bilgisayar kullanıcı adını değiştirme / Bilgisayar Adı Nasıl Değiştirilir? Bilgisayar İsmi Değiştirme (Windows 7, 8, 10 Ve 11) - Haberler

Bilgisayar Kullanıcı Adını Değiştirme

bilgisayar kullanıcı adını değiştirme

Bilgisayar Kullanıcı Adını Tamamen Nasıl Değiştirebilirim ?

Bilgisayarınızın ağdaki(diğer bilgisayarların sizi tanıdığı) görünen ismi ve C:\Kullanıcılar\[Kullanıcı adınız] olmak üzere iki ismi siz bilgisayarınızı kurarken belirliyorsunuz.

Bilgisayarım-->Özellikler-->Gelişmiş Sistem ayarları -->Bilgisayar adı yolunu izlediğinizde bilgisayar adını değişfunduszeue.info değiştirilen ad sizin ağ yapılanmanızda ve diğer bilgisayarların sizi tanıdığı ismi değişfunduszeue.info C:\Kullanıcılar\[Kullanıcı adınız] tarafındaki isminiz değişfunduszeue.info nedeni bilgisayarınız ilk kurulurken belirlenen isim üzerinden bu klasörlerin oluşturulması.

Sanırım sizin değiştirmek istediğiniz isim ağ ve diğer bilgisayarların sizi tanıdığı isim değil C:\Kullanıcılar\[Kullanıcı adınız] tarafındaki funduszeue.info değiştirmek için kayıt defteri ayarlarını değiştirmeniz funduszeue.info da biraz risk içfunduszeue.info konuyu daha önce @murat hocamız açık şekilde göstermişfunduszeue.infoayarınızın adını aşağıdan değiştirebilirsiniz.

Windows'ta kullanıcı adı ve kişisel klasör adını değiştirmek için şu yolu izleyin:

  1. Windows'u bir yönetici hesabı ile açın. Bu hesap adını değiştirmek istediğiniz hesap olmalı.
  2.  Daha sonra bilgisayarınızda C:\kullanıcılar\(Eskikullanıcı) klasörüne gibi ve bu klasördeki eski kullanıcı adını C:\kullanıcılar\(Yenikullanıcı)  olarak değiştirin.
  3. Eğer bir şekilde klasörün adını değiştirmenize izin vermiyorsa Güvenli modda bilgisayarı açın ve klasörün adını değiştirin.
  4. Windows ve R tuşlarına basın. Açılan çalıştır penceresine regedit yazın ve enter tuşuna basarak kayıt defterini çalıştırın.
  5. Kayıt defterinde şu yolu bulun:

    Bu ifadeyi genişletin. Bu ifade altında  şu şekilde değerler göreceksiniz:


    Bunların altında birinde ProfileImagePath ifadesinde eski kullanıcı adınızı göreceksiniz C:\Users\EskiKullanıcı veya C:\Kullanıcılar\EskiKullanıcı gibi. Bu değeri  C:\Users\YeniKullanıcı veya C:\Kullanıcılar\YeniKullanıcı olarak değiştirin.

     

  6. Kayıt defterini kapatın.
  7. Windows ve R tuşlarına basın. Açılan çalıştır penceresine  netplwiz yazın ve enter tuşuna basın.
  8. Açılan kullanıcı hesapları penceresinde değiştirmek istediğiniz kullanıcı hesabını seçin ve Özelliklere tıklayın.
  9. Kullanıcı adı bölümüne yeni kullanıcı adını yazın.
  10. Tamam butonuna tıklayarak bu pencereyi kapatın.
  11. Şimdi bilgisayarı yeniden başlatın.
  12. Yeni kullanıcı adınız ile oturumu açın.
  13. Masaüstü rengi siyah olarak gelecektir.  Profil yedeği alınmadığı için eski masaüstü resmi vs görünmüyecektir. Bu bir sorun değil. 

Bu işlem sonunda kullanıcı adı ve bu kullanıcı adını olduğu klasör değişecektir. 

 

Bilgisayarınızın kullanıcı adını silmek ve yeniden kullanıcı oluşturmanın aslında kısa yolu Denetim Masası->Kullanıcı hesaplarına girerek buradan eski kullanıcı adını silmeniz ve yenisini oluşturmanıfunduszeue.infoni silmekte sorun yaşarsanız ilk olarak istenilen isimle yeni hesabı açıfunduszeue.infos'u yeni hesaptan başlatın ve yeni hesap üzerinde iken eski hesabı funduszeue.info şekilde eski hesabı tamamen kaldırmış ve yeni hesapla devam etmiş olacaksınız.

 Google News

Bugün bahsedeceğimiz konu Windows 10 da kullanıcı adını değiştirme. Standart kullanıcı adından bahsetmiyorum, C:\Kullanıcılar kısmında ki klasör isminden bahsediyorum. Yeni format attıktan sonra Microsoft hesabı ile kurulum yaptığım için kullanıcı hesabım mail adresimin kötülüğünden dolayı saçma bir isim aldı ve beni rahatsız etti. Daha sonra bunu araştırırken birçok kişinin de aynı olaydan müzdarip olduğunu gördüm. Genel olarak Türkçe karakterlerden dolayı sorun yaşayanlar olmuş, hal böyle olunca bu sorunu nasıl çözdüğümü sizlere aktarmak istedim. 

Makaleyi uygulamanın risk teşkil ettiğini burada belirteyim. Sonuçta şimdiye kadar kurduğunuz programlar & oyunlar kullanıcı adınızı içeren bir dizindeyse işlemlerde hata yapılırsa daha sonra bilgisayarınızın stabil çalışması bozulabilir. Riski göze almıyorsanız işlemleri uygulamayın! Aşağıdaki işlemleri yerel hesabımda gerçekleştireceğim. Eğer Microsofta uyarlayamam birebir olsun derseniz Ayarlar&#;a giderek hesabınızı Yerel Hesaba dönüştürün.

Risk dediğin nedir ki hoca gönder gelsin diyorsanız okumaya devam etmeden önce her ihtimale karşı Sistem Geri Yükleme noktası oluşturmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. 

Sistem Geri Yükleme Noktası Oluşturma;

Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra Sistem Koruması kısmına basalım.

Sistem Koruması sekmesi açıldıktan sonra aşağıda bulunan şimdi geri yükleme noktası oluştur cümlesinin sağından Oluştur butonuna tıklayalım.

Geri yükleme noktasına bir isim verdikten sonra oluşturma işleminin tamamlanmasını bekleyin ve aşağıdan devam edin.

Başlamadan önce

Sistem geri yükleme noktasını oluşturup kendimizi garantiye aldıktan sonra devam edebiliriz. İsmini değiştirmek istediğimiz kullanıcı hesabı haricinde bir tane daha yönetici hesaba ihtiyacımız var.

Yeni kullanıcı oluşturma;

Denetim masasını açtıktan sonra aşağıdaki resimleri takip edin.

 

  • Geçici yönetici hesabı oluşturduktan sonra ismini değiştireceğiniz kullanıcı hesabında oturumu kapatın ve geçici hesapta oturum açın.

 

C:\Kullanıcılar veya C:\Users konumuna gidin;

Değiştirmek istediğiniz kullanıcı adını sağ tıklayıp Yeniden Adlandır diyerek kullanacağınız yeni ismi girin.

Windows + R tuşu ile Çalıştır penceresini açıp regedit yazın ve Tamam&#;a basın.

Açılan Kayıt Defteri penceresinde HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList klasörünü bulun. ProfileList klasörünü genişlettikten sonra sol taraftaki klasörlerden değiştirmek istediğiniz kullanıcıya ait olanı sağ taraftan bakarak bulun.

Değiştireceğiniz klasörü bulduktan sonra ProfileImagePath kısmına çift tıklayın ve açılan yerde Değer Verisi kısmına C:\Users kısmına zarar vermeden sadece eski ismi silip yeni ismi yazın.

Kayıt defterini kapatın.

Bu hesapta işimiz bitti oturumu kapatın ve ismi değiştirilecek olan hesapta oturum açın.

Kullanıcı isminizi değiştirin;

Denetim masasından kullanıcılar kısmına girerek hesabınızın adını yeni isim ile değiştirin.

Çalıştırı açın ve netplwiz yazın.

Burada hala kullanıcı adınızın değişmediğini görecekseniz, buda görev yöneticisinde de değişmediği anlamına geliyor.

İsmini değiştirdiğimiz kullanıcıya tıklayıp Özellikler butonuna basın.

Açılan pencerede yeni ismi kutuya girin.

Ayarların sıkıntı çıkartmaması açısından oturumu sonlandırıp tekrar açın.

İşlemler tamam bir sorun ile karşılaşmadıysanız oluşturduğunuz geçici hesabı kaldırabilir, işlemler sırasında bir aksaklık yaşadıysanız oluşturduğumuz sistem geri yükleme noktasına dönebilir sorununuzu yorum olarak belirtebilirsiniz. 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası