türkiye nin en uzun tünelleri sıralaması / Türkiye'nin en uzun tünelleri

Türkiye Nin En Uzun Tünelleri Sıralaması

türkiye nin en uzun tünelleri sıralaması

D&#;nyanın en uzunları arasında! Zigana T&#;neli a&#;ılıyor

Haberin Devamı
Dünyanın en uzunları arasında Zigana Tüneli açılıyor

OVİT TÜNELİ'Nİ TAHTINDAN EDECEK

Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlayan önemli geçitlerden 2 bin rakımlı Ovit Dağı'nda bulunan Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise en uzun dördüncü çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli, Yeni Zigana Tüneli’nin hizmete açılması ile tahtından inecek. 14,5 kilometre uzunluğu ile Zigana Tüneli, toplam uzunluğu kilometre olan Ovit Tüneli'nin yerine Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun karayolu tüneli olma unvanını alacak.

ZİGANA TÜNELİ'NİN GİRİŞİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İMZASI

Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli ile yıllardır sürücülerin korkulu rüyası olan Zigana Geçidi tarihe karışacak. Dik yamaçlardan taş düşmesi gibi problemlerin de ortadan kalkacağı Yeni Zigana Tüneli ile birlikte sürücülere konforlu, güvenli ve ekonomik bir ulaşım imkanı sağlanmış olacak. Dev projenin Trabzon ve Gümüşhane girişlerinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi ve imzası yer aldı.

SÜRÜCÜLER SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

32 yıldır TIR ile yük taşıyan Diyarbakırlı Ali Tek, "Zigana geçidinden çok kez geçtim. Zigana tünelinin açılmasına çok seviniyoruz. Bizim içini çok iyi olacak. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Bu rampaları inmek, çıkmak zor oluyor. Kış aylarında yollar buzlu olduğu zaman zorluk çekiyorduk" dedi.

İbrahim Nuh isimli vatandaş ise, "Yeni tünelin yapılması ekonomi ve zaman kazancı açısından daha iyi olacak. Yolda bazen taş düşmesi oluyordu. Sis olduğu zamanlar güvenlik açısından zor oluyordu. Tünelin yapılması iyi oldu. Avrupa’nın en uzun tüneli olması ülkemiz açısından önemli bir reklam. Bunun yanı sıra sadece tüneli görmeye gelen insanlar bile olabilir. Ovit tüneli bile ilk açıldığında defalarca gidip bakmıştık" şeklinde konuştu.
Haberin Devamı

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: “ZİGANA TÜNELİNİ TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

3 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Zigana tünelini hizmete açacaklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu ise, “Çarşamba günü Cumhurbaşkanımızı Trabzon’da ağırlayacağız. Dünyanın en büyük mega projelerinden bir tanesi olan Zigana tünelimizi Çarşamba günü itibariyle bütün Trabzon’a, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız. Bu kadar büyük eserinin tamamen yerli, milli mühendislerle çalışarak üreterek dünyada sayılı projeler arasına koyarak inşallah Cuma günü açılışını yapacağız. kilometre Avrupa’nın en uzun tünelini Trabzon-Gümüşhane arasına inşa ettik. İnşallah bunu gururla yüzyıllar boyu ülkemize hizmet edecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en çok tüneline sahip il belli oldu: Ulaşım tünelle sağlanıyor

Artvin’de ilçeler arası ulaşım tünelle sağlanıyor. Türkiye’nin en çok tünelinin yer aldığı kentin bu unvanı almasında en önemli etken ise yine bünyesinde barındırdığı Türkiye''nin ve dünyanın en önemli barajlarının rolü ise büyük.

Bu tüneller arasında en önemli tünel olarak ilk sırada Karadeniz''i Doğu Anadolu üzerinden İran''a bağlayan Artvin-Rize-Ardahan karayolundaki Cankurtaran Geçidi''nde inşa edilen ve yılında hizmete giren Cankurtaran Tüneli yer alıyor.

5 bin metrelik Cankurtaran tünelleri iki gidiş, iki geliş çift tüp olarak hizmet veriyor. Bu tünellerle beraber güzergah 12 kilometre kısalırken, Cankurtaran Geçidi''nde zorlu kış şartlarında araçların yolda kalması da tarihe karıştı.

Bu önemli tünelin dışında Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde yılında tamamlanarak hizmete giren Deriner Barajı, yılında hizmete giren Borçka Barajı ve yılında hizmete giren Artvin Barajı nedeniyle bazı köylerin yanı sıra ulaşım yolları da sular altında kalması nedeniyle bir çok tünel yapıldı.

Son olarak yapımı devam eden ve bu yıl su tutma işlemi gerçekleşmesi planlanan Yusufeli Barajı ve HES Projesi relokasyon yolları kapsamında tamamlanan tünellerle birlikte 76 olan tünel sayısı, ’e yükseldi.

Türkiye''nin prestij projeleri arasında yer alan, milli sermayeyle Türk mühendis ve işçileri tarafından inşa edilen Yusufeli Barajı dolayısıyla mevcut yollar su altında kalacak. Bir bölümü Devlet Su İşleri tarafından bir bölümü ise Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılmış olan tünellerle, barajlar şehri olan Artvin aynı zamanda tüneller şehri olma yolunda.

Toplamda 60,3 kilometresi tünel ve köprülerden oluşan Yusufeli Barajı relokasyon yollarının, 56 kilometresi tamamen tünel olarak inşa edilmiş durumda.

ARTVİN-YUSUFELİ KARAYOLU ÜZERİNDE 42 TÜNEL VE 11 KÖPRÜ YER ALIYOR

Özelikle Artvin-Yusufeli ilçesine ağırlıklı olan tünel sayısı, zorlu coğrafyada en uygun ulaşım şekli olarak belirlenmiş. 70 kilometre olan Artvin-Yusufeli karayolu üzerinde 42 tünel ve 11 köprü yer alıyor.

"ARTVİN''E BARAJLAR ŞEHRİ DİYORUZ"

Artvin Valisi Yılmaz Doruk konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere Türkiye’nin en yüksek barajı ilimizde yapılmakta. Teknik olarak su tutma aşamasına geldik diyebiliriz. Dolayısıyla bu projenin en önemli ayaklarından biri olan yol ağı. Yaklaşık bu kapsamda 70 kilometre karayolu ağı yeniden yapılıyor. Çok ilginçtir, bu 70 kilometrenin 56 kilometresi tünel olarak inşa ediliyor. Artvin’e barajlar şehri diyoruz aslında ama bir tüneller şehri. civarında tünel kullanarak ulaşım sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yusufeli Şoförler Odası Başkanı Fevzi Polat ise yaptığı açıklamada, "Arhavi’den Yusufeli ilçemize kadar 76 tünel vardı, bu ’e çıktı. Bunun en ağırlıklı olan kısmı Yusufeli ilçemizde. Şuan 42 tünelimiz var Yusufeli’nde. Eskiden sel gelirdi, taş düşerdi, yol ulaşıma kapanırdı. Şimdi bu büyük ölçüde kalktı” dedi.

"YAPILAN TÜNELLERDEN, YAPILAN YOLLARDAN MEMNUNUZ"

Kamyoncular Kooperatif Başkan Yardımcısı Fatih Kurt, "Konum olarak Hopa ve Erzurum’a kilometre uzaklıktayız. Biz kamyoncu esnafı olarak yapılan tünellerden, yapılan yollardan memnunuz. Yoğun kış şartlarında tüneller bize büyük kolaylık sağlıyor" ifadelerini kullandı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası