bursa tahinli çörek / Bursa’nın Nefis Tahinli (Tahanlı) Pidesi (videolu) - Nefis Yemek Tarifleri

Bursa Tahinli Çörek

bursa tahinli çörek

Bursa&#;nın Nefis Tahinli (Tahanlı) Pidesi (videolu)

 Hayırlı Cumalar herkese 

Tahinli Pide denilince ilk aklımıza Bursa gelir. Yaz kış her güne yakışan bu inanılmaz yumuşacık lezzeti mutlaka tatmanız lazım, ister sabah mis gibi kahvaltıya yada aksam beş çayına. Demli bir çayın yanına bu essiz pideleri sizde sunmak istiyorsanız buyrun yapılışına geçelim:

  1. Yoğurma kabına un alınır ortasına havuz açılır diğer malzemeler ortasına ilave edilir ve yoğurarak yumuşacık bir hamur elde edilir. Bu aşamada uzun yoğurmaya özen gösterin. Ne kadar uzun yoğurulursa o kadar lezzetli olur 😋. Unun markasına göre un ilavesinde buluna bilirsiniz. Bana tam 3 bardak yetti. Eğer unu fazla gelirse elinizi hafif ilik suyla ıslatıp iyice yedirerek yoğurun.
  2. Üzeri strec filmle kapatılır 1 saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.
  3. Bu arada tahin, toz şeker ve su bir kaba alınır, şekeri eriyene kadar iyice karıştırılır ve kenarda bekletilir. Ara ara karıştırarak şekerin eridiğinden emin olalım&#x;
  4. İyice mayalanan hamurun gazı çıkması için tekrar kısaca yoğurulur ve eşit beze ye ayrılır. 10 adet çıktı bende.
  5. Her bir beze tezgahın üzerinde parmaklarınızı kullanarak yuvarlak açılır ardından ortasına bastırarak inceltip kenarları hafif kalın kalacak şekilde havuz sekli verilir.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
  7. Ortasına hazırda bekleyen tahinli karışımdan tatlı kaşığı koyulur ve kaşığın arkasıyla yayılır. Bezeler bitene kadar tekrarlanır.
  8. Her pidenin üzerine tutam şeker serpilir ve kenarlarına ayırdığımız yumurta sarısı sürülür.
  9. Önceden ısıtılmış derece fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirilir.
  10. Fırından alınan mis gibi pidelerin üzeri bezle kapatılır ve arzu ya göre sıcak veya soğuk servise sunulur 😋&#x;.
    Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Hazırdan farksız muhteşem bir lezzet. Yiyen herkes çok beğendi.
    Afiyet olsun 😊😍

Bursa&#;nın Nefis Tahinli (Tahanlı) Pidesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Bursa’nin Nefis Tahinli (Tahanli) Pidesi
Bursa’nin Nefis Tahinli (Tahanli) Pidesi
Bursa’nin Nefis Tahinli (Tahanli) Pidesi
Bursa’nin Nefis Tahinli (Tahanli) Pidesi
Bursa’nin Nefis Tahinli (Tahanli) Pidesi
Bursa’nin Nefis Tahinli (Tahanli) Pidesi
Bursa’nin Nefis Tahinli (Tahanli) Pidesi
Bursa’nin Nefis Tahinli (Tahanli) Pidesi
Bursa’nin Nefis Tahinli (Tahanli) Pidesi
Bursa’nın Nefis Tahinli (Tahanlı) Pidesi
Bursa’nın Nefis Tahinli (Tahanlı) Pidesi
Bursa’nın Nefis Tahinli (Tahanlı) Pidesi

Tahinli pide nasıl yapılır? Püf noktaları

  • Her mayalı hamur tarifinde olduğu gibi bu tarifte de sıvı malzemeleri hafif ılık olarak kullanmalısınız.
  • Unu kontrollü koymanızda fayda var. Un miktarını unun markasına göre azaltıp arttırabilirsiniz.
  • Hamurunuzu ne kadar uzun yoğurursanız pideleriniz  o kadar lezzetli olacaktır.
  • Hamurunuzu mutlaka 1 saat kadar üzerini örterek mayalanmaya bırakmalısınız.
  • Mayalandıktan sonra hamurunuzu tekrar yoğurarak gazının çıkmasını sağlamalısınız.

Bursa mutfağından farklı tarifler

  • Bursa'da çok sevilen cantık pide, süt helvası gibi tariflerin de olduğu Bursa yemekleri listesine linke tıklayarak göz atabilirsiniz.

Tahinli pide kaç kalori?

  • 1 adet orta büyüklükteki tahinli pide yaklaşık olarak kaloriye denk gelmektedir.

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Bursa&#;nın Nefis Tahinli (Tahanlı) Pidesi (videolu) tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa tarihinde güncellendi.

Pide TarifleriHamur İşi Tarifleri

Tahinli pide tarifi

Unu yoğurma kabının içine alıp ortasına elinizle bir havuz açın.

Maya, süt, yağ, şeker, tuz ve yumurtanın beyazını unun ortasına ilave edin.

Kaptaki karışımı yumuşacık bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ne kadar uzun yoğurursanız lezzeti de o kadar artacaktır.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film kullanarak kapatın.

Yaklaşık 1 saat kadar sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.

Bu sırada tahin, toz şeker ve suyu bir kabı içine alın.

Toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırıp bir kenarda bekletin.

Güzelce mayalanan hamuru gazının çıkması için tekrar yoğurup 10 eşit bezeye ayırın.

Her bir bezeyi tezgahın üzerinde ellerinizle yuvarlak biçimde açın.

Daha sonra hamurların ortasına bastırarak inceltin.

Kenarları hafif kalın kalacak biçimde şekillendirin.

Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.

Hamurların ortasına hazırda beklettiğiniz tahinli karışımdan tatlı kaşığı koyup kaşığın arkasını kullanarak hamurun her yerine yaydırın.

Bu işlemi bütün bezeler bitene kadar tekrarlayın.

Hazırladığınız pidelerin üzerine şeker serpin

Pidelerin kenarlarına da yumurta sarısı sürün.

Önceden derece ısıtılmış fırında kenarları kızaran kadar pişirin.

Hazırladığınız bezeleri fırından çıkardıktan sonra dilerseniz hemen dilerseniz üstlerine bir bez örtüp bekleterek daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bursa&#;nın meşhur tahinli pidesi nerede yenir?

Bursa&#;ya has lezzetler arasında yer alan tahinli pideyi hiç yeme fırsatınız oldu mu? Şekli cantığa benzer (ki o da Bursa&#;ya özgüdür) tadı ise eşsizdir.

funduszeue.info özel hikayeleri gördünüz mü?

Bursa&#;ya has bir lezzet: Tahinli Pide

Türkiye&#;de pide denildiğinde akla hep etli, kuşbaşılı ya da kıymalı ana yemekler gelir. Mesela Bursa&#;nın cantığı bir pidedir. Konya&#;nın etli ekmeği yine bir pidedir. Ama Bursa&#;ya geldiğiniz zaman birisi size hadi tahinli hatta tahanlı pide yemeğe gidelim derse, sakın ona sabah sabah pide mi yenir demeyin. Çünkü yılı aşkın süredir Bursa&#;nın sembol yiyeceklerinden olan tahinli pide, sabah ve öğlenler yenen lezzetli ve tatlı bir atıştırmalıktır.

Kaşık kaşık tahinli pide yiyin

Kulağa delice mi geldi? &#;Pide hiç kaşıkla yenir mi canım?&#; mı dediniz? Evet Bursa&#;da hele hele Abdal Camii yanında bulunan Tarihi Taş Fırını ve Abdal Simit Fırını&#;nda yenen tahinli pide, odun fırınından yeni kaşıkla yeniyor 🙂 Sadece dumanı üzerinde değil, bol bol konulan o tahin, pidenin üstünde fokurdarken size verdikleri kaşıkla ya da pidenin kenarlarını banarak tahinli pideyi afiyetle yiyebilirsiniz. Yıllar içerisinde Bursa&#;dan Türkiye&#;ye yayılmış olsa da herhalde sadece Bursa&#;da tahinli pide kaşıkla yeniyordur. İster Bursa&#;ya gelen yerli, yabancı turist olsun isterse 40 yıllık has Bursalı olsun, Bursa&#;daki tahinli pideye asla hayır diyemez 🙂

Cantıktan türeyen o eşsiz ve yemeğe doyamayacağınız lezzetin adıdır tahinli pide

Bursa&#;ya gelmeden önce araştırma yapmaya başlayana br çok kişi, Bursa&#;da nerede ne yenir diye merak ediyordur. funduszeue.info olarak hem yerli hem de yabanacı turistler için bu soruya cevap arayan blog yazıları yazıyoruz. Bursa&#;nın meşhur lezzetleri Bursa Kebabı diğer adıyla İskender Kebap, pideli köfte, kestane şekeri gibi lezzetlerin yanı sıra Kırım Tatarlarına özgü olduğu bilinen ve üzerinde kıyma bulunan cantıktan türetildiği düşünülen tahinli pidenin en lezzetlilerini tabi ki Bursa&#;da yiyebilirsiniz.

Tahinli Pide Bursa&#;da nerede yenir?

Bursa&#;nın her lezzeti tabi ki eşsizdir. Çok mu abarttık bilmiyoruz ama biz ne Bursa Kebabı&#;nı ne kestane şekerini Bursa dışında yediğimizde keyif almıyoruz. Tahinli pidenin farklı versiyonu Türkiye&#;nin her yerinde yapılmaktadır. Hani şu sarmal olan içe doğru yuvarlak olarak katlanan tahinli. Ama orijinal tahinli pide Bursa&#;da nerede yenir diye merak ediyorsanız, tabi ki Abdal Camii etrafındaki fırınlarda. Neden en lezzetli tahinli pide Bursa&#;da orada yapılıyor bilmiyoruz, belki bize yılların alışkanlığı olduğu için öyle geliyordur ama, gerçekten de Bursa&#;da tahinli pide Abdal Camii civarında yenir 🙂

Yolunuz Bursa&#;ya düştüğü zaman özellikle şehir merkezini gezerken karnınınız acıkırsa, Demirtaş Paşa Metro İstasyonu&#;na komşu olan Abdal Camii civarına gitmeyi unutmayın. Zaten oraya gittiğinizde insan kalabalığı ve sıra bekleyenleri gördüğünüzde doğru yere geldiğinizi anlayacaksınız.

Yiyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Bursa&#;da yapılacak şeyler listemizi gördünüz mü?
Bursa&#;ya geliyorsanız ve Bursa&#;da ne yapsak nereleri gezip, neler yesek diyorsanız, sizler için hazırladığımız Bursa&#;da yapılacak 10 aktivite yazımızı okumalısınız.

Bursa&#;da serpme kahvaltı yapılacak yerler arıyorsanız, ilgili yazımızı okumalısınız. Sizler için Bursa&#;nın farklı yerlerinde serpme kahvaltı yapabileceğiniz en güzel ve lezzetli mekanları sıraladık.

Bursa denildiğinde aklınıza ilk ne geliyor? Yemek olarak İskender mi? Peki gezilecek yerler olarak sadece Uludağ mı geliyor? Bakın Twitter&#;da Bursa denildiğinde insanların aklına neler geliyormuş 🙂 Hepsini sizler için sıraladık.

Etiketlerbursa tahinli pide, Bursada tahinli pide nerede yenir, bursanın lezzetleri tahinli pide, masterchef tahinli pide

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası