ikametgah değiştirmezsek ne olur / adres değişikliğini bildirmeme cezası - ekşi sözlük

Ikametgah Değiştirmezsek Ne Olur

ikametgah değiştirmezsek ne olur

Hakan GÖKSEL'in haberi

Yeni ikameti bildimeyene TL yanlışa TL ceza

Adres değişikliği yapıp 20 gün içerisinde Nüfus Müdürlüklerine bildirmeyen ya da yanlış beyanda bulunan kişiler hakkında idari para cezası uygulanıyor. Uygulanan para cezaları, adres bildirimi yasal süresi içerisinde gerçekleştirilmez ise  TL, yanlış ve yalan beyanda bulunanlar için TL olarak uygulanıyor. Peki vatandaş bu durumla karşı karşıya kalmamak için ne yapmalı…

İKAMET TAŞIMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Devlet memurlarının tayini, okulların açılma ve kapanma dönemlerinde,  taşınma yoğunlaşırken, vatandaşlar adres bildirmemeleri nedeniyle idari para cezaları ile karşılaşabiliyor. Bu yüzden vatandaşların yasal sürede ikametgâhlarını taşımaları gerekiyor.

Bir şehirden farklı bir şehre ikametini taşıyacak vatandaş öncelikle kayıtlı bulunduğu muhtarlıktan nakil belgesini almak zorunda! İkinci şart da beyan edilen adresin ulusal adres veri tabanında yer alması gerekiyor.

Taşınacağı şehirdeki ikamet adresini belirlendikten sonra vatandaş yeni ikametinde adına kaydettirdiği su, elektrik, telefon veya doğal gaz faturasından bir tanesini alarak; Nüfus Müdürlüklerine, kimliği ile birlikte 20 gün içerisinde başvurduğu takdirde yeni ikametgah işlemi gerçekleştiriliyor.

Eğer vatandaşın taşınacağı yerde herhangi bir ikamet kaydı gözükmüyorsa bu durumda faturaya da gerek duyulmuyor.

Yeni taşınılacak ikamette başka bir kayıt mevcutsa ve vatandaşın üzerine aldığı herhangi bir  fatura da henüz beyan edilmemişse Nüfus Müdürlüğü ilgili kaydı geçici olarak ‘Adresi Gerçekleştirilemeyen’ bölümüne kaydediyor fakat tescil işlemini gerçekleştirilmiyor. İnceleme dosyasına konulan bu bilgiler Emniyet Müdürlüğü’ne bildiriliyor.

Emniyet gerekli tahkikatı yaptıktan sonra nüfus Müdürlüğüne ilgili şahıs ya da şahısların orada oturduğunu bildirirse Nüfus’ta kayıt işlemi  gerçekleştiriliyor ve o adreste bulunan eski isimler ‘İkinci Eski’ konumuna getiriliyor. Nüfus Müdürlüğü’nün inceleme işlemini Emniyete bildirimden itibaren işlemin süresi yaklaşık bir ayda gerçekleşiyor.

Emniyet tahkikatında ilgili şahısın evde bulunmaması durumunda, o çevrede oturanlardan ya da komşulardan bilgileri teyit edebiliyor.       

Yeni ikamet adresine kayıt sırasında henüz vatandaşın üzerine aldığı herhangi bir resmi kurum faturası yoksa kira kontratı da noter tasdikli olmak şartıyla kabul ediliyor.

Bu işlem cep telefonu faturaları gibi özel kurum faturalarıyla gerçekleştirilemiyor. Bunların dışında şahsın ilgili muhtarlıktan aldığı belge ya da site sakini olarak site yönetiminden alacağı belge kabul ediliyor.

Birlikte oturma gerekçesi ile herhangi bir adrese ikinci bir kayıt olması durumunda söz konusu adreste oturan şahıs ile yeni gelecek şahsın birlikte Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Söz konusu başvuru yine Emniyet tahkikatı sonucunda tescil ediliyor. Polis tarafından tespit edilemeyen adrese ilişkin başvurular Nüfus Müdürlüklerince siliniyor. 

Tahkikat neticesinde kişilerden istenen belgelerin ibraz edilememesi kısa süre içerisinde birden fazla adreste bulunulması ve verilen bilgilerde çelişkili bilgiler mevcut ise para cezası uygulanıyor.

Nufüs Müdürlüğüne yapılan yazılı ve sözlü ihbarda bulunulması usulsüzlük olarak değerlendiriliyor ve sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği işlem yapılıyor.

yılında çıkarılan Adrese Kayıt Sistemi genelgesi ile söz konusu adresler tüm resmi kurumlarca kullanılabiliyor.

PARA CEZASI MİKTARLARI

İkametgâh değişikliği gerçekleştirdiği halde değişikliğin gerçekleştirildiği tarihten itibaren bilgi ve belge beyanında bulunmadığının tespiti halinde bilgi ve belgelerle savunması talep ediliyor. 

  sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun maddesi ile Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği’nin 29’uncu maddesi gereğince mülki idari amirlerinin emri ile kolluk kuvvetlerince yapılan tahkikat neticesinde beyan ettikleri adreste bulunmayan kişilerin adresleri arşivlenmek üzere kapatılıp ve ilgili kanunun 68/c maddesi gereğince idari yaptırım kararı uygulanıyor.

Tebligat kanunları doğrultusunda söz konusu idari yaptırım kararına itiraz süresi 7 günle sınırlı! Tebligatını bildirmeyip ceza ile karşı karşıya kalan vatandaştan savunması talep edilip dosyasına konuyor. İdari yaptırım cezası kesilen vatandaşa ilişkin 3 adet belge düzenleniyor. Biri nüfus müdürlüğünde ilgili şahsın dosyasında yer alırken biri şahsın kendisine veriliyor ve üçüncü nüsha da Mal Müdürlüklerine gönderiliyor.

İkametgahını değiştirip 20 gün içerisinde bildirmeyenler için sayılı kanunun ilgili maddesi gereğince milyon para cezası yüzde 2,2 artışla birlikte TL olarak uygulanıyor. Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlar için TL olan ceza yüzde 2,2 artışla TL olarka tebliğ ediliyor.

Trafik cezalarında olduğu gibi, vatandaşlar bu ceza için mahkemelere itirazda funduszeue.infoere tebliğ edilen bu ceza, 15 gün içinde ödenirse yüzde 25 indirim yapılıyor. Daha geç ödenmesi halinde ise 4 taksit uygulanıyor.

Nüfus Müdürlükleri, ilgili şahsın yeni ikametgâhına taşınmasının üzerinden 20 iş günü geçmişse de vatandaşın mağdur olmaması için yardımcı oluyor.

Nüfus Müdürlükleri şahsın adına kayıtlı resmi ve güncel bir kurum faturasının beyan edilmesi halinde, para cezası uygulamaksızın  gerçekleştiriyor.Kısacası vatandaş gecikse de güncel bir faturayla başvurusu ile mağduriyeti gideriliyor.

KAYNAK: HABER7

Kimlik Kartı İle Gelen PIN Zarflarını Saklamak Zorunlu Mu?

  • Eskiden kullandığımız ciltli kimlik kartlarımız tarih oluyor, yerlerine banka kartlarının boyutundaki çipli kartlar geliyor

    Eskiden kullandığımız ciltli kimlik kartlarımız tarih oluyor, yerlerine banka kartlarının boyutundaki çipli kartlar geliyor

  • Eskiden kullandığımız ciltli kimlik kartlarımız tarih oluyor, yerlerine banka kartlarının boyutundaki çipli kartlar geliyor. Bir süredir devam eden başvuru ve değişim süreci hakkında bilmeniz gerekenleri, çipli kimlik kartlarının işlevlerini açıklıyoruz.

    Eskiden kullandığımız ciltli kimlik kartlarımız tarih oluyor, yerlerine banka kartlarının boyutundaki çipli kartlar geliyor. Bir süredir devam eden başvuru ve değişim süreci hakkında bilmeniz gerekenleri, çipli kimlik kartlarının işlevlerini açıklıyoruz.

  • Yeni çipli kimlik kartlarımız, bürokratik anlamda pek çok engeli aşmamızı sağlayan hizmetleri kendi bünyesinde topluyor. Artık cebimizde üzerinde bilgilerimiz yazan mühürlü ve ciltli kağıtlar yerine, bilgilerimizi dijital veriler halinde saklayan kartlar taşımaya başladık. Bir süredir nüfus müdürlüklerine yapılan başvurular sonucunda vatandaşlar, çipli kimlik kartlarına sahip olamaya başladılar. Ancak bu yeni sistem hakkında soruların olduğu da aşikar. En azından bir vatandaşlık bilinci olarak taşıdığımız kimliklerin ne işe yaradıklarını, nasıl alındıklarını ve kullanıldıklarını bilmemiz şart. Sizin için 14 soru altında ihtiyacınız olan bilgileri, cevaplar şeklinde derledik.

    Yeni çipli kimlik kartlarımız, bürokratik anlamda pek çok engeli aşmamızı sağlayan hizmetleri kendi bünyesinde topluyor. Artık cebimizde üzerinde bilgilerimiz yazan mühürlü ve ciltli kağıtlar yerine, bilgilerimizi dijital veriler halinde saklayan kartlar taşımaya başladık. Bir süredir nüfus müdürlüklerine yapılan başvurular sonucunda vatandaşlar, çipli kimlik kartlarına sahip olamaya başladılar. Ancak bu yeni sistem hakkında soruların olduğu da aşikar. En azından bir vatandaşlık bilinci olarak taşıdığımız kimliklerin ne işe yaradıklarını, nasıl alındıklarını ve kullanıldıklarını bilmemiz şart. Sizin için 14 soru altında ihtiyacınız olan bilgileri, cevaplar şeklinde derledik.

  • Çipli kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır? Eğer yurt içindeyseniz yeni kimlikler için e-Devlet üzerindeki Nüfus Müdürlüğü portalından, çağrı merkezinden randevu alarak, randevusuz şekilde en yakın nüfus müdürlüğüne giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Yurt dışındaysanız, yurt dışı nüfus müdürlüğü temsilciliklerine gitmeniz gerekiyor.

    Çipli kimlik kartı başvurusu nasıl yapılır? Eğer yurt içindeyseniz yeni kimlikler için e-Devlet üzerindeki Nüfus Müdürlüğü portalından, çağrı merkezinden randevu alarak, randevusuz şekilde en yakın nüfus müdürlüğüne giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Yurt dışındaysanız, yurt dışı nüfus müdürlüğü temsilciliklerine gitmeniz gerekiyor.

  • Çipli kimlik kartı başvurusunda istenilen belgeler neler? Eğer ilk defa çipli kimlik kartı başvurusu yapacaksanız, resmi olarak kimlik ibrazı yapılabilen, fotoğraflı belgelerden birisiyle birlikte son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik vesikalık fotoğrafı gerekiyor. Resmi olarak kimlik belgesi yerine geçen diğer belgeler şu şekilde:Eski tip üfus cüzdanı Uluslararası aile cüzdanı Pasaport Sürücü belgesi Memur cüzdanı Avukat kimlik kartı Askeri kimlik kartı Basın kartı Muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi Yukarıdaki belgeler dışında bir belge başvurularda kabul edilmiyor. Verilen fotoğrafın fotokopiyle ya da farklı yollarla çoğaltılmış olması kabul edilmiyor. Kimlik kartlarının başvuru takibi ve yaş sınırları: Eğer yukarıdaki belgeleri temin edemiyorsanız ve 18 yaşının üzerindeyseniz, yapılacak soruşturma sonucunda başvurunuz alınıyor. Başvurular internetten, çağrı merkezlerinden veya e-posta yoluyla takip edilebilirler.

    Çipli kimlik kartı başvurusunda istenilen belgeler neler? Eğer ilk defa çipli kimlik kartı başvurusu yapacaksanız, resmi olarak kimlik ibrazı yapılabilen, fotoğraflı belgelerden birisiyle birlikte son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik vesikalık fotoğrafı gerekiyor. Resmi olarak kimlik belgesi yerine geçen diğer belgeler şu şekilde:Eski tip üfus cüzdanı Uluslararası aile cüzdanı Pasaport Sürücü belgesi Memur cüzdanı Avukat kimlik kartı Askeri kimlik kartı Basın kartı Muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi Yukarıdaki belgeler dışında bir belge başvurularda kabul edilmiyor. Verilen fotoğrafın fotokopiyle ya da farklı yollarla çoğaltılmış olması kabul edilmiyor. Kimlik kartlarının başvuru takibi ve yaş sınırları: Eğer yukarıdaki belgeleri temin edemiyorsanız ve 18 yaşının üzerindeyseniz, yapılacak soruşturma sonucunda başvurunuz alınıyor. Başvurular internetten, çağrı merkezlerinden veya e-posta yoluyla takip edilebilirler.

  • Çipli kimlik kartları, hangi biyometrik bilgilerimizi içeriyor? Eğer 15 yaşını doldurduysanız parmak iziniz, parmak damar iziniz, avuç içi damar iziniz kimlik kartının hafızasında yer alan biyometrik bilgiler oluyorlar. 15 yaşını doldurmayan bireyler, gerekli yaş sınırını geçtikten sonra bu biyometrik bilgileri kimliklere yüklüyorlar

    Çipli kimlik kartları, hangi biyometrik bilgilerimizi içeriyor? Eğer 15 yaşını doldurduysanız parmak iziniz, parmak damar iziniz, avuç içi damar iziniz kimlik kartının hafızasında yer alan biyometrik bilgiler oluyorlar. 15 yaşını doldurmayan bireyler, gerekli yaş sınırını geçtikten sonra bu biyometrik bilgileri kimliklere yüklüyorlar

  • Çipli kimlik kartı başvurusunu kimler yapabilir, 15 yaşından küçükler için ne yapılıyor? Eğer 15 yaşının üzerindeyseniz, kimlik kartı başvurunuzu bireysel olarak yapmanız gerekiyor. Ayrıca 15 yaşının altındaki bireylerin fotoğrafları, standart olarak kimliklerde bulunmuyor. Başvuran taraf fotoğraf bulunmasını talep ederse, her yaş grubundaki çocuk için kimlik kartına fotoğraf koyulabiliyor. Eğer çipli kimlik kartı çıkartılacak birey 15 yaşından küçükse, anne veya baba ya da varisi olan yetişkinler, yoksa büyük anne veya büyük baba, eğer bulunmuyorsa yetişkin kardeşler veya kardeşin varsa çocukları son olarak da vekaletname ibraz eden kişiler başvuru yapabilirler. Aynı şekilde kimlik kartlarını da bu kişiler teslim alabilirler.

    Çipli kimlik kartı başvurusunu kimler yapabilir, 15 yaşından küçükler için ne yapılıyor? Eğer 15 yaşının üzerindeyseniz, kimlik kartı başvurunuzu bireysel olarak yapmanız gerekiyor. Ayrıca 15 yaşının altındaki bireylerin fotoğrafları, standart olarak kimliklerde bulunmuyor. Başvuran taraf fotoğraf bulunmasını talep ederse, her yaş grubundaki çocuk için kimlik kartına fotoğraf koyulabiliyor. Eğer çipli kimlik kartı çıkartılacak birey 15 yaşından küçükse, anne veya baba ya da varisi olan yetişkinler, yoksa büyük anne veya büyük baba, eğer bulunmuyorsa yetişkin kardeşler veya kardeşin varsa çocukları son olarak da vekaletname ibraz eden kişiler başvuru yapabilirler. Aynı şekilde kimlik kartlarını da bu kişiler teslim alabilirler.

  • Çipli kimlik kartının ücreti ne kadar, kaybolursa cezası var mı? Kanuni olarak yeni doğan bir bireyin ilk kimlik kartı bedeli olarak 18,50 TL ücret alınıyor. Değiştirme nedeniyle kimlik kartı başvurusu da aynı şekilde 15 TL olup, kayıp nedeniyle yeni kart çıkartma işleminin ücreti 30 TL. Bu ücretler başvurular sırasında tahsil ediliyorlar. Harici olarak kartın kaybolması cezai bir yaptırım içermiyor.

    Çipli kimlik kartının ücreti ne kadar, kaybolursa cezası var mı? Kanuni olarak yeni doğan bir bireyin ilk kimlik kartı bedeli olarak 18,50 TL ücret alınıyor. Değiştirme nedeniyle kimlik kartı başvurusu da aynı şekilde 15 TL olup, kayıp nedeniyle yeni kart çıkartma işleminin ücreti 30 TL. Bu ücretler başvurular sırasında tahsil ediliyorlar. Harici olarak kartın kaybolması cezai bir yaptırım içermiyor.

  • Yeni doğanların çipli kimlik kartı başvuruları nasıl yapılıyor, kartlar nasıl düzenleniyor? Doğumdan sonra en yakın nüfus müdürlüğüne yapılacak olan bildirimlerde çipli kimlik kartı başvurusu alınıyor. Çocuk için yeni kart düzenlemesi yapılıyor. Kartlar yurt içinde 30, yurt dışında 60 gün süreyle ilgili adrese gönderiliyorlar. Yeni doğum başvurularında yasa gereğince ücret alınmıyor.

    Yeni doğanların çipli kimlik kartı başvuruları nasıl yapılıyor, kartlar nasıl düzenleniyor? Doğumdan sonra en yakın nüfus müdürlüğüne yapılacak olan bildirimlerde çipli kimlik kartı başvurusu alınıyor. Çocuk için yeni kart düzenlemesi yapılıyor. Kartlar yurt içinde 30, yurt dışında 60 gün süreyle ilgili adrese gönderiliyorlar. Yeni doğum başvurularında yasa gereğince ücret alınmıyor.

  • Çipli kimlik kartları kaybolduysa veya çalındıysa ya da değiştirilecekse neler yapmak gerekiyor? Öncelikle kayıp veya çalıntı kimlik kartını çağrı merkezi yoluyla nüfus müdürlüğüne bildirmeniz gerekiyor. Böylece kart iptal ediliyor ve olası mağduriyetler engelleniyor. Eğer kaybolan ya da çalınan kart üzerindeki fotoğraf 6 aydan daha eskiyse, sistemlerdeki fotoğraf da eski olacağı için son 6 ay içinde çekilmiş yeni bir fotoğraf gerekiyor. Bu fotoğraflar üzerinde sistemden biyometrik doğrulama yapıldıktan sonra yeni kartlar düzenleniyor.

    Çipli kimlik kartları kaybolduysa veya çalındıysa ya da değiştirilecekse neler yapmak gerekiyor? Öncelikle kayıp veya çalıntı kimlik kartını çağrı merkezi yoluyla nüfus müdürlüğüne bildirmeniz gerekiyor. Böylece kart iptal ediliyor ve olası mağduriyetler engelleniyor. Eğer kaybolan ya da çalınan kart üzerindeki fotoğraf 6 aydan daha eskiyse, sistemlerdeki fotoğraf da eski olacağı için son 6 ay içinde çekilmiş yeni bir fotoğraf gerekiyor. Bu fotoğraflar üzerinde sistemden biyometrik doğrulama yapıldıktan sonra yeni kartlar düzenleniyor.

  • Çipli kimlik kartları nasıl teslim alınır? Çipli kimlik kartları basıldıktan sonra, resmi ikametgah adreslerine gönderiliyor. Eğer harici bir adres varsa, ilgili adres bulunamadıysa yeniden başvuru yapılması gerekiyor. Dolayısıyla adreslerinizi doğrulamaya özen göstermeniz gerekiyor.

    Çipli kimlik kartları nasıl teslim alınır? Çipli kimlik kartları basıldıktan sonra, resmi ikametgah adreslerine gönderiliyor. Eğer harici bir adres varsa, ilgili adres bulunamadıysa yeniden başvuru yapılması gerekiyor. Dolayısıyla adreslerinizi doğrulamaya özen göstermeniz gerekiyor.

  • Çipli kimlik kartı ulaşana dek kart yerine geçen belge nasıl kullanılır? Yeni kimlik kartı çıkana ve kişiye ulaşana dek geçen süreçte, nüfus müdürlüklerinden alınacak geçici kimlik belgesi kullanılır. Bu belge nüfus müdürlüğü dışında hazırlanamaz, kopyalanamaz.

    Çipli kimlik kartı ulaşana dek kart yerine geçen belge nasıl kullanılır? Yeni kimlik kartı çıkana ve kişiye ulaşana dek geçen süreçte, nüfus müdürlüklerinden alınacak geçici kimlik belgesi kullanılır. Bu belge nüfus müdürlüğü dışında hazırlanamaz, kopyalanamaz.

  • Çipli kimlik kartlarının geçerlilik süreleri ne kadar, süre dolmadan değişim yapmak mümkün mü? Çipli kimlik kartlarının geçerlilik süreleri 10 yıl olarak belirleniyor. Bu süre zarfında kartlarını değiştirmek isteyen vatandaşlar, yeniden başvuru yaparak ücretlerini ödeyip yeni kartlarını beklemeye koyuluyorlar. Eski kart iptal edildiği için geçici kimlik belgesi almak gerekiyor.

    Çipli kimlik kartlarının geçerlilik süreleri ne kadar, süre dolmadan değişim yapmak mümkün mü? Çipli kimlik kartlarının geçerlilik süreleri 10 yıl olarak belirleniyor. Bu süre zarfında kartlarını değiştirmek isteyen vatandaşlar, yeniden başvuru yaparak ücretlerini ödeyip yeni kartlarını beklemeye koyuluyorlar. Eski kart iptal edildiği için geçici kimlik belgesi almak gerekiyor.

  • Bir başkasının çipli kimlik kartını bulduğumuzda ne yapmalıyız? Farklı kişiler tarafından bulunan kimlik kartlarının en yakın nüfus müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

    Bir başkasının çipli kimlik kartını bulduğumuzda ne yapmalıyız? Farklı kişiler tarafından bulunan kimlik kartlarının en yakın nüfus müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

  • Çipli kimlik kartlarındaki PIN kodu nedir, nasıl alınır ve değiştirilir? Banka kartlarında, cep telefonlarımızdaki SIM kartlarımızda olan şifrelerin bir benzeri de yeni çipli kimlik kartlarımızda bulunuyor. Ancak bu kez 6 haneli bir PIN koduna sahip oluyoruz. İşlemlerimizi yaparken de bu şifreyi kullanacağımız için aklımızda tutmamız gerekiyor. Çipli kimlik kartlarının elimize ulaştığı Kişiye Özel Şifre Zarfı&#;nda yer alan Etiket Formu&#;nun altında bir hologram var ve altında da PIN kodumuz yer alıyor.

    Çipli kimlik kartlarındaki PIN kodu nedir, nasıl alınır ve değiştirilir? Banka kartlarında, cep telefonlarımızdaki SIM kartlarımızda olan şifrelerin bir benzeri de yeni çipli kimlik kartlarımızda bulunuyor. Ancak bu kez 6 haneli bir PIN koduna sahip oluyoruz. İşlemlerimizi yaparken de bu şifreyi kullanacağımız için aklımızda tutmamız gerekiyor. Çipli kimlik kartlarının elimize ulaştığı Kişiye Özel Şifre Zarfı&#;nda yer alan Etiket Formu&#;nun altında bir hologram var ve altında da PIN kodumuz yer alıyor.

  • Nüfus müdürlüklerine yerleştirilen Kiosk cihazları üzerinden şifrelerimizi doğrulama, değiştirme işlemlerini yapabiliyoruz. Ayrıca bu cihazlardan şifremizi kullanarak çeşitli işlemler de yapmak mümkün oluyor. PIN kodunun değiştirilmesi için cihaz üzerindeki biyometrik doğrulama sensörlerini kullanabiliyoruz. Ayrıca yardıma ihtiyacımız olursa, resmi görevliler dışında kimseden bu yardımı talep etmememiz gerekiyor.

    Nüfus müdürlüklerine yerleştirilen Kiosk cihazları üzerinden şifrelerimizi doğrulama, değiştirme işlemlerini yapabiliyoruz. Ayrıca bu cihazlardan şifremizi kullanarak çeşitli işlemler de yapmak mümkün oluyor. PIN kodunun değiştirilmesi için cihaz üzerindeki biyometrik doğrulama sensörlerini kullanabiliyoruz. Ayrıca yardıma ihtiyacımız olursa, resmi görevliler dışında kimseden bu yardımı talep etmememiz gerekiyor.

  • Çipli kimlik kartlarının PIN değiştirme işlemi ve kart kontrolleri nasıl yapılıyor? Kart sahipleri, nüfus müdürlüklerinde bulunan Kiosk&#;larda kart şifrelerini değiştirme, kişisel mesaj seçeneklerini ayarlama ve kart durumunu kontrol etme işlemlerini yapabiliyorlar.

    Çipli kimlik kartlarının PIN değiştirme işlemi ve kart kontrolleri nasıl yapılıyor? Kart sahipleri, nüfus müdürlüklerinde bulunan Kiosk&#;larda kart şifrelerini değiştirme, kişisel mesaj seçeneklerini ayarlama ve kart durumunu kontrol etme işlemlerini yapabiliyorlar.

  • Çipli kimlik kartlarının içinde geldikleri PIN zarflarını saklamak zorunlu mu? Çipli kimlik kartlarımız adreslerimize kişiye özel şifre zarfı ile birlikte geliyorlar. Bu zarfın içerisinde tıpkı SIM kartlarda olduğu gibi PIN ve PUK kodu bulunuyor. Bu zarfın güvenli bir şekilde saklanması, kişinin güvenliği açısından mantıklı olacaktır. Zorunlu olmasa da saklanmasını tavsiye ediyoruz.

    Çipli kimlik kartlarının içinde geldikleri PIN zarflarını saklamak zorunlu mu? Çipli kimlik kartlarımız adreslerimize kişiye özel şifre zarfı ile birlikte geliyorlar. Bu zarfın içerisinde tıpkı SIM kartlarda olduğu gibi PIN ve PUK kodu bulunuyor. Bu zarfın güvenli bir şekilde saklanması, kişinin güvenliği açısından mantıklı olacaktır. Zorunlu olmasa da saklanmasını tavsiye ediyoruz.

  • ×

    T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

    WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

    T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen funduszeue.info web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

    Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

    Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

    funduszeue.infoşisel Verilerin İşlenme Amacı

    Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

    • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
    • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
    • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.

     

    funduszeue.infoşisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

    Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

    funduszeue.infoşisel Verilerin Toplanma Yöntemi

    Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

    4.Çerezleri Kullanım Amacı

    Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

    İşlevsel:Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

    Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

    Oturum Çerezleri

    (Session Cookies)

    Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (funduszeue.info_SessionId)

     

    Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

    • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,

    5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

    Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için funduszeue.info adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

    funduszeue.info Sahiplerinin Hakları

    Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

     

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası