mum lekesi nasıl çıkar video / Mum Lekesini Çıkarmanın 2 Basit Yolu - Nefis Yemek Tarifleri

Mum Lekesi Nasıl Çıkar Video

mum lekesi nasıl çıkar video

Mum Lekesi En Kolay Nas&#;l Geçer?

Ufak bir dikkatsizlik sonucu damlayan mum lekesi nas&#;l ç&#;kar diye bugüne kadar en az&#;ndan bir kere kendinize sormu&#;sunuzdur. Mumu kaz&#;mak, t&#;rnakla kald&#;rmaya çal&#;&#;mak genelde pek i&#;e yaramaz hatta durumu daha da kötü hale getirebilir.

Mum lekesi ç&#;kar m&#; sorusunun cevab&#; ise do&#;ru yöntemler, sab&#;rla kullan&#;l&#;rsa evettir. Damlayan mumu temizleyebilmek için di&#;er lekelerde oldu&#;u için hemen müdahale etmek de&#;il tam kurumas&#;n&#; beklemek daha do&#;ru bir yöntemdir.

Mum lekesi hal&#;dan nas&#;l ç&#;kar, k&#;yafetten veya pantolondan mum lekesi nas&#;l ç&#;kar&#;l&#;r ya da mum lekesi koltuktan nas&#;l ç&#;kar diye merak ediyorsan&#;z hepsi için yap&#;lmas&#; gerekenler hemen hemen ayn&#;d&#;r. Gelin bu inatç&#; mum art&#;klar&#;ndan nas&#;l kurtulaca&#;&#;n&#;za dair haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z listeye birlikte göz atal&#;m.

Nar Lekesini Ç&#;karan 4 Basit Çözüm

mum lekesi nas&#;l geçer

Mum Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? 2 Kolay Yöntem

Yanarken kenarlar&#; erimeye ba&#;layan mumu ta&#;&#;rken ya da yanl&#;&#;l&#;kla çarpt&#;&#;&#;n&#;zda s&#;cak jel halindeki k&#;s&#;mlar&#; dü&#;tü&#;ü yerde e&#;er do&#;ru &#;ekilde temizlenmezse ne yaz&#;k ki leke b&#;rakabilmektedir.

Bu durumlarda mum lekesi nas&#;l temizlenir &#;imdi diye panik yapman&#;za gerek yok; çünkü damlayan mum an&#;nda müdahale gerektirmez. Aksine mumun damlad&#;&#;&#; yerde kurumas&#;n&#; beklemek daha iyidir. Çünkü jel halindeki mumu temizlemeye çal&#;&#;&#;rsan&#;z yüzeye zarar verme ihtimaliniz daha yüksektir.

Ceviz Lekesi Elden Nas&#;l Kolayca Ç&#;kar?

1) Ütü Yöntemi

Mum lekesi nas&#;l ç&#;kar&#;l&#;r sorusuna cevaben ilk yöntem ütü yöntemidir. &#;u ad&#;mlar&#; izleyerek mum art&#;&#;&#;n&#; temizleyebilirsiniz.

  • Önce damlayan mumun kurumas&#;n&#; bekleyin.
  • Kuruyan mumu ka&#;&#;k ya da sert bir spatula ile dikkatlice kald&#;r&#;n. Sadece bu ad&#;mla bile e&#;er damlama olan yüzey çok pürüzlü de&#;ilse mum kal&#;nt&#;s&#;ndan %90 oran&#;nda kurtulabilirsiniz.
  • Mumun büyük k&#;sm&#;ndan kurtulduktan sonra damlama olan bölgenin üzerine kurutma ka&#;&#;d&#; ya da ya&#;l&#; ka&#;&#;t koyun.
  • Havlunun üzerinden ütülemeye ba&#;lay&#;n. Bu i&#;lemi e&#;er herhangi bir k&#;yafete uyguluyorsan&#;z ütü masas&#;nda yap&#;n. E&#;er ba&#;ka bir yerde yap&#;yorsan&#;z k&#;yafette lekenin oldu&#;u bölümün alt&#;na da bir havlu koyman&#;z iyi olacakt&#;r.
  • Koltuk ya da hal&#; gibi yüzeylere mum damlad&#;ysa sadece direkt üzerine ya&#;l&#; ka&#;&#;t ya da kurutma ka&#;&#;d&#; koyarak ütüleme yapabilirsiniz.
  • Ütüden gelen &#;s&#; ile birlikte kalan mum tanecikleri eriyerek ka&#;&#;da yap&#;&#;acak ve yüzeyden ayr&#;lmaya ba&#;layacakt&#;r.
  • Ka&#;&#;d&#; yava&#;ça yüzeyden kald&#;r&#;n.
  • E&#;er yüzeyde hala mum tanecikleri görüyorsan&#;z ütüleme i&#;lemini tekrarlayabilirsiniz.
  • Son olarak e&#;er mum k&#;yafetinize damlad&#;ysa bu k&#;yafeti çama&#;&#;r makinesinde hassas y&#;kama seçene&#;inde temizlemeniz faydal&#; olacakt&#;r.
  • Çama&#;&#;r makinesinde y&#;kama yapmadan önce suyu oksijen bazl&#; bir leke ç&#;kart&#;c&#;yla kar&#;&#;t&#;rd&#;&#;&#;n&#;z kovada lekelenen k&#;yafetinizi bir süre bekletmeyi, lekeden kurtulmay&#; garantilemek için ek bir uygulama olarak tercih edebilirsiniz.
  • Mum damlayan yüzey koltuk ya da hal&#; ise uygun temizlik malzemesi ile silebilirsiniz.

Ütünün Alt&#; Nas&#;l Temizlenir? En Kolay 7 Yöntemle Yepyeni Görünüm

2) Çakmak Yöntemi

Mum lekesi nas&#;l geçer sorusunun bir di&#;er cevab&#; ise çakmak yöntemidir. Bu yöntemin mant&#;&#;&#; ütü yöntemi ile ayn&#;d&#;r. Önemli olan mumun kaba kuruyan k&#;sm&#;ndan kurtulduktan sonra &#;s&#; ile kalan tortular&#; temizlemektir.

  • Önce damlayan mumun iyice kurumas&#;n&#; bekleyin. E&#;er bu sürecin h&#;zl&#; olmas&#;n&#; istiyorsan&#;z mumun üzerine buzlar&#;n oldu&#;u bir po&#;et tutabilirsiniz.
  • Kurumu&#; mumu ka&#;&#;k ya da sert bir spatula ile dikkatlice kald&#;r&#;n.
  • Bazen bir önceki ad&#;mla tüm mumdan kurtulabilirsiniz baz&#; yüzeylerde ise biraz art&#;k kalabilir. Kalan art&#;klar&#;n ya da lekeli k&#;sm&#;n üstüne ya&#;l&#; ka&#;&#;t ya da kurutma ka&#;&#;d&#; koyun.
  • Metal bir ka&#;&#;&#;&#; çakma ile &#;s&#;t&#;n ve ka&#;&#;d&#;n üstünde tutun. Ka&#;&#;&#;a &#;s&#; yay&#;laca&#;&#; için elinizin yanmamas&#;na dikkat edin. Bunun için ka&#;&#;&#;&#; bir havlu ile tutman&#;z iyi olacakt&#;r.
  • Bir süre bekledikten sonra &#;s&#;nan mum zerrecikleri ka&#;&#;da yap&#;&#;acakt&#;r.
  • Ka&#;&#;&#;&#; ka&#;&#;ttan çekin ve ka&#;&#;d&#; da yava&#;ça kald&#;r&#;n.
  • Son olarak yüzeyi uygun temizlik deterjan&#; ile temizleyebilirsiniz. E&#;er mum damlayan bir k&#;yafetse onu da çama&#;&#;r makinesinde y&#;kayabilirsiniz.

Evde Mürekkep Lekesini Ç&#;karan 8 Çözüm

K&#;yafetten Ya&#; Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? 5 Kolay Çözüm

Kahve Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? Kurumu&#; Lekelere 7 Pratik Kesin Çözüm

Hal&#;dan Çay Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? 7 Pratik Ad&#;mda Lekeleri Yok Edin!

Oje Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar? Evdeki Malzemelerle Asetonsuz 4 Basit Yöntem

Pastel Boya ve Parafin Lekelerinin Çıkarılması

Pastel Boya ve Parafin Lekelerine Genel Bakış

‘Parafin’ kelimesini duyunca aklınıza ne geliyor? Mum geliyor, değil mi? Mumun büyük kısmı parafinden oluşsa da, parafinli ısıtıcı ve pastel boyalar için parafin küpleri gibi başka biçimleri de mevcuttur.

Giysilerinize bulaşan parafinden kurtulmak gerçekte zor değildir. Zor olan mum yağı ve ona eşlik eden renk lekesidir.

Pastel Boya ve Parafin Lekelerinin Çıkarılması: Adım Adım

Peki erimiş pastel boya, damlayan mum parafini ve renkli parafin lekesi nasıl çıkarılır? Aşağıdaki ipuçları ile bazı tiplerde parafinden kurtulsanız da, bazı tipler profesyonel bir yaklaşım gerektirmektedir.

Pastel boya ve parafin lekelerini kendiniz çıkarmak istiyorsanız şunları yapmalısınız:

  1. Bir Persil deterjan ve leke çıkarıcı seçin
  2. Lekeyi kurumaya bırakın
  3. Kurumuş pastel veya parafin lekesini kaşıkla veya kör bir bıçakla kazıyın
  4. Bölgeyi Persil deterjanla ön işleme tutun
  5. Kumaş için mümkün ve güvenli olan en yüksek sıcaklıkta yıkayın
  6. Kurutmadan önce lekenin çıktığından emin olun

Bir Deterjan Seçin

Yağlı parafin kalıntısından ve pastel boya veya mumların boyalarından kurtulmak için zorlu bir deterjana ihtiyacınız olacaktır. Beyazlar için Persil Gülün Büyüsü Toz veya Persil Gülün Büyüsü Jel, renkliler için Persil Color Toz veya Persil Color Jel ve narin kumaşlar için Perwoll kullanın.

Ön İşlem

Deterjanı uygulamadan önce parafinin kurumasını bekleyin. Fazla zamanınız yoksa parafini buz küpüyle dondurarak süreci hızlandırabilirsiniz. Kuruduktan sonra kaşık veya kör bıçakla katı maddeyi kazıyın.

Bunun ardından bölgeye bol miktarda Persil deterjan dökerek iyice ıslatın. Böylece hem boya, hem mum yağı lekesinin çıkması kolaylaşır.

Yıkayıp Durulayın

Mümkün olan en yüksek sıcaklıkta yıkayın ( derece arası en iyisidir). Kumaşın güvenle işlenebileceği en yüksek sıcaklığı görmek için giysinin etiketini mutlaka kontrol edin.

Lekeyi Kontrol Edin

İlk yıkamanın ardından leke duruyorsa, bu adımları tekrarlayın. Parafin lekesinin çıkarılması imkansız olabilir. Bu durumda bir profesyonele götürün, kurutucuya koymayın.

Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Pastel Boya ve Parafin Lekelerini Çıkarma

Makinede yıkanamayan bir kumaştaki parafin lekesi veya pastel boya lekesi için ne yapılabilir? Örneğin arabanızın döşemesi veya halınızda? Bu durumda bölgesel işlem uygulayabilirsiniz. Önce parafin lekesini kurumaya bırakın, ardından olabildiğince çıkarın. Sonra deterjanı uygulayın, çökmesini bekleyin ve sıcak suyla durulayın. Silerek kurutun. Leke çıkana kadar tekrarlayın.

Kumaşlardan Renkli Pastel Boya ve Parafin Lekelerinin Çıkarılması

Renkli mumlar ve pastel boyalar, özellikle beyaz giysiler üzerindeyse çıkarılması özellikle zor parafin lekeleridir. Bu renklerle uğraşırken sabırlı olun, renkli boyanın temizlenmesi için leke çıkarma işlemini birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.

Kurumuş Pastel Boya ve Parafin Lekelerinin Çıkarılması

Kazalar yaşanabilir, bazen de parafin ve pastel boya lekelerini üzerinden günler geçtikten sonra, hatta kurutucudan çıktıktan sonra fark edebilirsiniz. Bu durumda lekeyi çıkarmak için ütünüzü kullanın. Bölgenin üstüne kese kağıtları veya kağıt havlu koyun, ardından ılık ütüyü lekeye bastırın. Ütünün sıcaklığı parafini eriterek kese kağıdına yapışmasını sağlar.

Parafinin yeterince çıktığından emin olduğunuzda, yukarıdaki adımları uygulayarak gres, kalıntı veya boyaları çıkarın.

Mum lekesini çıkaran çözümler: Mum lekesi nasıl çıkar?

Mum Lekesi Çıkarma

Sıkça merak edilmekte olan konulardan biri olan mum lekesinin nasıl çıkarılacağı hakkında aslında pek çok farklı yöntem bulunmakta olduğu bilinmektedir. Farklı farklı yöntemlerin bulunmasının nedeni ise lekenin bulunduğu zemine uygun olarak temizleme işleminin gerçekleştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Burada zemine oldukça dikkat edilmesi ve hasar verilmeden temizlemenin uygulanması gerekli görülmektedir. Böylelikle oldukça temiz sonuçlar elde edilebilmektedir.

Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Bazı lekeleri geçirmek kolay iken bazılarını geçirmek ise oldukça zorlayıcı olabilmektedir. Ancak bu durum bazen tamamen lekeden kaynaklı olmamaktadır. Lekenin nereye bulaştığı da oldukça önemlidir. Mum lekesi erimiş ve katı bir hale gelmiş lekedir. Erimiş olduğu yere yapışma özelliği göstermektedir. Bu lekenin çıkarımının genellikle de zor olduğu düşünülmektedir. Çeşitli yöntemlerden bir tanesinin kullanımını ile kolay bir şekilde çıkarılabilme imkânı da bulunmaktadır. Zemine uygun bir yöntem seçilmesi gerekli görülmektedir.

Halıdan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Merak edilmekte olan konulardan bir tanesinin de halıdan mum lekesi nasıl çıkar sorusu olduğu bilinenler arasında yer almaktadır. Oldukça sık merak edilen bu konunun giderilmesi için uygulanmakta olan bir yöntem bulunmaktadır. Öncelikle halıya dökülen mum lekesinin dondurulması gerekmektedir. Bu dondurama işleminin bir buz küpü ile ya da buz torbası ile yapılması gereli görülmektedir. Mumun donmasının ardından bir kart yardımı ya da kür bir bıçak ile bölgedeki mumun parçalanması gerekmektedir. Ardından mum parçaları süpürülmektedir. Böylelikle de bulunan lekelerin giderilmesine olanak sağlanmaktadır.

Koltuktan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuk yüzeyine mum damladığında yapılması gerekenlerden biri bölgeye bir yağlı kâğıt ya da kurutma kâğıdı konulmasıdır. Ardından da ütüleme yapılmasıdır. Ütüden gelmekte olan ısı tanecikleri eriyerek kâğıda yapışmakta ve yüzeyden ayrılmaya başlamaktadır. Daha sonra kâğıdın yavaşça yüzeyden kaldırılması gerekmektedir.

Kumaştan Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Kumaş yüzeylerinde meydana gelmekte olan mum lekelerinde uygulanması gereken yöntemlerden bir tanesinin beklemeden silme işlemi gerçekleştirmek olduğu bilinmektedir. Bir diğer yöntemin ise dondurma işlemi gerçekleştirilmesi ile çıkarılması olarak bilinmekte olduğu söylenebilmektedir. Bu yardımı ile dondurulmakta olan mum lekesi daha sonra çok daha kolay bir şekilde bir kart yardımı ile kazınabilmektedir. Böylelikle de leke giderilmektedir. Kumaştan mum lekesi nasıl çıkar sorusuna bu şekilde cevap verilebilmekte ve oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Elbisedeki Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Genellikle bu noktada bir yağlı kağıt kullanımı tercih edilmektedir. Lekenin üzerine konulmakta olan yağlı kağıdın üzerinden ütü ile geçilebilmektedir. Fakat daha öncesinde kurumu olan mum lekesi, küt uçlu bir bıçak veya kaşık yardımı ile nazik bir şekilde kazınabilmektedir. Genel olarak bakıldığında oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olduğu bilinenler arasında yer almaktadır. Böylelikle de daha temiz bir kumaş elde edilmesine olanak sağlanmaktadır. Lekenin bulunduğu yüzeye uygun bir yöntem tercih edilmesi gerekli görülmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası