word tabloyu ikiye ayırma / Word sayfayı ikiye bölme işlemi nasıl yapılır? - CHIP Online

Word Tabloyu Ikiye Ayırma

word tabloyu ikiye ayırma

Tarayıcınız video desteklemiyor.

İpucu: Video sizin dilinizde değil mi? Kapalı Açıklamalı AltyazıKapalı açıklamalı alt yazılar düğmesi seçeneğini kullanmayı deneyin.

Deneyin!

Verilerinizin iki tabloya ayrılmasını istiyorsanız tabloları bölün.

  1. Yeni tabloda ilk satır olmasını istediğiniz satırdaki bir hücreyi seçin.

  2. Tablo Araçları Düzen > Tabloyu Böl’ü seçin.

    Not: Yeni tablo birden çok satır içeriyorsa bu tablo da bölünebilir.

  3. Tablonuzun biçimini veya stilini ayarlamak istiyorsanız Tablo Araçları Tasarım sekmesini seçip istediğiniz stili belirleyin.

Daha fazlasını mı istiyorsunuz?

Tablo bölme

Word eğitimi

Excel eğitimi

PowerPoint eğitimi

Outlook eğitimi

Microsoft Word'de Tablo ve Hücreleri Birleştirme ve Bölme

Tablolarınızı daha ilginç ve paylaşmaya çalıştığınız veriler için daha uygun hale getirmek için Microsoft Word'deki hücreleri kolayca birleştirebilir ve bölebilirsiniz. İki veya daha fazla hücreyi birleştirdiğinizde, onları bir hücrede bir araya getiriyorsunuz. Bir hücreyi böldüğünüzde, onu bir hücreden çoklu hücrelere bölersiniz.

Tabloları, bireysel hücre düzeyinde ve aynı zamanda daha geniş, masa çapında seviyede birleştirebilir ve bölebilirsiniz. Bu yazıda, Word'deki tablo hücrelerini ve tablolarını nasıl birleştireceğinizi ve böldüğünüzü göstereceğim.

Word Tablosunda Hücreleri Birleştirme

Tablodaki hücreleri birleştirmek, aynı boyuttaki iki veya daha fazla bitişik hücreyi bir daha büyük hücrede birleştirir.

İlk önce, birleştirmek istediğiniz hücreleri seçin. Bir satır veya sütunda bitişik hücreler olabilirler.

Veya birden fazla satıra yayılan bitişik hücreler olabilirler ve sütunlar.

Hücrelerinizi seçtikten sonra, seçilen hücrelerin herhangi birine sağ tıklayın ve ardından içerik menüsünden “Hücreleri Birleştir” komutunu seçin..

Word'ün menülerini kullanmayı tercih ediyorsanız, Tablo Araçları “Düzen” sekmesine gidebilir ve ardından “Hücreleri Birleştir” düğmesini tıklayabilirsiniz..

Her iki durumda da, hücreleriniz şimdi birleştirildi.

Kelime Tablosunda Hücreleri Bölme

Tablo hücrelerini Word'de bölmek, birleştirilmesinden sadece biraz daha karmaşıktır. Split komutunu bir veya daha fazla hücreye ayarlanan sayıda satır ve sütun halinde kullanabilirsiniz. İşte nasıl çalışıyor.

İlk önce sadece bir hücreyi iki hücreye ayıracağımızı söyleyelim. İlk önce bölmek istediğiniz hücreyi seçin.

Ardından, seçilen hücreye sağ tıklayın ve içerik menüsünden “Hücreleri Böl” komutunu seçin. (İsterseniz, Tablo Araçları> Mizanpaj> Kelime Şeridindeki Hücreleri Böl seçeneğine de gidebilirsiniz.)

Bu Hücreleri Böl penceresini açar. Varsayılan olarak, seçilen hücreyi tam olarak istediğimiz gibi iki sütuna bölmek üzere ayarlanmıştır. Bölmeyi yapmak için devam edip "Tamam" düğmesini tıklayabilirsiniz. Hücrenizi bölmek istediğiniz satır ve sütun sayısını girin.

Ve seçtiğimiz hücre şimdi iki hücre..

Muhtemelen Bölünmüş Hücreler penceresindeki seçeneklerden tahmin ettiğiniz gibi, hücre bölüşümüyle biraz daha karmaşık hale gelebilirsiniz. Diyelim ki aşağıda gösterildiği gibi bir masamız vardı. Ve seçilen hücreleri (ikinci sütun başlığının altında gri olanları) alıp, her birini üç sütundan oluşan iki büyük sıraya dönüştürmek istiyoruz..

Tablo Araçları> Mizanpaj> Hücreleri Böl seçeneğine giderdik (birden çok hücre seçtiğinizde Hücreleri Böl komutunun çoğu kez bağlam menüsünde görünmez, Şerit düğmesini kullanmak daha kolaydır). Hücreleri Böl penceresinde, üç sütun ve iki satır seçerdik. Ayrıca bölünmeden önce bu hücrelerin birleştirilmesini istiyoruz, bu nedenle seçeneğin seçili olduğundan emin olun.

“Tamam” a bastığımızda masa beklediğiniz gibi çıkıyor.

Ve açıkçası, bu sadece hızlı bir bakış. Masa düzeninizle istediğiniz kadar karmaşık hale gelebilirsiniz.

Word'de bir tablo bölme

Bir tablonun tamamını Word'de bölebilirsiniz. Bu, uzun tabloları iki ayrı tabloya bölmek için yararlı olabilir - çoğunlukla çok sayfalı tabloların bazen neden olabileceği formatlama sorunlarıyla başa çıkma umuduyla.

Öncelikle, ekleme noktanızı tablonuzun bölünmesini istediğiniz hücreye yerleştirmek için tıklayın. Ekleme noktasını içeren hücre, ikinci tablonun en üst satırı olacak.

Tablo Araçları> Mizanpaj'a git ve ardından "Tabloyu Böl" düğmesini tıkla.

Masanız şimdi iki tabloya bölünüyor.

Word'de bir tablo nasıl birleştirilir

Beklediğiniz gibi, tabloları da birleştirebilirsiniz. Ancak bunun için menüde bir düğme yok. Sürükleyip bırakarak yapmanız gerekir..

İşaretçinizi, tablonun tutacağı (artı işareti) sol üst köşesinde görünene kadar birleştirmek istediğiniz tablonun üzerine getirin. Bu tutamacı kullanarak tabloya tıklayıp sürükleyebilirsiniz.

Tabloyu, üst satırında birleştirdiğiniz tablonun alt satırına hizalanana kadar sürükleyin..

Fare düğmesini serbest bıraktığınızda, Word iki tabloyu birleştirir..

Artık Microsoft Word'de tabloları ve tablo hücrelerini kolayca birleştirmeyi ve bölmeyi biliyorsunuz. Tabii ki, herhangi bir diğer Word özelliğinde olduğu gibi, bu da biraz çalmayı gerektirir. Özellikle karmaşık birleştirme ve bölmeler yapıyorsanız (veya uzun tabloları birleştiriyorsanız), biçimlendirme bazen biraz garipleşebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası