iphone telefon garantiden ne zaman gelir / İPhone'umuzda Apple garantisi bizi neleri kapsıyor? | İPhone haberleri

Iphone Telefon Garantiden Ne Zaman Gelir

iphone telefon garantiden ne zaman gelir

2023 yılında iPhone garantiden telefon ve pil değiştirme taktikleri, iPhone Garantiden Üst Model Telefon Alma yöntemleri ve garanti sorgulama detayları! iPhone cihazı kullanıyorsanız, Apple’ın müşterilerinin memnuniyetine ne kadar önem verdiğini bilirsiniz.

Bu kapsamda cihazınızda meydana gelebilecek her türlü olumsuz duruma karşı iPhone Teknik Servisleri’nden destek alabileceğiniz gibi Apple’dan kaynaklanan hata veya hatalardan dolayı cihazlarınızı anında yenisiyle değiştirebilirsiniz. Yazımızda iPhone cihazınızla ilgili birçok konuya değineceğiz ve aklınıza takılan sorulara detaylı anlatımlarla cevap vereceğiz. O halde başlayalım:

iPhone Garanti Sorgulama ve Garanti Süresi Öğrenme

iPhone cihazınıza ait garanti belgesine erişiminiz kalmadığında ve cihazınızın garanti süresini öğrenmek istediğinizde Apple Resmi Web Sitesi’ni kullanarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Web sitesini ziyaret etmeden önce cihazınıza ait seri numarasını bulmalısınız; garanti sorgulamaları sadece seri numara üzerinden sorgulanmaktadır. iPhone cihazınızın seri ve model numarasına ulaşmak için:

  • Cihazınızın “Ayarlar” bölümüne gidin.
  • Ardından “Genel” kısmına tıklayın ve buradan “Hakkında” kısmına gelin.
  • Karşınıza çıkan bilgilendirme metni içerisinde seri numaranızı göreceksiniz.

Seri numaranızı aldıktan sonra iPhone Garanti Sorgulama işlemi için:

  • Apple Resmi Web Sitesi’ni ziyaret edin.
  • Arama çubuğuna “Garanti Sorgulama” yazarak aratın.
  • Karşınıza çıkan ekran bulunan boşluğu seri numaranızı girin ve “Devam” butonuna tıklayarak cihazınızın garanti süresini öğrenin.

iPhone Garantiden Telefon Değişimi Taktikleri Nelerdir?

iPhone cihazınızda belirli teknik sorunlar meydana geldiğinde rahatlıkla telefon değişimi talebinde bulunabilirsiniz. Kullanıcı tarafından bir hasarın söz konusu olmadığı durumlarda Apple cihaz değişimlerini ücretsiz bir şekilde onaylamaktadır. Eğer iPhone cihazınızda şu tip sorunlar meydana geldiyse, teknik serviste size verilen forma mutlaka bu taktiksel bilgileri girin:

  • Ses açma-kapama veya güç tuşunda bir sorun varsa Apple değişimi onaylamaktadır. Bu tip arızaların dışında bir arıza olsa bile öncelikle bu tip arızaları yazmanız gerekir.
  • Konuşma esnasında sesinizin karşı tarafa gitmemesi veya sesin gelmemesi gibi durumlarda da değişim onaylanmaktadır.
  • Ayrıca, titreşim, Wi-Fi Bağlantı sorunu, Facetime gibi sorunlarda da Apple tarafından cihaz değişimi gerçekleştirilmektedir.

iPhone garantiden telefon değişikliği yapabilmeniz için yukarıda sıralanan maddelerden biri için mağduriyet yaşamanız gerekir. Birden çok sorunlarınız varsa, öncelikli olan bu maddelere yer vermeyi ihmal etmeyin.

iPhone Garantiden Cihaz Değişimi

iPhone Garantiden Pil Değiştirme Taktikleri Nelerdir?

iPhone cihazınıza ait bataryaların bir kullanım ömürleri vardır ve ömürleri dolan pillerden verim alamazsınız. Bu gibi olumsuz durumla karşılaştığınızda size sunulan 24 aylık garanti süresi dolmadan telefonunuzu garantiye göndermeniz ve pil ile ilgili sorunlar yaşadığınızı ilgili forma girmelisiniz. iPhone pil sağlığınızın %70 ve altında olduğu durumlar için iPhone Teknik Servisi size bu konuda yardımcı olacaktır. iPhone cihazınızın pil sağlığını görüntülemek için:

  • Cihazınızdan “Ayarlar” bölümüne ilerleyin.
  • Ekranda parmağınızı kaydırarak aşağı inin ve “Pil” butonuna tıklayın.
  • Ardından ekranda gördüğünüz “Pil Sağlığı” seçeneğine tıklayın ve “Maksimum Kapasite” yazan bölümü görüntüleyin.

Cihazınızı hemen servise gönderme imkânınız yoksa “İyileştirilmiş Pil Şarjı” sekmesini aktif hale getirerek bir süre daha pilinizi optimize şekilde kullanabilirsiniz.

iPhone Garantiden Üst Model Telefon Alma Taktikleri Nelerdir?

Apple, mevcut telefonunuzun teknik sebeplerden dolayı bozulması ve elinizdeki telefonun üretiminin durması sonucu size üst model telefon verebilir. Bunu yanı sıra cep telefonunuzu 3 kez garantiye göndermeniz ve yeni iPhone almanıza rağmen aynı sorunla tekrar karşılaşmanız durumunda üst model telefon vermektedir. iPhone garantiden üst model telefon alabilmek için şunlara dikkat etmelisiniz;

  • Apple teknik servisine iPhone cep telefonunuzu garanti süresi dolmadan göndermelisiniz.
  • Garantiden kullandığınız telefon ile aynı telefon alırsanız, yalnızca aynı sorunu yaşarsanız üst model için teknik servise form doldurabilirsiniz.
  • Üst model bir telefon alabilmek için tüm bu işlemleri cihaz sahibinin yapması gerekir.

iPhone Garantiye Nasıl Gönderilir?

iPhone cihazlarınızda sorunlar meydana gelmeye başladığında, cihazınızı birçok yolla teknik servise gönderebilirsiniz. Bu yöntemlerden en bilinenleri ve en basit olanları şunlardır:

  • iPhone cihazınızı satın aldığınız yere belgelerinizle giderek teknik servise gönderilmesi konusunda talep oluşturabilirsiniz.
  • Telefon satan mağazalar, sattıkları tüm telefon modellerinin teknik servisleriyle irtibat halindedir.
  • iPhone cihazınızı kendiniz de Apple Teknik Servis şubelerine götürebilir ve teslim edebilirsiniz.
  • Size en yakın Apple Teknik Servis için Google Map üzerinden arama yapabilirsiniz.

Teknik servise gönderilen veya bıraktığınız cihazınız için mutlaka belgenizi alın. Teknik serviste meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı bu belge önem taşımaktadır.

iPhone Telefon Garantiden Kaç Güne Gelir?

iPhone telefon cihazınızı garantiye nereden verdiğinizi bağlı olarak bu süre değişmektedir ancak en geç 15 gün içerisinde teslim edilmektedir. iPhone cihazlarınızı teslim ettiğiniz yere göre sürenin değişme nedeni şudur:

  • Eğer telefonunuzu aldığınız bayiye verirseniz, bayi telefonunuzu teknik servise 2-3 gün içerisinde gönderecektir.
  • Ancak siz direkt olarak teknik servise gider bırakırsanız, bu 2-3 günlük kaybın önüne geçebilirsiniz.

iPhone Adaptör Garantiye Girer Mi?

Apple’dan aldığınız cihazların garantiden değişime veya ücretsiz onarıma alınması için karşılaştığınız sorunun teknik bir sorun olması gerekir. Eğer iPhone şarj adaptörünüz kullanıcıya bağlı olarak bir hasar aldıysa, garanti kapsamına dâhil edilmez. Ancak birdenbire enerji kaybı oluşması veya hiç şarj etmemesi gibi durumlarda garanti kapsamında değişim yapabilirsiniz.

iPhone Hoparlör Garantiye Girer Mi?

iPhone cihazınızın hoparlöründe nasıl bir sorun olduğuna bağlı olarak garanti durumu değişiklik göstermektedir. Sizden veya çevrenizdeki birinden kaynaklı hoparlör hasarı oluştuysa, garanti kapsamında değerlendirilmeyecektir. Ancak, sesinizin karşı tarafa gitmemesi veya karşı tarafın sesini alamama durumlarında cihaz değişikliği bile gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone Ana Ekran Tuşu Garantiye Girer Mi?

iPhone cihazınızın ana ekran tuşunda meydana gelen çalışmama durumu, direkt olarak cihaz değişimine girmektedir. Ürünü satın aldığınız yerden veya teknik servis aracılığıyla cihaz değişimi talebinde bulunabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise:

  • Ana ekran tuşunuzun hasar almamış olmasıdır.
  • Eğer ana ekran tuşunuzda bir hasar söz konusu ise garanti kapsamına dâhil edilmemektedir.

iPhone Arka Kamera Garanti Kapsamına Girer Mi?

iPhone cihazınızın arka kamerasında buğulanma, renk değişimi veya açılmama gibi sorunlarla karşılaşıyorsanız, iPhone garanti kapsamında Apple Teknik Servisi’ne gönderebilir; ücretsiz olarak arka kamerayı değiştirebilir veya değişmiyorsa yeni bir iPhone cihazı alabilirsiniz.

Ancak arka kameranızdaki problem kullanıcı kaynaklı ise garanti kapsamına girmemektedir. Yine de Apple Teknik Servisi’ne cihazınızı gönderebilir ve belirli bir ücret karşılığında yaptırabilirsiniz. Garanti kapsamına girmeyen durumlardan bazıları:

  • Düşme veya çarpmaya bağlı çatlama ya da kırılma
  • iPhone cihazına atılan yazılımlar nedeniyle driverlarda oluşan hatalar

iPhone Kulaklık Değişimi Garanti Kapsamına Girer Mi?

iPhone garanti kapsamını hem cep telefonu hem de aksesuarları için sunmaktadır. iPhone cihazınızdan kaynaklı teknik sorunlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerinizi Apple ücretsiz olarak karşılamaktadır. Bu kapsamda iPhone kulaklıkları da garanti kapsamına girmektedir. Garanti kapsamına girmeyen durumlara göz atarak, garantiye gönderip gönderemeyeceğinizi değerlendirebilirsiniz:

  • Suya bağlı olarak oluşan sorunlar
  • Kullanıcı kaynaklı kablo üzerinde oluşan sıyrıklar veya kopmalar
  • Teknik servis dışında içi açılmış kulaklıklar
  • Temizleme esnasında oluşan kulaklık hoparlörü hasarları

iPhone Açılırsa Garantiden Çıkar Mı?

iPhone cihazlarınızla ilgili bir sorunla karşılaştığınızda, mevcut sorununuzu Apple Teknik Servisleri çözmelidir. Aksi durumda, cihaz garanti kapsamından çıkarılır ve cihazınızı yaptırmak için ücret ödemek durumunda kalırsınız.

Ancak 24 aylık garanti süresini dolduran cihazlarınız için bu şart gerekli değildir çünkü hali hazırda garantisi bittiği için açıp açmamak garanti kapsamında bir değişikliğe neden olmayacaktır.

iPhone Garantiye Yollarken Fatura Gerekir Mi?

iPhone cihazlarınızı garantiye göndermek istediğinizde bir takım bilgileri yetkili servis ile paylaşmanız gerekir. Ancak bu noktada fatura şart değildir. Fatura yerine geçen ve cihazınızın kimliği olan “Seri Numarası” bilgisini paylaşmanız yeterlidir. Cihazınızın seri numarasını bulmak için:

  • Telefonunuzdan “Ayarlar>Genel>Hakkında” adımlarını takip edebilir ve seri numaranıza ulaşabilirsiniz.

Hem cep telefonunuza hem de faturanıza erişiminiz yoksa Apple Teknik Servisi’ni arayarak seri numaranızı öğrenebilirsiniz.

iPhone Garanti Kapsamında Ücret Alınır Mı?

iPhone, teknik sorunlardan doğan mağduriyetinizi gidermek için sizden ücret talep etmemektedir. Ancak burada tek şart sorunun teknik nedenlerden dolayı kaynaklanması yani kullanıcı nedenli meydana gelen sorunlar ve onarımları için Apple Teknik Servisi’ne ücret ödemeniz gerekir. iPhone’unuzu garanti kapsamından çıkaran bazı durumlar:

  • Düşme sonucu ekranda oluşan kırılmalar
  • Şarj kablolarında sıyrılma ya da kopma durumları
  • Şarj soketinin zorlama nedeniyle hasar görmesi
  • Teknik servis dışında cihazın içinin açılması

iPhone Garantiye Gidince Fotoğraflar Silinir Mi?

iPhone cihazınızın garantiye gitme nedenine bağlı olarak değişiklik gösteren fotoğraflar konusu, genellikle bir kayıp olmadan atlatılmaktadır. Örneğin, cihazınız şarj soketinde oluşan bir sorundan dolayı garantiye gittiyse, telefonunuza format atılması gerekmediğinden fotoğraflarınız silinmeyecektir.

Ancak, sistemsel bir durumdan kaynaklanan sorunların giderilmesi için format işleminin yapılması gerekir. Bu durumda da iPhone cihazınıza format atılacağından fotoğraflarınız silinecektir. Fotoğraflarınızı veya önemli belgelerinizi iCloud içerisinde saklamanızı tavsiye ederiz.

iPhone Garantiye Gönderme Adresini Nereden Bulabilirim?

iPhone cihazınız için garantiye göndereceğiniz yeri veya teknik servisin numarasını bilmiyorsanız, Apple Destek Web Sitesi’ni ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. “Bir Yetkili Servis Sağlayıcı Bulun” başlığı altında sizi yönlendirmelerle teknik servisin bilgilerine ulaştıran bölüme gitmek için:

  • Apple Resmi Web Sitesi’ne gittikten sonra arama çubuğuna “Apple Onarım” yazın ve aratın.
  • Açılan ekranda yer alan Servis Sağlayıcı kısmına girerek bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • Ayrıca iPhone müşteri hizmetlerine direk bağlanma konumuzdan apple yetkili servis temsilciliklerile hızlıca iletişim geçebilirsiniz.

Garantinizle veya AppleCare planınızla ilgili bilgileri bulma

Aygıtınızın garanti kapsamında olup olmadığını kontrol edin ve kapsamınıza hangi onarımların ve destek hizmetlerinin dahil olduğunu öğrenin. Veya sözleşme numaranızı, satın alma belgenizi ve sona erme tarihini bulun.

Kapsamınıza nelerin dahil olduğunu öğrenme

  1. mysupport.apple.com adresine gidin.
  2. Apple Kimliğinizle giriş yapın.
  3. Aygıtınızı seçin. Donanım onarımları ve teknik destek de dahil olmak üzere uygun olduğunuz destek hizmetleriyle ilgili ayrıntıları görebilirsiniz.

Garanti kapsamı ayrıntılarını iPhone veya iPad'inizdeki Ayarlar bölümünde de görebilirsiniz. Şu şekilde gerçekleşir:

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Genel'e ve ardından Hakkında'ya dokunun.
  3. Kapsam'a dokunun. Ardından, daha fazla bilgi için aygıtınıza dokunun.

Kapsamınızın süresinin ne zaman dolacağını kontrol etme

  1. mysupport.apple.com adresine gidin.
  2. Apple Kimliğinizle giriş yapın.
  3. Aygıtınızı seçin. Kapsamınızla ilgili diğer ayrıntılarla birlikte sona erme tarihi de listelenir.

Yayın Tarihi: 

View Warranty version

TÜKETİCİ KANUNU

Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi, isteğe bağlı üretici garantisidir. Uygun olmayan mallar da dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, Türk tüketici kanunlarında sağlanan haklardan bağımsız haklar sunar.

Bu itibarla, Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi faydaları, Türk tüketici kanunu ile sağlanan hakların yerine geçmez ancak bunlara ek olarak sağlanır.

Bir ürün kusurlu ise tüketiciler, özellikle 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu kanun uyarınca düzenlenmiş Garanti Belgelerine İlişkin Yönetmelik'te yer alan haklardan faydalanabilirler.

Tüketiciler, Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi veya tüketici kanunundan kaynaklanan hakları gereği hizmet talep etmeyi tercih etme hakkına sahiptir.

Önemli: Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi hüküm ve şartları, tüketici kanunu talepleri için geçerli olmayacaktır.

Tüketici kanunundan kaynaklanan haklarınız konusunda daha fazla bilgi için, yerel tüketici kuruluşlarınızla irtibata geçin.

BU GARANTİ NEYİ KAPSAR?

Büyükdere Caddesi, No: 199, Levent 199, Kat: 22 ve 23, 34394 Şişli, Mecidiyeköy, İstanbul, Türkiye adresinde mukim Apple Teknoloji ve Satış Limited Şirketi (veya hukuki halefi); ("Apple") orijinal ambalajındaki Apple markalı donanım ürünü ve Apple markalı aksesuarları ("Apple Ürünü") için Apple tarafından yayımlanan kullanıcı kılavuzlarına, teknik özelliklere ve diğer Apple Ürünü kılavuzlarına uygun olarak normal koşullarda kullanılmaları durumunda, son kullanıcı tarafından Türkiye'deki perakende satış noktasından satın alınma tarihlerinden itibaren İKİ (2) YIL süreyle malzeme ve işçilik hatalarına karşı ("Garanti Süresi") sağlar.

Lütfen dikkat: Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi kapsamında gerçekleşen tüm taleplerde bu garanti belgesinin koşulları belirleyici olacaktır.

BU GARANTİ NEYİ KAPSAMAZ?

Bu garanti, Apple donanımı ile birlikte paketlenmiş veya satılmış olsa dahi, Apple markalı olmayan donanım ürünleri ve yazılım için geçerli değildir.

Apple markalı olmayan ürünler, tüketici kanunlarına ek faydalar sağlayan üretici garantisinden yararlanabilir. Lütfen ayrıntılar için ürün kutusuna ve belgelerine bakın.

Yazılımın kullanımı ile ilgili haklarınızın ayrıntıları için yazılım ile birlikte gelen lisans sözleşmesine bakın.

Apple Ürününün satın alındığı ülkeden başka bir ülkede servis talep edildiğinde servis seçenekleri sınırlı olabilir. Söz konusu ülkede Apple Ürünü için servis mevcut olmaması halinde, Apple gönderim ve hizmet için ortaya çıkabilecek ek ücretleri servis sağlamadan önce size bildirecektir.

Apple ile telefonla iletişim kurarken bulunduğunuz yere bağlı olarak çağrı ücreti ödemeniz gerekebilir. Ayrıntılar için lütfen şebeke operatörünüz ile bağlantı kurun.

Bu garanti şunlar için geçerli değildir: (a) arıza malzemedeki veya işçilikteki bir kusur nedeniyle oluşmamışsa, piller ya da koruyucu kılıflar gibi zaman içinde yıpranacak şekilde tasarlanmış sarf parçaları; (b) arıza işçilikteki bir kusur nedeniyle oluşmamışsa çizikler, ezikler ve bağlantı noktalarındaki kırık plastikler de dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere dış görünüm hasarı; (c) Apple Ürününün teknik özelliklerini (Apple Ürünü özellikleri www.apple.com/trsatın alma kanıtı sağlayarak) hiçbir şekilde kanıtlayamamanız.

ÖNEMLİ SINIRLAMALAR

Apple, Apple TV için sunduğu garanti hizmetini Apple veya Apple'ın Yetkili Satıcılarının aygıtı sattığı ülkelerde sınırlayabilir.

Hücresel kapsama alanı olan iPad aygıtları ve iPhone aygıtları ile ilgili olarak garanti, Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkeleri ve İsviçre için servis kapsamı sağlar. Bölge dışında ülke seçenekleri Apple'ın kontrolü dışındaki teknik sorunlar nedeniyle sınırlı olabilir. Hücresel kapsama alanı olan iPad aygıtları ve iPhone aygıtları ile ilgili bilgi için lütfen www.apple.com/iphone/LTE/ ve www.apple.com/ipad/LTE/ adreslerine bakın.

Mevzuat gereklilikleri nedeniyle, hücresel kapsama alanı olan iPad aygıtları ve iPhone aygıtları ile ilgili olarak işbu garanti Türkiye dışında servis kapsamı sağlamamaktadır. 

İşbu garanti, iPad aygıtları ile ilgili olarak, Apple'ın kontrolü dışındaki WiFi bağlantısı farklılıkları nedeniyle Çin'de servis kapsamı sağlamamaktadır.

SORUMLULUKLARINIZ

APPLE ÜRÜNÜNÜZ YAZILIM PROGRAMLARI, VERİLER VE DİĞER BİLGİLERİ SAKLAYABİLİYORSA, İÇERİKLERİ KORUMAK İÇİN VE ÇALIŞMAYLA İLGİLİ ARIZALARA KARŞI ÖNLEM OLARAK APPLE ÜRÜNÜNÜZÜN DEPOLAMA ORTAMINDA YER ALAN BİLGİLERİN KOPYALARINI DÜZENLİ OLARAK YEDEKLEMELİSİNİZ.

Apple Ürününüzü garanti hizmeti için göndermeden önce, depolama ortamındaki içeriklerin ayrı bir yedek kopyasını almalı, tüm kişisel bilgilerinizi silmeli ve tüm güvenlik parolalarını kaldırmalısınız. Servis sırasında Apple Ürününüzün depolama ortamındaki içerikler silinebilir, yerleri değiştirilebilir ve/veya yeniden formatlanabilir.

Garanti hizmetinin ardından, Apple Ürününüz veya eskisinin yerine verilecek ürün, geçerli güncellemelere tabi olarak Apple Ürününüzü orijinal olarak satın aldığınızda yapılandırıldığı gibi iade edilecektir. Apple, Apple Ürününü sistem yazılımının daha önceki bir sürüme geri dönmesini engellemek için garanti hizmetinin bir parçası olarak sistem yazılım güncellemeleri kurabilir. Apple Ürününde kurulu üçüncü şahıs uygulamaları sistem yazılım güncellemesi neticesinde uyumlu olmayabilir veya Apple Ürünü ile çalışmayabilir. Diğer tüm yazılım programlarını, verileri ve bilgileri yeniden yüklemekten siz sorumlu olacaksınız. Diğer yazılım programları, veriler ve bilgilerin kurtarılması ve yeniden yüklenmesi, bu garanti kapsamında değildir.

Satın alınan ülke haricindeki bir ülkede hizmet talep edebilirsiniz; bu durumda yürürlükteki tüm ithalat ve ihracat kanunları ve yönetmeliklerine uyacak ve tüm gümrük vergileri, KDV ile diğer ilgili vergiler ve ücretlerden sorumlu olacaksınız; garantinin ikinci yılında hizmet almak için ürünü Türkiye'den satın aldığınıza dair bir belge gerekli olabilir.

Önemli: Kullanıcı Kılavuzu içini açmaya yönelik olarak nasıl tasarlandığını açıklamadığı sürece Apple Ürününün içini açmaya veya Apple Ürününe takılı koruyucu kapağı sökmeye çalışmayın. Apple Ürününü açmak veya koruyucu kapakları sökmek, bu garantinin kapsamına girmeyen hasarlara neden olabilir. Bu Apple Ürününe sadece Apple veya bir AASP servis vermelidir.

GARANTİ TALEBİ ALDIĞINDA APPLE NE YAPAR?

Bu garantinin süresi boyunca bir talepte bulunursanız Apple, kendi takdirine bağlı olarak:

(i) Apple Ürününü yeni parçalar kullanarak onarır veya

(ii) Apple Ürününü yeni parçalardan oluşturulmuş aynı model (veya sizin rızanızla işlev bakımından eşdeğer bir ürün) ile değiştirir veya

(iii) Doğrudan Apple'dan satın almış olduğunuz Apple Ürününün iadesine karşılık olarak satın alma bedelini geri ödeyecektir.

Bir ürün veya parça değiştirildiğinde ya da geri ödeme yapıldığında, tüm eskisinin yerine verilecek malzemeler sizin mülkiyetiniz haline gelir ve değiştirilen ya da geri ödemesi yapılan malzemeler Apple'ın mülkiyeti olur.

Bir eskisinin yerine verilecek parça veya ürün ya da onarılmış bir Apple Ürünü kalan orijinal Apple Ürünü garantisine devam eder veya değişim ya da onarımın yapıldığı tarihten itibaren doksan (90) gün boyunca garantili sayılır (hangisi sizin için daha uzun süreli bir kapsam sağlıyorsa).

Apple Ürününün satın alındığı ülkeden farklı bir ülkede talep edilen servis için Apple, ürünleri ve parçaları onarabilir ya da yerel standartlarla uyumlu benzer ürün ve parçalar ile değiştirebilir.

GARANTİ HİZMETİ NASIL ALINIR?

Garanti hizmetine başvurmadan önce lütfen aşağıdaki çevrimiçi yardım kaynaklarına erişin ve bu kaynakları inceleyin:

Uluslararası Destek Bilgileri

Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları ve Apple Satış Mağazası

Apple Destek ve Hizmeti

Apple Ücretsiz Desteği

İnternet erişiminiz yoksa veya Apple Ürünü bu kaynaklardan faydalandıktan sonra hala düzgün çalışmıyorsa, lütfen bir Apple temsilcisi veya, mevcutsa, Apple'a ait satış mağazası ("Apple Satış") veya bir AASP ile irtibat kurun. Size, Apple Ürününüzün servis gerektirip gerektirmediğini belirlemenizde yardımcı olacaklar ve servis gerekliyse sizi Apple'ın aşağıda ifade edilen garanti hizmeti seçeneklerinden hangisini sağlayacağı konusunda bilgilendireceklerdir.

Garanti hizmeti almadan önce, Apple veya temsilcileri satın alma belgesi sağlamanızı, olası sorunları tanılamaya yardımcı olmak için hazırlanmış soruları yanıtlamanızı ve aşağıda açıklandığı üzere Posta gönderisi ile servis alırken Apple Ürünlerinin paketlenmesi ve gönderimi için talimatlara uyulması gibi Apple'ın garanti hizmeti prosedürlerini uygulamanızı isteyebilir.

GARANTİ HİZMETİ SEÇENEKLERİ

Apple garanti kapsamındaki servisi şu seçeneklerden biri yoluyla sağlar:

(i) Bizzat teslimli servis. Apple, Apple Ürününüzü fiziksel teslim ile servis sunan bir Apple Satış Mağazası'na veya AASP noktasına iade etmenizi isteyebilir. Apple Ürününüz, servis göreceği Apple Onarım Servisi ("ARS") noktasına gönderilebilir. Servisin tamamlandığına dair bildirim aldıktan sonra, Apple size Apple Ürününün ARS noktalarından doğrudan bulunduğunuz yere gönderileceğini bildirmediği sürece Apple Ürününü Apple Satış veya AASP noktalarından alırsınız.

(ii) Postayla gönderme servisi. Apple, postayla hizmet sağlamayı seçerse Apple, size uygun olduğu takdirde ön ödemeli irsaliyeler, paketleme malzemesi ve Apple ürününü nasıl uygun şekilde paketleyeceğinize ve adres ekleyeceğinize dair talimatları sağlar ve böylece Apple Ürününüzü bir ARS veya AASP noktasına gönderebilirsiniz. Talimatlar size e-posta yoluyla veya paketleme malzemeleri ile basılı kopya halinde gönderilebilir. Servis tamamlandığında, ARS veya AASP noktası Apple Ürününü size geri gönderecektir. Apple Ürününü paketleme ve gönderme ile ilgili yöntemlere yönelik tüm talimatlara uyulduğu takdirde Apple bulunduğunuz yere ve yerden yapılan gönderimlerin ücretini öder.

(iii) Kendin yap (“DIY”) servisi. DIY servis gereği Apple size eskisinin yerine verilecek ürün veya ürüne ait fare veya klavye gibi hiçbir alet kullanılmadan kolaylıkla değiştirilebilir parçalar veya aksesuarlar sağlayacaktır. Not: Apple DIY servisi ile bağlantılı oluşan işçilik ücretlerinden sorumlu değildir. Değiştirme ile ilgili daha fazla desteğe ihtiyaç duymanız halinde, aşağıda sıralanan telefon numaralarından Apple ile irtibat kurun veya bir Apple Satış Mağazası'nı ya da AASP noktasını ziyaret edin. Apple, DIY servis aracılığıyla servis sağlamayı tercih ederse, aşağıdaki süreç geçerli olacaktır:

(a) Apple'ın değiştirilen ürünün, parçanın veya aksesuarın iade edilmesini istediği servis: Apple; eskisinin yerine verilecek ürünün, parçanın veya aksesuarın perakende fiyatı ve geçerli gönderim masrafları için teminat olarak bir kredi kartı onayı isteyebilir. Apple; eskisinin yerine verilecek ürünü, parçayı veya aksesuarı, varsa değiştirme talimatları ve değiştirilen ürün ya da parçanın iadesine dair gereklilikleri ile birlikte gönderecektir. Talimatlara uyarsanız, Apple, kredi kartı provizyonunu iptal edecektir; böylelikle hiçbir ürün veya parça ve gönderim için bir ücret ödemeyeceksiniz. Değiştirilen ürünü, parçayı veya aksesuarı verilen talimatlara göre iade etmezseniz veya servis edilmeye uygun olmayan değiştirilen ürün, parça veya aksesuar iade ederseniz Apple, onaylanmış tutarı kredi kartınızdan tahsil edecektir. Kredi kartınızdan provizyon alınamazsa size servis verilemeyecek ve Apple, servis için alternatif seçenekler sunacaktır.
(b) Apple'ın değiştirilen ürünün, parçanın veya aksesuarın iade edilmesini istemediği servis: Apple; eskisinin yerine verilecek ürünü, parçayı veya aksesuarı varsa kurulum hakkında talimatları ve değiştirilen ürün ya da parçanın bertaraf edilmesine dair gereklilikleri ile birlikte ücretsiz olarak gönderecektir.

SORUMLULUĞUN SINIRLANDIRILMASI

A) Sözleşmenin bütünlüğü:

Bu garanti belgesinde ifade edilmeyen tüm garantiler, koşullar ve diğer şartlar (mevzuat ya da umumi kanunlar gereğince sözlü, yazılı, açık ve/veya zımni olsun) kanunların izin verdiği en geniş kapsamda, Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi'nde hariç tutulacaktır.

Bu gibi garantiler, koşullar ve diğer şartların hariç tutulamadığı durumlarda, bunlar kanunların izin verdiği en geniş kapsamda bu Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi süresi ve Apple'ın seçimine göre, yukarıdaki "Bir garanti talebi olması halinde Apple ne yapar?" başlığı altında ifade edilen garanti hizmeti seçenekleri ile sınırlıdır.

Bazı ülkeler bu gibi garantilerin, koşulların ve/veya zımni şartların ne kadar uzun süreceği konusunda sınırlandırmalara izin vermemektedir, bu durumda yukarıda açıklanan sınırlandırma sizin için geçerli olmayabilir.

B) Veriler ile ilgili feragat:

Apple, herhangi bir Apple Ürününün bu garanti gereğince Apple Ürününde saklanan bilgi ve/veya verilerin risk altında olmadan ve/veya kaybolmadan onarılabileceğini veya değiştirilebileceğini garanti, beyan veya taahhüt etmemektedir.

C) Sorumluluğun sınırlandırılması:

i) Aşağıdaki paragraf ii) ve iii)'e tabi olmak üzere, kanunların izin verdiği azami ölçüde, Apple'ın "Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi"nden, sözleşmedeki tazminat yükümlülüğünden (ihmal dahil olmak üzere) kaynaklanan ve/veya bu garanti ile bağlantılı veya bu garantinin uygulanması veya tasarlanmış uygulaması ile bağlantılı olarak farklı şekilde ortaya çıkan toplam sorumluluğu yukarıdaki "Bir garanti talebi olması halinde Apple ne yapar?" başlığı altında ifade edilen garanti hizmeti seçenekleri hükümleri ile (masrafları kendisi tarafından karşılanmak üzere ve kendi seçimine göre) sınırlı olacaktır..

ii) Apple hiçbir koşulda aşağıdakilerden sorumlu olmayacaktır:

a. bu garanti belgesini ihlalimizden kaynaklanmamış tüm kayıplar;

b. ürünü satın almanız sırasında Apple'ın bu garanti belgesini ihlalinin makul bir biçimde öngördüğü sonuçlarından kaynaklanmayan tüm kayıp ve hasarlar veya

c. işiniz, kazanç kaybı, veri kaybı veya fırsat kaybı ile bağlantılı kayıplar.

iii) Yukarıdaki paragraf i) ve ii) hükümleri ölüm veya kişisel yaralanmayla ilgili talepler, dolandırıcılık veya yanıltıcı beyanla ilgili talepler ve/veya hukuki bir sorun olarak sınırlandırılamayacak veya hariç tutulamayacak diğer sorumluluklar için geçerli olmayacaktır.

GENEL

Hiçbir Apple satıcısı, temsilcisi veya çalışanı bu garantiyi değiştirmeye, uzatmaya veya bu garantiye ek yapmaya yetkili değildir.

Hükümlerden herhangi biri yürürlükteki kanunlarca hukuka aykırı veya uygulanamaz olarak görülürse garantiden çıkarılacak ve kalan hükümlerin hukuka uygunluğu veya uygulanabilirliği etkilenmeyecektir.

Bu garanti Türkiye'deki ülke kanunlarına tabidir ve bu kanunlar gereğince yorumlanır.

© 2017 Apple Inc. Tüm hakları saklıdır. Apple ve Apple logosu, Apple Inc. şirketinin ABD ve diğer ülkelerde tescilli ticari markalarıdır.

031017-Turkey-Universal-Warranty-v1.3

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası