çörek otu tütsüsü / One moment, please

Çörek Otu Tütsüsü

çörek otu tütsüsü

Evde huzur arayışına şaman enerji temizliği

Son yılların huzur trendlerinden biri olan 'Feng Shui'nin ülkemizdeki tahtı sallanıyor! Yaşanılan mekanın 'enerji akışına' uygun döşenmesini esas alan bu Uzakdoğu felsefesinin Anadolu usulü ritüellerini uygulayanların sayısı giderek artıyor. Yeni Aktüel dergisinden Neslihan Perker, Şaman usulü 'enerji temizliği' ile ilgili ayrıntıları araştırdı

KAPI GİRİŞİNE SARIMSAK ASIN
Mekanlara enerji temizliğine giden 'enerji uzmanı' Nuri Sevinç, Anadolu'da uygulanan bazı ritüelleri şöyle anlattı:
Enerji temizliğinde sirke kullanımı çok yaygındır. Kötü enerjiyi temizlediğine inanılır. Yerler, eşyalar silinir ve sirke kabı yatağın altına konur. Yatağın altına konma nedeni, insanların uyku sırasında bilinçaltları ortaya çıktığı için etkiye açık olmalarıdır.
Evlere sarımsak asmak da çok bilindik bir ritüeldir. Negatif enerji sarımsak ile nötr hale getirilir. Sarımsak genelde kapı girişlerine asılır.
Eski Anadolu'da yatak odalarına ayna konmazdı veya akşamları üstleri siyah bir örtü ile kapatılırdı. Nedeni ise, negatif enerjiyi büyüteceğine inanılmasıydı.

BİZDE KADIN ENERJİSİ HAKİM
Tıbbi-Aromatik Bitkiler Teknikeri Muhammet Tekin ise Anadolu usulü evde huzur yöntemlerini şöyle anlattı:
Eski Türk evlerinde çatı yoktur çünkü 'yukarı' ile bağlantı kanalı açık olmalıdır. Eski Sümer ve Hititlerin evlerinde de çatı yoktur. Bizim kültürümüzdeki yapılarda ise dişi enerji hakimdir.
Camiler, sinagoglar, kiliseler dişi enerjiye sahiptir. Türk kültürüne baktığımızda kadın enerjinin hakimiyetini görürüz, anne kutsaldır. İslamiyet'te, Orta Asya ve Anadolu medeniyetlerinde bu böyledir. Yaşadığımız daireler kadın enerjisine sahiptir. Feng Shui'de ise erkek enerji vardır, bizim yapı şeklimiz bu değildir.

TUZ VE KİREÇ ÖNEMLİ
Türk evlerinde kireç taşı veya kaya tuzu çok önemlidir. Tuz ve kireç negatif enerjiyi üzerinde toplar. Ev halkını hastalıklardan da koruduğuna inanılır.
Evlerin balkonlarında çiçek kültürü de çok gelişmiştir. Yeşil bitki, taze enerji getirir. Evlerin çevresinde, meyve veren ağaçlar yetiştirilir.
Gül bizim için çok önemlidir, bu bitki hem dünyayı, hem insan ruhunu, hem de Hz. Muhammed'i temsil eder. Aşk ve sevginin çiçeğidir. Güldeki koku, sevgi ve mutluluk duygularını arttırır.

MAHARET ÇENGELLİ İĞNEDE
Anadolu inanışına göre; evin içinde bir yerde demir bulundurmak da önemli. Yeni doğan bebeklere nazarlık takıldığında aslında maharet, çengelli iğnededir çünkü bu tılsımın materyali demirdir. Bilinçaltındaki negatif enerjiyi dengeler.
Osmanlı'nın ilk yıllarında, kente gelenler ağaca ölü koyunları asarlar, hangi koyun geç çürürse evi oraya inşa ederlermiş. Hayvan yaşamlarından aldıkları mesajlar onlar için önemliymiş.

POZİTİF BİTKİ REÇETESİ
Adaçayı: Nazardan ve kötü enerjilerden koruyor.
Tarçın kabuğu: Zenginlik ve bereket getiriyor.
Çörek otu: Nazara iyi geliyor.
Üzerlik Otu: Kötü enerjiden koruyor.
Defne Yaprağı: Büyüden koruduğuna inanılıyor.
Üzüm: Yaradılışı temsil ediyor ve şifa verdiğine inanılıyor.
Vanilya kabuğu: Afrodizyak enerjiyi artırıyor.
Kahve: Yakılan kahve enerji veriyor.
Tuz: Masaya konan tuz, negatif düşünceleri, konuşmaları üzerine çeker.
Baklagiller: Evin bereket enerjisi açısından önemlidir.

ÖNCE MUM YAKILIYOR SONRA TÜTSÜ
Nuri Sevinç, bir mekan temizliğine gittiği zaman işe mekanda mum yakarak başlıyor Yeni yakılan mum, bulunduğunuz yerde bulunan negatif enerjiyi temizliyor. Ardından tütsü yakan Sevinç, kendi bedeninde tamamen pozitif enerjiye odaklanarak odaları dolaşmaya başlıyor. Odalarda geçen süreç değişebiliyor, kiminde iki dakika duruyorsa, kiminde bu süre beş dakikayı buluyor. O sırada mekanda yaşayan insanların da bu yeni enerji ile dengelenmeleri ve olayların negatifinden kurtulmaları çok önemli.

YATAK ODASINI KEDİ SEÇİYOR
Eskiden Anadolu'da bir eve taşınıldığı zaman, mekana kedi bırakılır ve kedinin sabit durduğu yer yatak odası yapılırmış. Kediler manyetik alanı çok iyi algılar, pozitiftirler ve insandaki negatif enerjiyi alırlar.

&#;&#;rek otunu evinizden eksik etmeyin

Haberin Devamı

Çörek otu, yaklaşık 14 kadar türü olan, daha çok Akdeniz ülkelerinde yetiştirilen, tek yıllık otsu bir bitkidir. Bitkinin bir kapsül kesesinde gelişen tohumlarında, yağ ve protein bulunur. Kendine has kokusu olan sert tohumlar, baharat olarak mutfaklarda, özellikle unlu mamullerde kullanılır. Uzakdoğu ve Orta Asya geleneksel tıbbında asırlardır nefes darlığı, bronşit, kuvvetli öksürük ve nezle gibi hastalıkların tedavisi için yağ buharının solunması yöntemi uygulanır. Sıcak ve korunmasız ortamlarda ise yakılan çörek otu tütsüsü, böceklerin yaklaşmasını engeller.

ÇÖREK OTU ZAYIFLATIR MI?

Çörek otu ile zayıflamak mümkün değildir. Hiçbir besin doğrudan zayıflatmaz. Ancak zayıflama sürecinde tüketilmesinde herhangi bir problem yoktur, aksine faydalıdır; çünkü içerisinde nigellon, Omega-3 ve Omega-6 doymamış yağ asitleri bulunur. Bu nedenle de metabolizma ve bağırsakları çalıştırır. Tokluk hissini en üst düzeyde tutarak, gereğinden fazla enerji alımını önler.

Haberin Devamı

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI

• Öksürük, nefes darlığı ve bronşit gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.
• İçindeki B1, B2 ve B6 vitaminleri sayesinde karaciğeri temizler, alkolün kötü etkilerini azaltır.
• Hazmı kolaylaştırır, bağırsakları çalıştırır, idrar söktürür.
• A, E ve C vitaminlerinden dolayı antioksidan üretimine destek vererek toksinleri atar.
• Düzenli kullanımda kan şekerini düşürür.
• Kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, fosfor sayesinde hücre yenilenmesine destek olur.

Çörek otunu evinizden eksik etmeyin

ÇÖREK OTUNUN BESİN DEĞERLERİ

gram çörek otu;

• kaloridir.
• 15 gram yağ bulunur. Bu yağların 0,5 gramı doymuş yağ, 1,7 gramı çoklu doymamış yağ, 10 gramı ise tekli doymamış yağdır.
• 88 mg sodyum,
• mg potasyum,
• 16 gram protein
• 52 gram karbonhidrat bulundurur.

ÇÖREK OTU NELERDE KULLANILIR?

Çörek otu sadece yemeklerde ya da yaptığımız poğaça, kek, kurabiyelerde kullanılmamalıdır. Sabah kahvaltısındaki yumurtanın üzerine, salatalara, peynirin üzerine katılarak da tüketilebiliriz.

#&#;&#;rek Otu#Bitki#Fayda

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır