kimyasala hayır sözleri / omer kaptan kendi bestesi mp3 indir, cep müzik indir

Kimyasala Hayır Sözleri

kimyasala hayır sözleri

Arsuz’a bağlı Nardüzü Mahallesi’nde vatandaşların çevreye ve sağlığa sahip çıkmak için yapılması planlanan Kimyasal Madde Depolama Tesisi’ne karşı tepkileri giderek artıyor. Uzun süredir ‘Nardüzü’nde kimyasal depolama tesisi istemiyoruz’ adıyla bir kampanya sürdüren vatandaşlara 7’den 77’ye her kesimden destek yağarken, tepkilerin daha fazla kitleye ulaşması amacıyla hazırlanan videolarda minik çocukların ‘Ailelerimizin bizim için kaygılanacağı ve bizim de oyun alanlarımızı kısıtlayacağı bir yaşam istemiyoruz’ çığlığı dikkat çekti.

 Nardüzü Mahallesi sakinleri tesisin yaratabileceği olumsuzluklara şu cümlelerle dikkat çekti; “Biz doğayı korudukça doğada bizi korur. Sağlıklı yaşam sağlıklı çevreyle olur. Yarının doğası bugünden yaratılır. Çevre sadece çevrecilere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. Tabiatın istediğini anlamamazlıktan gelen cezasını görür. Herkes sağlıklı ve dengeli bir doğada yaşam hakkına sahiptir. Sağlıklı bir hayat, sağlıklı bir gelecek için Nardüzü’nde kimyasal madde depolama tesisi istemiyoruz.”

Mahalle sakinleri ayrıca, ÇED süreci başlayan ve pandemi gerekçesiyle halkın katılımı toplantısı ertelenen tesisten tamamen vazgeçilene kadar da mücadeleye devam edecekleri mesajını verdi.

Ömer Kaptan - Kimyasala Hayır / (Kaptan Bestesi)

Şarkı Sözleri

monash.pw
Facebook Sayfa: monash.pw
Twitter: monash.pw
İnstagram: monash.pw
Web Site: monash.pw

BESTE SÖZLERİ

Bu madde olayı kardeş,
son zamanlar çok yayıldı.
İlkokula kadar girdi,
çok evi ocağı yaktı.
İki kapak aldın sonra
pert oldu bak ciğerlerin.
Bir duman bile alma sen,
arkası yok bak bu derdin.
Erkek olunmuyor bunla,
etiket olma millete.
İki dakka harcanırsın,
bulaşma sen bu illete.
Ucu bükük bir şapkayla,
bir airmax bir de nike ile
tertemiz bir genç oldu bak
koskocaman ayan abla.
Ömer Kaptan yazdı işte,
Kimyasala Hayır dinle.
Tek dumana bayılana,
bu beste bizden hediye.
Kendini düşünmüyorsun,
ailen var bak arkanda.
Annenin gözyaşlarına,
değermi bir düşün kanka.
İlla içeceksen kardeş,
en temizi en safından.
Kimyasala bulaşmadan,
düşüşlerde harcanmadan.
Bile bile ölüme gidiyorsun
sen kardeşim.
Bu ortamlar tehlikeli,
inan harcarlar bak seni.
İçme kardeşim sen içme,
Günde kaç kişi ölüyor.
İçme kardeşim sen içme,
bu sözlerimi iyi dinle.
beste bitiyor bak burda,

Açıklama

Yükleyen:Gazihan66

Yüklenme Tarihi: 19 Ağustos -

Ömer Kaptan - Kimyasala Hayır (Kendi Bestem)
Bu bestenin

Etiketler:

Heyhat


Günün geçer boşlukta ve yoklukta tanınır dost.
Boklukta hayat zor, koştukça uzar yol.
Baktıkça geriye gözlerinden düşer herkes
yaş gibi.. çok zor dimi ?

Çekilen onca dert yüzünden solar yüzün senin.
Bizde cep delikken bugün dolar şekli gözünde
Zenginin nafakası, fakirin iliğindeyken
Nasıl olcak söylesene benim keyfim yerinde ?

Kimisi anlatır aşkı, kimisi anlatır bizi
Ekmek içinde peynir mutluluğun resmi işte..
Küçükken masumduk herkes serzenişte.
Şimdi masumluk bitti günahkarız işte

Yazdıkça dolar gözüm, sözlerimde karmaşa
Baştan aşağı değiştik biz şarkılarda anlatam
Kaşların çatılsa dahi, yıkılma dayan biraz daha
hey.. dayan biraz daha


Heyhat ! bin bir gece masalları
Heyhat ! gölgelerde saklanın
Heyhat ! beni benden almayın
Heyhat ! yazdığıma takmayın

Olanların sorumlusu biz değilsek kim ? dur.
Oturup yazmak için kimyasala gerek duy
Hayır,, bu sefer değil olmaz yani
Can çıksa dahi çıkmaz emin ol ki huy !

Baban işsiz, evde yatıp durdu tüm gün ?
Anan gitti temizliğe sen naptın tüm gün ?
ve devletten yardım bekle , saçmalık bu ?
Gençliğinden utan çocuk ! haakkk tuu

Duygusalda oldun prim yapmak için salak.
Çalıp çırptın kimi zaman etmek için rahat
Anca netten atar yapıp gençliğini heba et sen kız uğruna
Yazık seni doğuruna

Kasın olsa nolur, paran olsa nolur ? kafan boşsa
Utanılcak bişey mi çorap yırtık olsa ?
Anca ego işte naparsın ?
Bişeyleri anlamak için beyin lazım..

Youtube'da dinlemek için tıklayın.

Her şeyde bir hayır vardır, sözü doğru mudur?

Değerli kardeşimiz,

Cevap 1:

Konuyla ilgili bazı ayetlerin mealleri şöyledir:

“Olur ki siz bir şeyden hoşlanmazsınız, hâlbuki hakkınızda o bir hayırdır. Ve olur ki bir şeyi seversiniz, hâlbuki hakkınızda o bir şerdir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara,  2/).

“Yerde ve göklerde olan her şeyi bilir.” (Âl-i İmran, 3/29). 

“Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın. (Allah) Onun durduğu ve emanet bırakıldığı yeri bilir. Bunların hepsi apaçık bir kitaptadır.”(Hûd, 11/6).

“Allah, onların geçmişlerini de, geleceklerini de bilir; onlar ise O’nu ilmen ihata edemez.” (Tâhâ, 20/). 

“Allah, insana bilmediklerini öğretti.”(Alak, 96/5).

“Gaybın anahtarları O’nun katındadır; onları ancak O bilir. O, karada ve denizde olan her şeyi bilir.” (En’am, 6/59).

“Rabbimin sözlerini yazmak için denizler mürekkep olsa, bir o kadarını da katsak, Rabbimin sözleri tükenmeden denizler tükenirdi.”(Kehf, 18/).

“Her şey”de hayır olup olmaması bundan ne kastedildiğine bağlıdır. Mesela günah işlemeyi de bu sözün içerisine dâhil edersek mesele değişir. Zira günah işlemenin bir hayır içermesi söz konusu değildir. Fakat günah bile eğer insana tövbe etmeyi öğretiyor ve tövbe etmekte daha başka günahlara girmemeyi netice veriyorsa, sonuçları itibarıyla günah işlemekte bile bir hayır olduğu söylenebilir. Bunu “Günah işlemek hayırlıdır.” diye anlamamak gerekir.

Diğer bir örnek, şeytana uymakta da bir hayır olduğu söylenemez. Zira o insanı cehennemin gayyalarına yuvarlamaya and içmiştir. Şeytanın yaratılması şer değil, şeytana uymak şerdir. Ateş örneğinde olduğu gibi. Ateşi iyi işlerimizde kullanır onunla yemek pişirir ve daha birçok ihtiyacımızı gideririz. Ateş elimizi yaktığında “Ateş şerdir." diyebilir miyiz? Örnekler çoğaltılabilir.

Hatın akışı içerisinde gerçekleşen olaylarda bazen bizim hiçbir müdahalemizin olmadığı işler olur. İşte insanlar bu tür durumlarda “Vardır bu işte de bir hayır.”sözünü kullanırlar. Bu manada "Elhayru fî mahtârahullah" sözünü esas alabiliriz. Bu söz, "Hayır, Allah Teâlâ'nın ihtiyar buyurduğu (seçtiği) husustadır." manasına gelir; Cenâb-ı Hak kullarını neye sevk ederse etsin ve nasıl bir neticeye ulaştırırsa ulaştırsın, O'nun takdîrinin her zaman en isabetli, bereketli, faydalı, sevaplı ve akıbet itibarıyla da en hayırlı tercih olduğunu hatırlatır.

Evet, insan şart-ı âdi planında bir irade sahibidir; yani, Allah (azze ve celle) kuluna, iki şeyden herhangi birini seçme söz konusu olduğunda bir cehd ve gayret ortaya koyma, bir çeşit eğilim veya eğilimde tasarruf ile bir hususu tercih etme, bir şeyi isteme ve dileme kâbiliyeti vermiştir. Bu irade kâbiliyetinden dolayıdır ki, insan bazı hususları iyi ya da kötü, güzel veya çirkin, faydalı yahut zararlı görebilir ve birkaç şey arasından birini seçebilir. Fakat bazen insan seçiminde isabetli olamaz ve beklemediği, istemediği bir netice ile karşılaşabilir. İşte, "Elhayru fî mahtârahullah" hakikati, insanın kendi arzularına başkaldırmasını, her meselede Hakk'ın rızâ ve hoşnutluğunu kendi istek ve dileklerine tercih ederek her yerde ve her durumda O'nun takdîrine razı olmasını ifade eder.

Bu sözün Peygamber Efendimiz (asm)'in mübarek dudaklarından döküldüğünü söyleyenler ve onu hadis olarak rivayet edenler de olmuştur; fakat muhaddisler bu şekilde bir hadis-i şerife rastlamadıklarını belirtmişlerdir. Öyle de olsa, bu cümle çok şümullü bir hakikatin ifadesidir. Bazı âlimlerin, değişik ilâhî ve nebevî emirlerden süzerek bu türlü disiplinler ve genel kaideler ortaya koydukları malumdur. Bu açıdan, kelimesi kelimesine Rasûl-ü Ekrem Efendimiz (asm)'den rivayet edildiğine dair sağlam bir bilgi mevcut olmasa bile, bu söz, manası ve mefhumu itibarıyla Allah Rasûlü (asm)'ne nispet edilebilir.

Allah Teâlâ'nın takdirinin her zaman kul için en hayırlı seçim olduğunu vurgulayan bu câmi' beyan, bazı kitaplarda küçük kelime farklılıklarıyla zikredile gelmiştir. Genellikle,

"Bazen hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlı olur. Kimi zaman da sevip arzu ettiğiniz bir şey sizin için şerli olabilir. Netice itibarıyla neyin hayır ve neyin şer getireceğini sadece Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Bakara, 2/)

meâlindeki ayet-i kerimenin bir meyvesi olarak değerlendirilmiştir.

Bu açıdan, insan, hoşuna gitsin gitmesin, her meseleyi dini ölçülere göre ele almalı; her hadiseyi "Hayır, Allah Teâlâ'nın ihtiyar buyurduğu şeydedir." hakikati zaviyesinden değerlendirmeli ve her zaman Cenâb-ı Hakk'ın tercihi istikametinde tercihte bulunmaya çalışmalıdır. Sebeplere riâyet ettikten sonra neticeyi Allah'ın takdirine bırakmalı; kendisiyle alâkalı tasarruflarında Rahmeti Sonsuz'a inanıp O'na güvenmeli ve O'nun yaptığı her şeyden hoşnut olmalıdır. Evet, kader rüzgârları ne yandan eserse essin, gönül rahatlığıyla karşılamak ve her hadiseye "Bunda da bir hayır vardır; bu da geçer!" inancıyla yaklaşmak mü'min olmanın gereğidir.

Cevap 2:

Müslüman, her zaman iyilik için çalışır, iyiliklerle karşılaşmayı ümit eder. Başına gelen her hadisenin güzel tarafından bakar. Dünyada, bazı hadiseler dış görünüşlerinin tersiyle neticelenirler. Görünüşte hayırlı olan çok şey, arkasından bazı şerleri getirebilir, şer gibi görünen hadiseler de pek çok hayırları içinde barındırabilir. Nitekim yukarıda mealini verdiğimiz ayette geçen,

“Olur ki hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olur.”(Bakara, 2/)

Başka bir ifade ile

“Olabilir ki bir şey sizin hoşunuza gitmez de Allah onda birçok hayır takdir etmiş bulunur.”(Nisa, 4/19)

mealindeki ayetten bunu açıkça anlayabiliriz.

İşin bir diğer yönü de şudur: Biz Allah hakkında suizanda değil hüsnüzanda bulunuruz. Zaten Allah da kullarının kötülüğünü istemez. Bilakis Allah (c.c.), kullarını affetmek, onları güzelliklerle buluşturmak için fırsatlar yaratır. Öyleyse Allah hakkında her zaman hüsnüzanda bulunmalıyız ki Allah da (c.c.), kullarına düşündükleri gibi muamelede bulunsun. Bu hakikat bir kudsî hadiste şöyle buyrulur:

“Allah Teâlâ Hazretleri şöyle buyuruyor: Benim kulumla maiyyet ve muamelem, onun benim hakkımdaki düşüncesine bağlıdır (Ona rahmetimle muamelede bulunacağımı umarsa onu bulur).”(Buhârî, Tevhîd 15; Müslim, Zikir 2, 19)

Peygamber Efendimiz (asm) de şöyle buyururlar:

“Sizden her biriniz başka değil ancak Azîz ve Celîl olan Allah tarafından bağışlanacağı ümidiyle ölsün.”(Müslim, Cennet 81, 82)

Evet, Allah (c.c.), bizim hakkımızda hayır murad ettiğine ve bizim de Allah hakkında iyi düşünceler içinde olmamız gerektiğine göre, meydana gelen hadiselerin ekşi olan dış yönüne bakarak olumsuz düşünüp hayatımızı karartmaktansa, her hadisenin iyi yönlerine bakıp, güzel düşünüp ömrümüzü hep güzellikler içerisinde geçiririz.  

Dolayısıyla kötü gibi görünen her hadisenin hayır tarafını araştırmamız, nefsimizi sorgulamamız, istiğfar etmemiz, yapılan hataları tespit ederek gelecekte aynı hatalara düşmemeye çalışmamız, her mümine yakışan bir davranış olacaktır. 

İlave bilgi için tıklayınız:

- Şerri de Allah mı Yaratıyor?

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır