zümran aracı / Bugün Kocaeli Gazetesi

Zümran Aracı

zümran aracı

İlk gün enkazdan 59 kişi çıkardılar

Değerli okurlarım,
Asrın felaketi depremden bin kilometrekare alanda 13,5 milyon kişi etkilendi.
Yaklaşık 60 bin bina, bir başka deyişle bin bağımsız bölüm yıkıldı.
bin binadaki bin bağımsız birimin acil yıkılması gerekiyor.
42 bin vatandaşımız hayatını kaybetti.
bin kişi diğer illere tahliye edilirken 99 bin öğrenci nakillerini deprem bölgesi dışındaki okullara aldı.
Yaraların sarılması, mağduriyetlerin giderilmesi için 71 il 71 milyon tek yürek oldu.
Kara, hava, deniz köprüsü ile bölgeye yardım için yarış başladı.
Vali Seddar Yavuz Kahramanmaraş merkez, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Hatay Defne’de koordinasyonu sağlamak üzere görevlendirildi.
12 ilçe belediye başkanı ekip ve ekipmanlarıyla değişik il ve ilçelerde hayatın normale döndürmek için çalışıyor.
Bilim, Sanayi ve Teknolojinin merkezi Kocaeli’den sanayiler, iş insanları, gönüllü kuruluşların yarımları devam ediyor.
“Koruma Şirketler Grubu” sahibi Vefa İbrahim Aracı, Kemal Aracı, Zümran Aracı, Ayşe Aracı kardeşler ve çocuklarının depremin meydana geldiği 6 Şubat saat ’de başlayan ve aralıksız 7/24 devam eden yardımları dikkat çekiyor.
Kocaeli’de “Anamıza, babamıza ve ailemize ait ne varsa devletimize vakfetmeye devam edeceğiz” diyerek farkındalık yaratan toplumsal sosyal projelere imza atan Aracı kardeşler Hatay Kırıkhan’da depremzedelere moral olmak, motivasyon kazandırmak için yarışıyor.
Deprem bölgesine Derince’den giden çalışanlarının Kırıkhan’daki arkadaşlarıyla “Enkazdan bugün bebek, kadın, erkek canlı çıkardık” derken seviniyorlar.
Depremde hayatını kaybedenleri defnetmek için fabrikanın vinci ile mezar kazmak zorunda kalan personel kahroluyor.

İLK GÜN 59 KİŞİ KURTARDILAR

Geliniz, koruma Şirketker Grubundan Aracı kardeşlerin depremin en çok yıktığı Hatay Kırıkhan’da yaşadıklarına, depremde verdikleri hizmetlere bakalım.
Asrın felaketinin yaşandığı ilk gün depremden saat sonra Aracı ailesine ait Koruma şirketler gurubunun Kırıkhan’daki fabrikasında çalışan 4 işçi fabrikaya ait vinçle depremin yıktığı bölgeye ulaşarak enkazdan yaralı kurtarmaya başladı. İlk saat içinde enkazdan 59 canlı çıkardılar.
Fabrikada çalışan 8 arkadaşını kaybeden ekip belediyenin talebi üzerine enkazdan çıkan cesetleri defnetmek için vinçle mezar kazmak zorunda kaldılar Enkazdan çıkardıkları canlılarla mutlu olan Koruma Kırıkhan Fabrika çalışanları ölüler için mezar kazmak zorunda kaldıkları için üzüntüden kahroldular.
Temiz giyimli lüks arabayla fabrikaya gelen bir depremzede yakınının annesini defnedeceği mezarı kapatacak kazma kürek isterken yaşanan duygusal an herhalde kolay kolay unutulmayacak
Depremde dünyaya gelen Mehmet Arasın teyzesinin kucağında Koruma Ailesin yeni üyesi olarak fabrikaya getirilmesi Aracı ailesini mutlu eden en anlamlı anlardan ve anılardan biri oldu.

KIRIKHANA 60 KİŞİ GİTTİ

Vefa İbrahim Aracı ve ailesinin depremin olduğu ilk günden itibaren Kırıkhan’da hasar görmeyen fabrikalarında çalışanları ve yakınlarından oluşan kişiyi barındırmanın ötesinde her türlü ihtiyaçlarını karşılaması örnek olarak gösterildi.
Derince’deki fabrikalarından giden 60 çalışan ilk günden itibaren 7/24 çalışarak depremzedenin yaralarının satılmasına yardımcısı oldu.
Aracı ailesinin Hatay’a içi gıda, su, kışlık giysi, sağlık malzemeleri, temizlik ve hijyen ürünleri, seyyar tuvalet, soba, çadır konteynır, seyyar tuvalet ve banyo kabinleri dolu kaç TIR gönderdiğinin sayısını bilmiyorum.
Ama bölgeye yardım gönderen gönüllü kuruluşlar ve sanayiciler arasında ilk sıralarda yer aldığını düşünüyorum.
En çok da fabrikasını depremzedelere açarak bölgede en çok ihtiyaç duyulan tuvalet, banyo, ısınma sorununu çözmesi, çalışanlarıyla depremzedelere fabrika çalışanlarının ürettiği, içinde 2 ranza, 4 yatak, nevresim takımı, 4 yastık, 1 odun sobası, 1 büyük tüp ve 2’li ocak, mutfak eşyası, iç ve dış elektrik tesisatı ile aydınlatma armatürleri, erzak kolileri bulunan ahşap konteynırları vermesi depremzedelerin çok işin yaradı.

GEBKİM OSB KENTLENDİ

Hayırsever iş insanı Vefa İbrahim Aracı, Koruma Şirketler Gurubu yanı sıra Başkanlığını yaptığı GEBKİM Kimya İhtisas OSB olarak da deprem bölgesinde yaraları sarmak için kenetlendi.
Bölgeye ilk gün arama kurtarma ekipleri, teknik ekipman ve iş makineleriyle birlikte TIR’lar dolusu gıda, su, kışlık giysi, sağlık malzemeleri, temizlik ve hijyen ürünleri, seyyar tuvalet, soba, çadır gibi ihtiyaç ürünlerini hızlı bir şekilde ulaştırdı.
Deprem bölgelerinde en acil ihtiyaçlar arasında yer alan barınmaya yönelik konteyner, çadır ve ahşap evlerin sevkiyatlarına da devam ediyor.     
Deprem bölgelerinde koordinasyonu sağlamak üzere Kahramanmaraş merkezde Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Hatay Defne’de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile iletişime geçerek depremzedeler için nakdi ve ayni yardımlarını sürdürüyor.
GEBKİM, bölgeye ilk olarak 20’ye yakın arama kurtarma destek ekibi, GEBKİM OSB İtfaiyesi’nden 5 kişilik uzman arama kurtarma ekibi ile deprem bölgesindeki ilk yardım ve sağlık müdahaleleri için GEBKİM OSB sağlık memurunu gönderdi
Arama kurtarma çalışmaları sırasında ihtiyaç duyulabilecek tüm teknik ekipmanların yanı sıra jeneratör, kırıcı ve kesici aletler gibi kapsamlı donanımları ile bölgeye gönderilen GEBKİM OSB ekibi, enkaz altında kalan canları kurtarmak için bölgedeki ekiplerle canla başla mücadele etti.
GEBKİM Kimya İhtisas OSB’nin, Hatay Antakya’ya gönderdiği ahşap bungalov evler ile konteyner evlerin üretimine ve kurulumuna devam edilirken, ilk etabı bitirilen çalışmaların devamı için hazırlıklar yapılıyor.

Kırım Tatarları&#;nda Başkan Aracı 3. kez güven tazeledi

Kırım Tatarları&#;nda Başkan Aracı 3. kez güven tazeledimask

Büyütmek için resme tıklayın

Kırım Tatarları Derneği Kocaeli Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu dernek binasında gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Zümran Aracı’nın üçüncü kez aday olduğu kongreye Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Kırım Tatarları Derneği Sakarya Kurucu Başkanı Haluk Seyhan ve dernek üyeleri katıldı. Çoğunluğun oyunu alarak yeniden seçilen Aracı üç yıl daha görev yapacak. Kongrede 13 kişilik yönetim kurulu ile 3 kişilik denetim kurulu belirlendi.

ARACI’NIN LİSTESİ

YÖNETİM KURULU ASİL:

Başkan: Zümran Aracı

Vefa İbrahim Aracı

Zahit Oğurlu

İzzet Toplu

Cavidan Toplu

Seyhan Tonguç

Remzi Aybar

Nevzat Ülker

Vedat Doğusel

Can Özgülenç

Coşkun Özşeker

Ferit Toplu

Hilmi Özdilek

DENETİM KURULU ASİL:

Ercan Kaynaş

Gökhan Yenipazar

Bahri Tonguç

#GENEL, sakarya, kocaeli

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası