45 günlük rapor parası ne kadar / SGK Rapor Parası Hesaplama | funduszeue.info

45 Günlük Rapor Parası Ne Kadar

45 günlük rapor parası ne kadar

Rapor parası hesaplama işlemi işçinin brüt maaşı üzerinden yapılmakta. Hastalandınız, doğum yaptınız ya da iş kazası geçirdiniz. Bunların sonucunda da doktor size rapor verdi. Bu durumda gerekli şartları sağlamanız halinde Sosyal Güvenlik Kurumu size rapor parası ödemektedir. Bu yazımızda SGK rapor parası hesaplama konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Rapor parası hesaplama işlemini kendiniz yapamadıysanız yazı sonundaki yorum kısmından rapor tarihinden önceki son 12 ayın toplam brüt kazancı ile yine 12 ayın toplam gün sayısını yazarsanız ne kadar ödeme alabileceğinizi hesaplayabiliriz. 

Rapor parası nasıl hesaplanır

İş göremezlik ödeneği hesaplama brüt ücretiniz üzerinden yapılır.

  • Rapor aldığınız tarihten önceki son 12 aylık brüt kazancınız yine son 12 ayın gün sayısına bölünür. Bunun 1/2&#;si yatarak tedavilerde, 2/3&#;ü ise ayakta tedavide 1 günlük rapor parası olarak ödenir.
  • İş kazasında ve hamilelik/doğum nedeni ile alınan iş göremezlik raporlarında da hesaplama yukarıda belirtildiği gibidir.
  • SGK doğum rapor parası hesaplaması brüt ücret üzerinden yapılarak toplamda günlük ödeme yapılmaktadır. Eğer doğum çoğul ise günlük ödeme sağlanmaktadır.
  • İş kazalarında rapor süresinin tamamı için ödeme sağlanırken hastalıklarda ilk iki günlük kısmına ödeme yapılmamaktadır.

Covid rapor parası hesaplama nasıl yapılır ?

Covid ya da başka bir hastalık nedeni ile karantinaya alınan sigortalı çalışanlara hastalık nedeni ile iş göremezlik ödemesi yapılır. İş göremezlik rapor parası hesaplaması hastalık raporlarındaki yukarıda yer alan hüküm gereği hesap edilir. Karantina süresine göre aşağıda belirtilen gün ve karşılığı tutarlar kadar ödeme alabilirsiniz.

Bağkur rapor parası hesaplama nasıl yapılır?

Bildiğiniz üzere 4b bağkur kapsamındakiler iş kazası durumunda hastanede yatarak geçen süreler için iş göremezlik ödemesi alabilmekte. Ayrıca kadın bağkurlunun doğum öncesi ve sonrası dönemler için SGK doğum rapor parasından yararlanma hakları bulunmaktadır.

Bağkurlular için de SGK rapor ücreti hesaplaması aynen yukarıdaki gibi olmaktadır. Bağkur prim ödemelerini en düşükten yani tabandan yatıranlar için asgari ücret çalışan rapor parası hesaplamasına göre ayakta istirahatte en düşük günlük rapor ücreti tutarları aşağıda belirtilen tutarlar kadar olacaktır. 

Rapor parası ne kadar ?

Asgari ücretli bir sigortalı için &#;te asgari ücret rapor parası hesaplamasına göre 1 günlük ayakta tedavi için ödenecek rapor parası tutarı 01 Ocak tarihi itibariyle ,40 TL, hastanede yatarak tedavi için ödenecek rapor parası tutarı ise ,80 TL olacaktır. Aşağıda asgari ücretli rapor parası hesaplaması yapılmıştır.

Ayakta 1 günlük rapor parası,40 TL
Yatışlarda 1 günlük rapor parası,80 TL

Önemli:Her ne kadar asgari ücret artışına bağlı olarak brüt kazanç artıyor olsa da hesaplama rapor tarihinden önceki son 12 aylık kazanç ve gün sayısına göre yapılmaktadır. Bu nedenle net hesaplama için son 12 aylık brüt kazanç ve gün bilgisi gereklidir. Aşağıda 01 Ocak tarihi itibariyle yeni asgari ücrete göre oluşan günlük kazançlara göre tutarlar hesaplanmıştır. Bu nedenle sizin alabileceğiniz geçici iş göremezlik ödemesi aşağıdaki hesaplamanın altında kalabilir. 

2 günlük rapor parası ne kadar

İki günlük istirahat raporu eğer hastalık nedeni ile verildiyse Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme yapılmaz. İşveren de maaştan kesebilir. İki günlük raporlar için işveren kanunen maaş ödemek zorunda değildir. İş kazası sonucu alındıysa bu durumda her iki gün için de ödeme yapılır. Ayakta istirahat ise yılı için toplam ,80 TL, yatarak istirahat ise ,00 TL ödenir.

3 günlük rapor parası ne kadar

3 gün rapor parası ne kadar? Hastalıktan dolayı alındı ise sadece 1 gününe ödeme yapılır. Asgari ücretten istirahat parası hesaplamasına göre asgari ücretli için ayakta ise ,40 TL , yatış ise ,80 TL ödenir. İş kazası ise 3 günün tamamına ödenir. Asgari ücret üzerinden ödeme tutarı ayakta ise ,00 TL, yatarak tedavi ise ,00 lira ödenecektir.

5 günlük rapor parası ne kadar

5 günlük iş göremezlik raporu hastalık ise 3 gününe ödeme yapılır. Asgari ücretten rapor parası hesaplamasına göre Asgari ücret üzerinden 3 günlük hastalık ödemesi ayakta ise ,00 TL, yatarak ise ,00 lira olacaktır. Rapor hesaplamasına göre İş kazasında 5 günün tamamına ödenir. Ayakta ise ,00 TL, yatarak ise ,00 TL olacaktır.

7 günlük rapor parası ne kadar

1 haftalık rapor parası ne kadar ? İş göremezlik hesaplaması esas alınarak 7 günlük ayakta hastalık raporu için toplam ödeme tutarı ,00 TL, yatarak tedavide ise TL olacaktır. Asgari ücret iş göremezlik hesaplama tablosuna göre iş kazasında 7 günlük rapor ücreti ,80 TL, yatarak tedavide ise ,00 TL olacaktır.

8 günlük rapor parası ne kadar

8 günlük alınan raporlarda yılı için rapor hastalıktan dolayı alındıysa ve ayaktan ise toplamda ,00 TL, yatarak ise ,00 TL gibi bir rakam ödenir. İş kazasında ise ayakta istirahat için ,00 TL, yatarak istirahatte ise ,40 TL ödeme yapılır.

10 günlük rapor parası ne kadar

Hastalıkta 1 ve 2 günlük iş göremezlik raporlarına ödeme yapılmadığını biliyoruz. Dolayısıyla hastalık kapsamında asgari ücret 10 günlük rapor parası 8 günlük olarak ödenecektir.

  • Primi asgari ücret üzerinden ödenen bir sigortalıya 10 gün hastalık raporu alması durumunda raporlu sürenin tamamı hastanede yatarak geçtiyse 10 günlük rapor parası hesaplamasına göre ,00 TL , tamamı ayakta ise yani hastanede yatış yoksa 10 gün rapor parası ,00 TL  ödenmiş olacaktır.
  • Eğer iş kazası sonucu alındı ise 10 günün tamamına ödeme yapılır. İş kazası sonucu 10 gün rapor parası hesaplamasına göre yatarak tedavide asgari ücretlinin 10 günlük rapor parası ,00 lira, ayakta tedavide ise 10 günlük rapor ücreti ,40 TL olacaktır.

10 günlük covid rapor parası ne kadar

Covid nedeni ile alınan iş göremezlik istirahat raporlarında da hesaplama aynıdır. Yani asgari ücret ile çalışıyorsanız alacağınız ödeme tutarı covid rapor parası hesaplamasına göre yukarıda belirtilen tutarlar kadar olacaktır. Brüt kazancınız asgari ücretten fazla ise ne kadar ödeme alabileceğinizi bize sorabilirsiniz.

14 günlük rapor parası ne kadar

Asgari ücretli için 14 gün rapor parası hesaplamasına göre asgari ücretli bir çalışan için hastalık halinde ayakta tedavide 14 günlük rapor için ödenecek tutar ,00 TL, eğer yatarak ise TL olacaktır. İş kazası sonucu alınacak 14 günlük iş göremezlik raporunda ayakta tedavide ödenecek toplam tutar ,00 TL, eğer yatarak tedavi ise ,00 TL olacaktır.

15 günlük rapor parası ne kadar

15 günlük ayakta hastalık raporu için toplam ödeme tutarı ,00 TL, yatarak tedavide ise ,00 TL olacaktır. İş kazası rapor parası hesaplamasına göre İş kazasında 15 gün ayakta rapor ücreti ,00 TL, yatarak tedavide ise ,00 TL olacaktır.

20 günlük rapor parası ne kadar

İş göremezlik raporu hesaplama göre 20 günlük rapor hastalıktan alındı ise 18 gününe ödeme yapılır. Asgari ücret üzerinden yatışta ,00 TL, ayakta ise ,00 TL ödenir. İş kazasında tamamına ödenir. Asgari ücrete göre 20 günlük iş kazası rapor parası ayakta ise TL, yatarak ise TL olacaktır.

30 günlük rapor parası ne kadar

1 aylık rapor parası ne kadar? 30 günlük rapor parasının hastalıkta 28 gününe ödeme yapılır. Ayakta ise asgari ücret esas alınarak yatışta asgari ücret 1 aylık rapor parası ,00 TL, ayakta ise ,00 TL ödenir. İş kazasında tamamına ödeme yapılır. Ayakta ise asgari ücret üzerinden ,00 TL, yatarak ise ,00 lira ödenecektir.

45 günlük rapor parası ne kadar

Asgari ücrette rapor parası hesaplama işlemine göre 45 gün için hastalık ve ayakta istirahatlerde ödenecek toplam tutar ,00 TL, yatarak tedavide ise ,00 TL olacaktır. İş kazalarında ayakta tedavide 45 günlük rapor ücreti ,00 TL, yatarak tedavide ise ,00 TL olacaktır.

Doğum rapor parası hesaplama

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere eğer sigortalı çalışan ya da bağkurlu bir kadın iseniz doğum yapmanız halinde Sosyal Güvenlik Kurumu&#;ndan doğum öncesi 8 ve sonrası 8 olmak üzere toplamda 16 haftalık analık rapor parası ödemesi alabilirsiniz. Hamilelik ve doğumdan dolayı yapılan tüm ödemeler, ödeme tutarları, şartları ve tüm ayrıntıları doğum parası hesaplama sayfamızda bulabilirsiniz.

SGK doğum rapor parası ne kadar

Yukarıdaki doğum raporu hesaplama formülü göre asgari ücretli için ayakta tedavide yılında en düşük günlük rapor parası ,00 TL, yatarak tedavide günlük iş göremezlik ödeneği tutarı ise ,00 olacaktır. Dolayısıyla tekil doğum yani tek doğum yapan sigortalı bir kadına doğum öncesi ve sonrası gün için asgari ücret üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak toplam ödeme tutarı ,00 lira olacaktır.

Rapor parası nasıl alınır ?

  • Hastalıktan dolayı rapor parası alabilmeniz için rapor aldığınız tarihten önceki son 1 yıl içerisinde en az 90 gün sigortanızın olması ve aktif çalışan olmanız,
  • Analıktan dolayı geçici iş göremezlik doğum parası alabilmeniz için doğum tarihinden önceki son 1 yıl içerisinde en az 90 gün sigortanızın olması ve aktif çalışan olmanız gerekir.
  • İş kazasında zaten 1 günlük çalışma bile rapor parası almanız için yeterli olacaktır.

Yukarıda belirtilen şartların haricinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeme işleminin tamamlanabilmesi için işveren tarafından çalışmazlık bildiriminin yapılması gerekiyor. Ayrıca iş kazası vakalarında çalışmazlık bildirimine ilave olarak iş kazası bildiriminin de yapılması gerekiyor. İşveren bildiriminin ardından eğer raporda bir eksik yoksa ortalama 15 gün içinde ödeme işlemi tamamlanmış olacaktır. Ayrıntılı şartları öğrenmek ve ödeme almak için izlenecek yol hakkında bilgi edinmek için hemen rapor parası şartları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Rapor parası sorgulama

Rapor parası sorgulama işlemini e devlet sisteminde;

SGK iş göremezlik ödemeleri PTT&#;ye gönderilmektedir. PTT&#;ye gönderilen rapor paralarını gönderiliş tarihinden itibaren en geç 2 ay içerisinde almanız gerekiyor. Almadığınız takdirde ödemeniz SGK emanet hesabına alınacaktır. Ödemeniz ne zaman yatacak ?

Eğer SGK Şahıs ödemeleri banka sisteminde tanımlı banka hesabınız varsa ödemeniz PTT yerine bu hesaba aktarılır. Ben PTT ile uğraşamam ödemem hep banka hesabıma gelsin diyorsanız e devlet sisteminde SGK-Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama menüsünden hesabınızı tanımlayabilirsiniz.

Rapor parası hesaplama robotu

Hesaplama robotunu hesaplamada yapılan yanlışlık nedeni ile kaldırdık. Sosyal Güvenlik Kurumu&#;nun hesaplama yöntemini değiştirmesi ve son 12 aylık kazancı esas alması ile birlikte hesap daha da karmaşık bir hal aldı. Bu nedenle hesaplama programını kaldırdık. Bunun yerine yorumdan bize bilgilerinizi yazarak hesaplatabilirsiniz. 

Rapor parası ne zaman yatar?

Rapor parasının yatması için raporun bitmesi, işveren tarafından elektronik ortamda çalışmazlık bildirimi yapılması gerekmektedir. İşveren tarafından çalışmadığına dair bildirim yapıldıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ödemeyi ortalama gün içerisinde PTT ya da tanımlı banka hesabına aktarılmaktadır.

Rapor tarihinden önceki son 12 aylık dönemdeki toplam brüt kazanç ile son 12 aylık toplam gün sayınızı yazmanız durumunda ne kadar ödeme alabileceğinizi hesaplayabiliriz. 

Yıllık rapor hakkı kaç gün 

Bir çalışanın tek doktordan bir takvim yılı içerisinde en fazla 40 güne kadar rapor alabilir. Heyet raporları için gün sınırlaması yoktur.

Korona için rapor nereden alınır?

Korona için geçici iş göremezlik raporları gezici sağlık ekibi tarafından düzenlenmektedir. Ayrıca aile hekiminiz de raporu düzenleyebilir.

Rapor parası almak için hangi numaradan sorgulanır?

Ödeme sorgulamanızı online olarak e-devlet sisteminden yapabilirsiniz. Telefonla ise Alo hattını arayarak ödemenizin durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Rapor süresi 40 günü geçerse ne olur?

Tek doktordan bir yıl içerisinde maksimum 40 güne kadar istirahat raporu alınabilmektedir. 40 günü geçince zaten sistem düzenlenmesine izin vermez. Düzenlense bile SGK ödeme yapmaz ve bu iş göremezlik raporu geçersiz olarak kabul edilir.

Rapor parası PTT&#;ye gitmeden alınır mı?

E-devlette SGK-Şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama menüsünden banka hesabınızı tanımlamanız durumunda ödemeniz banka hesabınıza geçer.

Rapor param yatmadı kimi aramalıyım?

Ödemenin yapılabilmesi için raporun bitmesi, işveren tarafından bildirim yapılması gerekmektedir. İşveren bildiriminden sonra gün içinde ödeme yapılır. eğer bu süre içerisinde ödemeniz bankaya gönderilmezse öncelikle bağlı olduğunuz SGK ile iletişime geçin. Çözüm olmazsa Alo hattını arayın.

PTT&#;ye yatan rapor parası kaç gün içinde çekilmeli?

PTT&#;ye gönderilen ödemenin gönderiliş tarihinden itibaren en geç 2 ay içerisinde çekilmesi gerekir. Çekilmezse SGK emanetine düşer. Emanetteki para için hesap tanımlaması yapmanız ya da yeniden PTT&#;ye gönderilmesini talep etmeniz gerekir.

Rapor parası neye göre hesaplanır

Hastalıkta rapor alınan tarihten önceki son 12 ayın toplam prime esas kazancının toplam gün sayısına bölünmesi sonucu bulunan tutar üzerinden hesaplanır. Bunun 2/3&#;ü ayakta tedavide, 1/2&#;si ise yatarak tedavilerde 1 günlük istirahat parası olarak ödenir.

SGK Rapor Parası Hesaplama

Çalışan için “Geçici İş Görmezlik” halinde ödenecek SGKrapor parası , sigortalının gelir kaybının önlenmesi amacıyla SGK tarafından karşılanır. İş kazasından meslek hastalıklarına, analık halinde salgına kadar farklı şartların SGK tarafından yetkilendirilmiş kurum hekimleri ya da sağlık kurulu tarafından önerilen istirahat süreleri bu kapsamda değerlendirilir.

Rapor Parası Şartları Nelerdir?

İş görmezlik ödeneğinden faydalanarak rapor parası almak için gereken şartlar;

  • İş kazası halinde SGK tarafında yapılan bildirimin değerlendirilerek kabul edilmesi ve
  • Meslek hastalığı halinde sorunun SGK Sağlık Kurulu tarafından listelenen hastalıklar arasında olmasıdır.

Hastalık nedeniyle iş göremezlik ödeneği den sadece 4A kapsamındaki sigortalılar faydalanabilir. 4A sigortalılarının rapor parası alabilmesi için aranan şartlar arasında;

  • Rapor başlangıç tarihinde hala sigortalı olmak
  • İş göremezliğin başladığı tarihte son 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi ödemiş olmak
  • İstirahat süresi boyunca işyerinde fiilen çalışmamak ve
  • Raporu SGK tarafından yetkilendirilmiş hekim veya sağlık kurumu tarafından onaylanmış olmak sayılabilir.

Analık hali nedeniyle sigorta kapsamında çalışan personel için rapor parası ödenebilmesi için;

  • İstirahatin başladığı tarihte sigortalı olması
  • Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi ödemiş olunması
  • İstirahat süresi boyunca işyerinde fiilen çalışılmaması ve
  • Doğumun canlı gerçekleşmiş olması istenir.

Sigortalı kadının doğum raporu doğumdan önceki ve sonraki 8’er haftalık süreci kapsar. Çoğul hamileliklerde bu süre doğum öncesinde 2 hafta uzatılarak 10 haftaya çıkarılır.

Kimler Rapor Parası Alabilir

Sigortalı çalışanlar arasında belli şartları yerine getirenler geçici iş göremezlik ödeneği almaya hak kazanır. Rapor süresinde personelin hak ettiği gelir işveren tarafından değil SGK tarafından ödenir. Çalışanın raporlu olduğu süre içindeki gelir kaybının önlenmesini sağlayarak mağduriyet yaşanmasını engelleyen sistem rapor parası olarak işlenir.

SGK tarafından yapılan ödemeye hak kazanılması için; çalışanın durumunu kanıtlayacak rapor sunması istenir. sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında 3 farklı geçici iş görmezlik ödeneği başlığı bulunur. Bunlar;

  1. Sigortalı çalışanın iş yerine kaza geçirmesi hali
  2. Çalışanın hastalığından ötürü sağlık raporu alması
  3. Sigortalı kadın çalışanın doğum yapmasıdır.

Yatarak tedavi gerektiren hallerde rapor parası almaya hak kazanmak için prim borcu olmamalı ve rapor tarihi öncesindeki son 1 yıl içinde en az 90 günlük sigorta primi bildirilmiş olması zorunludur.

Unutulan Rapor Parası Nasıl Alınır

Rapor parası sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. Ödemelerin tamamlanmasının ardından hesabında herhangi bir hareket göremeyenler en yakın PTT’ye giderek kimlik bilgileri eşliğinde detaylı bilgiye ulaşabilirler.

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi ALO hattı 7/24 hizmet vermektedir. Sigortalı çalışanların başvuru taleplerini en hızlı ve etkili şekilde çözüme kavuşturma göreviyle çalışmalarına devam eden çağrı merkezi üzerinden soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikâyet ve sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Çağrı merkezi üzerinden alınan taleplere en geç 72 saat içinde geri dönüş sağlanmaktadır.

SGK Rapor Parası Hesaplaması Nasıl Yapılır

SGK rapor parası hesaplama işlemi kurum tarafından belirlenmiş sistem üzerinden gerçekleşir. Tutarı etkileyecek kriterler arasında;

  • Rapor başlangıç tarihinden önceki son 3 aya ait toplam brüt ücret
  • Raporlu olunan gün sayısı ve
  • Son 3 aylık prim ödeme gün sayısı sayılabilir.

İş göremezlik ödeneğine esas günlük gelir, ayakta tedavi kapsamında değerlendirilen süre, tedavinin hastanede gerçekleşmesi hali ve raporun iş kazası nedeniyle alınmış olması hak edişin değişme nedenleri arasında yer alır.

Kişinin aldığı brüt ücreti TL olduğu hesaplama;

  1. Brüt Ücret ( TL) x 12 Ay = TL
  2. Toplam brüt ücret ( TL) / gün = TL (esas ortalama günlük kazancı)
Rapor ParasıAyakta Tedavi (3/2)Yatarak Tedavi (2/1)
1 Günlük,66 TL,00 TL

Kişinin aldığı brüt ücreti TL olduğu hesaplama;

Rapor ParasıAyakta Tedavi (3/2)Yatarak Tedavi (2/1)
1 Günlük,33 TL,00 TL

Sigortalı çalışana ödenen geçici iş görmezlik ödeneği tutarı raporun 3. günü itibariyle hesaplanır. Bu bilgiden yola çıkarak 1 veya 2 günlük raporlarda çalışana SGK tarafından herhangi bir ücret ödemesi yapılmadığı hatırlatılmalıdır. İş kazalarında bu süre göz önünde tutulmaz ve raporlu her gün için ödeme hesaplanır.

Asgari Ücretle Çalışan İşçi Rapor Parası Hesaplama

yılında zamlanan yeni asgari ücret tutarları ile çalışan bir işçinin alacağı rapor parası şöyle;

Kişinin aldığı asgari brüt ücreti TL;

  1. Brüt Ücret ( TL) x 3 Ay = TL
  2. Toplam brüt ücret ( TL) / 90 gün = ,60 TL (esas ortalama günlük kazancı)
Asgari Ücretli Rapor ParasıAyakta Tedavi (3/2)Yatarak Tedavi (2/1)
1 Günlük,40 TL,80 TL
3 Günlük,20 TL,40 TL
5 Günlük,00 TL,00 TL
7 Günlük,80 TL,60 TL
10 Günlük,00 TL,00 TL
20 Günlük,00 TL,00 TL
30 Günlük,00 TL,00 TL

Covid Rapor Parası Hesaplaması

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan salgında sigortalı çalışanların hastalık sebebiyle rapor almaya hak kazandıkları günler için alacakları ödenek SGK tarafından belirlenen şartlarda ödenir. Covid rapor parası hesaplama işlemi diğer hastalıklarla aynıdır.

3 günden kısa iş göremez raporu için SGK tarafından herhangi bir ödeme yapılmaz. Mağduriyet yaşanmaması için yapılan ödemeler 3 günden sonrası için geçerlidir. Asgari ücrete göre belirlenen günlük rakam üzerinden yapılan hesaplamalar maaş kesintisinin yerini tutar.

Doğum Öncesi ve Sonrası Rapor Parası Hesaplama

Doğum izni kapsamında analık hakkı doğumdan önceki 56 gün yani 8 haftayı ve doğumdan sonraki 56 gün yani 8 haftayı kapsar. Çoğul gebeliklerde anne ve bebek sağlığının gözetilmesi için izin süresi doğum öncesi 10 haftaya çıkarılır. Böylece toplam gün yani 18 hafta olur. Doğum izni hesaplamasında gebelik süresi 40 hafta üzerinden hesaplanır. Eşi doğum yapmış erkekler için izin süreci kuruma göre değişiklik gösterir.

Doğum rapor parası hesaplamasında doğumdan önceki 3 ay için alınan brüt maaş kullanılır. Elde edilen ortalamanın üçte ikisi annenin 30 günlük doğum izin parasıdır. Günlük tutar bu rakam üzerinden belirlenir. Günlük rakam rapor süresiyle çarpıldığı zaman sigortalı çalışan annenin doğum sebebiyle yaşadığı geçici iş görmezlik hakkı hesaplanır.   

İş Kazası Rapor Parası Hesaplama

Prime esas kazancı asgari ücrete denk gelen çalışanlar için iş kazası rapor parası;

  • Ayakta tedavilerde günlük ,40 TL ve
  • Yatarak tedavilerde günlük ,80 TL olarak belirlenmiştir.

Rakam asgari ücrete göre belirlenmiş tutarın en fazla 6,5 katına kadar çıkabilir. Sigortalı çalışanın iş kazası sebebiyle alabileceği rapor parası öncesinde kazanın iş yerinde olduğunun belgelenmesi zorunludur.

Asgari Ücretli Çalışan İçin Rapor Parası Hesaplama

Asgari ücrete yılda 1 kere zam yapılır. Halk arasında rapor parası olarak bilinen ödemeler, SGK tarafından sigortalı çalışanın belli sebeplerle işyerinde fiilen çalışamadığı günlerdeki maddi kayıplarının önlenmesine yönelik uygulamasıdır. Her yeni yılın ilk günlerinde asgari ücretin belirlenmesinin ardından günlük rapor parası hesaplaması da yapılır.

İstirahat Rapor Parası Hesaplama

Sigortalı bir çalışan istirahat süresince iş yapamaz. Geçici iş görmezlik sürecinde rapor parası sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilir. Raporlu olunan gün sayısından 2 rakamı çıkarılır ve rapor gün sayısıyla çarpılır. Verilen raporun ilk 2 günü için ödeme hak edilmez.

  • Ayakta tedavilerde 2/3 ve
  • Yatarak tedavilerde 1/2 ödeme hesaplanır.

Sigortalı çalışanın işe ilk başladığı gün iş kazası geçirmesi halinde hak ediş aynı işte ve aynı görevde çalışan bir başka sigortalının şartları baz alınarak hesaplanır.

Bağkur Rapor Parası Hesaplama

4B yani BAĞ-KUR’lu sigortalı için iş görmezlik parası hesaplama işlemi için;

  • Son 3 aylık brüt maaş tutarı ve
  • Son 3 aylık prim ödeme gün sayısı toplanır.
  • Raporlu gün sayısından 2 çıkarılır.

BAĞ-KUR kapsamında sigortalı olanlar hastalık halinde geçici iş görmezlik ödeneğinden faydalanamazlar. 4B’de rapor parası alınabilmesi için;

  • İş kazası
  • Meslek hastalığı ve
  • Analık hakkı doğmalıdır.

Yine sayılı kanuna göre 4B kapsamında sigortalı olanların bu haktan faydalanabilmesi için genel sağlık sigortası primi dâhil, hiçbir borcu bulunmamalıdır.

Emekli Sandığı Rapor Parası Hesaplama

Emekli Sandığına bağlı olan sigortalılar için rapor süresine göre maaş kesintisi uygulaması istirahatin 1 haftadan uzun sürmesi halinde %25 seviyesindedir. Hastanın tedavi sürecinin yatarak takip gerektirmesi halinde bu kesinti uygulanmaz.

Hastane Ameliyat Rapor Parası Hesaplama

Sigortalı olarak çalışan kişinin ameliyat olması söz konusu olduğunda hastane ameliyat rapor parası hesaplanır.

  • Ameliyat tarihinden önceki 1 yılın brüt aylık maaşı
  • Son 1 yılın iş gününe bölünür.
  • Elde edilecek tutarın ½’si rapor parasıdır.

İş görmezlik ödemeleri işverenin gerekli bildirimi SGK’ya yapmasının ardından 15 gün içerisinde PTT aracılığıyla ödenir. Hesaba yatan ücret takip edilmeli ve belli sürede çekilmelidir. Yatan paralar 2 ay içinde çekilmezse kurum tarafından SGK’ya iade edilir. Kazanılan hak 5 yıl içinde istenmemesi durumunda düşer.

1 Günlük Rapor Parası Hesaplama

1 günlük rapor için ayakta veya yatarak tedavilerde iş görmezlik ödemesi yapılmaz.

2 Günlük Rapor Parası Hesaplama

Sigortalı çalışanın 2 günlük rapor alması halinde kazancına ek bir rapor parası alması söz konusu değildir.

3 Günlük Rapor Parası Hesaplama

3 günlük raporda sigortalı çalışan ayaktan tedavide ,20 TL ve yatarak tedavide ,40 TL ödeme almaya hak kazanır.

5 Günlük Rapor Parası Ne Kadar

5 günlük raporda sigortalı çalışan ayaktan tedavide 1, TL ve yatarak tedavide ,00 TL ödeme almaya hak kazanır.

7 Günlük Rapor Parası Hesaplama

7 günlük raporda sigortalı çalışan ayaktan tedavide ,80 TL ve yatarak tedavide ,60 TL ödeme almaya hak kazanır.

10 Günlük Rapor Parası Ne Kadar

10 günlük raporda sigortalı çalışan ayaktan tedavide ,00 TL ve yatarak tedavide ,00 TL ödeme almaya hak kazanır.

14 Günlük Rapor Parası Ne Kadar

12 günlük raporda sigortalı çalışan ayaktan tedavide ,60 TL ve yatarak tedavide ,20 TL ödeme almaya hak kazanır.

15 Günlük Rapor Parası Hesaplama

15 günlük raporda sigortalı çalışan ayaktan tedavide TL ve yatarak tedavide ,00 TL ödeme almaya hak kazanır.

20 Günlük Rapor Parası Ne Kadar

20 günlük raporda sigortalı çalışan ayaktan tedavide 4, TL ve yatarak tedavide ,00 TL ödeme almaya hak kazanır.

30 Günlük Rapor Parası Hesaplama

30 günlük raporda sigortalı çalışan ayaktan tedavide 6, TL ve yatarak tedavide 5,00

TL ödeme almaya hak kazanır.

45 Günlük Rapor Parası Ne Kadar

45 günlük raporda sigortalı çalışan ayaktan tedavide 10, TL ve yatarak tedavide 7, TL ödeme almaya hak kazanır.

Sigortalı çalışanın rapor parasına hak kazanması için istirahat süresi en az 3gün olmalıdır. SGK’lı çalışana 2 gün için rapor parası ödenmez. Tüm hesaplamaların rapor gün sayısı -2 şeklinde yapılması en doğrusudur. Asgari ücret gibi günlük rapor parası tutarı da değişmez ve 1 yıl boyunca geçerlidir.

Hekimler kaç gün rapor yazabilir? En fazla kaç gün rapor alınabilir?

Çal&#;&#;anlar&#;n ve ö&#;rencilerin s&#;kça merak etti&#;i "Doktor kaç gün rapor verebilir?" konusu, baz&#; etmenlere göre farkl&#;l&#;k gösterir. Bu unsurlar&#;n ba&#;&#;nda ise hastal&#;k veya kazan&#;n ciddiyeti, ne kadar rapor hakk&#;n&#;z&#;n kald&#;&#;&#; ve hekimin verece&#;i kararlar yer al&#;r. &#;&#;te uzman doktor kaç gün rapor verebilir, kaç gün rapor hakk&#; var gibi sorulara cevap bulabilece&#;iniz tüm detaylar!

Aile Hekimi Kaç Gün Rapor Yazabilir?

Çal&#;&#;an olarak bir sa&#;l&#;k problemi ile kar&#;&#; kar&#;&#;ya kalman&#;z durumunda ilk olarak i&#; yeri hekiminize ba&#;vurabilirsiniz. E&#;er i&#; yeri hekiminiz çal&#;&#;man&#;za engel olacak bir durum tespit ederse istirahat etmeniz için rapor yazabilir. Bu rapor bir ya da iki gün olabilir. &#;ki günü geçen raporlar, i&#; yeri hekimleri taraf&#;ndan yaz&#;lamaz.

"Aile hekimlerinden kaç gün rapor al&#;nabilir?" sorusunun yan&#;t&#;na gelirsek aile hekimleri 10 gün rapor verebilir. Bu süre, bir aile hekiminin tek seferde verebilece&#;i en uzun rapor günüdür. 10 günlük süre tamamland&#;ktan sonra kontrol için doktora gitti&#;inizde aile hekimi size tekrar bir 10 günlük rapor yazabilir. Böylelikle aile hekiminin toplamda yazabilece&#;i rapor süresi 20 güne kadar ç&#;kabilir.

Di&#;er Doktorlar Kaç Gün Rapor Yazar?

Ba&#;ta uzman doktorlar olmak üzere di&#;er doktorlar&#;n da tek seferde yazabilece&#;i rapor süresi 10 günü a&#;amaz. Bu süre doktorun gerekli görmesi durumunda kontroller ile uzat&#;labilir. "Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi d&#;&#;&#;ndaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler. E&#;er 40 günün sonunda da sa&#;l&#;k sorunlar&#;n&#;z devam ediyorsa bu kez heyete ba&#;vurman&#;z gerekir. 40 günlük zaman dilimini a&#;an raporlar ancak heyet taraf&#;ndan verilebilir. "Göz doktoru kaç gün rapor verebilir?" diye soranlar için de cevab&#;n ayn&#; oldu&#;unu söylemek mümkün.

Hastanelerin Acil Servisinden Rapor Al&#;nabilir mi?

"Acilden rapor al&#;nabiliyor mu?" sorusu da akl&#;n&#;za tak&#;labilir. 7 gün 24 saat aç&#;k olan ve hizmet veren acil servislerde görev yapan doktorlar, i&#; göremezlik ve istirahat raporu verebilir. "Acilden kaç gün rapor al&#;nabilir?" diye de merak ediyorsan&#;z bu sorunun yan&#;t&#;n&#;n da 10 gün oldu&#;unu belirtelim. Yap&#;lan muayene ve tetkiklerin ard&#;ndan doktor, rapor yaz&#;p yazmama konusunda nihai karar&#;n&#; verir. Bununla birlikte acil servisten alm&#;&#; oldu&#;unuz raporun süresi doldu&#;unda tekrar kontrole gidebilir, sa&#;l&#;k sorunlar&#;n&#;z devam ediyorsa ve doktorunuz gerekli görürse tekrar rapor alabilirsiniz.

Hamileler Kaç Gün Rapor Alabilir?

Söz konusu rapor almak ve izin kullanmak oldu&#;unda merak edilen hususlardan biri de hamilelik sürecindeki haklar. Siz de "Hamilelikte kaç gün rapor alabilir?" sorusunun yan&#;t&#;n&#; ar&#;yorsan&#;z hemen anlatal&#;m. &#;&#; kanununda yer alan say&#;l&#; maddedeki do&#;um izni ibaresine göre hamileler toplam 16 hafta izin kullanabilir. Bu sürenin 8 haftas&#; do&#;umdan önce, kalan 8 haftas&#; da do&#;umdan sonra kullan&#;labilir. Ço&#;ul gebelik hâlinde ise do&#;umdan önceki 8 haftaya ek 2 hafta daha izin almak mümkün. Bununla birlikte e&#;er kad&#;n i&#;çinin sa&#;l&#;k durumu uygunsa do&#;uma 3 hafta kalana kadar çal&#;&#;abilir. Kullan&#;lmayan bu süre ise do&#;um sonras&#;na aktar&#;labilir. Bu sayede herhangi bir hak kayb&#; ya&#;anmaz.

Memurlar Y&#;lda Kaç Gün Rapor Kullanabilir?

Kamu görevini üstelenen memurlar&#;n hemen hemen tüm haklar&#; yasalar ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde güvence alt&#;na al&#;n&#;r. Hastal&#;k izinleri ve rapor kullan&#;m&#; için de benzer bir durum söz konusudur. say&#;l&#; Devlet Memurlar&#; Kanununun maddesi olan Hastal&#;k ve Refakat &#;zni ba&#;l&#;&#;&#;nda bu konuya aç&#;kl&#;k getirilir. Peki, bu yasaya göre memurlar y&#;lda kaç gün rapor alabilir?

Memurlar ayr&#; ayr&#; hekimlerden olmak &#;art&#; ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurlar&#;n tek seferde alabilece&#;i rapor ise 10 günü geçemez. Raporda kontrol muayenesi belirtilirse ayn&#; hekim, 20 güne kadar rapor verebilir. Esas&#;nda bu durum, "Bir doktor kaç gün rapor verebilir?" sorusunun cevab&#;yla da e&#; de&#;erdir. Hastal&#;&#;&#;n veya tedavi süresinin 40 günü a&#;mas&#; hâlinde ise rapor, hastal&#;k iznine çevrilebilir. Sa&#;l&#;k kurulu onay&#;yla verilen hastal&#;k izni kanser, ak&#;l hastal&#;&#;&#;, verem gibi uzun süreli tedaviye gereksinim duyulan hastal&#;klarda 18; di&#;er hastal&#;k hâllerinde ise 12 aya kadar uzat&#;labilir.

Bir &#;&#;çi Y&#;l &#;çinde Kaç Gün Rapor Alabilir?

"Kamu personeli d&#;&#;&#;nda özel sektörde mesai harcayan çal&#;&#;an kaç gün rapor alabilir?" sorusu da büyük bir merak konusudur. Çal&#;&#;anlar&#;n bu haklar&#; da ayn&#; memurlarda oldu&#;u gibi mevzuat taraf&#;ndan güvence alt&#;na al&#;n&#;r. Bu ba&#;lamda Sosyal Güvenlik Kurumunun /21 say&#;l&#; genelgesi, "&#;&#;çi kaç gün rapor alabilir?" sorusuna yan&#;t verir.

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak Aral&#;k zaman dilimini kapsayan bir y&#;l içerisinde i&#;çiler, toplam 40 gün rapor alabilir. &#;lk etapta i&#; yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çal&#;&#;anlar, doktor muayenesi sonras&#;nda tek seferde 10 gün rapor alabilir. &#;kinci bir doktor kontrolünün ar&#;ndan bu süre 20 güne kadar uzayabilir. Elbette konu özelindeki inisiyatif doktora ait. Rapor süresinin 40 günü geçmesi durumunda da rapor, Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili kurullar&#; taraf&#;ndan incelenir. Raporun onaylanmas&#; hâlinde ise i&#;çiye i&#; göremezlik ödene&#;i verilir. Bu zaman zarf&#;nda i&#;çi maa&#; alamaz.

Rapor Paras&#; Nas&#;l Belirlenir?

Çal&#;&#;anlar ve memurlar "Rapor kaç günlük al&#;n&#;r?" gibi sorular&#;n d&#;&#;&#;nda birtak&#;m konular&#; da merak ediyor. Bu ba&#;lamda s&#;kl&#;kla sorulan sorular&#;n ba&#;&#;nda ise "Rapor paras&#; nas&#;l belirlenir?" ve "Kaç günlük rapor paras&#; al&#;n&#;r?" gibi sorular yer al&#;yor.

Öncelikle rapor paras&#;n&#;n nas&#;l belirlendi&#;ini ayd&#;nlatmak gerekirse bu noktada brüt maa&#;&#;n&#;z&#;n ne kadar oldu&#;u önemli. Çünkü rapor paras&#; belirlenirken üç ayl&#;k brüt maa&#;&#;n&#;z toplan&#;r ve 90 güne bölünür. Böylelikle rapor alman&#;z durumunda günlük hak edi&#; miktar&#;n&#;z ortaya ç&#;kar. Sosyal Güvenlik Kurumu taraf&#;ndan ödenen bu ücret, yatakta ve ayakta tedavi türlerine göre de farkl&#;l&#;k arz eder. Bu haktan yararlanabilmeniz içinse bir sa&#;l&#;k kurumundan rapor alman&#;z ve sigortan&#;z&#;n da devam etmesi gerekir. &#;&#; göremezlik ücreti olarak da bilinen rapor ücretini alabilmek için doktorun en az 3 günlük rapor yazmas&#; gerekir. 1 ya da 2 gün olarak yaz&#;lan raporlar&#;n ücreti, Sosyal Güvenlik Kurumu taraf&#;ndan kar&#;&#;lanmaz. Ödeme ise PTT &#;ubelerinden yap&#;l&#;r.

Ö&#;rencilerin Kaç Gün Rapor Hakk&#; Var?

Rapor hakk&#;, memurlar ve özel sektörde çal&#;&#;an her kademeden i&#;çiler d&#;&#;&#;nda ö&#;rencilerin de gündeminde yer al&#;r. Bilindi&#;i üzere ortaokul ve lise ö&#;rencilerinin bir e&#;itim y&#;l&#; içerisinde 10 günlük devams&#;zl&#;k hakk&#; bulunur. 10 günlük bu süre, özürsüz devams&#;zl&#;k hakk&#; olarak da ifade edilir. Peki, bu hak d&#;&#;&#;nda sa&#;l&#;k sorunu ya&#;ayan ö&#;rencilere rapor kaç günlük verilir?

Ortaokul ve lise ö&#;rencilerinin e&#;itim y&#;l&#; içerisinde toplamda 20 günlük rapor hakk&#; bulunur. Bu süreyle birlikte ö&#;rencilerin toplam devams&#;zl&#;k hakk&#;, bir ö&#;retim dönemi için 30 güne ula&#;&#;r. Ö&#;renciler bu haklar&#;n&#; sadece e&#;itim y&#;l&#; içinde kullanabilir. Kalan günler bir sonraki y&#;la devredilemez.

Bu konularda ilginizi çekebilir

Günlük Rapor Parası Ne Kadar? Hesaplaması

1, 2, 4, 5, 6, 7, 10 ve 30 günlük rapor parası ne kadar yılında Rapor Parası Hesaplama ve Sorgulama işlemleri hakkında bilgileri detaylandırdık.

Sigortalıların raporlu olarak işe gidememeleri durumunda maaşlarından kesilen tutar SGK tarafından karşılanmaktadır. SGK tarafından karşılanan iş göremezlik ödeneği olan rapor parası alabilmek için bilmeniz gerekenler bu sayfada.

Rapor Parası Nasıl Alınır?

SGK&#;ya bağlı çalışan vatandaşın iş yerinde geçirdiği herhangi bir kaza veya hastalık sonucu aldığı rapora hak kazandığı iş göremezlik ödeneği olan rapor parasını ve günlerin ücretini alabilmek için çalışmıyorsa, işçinin önce raporu alıp işverene vermesi gerekir. SGK&#;lının aldığı rapor en az 3 iş gününü kapsamalıdır.

Aksi takdirde 3 günden eski olmayan raporlar için kurum tarafından herhangi bir ödeme yapılmaz. İşveren ise 5 gün içerisinde e-bildirim sistemine girmesi gerekmektedir. SGK yetkilileri bu raporu inceler ve onaylar ve onayından sonra PTT&#;ye ödeme talimatı gönderir. Rapor parası almaya hak kazanan kişilerin ödemeleri hesaplarına yattıktan sonra en geç 1 ay içinde ödemenin alınması gerekmektedir.

SGK Rapor Parası Alma Şartları Nelerdir?

Geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilmek için kişilerin belirli şartları taşıması gerekmektedir.

Geçici iş göremezlik ödeneğinin ödenebilmesi için aşağıdaki şartların sağlanması gerekir:

  • İstirahatın başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin sona ermemesi,
  • İş göremezliğin başlamasından önceki 1 yıl içinde en az 90 günlük kısa vadeli sigorta primi bildirimi yapılmış olması,
  • Kurum tarafından yetkilendirilmiş hekim veya sağlık kurulundan istirahat raporu alınmalıdır.

SGK rapor parası alma işlemleri için aranan şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Doktorlardan ve SGK tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurullarından sağlık raporu alınması zorunludur.
  • SGK kapsamında çalışan vatandaşın meslek hastalığı, iş kazası hastalık yada annelik hallerinden biri sebebi ile geçici iş görmezliğe uğranılması gerekmektedir.
  • Sigortalı çalışanların hastalık nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği aldığı rapor tarihinden önceki 1 yıl içinde en az 3 aylık kısa çalışma sigorta primi bildirilmiş olmalıdır.
  • Analık nedeniyle geçici iş göremezlik raporundan yararlanabilmek için doğumdan önceki yılda en az 90 gün kısa vadeli sigortalılık primi bildirmiş olmak gerekir.
  • Köy veya mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına veya hesabına bağımsız olarak çalışanlara geçici iş göremezlik ödeneği ödeyebilmeleri için prim borçlarının olmaması ve geçici iş göremezlik ödeneğinin ödenmiş olması gerekir.

Rapor Parası Nereden Alınır?

Rapor parasının alınabilmesi için öncelikle işverenin raporu alması ve işveren tarafından alınan raporu 5 gün içerisinde e-rapor sistemine girmesi gerekmektedir. SGK yetkilileri raporu inceleyip onaylıyor ve akabinde PTT şubelerine onaylanan raporun ücreti için ödeme talimatı veriliyor.

PTT şubelerine verilen talimatın ardından rapor sahibine bilgilendirme mesajı gönderilir. İşçi bu aşamalardan sonra rapor parasını almak için PTT şubelerine gidebilir. Kişinin alacağı rapor ücreti rapor gününe göre değişmektedir.

Rapor Parası Ne Kadar Ödenir?

Kişi yatarak tedavi görüyorsa günlük kazancının yarısını, ayakta tedavi görüyorsa günlük kazancının 3/2&#;sini alır. İşçilerin maaşları ve günlük çalışma ücretleri değişkenlik göstermektedir. Asgari ücretin üzerinde maaş alan işçilerin rapor parası ödenekleri aşağıdaki şekilde hesaplanır.

Rapor Parası Nasıl Hesaplanır?

Rapor parası şu şekilde hesaplanır:

  • Asgari brüt ücreti ,50 TL olan birisi için hesaplama yapalım.
  • ,50 TL/30 = ,15TL bu şekilde iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazanç hesaplanmaktadır.
  • Günlük ücret ise ,15TL olarak hesaplanır.
  • İlk 2 gün iş göremezlik ödeneği ödenmez. Bu durumda en az 3 günlük rapor parasının hesaplanması gerekir.
  • Yapılan hesaplamaya göre ,15x 3= ,45 TLrapor parası yapmaktadır.
  • Ayakta tedavi de 2/3&#;ü yani 3&#;te ikisini alır o da ,45TL x 2= ,90 TL&#;de
  • ,90/3= ,30 TL olacaktır.

Rapor paraları son 12 aylık ücret ortalamasına göre hesaplanır.

Örneğin: Şubat ayında alınan bir rapor için rapor paraları geriye dönük olarak 12 aylık prim günlerinize bakılarak hesaplanır. Kanun maddesine göre prim gün sayısı 12 ay değilse kişi gün çalışıyorsa son 6 aylık ücret ortalamasına göre yapılır.

İşçinin 12 aylık prim toplamını 1 yıla böldüğünüzde prime esas kazancınız ortaya çıkacaktır. 1 yıllık SPEK&#;i (Sigorta Primine Esas Kazanç Kavramı) 30 iş gününe böldüğünüzde günlük kazancınızı bulacaksınız. Günlük kazancınız üzerinden de ayakta tedavi görüyorsanız günlük kazancının 3/2&#;si rapor ücretine yansıtılır. Eğer yatarak tedavi görüyorsanız günlük kazancın yarısı 1/2&#;si üzerinden ödemeyi SGK tarafından alacaksınız.

İş göremezlik ödeneği kişilere verilen rapor sayısına göre değişmektedir.

SGK ile anlaşması olan ya da olmayan özel hastaneler tarafından verilen istirahat raporları işyerleri için geçerli mi özel hastane raporu geçerli mi? içeriğimizden bilgi alabilirsiniz.

Günlük rapor parası hesaplaması aşağıdaki gibi yapılır:

Rapor SüresiRapor Parası
1 ve 2 gün SGK tarafından ödeme yapılmamaktadır.
3 gün,15 TL
4 gün,20 TL
7 gün,50 TL
10 gün,80 TL
12 gün TL
14 gün,80 TL
15 gün,95 TL
20 gün,70 TL
30 gün,80 TL
45 gün ,45 TL

1 Günlük Rapor Parası Ne Kadar?

Rapor parası Sayılı Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası&#;na göre hastalık durumunda yapılan ödeme için en az 3.gün raporu gerekmektedir. 1 günlük rapor ücreti SGK tarafından verilmemektedir. Aynı şekilde SGK&#;dan da 2 günlük rapor parası alınamaz.

4 Günlük Rapor Parası Ne Kadar?

4 günlük rapor parası ,20TL&#;dir. Hesaplama yaparken kişini almış olduğu brüt ücret dikkate alınmaktadır.

  • Brüt ücret ,50TL olarak hesaplamamamızı yapalım.
  • ,50 TL /30= ,15 TL kişinin günlük esas kazancıdır.
  • Günlük ücrete göre ,15 TL x 4= ,60 TL kişinin 4 günlük kazancıdır.
  • SGK tarafından verilen rapor ücretlerinde 2 gün eksileceğinden dolayı alacağınız tutar ,30 TL&#;dir.
  • İş kazasından dolayı alınan raporlarda ise SGK tamamını vermektedir. Bu durumda ,20&#;2/3= ,20 TL&#;dir.

5 Günlük Rapor Parası Yılında Ne Kadar?

5 günlük rapor işçinin hasta olduğu zaman alınmış ise sadece 5 günlük ,75TL ödeme yapılır. Rapor hesaplamasına göre iş kazasında 5 günün tamamına ödenir. 5 günlük rapor SGK tarafından 3 gün olarak ödeneceğinden 3 gün için SGK tarafından ,30 TLödeme yapılır.

6 Günlük Rapor Parası Ne Kadar?

6 Günlük Rapor Parası,40TL&#;dir.

  • Brüt ücret ,50TL&#;dir.
  • Brüt ücreti günlük ücrete böldüğümüzde,50 TL /30= ,15 TL olmaktadır.
  • Kişinin alacağı 4 günlük brüt ücret ise,15 TL*4= ,60 TL&#;dir.
  • SGK kişiye raporun 3/2&#;sini vermektedir. ,60TL x 2/3= ,40 TL&#;dir.

7 Günlük Rapor Parası Yılında Ne Kadar?

7 günlük rapor parası için ,50 TL&#;dir.

7 iş günü için rapor hesaplaması şu şekilde yapılır:

  • Brüt ücret ,50TL&#;dir.
  • Brüt ücreti günlük ücrete böldüğümüzde ,50TL/30= ,15 TL olmaktadır.
  • Kişinin alacağı 5 günlük brüt ücret ise ,15 TL*5=,75TL&#;dir.
  • SGK kişiye raporun 3/2&#;sini vermektedir. ,75TL x 2/3= ,50 TL&#;dir.

10 Günlük Rapor Parası Ne Kadar? Güncel Fiyat

Hastalıktan dolayı 10 gün rapor alındığında raporun sadece 8 günü SGK tarafından karşılanmaktadır.

10 günlük rapor ödeneği aşağıdaki şekilde hesaplanır:

  • Brüt ücret ,50TL
  • ,50TL /30=,15TL
  • Günlük ücrete göre ,15 TL x 8= ,20 TL
  • ,20 TL x 2/3= ,80 TL 10 günlük rapor alan bir kişiye 8 günlük ödenecek olan iş görmezlik ödeneğidir.

12 Günlük Rapor Parası Ne Kadar?

Hastalık nedeniyle 12 günlük rapor ücreti SGK tarafından ,80TL olarak verilmektedir. Hastanın tedavisi 10 gün yatarak devam ederse alacağı ödeme ortalama TL&#;dir.

14 Günlük Rapor Parası Ne Kadar? Güncel Ödenek

Sosyal güvenlik kurumu rapor günlerinden 2 gün düşerek ödeme yaptığı için 14 günlük rapor alan kişi için rapor ücreti 12 gündür. Bu durumda 14 gün rapor alan kişiye SGK tarafından,80 TL ödeme yapılıyor.

15 Günlük Rapor Parası Ne Kadar?

15 gün ayakta rapor ücreti almasan gereken bir kişinin alacağı ücret ,10 TL&#;dir.

  • 15 gülük rapor ücreti alması gereken bir kişin günlük alacağı tutar ,15 TL&#;dir
  • 15 günlük ise ,25 TL&#;dir.
  • 2 gün kesildiğinde 13 gün için ,95TL&#;dir.

20 Günlük Rapor Parası Ne Kadardır?

Hasta olması nedeni ile 20 gün raporu olan bir kişiye SGK tarafından 18 günlük ödeme yapılmaktadır. Bu nedenle 18 günlük ücret ,70 TL&#;dir. Meslek hastalığından dolayı alınan 20 günlük raporlar 20 gün olarak ödendiğinden dolayı hastanın alacağı rapor parası ,70 TL olacaktır.

30 Günlük Rapor Parası Ne Kadardır?

30 günlük iş görmezlik raporu alan bir kişiye Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 28 günlük ücret ödemesi yapılmaktadır. 30 gün raporu olan bir kişinin 28 gün için alacağı ücret ise ,20 TL&#;dir. İş kazası sonucu alındığı zamanlarda 30 günün tamamına ödeme gerçekleştirilir. Bu durumda brüt ücret TL üzerinden hesaplama yapıldığında TL 30 günlük rapor ücretidir.

Rapor parası hesaplamasışu şekilde yapılmaktadır:

  • Brüt ücret ,50TLolarak hesaplamamızı yapalım.
  • ,50TL /30= ,15 TL günlük ücret.
  • Günlük ücrete göre ,15 x 28= ,20 TL 28 günlük ücrettir.
  • ,2 TL x2/3= ,80 TL 30 günlük rapor alan bir kişiye 28 günlük ödenecek olan iş görmezlik ödeneğidir.

45 Günlük Rapor Parası Ne Kadardır?

45 Günlük Rapor Parası ,20 TL&#;dir. yılında 45 gün raporu olan bir hastanın Sosyal Güvenlik Kurumundan alacağı rapor ücreti hesaplaması ise aşağıdaki gibi yapılmaktadır:

  • Günlük ücret ,15 TL&#;dir.
  • 45 günlük ödeme ,75 TL&#;dir.
  • SGK tarafından 2 gün kesildiğinde 43 gün ,45 TL&#;dir.

Yukarı yapmış olduğumuz hesaplamalar brüt ücret üzerinden verilen ortalama rakamlardır. Hastalık nedenine ve tedavi şeklinize göre alacağınız rapor paraları değişiklik gösterecektir.

e-Devletten Rapor Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?

E Devlet&#;ten rapor parası sorgulaması yapmak için e-devlet giriş sayfasına giriş yaptıktan sonra &#;4A/4B İş göremezlik Ödemesi Görme&#; sekmesine tıklayarak sisteme kayıtlı iş göremezlik ödeme bilginizi görüntüleyebilirsiniz.

SGK Tarafından Ödemeler Kaç Gün Kesiliyor?

SGK tarafından yapılan rapor ödemelerinde rapor gününden 2 iş günü düşülerek ödeme yapılır.

Geçici İş Göremezlik Ödeneği (Rapor Parası) Nedir?

Sigortalının iş kazası veya meslek hastalığı geçirmesi veya başka meslek hastalıklarına yakalanması durumunda sigortalının mağdur olmaması için SGK tarafından verilen ödemeye iş göremezlik ödeneği yani rapor parası denir.

Rapor Parası Değişir mi?

Rapor ücret belgesini elinde bulunduran kişinin çalışmadığı günler için hak sahiplerinin işverenden değil SGK&#;dan alacakları ücretler aldıkları rapor gün sayısına göre değişmektedir.

Rapor Parası İçin Neresi Aranır?

İş göremezlik raporu sorgulama için: Telefon numarası veya SSK üzerinden Alo Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi aranarak rapor parasının ödenip ödenmediği öğrenilebilir.

PTT&#;ye Yatan Rapor Parasını Nasıl Alabilirim?

İşveren bu durumu 5 gün içinde e-rapor sistemine girmek zorundadır. SGK bu raporu inceler ve onaylar ve onayından sonra PTT&#;ye onayını gönderir. Bu sırada çalışan SMS ile bilgilendirilir. Bu aşamalardan sonra PTT için plan raporu alınır.

Rapor Parası Bankaya Yatar mı?

Artık Rapor Paraları (Geçici Olarak Aktif Değil) otomatik olarak bankaya yatırılacaktır.

İş Göremezlik Ödeneğini PTT&#;ye Gitmeden Bankadan Alınır mı? Hangi Bankaya Yatar?

İş kazaları ve rapor ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla yapılmaktadır. SSK tarafından yatırılan paralar Ziraat Bankası ve ATM&#;lerden çekilebilir.

e-Devlet ile Rapor Parası Nasıl Aktarılır?

E-devlet şifresi olanlar, bireysel ödemelerden yeni hesap tanımla butonuna tıklayarak sisteme giriş yapabilir ve hesap tanımlayabilirler.

İş göremezlik Ödemesi Sorgulama Nereden Yapılır?

4A/4B İş göremezlik ödemesi sorgulama e-Devletten yapılır.

Devlet Destekli

Devletdestekli Medya Grup adına yılında yaşanan ekonomik dalgalanma sonrası Devlet tarafından verilen destekler ve güncel fiyatlar hakkında içerikler hazırlamaktayım.

FacebookPinterestLinkedInInstagramYouTube

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası