europass motivasyon mektubu / Avrupa Dayanışma Programı (ESC)

Europass Motivasyon Mektubu

europass motivasyon mektubu

Motivasyon Mektubu Nedir ve Nasıl Yazılır

Başvuru Formu: funduszeue.info

CV ve Motivasyon Mektubu

Bu iki belge çok önemlidir. Bu konuda sitemizde yer alan eğitim videolarına bakmanız faydalı olacaktır. Özetle CV miz net olmalı ve bizi yansıtabilmelidir. Motivasyon mektubu ise bizim başvurduğumuz işle ilgili isteğimizi gösteren bir açıklama metnidir. Her iş ilanı için ayrı ayrı hazırlanması daha yerinde olacaktır.

Werhere Sosyal Girişiminin hazırlamış olduğu videoda bu konu detaylı şekilde anlatılmaktadır.

Bazı faydalanılabilecek CV hazırlama siteleri şu şekildedir;

Europass format: funduszeue.info

7 farklı design WORD indirmeli: funduszeue.info

Türkçe CV şablonları: funduszeue.info


Motivasyon mektubu, başvuracağınız bir pozisyon için neden mükemmel bir aday olduğunuzu açıklamak için kullanılan tek sayfalık kısa ve öz tutulması tavsiye edilen bir mektuptır. Bu sayfada kim olduğunuzu, hikayenizi ve açılan pozisyona neden başvurduğunuzu açıklamanız gerekmektedir. Genellikle CV’nize eklenir.

Motivasyon Mektubu ne Zaman Yazılır ve Neden Önemlidir?

Motivasyon mektubu şu dört halde yazılır:

Motivasyon mektubu cover letter denilen kapak mektubu ile karıştırılmamalıdır. Pek bir fark olmamakla birlikte, kapak mektubunun amacı özgeçmişinizdeki belirli bilgilerin başvuracağınız iş ile nasıl eşleştiğini vurgulamaktır. Kapak mektubunu, bir işe alınmak için CV’inize kısa bir giriş olarak düşünün. Ve motivasyon mektubunuzda bir üniversite veya kar amacı gütmeyen bir organizasyon için güçlü bir satış sahası kapanışı olarak düşünün. Motivasyon mektubunuz CV’inizi desteklemeli. Başvuru yapacağınız şirketin iş ilanı verirken  sağladıkları bilgileri okuyup dikkate aldığınızı göstermeniz için iyi bir fırsattır. Göstereceğiniz ilgi samimi, seviyeli ve de şirketin dikkatini çekebilecek nitelikte olmalıdır. CV’ye herşeyi ekledim ayrıca motivasyon mektubuna ihtiyacım yok diye düşünüp hata yapmayın. İyi yazılmış bir motivasyon mektubu herşeyi değiştirebilir. Öyle ki şirket tarafindan istenen özelliklerin sizde olmamasına rağmen şirketin bunu göz ardı etmesini sağlayabilir.

Motivasyon Mektubu Nasıl Yapılandırılır?

Motivasyon mektubunuzu yapılandırmanın iki ana yolu vardır:

1.      Klasik 3 ana parağraf yapısı kullanılarak. Giriş, gelişme ve sonuç şeklinde.

2.      Ana gövde dediğimiz gelişme parağrafınızı daha küçük cümlelik parağraflara böldüğünüz parağraf yapısını kullanarak da yapılandırılabilinir.

Şimdi, hangisini kullanmalı? Sabit bir kuralı olmamakla birlikte genelde daha faktual olmak adına 7 parağraf yapısı önerilir. Bu şekilde, her parağrafı belirli başarıları veya deneyimlerinizi yazmak için kullanabilirsiniz.

Öte yandan, parağrafınız daha çok hikaye anlatma tarzında ise, 3 paragraf yapısı kullanılabilinir böylece hikaye akışı bozulmamış olur. İnternette kolayca hazırlayabileceğimiz bir sürü motivasyon mektubu şablonları bulunmaktadır.

Mektubunuzu Göndermeden Önce Sormanız Gereken Noktalar

Niyet Mektubu Editörü

Europass Niyet Mektubu Editörü ile farklı şablon seçeneklerinden istediğinizi kullanarak, iyi planlanmış, görsel olarak hoş ve profesyonel bir niyet mektubu oluşturabilirsiniz.

Oluşturduğunuz CV ile birlikte sunulan niyet mektubu aracılığıyla, bireylerin olası işverenlerine kendilerini daha açıklayıcı bir şekilde sunmalarına yardımcı olmaktadır.

Niyet mektubu nasıl hazırlanır, nelere dikkat edilmelidir?

Niyet (motivasyon) mektubunu göndereceğiniz kuruluştaki irtibat kişisinin adını ve eğer biliyorsanız kuruluşun ayrıntılarını yazın. Başvurunuzun doğru adrese gitmesi önemlidir. Eğer elinizde bir irtibat kişisi bulunmuyorsa, kuruluş ile irtibata geçip başvurunuzu kime göndereceğiniz hakkında bilgi almanız önemlidir.

Açılış hitabı ve irtibat kişisinin adını yazın. Eğer irtibat kişisi bilgilerine sahip değilseniz, genel bir hitap cümlesi ile başlayın, Sayın Bay/Bayan gibi.

Mektubu göndermeden önce heceleme, dilbilgisi, yazım hataları ve argümanları kontrol edin. Kısa ve net olun.

Europass Niyet Mektubu Editörü için tıklayın

GİRİŞ PARAGRAFI

Yazma nedeninizi ifade edin (hangi pozisyon için başvurduğunuzu, bu pozisyona alım yapılacağını nereden öğrendiğinizi, eğer gelişigüzel bir başvuru ise sizi neyin başvuruya yönlendirdiğini, vb.)

GELİŞME PARAGRAFI

Tavsiye edilen paragraftır.

- İş deneyiminizin iş tanımında belirtilen gereklilikleri ve işverenin ihtiyaçlarını karşılamanıza nasıl yardımcı olacağını açıklayın;

- Eğitim ve yeterliliklerinizin iş tanımında belirtilen gereklilikler ve işverenin ihtiyaçlarını karşılamanızda nasıl yardımcı olacağını açıklayın;

- Güçlü yönlerinizi belirtin, ilgili kazanımlar ve ödüllerden örnekler vererek, yüzleştiğiniz sorunlar ve yeteneklerinizi kullanarak bunların üstesinden nasıl geldiğinizi, vb.

SONUÇ PARAGRAFI

İş görüşmesi için uygunluk durumunuzu belirtin, okuyucuya zaman ayırdığı için teşekkür edin, onlardan haber almayı sabırsızlıkla beklediğinizi belirtin, mektubun ekinde CVnizin olduğundan bahsedin,vb.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası