kadıköy belediyesi diş sağlığı / 陰山織物謹製 フィリップス23.8型ワイド液晶ディスプレイ スピーカー付 ブラック IPSパネル 5年保証 241B8QJEB/111台 - 通販 - www.randevual.org

Kadıköy Belediyesi Diş Sağlığı

kadıköy belediyesi diş sağlığı

Kadıköy’den sağlıklı haberler var

Kadıköy Belediyesi, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’ne, Mamografi Merkezi’nden Alzheimer Gündüz Evi’ne her yaş için ücretsiz sağlık hizmeti veriyor

Kadıköy Belediyesi, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Çocuk Sağlığı Merkezi, Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi, Sosyal Yaşam Evi,  Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Polikliniği, Dr. Rana Beşe Polikliniği, Alzheimer Merkezi, Hasta Nakil ve Evde Girişimsel Hemşirelik Hizmetleri olmak üzere pek çok alanda her yaştan Kadıköylü için ücretsiz sağlık hizmeti veriyor.

Koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri dışında hem çocuk hem de yetişkin sağlığına yönelik kontrol, tedavi ve bilgilendirici seminerler gibi birçok projeyi hayata geçiren Kadıköy Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinden 2017 yılında 70 bin kişi faydalandı.

Belediyenin sağlık hizmetleri hakkında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu koruyucu sağlık hizmetlerini temel aldıklarını belirterek “Bizim yapmaya çalıştığımız şey daha çok insanların sağlıklı kalması yani hastalık öncesi insanların ihtiyaçlarını karşılamak.” diyor. Çocukların sağlığı ve mutluluğuna önem verdiklerini belirten Nuhoğlu  “Sağlıklı ve mutlu büyüyen çocuk da sağlıklı toplumu oluşturur.” diyor. Yerel yönetimlerin sağlık hizmetlerini tek başına karşılamasının mümkün olmadığının bilincinde olduklarını ifade eden Nuhoğlu, yerel yönetimler tarafından yapılan çalışmaların ciddi anlamda destek olacağının altını çiziyor.   

KADIKÖY SAĞLIKLI YAŞ ALIYOR

Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Filiz Ünlü, Kadıköy’de verilen sağlık hizmetlerini şöyle anlattı:

Prof. Dr. Korkmaz Altuğ Polikliniği’nde kadın doğum uzmanı, diş sağlığı, çocuk sağlığı, dahiliye gibi birimlerle ücretsiz muayene hizmeti veriyoruz ve özellikle de kadın doğum üzerine bilgilendirici seminerler gerçekleştiriyoruz.  Ayrıca Korkmaz Altuğ Polikliği’nde 2016 yılında başlatılan  “Sağlıkla Yaş Alalım” projesi ile yaşı ilerlemiş bireylerin sağlıklarını korumak, sosyal yaşamdan kopmadan sağlıkla yaş almalarını sağlayacak seminerler yapıyoruz. Seminerler kapsamında yaş almış bireylere yaşadıkları sağlık sorunları, fonksiyon kayıplarını hafifletmek için destek ve pratik bilgiler veriliyor.

ENGELLİYE ÜCRETSİZ AMELİYAT

Çocuk Ağız ve Diş Polikliniği’nde, binlerce çocuğun muayenesini ve tedavisini gerçekleştirdik. Diş Polikliniği’nde engelli çocuklarımıza ücretsiz tedavi imkanı sağlıyoruz. Ayrıca semtimizdeki okulları tek tek gezerek, ilköğretim seviyesindeki çocukların kontrollerini sağlıyoruz.

Dr. Rana Beşe Polikliniği’miz ise gelişmiş bir sağlık hizmeti veriyor. Merkezimizde kardiyoloji, çocuk sağlığı, kulak burun boğaz, göz, dahiliye gibi alanlardaki uzmanlarımızla geniş bir alanda hizmet verebiliyoruz.

Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği bünyesinde sürdürülen “Gebe Okulu” projesine büyükanne ve büyükbabalar için “Torunumu Beklerken” projesini de ekledik. Torun sahibi olmaya hazırlanan büyükanne ve büyükbabalara Kuşaklar arası çocuk bakımında yaşanan anlaşmazlıkları en aza indirmek amacıyla ücretsiz eğitimler veriyoruz. 

Ayrıca burada hasta nakil ve ambulans hizmeti de sağlama imkanımız bulunuyor. İhtiyacı olan Kadıköylüler 444 0 197’yi arayarak evlerinden sağlık merkezine ve sonra tekrar evlerine ücretsiz transfer imkanı yakalayabiliyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ÖNLEYİCİ HİZMETLER

Kadıköy Belediyesi olarak çocuklarda obezite ve diyabeti önlemeye ve tespit etmeye yönelik ‘Şeker Okul’ projesi başlattık. Okullarda gerçekleştirdiğimiz muayenelerle, obezite ya da şeker hastalığına yatkınlığı olan çocukları diyetisyen eşliğinde kontrol altına alıyoruz. Bu projede aynı zamanda çocukların sağlıklı beslenmeyi kendi istekleriyle tercih etmelerini sağlayacak uygulamalar da içeriyor.

Çocuklar için fen atölyeleri de oluşturacağız. Marmara Üniversitesi ile bir protokol dahilinde. Çocukları bilimsel araştırmalar, deneyler yapmalarını konusunda desteklemek istiyoruz. Hatta sosyal yaşam merkezlerimizde yaşlılarımızla da bu çalışmaları yapıp, yazın ortaklaşa bir bilim şenliği düzenleme hedefimiz var.

Bunların yanında Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi’nde önemli bir proje başlatacağız. 18 ve 36 aylık arasındaki bebeklerin, otizm testine tabi tutulmalarını sağlayacağız. Aile hekimlerinden de destek alacağımız projede, otizm tanısı alan çocukların rehabilitasyon hizmeti almalarını sağlamak en önemli amacımız.

ALZHEİMER YAŞAM MERKEZİ

Geçtiğimiz eylül ayında Alzheimer Yaşam Merkezi’ni açtık. Bu merkezde 80 Alzheimerlı hastaya hizmet veriliyor. Sabah onları evlerinden alıp, önce kahve eşliğinde sohbet ettiriyoruz sonra onlara özel fiziksel aktivite yaptırıyoruz. Satranç, örgü, hobi bahçesi, zeka oyunları gibi etkinliklerimizle onların hem sosyalleşmelerini hem de hastalıklarının ilerlemelerini yavaşlatmayı hedefliyoruz.

Burada, ilk ve ikinci aşamadaki Alzheimerlı hastalar uzmanlar eşliğinde hoş vakit geçirme imkanı buluyor. Hasta yakınları da bu sürede, içleri rahat bir şekilde kendilerine vakit ayırabiliyorlar. Hasta yakınlarından çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Hastalarının Alzheimer Merkezi’ne büyük bir istekle geldiklerini ve burada olmaktan çok mutlu olduklarını söylüyorlar.”

Etiketler; Kadıköy Belediyesi yaşlılar çocuklar sağlık merkezleri


陰山織物謹製 フィリップス23.8型ワイド液晶ディスプレイ スピーカー付 ブラック IPSパネル 5年保証 241B8QJEB/111台

「PayPaySTEP」は、付与率の基準となる他のお取引についてキャンセル等をされたことで、付与条件が未達成となる場合があります。この場合、表示された付与数・付与率では付与されません。なお、詳細はPayPayステップのヘルプページでご確認ください。

ヤフー株式会社またはPayPay株式会社が、不正行為のおそれがあると判断した場合(複数のwww.randevual.org! JAPAN IDによるお一人様によるご注文と判断した場合を含みますがこれに限られません)には、表示された付与数・付与率では付与されない場合があります。

各特典に設定された「付与上限」を考慮した数字を表示できないケースがございます。その場合、実際の付与数・付与率は表示よりも低くなります。各特典の付与上限は、各特典の詳細ページをご確認ください。

付与数は算定過程で切り捨て計算されている場合があります。付与数と付与率に齟齬がある場合、付与数の方が正確な数字になります。

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir