işten çıkış belgesi nereden alınır / İşe Giriş/İşten Ayrılış Bildirgeleri

Işten Çıkış Belgesi Nereden Alınır

işten çıkış belgesi nereden alınır

İşten çıkış bildirgesi hakkındaki tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. Sigortalı olarak çalışırken işten çıkışı verilmesi gereken çalışanların işten çıkış bildirgesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na elektronik ortamda bildirilmesi gerekmektedir. Bazı durumlarda işten ayrılma bildirgesi ile aylık prim ve hizmet belgesindeki çıkış karıştırılmakta ve işten çıkış verilmesi unutulabilmektedir.

SGK işten ayrılış bildirgesinin işçinin çıkış tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde verilmesi gerekirken aylık prim ve hizmet belgesinin takip eden ayın 23&#;üne kadar verilmesi gerekir. Dolayısıyla sigortalı işten çıkış belgesinin aylık prim ve hizmet belgesi beklenmeden en geç işten ayrılış tarihinden itibaren güne kadar verilmesi gerekmektedir.

Sgk işten ayrılış belgesi geç verildiğinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ceza uygulanabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu&#;nda her bir işten ayrılış sebebinin bir işten çıkış kodu vardır. Şimdi hem işten çıkış Sgk kodlarının ne anlama geldiğine hem de işten çıkış belgesi konusunda merak edilen tüm soruların cevaplarına;

Sigortalı işten ayrılış bildirgesi nedir ?

4a ssk kapsamında çalışanların işten çıkışının Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na bildirilmesinde kullanılan belgedir. Sözleşmeli çalışan memurlar için de bu belge verilir. Belgenin bazı istisnai durumlar haricinde elektronik ortamda verilmesi zorunludur.

İşten çıkış bildirgesinin işveren tarafından çıkış tarihinden sonra 10 gün içerisinde verilmesi gerekmektedir. Geç verilmesi ya da hiç verilmemesi durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından idari para cezası uygulanmaktadır.

İşten çıkış belgesi formu

İş çıkış belgesini elektronik ortamda Sgk işten çıkış bildirgesi uygulaması ile verebilirsiniz. Uygulamaya buradan gidebilirsiniz: ⇒sgk işten çıkış. Sosyal Güvenlik Kurumu işçi çıkış bildirgesi uygulamasından işten çıkış bildirgesini verebilmeniz için e bildirge şifresine ihtiyacınız olacak.

İşten ayrılış formu örneği

İşten ayrılış bildirgesi formunu excel olarak buradan indirebilirsiniz : ⇒ işten çıkış belgesi örneği . Boş olarak işten çıkış bildirgesi örneği aşağıda paylaşılmıştır.

işten çıkış belgesi örneği

İşten ayrılış bildirgesi geç verme cezası ne kadar uygulanır ?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Sgk çıkış bildirgesini en geç işçinin işten ayrıldığı tarihten itibaren 10&#;uncu güne kadar bildirmeniz gerekir. İşten çıkış bildirimini geç yapan işverenlere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından idari para cezası uygulanır. Sigortalı işten ayrılış  bildirgesinin;

  • Verilmediği Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tespit edilirse yani işlem re&#;sen olursa fiil tarihinde geçerli olan brüt asgari ücretin 1/10&#;u tutarında sigortalı başına ceza uygulanır.
  • Eğer işten çıkış kağıdını vermediğinizi kendiniz fark ederseniz ve işten ayrılış tarihinden itibaren en geç 1 ay içerisinde verirseniz bu durumda yine 1/10 tutarında uygulanır. Ancak cezayı tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde öderseniz 1/4&#;ünün 3/4&#;ünü ödersiniz. Eğer bir ay geçtikten sonra verirseniz sadece %25 indirim uygulanır.

Sgk işten ayrılma belgesinin geç verilmesinden dolayı uygulanan idari para cezasını size tebliğ edildiği tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde öderseniz %25 indirimli öderseniz. Yukarıda da belirttiğim üzere işyerinden çıkış belgesini verilmesi gereken tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde vermeniz halinde indirim oranı 1/4&#;ünün 3/4 ü olmakta.

Sgk işten çıkış kodları

Her bir işten ayrılış sebebinin Sgk çıkış kodu bulunmaktadır.

  • 1- işten ayrılış kodu Deneme süreli imzalanmış sözleşmenin işveren tarafından feshedilmesi
  • 2-Deneme süreli işe alınmış çalışanın kendi isteği ile sözleşmesini feshetmesi
  • 3-İstifa diğer adıyla sözleşmenin işçi tarafından feshi, işçinin kendi isteği ile ayrılması
  • 4-Sözleşmenin işveren tarafından feshi. Gerekçe bildirmeden fesih halinde kullanılan koddur.
  • 5-Süresi belli olan bir işin sona ermesi,
  • 8-Emeklilik ya da toptan ödeme gerekçesi ile çıkış,
  • 9-Malulen emekli olacak kişinin çıkışının verilmesi,
  • 10-Ölen sigortalı için bu çıkış kodu kullanılır.
  • İş kazası sonucunda ölen sigortalı için bu sgk çıkış bildirgesi kodu kullanılır.
  • Askerlik nedeni ile işten ayrılanlar için bu sgk çıkış belgesi kodu kullanılır.
  • Evlilik nedeni ile işten ayrılacak kadın işçi için bu işyeri çıkış bildirgesi kodu kullanılır.
  • Emekli olabilmek için yaş dışında prim gün sayısı ve sigortalılık süresi şartlarını sağlayanlar için bu kod kullanılır. Genelde kıdem tazminatı alabilmek için emeklilik sebebi ile işten ayrılacaklar için bu iş çıkış bildirgesi kodu kullanılır.
  • İşverenlerin toplu olarak işçi çıkarmada kullandıkları işten ayrılış belgesi kodudur.
  •  İşçinin aynı işverenin başka bir işyerine nakli halinde kullanılan sigortalı işten ayrılış bildirgesi kodudur.
  • 17-eğer işyeri kapanma gerekçesi ile işçi işten çıkartıldıysa bu işten çıkarılma bildirgesi kodu kullanılır.
  • İşin sona erme hallerinde kullanılan çıkış bildirgesi kodudur. Bu 4a işten ayrılış bildirgesi kodu genelde bina inşaatı, ihaleli işler gibi geçici olarak yapılan işlerde çalışan sigortalılar için kullanılır.
  • 19-Mevsimlik işler için bu işten ayrılma bildirimi kodu kullanılır. Bu kod sözleşmeyi askıya alma kodudur. Eğer işçi tekrar işe alınmayacaksa 4 kodu ile çıkış verilmesi gerekir.
  • Kampanya bitimlerinde bu sgk ayrılış bildirgesi kodu kullanılır. Eğer çalışan tekrar işe alınmayacaksa 04 kodu ile isten ayrilma bildirgesinin verilmesi gerekir.
  • Statü değişikliği halinde bu sgk işten çıkış bildirge kodu kullanılır.
  • Diğer nedenler olarak tanımlanan ayrılış bildirgesi kodudur. Eğer işçinin çıkarılma sebebi tanımlı sigorta işten ayrılış kodlarından birisine uymuyorsa çıkış bu kodla verilebilir.
  • 23-İşçi tarafından sözleşmenin zorunlu nedenle feshedilmesi durumunda kullanılır. İşyerindeki zorlayıcı sebepler v.s. gibi durumlarda bu sgk işten çikiş bildirgesi kodu kullanılabilir.
  • İşçinin sağlık problemlerinden dolayı isteği ile ayrılması halinde bu sgk işçi çıkış kodu kullanılır.
  • işverenin ahlak ve ya iyi niyet kurallarına aykırılığı sebebi ile işçinin işten ayrılması halinde bu sgk işten çıkış bildirimi kodu kullanılır.
  • 26-İşyerinin disiplin kurulu kararı ile çıkışına karar verilenler için bu sgk işçi çıkış bildirgesi kodu kullanılır.
  • 27-Bu işten ayrılma bildirgesi kodu işçinin tutuklanması ya da zorunlu durumlarda işçinin çıkışın verilmesi gerektiği durumlarda kullanılır.
  • 28-İşçinin sağlık problemi varsa ve bu gerekçe ile işçinin çıkışı verilecekse bu sigorta çıkış bildirgesi kodu kullanılır.
  • 29-İşçi işyerinde ahlak ve ya iyi niyet kurallarına aykırı davranışı sebebi ile işveren tarafından işveren işten çıkış bildirgesi verilecekse bu kod kullanılır.
  • 30-Vize süresinin bitiminde kullanılır. Eğer işçi tekrar işe alınmayacaksa bu işçi çikiş bildirimi kodu yerine 04 işçi işten çıkış bildirgesi kodu ile verilmesi gerekir.
  •  Borçlar Kanunu, Sendikalar Kanunu, Grev ve Lokavt Kanunu kapsamında çıkışı verilecekler için işçi işten çıkış kodu kullanılır.
  • 32 sayılı kanunun 21&#;inci maddesine istinaden özelleştirilen Kurumlar&#;dan çıkış verilecek olanlar için kullanılan işden çıkış kodudur.
  • 33-Gazetecilerin kendi isteği ile işten ayrılması halinde kullanılan sigortalı işten ayrılış kodudur.
  • 34&#; İşyerinin devredilmesi, niteliğinin değişmesi v.s. halinde bu sgk işçi çıkış kodu kullanılır.
  • 36-Olağanüstü Hal kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler ile kapatılan işyerlerinde çalışanların işyeri çıkış belgesi kodudur.

Sigortalı işten ayrılış belgesi kodları bu şekildedir. Şimdi sgk işten ayrılış bildirgesi konusunda merak edilen bazı sorular ve cevaplarına yanıt bulmaya çalışalım.

Emeklilik için işten çıkış bildirgesi nasıl verilir ?

Emeklilik gerekçesi ile işten çıkarılacak bir işçi için çıkış kodunun 8-Emeklilik ya da toptan ödeme gerekçesi ile çıkış kodu ile verilmesi gerekiyor. Eğer bu kişi çalışmaya devam ediyorsa bir sonraki güne Sosyal Güvenlik Destekleme Primine tabi çalışanlar kodu ile girişini yapmanız gerekiyor. Emeklilik için gerekli şartlar sağlanıyor olsa bile belirtildiği şekilde ve kodlarla çıkış ve giriş işlemleri yapılmazsa emekli maaşı bağlanmaz.

İşten çıkış bildirgesi aynı gün verilir mi ?

Aynı gün verilmesinde kanunen bir engel bulunmamaktadır. İşçinin işten çıktığı gün yani aynı gün elektronik ortamda çıkış bildirgesi verilebilir. Ayrıca 10 günlük süre içerisinde verilmesi halinde de idari para cezası uygulanmaz. Aynı gün işten çıkış işlemleri hakkındaki tüm detaylar için hemen sgk işten çıkış aynı gün yapılır mı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İşten çıktıktan sonra Sgk&#;ya bildirmek gerekir mi ?

Çalışanların bildirim yapmasına gerek yok. Ancak işverenin bildirim zorunluluğu da işten çıkış belgesi vermesi. Çalışanların sağlıktan yararlanma durumu işten çıkış tarihinden önceki gün sayısına göre belirlendiğinden işten çıkanların genel sağlık sigortaları ile ilgili durumu takip etmeleri gerekmektedir.

İşten çıkış görüntülemesi nasıl yapılır ?

Çıkış bildirgesi işveren ya da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından görüntülenebiir. Çalışanların işten çıkış belgesini alabilecekleri bir sistem yoktur. E devlet sistemi üzerinden de alınabilmesine imkan sağlayan bir uygulama henüz hizmete açılmamıştır.

Yabancı uyruklu işten çıkış bildirgesi nasıl verilir ?

Eğer çalışma izni ve 9 ile başlayan yabancı T.C. numarası varsa sistemden verilir. Yoksa çıkışın yukarıda verdiğimiz formla elden Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na vermeniz gerekiyor.

İşten ayrılış bildirgesi nereden alınır ?

Peki 4a işten çıkış bildirgesi nereden alınır ? İşten ayrılış bildirgesi işyerinden ya da herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezi&#;nden alınabilir. Çalışanların e devlet üzerinden ya da başka bir online platform üzerinden iş çıkış belgesi örneğini görüntüleme imkanları bulunmamakta.

İşten çıkışımın yapıldığını nasıl öğrenebilirim ?

En yakın SGM&#;den T.C. numaranız ile sorgulatarak öğrenebilirsiniz. İş çıkış belgesi e devlet sisteminde görüntülenemez. İşten çıkış tarihinizi ve işten çıkış nedeninizi öğrenmek için hemen  işten çıkış kodu öğrenme sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

4a kapsamına ait işin sonlanması nedeniyle işten ayrılış bildiriminiz

Eğer çalışan olarak SGK sistemine tanımlı telefon numaranız varsa işveren çıkışınızı verdiği anda bu işleme ilişkin bildirim cep telefonunuza mesaj olarak iletilir. Bu mesajı alıyorsanız işten ayrılış bildiriminiz işveren tarafından yapılmıştır.

10 gün geriye dönük işçi çıkışı hesaplaması nasıl yapılıyor ?

İş çıkışı hesaplanırken çalışanın işten ayrıldığı günde dahil edilir. Hafta sonları da bu hesaba dahildir. Yani 15 Mart tarihinde işten ayrılan bir çalışan için işten ayrılış bildirgesini 24 Mart tarihi 23,59&#;a kadar bildirmeniz gerekir.

İşten ayrılış bildirgesi düzeltme dilekçesi

Hatalı verilen işten ayrılış belgesi için düzeltme dilekçesinin işyerinin bağlı bulunduğu SGK&#;ya verilmesi gerekmektedir.

İşten ayrılış bildiriminiz iptal edilmiştir ne demek ?

Bazen işverenler tarafından işten çıkış bildirgelerinin yanlışlıkla verilmesi ya da başka sebeplerden iptal edilmesi gerekebilmekte. İptal durumunda ise işçiye bu durum sms ile bildirilmekte. Neden çıkış yapıldığı ve sonradan neden iptal edildiği konusunda bilgiyi işvereninizden alabilirsiniz.

İşveren işten çıkış bildirgesi vermiyor ne yapılması gerekir ?

İşyerinden ayrılmış ve fiili olarak çalışmıyor olmanıza rağmen işveren tarafından işten çıkış bildirgeniz verilmiyorsa bu durumu Sosyal Güvenlik Kurumu&#;na bir dilekçe ile bildirmeniz gerekiyor. Bu dilekçeye istinaden SGK işverenden işten ayrılış bildirgesini istemesini talep eder. Eğer işveren belirtilen sürede işlem yapmaz ya da herhangi bir cevap vermezse SGK denetmenleri tarafından denetim yapılarak işten ayrılış bildirgesinin neden verilmediği anlaşılır. Fiili çalışma olmadığı halde işveren tarafından işten ayrılışın bilerek verilmediği tespit edilirse;

  • İşten çıkış tarihi itibariyle çıkış SGK tarafından verilir.
  • İşveren hakkında idari para cezası uygulanır.

İşe Giriş Bildirgesi Nedir? SGK İşe Giriş Bildirgesi Nasıl Alınır?

İşe Giriş Bildirgesi, işverenlerin düzenlemesi gereken en önemli belgelerden biridir. Bu bildirge ile iş veren SGK’ya işe aldığı işçileri beyan etmektedir. Her işçi için ayrı ayrı beyan edilmesi gereken bu belge ile ilgili merak ettiğiniz “İşe Giriş Bildirgesi Nedir?”, “İşe Giriş Bildirgesi Nasıl Düzenlenir?”, “İşe Giriş Bildirgesi Ne Zaman Verilir?” gibi sorularınızın yanıtlarını bu yazımızda vermeye çalıştık.

İşe Giriş Bildirgesi Nedir?

İşe giriş ve işten çıkış bildirgeleri, firmaların belirli bir süre içerisinde SGK’ya bildirmek zorunda olduğu belgelerdendir. SGK işe giriş bildirgesi, bir firmanın kendi bünyesinde sigortalı olarak çalıştırmaya başladığı işçiler için Sosyal Güvenlik Kurumu’na yaptığı bildirgedir. Bu bildirgenin işe giren her işçi için ayrı ayrı yapılması gerekmektedir. Çalışanın sosyal güvencelerini sağladığından sigortalı işe giriş bildirgesi zamanında düzenlenmelidir.

İşten çıkış bildirgesi, çalışanın firmadan ayrılması ve sigortasının sona ermesi durumunda, firma tarafından SGK’ya beyan edilmesi gereken bildirgedir.  

SGK İşe Giriş Bildirgesi Nasıl Alınır?

İşe giriş bildirgesi e-Devlet üzerinden alınabilmektedir. İşe giriş bildirgesi, çalışanların e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifresiyle alınabilmektedir. E-Devlet üzerinden işe giriş bildirgesi almak için;

ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapılmalıdır, sonraki aşamada arama kısmına 4A İşe Giriş Çıkış Bidlrgesi yazdıktan sonra karışımza çıkan seçeneğe tıklanmalıdır, bu aşamadan sonra karşımıza iki seçenek çıkmaktadır. 4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi (SGK) ve 4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi Doğrulama (SGK). İhtiyacımız olan belgeyi, ilgili alana tıkladıktan sonra karşımıza çıkan alanda ''Belge Oluştur'' alanına tıklayarak elde edebilmekteyiz.

işe giriş-çıkış bildirgesi

Aynı işlemi e-Devlet sistemi üzerinden başka bir şekilde şöyle gerçekleştirebiliriz;

● E-Devlet ekranına T.C kimlik numarası ve şifreyle giriş yapılmalıdır.

● Ardından e-Hizmetler bölümü seçilmelidir.

● Burada sunulan hizmetlerden '‘4A İşe Giriş ve Çıkış Bildirgesi'’ seçilmelidir. Bu belge ilgili alandan barkodlu şekilde indirilebilir veya yazdırılabilir.

İşe Giriş Bildirgesi Ne Zaman Verilir?

Firmalar yeni işe aldıkları işçileri veya firmalarındanayrılan işçileri belirli bir süre içinde işe giriş çıkış bildirgesi ileSGK’ya bildirmek zorundadır. Uygun süre içerisinde SGK’ya bildiri yapmayanfirmalar, cezalar ile karşılaşabilmektedir.

İşe giriş bildirgesi, çalışanın firmada sigortasının başlayacağı günden en geç bir gün öncesine kadar SGK’ya iletilmelidir. Yukarıda da belirtiğimiz gibi, işe giriş bildirgesi her çalışan için ayrı ayrı düzenlenmelidir, çalışanın part-time çalışması veya deneme süresine tabi olması bu durumu değiştirmez. Örneğin, bir firma part-time çalışmak isteyen bir öğrenciyi işe aldıysa, bunu işe giriş bildirgesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirmelidir.

SGK işten çıkış bildirgesi ise 10 gün içinde düzenlenmeli ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na gönderilmelidir.

İşe Giriş Bildirgesi Geç Verme Cezası

İşverenler, belirtilen süre içerisinde kendi bünyelerindesigortalı olarak işe başlayan işçileri Sosyal Güvenlik Kurumu’na SGK işegiriş ve çıkış bildirgesi ile bildirmezlerse, sayılı kanun kapsamında cezalandırılabilirler.

  • Eğer işveren, sigortalı olarak işe aldığı işçileri, yasal süreyi aştıktan sonra kendisi bildirirse, her işçi için birasgari ücret kadar,
  • Eğer işverenin işe giriş bildirgesi düzenlemediği Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan denetimlerde tespitedilirse veya ihbar sonucu ortaya çıkarsa iki asgari ücret kadar,
  • Eğer işverenin bir yıl içinde iki işe girişbildirgesi düzenlemediği tespit edilirse asgari ücretin 5 katı kadar ceza kesilmektedir.

e-SGK İşe Giriş Bildirgesi Nasıl Doldurulur?

Sigortalı işe giriş ve çıkış bildirgesi düzenleme işlemleri, internet üzerinden rahatlıkla yapılabilmekte. Bunun için;

  • e-Bildirge Kullanıcı Girişi  adresini açın ve sisteme giriş yapın.
  • Açılan ekrandan “Sigortalı İşe GirişBildirgesi” seçeneğini seçin.
  • İşe girecek olan kişinin uyruğunu seçin vekimlik numarasını yazın. Ardından “Sorgula” tuşuna basın.
  • İşe giriş tarihi kısmını doldurun.
  • Çalışanın sigorta kolunu seçin. Sigorta kolunuseçerken çalışana uygun kolun seçmeye dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin eğer çalışan emekli maaşı alıyorsa, maaşın kesilmemesi için 8 numaralı sosyalgüvenlik destek primi seçilmelidir.
  • Çalışanın yarı zamanlı mı yoksa tam zamanlı mıçalışacağının ilgili bölümde belirtilmesi gerekir. Eğer çalışan yarı zamanlı çalışacaksa, bir ay içinde kaç gün çalışacağı belirtilmelidir.
  • Firmanın iş kolunu, sigortalı meslek adını vesigortalının görev kodunu seçin ve ileri tuşuna basın.
  • Çıkan ekrandaki bilgileri kontrol edip, tümbilgiler doğruysa işe giriş bildirgesi onaylama tuşuna basın. Bu tuşa bastıktan sonra karşınıza barkotlu işe giriş bildirgesi çıkacaktır.

İşe Giriş Bildirgesi İptali

Bazı durumlarda, işçiler işe giriş bildirgesi formu üzerinde belirtilen tarihte işe başlayamayabiliyor. Böyle durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirilen bildirinin iptal edilmesi gerekmektedir. İptalişleminin E-Sigorta üzerinden, en geç çalışanın işe başlayacağı iş gününen geç bir iş günü sonrasında yapılması gerekiyor.

Örneğin, 21/02/ tarihinde iş başı yapması gereken ancakyapmayan çalışanın, iş giriş bildirgesi iptali işleminin en geç 22/02/tarihine kadar yapılması gerekmekte.

E-Devlet İşe Giriş Bildirgesi Sorgulama ve Görüntüleme

SGK işe giriş bildirgesi e-devlet üzerinden sorgulanabilir ve görüntülenebilir. E-Devlet üzerinde SGK işe giriş çıkışbildirgesi doğrulama ve görüntülemek için;

  • Öncelikle e-Devlet adresine girin.
  • TC Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın.
  • Kurumlarmenüsünden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu bulun. Ardından açılan bölümde “4A İşeGiriş Çıkış Bildirgesi” yazan linke tıklayın. İsterseniz arama kısmına “4Aİşe Giriş Çıkış Bildirgesi” yazarak da gerekli sayfaya ulaşabilirsiniz.
  • Sayfa açıldıktan sonra sistemin işe giriş veçıkış bildirgesini sorgulamasını bekleyin.
  • Sorgulama işleminden karşınıza çıkan listeden,görüntülemek istediğiniz belgeyi almak için belge oluştur tuşuna basın.

Barkotlu SGK İşe Giriş İşten Çıkış Bildirgesi Doğrulama

E-Devlet üzerinden barkod numarası ile de işte giriş ve iştençıkış bildirgesi görüntüleyebilirsiniz.

  • Öncelikle e-Devlet adresine girin.
  • TC Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın.
  • Kurumlar menüsünden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu bulun. Ardından açılan bölümde “4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi Doğrulama” yazan linke tıklayın. İsterseniz aramakısmına “4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi Doğrulama” yazarak da gerekli sayfaya ulaşabilirsiniz.
  • Açılan sayfada ilk olarak doğrulamak istediğiniz belgenin barkod numarasını girin.
  • Barkod numarasının ardından TC Kimlik numaranızı girin.
  • Eğer girdiğiniz barkod numarası ve TC Kimlik numarası doğruysa, sorguladığınız belgeyi görüntüleyebilirsiniz.

İşe Giriş Bildirgesi Geç Beyan Etme Cezası Nedir?

İşverenler işe giriş bildirgelerini belirtilen süre içerisinde SGK’ya iletmezse sayılı kanuna göre cezalandırılırlar.
• Eğer işveren, sigortalı olarak işe aldığı işçileri, yasal süreyi aştıktan sonra kendisi bildirirse, her işçi için bir asgari ücret kadar,
• Eğer işverenin işe giriş bildirgesi düzenlemediği Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan denetimlerde tespit edilirse veya ihbar sonucu ortaya çıkarsa iki asgari ücret kadar,
• Eğer işverenin bir yıl içinde iki işe giriş bildirgesi düzenlemediği tespit edilirse asgari ücretin 5 katı kadar ceza kesilmektedir.

İlginizi çekebilecek diğer blog yazılarımız: 
SGK'ya Nasıl e-Fatura Kesilir? SGK e-Fatura Tipleri Nelerdir?

SGK e-Bildirge Nedir? Nasıl Verilir?

APHB SGK Sigorta Türü Nedir? APHB Ne Demektir?

SGK Hizmet Dökümü Nedir? 4A Hizmet Dökümü Nereden Alınır?

Konuyla ilgili sıkça sorulan soruları sizin için derledik

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır