pcden ss alma / Ekran görüntüleri yakalamak için Ekran Alıntısı Aracı’nı kullanma - Microsoft Desteği

Pcden Ss Alma

pcden ss alma

Microsoft Windows'da ekran görüntüsü almak için Print Screen tuşunu kullanma

Windows 11, Windows 10, Windows ve Windows 8'de Print Screen Tuşunu Kullanma

Ekranın tamamını yakalamak için:

  • Windows logosu + PrntScrn tuşlarına birlikte basın.
    Tabletlerde, Windows logosu + ses kısma düğmelerine birlikte basın. (Ekran görüntüsü, Resimler klasöründeki Ekran Görüntüleri klasörüne kaydedilir.)

Tüm etkin pencereleri yakalamak için:

Tek bir etkin pencereyi yakalamak için:

  • Yakalamak istediğiniz pencereye dokunun veya tıklayın.
    Alt + PrntScrn tuşlarına birlikte basın.

Print Screen (Yazdırma Ekranı) anahtarını kullanarak istediğiniz ekranı veya pencereyi yakalandıktan sonra ek adımlar atabilirsiniz. Yakalanan görüntüyü düzenlemek veya kaydetmek için Microsoft Paint veya Photoshop gibi bir görüntü düzenleyicisine yapıştırın. Uygun uygulamayı açın ve görüntüyü yeni bir görüntü belgesine yapıştırmak için Ctrl-V tuş kombinasyonunu kullanın.

Daha karmaşık ekran yakalamaları için Windows'da Snipping Tool'a bakın. Bu köprü bağlantı sizi Dell Technologies dışındaki bir web sitesine yönlendirir.

Windows Bilgisayarınızda Ekran Görüntüsü Almanın 4 Farklı Yolu

Ekran görüntüsü almak bilgisayar başındayken çoğu zaman ihtiyaç duyduğumuz basit bir eylem ancak tek bir yolla yapılmıyor. Klavye kısayolları, araçlar ve üçüncü parti uygulamalar derken karşımıza pek çok seçenek çıkıyor ve biz de en pratik 4 ekran görüntüsü alma yolunu sizin için derledik.

Windows + Print Screen kısayolu ile ekran resmi alma

ekran resmi al

Belki de en çok bilinen ve kullanılan ekran resmi alma yöntemi 'Windows + Print Screen' klavye kısayolunu kullanmak. Bu iki tuşa aynı anda bastıktan sonra bilgisayarınızda bulunan 'Ekran Görüntüleri' klasörüne bakarsanız, ekran görüntüsünü orada bulacaksınız.

Ekran alıntısı aracı ile ekran resmi alma

ekran resmi alma

Windows'da ekran görüntüsü almanın bir diğer yolu ise 'Ekran Alıntısı Aracı' kullanmak. Arama çubuğunda aratarak açtığınız araçta 'Yeni' seçeneğini seçip görüntüsünü almak istediğiniz alanı belirleyerek tek seferde düzenlemeye gerek kalmadan ihtiyacınız olan alanın ekran görüntüsünü alabilirsiniz.

Windows + Shift + S

ekran resmi aracı

Tıpkı 'Ekran Alıntısı Aracı'nda olduğu gibi, yalnızca belirlediğiniz bölgenin ekran görüntüsünü almanızı sağlayan bir başka yöntem de Windows + Shift + S kısayolunu kullanmak. Bu üç tuşa aynı anda bastıktan sonra ekranda dilediğiniz kısmın görüntüsünü kaydedebilirsiniz. Ancak bu şekilde aldığınız ekran resmi otomatik olarak kaydedilmeyecektir ve Paint gibi bir program açarak ‘Ctrl+V’ yaparak program üzerinden görüntüyü kaydedebilirsiniz.

Alt + Print Screen

ekran resmi alma kısayol

Açık bir pencerenin ekran görüntüsünü almak istediğinizde kullanabileceğiniz kısayollardan bir tanesi de Alt + Print Screen. Ancak bu kısayolda da görüntü otomatik olarak kaydolmuyor ve yine Paint gibi bir programa kopyalayarak kaydetmeniz gerekiyor.

Kaynak : funduszeue.info

Emoji İle Tepki Ver

Windows 10 ekran görüntüsü alma nasıl yapılır? Pek çok kullanıcı, klavyesinde "Print Screen" tuşu olmadığından ya da söz konusu tuşun çeşitli sorunlardan ötürü çalışamayacak hâle gelmesinden ötürü bu sorunun cevabını arıyor.

Eğer sizin de klavyenizdeki Print Screen tuşu çalışmıyorsa bilgisayarınızda ekran görüntüsü alabilmek için başvurabileceğiniz çok sayıda yöntem olduğunu bilmelisiniz. Bu yöntemlerden ilki, tuş kombinasyonlarını kullanmak.

İkinci yöntem, ekran alıntısı aracını açmak. Bu araç Windows 10 işletim sistemi ile gelir. Dolayısıyla onu kullanabilmek için ayrıyeten herhangi bir program indirmenize gerek yok.

Üçüncü yöntem de ekran görüntüsü alma programları kullanmak. Bu yöntem için alanında oldukça başarılı birkaç program sıraladık. Bunları aşağıdan inceleyebilir ve dilediğinizi kullanabilirsiniz.

Windows 10 Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

  • "Windows + Shift + S" kısayolunu kullanabilirsiniz.
  • Ekran Alıntısı Aracı'nı açarak ekran görüntüsü alabilirsiniz.
  • Windows 10 için ekran görüntüsü alma programı kullanabilirsiniz.

Microsoft'un Windows 10 işletim sisteminde SS almak için başvurabileceğiniz ilk yöntem ekran görüntüsü alma kısayolu. Bu yöntemi tercih edecekseniz ekran görüntüsü almak için Windows + Shift + S tuşlarına aynı anda basmanız yeterli olacak.

Bu tuşlara bastıktan sonra ekran görüntüsü ekran hafif kararacak ve üst kısımda toplamda dört tane seçenek sıralanacak. Bu seçeneklerden ilki, varsayılan olarak seçili olandır ve belirli bir alanı seçip ekran görüntüsü olarak almanızı sağlar.

İkinci seçenek, serbest çizim yaparak ekran görüntüsü almanızı sağlar. Üçüncü seçenek pencerenin tamamını alırken dördüncü seçenek ise masaüstünün tamamını ekran görüntüsü olarak kaydetmenizi sağlar.

İkinci yöntemde de Windows'un arama özelliğini kullanarak arama kutusuna "Ekran Alıntısı Aracı" yazıyoruz. Açılan pencerede "Mod" kısmından dilediğimiz kesme biçimini seçip "Yeni" seçeneğine basıyoruz. Sizin de gördüğünüz üzere bu yöntemin uygulanışı ilk yöntemle aynıdır.

Üçüncü yöntem, Windows 10 için ekran görüntüsü alma programı kullanmak. Size program seçimi konusunda yardımcı olmak için en iyi Windows 10 ekran görüntüsü alma programları listesi hazırladık. Bunlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Windows 10 Ekran Görüntüsü Alma Programları Neler?

  • LightShot
  • Icecream Screen Recorder
  • Greenshot
  • ShareX
  • PicPick
  • Snagit
  • Screenpresso
  • TinyTake
  • ScreenRec
  • Gyazo

Yukarıda ekran görüntüsü alabilmenize imkân tanıyan programlar yer alıyor. Bu programların detaylarına aşağıdan erişebilirsiniz.

LightShot

LightShot, Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda kullanabileceğiniz en popüler ekran görüntüsü alma programlarından bir tanesidir. Programı indirdikten ve kurulumunu tamamladıktan sonra yapmanız gereken tek şey 'Print Screen' butonuna basmak olacak. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde ekran görüntüsü alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken program, çok kolay bir kullanıma sahip. Bu, kullanıcıların herhangi bir zorluk yaşamadan söz konusu işlemi gerçekleştirebilmesine imkân tanır. Programı bilgisayarınıza indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Icecream Screen Recorder

Icecream Screen Recorder hem ekran kaydı hem de ekran görüntüsü alabilmenize olanak sunan programlardan birisi olarak öne çıkıyor. Windows 10 kullanıcılarının sıkça tercih ettiği bu programda çeşitli geliştirilmiş araçlar da kullanıcılara sunuluyor. Bu, kullanıcı deneyiminin önemli ölçüde artmasına olanak tanıyor.

Greenshot

Açık kaynak kodlu bir uygulama olan Greenshot, tıpkı LightShot gibi ekran görüntüsü almak için kullanabileceğiniz bir program. Ayrıca aldığınız ekran görüntülerini kaydetmeden önce uygulama içerisindeki araçlarla düzenleyebiliyor ve daha sonrasında kaydedebiliyorsunuz.

Pek çok dili destekleyen Greenshot’ı kurulum sırasında Türkçe dil seçeneğini seçerek programı Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Çeşitli özelliklere sahip olan programın kullanımı da çok basit.

ShareX

Yine 'Print Screen' butonu ile çalışan bir diğer uygulama da ShareX olarak öne çıkıyor. Yine açık kaynak kodlu bu uygulama sadece ekran görüntüsü değil, ekran kaydı almanıza da olanak sunuyor. Ayrıca bu uygulamada pek çok özel işlevin yer aldığını da söylemek gerekiyor. Başarılı arayüze sahip olan programı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

PicPick

Listemizin beşinci sırasında PicPick yer alıyor. Alınan görüntüleri boyutlandırmak, kırpmak ve zenginleştirmek adına pek çok aracı bünyesinde barındıran bu uygulama, aldığınız ekran görüntülerini çeşitli sosyal medya platformlarına tek tıkla aktarabilmenizi de sağlıyor.

Snagit

Zengin özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplayan Snagit üzerinden çok kolay ve hızlı bir şekilde ekran görüntüsü alabilirsiniz. Programda düzenleme araçları da mevcut. Bu sayede ekran görüntüleri üzerinde çeşitli düzenleme işlemleri yapabilmeniz mümkün.

Başarılı arayüzü sayesinde kolay bir kullanım sunan programda ekran kaydedicisi de yer alıyor. Bu araç sayesinde ekranınızı kaydedebilirsiniz. Programda bulunan etiketleme özelliği ile görseller üzerine hazır etiketler, tarih ve saatler ekleyebilirsiniz. Böylece isim, etiket, tarih ve saat gibi kriterler ile arama gerçekleştirebilirsiniz. Bu, zamandan tasarruf edilmesini sağlar.

Screenpresso

Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Screenpresso, kullanıcıların pratik bir şekilde ekran görüntüsü alabilmesine olanak tanıyor. İster ekranın tamamını ister sadece belirli bir alanı isterseniz bir pencerenin ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Başarılı yazılımda düzenleme araçları da mevcut.

Programda ekran kaydedicisi de yer alıyor. Bu özellik sayesinde ekranınızı HD ya da diğer kalitelerde kaydedebilirsiniz. Böylece ekranı kaydetmek için ekstra bir program indirip kurmanıza gerek kalmaz.

TinyTake

Windows ve Mac üzerinden kullanılabilen TinyTake sayesinde pratik bir şekilde ekran görüntüsü alabilir ve aldığınız görüntüleri paylaşabilirsiniz. İster bir bölgeyi ister pencereyi isterseniz tüm ekranın görüntüsünü elde edebilirsiniz. Programda çeşitli işlemleri gerçekleştirmek için birtakım kısayollar bulunuyor.

ScreenRec

ScreenRec Windows, Mac ve Linux üzerinden kullanılabilen başarılı bir hizmettir. Ekran görüntüsü alma işlemini olabildiğince kolay hâle getiren program, alınan ekran görüntüsünün hızlı bir şekilde paylaşılabilmesine de olanak tanıyor.

Gyazo

Başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Gyazo isimli program sayesinde istediğiniz bir alanın ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Kısayol desteği sayesinde pratik bir kullanım sunan program, paylaşma özelliğini de içeriyor.

Bu yazıda Windows 10 ekran görüntüsü alma nasıl yapılrı sorsuunu yanıtladık. Peki, siz bu listede yer alan yöntemler ve uygulamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Ayrıca mevcut Görev Yöneticisi hizmetinden memnun değilseniz Görev Yöneticisi alternatifleri listesine de göz atabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası