aselsan satildimi / 'ASELSAN satıldı' yalanı bir kez daha çöktü! En yetkili isim tek tek anlattı - Son Dakika Haberler

Aselsan Satildimi

aselsan satildimi

Antmen: Aselsan, Roketsan, Havelsan Katar’a mı satıldı?

ABD merkezli finans ajansı Bloomberg, Türk kaynaklara dayandırdığı haberinde Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bir heyetin Ankara'da olduğunu ve ASELSAN gibi Ankara merkezli savunma şirketleriyle görüştüğünü aktarmıştı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, heyetin ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ gibi milli ve güvenlik için çok önemli ve stratejik kurumlardan hisse satın alacaklarının iddia edildiğini belirterek konuyu Meclis gündemine taşındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması için TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Antmen, “Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in ‘Katar ziyaretinde eşlik ettik. Savunma sanayii alanında önemli görüşmeler gerçekleştirdik’ açıklaması tartışmaları yeniden alevlendirmiştir. Tank Palet Fabrikası gibi milli ve stratejik bir kurumu bile satan bir iktidarın, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ gibi milli kurumları da satma potansiyeli taşıdığı bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

CHP’li vekilin önergesinde yer alan sorular şöyle:

  • Ülkemiz güvenliği için çok önemli olan ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ’ın Katar, Birleşik Arap Emirlikleri veya başka bir ülkeye satılacağı iddiaları doğru mudur? Doğruysa bunun ülke adına çok vahim, hatta Türkiye’ye ihanet olacağı açık değil midir?
  • Savunma sanayi ile ilgili Katar ile yapılan anlaşmalar nelerdir? Bu anlaşmaların içeriği nedir? Bu anlaşmaların içeriğinde ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ ile ilgili herhangi bir konu bulunmakta mıdır?
  • Birleşik Arap Emirliklerinden gelen bir heyete ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ ile ilgili bir sunum yapıldığı doğru mudur? Bu vahim iddia doğru ise bu bahsi geçen sunumu kim ya da kimler yapmıştır? Bunun ülke adına oluşabilecek vahim sonuçları düşünülmüş müdür?

Aselsan Hisseleri İsrail'e Satıldı mı?

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Aselsan'ın hisselerinin yüzde 51'inin İsrail'e satıldığı” yönündeki haberleri değerlendi.

Bağış, "Böyle birşey yok. Aselsan'ın hisseleri Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı ve Borsa'dadır. Bunlar devredilemez" dedi.

Egemen Bağış, İstanbul'da Birlik Vakfı üyeleriyle bir araya geldi. Aselsan'ın hisselerinin satıldığı şeklinde çarpık bilgilerin dolaştığını anlatan Bağış, "Bu, hükümeti makul platformda eleştiremeyen zihniyetlerin iftiraya başvurma çabalarıdır" diye konuştu.

“Yüzde 85’i TSK Vakfı’na Geri Kalan Borsada”

Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müsteşarımıza 'Bu işin aslı nedir ?' diye sordum.' Efendim öyle birşey yok' dediler. Aselsan'ın hisselerinin yüzde 85' i Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme (TSK ) Vakfı'na aittir. Geri kalan yüzde 15 hisse ise, borsadadır. Onlarda da hisse devri yok. Türkiye'de birtakım çevreler rahatsızlar. Verdiğimiz rahatsızlık için özür dilemeyeceğiz. Türkiye şeffaflaşmaya kalkınmaya devam edecek.”

“Herkesi Kucaklayacak Bir Anayasanın Hazırlanmasını Önemsiyoruz”

Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Egemen Bağış, milletin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve herkesi kucaklayacak bir Anayasanın hazırlanmasını önemsediklerini kaydetti.

“AB’yi Bir Barış Projesi Olarak Görüyoruz”

Egemen Bağış, Avrupa Birliği standartlarının yakalanmasının önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ni, bir barış projesi olarak da gördüğünü sözlerine ekledi.
 

'ASELSAN satıldı' yalanı bir kez daha çöktü! En yetkili isim tek tek anlattı

Haluk Görgün sözlerini şöyle sürdürdü;
Global pazarlarda faaliyet yürüten şirketimiz, yurt dışında da açtığı ofislere verdiği ismini ve markasını tescil faaliyetleri ile korumakta ve bunu rutin bir uygulama olarak gerçekleştirmektedir.

'ASELSAN satıldı' yalanı bir kez daha çöktü! En yetkili isim tek tek anlattı

YÜZDE YÜZ ASELSAN'A AİT
19 Ocak'ta KAP'a ilan edildiğini sözlerine ekleyen Görgün, ASELSAN QSTP-B Katar'daki şubemiz % ASELSAN'a aittir dedi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK
Görgün sözlerini şöyle tamamladı: Millî değerlerimizi yıpratmak yanlıştır, milletimize haksızlıktır. ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki süreçlerimiz başlatılmıştır.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Savunma sanayiinde ülkemizin geldiği noktanın bazı kesimlere rahatsızlık verdiğinin farkındayız. ASELSAN'ın marka ve isim haklarını korumak amacıyla gerçekleştirdiği rutin bir uygulama bakın nasıl çarpıtıldı? ASELSAN'ın asılsız iddialara cevabı:" ifadelerine yer verdi.

ASELSAN'DAN YERLİ MİLLİ KURULUŞ AÇIKLAMASI: YÜZDE HİSSESİ TSK'NIN GERİSİ BORSADA

ASELSAN'ın dünya standartlarında bir teknoloji üssü olduğu belirtilerek , sivil sistemlerden askeri çözümlere kadar uzanan geniş ürün yelpazesi, toplam 13 yurt dışı iştirak, ofis ve şubeleri ile küresel pazarlarda sürdürülebilir ve istikrarlı pazarlama faaliyetlerine devam ettiği bildirildi.

Kurum'dan yapılan yazılı açıklamada, "ASELSAN bugün, özgün ürünlerini ihraç eden, dünyanın ilk savunma sanayii şirketi listesinde ilk 50 firma arasında yer alan tek Türk şirketi olarak uluslararası pazarlarda ortaklıklar kuran, yatırım yapan bir marka olarak faaliyetlerini sürdürmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

SERMAYESİ TAMAMEMEN YERLİ

ASELSAN'ın %74,20'lik hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı sahipken, hisselerin %25,80'i Borsa İstanbul'da halka arz edilmiş payları olduğu ifade edilen yazılı açıklamada ,"Bugün, dünya standartlarında bir teknoloji üssü olarak; sivil sistemlerden askeri çözümlere kadar uzanan geniş ürün yelpazesi, toplam 13 yurt dışı iştirak, ofis ve şubeleri ile küresel pazarlarda sürdürülebilir ve istikrarlı pazarlama faaliyetlerine devam etmektedir. Bu bağlamda yılında ASELSAN Ukrayna şirketini, Pakistan İslamabad ofisini ve Katar MRO (Bakım Onarım ve Modernizasyon) Merkezini hayata geçirmiştir." ifadeleri kullanıldı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Globalleşen bir firma olarak ASELSAN, yurt dışında yaptığı tüm yatırımlar kapsamında ASELSAN markasının marka ve isim haklarını korumak amacıyla Aselsan Ukraine, Aselsan Pakistan, Aselsan Qatar ve Aselsan Katar MRO markalarımızın tescil başvurularını gerçekleştirmiştir.

UKRAYNA'DA BAKIM MERKEZİ AÇILACAK

Katar ve Körfez Bölgesi'nde güvenilir bir savunma ve teknoloji şirketi olarak, uzun yıllardır sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin artış göstermesi sebebiyle; sürdürülebilir bir insan kaynağı oluşturmayı, artan operasyonel kapasiteyi yerinde desteklemeyi ve ileri teknoloji savunma çözümlerimizi sunmayı amaçladığımız Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezimiz ile satış sonrası destek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz sadece Katar ve körfez bölgesinde sınırlı kalmayıp Azerbaycan'da yerleşik olarak yaklaşık 20 yıldır faaliyette olan ASELSAN Bakü şirketimiz ile Azerbaycan'da satış sonrası destek faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Yakın dönemde benzer faaliyetlerimizi sürdürmek amacıyla Ukrayna'da aynı kapsamda bir Bakım, Onarım ve Modernizasyon merkezi hayata geçirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.


YABANCI ORTAKLIK SÖZKONUSU DEĞİL

yılında faaliyete geçirdiğimiz ASELSAN Ukraine, Aselsan Pakistan ve Aselsan Katar MRO merkezlerimiz, herhangi bir yerli veya yabancı ortaklıkla kurulmamış olup % ASELSAN A.Ş. iştirakleri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bahse konu merkezlerde herhangi bir Ar-Ge faaliyeti ve ürün üretimi yapılmamakta olup, belirtilen şekilde satış sonrası hizmetlerin gerçekleştirildiği, yerel müşteri ile daha yakın irtibat kurabilmek amacıyla yapılandırılmışlardır.


ASELSAN'ın yurt içi ve yurt dışı iştirakleri, sermaye ve ortaklık yapısına dair tüm açıklamalar şeffaf bir şekilde ASELSAN A.Ş. web sitesinde her yıl yayınlanan Faaliyet Raporu'nda kamuya açık şekilde yer almaktadır."

ASELSAN satıldı mı, Katarlılara satıldığı doğru mu, satılıyor mu, işin doğrusu ne?

ASELSAN satıldı mı, Katarlılara satıldığı doğru mu, satılıyor mu, işin doğrusu ne? ASELSAN satıldı mı, satılacak mı ya da satılıyor mu soruları yaklaşık 10 yıldır sık sık gündeme getirelerek soruluyor.  ASELSAN satıldı mı, Katarlılara satıldığı doğru mu, satılıyor mu, işin doğrusu ne?

ASELSAN'ın satılacağı iddiaları ilk olarak yılında gündeme gelmişti. 

Yine kaynağı belirsiz haberlere konu olan ASELSAN için, "ASELSAN İsrail'e satılıyor" denilmişti. Ancak o günlerde hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada satış iddiaları yalanlanmıştı. 

Aradan geçen 10 yıllık sürede iddialar hala gündemden düşmedi. Ancak bu kez satılacağı ileri sürülen ülke farklı bir ülke oldu. 

ASELSAN satıldı mı

 

10 yıl önce İsrail'e satılacağı ileri sürülen ASELSAN için şimdi de BAE'ye satılacağı iddiaları özellikle de muhalif bazı basın yayın organlarında kaynaksız ve asılsız bir şekilde gündeme getiriliyor. 

Peki, işin aslı nedir? ASELSAN gerçekten satılıyor mu? 

ASELSAN'ın bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin savunma sanayiinde faaliyet gösteren nadir firmalardan biridir. Devlet kuruluşu olan ASELSAN'ın satılması söz konusu değildir. 

Son olarak Yeniçağ, Sözcü, Odatv ve benzeri yayın organlarında yer alan bir haberde ASELSAN'ın BAE'ye satılacağı ileri sürülmüştü. 

İşte iddiaları içeren haberlerden biri: 

Körfez ülkeleri tarafından Türkiye’ye sık sık yatırım yapılmakla birlikte son olarak Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın gelmesi ile yatırımlar yeniden gündeme gelmiş ve bunlar arasında medyada ASLESAN’ın ismi geçmişti.

Hisselerini çeşitli oranlarda yatırımcılar tarafından alınabileceğine dair çeşitli iddialar medyanın gündeminde yer almaya başlarken iddiaların ortaya çıkmasının diğer bir nedeni de daha önce körfez ülkelerinin Türkiye'den bazı bölgeleri yatırım amaçlı olarak almış olmaları gösterildi.

Bir diğer nedeni ise daha önce kuruluş hakkında yılında İsrailli bir şirkete satıldığına dair haberler ortaya çıkmış olmasıdır. O tarihlerde çıkan haberlerde kuruluşun yüzde 51 hissesinin İsrail adına çalışan bir şirkete satıldığı iddia edilmiş ve çıkan haberlerin hemen ardından da yapılan açıklamada kurumun hisselerinin yüzde 85'inin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfına ait olduğu geri kalan yüzde 15 hissenin ise borsada bulunduğu ifade edilmişti.

ASELSAN 46 YILLIK DEVLET KURULUŞU

ASELSAN yılında kuruldu. Açılımı Askerî Elektronik Sanayi’dir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme ihtiyacını karşılayan ASELSAN, kurulduğu günden bu yana ileri teknolojiye dayalı bir şekilde müşteri ve ürün yelpazesini oldukça genişletmiştir.

Modern elektronik cihaz ile sistemler geliştiren, üreten, tesis eden, bunları pazarlayan, ve satış sonunda hizmetlerini devam ettiren entegre bir sanayi kuruluşu olan ASELSAN’ın yapısı içerisinde Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Grup Başkanlığı (HBT), Savunma Sistem Teknolojileri Grup Başkanlığı (SST), Radar Elektronik Harp İstihbarat Grup Başkanlığı (REHİS), Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Grup Başkanlığı (MGEO) olmak üzere dört ayrı grup başkanlığı yer almaktadır.

ASELSAN’ın genel müdürlüğü Ankara Macunköy’de olup Teknokent’te de dört ayrı tesiste üretim ve mühendislik hizmetlerine ara vermeden devam etmektedir.

SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN'ın satılacağına dair iddialarla ilgili, "Gerçekten biz şaşırıyoruz. Bu yine bir dezenformasyonun parçası" dedi.

Kocaeli Sanayi Odası tarafından Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen SANTEK Dijital Fuarı’nın açılışı ile Kocaeli Savunma Sanayi İl Buluşmasına katılan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN'ın satılacağına yönelik iddialara cevap verdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Demir, "Gündemdeki iddialar nedir? Kim yapmış? Nasıl yapmış? Gerçekten biz şaşırıyoruz. Bu yine bir dezenformasyonun bir parçası. ASELSAN malumunuz Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfının çoğunluk hissesine sahip olduğu bir şirket. Yüzde 25i halka açık bir şirket. Vakfımızın bir şirketi. Büyük savunma sanayi şirketlerimizin çoğu ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN; bunların büyük hisseleri Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfına ait. ASELSAN'ın olsun, TUSAŞ'ın olsun, HAVELSAN'ın olsun, çeşitli ülkelerde ve ülkemizde de ortaklıkları ve alt şirketleri var. Durum bu. Bu açıklamayı yapma gereği bile bana biraz tuhaf geldi" diye konuştu.

ASELSAN GENEL MÜDÜRÜNDEN SATILDI İDDİALARINA CEVAP

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, "şirketin Katarlı olduğu" öne sürülerek yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, gerçek dışı iddialar ve bunlarla ilgili haber ve paylaşımlara yönelik hukuki süreç başlatıldığını bildirdi.

Görgün, Twitter hesabından, bazı basın organlarında yayımlanan "ASELSAN QATAR'lı oldu" başlıklı haberlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Bu haber başlığı aldatıcı ve gerçeği yansıtmayan bir başlıktır." ifadesini kullanan Görgün, Türk milletinin göz bebeği ASELSAN'ın, küresel bir Türk şirketi olarak 12 farklı ülkede aktif faaliyet gösterdiğini, 73 ülkeye ihracat yaptığını vurguladı.

Görgün, global pazarlarda faaliyet yürüten şirketin, yurt dışında da açtığı ofislere verdiği ismini ve markasını tescil faaliyetleriyle koruduğuna ve bunu rutin bir uygulama olarak gerçekleştirdiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Sözü geçen ASELSAN QSTP-B adlı Katar'daki şubemiz yüzde ASELSAN'a ait olup 19 Ocak 'de Kamuyu Aydınlatma Platformunda ilan edilmiştir. Milli değerlerimizi yıpratmak yanlıştır, milletimize haksızlıktır. ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki süreçlerimiz başlatılmıştır."

ASELSAN İDDİALAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Şirketten de konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, globalleşen bir kuruluş olarak şirketin, yurt dışında yaptığı tüm yatırımlar kapsamında ASELSAN markasının marka ve isim haklarını korumak amacıyla ASELSAN Ukraine, ASELSAN Pakistan, ASELSAN Qatar ve ASELSAN Katar MRO markalarının tescil başvurularını gerçekleştirdiği belirtildi.

ASELSAN'ın uluslararası faaliyetleri kapsamında bir dizi adım atıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Katar ve Körfez Bölgesi'nde güvenilir bir savunma ve teknoloji şirketi olarak, uzun yıllardır sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin artış göstermesi sebebiyle sürdürülebilir bir insan kaynağı oluşturmayı, artan operasyonel kapasiteyi yerinde desteklemeyi ve ileri teknoloji savunma çözümlerimizi sunmayı amaçladığımız Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezimiz ile satış sonrası destek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz sadece Katar ve Körfez Bölgesi'nde sınırlı kalmayıp, Azerbaycan'da yerleşik olarak yaklaşık 20 yıldır faaliyette bulunan ASELSAN Bakü şirketimiz ile Azerbaycan'da satış sonrası destek faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Yakın dönemde benzer faaliyetlerimizi sürdürmek amacıyla Ukrayna'da aynı kapsamda bir Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezi hayata geçirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

yılında faaliyete geçirdiğimiz ASELSAN Ukraine, ASELSAN Pakistan ve ASELSAN Katar MRO merkezlerimiz, herhangi bir yerli veya yabancı ortaklıkla kurulmamış olup, yüzde ASELSAN AŞ iştirakleri olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bahse konu merkezlerde herhangi bir Ar-Ge faaliyeti ve ürün üretimi yapılmamakta olup, belirtilen şekilde satış sonrası hizmetlerin gerçekleştirildiği, yerel müşteri ile daha yakın irtibat kurabilmek amacıyla yapılandırılmışlardır."

Açıklamada, ASELSAN'ın yurt içi ve dışı iştirakleri, sermaye ve ortaklık yapısına dair tüm açıklamaların şeffaf bir şekilde ASELSAN AŞ web sitesinde her yıl yayınlanan Faaliyet Raporu'nda kamuya duyurulduğu ifade edildi.


 

ASELSANaselsan satıldı mıİsmail Demir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası