kedilerin kıl dökmesi / Kedilerde Tüy Dökülmelerine 6 Çözüm Önerisi - Yemek Tarifleri | Güzellik Bakım | Sağlık ve Yaşam

Kedilerin Kıl Dökmesi

kedilerin kıl dökmesi

Kedi Tıraşı ve Tüy Kesimi!" width="1200" height="675" src="https://www.youtube.com/embed/DnR5FMcWbqE?start=4&feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Hastalık belirtisi de olan kedi tüy dökme sorunu mutlaka veteriner hekimlere başvurularak yapılması gereken işlemler arasında gerçekleşmektedir. Fakat genel olarak kedilerde tüy dökme mevsimi ilkbahar ve sonbahar ayları olmaktadır. Gelecek olan hava şartlarına derilerini ve tüylerini ayarlayan kediler sıcak veya soğuk havaya karşı yeni tüy çıkarırlar. Bu durumlarda oluşan tüy dökme sorunu da aslında oldukça normal bir durumdur. Sadece bu dönemlerde yaşanan temizlik ve sağlık sorunun aşmak için kedi tüy kusması yaşanmaması için traş işlemlerini gerçekleştirmek gerekir. Hem dostunuzun sağlığı hem de sizin sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Kedi Tüyü İnsana Zarar Verir Mi?

Kedi tüyü zararlı mı tarzında sorular hayvan severlerin en çok merak ettiği sorunlardan birisi olmaktadır. Kedilerin belirli nedenlere bağlı yaşadıkları tüy dökme sorunu ortadan kaldırmak için yapılması gereken her şeyi yapmak gerekir. Ev ortamında beslediğimiz canlıların döktüğü tüyleri hem bizleri hem de dostlarımızı etkilemektedir. Kedi tüy temizleme işlemleri oldukça kötü bir sonuç alınır. Kedi tüy yutmak hem bizlere hem de iç organlarımıza zarar veren bir durumdur.

Bu durumda kedi tüy tarağı gibi malzemeler çok etkili olmasa da dostlarınızı mutlaka taramalı ve bakımlarını yerine getirmelisiniz. İnce tüy yapısına sahip olan kedilerin tüyleri insanlara zarar verir. Tüy dökülen dönemlerde kediler kendilerini temizleyen canlılar oldukları için dökülen tüyleri de yutarlar. Bu gibi durumlarda tamamen kedi tüy kusması yaşanabilir.  Bu durumlarda mutlaka hızlı bir şekilde dostunuzun traş işlemleri pet kuaförler aracılığı ile yerine getirmeniz gerekir.

Kedi Tüy Dökmesi Nasıl Engellenir?

Kedi tüy dökmesi çözümü için ilk olarak traş işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir. Sahip olduğumuz dostlarımızın belirli nedenlerden dolayı döktükleri tüyleri derilerine ve her yere oldukça zarar veriri. Tüy dökme sorununu ortadan kaldırmak için mutlaka pet kuaförler aracılığı ile kedi tıraşı işlemlerinin yapılması gerekmektedir. İşlemler yapılırken asla anestezi ve benzeri işlemler yapılmamalıdır. Ev ortamında oluşan sorunu ortadan kaldırmak da ancak tıraş işlemleri ile gerçekleşecektir. Tüylerini derisine zarar vermeden kısaltmak onları her daim daha sağlıklı yapmaktadır. Bu nedenle dostlarımızın işlemleri için pet kuaför merkezleri tercih edebilirisiniz. Bunun ile birlikte kullanılan mama ve mama düzeni de en büyük nedenler arasında ye alır. Dostunuzun bakımlarını gerçekleştirdikten sonra mama düzeni oluşturmak ve tamamen beslenmesine dikkat etmek kedilerde tüy dökülmesini engelleyecektir.

Kedi Tüy Dökülmesi Doğal Yöntemler

Kedi tüy dökülmesi doğal yöntemler genellikle dostunuzun yeme alışkanlığını düzenlemeniz gerekir. Bu durum tamamen dostlarınızın ağlıkları açısından da oldukça önemlidir. Genellikle mama tercihi kedi tüy dökülmesi sorununu ortadan kaldıran bir etmendir. Seçilecek olan mama tamamen besin değerleri açısından yüksek olmalıdır. Bu nedenle dostunuzun bakımlarını ve yeme alışkanlığını değiştirmelisiniz.

Kedi tüy dökülmesi çözümü için kullanılacak olan her vitamin takviyesi de doğal olarak tüy dökümünü azaltamaya yarayacaktır. En çok tavsiye edilen taranma ve traş işlemleri dostunuzun kedi tüy dökülmesi sorununu ortadan kaldıran bir diğer çözüm olmaktadır.  Kedi tüy dökme aşısı da en çok merak edilen konulardan biri olmaktadır. Veteriner hekimlere danışarak dostunuzun tüy dökme sorununun nedenini bulabilir ve bunun ile birlikte özümü de kolay bir şekilde verebilirsiniz.

Profesyonel Pet Kuaför Pet Koleji’nin Resmi Youtube Kanalı ile Tanışmadınız mı biz sizleri bekliyoruz : Youtube Kanalı

Bilindiği üzere sağlıklı kediler tüy döker ve bu durum etrafta kedi tüylerinin bulunmasına neden olur. Kediler tüy değişimini sağlayabilmek adına bahar aylarında iki kez tüy dökmektedir. Tüy dökme durumunun sağlıklı kediler açısından normal olduğunu ifade edebiliriz.

Kedi tüy dökülmesi her ne kadar normal bir durum olarak bilinse de çeşitli durumlarda tüy dökülmelerinin ardından çeşitli sağlık sorunları bulunabilir. Kedi sahipleri, kedilerindeki tüy dökülmelerini önleyebilmek için çeşitli yöntemler kullanabilir.

Kedide Tüy Dökülmesi Nedir?

Daha önce de ifade edildiği üzere mevsim geçişlerinde kedilerin tüy değişimi adına tüylerin dökmesi gerekir. Bu durum, kedi sahiplerinin en çok ilgisini çeken meseleler kapsamında yer almakta ve tüy dökme nasıl önlenir sorusunun gündemde bulunmasına neden olmaktadır.

Kedide Tüy Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Kedilerin tüy dökülmesinin engellenebilmesi adına genel hatlarıyla aşağıdaki gibi sıralanabilen yöntemlerin bulunduğunu söyleyebiliriz:

Bu yöntemlerin her biri kedi tüy dökülmesinin önlenebilmesi adına önemlidir. Kedilerin sağlıklı bir şekilde yaşantılarını sürdürebilmesi noktasında da bu yöntemlerin kullanılması gerektiğini ifade etmek gerekir.

Kedinizi Düzenli Aralıklarla Sağlık Kontrolünden Geçirin

Kedilerin çeşitli sağlık sorunlarına maruz kalması onların tüy dökmelerine neden olabilir. Bu durum kedi tüy dökülmesi kapsamında kedi sahiplerinin veteriner hekimlerinden destek almasını zorunla hale getirebilir. Kedinizi düzenli aralıklarla sağlık kontrolünden geçirerek herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını öğrenebilir ve bir hastalık tespit edilmesi durumunda veteriner hekimin kediyi tedavi etmesini mümkün hale getirebilirsiniz. Erken müdahale bazı hastalıklarda olumsuz durumun meydana gelmesini engelleyebildiği için kritik öneme sahiptir.

Kedinizi Düzenli Olarak Tarayın

Kedilerin tüy dökmesinin engellenmesi adına kullanılabilecek bir diğer yöntem, kedilerin düzenli olarak taranmasıdır. Bulunulan ortama daha az tüy dökülmesi noktasında kedilerinizi düzenli bir şekilde tarayabilir ve bu sayede kedinizin çok daha konforlu bir şekilde yaşantısını sürdürmesini olanaklı hale getirebilirsiniz.

Kedinizin Yeterli Miktarda Su İçmesini Sağlayın

Kedilerin tüy dökme dönemlerinde suya ihtiyacı olabilmektedir. İhtiyaç duyulan su miktarı kadar su tüketilmemesi, kedilerin çok daha fazla tüy dökmesine neden olabilir. Kedi tüy dökülmesine karşı uygulanması gereken en önemli yöntemlerden birisi olan yeterli miktarda su tüketimi, kedilerin çok daha sağlıklı bir şekilde yaşamaları adına da önemlidir.

Yukarıdaki gibi sıralanabilen yöntemlerin her biri, kedilerin daha az tüy dökmelerini sağlamaktadır. Kedi sahiplerinin bu hususları bilmesi ve kedilerinin konforlu ve huzurlu yaşayabilmeleri için ellerinden geleni yapmaları gerekir.

Derma Hairball, kedilerde içten dışa, optimal deri ve tüy sağlığını desteklemek için tasarlanmış ve geliştirilmiş özel formüllü, çok lezzetli, çiğneme tableti formunda bir beslenme desteğidir. Ayrıca zamanda kıl yumağı oluşumunu engelleyerek gastrointestinal sistem sağlığının korunmasına yardımcı olur. Aynı anda hem deri-tüy sağlığını koruyan hem de tüy yumağı oluşumunu engelleyen çok fonksiyonlu inovatif bir üründür..

Nu Cat Multivitaminin içerdiği 25’ten fazla vitamin, mineral ve omega yağ asitleri kompozisyonuyla, dünyanın 1 numaralı multivitamini. Bağışıklığı desteklerken tüy dökümünü minimalize eder.

Kedilerde en çok karşılaşılan sorunlardan birisi olan “Kedide Tüy Yumağı” blog yazımıza göz atmak için tıklayınız…

FacebookTwitterLinkedIn

Kedilerimizin Tüy Dökmesini Engellemenin 10 Yolu

Kedim Çok Tüy Döküyor Ne Yapabilirim

Kedim Çok Tüy Döküyor Ne Yapabilirim

Evimizde yaşayan bu pofuduk çocukları çok ama çok sevsek de bazen tüyleri bizleri bile çileden çıkarmaya yetiyor değil mi? 

 

Doğru beslenmeden kastımız yaşına, ırkına, kilosuna, kısırlaştırılıp kısırlaştırılmadığına göre ayrılan mama seçeneklerinden uygun olanını seçmenizdir.

Kaliteli beslenme diye vurgularken şunu eklemeliyiz ki hem ucuz hem kaliteli bir mama yoktur. Kedilerimiz Carnivor yani etçildir. Bu çocuklar için uygun olanı da yoğunlukla et içeren mamalar verilmedir.

Bizim yiyeceklerimizde maalesef tuz, yağ ve en tehlikelisi baharatlar bulunmaktadır. Bu içeriklerin tüy dökülmesine etkisi bilimsel olarak açıklanmıştır. Bu demek değildir ki mama dışında besin vermemeliyiz. Hepsi haftada bir olmak üzere tavuk ciğeri, göğüs eti haşlaması, beyaz peynir, haşlanmış yumurta verilebilir. Tekrar uyaralım Haftada Bir! Her gün verilen azıcıklar maalesef uygun olmuyor 

Her canlı metabolizma gibi onun da taze ve temiz suya ihtiyacı vardır. Hatta imkanınız var ise evin bir kaç köşesinde su kabı bulundurun. Su kabının bitmesine karşı önlem almış oluruz.

Kedim tüy döküyor ne yapabilirim

Belki en etkili yollardan biridir. Hele ki uzun tüylü pofuduk sahipleri..  Kedinizi her gün tarayın. Her gün taramak; ölü tüyleri alır, derinin havalanmasını sağlar, deri ve tüy köklerinin kan damarlarının sağlığını artırır.

Ah yok mu o topaklar! Alsan bir türlü almasan bir türlü  Siz yine de alın. Topaklanma asla kendi kendine çözülmez. Kediniz onunla uğraştıkça daha da deriye yaklaşır. Kaşıntıyı artırır, altında mantar, uyuz gibi birçok problemi gizler. Ayrıca kediniz iyice strese girecek tüy dökülmesi giderek artacaktır.

Kedimin Tüy Topaklarını Nasıl Açarım?
Topakların birleşme yönünün tersine doğru tüyleri birbirinden ayırmaya çabalayın. Hüçbir zaman eski haline geri gelmeyecektir. Zaten amacımız da bu değil. Büyük çoğunluğunu ayırdıktan sonra deriyi net bir şekilde görebiliyorsanız topağın altından tutarak topağı küçük bir makas ile kesip alın. Dikkat edin deri ile aşırı birleşmiş ve fazla sayıda ise maalesef işin sonu tıraşta bitebilir.

Onu evde herkes seviyor değil mi? Stres de nereden çıktı? Mevzu şu: evde ki ikinci bir hayvan bulunması, küçük yaşta bir çocuk bulunması, ailede sevmediği ya da korktuğu birinin bulunması stres faktörüdür.

Mamalar bölümünde anlatılanlardaki gibi kaliteli vitamin içeriklerini yılın belli zamanlarında kullanmak tüy dökülmesinin önüne geçecektir.

Herşey tamam ama hala döküyor. Kedinizin tüy dökülmesini tetikleyici bazı hastalıkları olabilir. Bu hastalıklar ancak gerekli kan analizleri ve muayeneler sonucunda anlaşılabilir. Güvendiğiniz bir Veteriner Kliniği’ne bu şikayetler ile gittiğinizde gerekli tetkikler yapılacaktır. Ne gibi hastalıklar olabilir? Gizli yaşadığı bulaşıcı bir hastalık, şeker hastalıkları, tiroid hastalıkları, böbrek ve karaciğer hastalıkları.

Tüm parazitlerin yumurta ve larvaları ciddi bir miktarda ve tüy yolu ile bulaşır, yayılır. Bunun sonucu olarak deri ve tüylerin sağlığının bozulması dökülmeleri de artıracaktır.

Sadece tüy döküyor diye banyo ve tıraş yaptırmak sorunu 3 ay erteleyecektir. Fakat bu çocukların ömürleri 10 yıl, 20 yıl.. Her 3 ayda bir tıraş yapılamaz. Mevzuyu derinden çözmek gerek. Tıraşın gerekeceği durumlar tedavi gerektirdiğinde, ciddi topaklanmalar oluştuğundadır.

 

Yukarıda yazılı bilgiler hiçbir medikal yöntem ya da tedavi prosedürü içermemektedir. Tüy dökülmesinden şikayetçi olan hasta sahiplerimize yol gösterme amaçlı yazılmıştır. Tüm bu adımları Veteriner Hekim kontrolünde gerçekleştirmeniz sağlıklı olacaktır.

Şimdiden geçmiş olsun değişikler 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır