eve icra gelirse ne olur / İcrada hangi mallar alınmaz? Haczedilemez ev eşyaları neler? İşte kanun maddeleri

Eve Icra Gelirse Ne Olur

eve icra gelirse ne olur

Miras hissesi üzerinde tüm mirasçılar hak sahibidir. Ölen kişinin birinci derece yakın akrabalarının tamamı yasal mirasçı olarak kabul edilmektedir. Ölen kişinin mal varlığı resmi olarak bu kişilerin üzerine geçmektedir. Bu mirasın içerisinde borçlar da vardır. Borçlunun adına kayıtlı olan menkul ve gayrimenkuller haricinde kendisine intikal etmemiş miras payına haciz konulması mümkündür. Bu uygulama alacaklıların haklarını korumaya yönelik olarak yapılan bir uygulamadır.

Miras malına haciz işlemini başlatmak için İcra Müdürlüğü’nden yetki belgesi talep edilmesi gerekmektedir. Bu belge ile noterden veya Sulh hukuk Mahkemesi’nden veraset ilamı talep edilir ve icra dosyasına ibraz edilir. Veraset ilamında yer alan takip dışı mirasçılara da yapılan haciz konusunda haber verilir. İcra ve İflas Kanunu maddesi uyarınca İcra Müdürlüğü’nden miras payının satışı, satışının nasıl gerçekleşeceğinin İcra Mahkemesi’ne sorulması ve açılacak izale-i şuyuu ya da iştirak halindeki mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüşmesi davasına esas olması için yetki belgesinin iletilmesini talep etmek gerekmektedir. İİK gereği alınan yetkiye göre dava açılır ve bu davanın sonucu beklenir. Miras üzerinde herhangi bir haciz işlemi varsa fakat miras henüz belirlenmediyse yani taksim edilmediyse de bu işlemin tasarrufu tamamen İcra Müdürlüğü kararındadır. Bununla birlikte bazı hallerde borçlunun mirasçısı olduğu kişi hayattayken de haciz işlemi yapılabilir.

Mirasın konusu taşınır bir mal üzerine ise icra dairesi borçlu mirasçı tarafından o malın başkasına devrini engellemek için gerekli önlemleri de almaktadır. Mirasçıların birlikte malik olduğu bir taşınmaz mal konusunda ise bu taşınmaz üzerindeki hissenin haczi de tıpkı taşınmaz malların işleminde olduğu gibi icra dairesinin tapu sicil müdürlüğüne haciz bildirilmesi ile olur.  Eğer mirasçı, reddi miras işlemi yaptıysa miras hissesi üzerinde haciz konulması mümkün değildir. Bunun için miras gerçek reddi uygulaması işleme alınır. Miras bırakanın ölümünden sonra gerçekleşebilecek bu işlem ile mirasçılar tarafından başvuruda bulunarak miras reddedilir. Üç aylık ret süresi vardır. Eğer bu gerçek ret süresi herhangi bir nedenle kaçırıldıysa ise mirasçılar kural olarak mirası kabul etmiş sayılmaktadırlar.

Ayrıca, bu yasaların karmaşık doğası göz önüne alındığında, bir vasiyet hazırlamadan, mahkeme işlemleri yoluyla miras talebinde bulunmadan veya vasiyetnamede başka herhangi bir dava açmadan önce bir avukata danışmak en doğru yol olacaktır. İcra davalarında deneyimli Av. Kâmil Yıldırım ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla detaylı bilgi almak için miras hukuku sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Aile konutu haciz olur mu; aile konutunun icraysa tabi tutulması söz konusu olmayacaktır. Kişilerin haklarının korunması için gerekli olan tüm önlemler alınmıştır. Özellikle bir borçlu ferdin aile konutunun haczedilmesi sadece kendinin mağdur olması değil tüm ailenin mağduriyeti ile sonuçlanmaktadır. Tam da bu nedenle icra ve iflas kanunun Maddesi gereğince bu konuta el koyulmasına imkan verilmemektedir.

Aile Konutu Haciz Olur Mu; Aile Konutu Şerhi Olan Ev İcra Yoluyla Satılır Mı?

Aile konutu haciz olur mu; aile konutu olarak belirlenmiş olan bir evin eşin şerhi olması durumunda icraya tabi tutulması ya da satışa sunulması söz konusu olmayacaktır. Öncelikle satışın gerçekleşmesi için bu şerhin kaldırılması gerekmektedir. Şerh konulması durumunda icra yolunun kapatıldığının belirtilmesi gerekir. Sadece icra yolu değil aile konutu olarak kullanılan biri evin eşin izni olmadan herhangi bir gerekçe ile satışa çıkarılmasına da asla izin verilmeyecektir. Bu tür durumlar bireysel kararlar sebebi ile aile fertlerinin tümünün olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçen unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Evin icra yolu ile satışa çıkartılması durumunda engellemek için bu alanda uzmanlığını kanıtlamış ve daha öncesinde de dava başarıları elde etmiş olan bir avukattan yardım almak sizin için süreci büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.

Aile Konutu Şerhi İcrai Satışa Engel Mi?

Aile konutu haciz olur mu; aile konutunun bir diğer deyiş ile münasip evin icraya tabi olmasına imkan verilmektedir. Münasip ev bir kişinin yaşamını ailesi ile beraber sürdürdüğü kendi sosyal ekonomik düzeyi ile de uyumlu olan konut manasına gelmektedir. Bu konuta el koyulmaması için kişilerin icraya şerh koymasına da imkan verilmektedir. Başlangıç aşamasında şerh konulmamış olsa dahi kişilerin satışın başlaması durumunda bu sürecin farkında olması durumunda ilerlemenin durdurulması ve konutun satışına engel olunması için adım atmasına da imkan verilmektedir. Bu konuda herhangi bir kısıtlama getirilmemiştir. Bir konutun münasip ev olup olmadığına karar verilmesi sırasında kişilerin yaşam şartları, sosyal ve ekonomik durumlarının dikkate alınacağının da ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Aile Konutu Haciz Olur Mu; Şerhli Eve İcra Gelir Mi?

Satışına şerh konulan evin icra yolu ile satılmasına imkan verilmemektedir. İİK kapsamında belirtilmiş olan münasip evin satışa çıkarılmaması kararının geçerliliği devam etmektedir. Aile fertlerinden birinin borcu sebebi ile tüm ailenin durumdan etkilenecek şekilde kararların alınmasına engel olunması topluluğun menfaati yolunda atılan adım olarak da tanımlanabilmektedir.

Aile Konutu Şerhi Olan Ev Satılabilir Mi?

Boşanma aşamasında ya da eşlerden birinin borçlanması durumunda şerh konulması tedbir alınması en sık rastlanan adımların başında gelmektedir. Aile konutuna şerh konulması durumunda bu şerhi koyan kişinin itirazı kaldırılmadan, evin satılması söz konusu olmayacaktır. Aile konutuna şerh koyulması durumunda satışın da izne ve hukuki itiraz yoluna açık olduğunun altı çizilmelidir.

İlginizi Çekebilir; 

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası