir cafe bile var. Zaman zaman yürürken çit gibi bir şeyle yolu kapatılıp &#;private&#; yazılmış gibi durabilir. O sadece yolun kendi bahçesi için olan kısmını kastediyor, boşuna geri dönmeyin yol kapalı sanıp. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

6. Tekne Turlarına Katılın


Bu yazımızdan önce okumanızı tavsiye ettiğimiz Kotor yazımızda nereden nasıl gidilir, kaça mal olur anlatmıştık (hani bu yazıdan önce mutlaka okuyun dediğimiz yazı!!) O yüzden burada çok özet bilgi vereceğim. Kotor Stari Grad&#;ın önündeki otoparkın önünde park halinde tekneler var, onlar çeşit çeşit tur yapıyorlar. Perast&#;a gitmek için onlarla görüşebilirsiniz. Daha uzun yarım günü alan turlar için tekne turu alternatifiniz var.

7. Kotor&#;un Geleneksel Kömürlü Kahvesi


Letrika Cafe&#;nin sağda solda &#;Kotor&#;un geleneksel kömürlü kahvesi&#; afişlerini görünce biz de merak edip gittik. Bildiğin kömürü yakıp, kahvenin içine atıyorlar. Üstelik kömürün içine iyice çözülmesi için dakika da demlenmesini bekliyorsun. Biz tadına baktık, çok sert bir kahveye benziyor.

Sağlıklı mı derseniz? Valla aktif karbon son senelerin sağlık trendi. Ama bu aktif karbon mu, bildiğiniz kömür mü onu ayırabilecek tecrübeye sahip ediğiliz.

Güncelleme Letrika Cafe&#;de artık kömürlü kahve yokmuş.

8. Konserler, Gösteriler, Vs&#;


Kotor küçük müçük ama taa Budva&#;ya kadar uzanan koca bölgenin de kültürel anlamda başkenti. Her hafta mutlaka konser ya da gösteri tarzı bir şeyler oluyor. Genellikle ücretsiz. Yazın açıkhavada, kışın da salonda devam ediyorlar. Özellikle de bizim gibi kilise meydanında senfoniye denk gelmenizi çok isteriz. O gün bir şey var mı, yeri, zamanı nedir gibi bilgileri Stari Grad&#;ın girişindeki Tourist Info&#;ya danışın.

9. Kotor&#;un Diğer Venedik Mirası: Karnaval

Venedik buranın epey DNA&#;sına işlemiş olacak ki burada da maskeli bir karnaval yapılıyor. Kostümlü kortejler, bandolar derken şehir şenleniyor. Enteresandır ki bu gelenek &#;ta başlamış. Şubat&#;ta ve Temmuz&#;da olmak üzere sene de 2 kere yapılmaktaymış.

Bir Venedik mirası da yıllık &#;Boka Night&#; isimli festival. Orjinal adı Venice Night&#;mış. Bu da bir çeşit kostüm partisi ama tekneler için! Tekne sahipleri teknelerini pegasus gibi kılıklara sokarak podyuma çıkıyor. Gecenin sonunda en iyi dekor seçiliyor.

 Namfleg Saat Atölyesi & Takı Dükkanı


&#;Magnet de neymiş, her tatile gittiğim yerden Euro&#;luk saat alıyorum&#; diyorsanız, size bir önerimiz var. 🙂 Azıcık pahalı olmalarını bir kenara bırakırsak, gerçekten özel saatler yapan Namfleg, sadece saatleri görmek için bile uğramaya değer. Doğal taşlar ince ince kesilip plakalara çevriliyor, mozaik gibi motiflerin içine yerleştirilerek saatlere dönüştürülüyor. Aynı zamanda makul fiyatlı cam ile boyanmış takılar da mevcut. Dünyanın birkaç ülkesininde daha dükkanı olan bir mağazaymış. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Ve Kotor Stari Grad burada bitiyor. Ama daha önerilerimiz bitmedi.

Kotor Körfezi&#;nde ve Karadağ&#;da Diğer Harika Yerleri Görün


Evet, biraz ısrarcı olduğumuzun farkındayız, ama gerçekten Kotor Körfezi&#;nde görülmesi gereken yerleri ve yapılması gerekenleri anlattığımız Kotor yazımız  buranın tadını çıkartabilmeniz için kritik önem taşıyor. Bu kadar ısrarmıza rağmen hala okumadıysanız, sizi şuraya alalım: KOTOR KÖRFEZİ

Bu arada Karadağ gezinizi planlıyor ve hangi şehre ne  kadar vakit ayırmalı, nereleri önceliklendirmeli merak ediyorsanız şu yazımız tüm sorularınıza cevaplayacaktır: KARADAĞ GEZİLECEK YERLER

Kotor&#;da Ne Yenir, Nerede Yenir?

&#; İtalyanlar buranın mutfağına da damga vurmuşlar. Carpaccio, pizza, risotto, spagetti gibi şeyleri İtalya kadar güzel yapıyorlar. Deniz ürünlü siyah risotto özellikle başarılı ama hepsini önereceğimiz yerlerde gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

&#; Buraların genellikle deniz ürünleri meşhur. Genelde yanında risotto ile gelen karışık deniz mahsülleri tabağı söyleniyor.

&#; &#;Kotor&#;da mutlaka Palaçinka&#; yiyin dedilerse bilin ki bizim bildiğimiz krepten hiçbir farkı yok.

&#; Tarihi şehir ambiyansında yemek isterseniz size birkaç önerimiz var ama ne yalan söyleyelim kaleden çıktınız mı yemeklerin kalitesi artıyor. Zaten restoranların masasına bakınca pek yerel olmadığını göreceksiniz. 😀 Bu her zaman önemli bir işaret.

&#; Porsiyonlar devasa. Adeta insan değil, ejderha doyurmalık. Biz her öğün tek bir tabak söylerek paylaştık. Gayet yeterli oldu.

Astoria

Kaleiçi&#;nin en yemek yemek için en doğru adresi yine de tarihin dışından önereceğimiz restoranlar daha tatmin ediciler. İtalyan ağırlıklı bir menüsü var. Menüsünü buradan inceleyebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Pronto Pizza


Kaleiçi&#;nde yerelleri tek göreceğiniz yer burası. Özellikle de içtikten sonra soluğu burada alıyorlar. Hazırda dilim pizza da bulunuyor, sipariş üzerine pizza da yapıyorlar. Dilim olarak genelde domuz jambon & peynir & mantar çıkıyor. Menüden bütün pizza söylediğinizde çok daha cazip seçenekler var. Kotor&#;daki en ekonomik seçenek burası: Dev bir dilim 2 Euro. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Kale&#;nin içinde olmayıp, yürüyerek 5 dakikada gidebileceğiniz 2 leziz seçenek de verelim:

Galion

Tatilde kendimi şımartmayacağım da ne zaman şımartacağım derseniz adresiniz burası. Kotor şehrini ve Boka Körfezini gören denizin üzerideki terası ile Galion doğru yer. Restoranın olayı deniz ürünü. Körfezin en şık restoranlarından. Fiyatlar uçuk değilse de yüksekcene. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Tanjga

Yerellerin favorisi, her daim dolup taşan, kasap tipli ama hem bonkör, hem de leziz restoran. Ambiyans olarak bir beklentiniz olmasın ama fiyat / performans olarak müthiş. Muhtemelen tekrar uğrarsınız. Kasap lafından anlayacağınız üzere burası bir et restoranı. Dükkana girdiğinizde anlaşılmayan arka tarafta bir bahçesi var. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Yarım saat kadar yürürseniz ya da taksiye binerseniz bizce tüm körfezin en güzel restoranı burası:

Konoba Portun


Bizce hem ambiyans, hem lezzet, hem de fiyatın ideal denklemini tuturmuş harika yer. Denizin kıyısındaki iskelesinde nefis yemeklerle mest oluyorsunuz. İdeali gün batmadan biraz önce gitmek. Trüflü ton carpaccio mükemmel, deneyin deriz. Sıkıntı şu ki burası Dobrota&#;da, yani taksiye binmeniz ya da 40 dakika yürümeniz lazım. Yine de favori yerimiz burası olduğundan yazmadan geçmek istemedik. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Kotor Gece Hayatı


&#; Gece Ever Green Jazz Bar en takılınası yer. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.
&#; Ülkenin en büyük discolarından biri buradaymış. Adı Maximus. Yerel gençler akın akın gidiyor ama biz &#;Disko mu kaldı ya?&#; diyerek uğramadık. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Hızlı Kotor Tarihi


M.Ö. 2 yy &#; MS   Roma & Bizans Dönemi &#;   Romalarılarda olduğu biliniyor. İlk kayıtlara geçişi bu. Daha sonra Doğu Roma (Bizans) buralara hakim olmuş. Bugün ki isminin de Bizans zamanındaki ismi olan DekateraDekaderon&#;dan geldiği düşünülüyor. Arada yıl kadar Bulgarlar yönetse de genel olarak &#;e kadar Bizans kontrolünde kalır.

&#;  Sırp Krallığı &#; Sırplar alır ama otonom bir yapıya sahiptir. 2 yüzyıl kadar Sırpların en önemli liman şehri olur.

&#; Venedik ve Hırvat Savaşları &#; &#;de Sırp Krallığı&#;nın çökmesi ile Venedikliler ve Hırvatlar şehir için savaşmaya başlar. 10 sene kadar şehir el değiştirir.

&#;  Boşnak Dönemi &#; 7 sene de Boşnaklar yönetir.

Bağımsızlık &#; Boşnak kralı ölünce bağımsız olurlar.

&#; Venedik Dönemi &#; Osmanlı korkusu sarar. Venediklilerden koruma isterler. &#;de Venedik Cumhiyet&#;i hükmüne girerler. Bu sürede Osmanlı  – ve – olmak üzere iki kere Kotor&#;u almış.

&#; Avusturya Macaristan İmparatorluğu &#; &#;de anlaşma yolu ile Habsburg Monarşisi&#;ne geçer.

&#; Napolyon Dönemi &#;  &#;te yine anlaşma yolu ile Napolyon&#;un yönettiği İtalya Krallığı&#;na geçer. Dolayısı ile Fransa&#;ya bağlanır.

&#;  Avusturya Macaristan İmparatorluğu &#; &#;te İngiliz donanması Kotor&#;u basar, Fransızlar kaçar. &#;e kadar tekrar Habsburg Monarşisi&#;ne geçer.

1. Dünya Savaşı  &#; Savaş sonrası Avusturya Macaristan İmparatorluğu dağılır, Kotor da yeni kurulan Yugoslavya&#;nın bir parçası olur.

&#; İtalya Dönemi &#; 2. Dünya Savaşı sırasında İtalya Kotor&#;u alır.

&#; Yugoslavya&#;ya katılır.

&#; Sırbistan Karadağ &#; Yugoslavya&#;nın dağılışının ardında Sırbistan Karadağ yola bir devlet olarak devam ederler.

Bağımsılık &#; &#;da Karadağ bağımsız bir devlet olur.

Faydalı Notlar


&#; Alışveriş: Bir ihtiyacınız olursa Kotor Stari Grad&#;ın hemen yanında Kamelija isimli ufak bir alışveriş merkezi var. İçinde yerel telefon hattı almak isterseniz Telenor, süpermarket ve banka var. 23&#;e kadar açık. Ama mağaza anlamında pek bi beklentiniz olmasın.

&#; Otopark: Arabanız varsa tabi  park etmek isteyeceksiniz. Yukarıda Kotor Stari Grad&#;ın hemen önünde, deniz kıyısındaki otoparktan bahsetmiştik. Orası hem şehrin en pahalı otoparkı, hem de çoğunlukla dolu oluyor. Kamelija&#;nın arkasında bir otopark daha var.

Instagram&#;a Da Bekleriz

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası