keçiören metro istasyonları / Keçiören Metrosu Durakları (hattı güzergahı haritası) | Ankara Ulaşım

Keçiören Metro Istasyonları

keçiören metro istasyonları

Ankara Keçiören Metro Haritası Güzergahı ve Bilet Fiyatları M4 KEÇİÖREN METROSU &#; Kızılay Gazino güzergahında yer alan metro hattının yapım çalışmalarına 15 Temmuz tarihinde başlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tamamlayamayınca, yapımı Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı devraldı.

ankara m4 kecioren metro duraklari

Keçiören Metro Durakları

  1. Kızılay (aktarma: Ankaray, M1, M2)
  2. Adliye
  3. Gar
  4. AKM
  5. ASKİ
  6. Dışkapı
  7. Meteroloji
  8. Belediye
  9. Mecidiye
  10. Kuyubaşı
  11. Dutluk
  12. Gazino

Ankara Keçiören Metro Bilet Fiyatları

UKOME GENEL KURULUNUN TARİH VE /71 SAYILI KARARI GEREĞİNCE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA İNDİRİMLİ VE TAM YOLCU TAŞIMA BİNİŞ ÜCRETLERİ:

Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattı

* Tam Ankarakartlarda 75 dakikalık süre içerisinde (istisnai hatlar hariç) en fazla 2 defa transfer imkanı sağlanmıştır, transfer ücreti 1,60 TL&#;dir.

* İndirimli Ankarakartlarda 75 dakikalık süre içerisinde (istisnai hatlar hariç) en fazla 2 defa transfer imkanı sağlanmıştır, transfer ücreti 0,75 TL&#;dir.

Ankara Keçiören Metro Saatleri

ankara son tren sefersaatleri

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNDE YENİ DÜZENLEME YAPILDI

Kullanım Detayları: Tam Ankarakartlarda 75 dakikalık süre içerisinde (istisnai hatlar hariç) en fazla 2 defa transfer imkanı sağlanmıştır, transfer ücreti 1,60 TL&#;dir. EGO Otobüs, Ankaray, Metro, Teleferik, Başkentray, kent merkezi ÖTA ve ÖHO&#;larda geçerlidir.
İndirimli Ankarakartlarda 75 dakikalık süre içerisinde (istisnai hatlar hariç) en fazla 2 defa transfer imkanı sağlanmıştır, transfer ücreti 0,75 TL&#;dir. EGO Otobüs, Ankaray, Metro, Teleferik, Başkentray, kent merkezi ÖTA ve ÖHO&#;larda geçerlidir.

Ankara Metro Haritası ve Ankaray Raylı Sistemi

Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da toplu taşıma hizmeti veren Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’ne ait raylı ulaşım ağıdır. Mevcut Ankara raylı ulaşım ağı hafif raylı sistemler, metro, teleferik ve banliyö sistemlerin oluşmakta olup, EGO tarafından işletilen toplu taşım araçları dört kısımdan oluşmaktadır:

  1. Ankaray adı ile Dikimevi AŞTİ güzergahında 30 Ağustos ’da tarihinde işletmeye açılan “Hafif raylı sistem”,
  2. Ankara Metrosu adı ile Kızılay – Batıkent güzergahında 28 Aralık ’de faaliyete geçen ağır raylı sistem.
  3. 12 Şubat tarihinde Batıkent – OSB Törekent hattı ve bundan bir ay sonra;
  4. 13 Mart tarihinde Kızılay – Koru hattı hizmete açılmıştır. Ankaray ile Ankara metrosu sistemi arasında aktarma istasyonu olan Kızılay ile birlikte toplam 45 istasyon bulunmaktadır.

Ankaray 8, km. Ankara Metrosu M1 16, km + M2 16, km.+ M3 15, km uzunlukta olup bu dört raylı ulaşım sistemi toplam 55, km. uzunluğundadır.

Ankara Metrosu’nda Keçiören hattı halen yapım aşamasındadır. Ayrıca Esenboğa Havalimanı ile Kızılay arasında yeni bir hat yapımı da planlanmaktadır.

A1 ANKARAY

Ankara’nın artan ulaşım talebini karşılamak amacıyla yapımına 7 Nisan tarihinde başlanan Ankara’nın ilk hafif raylı sistemi Ankaray, 30 Ağustos tarihinde tamamlanarak Dikimevi AŞTİ güzergahında hizmete açıldı.

A1 Ankaray (AŞTİ Dikimevi) Hafif Raylı Sistem Haritası

Ankaray Durakları

  1. Dikimevi
  2. Kurtuluş (aktarma: Sincan-Kayaş Banliyö Tren Hattı)
  3. Kolej
  4. Kızılay (aktarma: M1, M2)
  5. Demirtepe
  6. Maltepe
  7. Anadolu
  8. Beşevler
  9. Bahçelievler
  10. Emek
  11. AŞTİ
  12. Söğütözü (Yapım aşamasında)

M1 BATIKENT METROSU

Ankara’nın ilk metrosunun yapım çalışmalarına 29 Mart tarihinde başlandı. Kızılay Batıkent güzergahında yer alan metro hattı 28 Aralık tarihinde tamamlanarak hizmete açıldı.

M1 Ankara Kızılay Metro İstasyonları

Batıkent Metrosu Durakları

  1. Kızılay (aktarma: Ankaray)
  2. Sıhhıye (aktarma: Sincan-Kayaş Banliyö Tren Hattı)
  3. Ulus
  4. Atatürk Kültür Merkezi
  5. Akköprü
  6. İvedik
  7. Yenimahalle (aktarma: Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı)
  8. Demetevler
  9. Hastane
  10. Macunköy
  11. Ostim
  12. Batıkent

M2 ÇAYYOLU METROSU

Kızılay Koru güzergahında yer alan metro hattının yapım çalışmalarına 27 Eylül tarihinde başlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tamamlayamayınca, yapımı Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı devraldı ve 13 Mart tarihinde bitirdi.

M2 Kızılay Çayyolu Metro Hattı

Çayyolu Metro Durakları

  1. Kızılay (aktarma: Ankaray)
  2. Necatibey
  3. Milli Kütüphane
  4. Söğütözü (aktarma: Ankaray)
  5. MTA
  6. Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  7. Bilkent
  8. Tarım Bakanlığı/Danıştay
  9. Beytepe
  10. Ümitköy
  11. Çayyolu
  12. Koru

M3 TÖREKENT METROSU

Batıkent OSB Törekent güzergahında yer alan metro hattının yapım çalışmalarına 19 Şubat tarihinde başlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tamamlayamayınca, yapımı Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı devraldı ve 12 Şubat tarihinde bitirdi.

M3 Ankara Metro Durakları Haritası

Törekent Metro Durakları

  1. Batıkent
  2. Batı Merkez
  3. Mesa
  4. Botanik
  5. İstanbul Yolu
  6. Eryaman
  7. Eryaman 5
  8. Devlet Mah.
  9. Harikalar Diyarı
  10. Fatih
  11. GOP
  12. OSB Törekent

ESENBOĞA Havaalanı METROSU (Planlama Aşamasında)

Kızılay ile Esenboğa Havalimanı arasına yapılması planlanan Ankara’nın 5. metrosudur. Yapımı Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecektir. Metronun toplam hat uzunluğu 25, km dir. İstasyonlar arası mesafe ortalama 1, km dir. 15 istasyondan oluşması planlanmıştır:

Esenboğa Metro Durakları

  1. Sıhhiye
  2. Gençlik Parkı
  3. Hacı Bayram
  4. Aktaş
  5. Gülveren
  6. Siteler
  7. Ulubey
  8. Solfasol
  9. Kuzey Ankara
  10. Pursaklar-1
  11. Pursaklar-2
  12. Saray
  13. Otonomi
  14. Fuar Alanı
  15. Esenboğa Havalimanı

ANKARA RAYLI SİSTEM HATLARI HARİTASI

ANKARA’DA YAPIMI DEVAM EDEN RAYLI SİSTEMLER HARİTASI

İnteraktif Ankara Demiryolu ve Metro Haritası

Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattı

Yenimahalle–Şentepe arasına yapılan teleferik sistemi için Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin tarih ve kararı gereği tarihinde ihaleye çıkılmış olup teknik görüşmeler sonucunda güzergah ve sistem netleştirilmiştir. tarihinde ihalesi yapılan işin yüklenici firması ile tarihinde sözleşmesi imzalanarak yapımına başlanan hattın açılışı tarihinde yapılarak yolcu taşınmasına başlanmıştır.

  • Yenimahalle Şentepe Teleferik SistemiTek Yönde kişi/saat kapasiteli toplu taşıma yapılması planlanmaktadır. Yenimahalle metro istasyonunda başlayan hat ve Şentepe merkezine kadar ulaşımı havadan sağlamaktadır.
  • Yenimahalle-Şentepe arasında 4 duraklı kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sisteminin uzunluğu m dir.
  • Her kabin 15 saniyede bir istasyona girmekte ve dakika da metrelik kot farkı ve yaklaşık metrelik mesafe aşılmaktadır.
  • Yenimahalle metro istasyonu ile Şentepe merkezini bağlayacak olan teleferik sistemi metrodan çıkanların beklemeden kısa sürede Şentepe’ye ulaştırmaktadır.
  • Ankara’da metro ile senkronize çalışan teleferik sistemi trafiğin rahatlamasına yardımcı olarak yollara ek yük bindirmemektedir.
  • Engelli, yaşlı, çocuk ve herkesim tarafından rahatlıkla kullanılmaktadır.

Yenimahalle Şentepe Teleferik Hattı

Keçiören Metrosu durakları, yılında hizmete açılmış olup toplam 9 duraktan oluşuyor. Sincan &#; Çayyolu Metro Hattı&#;na AKM İstasyonundan bağlanarak Ankara&#;da metro ile ulaşım ağı daha da genişlemiş durumda. Ankara Keçiören Metrosu durakları isimleri, konumları, hattı, haritası gibi bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

keçiören metrosu durakları


Keçiören Metrosu Durakları

AKM ile Şehitler metro durağı arasında seferleri bulunan Keçiören Metrosu, toplamda 9 durağa sahip. M4 metrosu, 16 dakikalık bir sürede hattın başından sonuna ulaşıyor.

Metro, AKMdurağından hareket ettikten sonra geçtiği duraklar:

  • ASKİ
  • Dışkapı
  • Meteoroloji
  • Belediye
  • Mecidiye
  • Kuyubaşı
  • Dutluk
  • Şehitler

Sincan &#; Çayyolu Metro Hattı ile Ankara&#;nın farklı bölgelerinden AKM Durağına gelerek Keçiören metrosuna aktarma yapabiliyorsunuz.

Aşağıdaki haritada, AKM &#; Keçiören metrosu durakları ve hattı&#;nı ayrıntılı inceleyebilirsiniz. Duraklar hakkında detaylı bilgi için haritaüzerinde durak isimlerini tıklayın.

Harita açılmıyorsa görüntülemek için tıklayın.



Keçiören Metro hareket saatleri bilgisi için tıklayın.



Keçiören Metro Hattı, Atatürk Kültür Merkezi Durağına kadar geliyor olsa da, proje tamamlandığında Kızılayda sonlanacak. Tren Garı ve Adliye durakları da bu hatta dahil edilecek. Kızılay bağlantısı ile Ankara metro ağı daha da genişleyecek olup, Ankara Tren Garına metro ile direk ulaşım imkanı oluşacak.

Keçiören metrosu ile nerelere gidilir?

Keçiören metrosu, Atatürk Kültür Merkezi İstasyonunu Sincan Çayyolu Metrosu ile ortak kullanıyor. Metrolar arasında aktarma imkanı bulunuyor. Böylece Keçiören Metrosu duraklarından birinde metroya bindiğinizde, bir yönü Batıkent ve Sincan&#;a, diğer yönde ise Eskişehir yolu üzerinden Çayyolu&#;na kadar ulaşım imkanı bulunuyor.

Ayrıca Kızılay&#;da Ankaray hattına aktarma yaparak AŞTİ istikametindeki ve Dikimevi istikametindeki duraklara ulaşabilirsiniz.

GezginSitesi

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir kaynağı değiştir]

Güzergâh şeması[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası