yks 3 ek tercihler ne zaman / 3. 3. Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacaktır?

Yks 3 Ek Tercihler Ne Zaman

yks 3 ek tercihler ne zaman

YKS 3. ek tercih olacak mı? YKS 3. ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? (2022 ÖSYM YKS ek tercih takvimi)

YKS 3. ek tercih işlemleri için sorgulamalar sürmeye devam ediyor. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklama sonrasında kontenjanların yüzde 99'unun dolduğu açıklanmıştı. Peki, YKS 3. ek tercih olacak mı? YKS 3. ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

YKS 3. EK TERCİH OLACAK MI?

Konuyla ilgili net bir açıklama bulunmuyor. YÖK açıklaması ise şu şekilde;

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YKS ek yerleştirme sonuçlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda kaldırılan baraj puanı uygulaması sonrası yükseköğretim kurumları kontenjanlarının yüzde 99'u dolmuştur.

Hem ilk yerleştirmeler hem de ek yerleştirmelerde yükseköğretime erişim açısından önemli bir başarı elde edilmiştir. Ek yerleştirmeyle birlikte yükseköğretim kurumlarındaki boş kontenjan sayısı 96 bin 15'ten 19 bin 358'e düşmüştür" ifadelerini kullandı.

YKS 3. ek tercih olacak mı? 2022 YKS 3. ek yerleştirme ne zaman yapılacak?

2022 yılında YKS sınavına giren adaylar 3. tercih, ek tercih yapılacak mı? sorusuna yanıt arıyor. Peki, YKS 3. ek tercih olacak mı? 2022 YKS 3. ek yerleştirme ne zaman yapılacak? İşte detaylar haberimizde...

YKS 3. EK TERCİH OLACAK MI, KILAVUZ YAYIMLANDI MI?

YKS'de ek tercih sonuçlar 19 Eylül'de duyuruldu. 3. ek yerleştirme süreci beklenirken ÖSYMi kontenjanların yüzde 99'unun dolduğunu duyurmuştu. Duyuruda ''2022-2023 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.'' ifadeleri yer aldı. 3. ek tercih hakkında ÖSYM'den açıklama henüz bulunmuyor.

Ancak 2021 yılında adaylara 3. ek yerleştirme şansı verilmişti. Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih etme hakkı kazanmıştı.

EK TERCİH ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır.

YKSGündemYaşamHaberler

Ek tercih başladı mı? 2022 YKS 3. tercih olacak mı? 2021 yılında yapılmıştı! İşte YKS ek tercih 3. kez yapılacak mı?

2022 YKS 3. ek yerleştirme ne zaman yapılacak? sorusu merak ediliyor. Sınava giren ve yerleşemeyen adayların gözleri 3. kez tercih hakkı olacak mı? sorusuna çevrildi. İşte 3. tercihler hakkında detaylar...

2022 YKS 3. tercih olacak mı?

2022 YKS ek tercih sonuçları, 19 Eylül 2022 Pazartesi günü ÖSYM tarafından açıklanmıştı. 2. kez ek tercih olup olmayacağıyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. YÖK açıklaması ise şu şekilde; Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YKS ek yerleştirme sonuçlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda kaldırılan baraj puanı uygulaması sonrası yükseköğretim kurumları kontenjanlarının yüzde 99'u dolmuştur.''

2021 yılında adaylara ikinci kez ek tercih şansı tanınmıştı. Ek Yerleştirme sürecinde, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylara 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylara ise 4 yıllık lisans programlarını tercih etme hakkı verilmişti.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir