diş eti tahrişine ne iyi gelir / Diş Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? - Acıbadem Hayat

Diş Eti Tahrişine Ne Iyi Gelir

diş eti tahrişine ne iyi gelir

Diş Eti Ağrısı Neden Olur? Nasıl Ge&#;er Ve Ne İyi Gelir?

Dişi çevreleyen dokuların enfeksiyon kapması diş eti ağrısını oluşturmaktadır. diş eti şişmesi ve diş eti ağrısı, bakteriyel bir enfeksiyon sonucu olarak ortaya çıkar. Ağız içi hijyen ve bakımın aksatılması sonucunda dişlerde zaman içerisinde diş çürümesi ve diş eti iltihabı meydana gelirken diş kayıpları da oluşmaktadır. Bu kayıplar, periodontal dokunun zarar görmesine ve tam anlamıyla işlevlerini yerine getirememesine neden olur. Diş eti ağrısı müdahale edilmediği zaman ilerleyerek şiddetlenir ve yeme içme sürecinden yaşam kalitesine kadar olumsuz etkiler.

Diş Eti Ağrısı Neden Olur?

Yeterli olmayan ağız bakımı, diş ipi ve ağız gargarası kullanılmaması ve yanlış diş fırçalama gibi sebeplerden dolayı diş eti ağrısı ve diş eti şişmesi ortaya çıkmaktadır. Öte yandan diş travması, diş eti iltihabı ve diş çürümesi de diş eti ağrılarının en sık görülen nedenleridir.

Başlıca diş eti ağrısı sebepleri;

İhtiyaç olan vitamin değerlerinin gıdalarda düzeni olarak alınamaması

Yetersiz diş ve ağız sağlığı temizliği, yetersiz diş eti bakımı

Diş ipi kullanılmaması

Alkol ve sigara gibi nedenler

Diş çevresinde yer alan tartar ve bakteri plakları

Diş eti hastalıkları ve diş çürükleri 

Diş kırıkları veya diş çatlağı

Diyabet (Şeker hastalığı)

Diş eti iltihabı

Diş eti çekilmesi

Kırık Diş

Diş Eti Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş eti ağrısı için evde uygulanacak birkaç yöntem ile ağrı olan bölgede iyileşme görülebilir. Düzenli diş ipi kullanılmalı, düzenli diş fırçalanmalı ve ağız gargarası yardımıyla ağrı olan kısımda gerekli hijyen sağlanarak nedenler ortadan kaldırılmalıdır.

Tüm bunların yapılmasına rağmen diş eti ağrısı gün içinde geçmiyor ise diş etlerinde ciddi sorunların olduğu anlamına gelmektedir. Diş eti ağrısına sebep olan durumun tanımlanabilmesi için iyi bir diş eti hastalıkları uzmanına muayene olmak gerekmektedir.

Diş Eti Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş eti ağrısına kesin çözüm sunabilmek için ağrıya sebep olan durumun ortadan kaldırılması gerekir. Evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler diş eti ağrısının hafiflemesinde faydalı olmaktadır. 

Tuzlu su ile gargara yapmak,

Ağrıyan kısma buz küpü gibi benzer şekillerde soğuk uygulamak,

Ağrıyan diş eti bölgesine zerdeçal ya da karanfil tozu sürmek,

Ağrıyan bölgeye ılık papatya poşet çayı koymak diş eti ağrısını hafifletecektir.

Diş eti ağrısının hafiflemesi için basit ağrı kesici ilaçlardan faydalanılabilir.

Diş ve diş eti ile ilgili sorun yaşamamak için ağız hijyen bakımının düzenli olarak yapılması ve düzenli hekim kontrollerinin yapılması büyük önem taşımaktadır.

Diş eti iltihabı, diş etlerinde kızarıklığa, şişliğe ve tahrişe neden olan yaygın bir oral hastalıktır. Neyse ki, evde diş eti iltihabı tedavisi arayanlar için ağrılarını hafifletecek veya sorunu tamamen önleyecek çok çeşitli seçenekler bulunmaktadır.

İyi bir diş temizliği uygulaması ve bazı baharatları diş macunlarında veya gargaralarda kullanmak, bu rahatsızlıkla mücadele etmek için güvenebileceğiniz şeylerden ikisidir. Çözüm yolunun kendi mutfak dolabınızdan gelebileceğini öğrenmek güven verici, değil mi?

İyi Ağız Bakımı

Mayo Clinic’e göre iyi bir diş hijyeni rutini uyguluyorsanız, diş etleriniz birkaç günde sağlıklı pembe rengine geri dönecektir. Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalamanız ve günde en az bir kez diş ipi kullanmanız önerilmektedir. Diş eti tahrişi genellikle dişlerin agresif şekilde fırçalanması nedeniyle oluşur, bu nedenle yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanılmalı ve diş fırçası birkaç ayda bir değiştirilmelidir.

Son olarak, normal diş temizliğini ihmal etmemelisiniz. Ayrıca diş hekimi uzmanlarının diş eti iltihabına neden olan maddeleri tamamen uzaklaştıracak araçları da bulunmaktadır.

Zerdeçal Karışımı

Zerdeçal, köri yemeklerine kendine has lezzetini veren acımsı, biber tadında bir baharattır. Journal of Natural Science, Biology and Medicine’e göre son dönemdeki çalışmalar, iltihaplı diş etlerini iyileştirme gibi diş sağlığına yönelik etkileyici faydaları olduğunu da ortaya koyuyor. Yine bu dergiye göre, diş etlerini tedavi etmek için araştırmacılar, 1 çay kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı hardal yağı karışımından oluşan macunun uygulanmasını öneriyor. Bu işlem günde iki kez uygulanmalıdır.

Bitkisel Gargara

Deneyebileceğiniz bir başka diş eti iltihabı tedavi yöntemi ise bitkisel gargaradır. US National Library of Medicine’e göre ada çayı diş etlerine faydalı gelebilir. Ağız sağlığı uzmanı Dr. Christine Gerbstadt’ın MSN Health & Fitness’a yaptığı açıklamaya göre biberiye, ağız kokusuna karşı mücadeleye yardımcı olabilmektedir. Sağlıklı yaşam sitesi Care2’da yer alan listedeki ikinci tarifi izleyerek kendi alkolsüz biberiyeli ağız çalkalama suyunuzu yaratın:

  • gram biberiyeyi ve 2 bardak kaynamış suyuna katarak bir kaba koyup gece boyunca bekletin. Sabah olduğunda karışımı süzün. Normal bir gargara gibi ağzınızı çalkalayıp tükürün.

Diş etlerinizin iltihaplanmasını engelleyin ve bu uygun çözümlerin herhangi birini kullanın. Ağız bakımı konusunda dikkatliyseniz, iyileşme yolundasınız demektir. Bununla birlikte, ister zerdeçal ister ada çayı olsun evinizdeki imkanlar, diş eti rahatsızlığının üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası