polonya konsolosluğu vize takip / Kosmos Vize Hizmetleri

Polonya Konsolosluğu Vize Takip

polonya konsolosluğu vize takip

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi Hakkında

Vize İşlem takip belgesi vize almak isteyen kişilerin vize almaları gerekir. Alınan vize kısa süreli bir seyahat için ise o zaman 90 günlük olur. Yani gün içerisinde ülkeden sadece 90 gün kalma hakkınız vardır. Ne kadar kaldığınız ya da kaç kere giriş çıkış yaptığınız gibi bilgilerin hepsi saklanır. Bu sayede siz ile ilgili bilgiye de ulaşılmış olur. Vize başvuru takip işlemini yapmak için 3 farklı yol vardır. Öncelikle e posta yolu ile vize başvuru merkezine ulaşılması gerekir. Ardından size e posta ile dönüş yaparak bilgi verirler. Aynı zaman da SMS ile de vize işlem takibini yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra arzu etmeniz halinde internetten de bilgi sahibi olma imkanınız vardır. İnternetten başvurunuza girerek bakabilirsiniz. Bunun içinde öncelikle doğum tarihinin ve gelen formda yazılı bulunan referans numaraları kullanılmalıdır. Bu sayede kesin bir bilgi elde imkanı olur. Eğer dilerseniz telefon ile şubenizi arayarak da kolay bir şekilde başvuru işleminiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Polonya Vize Ücreti ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi Nedir?

Polonya vize işlem takip belgesi, vize başvurusunda bulunan kişilerin vize almaları gerekir. Alınan vize kısa süreli seyahat için ise o zaman 90 günlük olarak verilir. Yani gün içerisinde ülkede yalnızca 90 gün kalma hakkınız olmaktadır. Ne kadar kaldığınız veya kaç defa giriş ve çıkış yaptığınız bilgilerin tümü saklanır. Bu sayede sizinle ilgili bilgilerin tümüne ulaşılmış olunur. Vize başvurularının takibini yapmak için 3 farklı yöntem uygulanır. İlk olarak e posta yoluyla vize başvuru merkezine ulaşılması gerekecektir. Daha sonra size e posta ile dönüş sağlanarak bilgi verilir. Aynı zaman da SMS yoluyla vize işlem takibinizi yapabilirsiniz.

Bunların yanında sizin istemeniz durumunda internetten de bilgi alabilirsiniz. İnternetten başvurunuzu girerek takip edebilirsiniz. Bunun için gerekli olan bilgiler olarak doğum tarihiniz ile form üzerinde yazılı olan referans numaraları kullanılır. Bu neticeyle kesin bir bilgi sahibi olmuş olursunuz.

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi Nasıl Doldurulur?

Polonya vize işlem takip belgesi resmi evrak olarak kabul edilmektedir. Bu belge amacına uygun olarak doldurulması gerekir. Yanlış veya hatalı bilgilerin verilmesi durumunda vize red olur ve ceza almanıza neden olabilir. Polonya vize işlem takip belgesi formu büyük harfler olacak şekilde ve tükenmez kalemle yazılması gerekir. Daha sonra bu belgeyi doğru şekilde doldurduktan sonra imzalamanız gerekir. Öncelik olarak seyahat edilecek yerin belirlenmesi gereklidir. Daha sonra gerekli evrakların hazırlanması işlemlerini yapınız. Kişisel bilgileri doğru olarak yazmanız gerekir. Son olarak da adınız ve soyadınız ile birlikte T.C. kimlik numaranızı yazın. Fotoğraf bölümüne fotoğrafınızı yapıştırmayı unutmayın.

Polonya Vize başvurusu için randevu alınması gereklidir. Bu aşamalarda Polonya vize işlem takip belgesi başvuru dosyasında bulunması gerekir. Polonya vizesi için gerekli olan evraklar tam olmalı ve hatasız bir şekilde doldurulması gerekir.

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi Doldurulurken Dikkat edilmesi Gerekenler

Polonya vize işlem takip belgesi doldurulurken dikkat edilecek bazı kurallar bulunmaktadır. Dikkat edilecek kuralların en önemlisi, Polonya vize başvuru belgesi eksiksiz ve doğru olarak doldurulması gerekir. Polonya konsolosluğu, vize başvurusu için gerekli olan bilgilere Polonya vize işlem takip belgesi ile ulaşılıp bilgilendirme yapılmaktadır. Bu belge üzerinde belirtmiş olduğunuz bilgiler vize başvurunuzda esas olarak alınır. Yanlış hatalı bilgiler ile karşılaşılması durumunda vize başvurunuz iptal olur. Polonya vize işlem takip belgesini doğru ve düzenli bir şekilde hazırlamanız gerekir. Vize başvurunuz iptal olması durumunda tekrar yeniden başvuru yapmanıza gerek duyulacaktır. Bu nedenle gerekli olan evraklarınızı kontrol etmede size faydalı olacaktır. Polonya vize işlem takip belgenizi doğru ve hatasız olarak doldurmanız durumunda Polonya vize işlemleriniz kısa sürede tamamlanmış olur. Kısa süre içerisinde vize başvurularınız onaylandıktan sonra gerekli bilgiler size iletişim araçlarıyla bildirilir.

Polonya Vize İşlem Takip Belgesi Örneği

Polonya Vize Takip Formu

Vize Merkezi                                                              Vize Takip Formu                                               Fotoğraf Bölümü

                                                                                          Vize takip No:

                                                                                          Tarih:

Müşteri Bilgileri

Adı Soyadı:………………………………………funduszeue.infon……………………………………Eposta

Vize Bilgileri

Ad Soyad:……………………………………………Pasaport No:

Uyruğu:………………………………………………Pasaport Türü:

Vatandaşlık No:………………………………….Veriliş Tarihi:

Doğum Tarihi:…………………………………….Geçerlilik tarihi:

Doğum Yeri:……………………………………….Veren Makam:

Cinsiyet:……………………………………………funduszeue.infot Edilecek Ülke:

Adres:………………………………………………Seyahat Tarihi:

Eposta:………………………………………………Vize Ücreti:

Telefon………………………………………………Tahsil:

Vize Tipi:……………………………………………Bakiye:

Müşteri Temsilcisi:…………………………….Fatura Kesilecek Mi:

                                                                             Fatura Vergi Numarası:

                                                                             Fatura Mail Adresi

VİZE EVRAKLARININ TESLİMİ: Vize başvurusu için gerekli olan ve Konsolosluğun bildirdiği evraklar, vize masrafları, başvuru yapılan ülkede seyahat sigortası zorunlu ise seyahat sigortası ücreti ve hizmet bedeli tam olarak başvuru sahibi tarafından Vize Merkezi’ne teslim edilir. Teslim edilen pasaportun talep tarihinden itibaren gerekli olan geçerlilik süresi seyahat yapılacak ülkeye göre farklı olmaktadır. Teslimi yapılacak pasaportun geçerlilik süresinin seyahat yapılacak ülkenin kriterine uygunluğundan talep sahibi sorumludur.

Ad Soyad:

T.C. Kimlik No:

Tarih:

İmza:

Buraya yazılacak olan bilgiler doğru ve hatasız olacak şekilde güncel bilgiler olması gerekir.

Polonya Çalışma İzni Nedir, Nasıl Alınır?

Polonya çalışma izni Polonya vatandaşı olmayan bireylerin izin süresi boyunca Polonya’da yasal olarak çalışabilmesine ve çalışma süresi boyunca Polonya’da oturum sağlayabilmesine olanak sağlayan izin türüdür. Polonya çalışma izinleri işverenin ve çalışanın çalışma şartlarına göre farklılık göstermektedir. Polonya’da çalışmak isteyen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Polonya çalışma izni almak için Polonya çalışma vizesine başvurmalıdır.

Polonya’da çalışmak isteyen bireyler istenen şartları sağladıktan sonra ilgili çalışma şartlarına uygun olarak Polonya tarafından verilen D tipi çalışma iznine başvuru yaptıktan sonra Polonya’da çalışabilmektedir.

Polonya’da Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Polonya çalışma izni başvurusu yapabilmek için ilk önce Polonya’da kurulu resmi bir şirket ya da işveren tarafından devlet onaylı iş daveti mektubu alınmış olması gerekmektedir. Bir Polonya kurumu tarafından Polonya çalışma davetiyesi alan bireyler daha sonra Polonya’da çalışmak için uygun olan Polonya çalışma izni türünü seçmelidirler.

Polonya çalışma izni türleri çalışmak isteyen kişinin çalışacağı süre, çalışma şekli, çalışacağı alan ve çalışacağı iş türü gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Polonya çalışma izni başvurusu yapacak olan bireyler Polonya’da çalışacakları şartlara göre uygun Polonya çalışma izni türüne başvuru yapmalıdır, aksi takdirde başvuruları reddedilebilmektedir.

Uygun Polonya çalışma izni türü seçildikten sonra Polonya resmi vize başvuru formu çalışacak kişi tarafından doldurulmalıdır. Polonya vize başvuru formu, Polonya çalışma izni için istenen evraklar ve Polonya çalışma davetiyesi ile bir araya getirildikten sonra Polonya vize başvuru merkezleri aracılığıyla Polonya vizesi başvurusu yapılabilmektedir.

Polonya’da çalışmak için gereken en önemli şart Polonya’da faaliyet gösteren bir firma tarafından işe alınmış olmaktır.Polonya çalışma vizesi için işe alınan firma tarafından imzalı ve kaşeli orjinal davet yazısı gerekmektedir.

Polonya Çalışma İzni için Hangi Evrakları Gereklidir?

Polonya çalışma izni için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Polonya çalışma izni başvuru formu: Başvuru formunda verilen bilgiler doğru ve tutarlı olmalıdır, tarih yazılmış ve imzalanmış olmalıdır.
  • Pasaport: Pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve Polonya çalışma vizesi bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf: Fotoğraflar; 6 aydan daha yeni, özdeş, 35 mm genişlik ve 45 mm yüksekliğe sahip olmalıdır.
  • Sağlık sigortası: Polonya`da planlanan kalış süresini kapsayan, minimum Euro teminatlı sağlık sigortası olmalıdır.
  • Sigortalı olduğunu kanıtlayan belge: Kişinin, seyahat sağlık sigortası yok ise Polonya Sosyal Sigortalar Kurumuna (ZUS) kayıtlı ve sigortalı olduğunu kanıtlayan belge sahibi olunduğunu kanıtlanması gerekmektedir.
  • Şirket davet yazısı: Polonya’da bulunan firmadan kişinin işe alınma niyetini belirten, antetli kağıda yazılmış imzalı ve kaşeli şirket yazısı gerekmektedir. Yazıda imzası bulunan kişinin adı, soyadı ve unvanının bulunması gerekmektedir.
  • Mesleki belge ve sertifikalar: Meslek diploması veya mesleki eğitim ve vasıflarını gösteren belge ve sertifikalar eklenmelidir. ( Bu belgeyi sağlayan resmi kurumlardan alınmalıdır)
  • SGK hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesi: SGK hizmet dökümü barkodlu veya ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. SGK işe giriş bildirgesi son çalışılan işyerine ait olmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Başvuru yapacak olan kişiye ait imzalı tam vukuatlı nüfus kayıt örneği eklenmelidir. (E-devlet üzerinden alınabilmektedir.)
  • Adli sicil kaydı: Başvuru yapacak olan kişiye ait imzalı adli sicil kaydı eklenmelidir. (E-devlet üzerinden alınabilmektedir.)
  • Askerlik durum belgesi: Başvuru yapacak olan kişinin askerlikten muaf, tecilli ya da askerliğini yapmış olduğuna dair askerlik durum belgesi eklenmelidir.
  • İkametgah belgesi: Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli olmalıdır.
  • Vize fotokopileri: Son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri gerekmektedir.
  • Vize başvuru ücreti: Polonya çalışma vizesi başvuru ücretinin ödendiğine dair dekont eklenmelidir.

Polonya çalışma vizesi için gerekli evraklar başvuru sürecinin uzamaması için formata uygun ve eksiksiz bir şekilde teslim edilmelidir.

Polonya’da Çalışmak için Kabul Edilen Meslekler Nelerdir?

Polonya`da çalışmak için kabul edilen, yetersiz işçi arzı olan ve iş açığının diğer sektörlere göre daha fazla olduğu sektörlere örnek olarak eğitim, bilişim ve iletişim, teknoloji, sağlık, bilim, mühendislik sektörleri göfunduszeue.infoa’da kabul edilen ve ilgi gören mesleklerin yanı sıra uygun işçilerin bol olduğu ancak talebin düşük olduğu meslekler de mevcuttur; işverenlerin açık pozisyonları doldurmakta sorun yaşamadığı bu sektörlere örnek olarak ormancılık, balıkçılık, giyim sektörü, zanaat işleri ve hizmet sektörü gösterilmektedir.

Polonya’da Çalışma Şartları Nasıldır?

Polonya iş kanunu tarafından Polonya çalışma saatlerinin günde 8 saat olmak üzere haftanın beş günü toplam 40 saati geçemeyeceğini belirtmektedir. Polonya’da asgari ücret 1 Ocak ’den itibaren PLN ( euro) olarak belirlenmiştir. Polonya’da saatlik çalışma ücreti 4 €’dan başlamaktadır.

Polonya’da asgari ücret ile çalışan insanların oranı 3. dünya ülkelerine kıyasla daha azdır. yılındaki Polonya ekonomisinde ortalama maaş PLN ( euro) olarak hesaplanmıştır.

Polonya’da Nasıl İş Bulunur?

Polonya’daki iş teklifleri esas olarak bölge çalışma büroları, Gönüllü İşçi Kolordusu (Ochotnicze Hufce Pracy), özel istihdam büroları, basın ve web portalları tarafından yayınlanmaktadır. Bölge çalışma ofisleri tarafından yayınlanan iş ilanlarına Polonya’da iş aramakla ilgilenen herkes çevrimiçi olarak funduszeue.info sitesinden ulaşabilmektedir.

EURES (The European Job Mobility Portal) Polonya’da iş tekliflerinin bulunabileceği bir başka seçenektir. Polonya iş ilanları birçok Polonya iş bulma web sitesi üzerinden düzenli olarak yayınlanmaktadır. Eurofound, Publiczne Służby Zatrudnienia (PSZ), funduszeue.info, funduszeue.info, funduszeue.info gibi Polonya iş bulma sitelerinden Polonya iş ilanları incelenebilmektedir. Polonya’da kapsamlı iş ilanı içeren funduszeue.info, The Warsaw Voice, Życie Warszawy gibi gazeteler de mevcuttur.

Polonya’da hemşire olarak çalışmak isteyen kişiler de belirtilen siteleri ve gazeteleri inceyerek iş bulabilmektedir.

Polonya’da Kaçak Çalışmanın Cezası Nedir?

Polonya’da çalışma izni olmadan çalışmanın hem işveren hem de çalışan için cezaları vardır.

Polonya’da çalışma izni olmayan yabancı uyruklu bireyleri çalıştıran işverenlere ila PLN arasında ceza verilmektedir. Eğer Polonya’daki işveren Polonya’daki yabancı uyruklu bireyleri yanlış yönlendirmek ya da kandırmak sureti ile fayda sağlamak amacıyla çalıştırırsa alacağı ceza PLN ila PLN arasında değişmektedir.

Polonya’da çalışma izni olmadan çalışan yabancı uyruklu bireyler için ise sınırdışı edilme gibi cezalar uygulanmaktadır.

Başarılı! Mesajınız bize gönderildi.

Hata! Mesajınız gönderirken bir hata oluştu.

Online Form

POLONYA ÇALIŞMA VİZESİ D TİPİ BAŞVURU FORMU

Print Friendly, PDF & Email

Polonya Vize Rehberi

Polonya, Türkiye’ye olan yakın konumu ile pek çok kişi tarafından ziyaret edilen ülkelerden biridir. Bazıları bu ülkeye geçici bazıları ise kalıcı olarak gider. Buna göre almaları gereken vize türleri de değişiklik gösterir. Eğer siz de Polonya’ya gitmek istiyorsanız, bilmeniz gereken pek çok şey vardır. Bunlar sayesinde daha kolay bir şekilde Polonya’ya gidebilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız Polonya vize rehberi.

Polonya Vize Başvurusu

Polonya’ya gitmek isteyenlerin yapması gereken ilk şey vize başvurusunda bulunmaktır. Bu başvurunun hangi vize tipine yapılacağı ve nerede gerçekleştirileceği ise Polonya ziyaretinin amacına göre değişiklik gösterir. Ancak tüm Polonya vize başvurularında randevu almak zorunludur. Randevu aldıktan sonra ise başvuru formu doldurup talep edilen evrakları hazırlamak gerekir. Bu evraklar randevu gününde teslim edilir ve başvuru işlemi tamamlanmış olur.

Polonya Vize Çeşitleri

Polonya’ya gidecek olanlar için çeşitli vize türleri vardır. Bu vize çeşitleri arasından ihtiyaçlara uygun olan tercih edilmeli ve ona başvuru yapılmalıdır. Eğer Polonya’ya turistik amaçla gidiyorsanız, almanız gereken Polonya vizesi Schengen C vize tipidir. Polonya Schengen bölgesi içinde bulunur ve bu vizeyi aldığınızda Schengen alanında günde maksimum 90 gün konaklayabilirsiniz. Polonya vize türleri kısaca aşağıda açıklanmıştır:

  • Polonya Eğitim ve Araştırma Vizesi: Polonya’da öğrenci olabilmek için yükseköğretim kurumundan kabul aldıktan sonra başvurulması gereken D tipi Ulusal vize tipidir.
  • Polonya Transit Vize: Polonya üzerinden aktarma ile başka bir ülkeye seyahat edilecekse, Polonya transit vize alınması gerekir. Geçici yani A tipi bir Schengen vize türüdür ve havaalanlarının transit bölümlerinde geçerlidir.
  • Polonya Şoför Vizesi: Türkiye’de kayıtlı araçları kullanarak Polonya’ya uluslararası yük taşıyan şoförlerin Polonya şoför vizesi alması gerekir. Bu vizeyi almak için Polonya’ya giriş, çıkış ve kalış tarihlerinin belirtildiği bir dilekçe hazırlanmalıdır.
  • Polonya Kültürel, Sportif ve Konferans Vizesi: Polonya’da gerçekleşecek kısa süreli kültürel ve sportif etkinlikler için başvurulması gereken C tipi vizedir. Bu vize türü, 6 ay içinde maksimum 90 gün Polonya’da ya ad herhangi bir Schengen ülkesinde konaklama izni verir.
  • Polonya Aile Ziyareti Vizesi: Polonya’da yaşayan ya da oturum izni olan aile üyelerini, akrabaları ya da arkadaşları ziyaret etmek için bu vizeye başvurmak gerekir. C tipi yani kısa süreli bir vize türüdür.
  • Polonya Ticari Vize: İş toplantıları, fuar gezileri ve kongreler için başvurulması gereken Polonya ticari vizesi, Schengen vizesi kapsamında yer alır.

Polonya Vize Başvuru Şartları

Polonya vizesine başvuru yapabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir. Öncelikle Polonya’nın bordo pasaporta sahip Türkiye vatandaşlarından vize talep ettiğini bilmelisiniz. T.C. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu olan vatandaşlar ise günde maksimum 90 gün konaklama şartı ile Polonya vizesinden muaftır. Ayrıca hangi pasaport türüne sahip olursanız olun, pasaportunuzun geçerlilik süresi seyahat sonrası en az 3 ay olmalıdır. Polonya vizesine başvuru şartları ile ilgili şunları bilmeniz gerekir:

  • Bordo pasaportu olan Türkiye vatandaşlarının pasaportlarının geçerlilik tarihi, vize bitiminden itibaren en az 3 ay daha devam etmelidir.
  • Evlenme ya da boşanma nedeniyle soyadı değişikliği söz konusuysa, pasaportun güncel şartlara uygun olması gerekir.
  • Pasaportta yer alan tüm bilgilerin kimlik bilgileriyle uyumlu olması gerekir.
  • Polonya vizesi alabilmek için gerekli olan belgeler, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Ankara Büyükelçiliğinin talep ettiği şekilde olmalıdır.
  • Polonya vizesine başvurabilmek için seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonları tamamlanmalıdır.
  • Polonya seyahatinin amacı, masrafları karşılama garantisi veren mali kaynaklar, başvuru yapan kişinin Türkiye’ye geri döneceğini kanıtlayan belgeler hazırlanmalıdır.

Polonya Vize Başvurusu İçin Gereken Belgeler

Polonya vizesine başvuruda bulunabilmek için talep edilen evrakları hazırlamak gerekir. Bu başvuruda istenen belgeler ise şunlardır:

  • Pasaport
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Polonya Vize Başvuru Formu
  • Son 3 yıl içinde alınmış Schengen vizesi fotokopileri
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Vize talep dilekçesi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Uçak bileti ve rezervasyonlar gibi seyahat belgeleri
  • Finansal durumu gösteren belgeler
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Polonya’ya seyahat amacını gösteren belge
  • Emekliler için emekliliği gösteren belge
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi
  • Evliler için evlilik belgesi
  • Memurlar için bağlı bulundukları kurumdan alınmış resmi izin belgesi, oda sicil kaydı
  • Vize başvuru ücret makbuzu
  • 18 yaşından küçükler için muvafakatname

Polonya Vizesi Başvuru Ücretleri

Polonya vize başvurusunda ücretlerin nakit olarak ödenmesi gerekir. Başvurulan vize türüne göre fiyatlar değişiklik gösterir. C tipi Schengen vize kısa süreli seyahatler içindir ve D tipi yani uzun süreli vizelerle aynı fiyatta değildir. Ayrıca yaşa göre de Polonya vizesi başvuru ücretleri farklılık gösterir. Polonya vizesi ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • yaş aralığı için Polonya vizesi ücreti yoktur.
  • yaş aralığı için Polonya vizesi ücreti 45 USD’dir.
  • 12 yaş üstü için Polonya vizesi ücreti 90 USD’dir.

Randevu Nasıl Alınır?

Polonya vizesi alabilmek için öncelikle bir randevu almak gerekir. Online olarak vize başvuru formu doldurulduktan sonra vize evraklarının tümü eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Randevu günü ve saatinde ise vize başvuru merkezine giderek evraklar teslim edilmelidir. Bu evraklar, vize başvuru merkezi tarafından konsolosluğa ulaştırılır. Ardından Polonya Konsolosluğu tarafından başvuru değerlendirmesi yapılır ve başvuru sahibine geri dönüş sağlanır.

Başvuru Merkezleri

Polonya vizesine başvurmak için direkt Polonya Konsolosluklarına gidilebilir. Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğunun görev bölgesi sınırları içinde yer alan şehirlere göre bu konsolosluklara başvuru yapılabilir. Kısa süreli yani C tipi Polonya Schengen vizesi için ise Polonya vize başvuru merkezleri tarafından akredite edilmiş turizm ve seyahat acentalarına başvuruda bulunulabilir.

Polonya Vize İşlemleri ve Takibi

Polonya vize işlemleri ile ilgili mutlaka bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar aşağıda sıralanmıştır:

  • 18 yaşından küçük kişiler, Polonya vize başvurularını anne babaları ya da yasal vasileriyle birlikte veya bu kişilerin izninin olduğunu gösteren muvafakatname ile yapmalıdır.
  • Polonya vize başvurusu seyahat tarihinin en az 30 gün öncesinde yapılmalıdır.
  • Vize başvurusu esnasında kullanılacak seyahat belgesi, vize bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportta vizenin belirtileceği en az 2 sayfa boş değilse, vize başvurusundan önce yeni pasaport alınmalıdır.
  • Vize başvurusu ile ilgili herhangi bir problemde Ankara'daki Polonya Büyükelçiliği ya da İstanbul'daki Polonya Başkonsolosluğuna giderek fazladan bir görüşme talep edilebilir.
  • Konsolosluğa yapılan başvuruların Polonya ya da Türkiye’deki resmi tatillerden dolayı işlem süresinin uzamaması için başvurunun bu tarihlere denk gelip gelmediği kontrol edilmelidir.

Polonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Polonya vizesi başvurusu, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 15 iş günü içinde sonuçlanır. Ancak yoğunluk, resmi tatiller ya da ek evrak talebi gibi durumlar söz konusuysa, başvuru süresi 30 güne kadar uzayabilir. Acil durumlarda ise Polonya vize başvurusu 3 iş günü içinde sonuçlanır. Polonya vizesi başvurusu, eğer ziyarete 3 aydan daha uzun bir süre varsa yapılamaz.

Polonya Konsolosluğu

Polonya Vizesi

Polonya Schengen Bölgesi’ne üyedir. Bundan dolayı bu ülkeye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya Konsolosluğu’na Schengen vizesi başvurusu yapmalıdır.

Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir.

Schengen vizesi, seyahat edilecek Schengen üyesi ülkelerde en fazla 90 gün kalma hakkı verdiğinden, ticaret ya da çalışma amaçlı seyahatler için uygun değildir.   

Polonya Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus (bordo) hamili vatandaşları Polonya vizesi başvurusunda bulunmak zorundadırlar. 

Polonya Schengen Vizesi Nedir?

Polonya Schengen Vizesi başvuru sahibinine Schengen alanında gün içinde maksimum 90 gün konaklama imkanı tanır. Polonya Schengen Bölgesi üyesi olduğu için Polonya C tipi vizeye sahip kişi, seyahatini Polonya'dan başlatmak kaydıyla vize süresi dahilinde diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilir. 

Polonya Cumhuriyeti, Schengen Bölgesi’ne üye bir ülkedir. Dolayısıyla, pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmayan Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahipleri bu ülkeye gerçekleştirecekleri kısa süreli (90 güne kadar olan) seyahatler öncesinde Polonya Schengen vizesi başvurusu yapmalıdır. 

Hususi, Diplomatik veya Hizmet Pasaportu hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatler için Polonya vizesi başvurusu yapma mecburiyeti söz konusu değildir.      

Polonya’ya seyahat etmeyi planlayan şahıslar vize başvurularını Polonya Konsolosluğu’na, Polonya Büyükelçiliği’ne ve Polonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurum ve Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/ Seyahat Acentelerine yapabilmektedir. 

Polonya’ya uzun süreli( aile birleşimi, oturum, çalışma gibi…..) amaçlarla seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de yaşayan üçüncü ülke vatandaşları başvurularını direkt olarak Polonya Ankara Büyükelçiliği’ne ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’na yapmalıdır. 

Polonya Vizesinden Kimler Muaftır?

Polonya Cumhuriyeti seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Hususi Pasaport (Yeşil) ve Diplomatik Pasaport (Siyah) ve Hizmet (Gri) Pasaportu hamili olanlar 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Polonya’ya vizesiz seyahat edebilmektedir.  

Fakat Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahipleri Polonya’ya seyahat etmek için Polonya Konsolosluğu’na, Polonya Büyükelçiliği’ne ve Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine başvuruda bulunarak vize almalıdır.   

Polonya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Polonya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Polonya Konsolosluğu, Polonya Büyükelçiliği ve Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine yapabilirler. 

Polonya Konsolosluğu kısa süreli seyahat amacı taşıyan vize başvurularını (istisnai durumlar hariç) doğrudan kabul etmemektedir. Kısa süreli vize işlemleri Polonya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği kurumlar (VFS Global)ve Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acenteleri aracılığı ile yapılabilir.   

Ancak uzun süreli Polonya vizesi (oturum, çalışma, aile birleşimi, …..) başvuruları söz konusu olduğunda Polonya Konsolosluğu’na veya Polonya Büyükelçiliği’ne şahsen başvuru yapılmalıdır. 

Polonya Cumhuriyeti vize başvurusu,  aracı kurumlara yapılmışsa dahi, başvuruların değerlendirilmesi ve onaylanması yetkisi Polonya Konsolosluğu’na aittir. 

Polonya Vize Ücreti Ne Kadardır?

Polonya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize hizmet servisinin komisyon ücreti de vize harç ücretine eklenmektedir. Polonya Schengen vize ücretleri başvuru sırasında nakit olarak ödenmektedir. Polonya vize başvurusunun reddedilmesi durumunda veya başvuru sahibinin herhangi bir fikir değişikliği durumunda  vize ücreti iade edilmemektedir.  Polonya vize başvuruları hakkındaki tek karar yetkisi Polonya Konsolosluğuna aittir. 

Polonya Konsolosluğu

Polonya Erasmus Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya Erasmus Öğrenci Değişim Programı, bir yabancı dil öğrenme programı, burs programı veya diploma programı değildir. Erasmus programı, Avrupa Birliği veya Avrupa Birliği’ne aday olan ülkelerarası kültürel etkileşime teşvik ederek, öğrencilerin ve akademisyenlerin karşılıklı değişimini sağlayarak; programa katılan üniversitenin çalışma alanlarını ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasını sağlamaktadır. Yurt dışında başka bir öğretim kurumunda öğrenim gören öğrenciler, yabancı dillerini geliştirmiş, iş dünyasının beklentilerini daha fazla karşılar hale gelmektedirler. Türkiye'den her yıl yüzlerce üniversite öğrencisi Erasmus öğrenim veya Erasmus Staj Programına katılmaktadır. 

Polonya birçok Avrupa Birliği ülkesine göre uygun yaşam standartları sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan üniversite öğrencileri tarafından tercih edilmektedir. Barınma, beslenme gibi günlük yaşam masrafları çoğu Avrupa ülkesine göre ekonomik olarak daha uygundur. Polonya Erasmus vize işlemleri Polonya'da dönemsel öğrenim göreceği okulun değil, tamamıyla öğrencinin sorumluluğundadır. Öğrenci Polonya'nın diplomatik temsilciliklerine Polonya uzun süreli vize başvurusunda bulunmalıdır.  Öğrenci öğrenim süresi boyunca ve vize süresi dahilinde Polonya D tipi Erasmmus vizesiyle diğer Schegen ülkelerini de ziyaret edebilir.

Polonya Biyometri (parmak izi) İşlemi Nedir?

Polonya’ya seyahat etmek isteyen kişilerden, vize işlemleri sırasında talep edilen Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) ilk defa yılının Ekim ayında Afrika’da uygulanmış, sonrasında dünya çapında tüm Avrupa Birliği (AB) Schengen ülkeleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır. 

Kimlik sahteciliğini engellemek amacıyla yapılan biyometri işleminde, veriler parmak izi merkezlerinde tespit edilir.  Bu yüzden vize başvurusunda bulunan kişilerin kendilerinden alınması zorunlu olan biyometrik veri( 10 parmak izi) için işlem esnasında hazır bulunmaları gerekmektedir. 

İtalya,  Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan gibi birçok ülkede kullanılan ve her geçen gün biraz daha yaygın hale gelen biyometri işlemi 25 Eylül tarihinden itibaren Türkiye’de de kullanılmaktadır. 

Parmak izi alma işlemi gizlilik çerçevesinde yapılmaktadır. Dijital bir parmak tarayıcıyla ellerde bulunan 10 parmağın izi alınır.  

Biyometri işlemleri yapılırken başvuru sahibinin yapılacak işlemlerde sıkıntı yaşamamak adına parmaklarında kesik, hasar ya da kına olmamasına dikkat etmesi gerekmektedir.

Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumdaki kişilerin durumu destekleyen tıbbi rapor göstermeleri gerekmektedir.  

Kimler Schengen Parmak İzi Prosedüründen Muaftır?

- Siyasi liderler, aileleri ve beraberinde seyahat eden kişiler, uluslararası organizasyonlar tarafından resmi nedenlerle davet edilen kişiler parmak izi işleminden muaftır.   

- Krallar, hükümdarlar ve birinci derece yakınları üye ülkelerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonların resmi bir sebeple davet ettikleri zamanlarda muaflardır.

- 12 yaşın altındaki çocuklar şahsen başvuru yaptıkları takdirde biyometrik işleminden muaftır.  

- Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda olan kişiler biyometri işleminden muaftır. 10 parmaktan daha az sayıdaki parmağın parmak izinin alınması mümkün ise, maksimum sayıda parmak izi alınır. Ancak parmak izi verilmesi önündeki engel geçiciyse, başvuru sahibi engelin ortadan kalkmasından sonra yapacağı ilk vize başvurusunda parmak izi vermelidir 

Bu web site alennddw'ye ait görünüyor. Polonya Konsolosluğunun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Alenn DDW, Google optimizasyonu yöntemlerini kullanarak farklı alan adları edinen ve bu alanlarda yayınladığı bilgiler ile Turizm, Seyahat, Danışma vb. şirketlerin reklam vererek stratejik partnerlik yapmaktadır. funduszeue.info web sitesi, konsolosluk ya da büyükelçilikle hiçbir akalası olmayıp içindeki bilgilerin bir resmi dayanağı yoktur. Vize uzmanlarından yaşanmışlıklardan yola çıkılarak insanların yararına doğru yönlendirme yapmak amacı güdülmekte, doğru olmayan bilgileri veya güncellemek adına funduszeue.info adresine yazabilirsiniz. 

Polonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Polonya vizesi başvuruları ekseriyetle 30 iş günü içerisinde sonuçlandığından seyahat tarihinizden en az 30 gün önce Polonya vize işlemlerine başlamış olmalısınız.  Polonya Konsolosluğu’na başvuruda bulunurken Polonya ve Türkiye resmi tatilleri (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) nedeniyle işlem sürelerinin uzaması söz konusu olabileceği için başvurunun bu tarihlere denk gelip gelmediğini göz önünde bulundurulmalıdır.

Polonya Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

-Vize başvurusuyla ilgili herhangi bir durumda Ankara’daki Polonya Büyükelçiliği ya da İstanbul’daki Polonya Başkonsolosluğu, vize başvurusunda bulunan kişi ile fazladan bir görüşme talep edebilir.   

- 18 yaşından küçük (reşit olmayan) kişiler vize başvurularını anne ve baba tarafından veya yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini gösterir muvafakatname ile yapmalıdır.  

- Vize başvurusunda kullanılacak seyahat belgesinde (pasaportta) vizenin belirtileceği en az iki boş sayfanızın olmaması durumunda, başvuru yapılmadan önce yeni bir pasaport alınmalıdır.

Polonya Konsolosluğu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası