kelle çorbası nasıl olur / Kelle Çorbası - Leziz Yemeklerim

Kelle Çorbası Nasıl Olur

kelle çorbası nasıl olur

Salçalı Kelle Çorbası Nasıl Yapılır❓Babaannem Usulü Kelle Çorbası Tarifi 😍Malzemeler:1 Adet Kelle1,5 Litre Su1,5 Tatlı Kaşığı Tuz4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan1,5 Yemek Kaşığı Un1 Yemek Kaşığı Salça 1 Çay Kaşığı Pul Biber 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Diş SarımsakYarım Limonun SuyuHazırlanışı;Önce kelleyi düdüklü tencereye alıp üzerine su ve tuzu ilave edip kapağını kapatalım ve 1 saat ocakta pişfunduszeue.infoşen kelleyi ocaktan alıp bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalıfunduszeue.infoğuyan kellenin etlerini çatal yardımıyla kelleden ayıralım.Çorba için tencerede sıvı yağ ile küçük küçük doğradığımız soğanı birleştirip soğan diriliğini kaybedene kadar kavuralıfunduszeue.infoğan diriliğini kaybettikten sonra un ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralıfunduszeue.infoçayı da ilave edip karıştıralım ve içerisine haşladığımız kellenin suyunu ilave funduszeue.info sonra etleri, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştıralım ve kaynamaya bırakalıfunduszeue.infoan çorbaya rendelenmiş sarımsak ve limon suyunu ekleyip karıştıralıfunduszeue.info olsun 😊 #kelle #çorba #tarif

Salçalı Kelle Çorbası Nasıl Yapılır❓Babaannem Usulü Kelle Çorbası Tarifi 😍Malzemeler:1 Adet Kelle1,5 Litre Su1,5 Tatlı Kaşığı Tuz4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Soğan1,5 Yemek Kaşığı Un1 Yemek Kaşığı Salça 1 Çay Kaşığı Pul Biber 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Diş SarımsakYarım Limonun SuyuHazırlanışı;Önce kelleyi düdüklü tencereye alıp üzerine su ve tuzu ilave edip kapağını kapatalım ve 1 saat ocakta pişfunduszeue.infoşen kelleyi ocaktan alıp bir tabağa alalım ve soğumaya bırakalıfunduszeue.infoğuyan kellenin etlerini çatal yardımıyla kelleden ayıralım.Çorba için tencerede sıvı yağ ile küçük küçük doğradığımız soğanı birleştirip soğan diriliğini kaybedene kadar kavuralıfunduszeue.infoğan diriliğini kaybettikten sonra un ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralıfunduszeue.infoçayı da ilave edip karıştıralım ve içerisine haşladığımız kellenin suyunu ilave funduszeue.info sonra etleri, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştıralım ve kaynamaya bırakalıfunduszeue.infoan çorbaya rendelenmiş sarımsak ve limon suyunu ekleyip karıştıralıfunduszeue.info olsun 😊#kelle#çorba#tarif

Kelle Nasıl Pişirilir? Tencerede Ve Düdüklüde Koyun, Kuzu Ve Dana Kelle Ve Çorbası Nasıl Yapılır?

Kellenin en yaygın tüketilme biçimi çorbadır. Bunun haricinde farklı sakatatlar ile birlikte de pişirilerek söğüş olarak tüketilebilir. Kelle fırında ve düdüklüde nasıl pişirilir? Kelle ve kelle paça çorbası nasıl yapılır? Bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Düdüklüde Kelle Nasıl Pişirilir?

Kellenin pişirebilmesi için iyice temizlenmesi gerekmektedir. Eğer kendiniz temizleyeceksiniz burun ve dişleri kırıp beyin kısmını açmanız gerekmektedir. Kırıp ayıklama işleminden sonra temiz su ile kelleyi yıkayabilirsiniz. Daha sonra kellenin istenmeyen maddelerden arındırılması için birkaç saat suda bekletilmesi önemlidir. Bu esnada suyun birkaç kere değiştirilmesi gerekmektedir.

Temizlediğiniz kelleyi pişirmek için kelleyi bir tencereye almak ve içerisine su koymak gerekmektedir. Tatlandırmak için suyuna soğan, sarımsak, karabiber, defne yaprağı gibi malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Sonrasında kelleyi pişmeye bırakabilirsiniz. Pişme esnasında su yüzeyinde kahverengi köpükler oluşabilir; bunları kaşık veya kevgir gibi mutfak gereçleriyle temizleyebilirsiniz.

Kelle Çorbası Nasıl Yapılır?

Kelle çorbası yapmak için haşladığınız kellenin suyunu süzmeniz gerekmektedir. Sonra bu suyun içerisine kelleden ayıkladığınız et parçalarını ekleyerek sarımsak sos ile servis edebilirsiniz.

Fırında Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelleyi haşladıktan sonra fırın tepsisine bir yüzünün üzerine yatırın. Sonrasında kellenin yarısını kapatacak kadar suyu tepsiye ekleyin. Tepsiyi alüminyum folyo ile iyice kapattıktan sonra derecede ısıtılmış fırına koyun. Buradaki ince nokta, tepsinin fırının orta rafında konumlandırılmasıdır.

Bu şekilde kelleyi 1 saat pişirdikten sonra diğer yüzünü çevirip folyoyu kapattıktan sonra 1 saat daha pişirin. İkinci 1 saatin sonunda kelleyi fırından çıkartıp tepsideki kelleyi çenesi üzerine oturtun. Eğer tepside bir su bardağından daha az su varsa, bir su bardağı sıcak su daha ekledikten sonra tepsiyi fırına yeniden koyun. Kellenin yarım saat daha kızarmasını bekledikten sonra artık fırından çıkarabilirsiniz.

Kızaran kelle soğuduktan sonra söğüş yapıp baharatlarını attıktan sonra taze ekmekle yemenizi öneririz. Ancak şu püf noktayı da belirtmek isteriz ki kelle kızarana kadar tepside su bulunmalı. Aksi takdirde kelle kurur ve lezzetini kaybeder. Kelle kızarana kadar ortalama 8 su bardağı kadar suya ihtiyaç vardır.

Kelle Paça Çorbası Nasıl yapılır?

Kellenin en çok tercih edilen tüketim biçimlerinden birisi de kelle paça çorbasıdır. Bunu yapmak için kelleyi çok iyi ayıklayıp haşlamanız ve ardından etlerini didiklemeniz gerekmektedir. Bu esnada kelleyi haşladığınız suyu da kenara ayırmalısınız.

İşkembeyi de güzelce yıkayıp temizlemeniz gerekmektedir. Sonrasında ayakları da güzelce yıkayıp temizlemeniz ve gerekirse de tütsülemelisiniz. Daha sonra ikisini de düdüklüye alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynamaya başladıktan sonra yarım saat daha pişmeye bırakın. Bu sürenin sonunda işkembeyi küçük küçük doğrayın ve ayaklardaki etleri didikleyip kenara ayırın.

Daha sonra derince bir tencereye yağ ve unu alın. Un kokusu çıkana kadar unu kavurun. Sonrasında kelle ve işkembenin suyunu ekleyin. Un tamamen eriyene kadar karıştırın. Daha sonra ayıkladığınız tüm etleri karışıma ekleyin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra içerisine baharatları ekleyin. Piştikten sonra sarımsaklı sos ile servis edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası