at kestanesi kremi varise iyi gelir mi / At Kestanesinin Faydaları Nelerdir? At Kestanesi Kremi Nasıl Yapılır?

At Kestanesi Kremi Varise Iyi Gelir Mi

at kestanesi kremi varise iyi gelir mi

Güçlü ağrı kesici: At kestanesinin faydaları nelerdir? Şah damarınıza at kestanesi sürerseniz

Güçlü ağrı kesici: At kestanesinin faydaları nelerdir? Şah damarınıza at kestanesi sürerseniz

Genellikle tutulmalar ve kramplara fayda sağlayan at kestanesi, kremi yapılır. Bilinen kestaneye benzese bile tamamen farklı olan at kestanesi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Güçlü vitamin ve mineraller içeren at kestanesi alternatif tıpta en çok kullanılan besindir. Kan dolaşımını düzenleyen at kestanesi aynı zamanda cilt hastalıklarına da fayda sağlar. Peki At kestanesinin faydaları nelerdir?

Doğal ilaç olarak yapılan at kestanesi göğüs ağrısı ve varise iyi gelir. Bunun yanı sıra cilt yüzeyden deri altına kadar sinerek iyileştirir. Alternatif tıp uzmanları bu doğal ilacın varisli damarları ve basuru tamamen iyileştirdiğini tespit etmiştir. Kuzey Amerika ve Avrupa'da özel alanlarda yetiştirilerek ilaç firmalarına gönderilen at kestanelerinin tohumları çoğu soğuk algınlığı ilaçlarında ham madde olarak kullanılır. Süs bitkisi olarak yetiştirilen ağacı 30 metreye kadar yükselir. İçeriğinde  kalın yağ, aesculin, saponin, tanen, nişasta, şeker, albüminli maddeler, flovanlar, fitosterin, adenozin, fermentler,cumarin, B1, C, K ve P vitaminleri bulunur. Vücut ağrılarını dindirir. Kasları gevşetir. Dikenli bir kabuğu olan kestane çift katmandan oluşur. İçinde etli bir meyvesi vardır. Ağustos aylarında toplanır. Doğada P vitamini az besinde bulunur. Ancak at kestanesi P vitamini bakımından oldukça zengindir. İpek yolu ile topraklarımıza yüzyıllar önce gelip üretimi yapılan at kestanesi Osmanlı Saraylarındaki sultanların cilt bakımlarında kullandıkları etkili bir güzellik ürünüdür. Ezilerek çıkartılan yağı cildi yeniler. Yaşlanmayı geciktirir. Bu yüzden kozmetik sanayide de kullanılır. 

  • Güçlü bir ağrı kesicidir
  • Şah damara sürüldüğünde kan akışını düzenler.
  • Vücut ağrılarını anından keser
  • Cildin yenilenmesini destekler.
  • Cildin alt tabakasına geçerek sinirlerin hareketlenmesini sağlar.

At kestanesi kremi nedir ve at kestanesi kremi ne işe yarar? At kestanesi kreminin kullanımıİLİŞKİLİ HABERAt kestanesi kremi nedir ve at kestanesi kremi ne işe yarar? At kestanesi kreminin kullanımı

at kestanesi yağı

at kestanesi yağı

AT KESTANESİ YAĞI NE İŞE YARAR?

At kestaneleri aşırı derecede uçucu yağ içermektedir. Güçlü bir şifacı yağa sahip olan at kestanesi özellikle kan dolaşımını düzenlemesi için kullanılır. Bu da kılcal damarların işlevselliğini artırır. Son yıllarda artan hava kirliliği ve sağlıksız beslenme cilt sorunlarının çoğalmasına neden oldu. At kestanesi yağı bunun önüne geçe doğal yollardan biridir. Özellikle leke tedavisi için kullanılan at kestanesi yağı ayrıca basur içinde fayda sağlar.

AT KESTANESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Sağlıksız beslenme ve çevresel faktörlerden dolayı vücutta biriken iltihaplı enfeksiyonları kısa sürede atar. Yaşanma ihtimali olan hastalıkları önler.
  • İçerdiği büzücü maddeler sayesinde ter bezlerinden ya da sivilce ve akneden kaynaklı açılan gözenekleri kapatır. Aynı zamanda yaraları ve yara izlerini giderir.
  • Eklem ve kemiklerde romatizma ya da iltihaplanmada kaynaklı ortaya çıkan ağrıları dindirir.
  • Şah damarı, alın ve ayak tabanlarına sürüldüğünde vücuttaki kan dolaşımını düzenleyerek sinirlerin beyne daha iyi iletilmesini destekler. Kronik stres ve yorgunluğu önler. Bunun yanı sıra kan dolaşımını düzenlendiğinden damarların tıkanmasını önler.
  • Sürekli aynı pozisyonda oturmak ya da genetik sorunlardan dolayı oluşan kılcal damar çatlamasını giderir. Özellikle yüzde meydana gelen kılcal damar tedavisinde etkilidir.
  • İçerdiği apigenin sayesinde sarkan derileri toparlar. Kırışıklığı önleyerek yaşlılığı engeller.
  • Göğse sürülen at kestanesi kremi bu bölgeyi yumuşattığından öksürüğün kısa sürede bitmesini sağlar. 
  • Özellikle varis, flebit ve hemoroit gibi hastalıklarda tonik etkisi oluşturarak iyileşmelerini hızlandırır. 
  • Koltuk altına sürüldüğünden terleme yapar. Bu terleme ile vücuttaki toksinleri atar. Böylece üst solunum yolu hastalıklarını önler. 
  • Makat bölgesinde oluşan basura da iyi geldiği bilinir.
  • Yağı saç dökülmesini önler. Ayrıca cildin yenilenmesini destekleyerek lekeleri giderir. 

at kestanesi hangi hastalıklara iyi gelir

at kestanesi hangi hastalıklara iyi gelir

AT KESTANESİ KREMİ NASIL HAZIRLANIR?

Yarım kilo at kestanesini soyup iyice dövünüz içerisine bir şişe elma sirkesi ekleyip güneş görmeyen bir alanda 20 - 25 gün bekletin. Daha sonra ağrıyan bölgenize uygulayabilirsiniz. At kestanesi günde en az bir kez uygulanır. Basur için ise; bir yemek kaşığı at kestanesi tozu, bir tatlı kaşığı kuşburnu tozu, 1 bir tatlı kaşığı kantoron yağı, 1 yemek kaşığı ozon yağı Tüm malzemeleri bir tencerede kaynatın. lapa haline gelen karışımı ılık halde basura sürünüz. 

at kestanesi kremi nasıl hazırlanır

at kestanesi kremi nasıl hazırlanır

AT KESTANESİ ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kabuğu kaynatılıp tüketilebilir. Ezilmiş kabuklardan bir yemek kaşığı 3 su bardağı su eklenerek kaynatılır. 2 saat bekletilen bu su süzülerek tüketilebilir. Ani ateşlenme, hazımsızlık, yemek borusu kanseri ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi gelir.

At kestanesi kremi nedir ve at kestanesi kremi ne işe yarar? At kestanesi kreminin kullanımı

At kestanesi kremi nedir ve at kestanesi kremi ne işe yarar? At kestanesi kreminin kullanımı

At kestanesi bitkisinin özünden hazırlanan özel bir krem olan at kestanesi kremi pek çok sağlık soruna şifa oluyor. Eczanelerde ve aktarlarda bu yağı rahatlıkla bulabilirsiniz. Peki at kestanesi kremi nedir? Neye iyi gelir? Faydaları nelerdir? İşte sorunun yanıtı:

At kestanesi Sapindaceae ailesi üyesi çiçekli bir bitki türüdür. At kestanesi ağacı, yaklaşık 39 metre uzunluğuna kadar çıkabilen büyük bir ağaçtır. Yaşlı ağaçlarda dallar genellikle kıvrılır ve uçları sarkık bir halde olur. Yapraklar genellikle geniş ve 13–20 cm uzunluğunda olmaktadır. Çiçekler genellikle yaprakların kökünde sarı, pembe lekeli ve beyazdır, her salkımda yaklaşık 20–50 çiçek bulunur ve salkımlar ilkbaharda oluşur. At kestanesinden yapılan krem de şimdilerde çok satıyor.  At kestanesi kremi faydalarını öğrendikten sonra artık bu krem dışında herhangi bir ürün kullanmayacak, faydaları ile beraber de cildinizde istenilen ferahlığa ulaşabileceksiniz!

Varis, hemoroit, şişmiş damar gibi tedavilerde kullanılan bu bitkisel özlü formül, sunduğumuz tüm damar hastalıklarına karşı tedavi edici bir yöndedir.

* İshal, ateş veya prostat büyümesine tamamen kalıcı çözümler sunar.

*Kan dolaşımı sorununuz var ise at kestanesi kremi sizlere çok iyi gelecektir.

* Egzama, regl ağrısı, kemik kırığı, burkulma, öksürük, eklem ağrıları gibi pek çok hastalığı tedavi etme yönünde kalıcı çözümler sunmaktadır.

* Cilde canlılık vererek daha taze görünmesini sağlar. Ayrıca kırışıklıkları yok eder.

* At kestanesi kremi, kan dolaşımını hızlandırır. Cildi daha sıkı ve gergin yapar, bu sayede gözeneklerde kapanır.

* Kılcal damar varislerini yok eder. Özellikle yüzde bulunan damar görünümünü yok eder.

* Saç dökülmesini engeller ve saçı besleyerek daha sağlıklı olması sağlar. Düzenli kullanıldığında sivilceleri yok eder.

* Vücudunuzda bulunan açık yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Cildimizde bulunan sarkmaları engeller.

* Soğuk algınlığında göğse sürüldüğünde rahatlama sağlamaktadır. Sırt, boyun, eklem ağrısı ve incinme durumlarında rahatlıkla kullanılabilir.

* Günümüzde botoks etkisi veren pek çok kremde at kestanesi bulunmaktadır. Güneş lekelerine karşı etkisi çok büyüktür.

* Varislerdeki etkisi varis çoraplarından daha büyüktür. Hemoroid tedavisinde kullanılır.

AT KESTANESİ KREMİ NASIL KULLANILIR?

Eğer bu kremi varisli bölgede kullanacaksanız, at kestanesi kremini; günde 2 defa masaj yapar şekilde sorunlu bölgeye yedirerek sürmeniz yeterlidir. Düzenli kullanıldığında varislerin yok olduğunu görmeniz mümkün.

Cildinizde şişen bölgelere; gün içerisinde 2 defa sürebilirsiniz. Ayrıca, boyun ağrısı, sırt ağrısı, eklem ağrısı, olan bölgede uygulayabilirsiniz.

Damar tıkanıklığı var ise; bu kremi sorunlu bölgeye iyice masaj yapar şekilde yedirmeniz yeterlidir. Mentollü içeriği ayrıca rahatlık hissi de vermektedir.

Ortostatik hipotansiyon (Düşük Tansiyon) nedir? Ortostatik hipotansiyon belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Ortostatik hipotansiyon (Düşük Tansiyon) nedir? Ortostatik hipotansiyon belirtileri nelerdir?

Varislerde en sık şikayet nedenlerinin başında bacaklarda istenmeyen damarların görünmesidir. Bunun yanı sıra kişiler sabahları olmayan ama akşama doğru artış gösteren ağrı ve şişlikten şikayet edebilir. Varisli kişiler genellikle bu şikayetlerin azalması için eve gittiklerinde ayaklarını yukarı kaldırma veya yatarken ayaklarının altına yastık koyma ihtiyacı hissederler. Bu basit tedbirlerle şikâyetleri azalmaktadır. At kestanesi tohumlarının özünden elde edilen ilaçlar özellikle varise bağlı ortaya çıkan ağrıların, bacaklarda şişliğin, kaşıntının azaltılmasında oldukça etkin. Bazı yayınlarda ortaya çıkan varisleri de azaltmasının da olası olduğu belirtilmekte.

At kestanesinin içindeki öz aslında kan sulandırıcı etki gösteriyor. Bu nedenle aspirin, kumadin ve benzeri kan inceltici ilaç kullananların at kestanesi kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktoru ile konuyu görüşmesinde fayda var. At kestanesi kan şekerini düşürmede de faydalı. Ancak şeker hastası olup, diyabet ilacı alanların da dikkatli olması gerek aksi halde ani kan şekeri düşüşleri söz konusu olabilir.

At kestanesi ekstrelerinin erkek kısırlığı, hemoroid,diyare ve adet ağrıları gibi daha birçok durumda önerildiği gerçek ama bu durumlarla ilgili bilimsel veri elimizde yok. Bu nedenle öneremiyoruz. Ancak altını mutlak çizmemiz gereken nokta her ne durumda olura olsun, çiğ at kestanesi tüketmenin zehirli olabileceğini unutmamak ve bilinçli kullanmaktır.

At kestanesi, Sapindáceae ailesinin bir ağacıdır. Balkan Yarımadası'na özgüdür. At kestanesinin faydaları çoktur. Geleneksel ve doğal tıpta yıllardır kullanılır.

At kestanesi tohumu, kanserle savaşmaya yardımcı olabilecek bileşiklere sahiptir. Antioksidan, antienflamatuar ve sindirim özelliklerine sahiptir. Ateşi, adet kramplarını azaltmaya ve cildi korumaya yardımcı olur. Faydaları klinik olarak doğrulanmıştır. 

At Kestanesinin Başlıca Faydaları

At kestanesi farklı şekillerde kullanılabilir. Tohumları, yaprakları, kremleri ve kabuğu kullanılır. At kestanesinin her parçası farklı faydalar sağlar. At kestanesi ticarileştirilir. Eczanelerde kapsüllerden, kremlerden sabunlara kadar elde edilirler.

Bu ağaç kozmetik üretiminde çok önemlidir. Bu nedenle at kestanesi sabunları, kremleri ve tozları pazarlanır. Tıpkı çay ve infüzyon yapmak için yapraklarını satmanın yaygın olması gibi. At kestanesi kremi ana aktif bileşeni aescin'dir. Popüler bir gıda takviyesidir. En iyi bilinen faydalarından biri iltihabı azaltmak ve damar sağlığını iyileştirmektir. 

At kestanesi kremi ile varisli damarlar tedavi edilebilir. At kestanesi tohumu özü venöz tonunu iyileştirir. Bu öz, bacaklardaki kan akışını iyileştirir. Yapılan çalışmalardan birinde, kronik venöz yetmezlik (CVI) için güvenli ve etkili bir tedavi olduğunu onaylıyorlar. Sekiz hafta süren başka bir araştırma, katılımcıların %58'inin at kestanesi kremi ve kapsülü alındığında iyi sonuçlar gözleniyor. Bu şekilde varis semptomlarında azalma başarılmıştır. 

Kronik venöz yetmezlik için diğer bağımsız etkiler, açıklığı ve kırılganlığı azaltmalarıdır. Ancak bu faydanın daha fazla değerlendirilmesi gerekir. At kestanesi kremi iltihaplanmayı azaltır. Enflamasyonu azaltmak, at kestanesinin en bilinen faydalarından biridir. Güçlü bir anti-inflamatuardır. Enflamasyonlar sıvı tutulmasına ve şişmeye neden olabilir. Aescin (at kestanesinden elde edilen bir bileşik) bu komplikasyonların oluşmasını engeller. 

Çin'de klinikler, iltihabı azaltmak için hastalarda at kestanesi kremi kullanır. Çalışmalar, aescin'in bu etkiyi glukokortikoidlerin ve prostaglandin-F2α salınımını artırdığını göstermiştir. Bu sayede at kestanesi kremi yaralanmalara bağlı iltihaplanmayı, şişmeyi ve kronik toplardamar yetmezliğini azaltır. 

At kestanesi kremi hemoroidleri giderir. At kestanesi kremi basur anti sayesinde rahatlatır. Atkestanesi sahibi enflamatuar özelliklere karşı dirençlidir. Hemoroid, rektum çevresindeki şişmiş damarlardır. Çeşitli semptomlara neden olabilirler ve çoğunlukla rahatsız edicidirler. Rektal kaşıntı, tahriş, ağrı ve kanama gibi şeyler oluştururlar.

yılında seksen kişi üzerinde yapılan bir araştırma, günde üç kez 40 miligram aescin verilmesinin iki hafta sonra gözle görülür iyileşmeler sağladığını göstermiştir. Yayınlanmış bir inceleme, at kestanesi kremi ile tedarikinin çeşitli komplikasyonları önleyebileceğini doğrulamıştır. Hemoroid gibi, görünümlerini engeller ve onlarla savaşmaya yardımcı olur. Ancak hemoroidlerin tuvalet sırasında eforla ilişkili olduğunu vurgulamak gerekir. 

At kestanesi kremi antioksidan özelliklere sahiptir. Bu bitkinin tohumunun özü, güçlü antioksidan özellikler içerir. Kararsız moleküller (serbest radikaller) hücrelere zarar verebileceğinden, bu bileşiğin oksidasyonu ve hücre hasarını önlemeye yardımcıdır. Çok fazla molekül, onarılamaz hücre hasarına veya iltihaplanmaya neden olabilir. 

Bu tohum flavonoid bileşikleri, kuersetin ve kaempferol açısından zengindir. Bu bileşikler güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Bir çalışma antioksidan etkisini doğrulamıştır. Ancak kestane tohumunun tek başına aescin'den çok daha fazla özelliği olduğunu vurguluyorlar. 

Araştırmacılar bunun nedeninin bu tohumdaki bileşiklerin sinerjik etkileri olduğunu iddia ediyor. At kestanesi kremi erkek kısırlığına yardımcı olur. Aescin'in anti-inflamatuar özellikleri, erkek kısırlığı için etkili bir tedavi olabilir. Varikosel olarak bilinen hastalık, skrotumdaki damarların şişmesinden kaynaklanır. 

Varikosel ile ilişkili kısırlığa sahip erkekle yapılan iki aylık bir çalışma, her 12 saatte bir 30 mg aescin almanın sperm yoğunluğunu ve kalitesini iyileştirdiğini göstermiştir. Bu çalışma erkeklerde kanıtlanmış olduğundan, at kestanesi kremi sahip olduğu büyük faydalar yönünden tartışılmazdır.

At Kestanesinin Kişilerde Kullanımı 

Kilolu olmak veya yaşla birlikte, bacaklarınızı yorgun hissetmenize, ayrıca kramp ve karıncalanma ve hatta varisli damarlara neden olabilecek faktörler mevcuttur. Ayrıca insanlar arasında en sık görülen patolojilerden biri de Kronik Venöz yetmezliktir. Anjiyoloji ve Damar Cerrahisi Derneği'nin Fleboloji Bölümünden alınan verilere göre, yetişkinlerin en az dörtte biri, az ya da çok, bu hastalığın bazı semptomlarını gösterir.

Bir tür CVI'sı olan kişiler genellikle krampların yanı sıra bacaklarda ağrı, şişme, karıncalanma ve ağırlık yaşarlar. Bununla birlikte, en şiddetli vakalarda flebit veya kan pıhtıları görünebilir. Venöz yetmezlik semptomlarını iyileştiren bitkiler vardır. Bunlardan biri, Asya'ya özgü bir ağaç olan at kestanesidir. Bugün dünyanın hemen her yerinde bulunabilmesine rağmen Avrupa İlaç Ajansı (EMA), bacak şişmesi, ağırlık hissi, ağrı, yorgunluk, kaşıntı veya krampları gidermek için bu bitkinin tohumunun ve kreminin kronik venöz yetmezliğin tedavisinde kullanılmasını onaylar.

Hastalıklarda Tedavi Edicidir

EMA ayrıca, hafif venöz rahatsızlıklardan kaynaklanan bacaklardaki rahatsızlığı ve ağırlığı, sıvı birikimine bağlı lokal şişme veya morlukları tedavi etmek için topikal olarak geleneksel kullanımını da onaylar. Hemoroid ve ameliyat sonrası ödem tedavisinde bile etkili olduğu kanıtlanmıştır.

At kestanesi tohumlarının en önemli etken maddelerinden biri aescindir. Bu, aesculin ile idrar yoluyla sıvı kaybını teşvik ederek ödem oluşumunu önleme ve kan damarlarının direncini artırma yeteneği vardır. Bu sayede kanın normal şekilde akmasını sağlarlar ve böylece varis ve hemoroid görünümünün önüne geçerler. Tümü, venöz dolaşımı destekleyen, kan damarlarının genişlemesini ve varisli damarlar veya örümcek damarları oluşturmasını önleyen ve ayrıca anti-inflamatuar olan venöz yetmezlikten kaynaklanan rahatsızlığı iyileştiren venotonik özellikleri sayesinde çok tercih edilir. Saponinler, tanenler ve flavonoidler, at kestanesinin dolaşıma olumlu yönde yardımcı olan diğer bileşenleridir.

Önleyici Etkisi

At kestanesi kremi sadece hâlihazırda bir hastalığınız olan durumlarda yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda önleyici olarak da kullanılır. Taze at kestanesi tohumlarına dayalı müstahzarlara başvurmak en iyisidir. Çünkü çiğ almak veya doğru şekilde hazırlamamak ile toksik hale gelebilir. Ayrıca, sağlıklı ve dengeli beslenme ile diyete dikkat etmek önemlidir. Yerleşik bir yaşam sürmemek, düzenli egzersiz yapmamak ve mümkün olduğunca uzun süre ayakta durmaktan veya oturmaktan kaçınmak gerekir. Her durumda, en önemli şey bir doktora danışmaktır, çünkü hamile kadınlar veya diyabet veya karaciğer sorunları olan kişiler için kullanımı uygun olmayabilir.

Dikkatli Kullanılmalıdır

At kestanesi yağlı bir bitkidir, yani tohumlarından yağ elde edilebilir, iltihap önleyici ve hemoroid önleyici özelliklere sahiptir. Bu nedenle hemoroid ve venöz yetmezlik ve varis gibi dolaşım sorunlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılır. 

Ayrıca B, C, K vitaminleri ve yağ asitleri açısından zengin olan bu bitki, bağışıklık sistemini güçlendirmek veya cilt sağlığını korumak gibi birçok sağlık yararına da sahiptir. Bununla birlikte, bu kestane, büyük miktarlarda sindirim sisteminde ve ciltte tahrişe neden olabileceğinden, biraz dikkatli tüketilmelidir.

Bu yağlı tohum eczanelerde, kapsül, toz, yaprak, krem veya sabun olarak veya bazı süpermarketlerde ve botanik mağazalarında çay ve demleme hazırlamak için satılır. At kestanesi ayrıca antioksidan, antienflamatuar, anti-hemoroidal, vazokonstriktif, venotonik, vazopressör ve kılcal geçirgenliği azaltıcı özelliklere sahiptir. Bu nedenle sağlığa faydaları vardır. Başlıcaları:

Zayıf dolaşımla Mücadele Edin

At kestanesi kremi, damarın doğal basıncını artırarak venotonik özelliği nedeniyle zayıf dolaşımla mücadeleye yardımcı olur. Ayrıca damarların kırılganlığını ve geçirgenliğini azaltmaya yardımcı da olur. Venöz kazalarını önleyen mükemmel bir vazokonstriktördür.

At kestanesi tohumları, bacak şişmesini azaltabilen ve zayıf dolaşımın göstergeleri olan ağır vücut hissini azaltmaya yardımcı olan bir madde olan aescin içerir.

Hemoroid Tedavisinde Yardımı

At kestanesi kremi, damarların genişlemesini azaltan vazokonstriktör ve bölgenin şişmesini azaltan, ağrı ve rahatsızlığı azaltan antienflamatuar özellikleri nedeniyle hemoroid tedavisinde önerilir.

Yara İyileşmesini Teşvik Etmesi

At kestanesi kremi antienflamatuar özelliğinden dolayı yaranın lokal şişmesini azalttığı için iyileşme sürecine yardımcı olur ve venotonik olması iyi bir iyileşme için gerekli olan kan dolaşımını artırır.

Ancak bu işlemin yapılabilmesi için sağlıklı beslenme, sigara, alkollü içki gibi sağlığa zarar veren alışkanlıklardan uzak durulması gibi diğer önlemlerin alınması önemlidir.

Kilo Kaybına Yardımcı Olur

At kestanesi yağlı bir tohum olduğu için daha fazla tokluk hissi veren ve açlığı azaltan lifler açısından zengindir. Kilo kontrolüne ve kaybına yardımcı olan iyi bir besindir.

Ancak bu meyvenin bu faydayı sağlaması için sağlıklı beslenmek ve düzenli fiziksel egzersiz yapmak önemlidir. Sağlıklı bir şekilde hızlı kilo vermek için bir diyet seçeneğine bakabilirsiniz.

Ateroskleroz Riskini Azaltın

At kestanesi kremi, trigliseritlere ek olarak, iyi kolesterolü yükseltmeye yardımcı olan iyi yağ olarak adlandırılan doymamış yağ veya yaygın olarak kötü kolesterol olarak bilinen LDL seviyelerinin düzenlenmesini destekleyen HDL içerdiğinden damar tıkanıklığı riskini azaltır.

Bu sayede at kestanesi kremi, kan damarlarının içinde yağlı plakların oluşmasını engelleyerek dolaşımın hızlanmasına ve hastalık riskinin azalmasına yardımcı olur.

Tip 2 diyabetin Önlenmesi

At kestanesi, iyi yağ içerdiğinden, kan şekeri seviyelerinin sabit kalmasına yardımcı olur ve tip 2 diyabet gelişimine yol açabilecek şeker artışını önler.

Bu tohumda bulunan lifler ayrıca kan şekeri seviyelerinin düşmesine yardımcı olur. Bu yüzden bu hastalığın önlenmesine de yardımcı olurlar.

Cilt Hastalıklarının Tedavisinde Yardımı

At kestanesi, egzama, bu dokuda iltihaplanma ile karakterize bir deri hastalığı olduğundan, iltihap önleyici özelliğinden dolayı egzama gibi cilt hastalıklarının önlenmesinde veya tedavisinde etkilidir.

Egzama, ciltte kaşıntı, şişme ve kızarıklık gibi semptomlara neden olabilen rahatsız edici bir ürünle temastan kaynaklanabilir. At kestanesi, tıbbi talimatlara göre alınması gereken kapsüller halinde tüketilebileceği gibi, çay veya infüzyon hazırlamak için kullanılan toz veya yapraklarda veya cilde sürülecek merhem ve sabunlarda da bulunabilir. 

Önerilen günlük doz, şu şekildedir:

Kuru maddede: mg;

Tentür: Suda seyreltilmiş günde 2 veya 3 doza bölünmüş ml tentür;

Tabletlerde: mg at kestanesi kuru ekstresi, günde 3 tablet.

At kestanesi kalorili bir besin olduğu için ölçülü tüketilmeli ve beslenme uzmanının belirttiği sağlıklı ve dengeli beslenmenin bir parçası olmalıdır.

At Kestanesi Tentürü

At kestanesi ile hazırlanan tentür, bacaklardaki zayıf dolaşım sorunları, varis ve bacaklarda ağırlık hissi tedavisi için mükemmel bir seçenektir.

İçindekiler;

5 yemek kaşığı at kestanesi tozu;

1 şişe %70 etil alkol.

At kestanesi tozunu alkol şişesine koyun ve kapatın. Güneş ışığında bir pencerede 2 hafta bekletin. Bu süreden sonra karışım karanlık bir yerde, koyu renkli cam bir şişede saklanmalı ve iyice kapatılmalıdır. Bu tentürü almak için 1 litre filtrelenmiş suda 5 yemek kaşığı seyreltmeniz ve gün boyunca içmeniz gerekir.

Yan Etkileri

At kestanesinin yan etkileri, büyük miktarlarda tüketildiğinde ortaya çıkar, bu da sindirim sisteminde tahrişe, ağrı ve dolu mide hissine, göz bebeğinin genişlemesine, kusmaya, koordinasyonda azalmaya ve çoğu durumda şiddetli ağrıya neden olabilir. Ayrıca merhem içinde kullanıldığında bölgede kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir.

Kontrendikasyonlar

At kestanesi, hamilelik şüphesi varsa veya hamilelik sırasında, emzirme döneminde veya çocuklarda bu aşamalarda kullanımına ilişkin yeterli veri olmadığı için kullanılmamalıdır. Ayrıca pıhtılaşmayı yavaşlatabileceği ve kanamaya neden olabileceği için kanama bozukluğu olan veya antikoagülan ilaç kullanan kişiler tarafından tüketilmemelidir.

Aynı şekilde şeker hastalarında kullanımı da bir beslenme uzmanı tarafından düzenlenmelidir çünkü kan şekerini etkileyen bir besindir; Aynı şekilde sindirim sistemi bozukluğu olan kişilerde fazla kullanımı sindirim sisteminde tahrişe neden olabileceğinden ve cilt problemi olan kişilerde de at kestanesi tahrişe neden olabileceğinden dolayı kullanılmamalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası